Høstformen fortsetter for Fagerborg i 3. div med 2-1 seier borte mot Åssiden

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Sep 2015

Lørdag ettermiddag ble nok en barriere brutt i årets sesong da Fagerborg tok sin andre seier på rad for første gang i år. I en jevnspilt kamp trakk vi til slutt det lengste strået. Kampen var full av sjanser der hjemmelaget nok hadde flest, men Fagerborg de farligste og på slutten så det ut som om bortelaget hadde mest krefter. Haaken scorte 1-0 tidlig i 2. omgang etter at Martin åpnet opp boksen med en skuddfinte. Ledermålet beholdt vi i under 5 min. Kampen lå så lenge og vippet men der Fagerborg skapte noen store sjanser før Bjørn kom på et løp i bakrom. Perfekt stikker og 45 ut til Haaken som sørget for ledelse i det 77 min som stod seg ut de 7 tilleggsminuttene også.

Fagerborgs lag: Grim – Martin, Andreas M, Vegard, Vedran – Sondre ( Jonas 65. min), Kim, Bjørn, Eirik B, Preben (75. min) – Haaken.

Etter å ha tatt nesten dobbelt så mange poeng (7 poeng) på de 3 siste kampene som på de 16 første (4 poeng), var forventningene til et ok resultat borte mot Åssiden justert opp et par hakk. Som forventet satte Åssiden inn høyt press på oss og skapte noen småproblemer med doblinger på kant og innlegg foran mål de første 10 min. Vi brukte litt tid på å justere oss, men kom oss gradvis inn i spillet. Den første virkelige store sjansen kom etter ca 20 min da Vedran kom på et dypt løp på venstresiden og sendte ballen inn foran mål. Der var Eirik først på ballen, men avslutningen fra kort hold traff beinet til keeper og snurret 2 cm over tverleggern. Fagerborg hadde noen muligheter innimellom, men litt manglende presisjon gav ikke de helt store mulighetene. Kim ble frispilt foran mål en gang på et løp bakfra, men linjemannen vinket for offside? De siste 5 min av omgangen fikk Åssiden et stort trøkk på oss og en gjennom løping fikk de men Vegard kom inn bakfra og forstyrret avslutningen så pass at det ikke ble trøkk i den. 0-0 til pause var vi fornøyde med.

2. omgang startet også med et aggressivt press fra hjemmelaget. Etter 3 min fikk de også en ball i mål, men linjemannen vinket for offside til store protester fra hjemmelagets benk. Fra vår benk så det ut som en heldig avgjørelse for Fagerborg, men så hadde da også linjemannen heldigvis bedre vinkel på situasjonen enn vi, så da lot vi være å protestere. 2 min etter var det vi som gikk opp i 1-0. Martin fintet bort sitt press og spiller fri Haaken inne i boksen. Han dro seg inn foran mål og satte ballen under keeper fra 10 meter. Opptur! Ledelsen stod seg ikke lenge. Vi sovner bort litt og hjemmelaget skaper raskt en stor sjanse 2 min senere på en korner som blir spilt kort. Den kom vi oss så vidt helskinnet i gjennom, men den neste 30 sek etterpå gikk inn. Og dermed like langt. Spillet bølget så frem og tilbake, men gradvis satt mann med en følelse av Fagerborg skapte de største sjansene. Haaken skapte mer og mer problemer for hjemmelaget og et par feberredninger av deres keeper hindret et ledermål til Fagerborg. Til slutt fikk vi åpningen. Opprulling på vår høyreside, Bjørn kom på et dypt løp i bakrom inn i 16, kikker opp og legger 45 grader ut til Haaken som har løpt seg fri og kontant i mål til stor jubel fra Fagerborgs bortepublikum (mine 2 døtre på 7 og 9). Åssiden måtte nå hive frem folk uten å klare skape de helt store sjansene. Kontringssjansene kom fort og med enda litt større presisjon og bedre valg hadde vi satt spikern i kista. På slutten så faktisk vi ut som mer robuste fysisk med stor ork på midten og friske bein på kantene. Hjemmelaget fikk sin store sjanse til å utlikne 3 min på overtid da de brøyt igjennom på vår venstreside, men skuddet gikk 1 meter på utsiden. 7 min på overtid gikk siste fløytesignal og en deilig borteseier ble innkassert.

Nå har vi fått noen kamper på rad med 1 og 2 bytter i startelleveren i motsetning til 4 og 5 som normalen. Da ser vi også ut som ett mer homogent fotball lag. Sammen med større rutine og ork i laget sammenlignet med tidligere, klarer vi nå å bikke kamper i vår favør. Til lørdag er det en eller annen maraton som halve laget skal løpe 2 dager før neste hjemmekamp. Så da må vi vel kanskje bytte en del? Kanskje vi kan kompensere med at noen flere finner det opportunt å stikke innom et par av neste ukes 3 treninger i stedet for å overlate den biten til 5. div laget. Uansett hyggelig lørdag i Drammen.


Ny seier for Fagerborg i 3. div med 3-2 hjemme mot Sandefjord 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Sep 2015

3 nye poeng ble innkassert mandag kveld da eliteserielaget Sandefjord sendte sine rekrutter til Oslo. Unggutta fra Vestfold hadde mest ball, men Fagerborgs skapte de fleste og feteste sjansene i en ganske åpen og innholdsrik kamp. Fagerborg gikk opp i 1-0 midtveis i 1. omgang på et selvmål. Bortelaget svarte tidlig i 2. omgang på noe som luktet offside. Jonas lagde så 2-1 midtveis i 2. omgang, før det var hjemmelagets tur til selvmål. 12 min før slutt kom seiersmålet da Preben trillet ballen i mål forbi en keeper på bærtur. Denne gangen kom ikke Sandefjord tilbake og vi kom da opp i 2-sifret tall i poeng-kolonnen (11).

Fagerborgs lag: Grim- Mads (Martin -65. min), Andreas M, Vegard, Vedran- Jonas (Christer 73. min), Eirik B, Bjørn, Kim, Preben- Haaken.

Fagerborg la seg dypt mot godt trente unggutter på Sandefjord 2. Små avstander defensivt og kjappe angrep offensivt skapte ganske raskt gode sjanser. Haaken fikk en gylden mulighet tidlig, men headingen gikk godt over mål. Enda noen veldig gode muligheter materialiserte seg men presisjonen manglet litt før vi fikk hjelp av bortelaget til å få første mål. Et langt utspill fra Grim ble jaget av Haaken i bakrom. Sandefjords midtstopper løp opp situasjonen, men headet ballen i eget mål da keeper også var kommet ut i duellen. Vi fortsatte å produsere gode muligheter og burde ha fått enda et mål til pause. Bakover var vi ganske tette, men Sandefjord kom også til noen gode muligheter dog ikke så store som våre. 1-0 stod seg til pause.

Utlikningen kom ganske tidlig i 2. omgang. Sandefjord kjørte opp tempoet, og til slutt fikk de frispilt en mann i bakrom. Fra sidelinja så dette ut som en soleklar offside, men flagget ble nede. Sandefjord trøkket på, men Fagerborg hang godt med og skapte gode sjanser. Bjørn dro blant annet frem et langskudd i tverrleggern og Haaken fikk en god sjanse på returen. Midtveis i omgangen gikk vi opp i 2-1. Jonas viste gode ferdigheter med et retningsbestemt mottak inne boks som gav han tid og rom til en kontant avslutning med venstre nede i hjørnet. Bakover var vi tette og fremover farlige og det luktet 3-1 til hjemmelaget før det var vår tur til å score selvmål 15 min før slutt. Lang ball i bakrom og duell blandet med manglende kommunikasjon (eller hørsel) der resultatet ble at Andreas headet ballen i eget mål. Men med noen gode prestasjoner i det siste hang vi ikke med hodet og 7 min før slutt fikk vi en ny god mulighet i bakrom. Keeper kommer langt ut, men rekker ikke ballen før Preben som da ganske enkelt kan trille balle i mål fra 25 meter. Sandefjord kjørte på for utlikning, men vi holdt dem avstand og tok da seier nr 2 på de 3 siste kampene.

Høstjakten fortsetter da med nye poeng i begynnelsen av uka og nye muligheter til helga borte mot Åssiden.
Lørdag 29.aug. Modum -Fagerborg BK 1-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Sep 2015

Da trener Ragnar befant seg i Brasil fikk undertegnede gleden av å være coach i denne kampen.


Fagerborg stilte med følgende lag:


Grim, Mads, Andreas, Vegard, Vedran, Martin, Bjørn, Sondre, Preben, Jonas, Haaken

Innbyttere; Mounir, Christer ,Morten


Også denne gang manglet det flere spillere fra forrige kamp og undertegnede var spesielt bekymret for løpskapasiteten på midtbanen.

Savnet av «løpsmaskiner» som Bakka, Kim J, og Andreas kunne bli stort og det ble det også.


Kampen startet veldig nervøst fra begge lag og vi hadde spesielt store problemer i forsvar ved at Modum var flinke til å bruke bredde, dette slet vi med å få justert og allerede i det 7. min. ble vi straffet.


Igjen fikk Modum god tid til å prikke inn innlegg fra siden da press på ballfører var alt for dårlig og en heading gikk over Grim og i mål.


En kjedelig åpning,igjen lå vi under fra start, men denne gang klarte vi å svare raskt med en fin scoring av Haaken.


Etter dette bølget spillet fram og tilbake og Fagerborg var absolutt med på notene selv om nok Modum hadde de fleste sjansene. 1-1 ved pause.


2. omgang fortsatte som i 1. omgang ,sjanser til begge lag og i lange perioder synes jeg Fagerborg leverte mye positivt spill og kunne absolutt ha scoret både 1 og 2 ganger.

Men det kunne også Modum, bare en glimrende Grim i Fagerborgs mål hindret det.

Grim spilte en kjempekamp og må ta mye av æren for at vi fikk med oss 1 poeng.


I 2. omgang kom det etterhvert tydelig fram at ikke alle Fagerborgere er like godt trent og vi ble dyktig slitne på slutten. Det trenes alt for lite av mange Fagerborgere til å være med å kjempe i 3. div.

Men tross alt har vi nå 2 kamper på rad uten tap, 4 poeng på de 2 siste kampene er absolutt godkjent.

Håper vi også kan bedre treningsframmøte utover høsten , da er jeg overbevist om at det vil bli en del poeng utover.


Arne D

Fagerborg tok endelig en seier igjen med hele 6-2 hjemme mot solide Skarphedin

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Aug 2015

For andre gang i år ble det seier i en kamp i 3. div og når det først blir seier skjer det igjen med 4 mål mer enn motstanderen. Målene kom jevnt og trutt de første 35 minutter av 1. omgang og til pause stod det hele 4-0. Bortelaget stormet ut fra blokkene i 2. omgang og etter 5 min fikk de straffe. Det tok likevel ikke lang tid før det stod 5-1, før 6-1 kom midtveis. Skarphedin pyntet på resultatet på tampen uten at det ødela kvelden for mye. 6 mål og 3 poeng tok oss vekk fra jumboplassen for første gang i år. Fagerborgs høstjakt har startet!

Fagerborgs lag: Grim- Martin, Mads, Andreas M, Vedran- Sondre, Kim, Andreas V, Preben- Vegard, Haaken (69. min Morten).

Skarphedin kom med et ungt lag og vi stod høyt på dem. Så fort det ble strekk i lagene begynte vi raskt å produsere sjanser. Etter 2 store sjanser kom det første målet. Haaken var frempå etter en retur på et skudd i tverleggern fra Våge og bredsidet ballen i mål. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, men der hjemmelaget var klart farligst og hadde mest sting i angrepene. Sondre kranglet inn mål nr 2 etter 22 minutter. I det 32- minutt kom kampens øyeblikk, garantert årets mål, og et youtube klipp av de sjeldne, da Preben dunket inn ballen fra skrå 35 meter på helvolley, i perfekt balanse, og ballen føyk inn i motsatt vinkel. Den hadde ikke en gang Pat Jennings eller Roger More tatt. 4 minutter etter puttet samme mann 4-0 fra 16 da motstanderens målmann var på bærtur. Resten av omgangen ble litt rotete, men vi unngikk baklengs.

Det gjorde vi ikke i begynnelsen av 2. omgang. For ente gang i år lager vi straffespark. Mann på vei ned mot dødlinja ble for fristende for Andreas og lager nok et korrekt straffe ( nærmer seg da 10 straffer i år). 4-1 og litt kaos fulgte de neste 10 minuttene med et bortelag på offensiven. Haaken ordnet 5-1 etter glitrende angrepsspill og kunne enkelt heade inn målet etter en perfekt vektet pasning fra Preben som etter nok et kunststykke glemte det meste av defensiv jobbing?
Resten av omgangen er det Skarphedin som kjører løpet og til dels kaos defensivt. Etter 70 min går vi over til 5 på midten og får med det litt bedre balanse. Våge setter så 6-1 i det 71 minutt (i følge kamprapporten var det Vegar- som må ha hatt et godt øye til de kvinnelige dommerne, som puttet sitt 2. mål?). Vi hadde enda flere store muligheter blant annet ble vi snytt for et soleklart straffespark da Martin ble meid ned. På overtid puttet bortelaget et trøstemål på et skudd fra 16 uten at vi var alt for hissige med å komme inn i press.

Hyggelig kveld på Marienlyst med årets første hjemmeseier.
Fagerborg tapte til slutt 2-0 borte mot den suverene serielederen FK Tønsberg fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Aug 2015

Forventingene var ikke alt for store inn mot årets vanskeligste bortekamp mot FK Tønsberg som så langt har vunnet alle sine 15 kamper med 73-9 i målforskjell. Vi slapp inn 1 mål i hver omgang og tapte igjen, men kampen i seg selv var en stor opptur. Vi taper fortjent nok. Likevel, vi forsvarer oss veldig godt. Ligger med god struktur og har mange gode angrep der vi spiller oss til store sjanser og muligheter. Spesielt i 1. omgang, etter å ha overlevd stormløpet de første 20 minuttene, rullet vi opp en rekke angrep og så absolutt ut som et lag som var i stand til å skade et av Norges mest suverene 3. div lag.

Fagerbogs lag: Grim- Martin (Morten- 73. min), Andreas M, Vegar, Vedran- Sondre, Kim, Bjørn, Eirik B, Preben ( Jonas- 53. min).

Etter 13 tap på 15 kamper og nattsvarte resultater i de 2 siste kampene var det en del dystopiske scenarioer man kunne se for seg før den meget vanskelige bortekampen mot et hjemmelag som så langt ikke har gitt fra seg et eneste poeng. Men, mot de beste lagene har vi hengt godt med og gjort gode kamper til tross for tap til slutt. Denne gangen var det heller ikke vanskelig å tenke seg til hva som ville komme fra start. Høyt press, stort tempo og mange samtidige løp som utfordret oss i både bakrom og mellomrom.

FK Tønsberg skapte også raskt sjanser, men med lite bakrom og mellomrom ( 2 lave lagdeler) var vi såpass tett at avslutningene var presset og Grim plasseringssterk. Gradvis fikk vi tak i kula innimellom og med noen gode kontringer sendte vi noen klare varsler til hjemmelaget om at her kunne vi skade dem. Den første store megasjansen var det Fagerborg som skapte. FK Tønsbergs dobling på kanter med høytstående backer gav gode arbeidsrom for våre kanter- og etter ca 20 min satt pasningen ut på vår venstrekant. Preben kom seg bak backen og inn foran mål var plutselig Haaken alene på 10-12 meter. Dessverre ble det bom på ball og intet mål. Vi fikk raskt enda flere gode sjanser der hjemmelagets målmann måtte ut i hel-strekk eller ballen strøk rett på utsiden. Tønsberg måtte en periode legge seg dypere i banen da vi stadig vekk klarte å spille oss ut av trange situasjoner med godt pasningsspill ( ja- du leste riktig!). Etter 36 min fikk Tønsberg ledermålet. Litt kaos i egen 16, avklaringen ble en kort pasning ut på 16 der vi taper en 50-50 duell og avslutningen satt rett ned i hjørnet. Målet stod seg til pause- ikke ufortjent etter spill og sjanser. Likevel, Fagerborg hadde vært med på notene og med litt mer flaks og dyktighet foran mål kunne pauseresultatet vært annerledes.

Både mot Bærum og Eik hadde vi holdt godt følge i 1. omgang, men nærmest kollapset i 2. omgang. Spenningen lå da i om vi ville klare å fullføre en ny omgang i godt tempo mot en veltrent motstander. Det gjorde vi. Fagerborg ble nok mer baktunge og hadde færre visitter fremover enn i 1. omgang. Men Tønsberg hadde tydeligvis fått respekt for oss og lå igjen med mange nok folk til å kunne takle våre motangrep. Noen halvsjanser skaper vi, først og fremst på cornere. Bakover holder vi helt til det 75 minutt. Da mister vi ballen inne i egen 16 og Tønsberg fikk sitt 2. mål litt lettkjøpt. På slutten løfter vi laget litt og skaper litt mer press på Tønsberg. Hjemmelaget fikk da mer plass og rom til kontringer, men med Vegars hurtighet ble vi ikke straffet og et «hederlig» tap med 2-0 ble sluttresultatet.

Etter sivilisasjonssammenbruddene og Ragnarokene vi har vært utsatt for en del ganger i år var dette resultatet- og aller mest måten vi får det på- en stor opptur. Vi står hele distansen- så ut som et godt fotballag med struktur og kultur (hengehodene etter baklengsmål 1 vant ikke kulturslaget denne gangen). Offensivt gikk det fort og presist i 1. omgang. Vi var mye flinkere enn normalt til å ta med sentral midtbane med 10-15 meters pasninger som gav gode vinkler til å brette ut spillet- kontra 30 meters pasningene i lengderetning som krever ultrapresisjon. Defensivt var det på hengende håret mange ganger når hjemmelaget utfordret oss i flere rom samtidig med aggressive løp- men disiplinen var god og 2 baklengs er godkjent.

Vi for håpe på en god treningsuke neste uke og at innsatsen som her ble lagt ned kan bli standarden for de siste 10 kampene- det er fullt mulig å plukke nok poeng til at siste kolonnen på tabellen blir litt hyggeligere lesning.

Skryt av Tønsberg fikk vi selv om vi snøt hjemmelagets tilskuere på over 300 for det målkalaset de hadde forventet seg.

Se Tønsberg avis sitt referat her

Et Fagerborglag i fortsatt feriemodus tapte til slutt hele 4-0 mot Bærums rekrutter.

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Aug 2015

Kamp nr 2 etter ferien ble heller ingen stor suksess hjemme mot et ungt Bærum 2 lag. 1. omgang var jevnspilt der Bærum hadde mest ball, mens Fagerborg skapte det meste av store sjanser før bortelaget lagde 1-0 2 min før pause på deres første ordentlige sjanse. I 2. omgang var det også Fagerborg som skapte de største sjansene inntil det ble 2-0 på et langskudd etter ca 20 min. Da gikk lufta ut av den berømte ballongen (noe som er fort gjort for tida) og til slutt ble det 4-0.

Fagerborgs lag: Grim- Mads, Andreas M, Vegard, Vedran (Morten 46. min)- Sondre, Eirik B, Kim J, Preben (Tom Ø- 67. min) – Bjørn ( Niklas 88. min), Haaken.

En del folk tilbake fra ferie og spenningsmomentet var vel litt på hvor mange meter de hadde lagt ned i egentrening i løpet av sommerferien. I 1. omgang kom vi oss greit igjennom med overskudd og noen bra gjennomspill. 3 store sjanser skapte vi i løpet av omgangen og mange gode overgangsmuligheter var det. Litt for utålmodige i gjennombruddspasningene/valgene gjorde at vi ikke skapte ennå mer. Defensivt var det trygt lenge helt til det glapp 2 min før slutt. Vi ligger godt i balanse og overtall, men litt store avstander i forsvarsleddet gjorde at en mislykket støting ble fulgt opp av en ny og dermed hadde Bærums ene mann satt 3 forsvarere ut av spill og kalddusj med få minutter til pause. Nok en gang ser vi at det går akkurat litt for sent i topplokket når alarmbjellene burde ringe fare-fare og vi burde være på vei inn i farlig rom før situasjonen er prekær og farlig.

2. omgang fortsetter litt i samme spor. Fagerborg skaper de største sjansene, Bjørn, Bakka og Haaken blir spilt igjennom men uttelling blir det ikke. I stedet blir det Bærum 2 som går opp i 2-0 på et langskudd om Grim er uheldig å bokse i eget mål ca midtveis i omgangen. Derfra og inn vises det liten ork og kollektivt spill. Vi skaper fortsatt noen gode muligheter sporadisk på enkeltmannsprestasjoner, men det er Bærum som får uttelling med 2 nye mål. Det siste på straffe.

Vi får utrolig dårlig betalt basert på sjanseskaping. Men scorer man ikke mål er man avhengig av å holde nullen for å få poeng. Og det har vi vel ikke vært spesielt flinke til på i år.

Med kamp igjen til fredag blir det spennende å se hvor mange som er restituerte og klare for 90 tøffe minutter. En og annen har nok løpt litt i sommer- men flertallet har det ikke.
Stortap i første høstkamp med 1-6 borte mot Eik Tønsberg

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Aug 2015

11 mann ble skrapt sammen til første høstkamp borte mot Eik Tønsberg. Med bare 2 treninger i bagasjen for 3-4 av disse spillerne etter en lengre sommerferie (de fleste kom på 1), var det knyttet spenning til ork på gressunderlag. Vi holder da også 1. omgang med 0-0 til pause. Fagerborg går så opp i 1-0 rett fra start i 2. omgang. Eik Tønsberg bruker 30 sek på å utlikne og derfra og ut var det slutt på ork og krefter. Målene trillet inn og stoppet til slutt på pinlige 6-1.

Fagerborgs lag: Niklas- Morten, Andreas, Ragnar, Martin- Mads, Didrik, Sondre, Vedran -Markus-Vegard.

Det er i motgang man ser hva folk er lagd av. I medgang kan hvem som helst henge med seg med og leve i troen på at man er en vesentlig bidragsyter. 11 mann fikk vi til slutt med til Tønsberg og en strøken gressmatte. Av disse har kanskje 3-4 mann gjort en mer eller mindre helhjertet innsats i sommer for ikke å miste kondisjonen helt. Vi holder ting ganske brukbart sammen i 1. omgang. Hjemmelaget får noen sjanser, men baklengs unngår vi både pga godt keeperspill og ganske tett forsvarsspill. Fremover skaper vi også 2-3 store sjanser og angrep helhjerta nok de gangene sjansene bød seg.

2. omgang starter med en kontring der Vegard blir spilt fri, runder målmann og legger ballen i mål. 30 sek fikk vi gleden av å lede før det stod 1-1. Resten av omgangen er sprikende staur, elendig ork og vondt i viljen. Den manglende grunntreninga for veldig mange blir så avslørende i en idrett der vi er så til de grader avhengige av hverandre som i fotballspillet. De dårligst trente begynte å gå tomme for krefter allerede i 1. omgang. 6 baklengs på 1 omgang kunne likevel vært 3 færre med litt større ærgjerrighet og taktisk kløkt. Om alle de som kommer tilbake fra ferie nå de neste 2 ukene har gjort en bedre jobb i ferien blir spennende å se…
Også tap i siste kamp før sommerferien med 2-0 borte mot Strømsgodset 3

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Jul 2015

Et mål tidlig i 2. omgang og nr. 2 et par minutter på overtid sendte Fagerborg hjem fra Drammen med 0 poeng. Vi leverer stort sett en godkjent prestasjon i siste feriekamp med et sterkt redusert mannskap. Fagerborg lagde faktisk de 2 første store sjansene i 1. omgang, men Strømsgodset eide mest ball. En taktisk godt gjennomført kamp holdt oss inne i nesten hele kampen. Den store troa på at det kunne bli poeng var nok ikke helt til stede og da vi sendte frem det meste vi hadde på overtid fikk Strømsgodset 3 inn kontringen sin.

Fagerborgs lag: Niklas- Martin, Ragnar, Bjørn, Vedran – Noe, Kim, Mounir, Eirik B, Markus- Haaken.

Fin- fin ramme på Marienlyst stadion i Drammen. 12 mann skrapt sammen etter ca 100 sms til kjente og kjære som befinner seg i østlandsområdet. At den yngre generasjon brenner for å spille fotball på en eliteseriearena er en sterk overdrivelse, men spennende og innholdsrike liv har de vel. Ny forsvarsfirer komponert. Vedran som det eneste faste inventaret ble supplert med Martin på høyreback, Ragnar ( spilte min første offisielle kamp i 3. div i 1988) og Bjørn ble trukket ned. Uten fart i forsvar ( bortsett fra i hodene) gjaldt det å ligge lavt, drepe rom og la unggutta løpe. 1. omgang ble da også en taktisk godt gjennomført omgang. De 2 første store sjansene var det Fagerborg som fikk. Først dro Markus frem et langskudd som gikk cm forbi vinkelen. Så fikk Noe en stor sjanse på bakerste stolpe, men ble for forsiktig i avslutningen. Defensivt lå vi bra med god kontroll. 2-3 ganger glapp det, men da var det likevel så pass tett at pressede avslutninger ble bra lest av Niklas. 0-0 til pause er ikke hverdags kost for oss.

0 bak glapp ganske fort i 2. omgang. Innlegg fra vår høyreside gikk motsatt, skuddfinte fra godset spilleren som fanget opp ballen, et par Fagerborg rumper gikk på den og skuddet gikk via undertegnedes fot da den kom skliende inn for å blokkere. Godset virket egentlig ganske godt fornøyd med å ha tatt ledelsen da noe stormløp uteble utover i omgangen også. Med ujevne mellomrom kom de seg til sjanser med skuddforsøk rundt 16 meteren, men enten gikk skuddet utenfor eller så tok Niklas seg av dem. Vi for vår del hadde noen gode muligheter fremover, men uten særlig god rytme og litt dårlige pasninger/valg må vi legge godviljen til for å påstå at det ble skapt noen særlige sjanser. På overtid kom vi igjennom, men ble da avvinket for offside. På overtid av overtiden kontret så Godset inn 2-0 og det lille håpet om poeng var da bare ønsketenkning.
I nok en bunnkamp blir vi feid av banen med 2-5 hjemme mot Larvik Turn

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Etter 35 minutter ligger Fagerborg under 4-0 etter elendig spill på egen bane. Nok en gang er vi ikke med på åpningstempoet i 3. div og allerede etter 7 min blir vi tatt på sløvt forsvarsspill. Vi henger overhodet ikke sammen verken på midtbanen eller i forsvar og etter 35 min står det 0-4. I 2. omgang omrokerer Fagerborg, overtar spillet og presser på for noen reduseringer. Kampen var tapt etter 1. omgang, men godt å se at det finnes noe stolthet igjen og 2. omgang var godkjent.Fagerborgs lag: Niklas- Markus, Andreas M, Mounir, Vedran - Noe, Andreas S (Kim J- 35. min), Eirik B, Preben (Martin 60. min) - Bjørn, Vegard.

Mange mann borte og omfattende rokkeringer på laget. Å påstå at disposisjonene var vellykkete vil være en sterk overdrivelse. Sjelden har vurderingene i forkant vist seg å være til de grader skivebom i etterkant. Litt for mange spillere ble satt på plasser der svakhetene ble eksponert i stedet for at styrker ble utnyttet. Uten hurtighet i bakre ledd ble vi fraløpt. På midten ble vi veike uten fysisk tilstedeværelse og fraværende struktur. Selv et annet bunnlag i 3. div fikk det dermed meget lett på sin Oslo tur. Noen samtidige distinkte løp med kvalitet og presise pasninger var nok til å rive oss i fillebiter og før vi hadde summet oss lå vi under 4-0. En ytterst pinlig 1. omgang der vi dessverre fremstår som 1. reisgutter.

I 2. omgang rokerer vi. Vegard ned som midtstopper. Mounir opp på midten, Kim sentralt med stor arbeidskapasitet, Noe opp på topp. Med mye større innsats og folk tydeligvis på rette plasser kjører vi hele 2. omgang. Vi scorer 2 ganger- en soloprestasjon av Mounir og en gavepakke til Noe ble beholdningen fremover selv om både Bjørn og spesielt Vegard kunne ha pyntet på resultatet. Larvik Turn fikk også et mål på sin ene sjanse i 2. omgang. Et ærlig forsøk i 2. omgang blir det positive denne gangen.

1 kamp igjen før sommerferien.


Av Ragnar Puntervold

30.06.2015 20:00Knepent tap i bortekampen mot Vestfossen med 1-0 fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Rekken av kamper med poeng ble ikke forlenget til 3 da Fagerborg gikk på et knepent tap i gresskampen borte mot Vestfossen. I utgangspunktet er en gresskamp borte midt i fellesferien (i Fagerborg snakker vi da om perioden 10. juni til 20 august) ingen enkel oppgave, men her var vi veldig nærme et godt resultat. Vestfossen fikk målet sitt på en dødball (kast) i det 81. minutt som i en forholdsvis sjansefattig kamp var nok til å ta seieren. Fagerborg gjør en godkjent kamp med god defensiv kontroll, men blir for unøyaktige i pasningsspillet til å skape nok offensivt.Fagerborgs lag: Niklas- Didrik, Andreas M, Vegard, Vedran - Martin (Kim G 73. min), Bjørn P, Eirik G, Preben- Markus, Haaken.

Bakka og Sondre ute med karantene fra sist. Mads ute med skade. Mounir og Andreasene borte osv. Dermed ommøbleringer på laget. Vegard tilbake fra skade og Didrik tilbake fra ferie. Gresskamp er en sjeldenhet for oss og mange år siden Fagerborg har spilt en offisiell kamp på det underlaget. Kampen startet i middels bra tempo der Vestfossen raskt setter et visst trøkk på oss. Likevel er det Fagerborg som skaper de første store mulighetene. 2 dødballer vinner vi inne i 16 der Haakens nikk går i klypa på deres keeper og Eirik Gs heading like over. Etter et kvarter får vi en meget god mulighet på en overgang, med flere helhjerta løp kommer vi i overtall, men pasningen ut i 45 er for slapp og sjansen renner ut i intet. Vestfossen kom seg stadig rundt på kantene etter litt manglende samhandling mellom våre backer og kanter. Sentralt foran mål hadde vi dog god kontroll og Vestfossens sjanser ble stort sett blokkert eller gikk i nettveggen. På slutten av omgangen ble Haaken spilt fri av Didrik, men en litt for ivrig linjemann vinket feilaktig offside da han ikke fikk med seg at Vestfossens høyreback lå igjen på motsatt side. Omgangen endte 0-0 der hjemmelaget hadde hatt mest ball og trøkk, men Fagerborg hang godt med.

I 2. omgang fikk vi justert den defensive samhandlinga bedre og Vestfossens kantspill ble bedre stengt av. Offensivt kom mulighetene med jevne mellomrom. Den største fikk Markus da han fikk kranglet seg forbi forsvaret, men avsluttingen fikk deres målmann blokkert og muligens burde en enda bedre plassert Haaken hatt pasningen. Haaken fikk også en stor sjanse midtveis i omgangen da han dro seg forbi 3 mann inne i feltet, men skuddet gikk på utsiden av mål. Vestfossen heiv frem mange mann uten å trenge igjennom og overgangsmulighetene bød seg frem titt og ofte, men dessverre blir vi litt for unøyaktige i pasninger og hjemmelagets solide midtstopperpar plukket opp de fleste mulighetene våre på god plassering og les av spillet. Vestfossen på sin side trengte igjennom 2-3 ganger i løpet av omgangen, men en rask og våken Vegard løp opp 2 av mulighetene og Martin fikk blokkert den siste store sjansen deres. I det 81. minutt glapp det så til slutt bak. Forspillet har vi sett før. Fagerborg har først en veldig god overgangsmulighet, men en alt for dårlig pasning ut på kant fører til motangrep som ender opp i kast nesten med kornerflagget. Vi bruker lang tid på å plukke folk. Kastet går helt inn i 5 metern der en forholdsvis enslig Vestfossen spiller på 165 kan forlenge den med hodet inn i nettet. 90 minutters hard jobbing på uvant underlag ender dermed opp i 0 poeng og et nytt tap etter noen sekunders fatal konsentrasjonssvikt.

De små marginene er dermed ikke med oss denne gangen heller til tross for god innsats. Vi er nå i nærheten av nivået som lag, og kunne godt fått med oss et poeng. Samtidig kan man se at Vestfossen er ørlite mer nøyaktige i både pasninger og intensiteten i gjenvinninger ved balltap og sånn sett er det ikke helt uventet at de til slutt får det forløsende målet. Vi får bare fortsette å øve. Kampen gir en bekreftelse på at vi er i nærheten samtidig som det er rom for mange forbedringer som vil kunne gi bedre resultat fremover.


Av Ragnar Puntervold

22.06.2015 00:00Den 1. 3-poengeren i 2015 ble lørdag ettermiddag innkassert med hele 5-1 borte mot Birkebeineren

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

I bunnoppgjøret mellom et ungt Birkebeiner lag og et forfalls preget Fagerborg lag var det til slutt bortelaget som skulle vise seg å være best rustet for 3. poeng. 1. omgang var jevnspilt der hjemmelaget hadde mest ball, men Fagerborg de største sjansene. For en gangs skyld var det Fagerborg som fikk det første målet på en gavepakke (selv om vi forsøkte å gi den først denne gangen også) etter ca 15 min. Birkebeineren utliknet på et langskudd før Fagerborg gikk opp i 2-1 minuttet før pause. Da Fagerborg (Haaken) nettet sitt 3 mål 10 min inn i 2. omgang var det liten tvil om hvor seieren ville havne. Jonas økte til 4-1 midtveis og Andreas M 5-1 på overtid.Fagerborgs lag: Niklas- Mads (Martin- 35. min), Andreas M, Eirik G, Vedran – Jonas, Sondre, Eirik B (Ragnar- 88. min) , Preben, Bjørn P- Haaken

Birkebeineren er et tradisjonsrikt lag som stort sett har holdt seg i toppen av 3. div de siste 20 årene. I fjor var de i 2. div på 3. året, men gikk da i den klassiske fella med å bruke masse penger på spillere utenifra i et forsøk på å spise kake med de store gutta i 2. div. Når penga forsvinner går også spillerne, og dermed forsvant hele ryggraden i laget. Å begynne på nytt med unge spillere i 3. div (som tross alt er ordentlig fotball) er ganske avansert og brutal voksen opplæring for hva som faktisk kreves for å kunne delta i satsningsnivået ( 3. div og oppover) i norsk fotball. Fagerborgs nye liv i 3. div etter 4 år i 4. div har vært tilnærmings vis like vond. En litt eldre gruppe(20-24 år) med ulik erfaring og objektivt sett elendig kollektiv treningskultur har også måttet tilpasse sin virkelighets oppfatning.

Mounir, Markus, Lars J og Kim G borte fra den oppløftende kampen mot Lommedalen. Eirik B tilbake fra langvarig skade, Martin og Bjørn løftet opp fra b-laget og undertegnede (kvalifisert for oldboys spill i 2002) tatt frem fra bøttekottet slik at vi var 2 innbyttere når kampen startet. Vi ligger lavt fra start og Birkebeineren og tar ut rommene for en forventet stormløp fra hjemmelaget. Den kom i liten grad, men når vi vinner ballen begynte raskt småspillet mellom keeper og egen bakre firer. Til tross for dårlig erfaring med akkurat dette spill scenarioet transporterer vi problemet videre fra den ene til den andre og etter 4 min scorer hjemmelaget. Heldigvis vinker linjemann for offside. Etter 10 min får Fagerborg en gavepakke av midtstopper og Haaken kan enkelt forlenge pasningen ned i hjørnet. Vi ligger kompakte og greit, men sleit fælt på vår høyreside både med duellspill, posisjonering og konsentrasjon. Birkebeineren kom gjennom der noen ganger og den ene gangen de får lagt ut i 45 grader i feltet er det bare en våken Vedran som hindrer baklengs. Samme mann legger nesten på til 2-0 etter et raid med veggspill, men alene foran mål på 5 metern blir det jernteppe og rent treff på ballen blir det ikke. Minuttet etter fyrer en Birkebeiner spiller av et langskudd fra 35 meter som suser inn i mål. 1-1. Preben får videre noen meget gode muligheter på overganger, og med litt mer egoisme og tro burde det blitt 2-1 tidligere. 2-1 til pause skulle de likevel bli da Haaken forlenget et perfekt gjennomspill fra Preben som endte opp i mål.

I 2. omgang er Fagerborg klart best. Etter ca 10 min sender Bjørn en ny perfekt ball i bakrom på Preben som så legger den inn foran mål der Haaken igjen fra kort hold kan bredside ballen i mål. Herfra og ut var Fagerborg nærmere 4 enn Birkebeineren redusering. Jonas satte inn 4-1 i det 64 minutt på et langskudd nede i hjørnet. Og Andreas M inn 5-1 på overtid da hjemmelagets spillere var mest opptatt av å få dommeren til å blåse av kampen. 2. omgang er solid fra Fagerborgs side der vi ligger riktig, vinner de viktigste duellene og er klart bedre enn hjemmelaget. Høyt tempo i kampen var det ikke, men vi leverer en del ting med god kvalitet- og det utgjør forskjellen. Martin fikk sin debut i 3. div og var med på å stabilisere forsvarsspillet med riktig posisjonering og fornuftige pasningsvalg. Bjørn P utgjør også en forskjell med gode pasninger og valg. Begge fikk sin 2. 90 minutter på 3 dager etter torsdagens kamp i 5. div.

1. ferieavviklings kamp kom vi oss da igjennom med et tellende resultat. Det blir spennende å se hvem andre som melder avbud de neste ukene…


Av Ragnar Puntervold
14.06.2015 12:00Endelig poeng i 3. div etter 2-2 hjemme mot Lommedalen

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Endelig ble smultringen i poeng kolonnen eliminert etter 90 min iherdig innsats mot tabelltoer Lommedalen. Kampen startet på sedvanlig måte med at Lommedalen putta 1-0 før 5 min var passert. Gradvis kom vi oss inn i kampen og etter 28 min satt utlikningen. Da Lommedalen bommet på straffe i siste minutt av 1. omgang kunne man ane at Kosmos nå mente at vi hadde fått nok juling i årets 3. div og med 1 poeng i lomma etter 45 min (første gang i år) var det optimisme i pausen. Preben putta så 2-1 etter 57 min, før Lommedalen utliknet på korner i det 64. minutt. På overtid ble vi snytt for 2 poeng da vi feilaktig får annullert et mål da Lommedalens keeper mistet ballen og Kim G satte den i mål. Likevel, 1 poeng og ikke minst framsteg i prestasjoner var ytterst viktig.Fagerborgs lag: Niklas- Lars J, Andreas M, Mads, Vedran- Sondre (Kim G- 78. min), Mounir, Eirik G, Markus, Preben- Haaken.

Etter 8 strake nederlag og tidenes verste tapsrekke var det ikke høye odds for at Fagerborg skulle ta poeng mot et Lommedalen lag godt plassert på 2. plass og med 11 scoringer i siste seriekamp. Fagerborg hadde dog 3 mann tilbake siden siste kamp og med en formasjons vri med mer duellkraft sentralt i banen betinget optimisme. Det skulle dog likevel bare gå 15 sek før Lommedalen spilte seg til sin første store sjanse. Slapt press på ballfører, kjip i bakrom og avslutning fra skrå vinkel heldigvis på utsiden av mål. 4 min etter sprakk nullen bakover. Teknisk feil fra Andreas, ny ball i bakrom og ballen ut i 45 på spiller som kom bakfra. Igjen viser vi at reparasjonsfasen går for sent når vi gjør feil. Vi ligger i balanse med nok folk, men klarer ikke å omstille oss raskt nok når Lommedalen setter fart. Gradvis kommer vi oss inn i kampen, og produserer etter hvert sjanser både på gode kombinasjoner og fordi Lommedalen defensivt slurvet en del. Med duellkraft på midten, Haaken som oppspillspunkt og Markus i mellomrom fikk vi en del gode brudd. I det 28. minutt kom utlikningen. Noe raske kombinasjoner og Markus fikk avsluttet ned i hjørnet fra 16 meter. Mot pause er vi like nærme 2-1 som Lommedalen, men i siste minutt av omgangen setter vi oss igjen i en vanskelig posisjon. En rekke dårlige pasninger fra den ene til den andre akkumulerer seg til farlig brudd på egen banehalvdel og Lommedalen ender opp med et straffespark i siste minutt. Fra å få en ny kalddusj kommer vi oss ut av situasjonen med helsa i behold da Lommedalen setter straffen 2 meter over mål. 1-1 til pause i en omgang der tross alt mye fungerte, blant annet i det offensive spillet med Markus- Haaken, og det defensive Mounir- Eirik G som var flinke til å ta ut riktige rom med duellstyrke og enkle, gode pasninger.

Lommedalen setter opp farta i 2. omgang og trøbbel oppstod ganske raskt. Fagerborg står av de første minuttene og igjen kommer vi med gode overganger og skaper en rekke farligheter. Etter drøyt 10 minutter går vi opp i ledelsen for første gang i år, da Preben først dribler, spiller vegg med Haaken og alene med keeper setter ballen i lengste hjørne. 5 min fikk vi gleden av å ha 3 poeng noen cm ned i lomma. Da får Lommedalen korner, passiv markering av mann på 5 metern som ikke trenger å hoppe for å stange ballen i mål. Resten av omgangen er ganske åpen der spillet bølger frem og tilbake. De fleste avgjørende dueller vinner vi selv om Lommedalen har mest ball. Mulighetene for 3 mål og ny ledelse (og 3 poeng) var der hele tiden og på overtid kom også målet. Lommedalens målmann slipper ballen og returen setter Kim G i mål. Dommeren «ser» en duell som aldri fant sted og til tross for i herdige protester blir målet annullert. 3 poeng ble dermed 1. Litt surt, men fattigfolk tar det vi får etter en lang hungersnød periode.

Prestasjonen var god. Vi viser klar fremgang. Med Mounirs duell og pasningsstyrke fikk vi mer ro i det oppbyggende spillet. Ballen ble ikke spilt vekk med en gang vi fikk den. Haaken var en konstant trussel så lenge det var saft i beina hans og Preben fikk viste seg frem igjen når troa plutselig var tilbake. Forsvaret klarte seg stort sett bra i duellspillet, men fortsatt en del å gå på i orienteringsevne og mentale omstillinger. Vi ser nå oppover på tabellen og Birkebeineren som så langt har tatt sine poeng i Buskerud fotballkrets administrasjonslokaler.


Av Ragnar Puntervold

09.06.2015 20:00Enda et tap borte mot Mjøndalen 2 med hele 1-5

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Et sykdomspreget Fagerborg med mange forfall holdt stand i 44 minutter før gamle synder felte oss igjen. 30 sekunder etter utlikning til 1-1 med Jonas, og 15 sek før pause, gikk MIF 2 opp i 2-1 på en grov markeringssvikt i feltet. Feil nr. 3 kom tidlig i 2. omgang og derfra og inn gjaldt det bare å fullføre i en temposvak kamp mot et ungt og middels interessert Mjøndalen lag.Fagerborgs lag: Niklas- Lars J, Andreas M, Mads, Vedran- Jonas, Sondre, Didrik (Ragnar- 85. min), Noe (Kim G-63. min), Preben (Mounir- 46. min) - Haaken.

Mange forfall og en ny lagoppstilling. Mjøndalen 2, med cupkamp til onsdag, stilte også ungt med 3 mann fra a-stallen og resten juniorer og aspiranter. Vi ligger bra i ramma i hele 1. omgang. Mjøndalen produserer noen farligheter, men først i det 25. min glipper det. Vi får først avklart på en dødball, pumper ut uten å se på spillet (alle følger ballen) så da en Mjøndalen spiller skyter på returen fra 30 meter, havner sleivskuddet hos en MIF spiller alene inne i 16 meter og et enkelt mål. Vi fortsetter dog å jobbe bra. Haaken får 2 store muligheter, først en heading fra kort hold, og så en lobb fra langt hold på keeper på bærtur, men uheldigvis for oss går ballen utenfor mål. I det 44. minutt kommer dog utlikningen. Frispark på motstanderens banehalvdel. Andreas kriger til en situasjon og ballen havner hos Jonas som kontant setter ballen i mål. Sekunder igjen til pause. MIF setter i gang, halvhjerta press fra oss, så et frispark og på serven kan en umarkert MIF spiller ta ned ballen på låret på 5 metern og 2-1.

3-1 kom tidlig i 2. omgang. Føring av ball i farlig sone, brudd og straffe. Tempoet er nå ganske svakt og vi henger godt med spillemessig. Vi får noen meget gode muligheter for å komme oss inn i kampen igjen, men i stedet for 3-2 får MIF2 et 4. mål på et lykke treff fra 25 meter i det 65. minutt. 5-1 på et nytt langskudd noen minutter senere. Det siste kvarteret var temposvakt med 2 lag som vel hadde gjort sitt, og der ingen tydeligvis så det store poenget i å presse kroppene til seriøs idrettsaktivitet.

Vi fortsetter å slippe inn mål i bøtter og spann. Fortsatt er det noen som tror det er tilfeldig - og da er det ganske så vanskelig å få fikset problemet. Jo, det jobbes hardt innimellom og i lengre perioder – men det jobbes ikke hardt hele tiden. Fotballforståelsen og kunsten å kunne ta gode valg med konsentrasjon når pulsen er høy, blir ikke lagt på lørdags og søndags ettermiddagen i sofaen foran skjermen med timesvis med Premier League fotball. Offensivt var det mange gode muligheter mot et lag som jobbet halvhjerta defensivt, men vi mangler helt roen med ballen og klarer ikke å være presise eller ha roen nok til å velge gode løsninger. Undertegnede har fortsatt troen på at det er mulig å forbedre seg med trening og innsats- så får vi håpe at det et er flere enn de 4-5 1. lagsspillerne som dukket opp på trening siste uke som ser sammenhenger.


Av Ragnar Puntervold

03.06.2015 10:00Nok et tap i 3. div hjemme mot Åssiden med 1-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Igjen er ikke de riktige bryterne skrudd på fra start og premissene for kampforløpet blir lagt allerede etter 2 minutter. Feil på midten, vi blir tatt i ubalanse og 0-1 omtrent før kampen er startet. Åssiden er best i 1. omgang, men vi kommer unna med det ene baklengsmålet. I 2. omgang er Fagerborg best, vi produserer 3 store sjanser før nok et billig baklengsmål kommer på en kontring. 0-3 midtveis i 2. omgang. Niklas blir dyttet inn i mål med ballen i henda på en korner-som dommeren godtar. Haaken reduserer med et kvarter igjen, frispark i tverleggern men sluttspurten blir for halvhjerta til å få med seg noen poeng mot et heller svakt Åssiden lag.Fagerborg: Niklas- Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran - Markus, Sondre, Didrik, Andreas V ( Jonas- 72. min) , Preben (Lars J- 63. min)- Noe (Haaken -46.min).

Fagerborg får nok en gang en forferdelig start på kampen. Allerede etter 2 minutter utnytter Åssiden en dobbel feil på midten- kontrer raskt og 0-1. Selv om varsellampene lyste illrødt allerede på den første feilen brukes det for lang tid til å se faren og gjennomrette balansen- så støtes det feil fra back som etterlater et stort rom og kontringen 5 mot 3 er et faktum. Igjen får vi bevist at på dette nivået blir vi straffet nådeløst (selv av høyst middelmådige 3. div lag) for langsom tankegang (omstilling når ubalansen oppstår) og dårlige taktiske valg. Oppoverbakke resten av omgangen. Åssiden skaper mest og er vel nærmere 2-0 enn vi utlikning selv om både Markus og Preben blir spilt igjennom i løpet av omgangen. Men fra litt skrå vinkel gav ikke avslutningene resultater.

Vi bytter Haaken inn til 2. omgang- og med forutsigbare løp og mye mer trøkk i duellspillet tok vi over initiativet. Markus blir spilt igjennom, men igjen blir vinkelen litt skrå og avslutningen avverget. Preben får så 2 gylne muligheter, men avslutningene treffer ikke mål. Etter et drøyt kvarter blir det så 2-0. En lang avklarering lar vi sprette godt inne på vår banehalvdel. Vi kommer oss i balanse, men passivt forsvarsspill gjør at Åssiden får rullet opp og avslutningen fra litt skrå vinkel går under Niklas. Nok en gang et meget billig baklengsmål. Markus setter så et frispark i tverleggern – millimeter fra redusering men det vil seg ikke. Enda 7-8 minutter senere blir det 3-0. Dommeren overser det soleklare frisparket når Niklas blir dyttet inn i mål med ballen i hendene. Haaken får så et par gode muligheter før han klarer å vende opp inne i 16 og dunker ballen i mål. Vi produserer så noen flere nesten muligheter- men med halvveis tro på det vi holder på med- klarer vi ikke å straffe bortelaget mer enn det ene målet.

Nok en gang sitter man igjen med en følelse av at vi her kunne fått noe mer igjen enn nok et tap mot en middelmådig motstander. At vi fortsetter den verste tapsrekka i mans minne er likevel på ingen måte tilfeldig. Vi «forstår» ikke spillet fort nok og klarer ikke å reparere feilene og ubalansene våre før de akkumulerer seg opp til baklengsmål. Utfordringene våre var også veldig synbare i 4. div i fjor, men med en del spisskompetanse som kompenserte ble vi sjelden straffet for dette. Med 2. omgang produserer vi tross alt like mange sjanser som motstanderlaget i løpet av 90 minutter, men høye skuldre og en del ubesluttsomhet gir ikke resultater. På den positive kontoen ser vi vel så fysisk gode ut som Åssiden, og Haaken viste angrepstakter som vi så langt sårt har savnet med sin gode 2. omgang. Vi må bare fortsette å øve…


Av Ragnar Puntervold

27.05.2015 10:00Tapsrekka fortsatte for Fagerborg med hele 1-7 borte mot Sandefjord 2.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Da Fagerborg skulle prøve å få pilen til å peke oppover igjen etter elendige 0-5 i sist seriekamp gikk det fra verre til verst for 3. div laget. Etter en forferdelig 1. omgang med hele 5 baklengs ble det en kamp for å unngå 2 sifre i 2. omgang mot eliteserielagets rekrutter. Sandefjord stilte med et godt lag med 6-7 mann fra sin eliteseriestall og var best i alt inkludert innsats og tæl.Fagerborgs lag: Niklas- Mads, Andreas M, Eirik G, Didrik (70. min Kim G)- Jonas, Sondre, Andreas V, Markus, Preben (45. min – Vedran)- Vegard.

Målsetningen her var først og fremst å bryte en barriere med å unngå baklengs de første 45. min. Det holdt bare i 5 min. Sandefjords intensitet var alt for stor og knapt 5 min gikk det før det stod 0-1. Fagerborg virket tunge og trege og en rekke med overtalls situasjoner resulterte i frispilling foran mål og enkelt 1-0. Det fortsatte like halsbrekkende. Vi kom aldri opp i press på midtbanen og overtallssituasjonene oppstod kontinuerlig. At vi ikke lå under med mer enn 1-0 etter et kvarter var både pga flaks og lange ben. Med omgangen 16 min gammel skulle det likevel stå 1-1 etter at Jonas ble frispilt på en kontring. Man skulle tro at dette målet skulle være en vitamin innsprøyting, men bare 5 min etter skulle det stå både 2-1 og 3-1. Først etter en ny frispilling der vi med 6-7 mann rundt egen 16 meter ikke klarer å gå i press, og på en korner. Etter en halvtime stod det 4-1 og 10 min før pause 5-1 på en kontring etter at vi hadde hatt korner. Med 2 Fagerborgere mot 6 Sandefjord spillere måtte det bli mål. Utspilt og demoraliserte ble det heldigvis ikke flere baklengs før pause.

Målsetninga i 2. omgang var å vinne omgangen. Et hårete mål, som vi ikke heller skulle klare. For å unngå 2. sifre la vi oss bak og jobbet som best vi kunne. Tempoet var litt lavere og effektiviteten til hjemmelaget mindre. Baklengs nr 6 kom i det 62. min og nr 7. 10 min før slutt. Heldigvis stoppet det der.

Her ble vi avkledd på tempo, presisjon og ballbehandling. I tillegg lå vi godt etter fysisk. Mentalt var Fagerborg ikke skrudd på heller. Uten Bakka som en aggressiv løshund på midtbanen ble det ingen rytme i press og sikring og forferdelig tafatt duellspill de få gangene vi kom opp i duellene. Midtbanen ble liggende i en linje uten press og dybde slik at det var veldig enkelt å spille gjennom 5 mann. Fysisk klarte vi ikke intensiteten og det var påtakelig på flere av målene at vi selv ikke innenfor vår egen 16 meter- i overtall- klarer å komme i press. Da ting begynte å gå skeis i 1. omgang kunne man ane en viss likegyldighet- og er det noe som er oppskriften til undergangen er det nettopp det. Her må mann virkelig bite tenna sammen og innse at hver eneste kamp kommer til å bli tøff og en læringsprosess for å kunne ta nivået. Med 100% innsats på alle treninger og kamper burde det være mulig å ta poeng, men da må alle gi alt hele tiden.


19.05.2015Enda et tap på hjemmebane for Fagerborg med 0-5 mot Modum.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Nok en gang gikk Fagerborg på et tap i 3. div. Denne gangen ble sifrene stygge mot et effektivt og godt Modum lag. Den første halvtimen var jevnspilt der hjemmelaget hadde de 2 første store sjansene, men ble nok en gang straffet hardt på sløvt spill etter at en halvtime var unnagjort. 0-1 på korner der både markering og keeper bommer. Minutter senere gir vi nok en gang vekk et mål på en gigantisk tabbe. 0-2 i sekken etter 1. omgang. I 2. omgang henger vi igjen med i ca 15 min, skaper en svært stor sjanse før det igjen glipper bakover og 0-3. 4-0 etter ca 70 min der vi blir tatt i ubalanse på et innkast og 5-0 10 min før slutt på et frispark.Fagerborgs lag: Niklas- Mads, Andreas M, Eirik G, Markus-Sondre (Jonas- 73 min), Andreas V, Didrik, Eirik B (Andreas S- 44. min), Noe (Preben 63. min)- Vegard.

Betinget optimisme etter siste kamp i 3. div der vi spillemessig var bedre enn vår motstander i Bø til tross for tap. Vi var nok klar over at Modum sannsynligvis var et bedre lag enn Skarhpedin, men starter likevel kampen friskt med et ønske om å sette vår motstander under press. Til tross for ikke alt for strukturert press er Fagerborg på hugget og skaper noen nesten muligheter på noen gode overganger. Kampens første store sjanse er det Fagerborg som får. Først blir Vegards skuddforsøk blokkert, før Andreas V fyrer av på returen som Modums keeper så vidt får avverget. Enda 5 min senere får vi en ny stor mulighet da Mads følger på en situasjon inn i 16, presser deres målmann som så vidt får avverget. Returen fanger vi opp, men er for ubesluttsomme i avslutningsøyeblikket og da forsvant muligheten. Etter ca 27 min får Modum en korner. Headingen deres går rett på mål (deres første avslutning på mål), men et første skremmeskudd fra bortelaget på at de nok effektivt kunne straffe oss når vi faller ned i 4. div modus og blir småsløve. Sprekken kommer da også på den påfølgende korner. Vi plukker ikke opp folk tidlig nok, Niklas kommer ut fra strek uten å nå overlegget, og et enkelt mål til bortelaget på deres første store mulighet. Bare minutter senere kommer nok en brøler av den gigantiske sorten. Vi setter i gang småspill bak til tross for at Modum står høyt på oss. Niklas bommer på pasningen og 2 Modumspisser er alene foran mål. De siste 10 min av omgangen er det oppløsningstendenser og vi er heldige som ikke ligger under med 3-0 til pause. Litt samme scenario som sist uke- et tappert forsøk endte med knall og fall etter en drøy halvtime.

2. omgang, samling igjen, og vi henger bra med på notene. Bortelaget kan ligge tett og ta overgangene raskt mens vi må jage. Den store muligheten for en redusering kommer da også når Markus plutselig kommer fri alene med deres målmann. Mål ble det ikke, og minutter etter står det 0-3. Modum kommer fri på vår venstreside. På det harde innlegget feilberegner Mads både ballens bane og markering og Modums spiller får en enkel jobb med å heade ballen i mål. Den siste halvtimen blir hawai fotball. På 0-4 blir vi igjen tatt på senga. Vi får først avklart til innkast, omstillinger ikke til neste situasjon og på det raskt tatte innkastet blir vi tatt i overtall 3 mot 1 og nok et enkelt mål til bortelaget. 0-5 ca 10 min før slutt på et direkte frispark.

0-5 er stygge tall på hjemmebane. Vi henger godt med til baklengsene begynner å komme, men oppdager igjen at manglende giftighet foran motstandermålet og slurv foran eget mål blir straffet nådeløst av spillere som trener mer enn dobbelt så mye fotball som oss. Vi ser faktisk giftige ut den første halvtimen, men får ikke uttelling og gjør stadig vekk en del slurvete pasningsfeil og posisjoneringsfeil som viser at vi ikke henger helt med på notene. Og når de store tabbene kommer igjen blir gradvis evnen og viljen til det helhjerta oppofrende spillet testet igjen. Denne gangen møtte vi et lag som hadde for god struktur og fotball forståelse til at feilene våre lot seg reparere.

Det er nok en del ting som må revurderes her for at dette ikke skal bli et ytterst tungt fotballår. Opplegget med 2 fellesøkter i uka og individuelt privat treningsopplegg for den enkelte er rett og slett ikke godt nok på dette nivået. Individuelt (touch-pasninger-situasjonsbedømming - omstilling) er det vanskelig å få til noen forbedring på med 1 til 2 fotballøkter i uka. Relasjonelt blir vi ikke kjent med hverandre i tilstrekkelig grad, og strukturelt er det fortsatt liten automatikk i å bevege oss som en enhet inn i riktige rom kontinuerlig ettersom spillet endrer seg og flyter frem og tilbake. For ofte står vi og ser på ballens bane når vi er kvitt den i stedet for å hele tiden jakte etter den mest optimale posisjonen eller bevegelsen. Ærgjerrigheten og tilstedeværelsen i alt vi gjør og hele tiden må vi få et mye mer aktivt forhold til. Fysisk var vi best i fjor i 4. div. Den fordelen har vi på ingen måte lenger. Skal vi da karre oss til noen poeng må vi faktisk være lurere, og jobbe steinhardt for at læringskurven skal få en viss stigning.


12.05.2015Nytt tap for Fagerborg i 3. div med 3-2 tap borte mot Skarphedin

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Heller ikke på 4. forsøk ble det noen poeng for Fagerborg i 3. div. Igjen slipper vi inn 3 mål og da er sjansen minimal for å få poeng i 3. div. Vi styrer kampen og skaper mest inntil hjemmelaget scorer 2 raske mål i slutten av 1. omgang. Vi fortsetter å skape store sjanser de første minuttene av 2. omgang, men er ineffektive og før det var gått 5 min gjør vi igjen en kjempebrøler i forsvar og 0-3. Andreas M scorer på corner etter 70 min og Markus på ny døball i det 89 min. Markus får en ny stor sjanse på overtid, men bommer på ballen. Vi er klart best i 2. omgang, men det er målene som teller.Fagerborgs lag: Niklas- Mads, Andreas M,, Eirik G, Didrik- Markus, Sondre, Andreas S (Jonas- 46. min), Eirik B, Preben (Vedran -75. min)-Noe.

Nytt forsøk på å få vekk smultingen. Andres, Vegard og Haaken som de mest naturlige målscorene borte i tillegg til at Andreas V skadet seg på trening i løpet av uka. Likevel betinget optimisme før kampen mot Skarphedin borte. Laget vi stilte skulle være fysisk robust nok og vi setter også hjemmelaget under press fra start av. Muligens ble de overrasket over at vi stod høyt på dem. Den første store sjansen er det Fagerborg som får. Korner og heading fra Eirik som ble hentet ut fra mål av mann på bakerste stolpe. Fra min posisjon så det ut som ballen var godt over streken. Men linjemann vinker ikke, ingen av våre spillere i nærheten roper på mål til tross for at de som stod nærme også var overbevist om at ballen var inne- og igjen får gutta bevist at snille gutter sjelden får noe gratis på fotballbanen. De neste store sjansene er det igjen Fagerborg som skaper. Først da Noe får dratt seg forbi inne i 16 og litt senere en god avslutningsmulighet for Preben. Vi kjører jevnt og trutt den første halvtimen og ser hakket vassere ut en hjemmelaget. Likevel, 0-1 fikk vi i sekken etter 35 min. En lang ball i bakrom henter vi inn. Laget kommer tilbake, men på retursituasjonen flytter vi ikke bein opp i ballfører like utenfor 16. Han drar seg forbi 1 mann, spiller vegg og kommer helt fri inne foran mål og leverer en klinisk avslutning. Mot spillets gang ligger vi under 1-0. 5 min senere ligger vi under 2-0. Litt det samme scenario. Ikke press på ballfører på midten, forsvaret faller ikke tidsnok og ballen i bakrom blir fanget opp av spissen som igjen er klinisk.

2. omgang starter vi aggressivt. Allerede etter 2 minutter kommer den første store sjansen, men Noe får ikke avsluttet raskt nok og bare korner som resultat. På korneren redder Skarphedin på streken, før Bakka blir frispilt foran mål på 5 meteren på det neste angrepet. Avslutningen treffer keeper. Minutter etter legger Didrik ut på et kjemperaid, dribler 3-4 mann men slipper aldri fra seg ball før alle Fagerborg bevegelser var stoppet opp og pasningen går til en Skarphedin spiller som setter i gang en kontring. Eirik G fanger opp kontringen, men avklarerer ikke og blir så taklet. Skarphedin kan fortsette kontringen og lager dermed 3-0. Et håpløst utgangspunkt for de siste 40 minuttene, men et scenario vi selv skaper med svake taktiske valg og naivt spill.

Uansett, gutta skal ha kred for å stå kampen ut. Vi fortsetter ( med noen få perioder som unntak) å være det beste laget. Jonas kom stadig vekk rundt på kant med gode innlegg og Bakka misset nok en gylden mulighet på en av dem. Først på korner i det 69. minutt reduserer Andreas M på korner. Sondre hadde et langskudd som så vidt ble reddet av hjemmelagets keeper. I det 89. minutt setter Markus inn 2-3 på en korner-retur og på overtid fikk vi nok et stor sjanse på en korner, men denne gangen bommet Markus på ballen.

Forferdelig surt å ikke få med seg noe fra denne kampen- det hadde vi fortjent. I utgangspunktet er det vanskelig å ta poeng borte mot Skarphedin, men vi burde ha fått med oss noe herfra. Vi jobber bra, skaper flere sjanser enn hjemmelaget på råfysikk, men viser samtidig innimellom at overgangen fra komfortable 4. div til en spisset 3. div ligger i en mengde små detaljer som vi ennå ikke har helt på rett nivå (konsentrasjon 90 min, taktiske valg og kliniske avslutninger). 22 kamper igjen- vi begynner å nærme oss slutten på begynnelsen av sesongen- og fortsatt en uendelighet av poeng og dueller som skal kjempes for de neste 6 månedene.


02.05.2015Også på 3. forsøket i 3. div ble det tap 3-0 hjemme mot FK Tønsberg

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg var i utgangspunktet levnet liten sjanse av bookmakerne hjemme mot den store seriefavoritten FK Tønsberg. Vi taper da også fortjent 3-0 til slutt etter å ha ligget under 1-0 etter 1. omgang. Likevel, vi viser stigning i spillet vårt, står kampen bedre og er sånn noenlunde med på det gode tempoet på Tørtebergs store flater. Tønsberg var ikke like gode som Asker, men de fleste lagene i avdelinga kommer likevel til å få det svært tøft mot dem.Fagerborgs lag: Niklas- Didrik, Andreas M, Eirik G, Markus- Vedran (Tom Ø- 73. min, Eirik B, Andreas S (Jan Remi- 85. min), Andreas V, Preben (Lars J- 62. min).

Ingen lett oppgave i 3. serierunde å få skrapt til seg noen poeng. FK Tønsberg satser igjen knallhardt på opprykk med 4 millioner i budsjett mot nyopprykkede Fagerborg (200.000 i budsjett) som nå i starten først og fremst trener på å tilpasse seg nivået. Taktikken var da også klar. Ligge tett med korte avstander og ta overgangene seriøst med stor fart. Tønsberg viser seg likevel ganske raskt kapable til å finne åpningene på Norges største kunstgress bane og sjansene kom med jevne mellomrom det første kvarteret. I denne perioden sleit vi med å finne god nok dybde mellom 1. forsvarer ( den som skulle ha støtt på ballfører) og 2. forsvarer (sikringen) og ballen gikk mellom forsvarerne i bakrom (som dog var lite). Utover i omgangen red vi av stormen og fikk noen overganger. En frisk Vegard utfordret Tønsbergs bakrom og med litt raskere fremspill hadde vi fått noen meger gode muligheter. Sannsynligvis ble vi etter 22 min snytt for et straffe da først Vegard gikk i bakken før Preben klart nok ble felt inne 16 da han spilte seg mellom 2 Tønsberg forsvarere. Det hadde vært lite å si på et straffespark i riktig retning for en gangs skyld. I det 40. minutt sprakk nullen. Tønsberg spilte seg fri på vår venstre side etter et leit balltap og deres venstrekant kom først på innlegget. 0-1 til pause føltes surt, men neppe ufortjent etter en rekke kvalifiserte redninger av Niklas i mål i løpet av omgangen.

I 2. omgang står Tønsberg enda høyere med aggresivt press uten av vi helt skjønner tidlig nok at da er det lurt å løfte ballen over de 4-5 mennene som presser langt inn på vår banehalvdel. Allerede etter 4 minutter blir det 2-0. En ball går gjennom hele feltet og treffer en litt uoppmerksom Preben der avklareringen først går i vår bakerste stolpe før returen blir ekspedert i mål av Tønsberg. Enda 6-7 minutter etter får Tønsberg et straffe etter at Eirik G reiv ned en av deres menn inne i feltet. Den reddet like godt en meget god Niklas i mål. Noen minutter etter ble det likevel 3-0, etter en duell i midtforsvaret og litt slapp sikringsjobb i nedslagsfeltet gav Tønsberg gode arbeidsvilkår på returen. Vi setter inn Lars J for å true bakrom mer og jager forsåvidt en redusering helhjerta nok. Tønsberg benytter sjansen og skaper en god del gode overganger som vi med lange ben og sikksak forsvar ofte i siste liten klarer å avverge flere baklengs. Det ender dermed 0-3.

Fortsatt mye vi kan jobbe med i struktur og valg. Vi er ikke flinke nok til å bruke kanter tidlig og presser for mye inn i midten selv på gode overgangsmuligheter. Det er fortsatt alt for mange som bruker for lang tid på omstilling fra 1 situasjon til den neste, og enkelte som innimellom melder seg ut når ikke ballen kommer som ønsket. Likevel, lagmessig ser det bedre ut. Vi står hele kampen. Baklengsene gjorde at vi måtte frem og skapte gode arbeidsvilkår for Tønsberg- defensivt så det derfor ikke trygt ut. Spesielt Andreas S og Vegard viste gode prestasjoner og så friske ut i beina. Niklas viste også at han er en matchvinner.

Fortsetter vi å jobbe hardt vil poengene komme!


28.04.2015Fagerborg fikk et nytt tap i kamp nr 2 med 1-2 borte mot Bærum 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg gikk på et nytt tap med til slutt 2-1 borte mot Bærum 2. 2 forskjellige omganger der hjemmelaget var klart best i 1. omgang med 4-5 store sjanser, men der Fagerborg overtok sjanseskapingen med 4-5 store sjanser i 2. omgang. Bærums rekrutter fikk et meget billig straffe allerede etter 2 minutter, de økte ledelsen til 2-0 et kvarter ut i 2. omgang på den eneste sjansen de hadde den omgangen. Reduseringen kom i det 87 minutt, men dommeren la til minimalt med tid til tross for et langt opphold og kampen endte med 1-2 til tross for en ny stor mulighet i overtiden.Fagerborgs lag: Niklas- Didrik, Vegard, Eirik G, Vedran (Sondre -30 min)- Jonas (Andreas S-67 min) , Markus, Andreas V, Eirik B (Noe- 65 min), Preben-Haaken.

Nok en gang kommer Fagerborg fullstendig skeivt ut. Etter 2 min får Bærum 2 et billig straffespark etter at en av deres spillere går over ende inne i 16 meter etter en skulder mot skulder og en ivrig linjedommer kan vanskelig oversees av hoveddommer. Dermed ligger vi igjen under 1-0 omtrent før kampen har starta. Vi ligger lavt, får en del brudd men slurver fælt med ball og samhandling. Vi skaper dermed lite sjanse og farligheter. Bærum derimot tar seg stadig vekk forbi på vår venstreside og skaper ubalanser og vi blir nødt til å omrokkere med mer fart i forsvaret. Markus blir flytta ned og Sondre inn på indreløper plassen. Vi får så en 10 min periode der vi trøkker mer på og har initiativet før vi totalkolapser i konsentrasjon og ork de siste 6-7 min av omgangen. Bærum er dog ute av stand til å sette ballen i mål på de 4 gigasjansene de får og 0-1 til pause.

I 2. omgang står vi høyere og tar helt over kampen. Haaken får en stor sjanse da han drar seg forbi inne i 16 metern, men skuddet ble reddet med et tigersprang av Bærumskeepern. Etter 20 min for vi en en meget god kontringsmulighet, men fremspillet blir for dårlig og på Bærums motangrep slurver vi i posisjoneringen i midtbaneleddet. Ustrukturen klarer vi ikke å reparere og Bærum kommer forbi på vår venstreside. Det knallharde innlegget treffer en kropp inne i 16 og suser i mål. Like etter får vi en ny stor sjanse på å komme oss inn i kampen da Jonas bl e frispilt på en kontring. Nok en gang ordner hjemmelagets keeper opp. Så får Noe en gylden mulighet på en korner, men headingen fra kort hold gikk rett på keeper. Først i sluttminuttene kom reduseringen og på overtid en ny stor sjanse før dommeren blåste av.

2. omgang var klart bedre enn første og med litt mer erfaring og konsentrasjon skulle de være mulig plukke med seg poeng fra de fleste kampene i denne avdelinga. Men, vi er nødt til å jobbe vekk alle de store feilene vi gjør innimellom. Alle kamper vil kreve knallhard jobbing for å lykkes- så her der det bare å øve.


20.04.2015Fagerborg fikk tradisjonen tro en elendig seriestart i 2015 også med tap 2-4 hjemme mot Eik Tønsberg

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Et Fagerborg lag uten tenning og glød taper til slutt 4-2 mot et svært så overkommelig Eik Tønsberg lag. Vi kommer under 1-0 etter 2 minutter på en tabbe av den giganstiske sorten. 0-2 etter en døball ca 20 min før vi reduserer etter en halvtimen. 2 minutter ut i 2. omgang leverer vi nok en stor tabbe og får en vanskelig jobb mot et bortelag som da la seg lavt. Vi reduserer til 2-3 17 min før slutt, før Eik Tønsberg får et straffespark 5 min før slutt. En svak forestilling av 2 nyopprykkede lag.Fagerborgs lag: Niklas- Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran- Jonas, Markus, Didrik (Andreas Våge -67. min), Eirik B, Preben ( Tom Ø 73- min)- Haaken.

2 nyopprykkede og unge lag. Allerede etter 2 min får bortelaget en gavepakke av en annen verden. Tilbakespillet fra Andreas frispiller spissen som enkelt kan trille ballen i mål. Minus mål omtrent før kampen var starta var langt annet en gunstig. Dårlig bevegelse, usikre pasninger og liten aggressivitet fulgte så og vi skaper ingenting før en korner etter ca 17 min. Den redder Eik Tønsberg på streken. På en ny korner 3 min etter kontrer Eik Tønsberg og får til slutt et frispark på hjørnet av 16. Vi markerer ikke godt nok og mann får ganske fri heading og 0-2. Vi bruker fortsatt noen minutter på å våkne, men det siste kvarteret trøkker vi på. Preben får noen bedre åpninger på og reduserer på et skudd etter 32 min. Vi ha nok noen døballer som er farlige før pause uten å få utteling. 2-1 til pause, men tross alt litt momentum etter å ha trøkket bortelaget tilbake på slutten.

Igjen bruker vi bare 2 minutter av 2. omgang på å gi bort et gratismål. En ball vi tilsynelatende har kontroll på litt inn på vår egen banehalvdel, misforstår Jonas og Mads hverandre og en Eik Tønsberg spiller får plukket opp ballen og ny enkel scoring. Den oppoverbakken bruker vi igjen lang tid på å komme oss over. Vi skaper noen store sjanser på kornere der bortelaget redder på streken 3-4 ganger men bortsett fra det skaper vi veldig lite. Eik Tønsberg kan ligge lavt og kjøre kontringer. 15 min før slutt får vi nok en redusering på en korner som Bakka header inn. Vi trøkker sånn noenlunde på, men håpet om poeng forsvinner da bortelaget fikk et straffe etter at et skudd traff en Fageborg hand fra 1 meters hold.

Med så store tabber vi gjør i denne kampen skal det godt gjøres å få med seg poeng. Labert trøkk og mangelfull samhandling hjalp heller ikke på humøret. Eik Tønsberg var ikke noe spesielt godt lag og 3 poeng tapt her må vi jobbe hardt for å vinne inn igjen. Nivået her var ikke noe bedre enn det vi hadde i 4. div i fjor og vi må regne med å møtte adskillig bedre motstand de neste kampene.


13.04.2015Troppene til seriekampene uke 16 3. div og 5. div

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Mandag 13. april starter serien i 3. div og for b-laget i 5. div torsdag 16. april. I 3. div starter vi mot Eik Tønsberg hjemme på Frogner og -b-laget skal opp mot Røa 2.

Vedlagt ligger troppene til disse kampene. Vi har tatt ut 16 mann til kampen mot Eik Tønsberg. Vurderingene er basert på form (relativ styrke), treningsfremmøte og troppens sammensetning der vi helst skal ha dekning for de fleste eventualiteter. De som IKKE starter spiller også til Torsdag kl 2015 på Frogner stadion.

Forfall meldes ASAP!

Tropp mandag med oppmøte 1715 på FROGNER STADION: Niklas, Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran, Jonas, Markus, Didrik, Eirik B, Preben, Haaken. Lars J, Andreas V, Sondre, Tom Ø, Noe.

Tropp til torsdag med oppmøte 1915 på FROGNER STADION: Sindre W, Martin, Kim G, Kim S, Noe, Sondre, Andreas V, Andreas S, Jan Remi, Martin H, Vegard E, Tom Ø, Lars J, Carl.

Mest sannsynligvis kommer det forfall i b-troppen. Vi vil da etterfylle med flere navn fra vår b-liste (DVS Fagerborgspillere som sjelden er en del av treningsgruppa).

Muligens får vi også klar Elio og Mounir.

Stallen er nå ganske skadefri og klar for seriestart. Andres har fått en ny menisk skade og må antakelig opereres - blir da sannsynligvis ikke spilleklar før til høsten. Vi blir da uten en av våre beste spillere på våren, men håper å signere 2 nye spillere neste uke (Mounir + 1 til) slik at stallen bør være stor og god for alle slagene som kommer utover våren.

Vi har litt mange spillere som mangler kamptrening- dvs som ikke står 90 minutter- dette både pga dårlig treningsfremmøte og nylig retur fra skadeperioder/sykdom. Det er derfor svært viktig at b-lags kampene blir brukt som arena for å komme seg ordentlig i form og vise at man er klar for 3. div spill.

Vi tar ikke med flere enn 5 reserver på hjemmekampene (vi får bare brukt 3 mann) og 3 reserver på bortekampene. Dette gjør at flest mulig som ikke får spilt ukas kamp på 1. laget kan legge opp sin treningsuke med egentrening på kampdag og dermed være best mulig rusta til b-kamp og når muligheten byr seg på 1. laget. Det at man da ikke er med i ukas tropp betyr ikke nødvendigvis at veien frem er veldig lang- men kan være et tegn på at god egentrening vil være vel så nyttig for DIN FYSISKE FORM som benkeplass eller et kort innhopp.


12.04.2015Årets NM-cup endte i Asker med et 4-0 tap

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg var levnet liten sjanse på oddsen mot et meget sterkt Asker lag som så langt i år stort sett har slått alle treningspartnere fra 3. div med 5 mål +. Vi ligger under 2-0 til pause etter en svak omgang der lite stemte. 2. omgang var bedre spillemessig, men vi mister konsentrasjonen og er for slitne på slutten til å unngå flere baklengs eller å true motstandermålet noe særlig. I det 86. minutt pungterer Asker kampen med 3-0 og 3 min på overtid scorer vi selvmål og 4-0 tap.Fagerborgs lag: Niklas- Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran- Noe (Jonas 46 min), Eirik B, Didrik (Andreas S 66 min), Markus, Preben- Vegard E (Haaken 72 min).

I første omgang ligger vi stort sett riktig, 2 uker uten fotball trening for de fleste var likevel merkbart. Vi sleit fælt med å henge kollektivt med på hjemmelagets raske tempo. Raske kombinasjoner og veggspill frigjorde stadig vekk Askers spisser. Første store sjanse endte i tverleggern, men etter 13 min stod det 1-0. Etter ca 20 min roet det seg ned litt og innimellom fikk vi noen gode overgangsmuligheter. De tok vi dårlig vare på med med utydelige og tafatte løp rundt ballfører. Etter drøyt 30 min stod det 2-0 etter nok en opprulling der vi igjen til slutt blir straffet for alt for dårlig press på ballfører og manglende vilje til å gjøre sikringsjobben. Vår eneste sjanse fikk vi med Markus da han 5 min før pause nesten curlet en ball opp i lengste, men deres målmann fikk fistet den utenfor med et tigersprang. Alt i alt en omgang der lite stemte.

2. omgang var bedre fra vår side de første 25 min. Da stenger vi bedre av, vinner mer av midtbanekrigen og klarer å holde bedre på kula. Vi skaper ikke noe særlig, men ser innimellom ut som et brukbart lag. Det siste kvarteret blir det så tydelig at bare 3-4 mann har hatt 2 fotballtreninger fra forrige cupkamp for 2 uker siden. Fysisk kommer ALLTID påskeferien meget ubelelilig for Fagerborg (som med stor seriøsitet tar de feriene som kommer) og det blir vi straffet for på slutten da Asker utnytter elendig markering på defensiv døball og 3-0 i det 86. min. De siste minuttene er ikke ærgjerrigheten heller der lenger og 4-0 selvmål kommer som resultat av flere store sjanser til hjemmelaget. 4 baklengs ble irriterende.

Det er klart at vi møter et lag med mye større resssurser, som trener dobbelt så mye som oss og som garantert rykker tilbake til toppfotballen i løpet av året. Sånn sett er ikke tapet noe å grave seg ned for. Likevel, skulle ønske at vi hadde skapt noe mer og at entusiasmen, konsentrasjonen og vinnerviljen hadde vært et par hakk bedre. Lysglimt var det, men vi må orke og tørre ta ut mye mer skal det bli mange poeng i 3. div fremover.


08.04.2015Fagerborg vant Vinterserien lørdag 28/3 etter 5-4 seier over Rilindja i siste kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Lørdag spilte Fagerborg og Rilindja den siste kampen i vinterserien. Rilindja måtte vinne kampen med 2 mål for å bli turneringsvinnere og gå forbi Fagerborg. Rilindja vant sin NM-cup kamp mot Ready med imponerende 3-0 sist uke, og med bare 5 mann igjen fra vår 120 min cup-thriller mot Oslo City 3 dager tidligere visste vi at dette kunne bli tøft. Vi ligger da også under 2-0 etter 9 min, og 3-1 etter 15 min men kommer tilbake til 3-3 til pause. Noe som vel må sies å være i nærheten av tidenes ran. Fagerborg var så svake i 1.omgang at det nesten var komisk. 2. omgang var også svak (men litt mindre), men vi scorer 2 mål på 2 sjanser og vinner 5-4 når Rilinjda setter alle sine sjanser på utsiden av mål.Fagerborgs lag: Niklas- Aleks K, Vegard, Kim G, Vedran- Noe, Kim J, Didrik, Haaken, Preben- Tom Ø. Innbytter: "Zoombie" Bakka.

Spennende lag igjen med mange muligheter og utfordringer. Lørdagskamp med alt det det innebærer. Bare 5 mann ( les :Zoombier) igjen fra onsdagens kamp-og 3 nye. Hilserunde før laguttak i garderoben. Rilindja var 20 mann da de er på vei til treningsleir i tyrkia og de hadde spilt sin cupkamp for 1 uke siden og skulle være fullt restituerte. Kampen starter da også forferdelig. 0-1 etter 90 sek da vi blir både veike og passive i noen dueller selv om vi står på riktig plass. 0-2 etter 8 min, igjen slurv, passivitet og vi er hedlige som ikke ligger under 3-0 etter 10 min. Makan til passivt Fagerborglag er det lenge siden jeg har sett. Hullene vare enorme, duellspillet var håpløst og pasningene var forferdelige. Hadde ikke undertegnde fått tatt sin hjerteoperasjon for 6 uker siden hadde gutta tatt livet av meg med den kvaliteten som ble vist. Ut av intet snapper så Tommern en unøyaktig pasning i Rilindjas forsvar og 1-2. Minuttet etter roter vi igjen på egen 16 meter og 1-3. Da lå undertegnede under benken og jalla. Gradvis kommer vi så inn i kampen. Haaken drar seg forbi 3-4 mann og setter avslutningen over. Etter 22 min er det så 2-3 da Kim spiller Noe igjennom og kald avslutning. Fagerborg fortsetter så å produsere sjanser. Begge veier. Og 5 min før pause får vi et frispark som Preben slår kort til umarkerte Noe inne i deres 16 og 3-3 til pause. Ytterst flatterende, urettferdig osv. Men, vi tar det vi får. Større er vi ikke.

Ingen vits å være sint i pausen. Når spillet er så dårlig er det vel mest omsorg som gjelder. Vi bytter en zoombie med en annen i pausen (Bakka inn- Preben ut). I 2. omgang ser vi enda slitnere ut enn i 1., men nå hang vi likevel litt bedre sammen i forsvaret. Vegard scorer 4-3 tidlig på en døball, og resten av omgangen spiller Rilindja ball, dribbler og produserer noen store sjanser som de er elskverdige nok til å sette på utsiden av mål. 4 min før slutt går Fagerborg opp i 5-3 med Haaken på en kontring og Rilinjda scorer sitt ene mål i 2. omgang på overtid.

Kvalitetsmessig var dette veldig langt i fra onsdagens fartsfylte og intense cupkamp. De som spilte den var tydelig preget og det meste gikk veldig sent med oss. En helt nye forsvarsfirer brukte 1. omgang på å henge sammen og på å vinne dueller. Når selv Bakka bare sjangler rundt og må konsentrere seg om å først og fremst å være i veien skjønner man at her måtte vi flyte på flaks og de sjeldne øyeblikkene. Men vi scorer 5 mål, og vinner en ny fotballkamp på en vanskelig dag og viser med det en slags styrke og kvalitet som ligger i bunn.

Som i fjor vinner vi da Manglerud stars vinterserie. Tabellen er vel ikke helt oppdatert men med 4 seire og 1 uavgjort ender vi på 13 poeng. Rilinjda og MS endte på 7 poeng på 2. og 3. plass. Nordstrand på 4. med 6 poeng. Det samme som Rustad og Fortuna på siste. Til tross for mange alternative lagoppstillinger i 5 kamper vinner vi da ganske suverent. Og det er bra.

Pokalen kommer kanskje i posten over påske?


28.03.2015Fagerborg møter Asker borte i kvalik nr 2.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Det ble da Asker vi skal møte i 2. kvalik runde. Vanskeligere motstander kunne vi ikke ha fått før 1. runde. Så da møtes Norges minste budsjett i 3. div mot antakeligvis Norges største budsjett i 3. div. Asker satser knallhardt for å komme seg tilbake i toppfotballen og hadde nok vært en opprykkskandidat i 2. div i år, hadde de bare holdt seg der i fjor. Sutring gavner ingen, her er det bare å brette opp ærma og vise at Fagerborg har aldri vært enkle å slå for Asker.
26.03.2015Fagerborg videre til 2. kvalikk etter 7-6 på straffekonk over Oslo City

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Kampen mellom Fagerborg og Oslo City måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse etter 2-2 til full tid. 3-3 etter ekstraomganger. Det var 1-1 til pause etter at Oslo City gikk opp i 1-0 i det 10. minutt. Bakka fikk verden i balanse igjen i det 13. minutt og Fagerborg ledet 2-1 (Eirik G) fra det 75 min til det 89. min da Oslo City sikret ekstraomganger med et frisparkmål like før full tid. Oslo City hadde mest krefter i ekstraomgangene og gikk opp i 3-2 etter nye 10 min. Minuttet før slutt får vi et frispark høyt oppe i banen og Jonas slår inn på bakerste stolpe der Eirik G igjen vinner en hodeduell. Ballen går i stanga, men på returen dunker Lars J ballen i mål. Straffesparkkonkurranse der vi bommer på 2 av de 3 første før Niklas setter opp veggen i mål med 2 tigersprang og da Oslo City setter sitt 6. forsøk utenfor får Lars J igjen æren av å avgjøre.Fagerborgs lag: Niklas - Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran-Noe, Bakka, Didrik, Andres, Preben-Vegard. Innbyttere: Jonas (46. min for Noe), Lars J (67. min for Vegard), Andreas S (84. min for Didrik). Ubenyttede: Kim G, Tom Ø, Jan Remi.

NM-kamp og første ekte test mot et bra Oslo City lag. For første gang i år stiller vi med en god og fyldig tropp der de fleste spillerne er tilbake fra skader og annet. Mot en teknisk bra motstander var det om og gjøre å være tette, små avstander og gode sikringsforhold. Dette klarte vi brukbart, men likevel fant Oslo City åpningen etter 10 min etter noen kjappe kombinasjoner og 0-1. Det skulle likevel ikke gå lang tid før vi var i balanse. Denne gangen var det Fagerborg som kombinerte seg gjennom. Første skudd ble reddet, men Bakka var på returen og sendte den i mål. Resten av omgangen bølget spillet frem og tilbake. Vi er ganske tette og klarer å demme opp for kombinasjonsspillet til City i mellomrommet, og på våre angrep er vi ganske så farlige men den siste pasningen ble litt for lang noen ganger. På dødballer satte vi dem under kraftig press og siste liten blokkeringer hindret at vi gikk opp i ledelsen. Pause 1-1.

I begynnelsen av 2. omgang satte City opp litt høyere tempo. Mange sjanser fikk de ikke, men samtidig var vi litt for upresise og manglet litt energi for å ta overgangene med høy kvalitet. Etter et kvarter fikk City sin store sjanse da de kommer seg forbi på vår venstrekant, men det harde innlegget fra kort hold gikk over mål. Sjansefattig, men tett og intens kamp frem til det 75 min. Prebens korner havnet på bakerste stolpe der Eirik G ganske uforstyrret kan heade den i nærmste hjørne. Vi legger oss bakpå, demmer godt opp men blir mer og mer merkbart slitne. 6 minutter før slutt får vi en ny stor sjanse på en kontring, men skuddforsøket til Jonas ble akkurat blokket nok til at ballen gikk til corner. Minuttet før slutt av ordinær tid får City et billig frispark på 17 meter. Den setter like godt Citys stjernespiller i vinkelen, og dermed ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble en kamp mot veggen og klokka. Vi kommer oss ikke ut, sliter med å tette rommene og etter 10 min får vi en blåkopi av første baklengs. Kjappe kombinasjoner og samme mann frispilt og 2-3.

Hawai i 2. ekstraomgang. City prøver å få tida til å gå (de så også slitne ut) og vi tar ut det siste av krefter. Lars J kommer seg forbi på kant et par ganger, men resten klarte ikke å stå etter. I det 119 minutt kom likevel åpenbaringen. Frispark godt inn på Citys banehalvdel. Jonas slår den langt og presist på bakerste stolpe der Eirik G når den først. Returen fra stolpen hamrer Lars J på helvolley (med venstre) i i nett-taket og 3-3.

City scorer på første, Andres bommer på første, City scorer på 2., Preben setter sin, Niklas tar Citys 3, Bakka bommer vår 3., Niklas tar Citys 4., Jonas setter vår 4., City setter sin 5., Eirik G holder oss inne på vår 5., City bommer på 6., Lars J avgjør med vår 6.

2. kvallik runde. Vi gleder oss.


25.03.2015Seier 5-0 over Norkjøbing lørdag ettermiddag.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg fortsatte treningseleiren lørdag med å slå et av de lokale storlagene 5-0. På forhånd ble det opplyst om at Norkjøbing (spiller i dansk divisjon 2. regionalt og favoritt for opprykk) skulle holde meget god norsk 3. div standard. Det gjorde de ikke. Et ballbesittende dansk lag uten fremdrift og fysikk ble grundig satt på plass av norsk fysikk og hurtighet. 5-0 var ikke for mye etter en god kamp av Fagerborg. Bakka startet showet med et langskudd fra 20 meter i vinkelen. Andres puttet 2-0 før pause. Lars J scorte 2 i 2. omgang og Preben avsluttet med 5-0.
21.03.2015Seier 3-0 mot 'Fjerritslev i Danmark

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg gjennomfører en treningsleir i Fjerritslev i Danmark weekenden 19-22 mars og fredag 20. mars det Fjerritslev som var motstander. Det laget ble slått 3-0 etter en kamp med varierende kvalitet. Det var ingen tvil om hvilket lag som var best og 3-0 burde vært noen mål større. Lars Jakob scorte 2 og Jan Remi 1 mål. Motstanderen spiller i dansk divisjon 3, regionalt og holdt nok et godt 5div nivå.
21.03.2015Tap 3-0 mot Lokomotiv torsdag på NIH

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg taper 3-0 mot Lokomotiv Oslo torsdag kveld. Igjen er vi veldig tynt besatt. Noe vi forsåvidt har vært i alle treningskampene til nå, men denne gangen ble ikke sammensettingen/balansen i laget godt nok mot et jevnt bra 3. div lag. Tapet var velfortjent og selv om spesielt mål nr 2 og 3 var av den billige sorten gir 0-3 et riktig bilde. Store tabber og fryktelig dårlig presisjon fremover gav konstante balltap som resulterte i konstant jaging etter ball.Fagerborgs lag: Ole- Mads, Andreas M, Vegard, Martin- Noe, Vedran, Didrik, Preben, Lars J- Tom. Innbyttere: Niklas for Ole, og Kim G for Vegard 25 min.

På kampdag fikk vi igjen nye forfall på sentrale spillere. Andres, Eirik G, Jonas og Martin H måtte alle melde forfall på grunn av sykdom. Kim J og Jan Remi bortreist, og Sondre, Eirik B, Markus G og Andreas S alle langtidsskadde (forhåpentligvis klare i løpet av de 2 neste ukene). Dermed var det ingen lett oppgave å sette opp et lag med komplementerende ferdigheter. Vi blir satt under press umiddelbart og bruker en god stund på å i det hele tatt få lukte på kula. Likevel er det Fagerborg som får de 2 første sjansene, men avslutningene blir reddet på strek og går like over mål. Like etter (ca 20 min) går Lokomotiv opp i ledelsen. Vi er i balanse, men noen raske kombinasjoner setter oss ut av spill. Vi bruker alt for lang tid til å omstille oss fra en tapt situasjon til å komme på plass for å reparere gjennom neste situasjon og blir straffet for det. Lokomotiv har det meste av spillet, men produserer ikke noe særlig med sjanser. 2-0 kom minuttet før pause. Et dårlig utspark blir fanget opp og igjen viser vi litt mangel på konsentrasjon der forsvaret ikke ligger riktig og dermed ikke klarer å reparere.

2. omgang blir enda mer som 1. omgang. Vi blir enda dypere, presisjonen i overgangene enda dårligere og vi ser tydelig at løpskraft og den store viljen til å ligge riktig forsvinner ganske fort. Lokomotiv skaper dog lite store sjanser, og målet som kom i siste spilleminutt var av den heldige sorten. Dog, 3-0 gav et riktig bilde av styrkeforholdet denne kvelden.

Vi blir avkledd mot Lokomotiv, men vi har mye i reserve å gå på. Så denne kampen får vi bare ta som lærdom og heve oss til de neste 30 slagene.


13.03.2015Seier 3-1 over Nordstrand i vinterserien lørdag 7/3

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg tok hjem en ny seier i vinterserien med et sterkt 3-1 resultat over et ressursterkt Nordtsrand lag. Vi skraper sammen 12 mann igjen. 3 mann årsdebuterer og det vil være en sterk overdrivelse å påstå at vi ser samspilte ut. Likevel følges taktikken lojalt og vi får et nytt resultat. Vi kommer under 1-0 etter 13 min. 5 min senere leder vi 2-1 etter langskudd fra Martin H og Kim J. Vegard setter også et straffe 10 min før pause og pauseresultatet stod seg helt ut til tross for stort Nordstrand press i det meste av 2. omgang.Fagerborgs lag: Ole- Martin, Kim G, Eirik G, Vedran-Martin H, Kim J, Didrik, Andres, Jan Remi- Vegard E. Innbytter: Aaron.

Nok en gang et mareritt å skaffe fullt lag på en lørdag. Martin H, Aaron og Kim J stiller dog til slutt til tross for få treninger. Eirik G var også klar for sin første kamp for året. En helt ny oppstilling igjen og en taktisk inngang til kampen. Nordstrand satte oss raskt under press og fikk noen gode muligheter tidlig. Etter 13 min spakk nullen, første skuddforsøk stoppet Ole men 2. situasjonen blir vi alt for sene og passive og 0-1. Det skulle likevel ikke gå lang tid før vi var i balanse. Martin H satte et langskudd fra 20 meter i mål 2 min etter baklengset. Og 3 min etter det igjen var det Kim J sin tur til å sette et langskudd i mål og Nordstrand virket rystet. Enda 10 min etter henter Vegard opp et dårlig tilbakespark og ble tatt av bakerste mann. Straffen satt han selv i mål. De siste 10 min var det gode sjanser til begge lag, men 3-1 stod til pause.

2. omgang ble en omgang med ryggen mot veggen. Vi ligger dypt og er farlige på kontringer. Med bare 1 innbytter ble vi mektig slitne utover i omgangen og klarer ikke helt å rydde godt nok opp før egen 16 meter. Men nærmere enn det kom ikke Nordstrand. 2 kontringer ender i stanga og enda et par veldig gode muligheter fikk vi før sluttsignalet, men 3-1 var mer enn godt nok.


07.03.2015Seier 2-1 over Fortuna i vinterserien lørdag 21/2

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Det ble en ny seier i vinterserien mot hardtsatsende Fortuna. Seiersmålet kom på overtid da Jonas setter sitt andre mål for dagen med et youtube mål i vinkelen fra hjørnet av 16 meter. Fortuna ledet lenge 1-0 etter et meget billig straffemål tidlig i 1. omgang. Fortsatt er vi meget tynt besatt mannskapsmessig, men klarte dog for 2. gang i år til slutt å stille med mer enn 1 reserve.Fagerborgs lag: Jakob- Vedran, Andreas M, Kim G, Preben- Kim J, Didrik, Andres- Noe, Aleks K, Jonas. Innbyttere: Eirik B og Tommern.

Fortuna er nok et hardtsatsende albaner lag som skal rett opp i 3. div. De viste også gode kvaliteter i 1. omgang med raske, tekniske spillere og spilte oss dermed lave. De måtte dog ha meget god vilje fra dommeren på 1-0 da de fikk et billig idømt straffe. 1-0 til pause.

I 2. omgang kommer vi mer med på notene. Jonas utlikner 7 min før slutt og setter seiersmålet også i siste spilleminutt med årets mål og viser igjen at unggutten har målteft så det holder. Vi leverer nok en gang et resultat samtidig som vi mangler mange gode spillere på tampen av en måned der vi nesten ikke har fått trent noe fotball pga forholdene på Tørteberg. Vi står godt som lag og slipper nesten bare inn mål på døballer.
04.03.2015Seier 5-2 mot Oslojuvelene torsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

12 mann var trommet sammen for den første av 2 treningskamper denne vinterferie uka. Fagerborg fikk en god start etter 3 min da Jonas satte en presis markkryper i nærmeste hjørne. OJ utliknet på straffe etter 30 min før Andres og Vegar lagde 2 og 3-1 til pause. 2. omgang kontrollerer vi inn kampen med 2 kjappe mål til med henholdsvis Didrik og Preben. OJ fikk et mål på korner 5 min før slutt.Fagerborgs lag: Egil- Vedran, Andreas M, Kim G, Lars J- Jonas, Sondre, Didrik, Andres, Preben- Vegar. Innbytter: Albert.

Vi fikk låne Egil igjen i mål og Albert stilte opp som reserve og dermed var vi 12 mann. Med 2 kamper på 3 dager igjen for de fleste la vi opp et taktisk spill mot et lag som spiller i 4. div, men som vi vet holder god kvalitet med mange godt skolerte spillere. Jonas setter 1-0 allerede etter 3 min. Vi ligger i ramma og klarer bare sånn delvis å ta de gode overgangene, Vi ser dog farlige ut når sjansene først bød seg. OJ sleit med å spille seg igjennom, men lykkes til slutt med en kombinason som ender med et straffe etter en halvtime. 1-1 stod bare i noen få minutter før Andres danser seg igjennom med sør-europeisk eleganse og setter 2-1 fra skrå vinkel. Minutter senere er det Sondre som drar seg gjennom på kant med et 40 meters raid (blir belønnet med strekk) og innlegget tar Vegar videre og brøyter seg forbi 2 nye mann og setter 3-1 rett før pause.

2. omgang er vi disiplinerte, lar OJ trille ball. Etter 5 min får vi et brudd med Didrik som med stor kraft drar seg forbi mann og sender en nøyaktig kule i borteste hjørne. Etter 10 min er det Andres som snapper ballen, drar seg forbi 3 mann igjen og triller ballen motsatt der Preben har får problemer med å trille ballen i mål. Effektiv fotball er pent å se på. OJ fortsetter å trille ball og skaper en del nesten sjanser, men heldigvis har vi mye lange armer og ben i forsvaret og blir ikke straffet for litt dårlig press og sideforskyvning. 5 min før slutt sovner vi på nok en døball og sluttresultatet ble dermed 5-2.

Et godt resultat mot et lag som sikkert kommer til å være topp 3 i årets 4. div også. Vi har mye å gå på, men viser større sting og kvalitet med ujevne mellomrom. Målene lukter det klasse over og vi viser igjen at det er vanskelig å score på oss (bortsett fra på døballer).


20.02.2015Tap 4-2 mot Lyn på Kringsjå

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg spilte treningskamp nr 2 denne uka mot Lyns beste lørdag formiddag. Med bare 11 mann tilgjengelige og en tøff uke i beina etter 3 håpløse treningsuker uten mulighet for fotballspill på stor bane, forventet vi å få det tøft. Resultatmessig så det lenge bra ut med ledelse 2-1 til et kvarter gjensto, men et billig straffe på overtid og enda et på overtiden av overtiden gav 2-målstap. Unødvendig, men ikke ufortjent etter at Lyn vel hadde 4 avslutninger i treverket i 1. omgang.Fagerborgs lag: Andreas A- Mads, Andreas M, Vegard E, Vedran- Noe, Sondre, Andres, Andreas, Preben- Jan Remi.

Ny mann i mål. Andreas gjorde comeback etter 5 år, og klarte seg bra. Kan ikke lastes for noen av baklengsene. Lyn satte oss under konstant press i 1. omgang. Vi virket tunge og seige i forflytninger, lå lavt og klarte bare delvis å hindre Lyn fra skape å sjanser. Vi lå stort sett riktig, men sleit fæt med å komme oss ut av forsvar. Lyns sjanser kom ofte på døballer der vi igjen bruker alt for lang tid på å lukte 2. situasjonene. Heldigvis stod lille Andreas på streken 2-3 ganger og stengene var i godlune en rekke ganger. Fagerborg lager 1-0 etter ca 20 min på den første ordentlige angrepet vårt. Noe kom seg fri på kant og fant Jan Remi inne i feltet som headet ballen i nærmeste hjørne. Lyn fortsatte å press og fikk først utlikningen minuttet før pause på et billig frispark fra 18 min.

I 2. omgang ble det lavere tempo og vi er mer med i spillet uten at det skal påstås at vi var det førende laget. Lyn klarte ikke lenger å skape de store sjansene og etter et kvarter klarte vi omsider å til et ordentlig angrep med noen kjappe Preben kombinasjoner før Sondre ble frispilt på 20 meter og en suser i lengste hjørne. Dagens prestasjon. Ledelsen holdt seg til et kvarter før slutt der vi igjen bruker uendelig lang tid på omstilling når Lyn igjen får korner. Seminar mentaliteten MÅ vi bli kvitt. Uten reserver og svært tunge bein på slutten kontrollerte vi oss likevel tilsynelatende inn til en uavgjort. Men i siste spilleminutt klarer vi ikke å avklare og i tumultene etter får Lyn et billig straffe. 3-2 og så finner noen ut at dette er cup og sender alle mann i angrep og gir dermed Lyn enda et mål på en kontring. 4-2 tap ble unødvendig mot et lag som kommer til å få det svært tøft i 2. div uten noen solide forsterkninger.

Med en tøff treningsuke etter en svært mangelfull treningsmåned så vi slitne ut og seige ut i løpene våre. Til tross for dette er vi forholdsvis godt organisert og vanskelige å spille mot. Men løpskapasiteten må opp på mange mann.


14.02.2015Tap 2-1 mot Grei mandag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Det ble tap mot Grei etter at vi slipper inn 2 kjappe mål de første 10 minuttene. En islagt Tørteberg har gitt oss 3 uker uten fotballtrening på en større flate enn en liten håndballbane, og vi var veldig rustne og preget av dette. Vi spiller oss opp i 2. omgang, utlikner med Andreas M og er veldig nære 2-2.
14.02.2015Uavgjort 1-1 i årets første treningskamp mot Manglerud Star

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

2. kamp i vinterserien endte med 1-1 mot MS i Manglerudhallen. Vi gjennomfører en absolutt godkjent kamp mot MS som helt sikkert kommer til å kjempe om opprykk i årets 4. div. God intensitet i kampen, stort sett bra defensiv struktur (litt baktunge i 2. omgang) og gode overganger der neste siste pasning og avslutningene ble litt for dårlige til at en seier ble hentet hjem. Likevel, vi stiller med et ungt lag, må bruke offensive spillere som midtstoppere og fikk en fin gjennomkjøring.Fagerborgs lag: Ole- Vedran, Vegard E, Kim G, Lars J- Sondre, Didrik, Andrès, Preben- Jan Remi, Jonas. 2. omgang: Andreas R, Martin og Fredrik.

Tett og jevn 1. omgang. Vi ligger bra får gode brudd og holder MS borte fra vårt mål bortsett fra på døballer. Med våre vanlige ryddegutter i forsvaret på fjellet ble det også en døball som førte til baklengsmålet midtveis i 1. omgang. Sløvt duellspill på korner og ingen som dekker bakre stolpe. Litt etter får vi annulert et mål for offside (tvilsomt) etter fint spill på kant og gjennomløp i midten. De siste 10 minuttene får vi enda 2-3 store sjanser til, men avslutningene ble satt godt utenfor mål.

2. omgang blir vi litt baktunge og får ikke etablert noe særlig spill lenger oppe på banen. Likevel det jobbes godt og MS trenger ikke igjennom, bortsett fra at de fortsetter å være farlige på døballer. Jan Remi jobber inn en litt håpløs situasjon, leverer ballen videre til Preben som igjen frispiller Andrés og 1-1. Jonas fikk den siste store sjansen, men avslutningen gikk på utsiden. De siste 5 minuttene ble det enorme rom, men vi sliter litt med den siste presise pasningen. 1-1 var vel ikke helt urettferdig ettersom MS hadde litt mer trøkk enn oss, mens vi skapte flest store sjanser.

Godt fornøyd med kampen. Det var bra trøkk i den, intense dueller og vi har mye gode løp. Fortsatt spiller vi litt mye rett frem på første bevegelse. Vi må jobbe mer med å se rommene som åpner seg bak første bevegelsen og utnytte dem bedre. Likevel, et godt grunnlag å jobbe videre fra.


24.01.2015Fagerborg vant 2-0 i første kamp i vinterserien mot Rustad

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

En meget tynn Fagerborg tropp på 12 mann slo til slutt Rustad 2-0. Målene ble satt inn på slutten av første omgang av Noe og Preben. Fagerborg spilte disiplinert og kontrollert hele veien og Rustad var vel egentlig aldri i nærheten av å skape noe særlig av sjanser på oss. Defensivt var dette veldig solid, og med litt bedre pust hadde nok overgangsmuligheten blitt bedre tatt vare på utover i 2. omgang. Sjansestatistikken ble i hvert fall vunnet ganske suverent.Fagerborgs lag: Egil- Vedran, Andreas M, Kim, Lars J- Martin, Eirik B, Didrik, Preben- Jan Remi, Noe. Innbyttere: Aaron.

En stødig omgang med stort sett godt defensivt spill ble kronet med 2 kjappe mål på slutten av omgangen. Noe headet inn den første på en korner og Preben satt inn 2-0 minutter før slutt. Litt posisjoneringsfeil defensivt hadde vi, men vi var ganske flinke til å reparere. På slutten av omgangen så Rustad, som i år spilte i 3. div, ganske knekte ut.

Med bare 1 innbytter gikk vi for sikkerhet i 2. omgang. Vi la oss bak med en femmer og skulle ta overgangene. Vi ble nok litt for defensive og klarte bare sporadisk å få de gode bruddene. Likevel vi skaper flest sjanser og vinner til slutt fortjent 2-0. Litt mange ble slitne på slutten- men det skal vi rette opp den neste måneden.

De nye klarte seg godt. Spesielt Didrik og Noe fikk vist at de vil være gode tilskudd. .


14.12.2014Fagerborg havnet i avdeling 4 i 3.div 2015

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg havnet som eneste Oslo lag i Buskerud/Vestfold avdelingen i 2015. Vi får da en del mer reising enn våre naboklubber som havnet i Osloavdelinga. I Vestfold er det nå gode veier og en lang tur til Bø i Telemark (Skarphedin) skal vi klare. Sportslig ser dette ut som en tøff avdeling med flere lag som satser hardt på opprykk til 2. div. Det blir morro for oss amatører fra Oslo å komme til store klubber med gode stadioner. En del av dem har også tilskuere.Avdelingsoppsettet:

Larvik Turn- 11.plass avd 5

Sandefjord Fotball 2- 8. plass

Eik Tønsberg—Vinner 4. div

Vestfossen- 8. plass avd 4

Strømsgodset 3- Vinner. 4. div

Birkebeineren- 14. plass 2. div

Åssiden- 6. plass avd 4

Mjøndalen 2- 10. plass avd 4

Modum- 5. plass avd 4

Lommedalen – 3. plass avd 4

Bærum 2- 7. plass avd 4

Fagerborg- Vinner 4. div

Skarphedin. 11. plass avd 4.

Her er det mange nye bekjentskaper for oss fra Oslo. De eneste lagene vi har møtt i seriesammenheng av disse lagene siden årtusenskiftet er vel Bærum 2 og Lommdalen (2008). Birkebeineren møtte vi i cupen i 2011 der vi tapte på straffekonk etter ekstraomganger. Dette ser ut som en sterk avdeling mot ordentlige fotballklubber. Det er naturlig å holde FK Tønsberg (tapte opprykket i 2014 til 2. div på overtid mot Donn i siste seriekamp) sammen med Sandefjord 2 og Birkebeineren (som rykket ned fra 2 . div) som de store favorittene. Sandfjord 2 vil nok automatisk få en nivåheving i og med at de rykket opp i eliteserien. Skulle Mjøndalen også rykke opp vil nok også Mjøndalen 2 får en nivåheving. Ellers har jo også Lommedalen, Modum, Bærum 2 og Åssiden vært solide lag på dette nivået i mange år nå. Så her må det brettes opp armene.

Det er vel ingen av disse lagene som har masse penger å hive innpå for å «sikre» seg et opprykk med å kjøpe spillere, men vi kan være ganske så sikre på at alle disse klubbene har mer ressurser enn vårt totalbudsjett på 200.000 for våre 2 lag i 3. div og 5. div. En del av dem har også fine stadioner med både pølseboder og speakertjenester (3 eliteserie-arenaer hvis MIF rykker opp) så da tar vi jo et stort steg opp fra skyggenes dal i den lokale trikkeserien i Oslo. Så dette blir bare moro med masse blod, svette og tårer (og en del dugnad).

Vår første treningskamp i vinter blir mot Rustad allerede 13. desember i vinterserien Manglerudhallen. Som tittelholdere i fra i fjor er det viktig at vi får en god start der og en god begynnelse på oppkjøringa til seriestart i april 2015.


22.11.2014Kamp nr 2 i KM gav Fagerborg en 4-2 seier over Ready

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Den andre og siste KM kampen for Fagerborg gav til slutt en fortjent 4-2 seier over Ready. Fagerborg ledet hele veien fra Eirik Bakka dundret ballen i vinkelen fra 25 meter etter 13 min, til 4-2 målet ble satt inn 6 min på overtid da Wold fullførte sitt hatrick. Ikke alt var like bra i denne kampen heller (orken gutta?), men vi spilte adskillig bedre enn sist mot Grei og dro frem den ene overgangen etter den andre med stor presisjon og internasjonalt tempo. Det er ikke mye 4. div over oss i den delen av fotballspillet.Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Mads, Eirik G, Markus- Lars J, Eirik B, Andreas S, Andres, Wold- Vegard. Innbyttere: Preben, Jan Remi og Martin.

5 bytter fra sist og en litt kynisk inngang til kampen. Her skulle vi være tette og ta overganger. Og det gjorde vi. Ready fikk spille ball, mens vi lå lavt og utnyttet hver eneste feil de gjorde. Innimellom presset vi høyere og fikk gode brudd. Etter 13 min fikk vi målet. Bakka presset selv, vant ballen og løp 30 meter med ball før den ble limt opp i krysset fra 25 meter. Godt gjort med disse tunge Select ballene som Ready stilte med (hadde det vært våre adidas baller hadde vel skuddet havnet på 14 benkrad). 3 min etter fikk vi en ny perfekt kontring, man alene med keeper ble Lars J lurt til å legge ballen tilbake til en ready spiller som utsportslig nok ropte at han var i støtte. Readyspilleren ble belønnet med gult kort, men reddet jo laget fra et nytt baklengs. Få minutter senere gikk vi likevel opp i 2-0 da wold løp igjennom. Midtveis reduserte Ready etter at vi fikk en ny god overgang og tømte hele midtbanen og deler av forsvaret. Der fikk vi smake vår egen medisin. Etter 35 min stod det likevel 3-1 da vi igjen løp i fra Ready og Lars J nå la ballen til siden til Wold. Minutter før pause burde det stått 4-1 da Vegard og wold kom alene med keeper, men et dårlig toch fra Vegard førte til at deres målmann kunne plukke opp ballen. Ready hadde vært ballspillende nok, men slurvet fælt i den defensive delen av spillet og vi kunne fort ha ledet med mange mål til pause.

2. omgang trillet Ready ball og prøvde å spille seg igjennom forsvaret vårt ut å lykkes i nevnevedrig grad. Overgangene fikk vi fortsatt, og store sjanser skapte vi men med litt mindre krutt i støvlene forsvant effektiviteten. 15 min før slutt reduserte Ready etter litt småsløvt forsvarsspill, og de siste 15 jaget Ready uavgjort. Til tross for at ready fikk noen gode sjanser på slutten og det ble lagt til 6 minutter var det Fagerborg som satte det siste målet med siste spark på ballen og dermed steg sjansen for KM-mesterskap betraktelig. Forhåpentligvis skjerper Ready seg såpass til siste kamp mot Grei og legger nok prestisje i kampen til at Grei ikke vinner med mer enn 2 mål.


16.10.2014Fagerborgs sluttspurt sikret 1 poeng mot Grei i 1. KM kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg hentet inn en 3-1 Grei ledelse de siste 10 minuttene og sikret fortsatt håp om KM mesterskap med 3-3. Poenget satt langt inne og den nøytrale tilskuer vil sikkert påstå at det var høyst ufortjent. Med nesten et helt fotballlag utilgjengelige ble dette for ujevnt og lite samspilt og Fagerborg var til tider direkte svake. Likevel, en god egenskap at vi står på til slutt, ikke gir opp og dermed gir oss flere sjanser selv om Grei sikkert burde ha ledet med 3-4 mål før de begynte å bytte mange spillere på slutten.Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Markus, Eirik G, Nikolas- Martin, Kim J, Andres, Sondre, Preben- Vegard. Inn byttere: Kim G, Lars J, Wold og Mads.

De første 20 minuttene var greie. Vi ligger som planlagt, slipper ikke til Grei noe og kontrer inn et mål der Martin spiller fri Vegard på åpent mål. Etter dette begynner vi langsomt og sikkert å slippe i markeringene, større avstander i ledd og mellom dem og Grei klarer nesten å skape sjanser. Sondre må ut etter 30 min med ny stygg skade (kraftig overtråkk) og minutter før pause kommer feilen som gir Grei utlikningen. 1-1 til pause.

Vi gjør bytter i pause, legger om det taktiske opplegget, og går fra verre til verst. Det eneste vi oppnådde med det høye presset var større avstander og enorme rom for Grei til å spille seg ut gjennom. Vi er ikke aggressive og smarte nok i presset til å få bruddene og kollektivt sliter vi fælt med å drepe de riktige rommene. Når så også de enkle 5 meters pasningene blir sendt avsted i hytt og pine ble dette lite hyggelig å se på. Grei går da opp i 2-1 og 3-1 og var nærmere 4 og 5 før vi Eirik G header inn redusering til 3-2 10 min før slutt. Vi får da den lille sluttspurten mot et Grei lag som da hadde byttet inn mange folk. 5 min før slutt kontrer vi inn 3-3 der Wold setter den. De siste minuttene er nok muligens Fagerborg nærmest et seiersmål, men vi begynner vel snart å gå tom for Fru Fortunas godvilje.

Ja, ja. Etter opprykk og 2 uker uten trøkket fra serieinnspurten måte vel dette bli litt "så her". Likevel prestisje og prestasjon er alltid viktig på fotballbanen. Vi håper da på flere folk tilgjengelige neste uke mot Ready og mer skjerpings.


10.10.2014Fagerborg 2 avsluttet sesongen med stil og vant 5-0 borte mot Kjelsås 3

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg hadde små problemer med å slå et aldrende Kjelsås 3 lag med 5-0 på den nye banen på Kjelsås. Med mye større fart (+ det meste annet vesentlige i fotball) var våre rekrutter nærmere 10 pinner enn hjemmelaget det ene målet (traff ikke engang målet på straffe). På Kjelsås eneste avslutning som traff mål viste evigunge Puntervold eminent plasseringsevne i mål og tok ballen i fast grep (uten å dette over ende som i forrige kamp). Fasit: Blank sheet.

Wold scorte 1, Andres 1, Preben 1, Atle 1 og et selvmål. Dermed ble 3. plassen enda sikrere, mens Kjelsås ble skjøvet ned fra sin 4. plass. Så gjennstår det å se om Fagerborg 2 får muligheten til å ta den ene opprykksplassen til 4. div som ryktene sier at NIH ikke vil ha. Uansett, alt i alt en god sesong for rekruttene i debutsesongen i 5. div.26.09.2014KM mot Grei og Ready 9/10 og 15/10

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

KM er alt satt opp og det er klart at vi møter Grei torsdag 9/10 kl 2000 på Ekeberg kunstgress. 15/10 spiller vi mot Ready kl 2000 på samme sted.

Vi trener da normalt fredag 1830 denne uka og blir enige om treninger (2 )neste uke. B-laget spiller sin siste kamp for året torsdag borte mot Kjelsås 3.

24.09.2014Seier i siste seriekamp 2-1 borte mot Heggedal og opprykk til 3. div!

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg sikret tirsdag kveld opprykket til 3. div med 2-1 seier borte mot Heggedal. I siste runde var det klart at her gikk det ikke ann å basere seg på at de andre topplagene skulle gi fra seg poeng nok en gang og bare seier var godt nok. Borte mot formlaget Heggedal ( 6 seire på de 7 siste) på høsten bruker aldri å være enkelt. Vi stilte i en 4-5-1 formasjon med en god porsjon ydmykhet, jobbet knallhardt, skapte klart flest store sjanser og vinner til slutt fullt fortjent 2-1 mot et hjemmelag som kjempet hardt til siste stund for sin seiersbonus. Etter 4. års ørkenvandring i 4. div er vi da tilbake i "elite-idretten" i 3. div. Der vi hører hjemme. HURRA!Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Andreas M, Mads, Nikolas- Sondre, Eirik B, Petter, Andres, Wold- Vegard. Innbyttere: Andreas S, Lars J og Nikolas.

Enda flere spillere ute med Kristoffer bortreist og Kim skadet. Likevel Petter var tilbake fra sin lange jobbreise og Andreas S likeså. Lagmessig bestemte vi oss for å kjøre rutine fra start. Formasjonsmessig tilbake til røttene i en trygg 4-5-1 oppstilling, stresse intensitet og aggresivitet i en gruppe der flertallet i løpet av 20 kamper ikke har vært i nærheten av få gult kort. Ser vi bort i fra Eirik B og Lars J har våre slemmeste spillere fått 1 gult kort i løpet av hele sesongen. 0 kort på Andreas M tyder på at testosteronnivået er på vei nedover?

Vi begynner meget bra. 1-0 etter 1 minutt. Wold drar seg forbi på kant og legger inn til Vegard som fra kort hold putter ballen i mål. Vi fortsetter friskt, med gunstige brudd på midten og etter 10 min blir Vegard spilt igjennom, rekker ballen akkurat foran målmannen, detter litt tungt, men der ble vi snytt for klart straffe og potensielt rødt til Heggedals siste skanse. De påfølgende minuttene jevner spillet seg ut. Etter 17 min får Heggedal sin første store sjanse, begge våre midtstoppere har skjøvet for langt over på høyrekant og en ball i bakrom blir akkurat reddet av Nikolas, etter noen returer og klabb og babb ender ballen hos en Heggedal spiller som setter ballen i mål. Vi fortsetter å være giftige på overganger og dødballer, men Heggedal skaper ikke flere sjanser før de plutselig får en stor sjanse etter en dødball. En kjapp beinparade fra Sindre hindret mål. Like etter fikk wold en stor sjanse fra kloss hold men cm utenfor. På overtid scorer Bakka etter en retur fra en Heggedal spiller, men målet blir tvilsomt annulert for en offside i situasjonen før. En god 1. omgang med stor intensitet fra begge lag.

En grei følelse inn mot 2. omgang. Vi hadde vært kompakte og nøye i arbeidet og vi vet at kondisjonmessig burde vi være flere hakk bedre enn hjemmelaget. Det skulle også vise seg å være gjennomgangstonen i 2. omgang. Vi stengte butikken på midtbanen. Vinner klart flest dueller, og kjører raske overganger. Allerede etter 4 minutter kommer seiersmålet. Andres blir spilt fri og alene med keeper legger han den rolig i hjørnet. Fra benken luktet det offside, men linjemann og våre folk som stod i riktig vinkel kunne bekrefte at Heggedals høyreback (langt fra spillet) lå innenfor. Resten av omgangen kjører vi på, skaper store sjanser på farta vår, Wold, Vegard, Nikolai og Lars J hadde alle flere muligheter til å punktere kampen uten av vi lykkes med det. 4 minutter før slutt fikk Heggedal sjansen som et lag alltid får ( selv om de blir kjørt), men denne gangen kommer vi oss helskinnet igjennom da Sindre akkurat så vidt klarer å fiste lobben over tverleggern. Nok et poengtap i de siste minuttene hadde vært tungt å svelge. Vi klarer dermed en velfortjent sier mot et hjemmelag som ikke gav noe ved dørene, kjempet hardt for å bli høstsesongens formlag og for å ødelegge for oss (noe annet skulle da også bare mangle!).

Selv med mange nøkkelspillere ute klarer vi da å reise oss og sikre opprykket. Vi ligger på topp etter 22 kamper og har vært best i avdelinga. Med tanke på fjorårets historie er det ytterst velfortjent. All honnør til Sindre som tok utfordringa med å stå i mål de siste kampene og sikrer oss opprykket med solid spill i siste runde. Petter tilbake gav oss den villskapen og smartnessen vi trengte i de 47 minuttene han holdt fysisk og Andreas S gjør en veldig god jobb på midten da han overtok stafettpinnen. Resten var også Påen i dag- og da blir helheten god.

Ser vi bak tallene har vi tatt 21 av 24 mulige poeng mot de 4 lagene som ligger nærmest oss. 29-9 i målforskjell. Dvs vi har ikke bare vært best mot de beste lagene vi har vært udiskutabelt suverent best med en seiersprosent på nesten 90. Mot de 7 dårligste lagene er bildet helt annerledes. Der har poengene rent ut med 22 poeng av 42 mulige og 39-21 i målforskjell (seiersposent på knapt 50). En ganske jevn avdeling kan ikke forklare hele dette bildet. På 4 lørdagskamper har vi også endt opp med magre 2 av 12 poeng.

Hva viser dette? 1) Når motivasjonen er topp og alle er skjerpa er vi gode- alt for gode for 4. div, 2) vi har fortsatt en skippertak mentalitet som normalt sett ikke holder for opprykk ( takket være en jevn avdeling gjør det det denne gangen), 3) vi har seriøse mentale utfordringer når vi møter motstandere der vi skal styre kampene og legge premissene.

Pga KM mot Ready og Grei fortsetter vi å trene. Vi må prøve å ta hjem nok en bøtte i 2014 og 100-års jubileumet vårt.


24.09.2014Fagerborg 2 sikret 3. plassen i 5. div med seier 5-2 hjemme mot Øvrevoll Holse

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg 2 nådde årets målsetning om å ligge i toppen av 5. div og sikret torsdag kveld en fin 3. plass runden før slutt. 3. plass betyr best av de lagene som ikke rykker opp i 4. div- og et godt utganspunkt for rekruttene (i alle aldre) til å spille på et nivå som innimellom ligger i nærheten av 4. div i 2015. Et meget impotent Øvrevoll Hosle lag lagde veldig små problemer ( ingen skal beskylde norsk fotball for å være gjennomsyret av en profesjonell innstilling nedover i divisjonene) for 10 fagerborgere (i 70 min) med en 45 år gammel trener vikarierende i mål. Uansett, vi spiller ball med all verdens tid og gjør det vi skal. Gratiss! Nikolai scorte 2, Særsland likeså og Carl 1.
19.09.2014Nytt tap i høstinnspurten hjemme mot Manglerud Star

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Vi gikk på et nytt tap hjemme tirsdag kveld da Manglerud Star ble for sterke for oss. Vi gjør en ny svak kamp og taper fortjent etter 90 minutter. For 2. hjemmekamp på rad blir vi til tider utspilt mot et lag som har hatt en tung høst. Vi henter oss inn på slutten og kunne ha tatt et poeng på tampen av kampen mot et svært slitent bortelag. Det store bildet er likevel at vi i liten grad nå tar hånd over vår egen skjebne. Spørsmålet blir da om LAGET klarer å mobilisere nok stolthet på egne vegne til å ta hjem den 4. matchballen vi får borte mot Heggedal i siste runde.Fagerborgs lag: Sindre-Vedran, Andreas M, Mads, Wold- Eirik B, Andrés, Kim- Lars J, Vegar E, Jan Remi. Innbyttere: Kristoffer, Nikolai og Preben.

Nok en vanskelig inngang til kampen med 3 forfall på kampdag pga sykdom i tillegg til at Eirik G vrikket ankelen på søndags treninga. Så da har hele vår sterke sentrallinje i 4 ledd de siste ukene blitt satt ut av funksjon. Omstokking av folk og vi skulle likevel ha et sterkt lag på papiret.

God start. Straffe etter 1 minutt pga hands. Korrekt, men veldig heldig. 1-0 med Vegar. Vi har så et bra trøkk de neste 10 minuttene dog uten å skape noen sjanser. Etter 10 min får MS et helt unødvendig korner (upresset blir ballen dunket til korner i stedet for å bruke et lite sekund på å få den opp på banen) og trøbbelet startet. På den 3 korner på rad blir ballen bokset ut av 16. Vi står og sover og neste skudd blir dekket, men den returballen detter ned på en 2 MS spillere som ikke er i offside fordi deler av forsvarslinja sover og ikke har kommet seg ut. 1-1. Resten av omgangen er det bortelaget som kjører. Vi mangler aggressivitet, dunker bare ballen langt uten å flytte opp folk og skaper rett og slett ingenting. 1-2 blir headet inn da vi lar ballfører upresset få slått inn og midtstopperne "ballwatcher" og spissen header inn ballen ganske så upresset. Etter 35 min blir det 1-3. Et innkast på venstresiden blir headet videre inn i et vidåpent rom på høyresiden (skulle vært dekket av vår høyrekant, 15 meter ned i ledd så hadde rommet vært dekket og situasjonen aldri oppstått), den ballen blir så sendt inn i vår 16 der vi igjen ikke plukker folk og heading seiler inn i hjørnet igjen. 1-3 til pause gav et riktig bilde av 1. omgang.

Det er utrolig at vi ikke klarer å være mer konsentrerte og skjerpa når omgivelsene til de grader lar oss styre vår egen skjebne.

2. omgang prøver vi å presse høyere uten av lykkes nevneverdig før bortelaget gradvis begynner å bli slitent. De første 25 er det bortelaget som er nærmest mål, med mye større kraft og besluttsomhet i løp, balltilslag og trøkk i boks. Når MS for alvor begynner å bytte folk tar vi over banespillet med enorme rom. Vegard skyter i nettveggen på en gjennomløping og 8 min før slutt scorer omsider Bakka på ren vilje. Kristoffer og Wold får så gode muligheter, men lykkes ikke. Det er vanskelig å si noe annet en at vi taper fortjent.

Jeg blir aldri klok på den nye generasjonen. Vi har mer enn nok kvaliteter til å bestemme selv kamputfallene, men prestasjonene våre svinger opp og ned som sinuskurve fra time til time. Greit nok at vi mangler de største matchvinnerne våre, men hver og en må ta ansvar. En fotballkamp er så langt i fra en velferdsstat som det går ann å komme. I lengden er det ingen andre enn oss selv som må gjøre jobben.
17.09.2014Poengdeling borte mot Høybråten/Stovner etter nok et ran på overtid

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg klarte bare 1 bortepoeng mot et svakt Høybråten/Stovner lag da hjemmelaget utnyttet deres eneste målsjanse i løpet av 90 min på overtid. Vi gjør det vi skal spillemessig og produserer godt over 15 meget store sjanser. Når vi så bare klarer å putte 1 mål- ligger det i tingenes iboende djevelskap at man blir straffet til slutt. Det er sikkert fristende å skylde på uflaks, men vi har en lei tendens til ikke å fullføre jobben helt ut når vi er spillemessig overlegne. Fotball er en marginal sport der det ikke blir delt ut stilkarakterer og et øyeblikks ukonsentrasjon er nok til at pallplassen ryker.Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Andreas M, Eirik G, Wold- Sondre, Eirik B, Andreas S, Kim- Vegard E, Jan Remi. Innbyttere: Andres, Kristoffer, Nikolas, Nikolai og Preben.

Denne gangen var det bra med folk til en lørdagskamp. Høstens målscorer Lars J var riktignok ute med karantene, og litt spente på den offensive kraften var vi nok. 1. omgang setter vi ikke på dte trykket som vi nok burde ha gjort. H/S var mye svakere enn vi trodde og stilte med 5 mann i forsvar. Vi går riktignok opp i 1-0 etter 20 min da Vegard bredsider inn et innlegg fra Sondre. Vi har 3-4 veldig gode sjanser til i 1. omgang selv om ikke spillet fløyt som vi skulle ha ønsket. H/S gode keeper hindret flere mål før pause. På topp så vi tunge og utrente ut og presset bakfra kom litt for sent da H/S ikke viste noen vilje til å angripe.

I 2. omgang justerer vi presset og begynner raskt å produsere sjanse på sjanse. Kristoffer kom alene med keeper, men igjen ordnet han opp. Videre fikk vi masse 3 mot1 situasjoner der vi rett og slett ikke slipper ball til hverandre og overtallssituasjonene renner bort i sanden. Andres, Vedran, Wold osv har så store sjanser fra 5-6 meter, men vi scorer ikke. Helt på slutten skjønner hjemmelaget at vi ikke kommer til å score mer og flytter opp folk. Til slutt, på overtid får de til et innlegg, som seiler forbi våre gode midtstoppere, treffer et H/S hode og flyr inn i langhjørnet. Dermed endte vi opp med nok et poengran mot et lag vi har vært totalt overlegne mot i 2*90 min, sjansestatistikken (og da snakker vi store sjanser!) på minst 25-1 (på hjemmebane kom det ene målet til H/S på straffe 6 min før slutt uten at de ellers hadde en avslutning på mål).

Likevel, 1 poeng var nok til at vi snublet oss tilbake på tabelltoppen, og heldigvis møter vi 2 bedre lag de siste 2 kampene.


15.09.2014Poengtap hjemme mot bunnlaget Holmlia 3-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg tålte nok en gang ikke å ligge på tabeltopp og gikk på et svært så unødvendig poengtap mot bunnlaget Holmlia som så langt i år hadde fått med seg 1 poeng på bortebane på 9 forsøk. Vi ledet 3-0 etter 20 min av første omgang og var vel nærme både 4 og 5, men sovnet så stille hen. Holmlia reduserte til 3-1 2 min før pause, fikk et billig straffe etter ca 25 min av 2. omgang og utliknet i siste spilleminutt. Greit nok at vi manglet mange folk denne tirsdagen, men vi leverer en dårlig kamp og Holmlia så faktisk ut som det beste fotballlaget i store deler av kampen.Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Mads, Eirik G, Wold-Kristoffer, Andreas S, Kim- Lars J, Andres, Jan Remi. Innbyttere: Nikolai, Preben.

Vår stødige siste skanse Jakob brakk en finger i siste kamp mot Vollen. Egil slapp vi til Frigg for 2 uker siden ( og er nå 1. keeper der), men Sindre stilte opp til tross for lite treninger. Uten ham hadde vi måttet bruke en utespiller i mål. Eirik B hadde karantene, Andreas M strakk en muskel i ryggen på trening, Petter fortsatt bortreist, Sondre på øvelse, Vegard E skadet osv. Likevel vi stiller et bra nok lag, men tynn stall nå.

Starten er oppskriftsmessig, vi går raskt opp i 1-0 med Lars J, 2-0 med Kristoffer og etter drøyt 20 min leder vi 3-0. Holmlia er dog ikke ueffne og setter oss på prøver bakover. Stort sett fikk vi stoppet dem før det ble sjanse, men strukturen og kvaliteten på mye av det vi gjorde så ikke god ut til tross for den solide ledelsen. Vi slurver i forflytningene på midtbanen defensivt (tar ikke ut de farlige rommene før vi blir nødt til å løpe med nesa hjemover) og blir alt for ivrige med lengderetningsballer offensivt mot Holmlia som snurpet sammen i midten etter hvert. På dødballer slipper vi folk og ryddegutt Andreas Moen var savnet. Minutter før pause glipper det flere ganger på midten i dueller, en bakromsball og Mads blir feid vekk i duellen av Holmlias sterke spiss og 3-1 til pause.

I 2. omgang legger Fagerborg seg lavere for å få bedre kontroll og dette fungerer tålig bra. Vi får overgangsmulighetene uten å få mer utteling da presisjonen er dårlig og vi bruker konsekvent første løp. På en korner får Andreas S 2 knyttnever i hodet og må ut. Holmlias keeper blir belønnet med gult kort da dommeren omsider blåser, men straffe for forseelsen får vi ikke (dropp?). Skulle vært interessant og fått en vurdering av den situasjonen fra dommerens side. 5 min etter blir Nikolai tatt inne i 16 metern, men det soleklare straffet får vi ikke og 30 sekunder etter får så Holmlia sitt straffespark der vår keeper og Holmlias spiss støter sammen der vår mann hevder han var først på ball.

I stedet for 4-1 stod det da 3-2 med 20 min igjen. Vi har forsåvidt defensiv kontroll i våre egen boks de neste 20 min, men det var nå ingen tvil om at det var bortelaget som så sprekest ut og som kjørte kampen. Vi har noen gode overganger med mange mann, men overtalls-situasjonene forsvant enten med innlegg bak mål eller feil løsninger. I siste spilleminutt fikk Holmlias spiss den tiden og rommet han trengte til å vende opp på 20 meter og ganske upresset lå det kontante skuddet nede i hjørnet. Minuttet etter på overtid fikk Holmlia annulert et mål for offside og enda et minutt senere ble Lars Jakob spilt igjennom på en kontring, men nøler desverre litt og lobbmuligheten forsvant og skuddløsningen sklei av foten.

1 poeng var nok det vi fortjente. Vi spilte ikke som et topplag, legger ikke føringene i kampen og mangler kollektivt pondus i det vi gjør. Vi slurver også fælt i å dekke de riktige rommene defensivt, og da kommer ikke de gode bruddene som vi fikk i starten av kampen. Selv om vi skal angripe raskt kan vi ikke bare snu ryggen til ballfører og løpe blindt avsted. Vi må se på spillet også. Denne gangen var vi ikke heldige med en rekke dommeravgjørelser og de fleste 50-50 situasjonene gikk oss i mot. Men tilfeldigheter og dommeravgjørelser er en integrert del av spillet og vi har også fått vår del av avgjørelser med oss de siste kampene. Vi er nok best tjent med å sette fokus på det vi selv kan gjøre noe med. Vårt eget spill!


10.09.2014Ny sterk borteseier mot Vollen med 5-2

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg tok 3 nye viktige poeng med en 5-2 seier borte mot Vollen. Resultatet lyver, dette var en jevn, tøff og innsatsfylt kamp fra start til slutt som kunne ha vippet begge veier. Hjemmelaget ledet 2-1 (Jan -Remi etter korner) til pause der de alt i alt var klart best med stor innsats, høy intensitet og entusiasme i spillet sitt. Vi henter oss inn i 2. omgang, utlikner ganske tidlig på en korner (Andreas M)og kontrer inn 3-2 midtveis (Wold). Vollen jager utlikning derfra og ut, og er nærme et mål før vi dreper kampen 5 min før slutt med et nytt mønsterangrep (Lars J). Andres gjør også 5-2 før dommeren blåser av kampen.Fagerborgs lag: Jakob-Mads, Andreas M, Eirik G, Wold-Kim, Andreas S, Eirik B, Sondre- Lars J, Jan Remi. Innbyttere: Vedran, Kristoffer, Andres og Markus.

Ny vanskelig bortekamp mot et Vollen som er forsterket etter sommeren. Petter og Vegard E (som vi har brukt på topp etter at Lars Kise forsvant til Asker) var utilgjengelige og vi måtte igjen tenke nytt. I startoppstillingen var det også bare 3 mann som klarte å finne frem til forrige ukes 2 treninger, 3 mann som klarte 1 trening og hele 5 mann som hadde andre viktigere ting å gjøre enn Fagerborgtreninger på ugunstige tidspunkter. Etter noen år i bransjen vet man at DET blir man før eller senere straffet for. Uansett, 4-4-2 som startoppstilling.

De første 5-6 minuttene har vi god kontroll og styrer delvis ting. Plutselig mister vi konsentrasjonen og en støttepasning fra Wold (som ikke hadde orientert seg) gikk rett i beina til Vollens spiss Boni som enkelt alene med keeper kan trille ballen i siden. Etter dette mister vi grepet på kampen og Vollen så ut som de hadde fått en skikkelig vitamininnsprøyting. De kliner til i duellene, holder høy intensitet, utfordrer oss på kantene og vinner dueller. 3. divisjons tempoet var vi ikke klare for og i denne fasen sleit vi med å holde følge. Etter ca. 20 min er vi likevel ajour, en litt dårlig korner blir flikket videre inn i feltet der Jan Remi plukker den opp og dunker den inn til 1-1. Det er lov å være effektive. Resten av omgangen blir vi presset på defensiven. 10 min før pause blir det 2-1 til hjemmelaget. Et skudd mot mål går rett i beina på en Vollenspiller som viser gode ferdigheter med å legge den til rette på 1 touch og alene med keeper gjør han ingen feil. Her gjør vi 2 kardinalfeil: alle kikker på ball uten å se på spillet rundt seg, og vi rykker ikke kollektivt ut fra egen 16 meter i det ballen i første omgang ble avklart. Og ble straffet for sløvheten...

1-2 til pause. Vi legger om til 4-3-3. Setter presset høyere opp i visshet om at hjemmelagets intensitet vanskelig ville kunne opprettholdes utover i 2. omgang. Igjen scorer vi tidlig på en korner og motbeviser nok en gang at statistikken som viser at korner ikke er mål (i motsetning til hypotesen), ikke stemmer for oss. Andreas var høyest igjen. Midtveis får vi så den gode kontringsmuligheten som vi vet er vond å demme opp for. Ball i lengderetning på Lars J på høyre kant, tidlig legg inn i midten der Wold kom i hundre og 3-2 ble satt sikkert inn. Sikkert litt digg med tanke på første baklengs. Stor fart, få touch og klinisk avslutning. Bedre kan det ikke gjøres. Vollen bruker noen minutter på å summe seg, men begynner så å skape noen sjanser. 1 frispilling og alene med keeper, men der Jakob er rutinert og står på beina og venter på avslutningen. 2 ganger redder vi omtrent på streken, før vi 5 minutter før slutt igjen fikk vist spisskompetansen vår. Denne gangen var det Wold som dro seg forbi på venstrekant etter frispilling i bakrom fra Kristoffer- og Lars J som satte ballen klinisk i kassa og dermed drepte en kamp som i høyeste grad hadde vært levende. Et knust hjemmelag som hadde fått utrolig dårlig betalt for hard jobbing, måtte også se at Andrés satte punktum med 5-2 i et siste spilleminuttet.

Denne type kamper med høy intenstitet og god kvalitet er de deiligste å vinne. Dette Vollen laget er det beste laget vi har møtt i år i avdelinga og den kampen hvor vi har blitt utfordret mest på tempo og duellspill. For første gang i år vinner vi ikke sjansestatistikken (glemmer da den første Oppegårdkampen), men er dødelige effektive og viser stor vinnervilje i 2. omgang. Selv om ikke alt spill er like genialt jobbes det hardt, vi er gode i forsvar og viser igjen de x-faktorene som avgjør de jevne kampene. Vollen er nok nå ute av opprykksdansen, men kan sikkert finne motivasjon i å sikre en 3. plass som garanterer NM-spill i 2015.


03.09.2014Ny seier på Frogner stadion mot Oppegård 2-0

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg dro i land en ny seier på Frogner stadion tirsdag kveld med et tidlig (Lars J 18 min) og et sent mål (Petter 90 min). Hjemmelaget var klart best dog uten å overbevise på noen seom helst måte. Det høye presset ble oppjaget og stresset, og med sola midt i fleisen i hele første omgang var det tilbake til gamle synder med bang og kræsj fotball. Vi jobber bra hele veien, scorer 2 fine mål og bortelaget skaper absolutt ingen målsjanser på oss bortsett fra den vi gav dem helt på slutten. Likevel, her var det liten sammenheng mellom pasning og løp og selv om vi rullet opp mange muligheter var nøyaktigheten såpass dårlig at sjansene forsvant på neste siste eller siste touch. 3 poeng er dog viktige på en dårlig dag.Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran-Kristoffer, Andreas S, Eirik B- Lars J, Vegard, Jan Remo. Innbyttere: Wold, Petter, Sondre, Kim og Andres.

Vi gjør 6 bytter fra Rilindja kampen og setter inn friske bein for å sette press på et lett aldrende Oppegård lag. Det lykkes vi bare måtelig med. Vi blir ikke helhjerta nok i presset og er for lette å vende bort 1 mot 1. Vi oppnår likevel å ha et visst tempo på spillet og over tid burde det være nok til å knekke bortelaget. Sjansene lot vente på seg, men etter 18 min satt ballen i nota. Fint var målet også. Vegard ble spilt opp på hjørnet av 16 og header ballen i motsatt retning i bakrom der Lars J allerede var på vei inn og alene med keeper stod det 1-0. Til tross for målet ble resten av omgangen også oppjaget og stresset- Lars J kom seg ofte forbi på høyrekant, men med lite bakrom å jobbe i foran mål for spiss og med litt får dårlig påfylling med folk bakfra ble det mye nesten store sjanser ut av det. Oppegård prøvde på overganger klarte også nesten å skape en sjanse i løpet av 45 minutter men ble stoppet før avslutning. Sekunder før pause fikk Jan Remi sjansen alene med keeper men avslutningen gikk rett på målmann.

2. omgang har vi også god kontroll og skaper gode muligheter innimellom, men igjen var det "noe" som ikke stemte enten i ballavlevering eller i gode løp foran mål. Vi presset jevnt på, dog uten det helt store trøkket og et baktungt Oppegård lag så etter hvert muligheten for stjele med seg et poeng. Farlige var de ikke, men et lag som dunker på uten å score mål blir som regel straffet- og den følelsen snek seg også etter hvert inn. 10 min igjen rotet Eirik vekk ballen til deres spiss, men avslutningen gikk utenfor. De siste 5 min setter vi inn Andres og da Oppegård i tillegg legger om til 3 bak åpnet det seg opp. Andres åpnet opp resten av forsvaret deres 3 ganger, med enkle finter (og ikke spille ball på første bevegelse) og sekunder før slutt ble Petter spilt alene igjennom og 2-0. Absolutt fortjent, men her kunne vi ha blitt straffet.

Med en lav sol rett i fleisen i hele 1. omgang var det vanskelige forhold. Muligens var dette forklaringen for at det hver eneste gang ble brukt 4 touch i den bakre 4 før man hadde kontroll på ball. Flyt fikk vi ikke i spillet og dårlig tempo passet Oppegård best. Litt skuffende at vi ikke har mer ro på kula og i liten grad forholder oss til hverandre offensivt. Vi går i de samme romma stadig vekk og setter ofte ned farta i det vi skal drible mann- en drømmesituasjon for gamle backer som ikke liker å løpe hjemover. Men, men, noen ganger klaffer det ikke- og vi får bare øve mer til neste kamp.


27.08.2014Fagerborg tapte toppkampen borte mot Rilinjda 2-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Nok en gang ble en lørdagskamp resultatløs da Fagerborg tapte toppkampen mot Rilinjda. Undertegnende var ikke tilstede selv og referat er dermed en gjengivelse av andres opplevelse. Rilindja var best i 1-omgang mot et nervøst og passivt Fagerborg uten 4-5 av sine beste spillere (som jo er helt normalt på en lørdag). Lå dermed under 2-0 etter 1. omgang. I 2. omgang tok Fagerborg over, reduserte midtveis og presset hjemmelaget stort med 2 skudd i treverket og 2 ganger alene med keeper. Men, det gikk ikke og dermed er Fagerborg nede fra tabelltoppen.
24.08.2014Ny overbevisende borteseier 4-0 over Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Endelig en fulltallig tropp og Fagerborg leverer en solid forestilling med 2 mål i hver omgang. Årvoll la seg lavt, men et tidlig kornermål (Andreas eller Bakka) begrenset deres muligheter for å fortsette den taktikken. Minutter før pause rullet vi opp 2-0 målet med Lars J. Årvoll fikk også et par store muligheter i 1. omgang, men et topplag har marginene med seg. 2. omgang kontrollerer vi helt inn med bunnsolid forvarsspill og sjansene var det Fagerborg som produserte. Eirik G scorte 3-0 på nok et korner midtveis og Lars J avsluttet med sitt 2. mål minutter før slutt. Hyggelig at vi begynner å se ut som et ordentlig fotballlag. Vi finner hverandre med pasninger, har innimellom mange trekk i laget og spiller kontrollert fotball mot et hjemmelag som kjempet hardt og som fremstod med høyere kvalitet enn i vårsesongen. 4-0 borte mot Årvoll er sterkt!Fagerborgs lag: Jakob-Mads, Andreas M, Eirik G, Markus- Kim, Andreas S, Eirik B, Wold- Petter, Lars J. 2. omgang: Nikolas, Sondre, Kristoffer, Vedran, Vegard E og Preben.

En meget solid tropp. Vi er nesten fulltallige og kan bytte inn 6 mann i 2. omgang uten å miste noe kvalitet. 1. omgang blir jevn og tett.

Årvoll legger seg lavt med stram organisering og det er lenge siden vi har skapt så pass få sjanser i 1 omgang. Likevel, vi scorer 1-0 etter 7 minutter på en korner. Innimellom bryter vi nesten gjennom og Wold og Petter får et par sjanser som med litt mer hell kunne sneket seg innenfor stanga. Defensivt sleit vi litt 1 mot 1 utover i omgangen uten at Årvoll klarte å spille seg til mer enn 2 store sjanser. Et frispark som endte i tverleggern og ned, og en annen som ble klarert før avslutning. Minutter før pause fikk vi det meget gunstige 2-0 målet etter et fint gjennomløp av Markus fra back, en Fabregas pasning i bakrom fra Andreas og Markus legger pasningen ut i 45 grader der Lars J (som har begynt jakten på toppscorernoteringen til Lars K) setter den kontant i hjørnet. 2-0 til pause var gunstig mot et hjemmelag som hadde prøvd hardt.

Til 2. omgang bytter vi mange mann. Ligger tett og spiller mye ball. De store sjansene lot vente på seg, men da vi setter 3-0 på nok en korner var hjemmelaget både slitent og knekt. Vi poduserer 4-5 store sjanser på slutten uten å få utteling før Årvoll minutter før slutt gir oss en gavepakke med en tversoverpasning. Preben plukker den opp og uselvisk spiller fri Lars J til sitt 2. mål for kvelden.

En godt gjennomført kamp med 17 motiverte spillere. Sondre og Nikolas debuterte og fikk vist at de vil heve kvaliteten ytterligere. Vi spilte god pasningsfotball, ser hverandre og begynner å skjønne konseptet med offensivt lagspill også. Vi møtte god motstand, men ser mye sterkere ut fysisk på slutten av kampen. Dog viktig å ha en god porsjon ydmykhet inn mot de neste kampene. Lettkjøpte seire i 4. div får vi ikke.


20.08.2014Ny solid seier over KFUM 2 med 4-1 i målprotokollen

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg gjennomførte tirsdag kveld nok en god taktisk kamp mot KFUMs unge, ballsikre lag. KFUM kom til Frogner stadion med en rekke solide seire på rad, men møtte veggen i et Fagerborglag som leverte en meget god defensiv kamp og viste stor presisjon og fart de gangene sjansene bød seg. Petter satte inn 1-0 etter 4 min, Lars J 2-0 (41 min), Wold 3-0 (56 min) og Lars J avsluttet kvelden med 4-1 i det 86. minutt.Fagerborgs lag: Jakob- Vedran, Niklas, Eirik G, Markus-Lars J, Eirik B, Andreas S, Kim, Wold-Petter. Innbyttere: Preben, Albert og Martin.

Fortsatt tynn tropp og Vegard, Kristoffer og Mads meldte forfall fra sist ukes tropp. Lars J og Andreas s var tilbake og nysigneringen Niklas Heia ble kastet rett inn i laget. Nykomlingen har ikke spilt aktivt på en stund, men med en fortid i Moss og flere års erfaringen fra vesentlig høyere nivå var det moderat risiko forbundet med å la han spille kamp før 1. trening er gjennomført.

KFUM hadde denne gangen med flere erfarne og store fysiske spillere enn sist. At unggutta kan spille ball raskt og presist visste vi og taktikken ble lagt opp etter det. 1. store sjansen skulle Fagerborg få etter 4 min og Petter var klinisk da han løftet ballen i oppre hjørne fra ca 22 meter. Vi ligger fint i ramma, får noen gode overganger og scorer igjen 2-0 etter drøyt 40 minutter da Lars J blir frispilt i bakrom av Wold. Koffa hadde noen halvsjanser, men var stort sett ufarlige selv med stort 75-25 i ballbesittelse.

Litt større tempo i begynnelsen av 2. omgang, men vi dreper de farlige rommene og etter 12 min er det Wold som løper i fra forsvaret etter en fin frispilling av Andreas. 3-0 med litt over 30 min igjen på klokka betydde enda mer balltrilling mot en kompakt forsvarsmur og sjanser var det fint lite av. Reduseringen kom ca 12 min før slutt på en dødball, men 7 min før slutt løp en dødssliten Lars Jakob fra det meste og satte ballen kontant i hjørnet til 4-1. De siste minuttene var det Fagerborg som skapte de store sjansene og Preben fikk feilaktig annulert et mål i sluttminuttene- uten at det ødela humøret for mye.

Nok en godt gjennomført forestilling der vi løste det akutte midtstopper problemet med Niklas og vi virker bunnsolide bakover. Foreløpig har vi også funnet løsninger på tapet av vår toppscorer Lars Kise (19 mål på 11 kamper) til profftilværelsen i Asker med godt kombinasjonspill på topp. Klarer vi også å få folk på treninger fremover (vi har variert i fra 5-9 mann så langt de 3 siste ukene) bør vi kunne få en morsom og interessant høst i toppen. Ting tyder på at tabellen begynner å sette seg og at marginene vipper mer stabilt i de beste lagenes favør.


13.08.2014Fagerborg vant 4-0 borte mot Heming etter 15 effektive minutter i 2. omgang

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

2 uthvilte lag med friske bein og dårlig treningsgrunnlag møttes til dyst på Hemings flunkende nye dekke halvveis opp til Holmenkollen. Et forrykende tempo den første halvtimen tømte fort beina til begge lag. 1-0 etter 35 min ble satt inn av Petter. Så tidlig i 2. omgang kom 2-0 på korner (Eirik G siste) og 2 kjappe mål av Kristoffer og Vegar trygget seieren med ca 30 min igjen på klokka. Heming ble så redusert til 10 mann, men en Hawaiforstilling med meget slitne bein den siste halvtimen gav ikke mer uttelling.Fagerborgs lag: Jakob- Vedran, Mads, Eirik G, Markus- Kim, Kristoffer, Eirik B, Wold- Vegar, Petter. Innbytter: Martin.

12 mann hadde vi skrapt sammen etter at Kristoffer og Eirik G kom langveis fra for å komplementere laget. Noen godt trente og noen ikke godt trente (tipper dere kjenner det i dag). Rundt 20. august burde vi være noenlunde fulltallige igjen. Alt med det vanlige med andre ord.

Ingen feriefotball de første 20 minuttene. Begge lag satte i gang i et stort tempo med uthvilte bein og Heming angrep oss fra alle kanter. En del posisjoneringsfeil gav dem også noen små og store sjanser før vi gradvis tok mer tak i kampen og Hemings kollektive bevegelser ble merkbart mindre koordinerte forholdsvis raskt. Etter 35 minutter fikk vi den store sjansen. Vegars skudd ble først blokkert, returen vippet han så til Petter som fra 5 meter kunne legge den i nota. De neste 10 minuttene kombinerte vi godt og sekunder før pause burde det stått 2-0 da Petter ble frispilt alene men skuddet maserte stanga på feil side.

De første 5 minuttene av 2. omgang stod vi og så på igjen før en korner etter 5 min ble satt i stanga av Wold før Eirik Gs skulder sendte den over streken. De neste minuttene kombinerte vi fint og spilte oss rett igjennom Hemings forsvar. 3. gang alene med keeper satte vi 3-0 (Kristoffer) og før det var gått 17. min av omgangen stod det 4-0 da Vegar ble frispilt. Hemings midtstopper fikk så marsjordre etter å ha tatt Vegar som bakerste mann. De siste 25 minuttene ble en transportetappe med Heming som prøvde tappert å få en redusering og vi som lagde den ene store sjansen etter den andre. Med slitne bein på begge lag var den individuelle innsatsen et godt stykke over den kollektive kvaliteten og frem og tilbake føltes nok dobbelt så langt for de fleste.

En god start i en spillemessig jevnspilt kamp der vi vel viste hvorfor vi tar flere poeng enn Heming. 3 poeng og 4 plussmål er sterkt mot et lag som kan skade de fleste i denne avdelinga også.


06.08.2014Overlegen 7-3 seier over Hammersborg i siste feriekamp før sommerpausen.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Av 2 lag i feriemodus var Fagerborg mest på nett og vinner til slutt fortjent 7-3. Hammersborg yppet seg i 10-15 min da Fagerborg som vanlig sovnet hen etter å ha gått opp i en 2-0 ledelse etter ca 17 min. 2-2 ble til 4-2 minutter før pause og i 2. omgang var det ingen tvil om hvilket lag som ville mest. 7-2 ble til 7-3 helt på slutten og 3 baklengs gav vel ikke et helt riktig bilde av sjansestatistikken.Fagerborgs lag: Egil- Vedran, Andreas M, Mads, Wold- Kim, Eirik B, Petter, Andres- Lars J, Lars K. Innbyttere: Carl, Markus og Tor.

Et forsinket referat skrevet i Fortaleza, Brasil. Lang reise men vi gleder oss storlig til 8delsfinale mellom Nederland- Mexico og kvartfinale Brasil- Uruguay (??). :) Lov å være litt misunnelig.

Fagerborg brukte 20 sek på å gå opp i 1-0. Hammersborg virket overrasket over at det var noen som gadd å gå på løp da ballen nesten umiddelbart ble sendt i bakrom og Lars K kunne upresset motta og sende den i mål forbi en målmann som heller ikke gjorde alt for mye for å forhindre mål. Kampen startet så med et halvhøyt og litt halvhjerta press. Etter et kvarter ble det 2-0 da Lars J dro seg forbi på venstresiden og la inn foran mål der Eirik B smalt den inn. 30 sek etter stod det 2-1 da en ball i bakrom ikke ble fulgt opp og Helstad viste seg frem. Vi produserer nok noen store sjanser på et forsvar som ikke holdt høyt nivå. Likevel det slappe tempoet og halvhjerta jobbinga straffet seg og etter 25 min stod det 2-2 da et effektivt Hammersborg straffet oss nok en gang. Minutter senere fikk vi 3-2 med Lars J (selvmål) og sekunder før pause 4-2 med Andreas M som fullførte en dødball situasjon.

I 2. omgang la vi oss tettere, strammet opp det defensive og scorer så jevnt og trutt mål med Lars K 2 til, og Petter på straffe til 7-2 som står seg en stund før vi roterer det til på slutten og Hammersborg får et korrekt straffe og sluttresultatet ble 7-3. Vi gjør mye rart i 2. omgang mot en meget svak motstander (20 innslupne mål på 3 kamper), men er stort sett trygge bakover og skaper jevnt og trutt store sjanser. Frogner stadion er en meget dårlig bane, knallhard og vanskelig å få ballen til å flyte, men kan ikke ta all skyld for en del av de tekniske/taktiske valgene vi gjør. Mange slitne bein etter mange kamper i juni og skrantende form får ta skylden for kvaliteten. Men, det viktigste var å få med seg 3 nye poeng slik at avstanden til topp 2 før høsten skulle være minst mulig. 4+ mål er også akseptabelt.

Da håper vi flest mulig holder beina i gang i sommer. Vi får 10 nye kamper på 7 uker i august og september, så det laget som er best trent kommer til å dra hjem seieren til slutt.


26.06.2014Fagerborg tilbake på vinnersporet med 6-1 over Heggedal

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Heggedal ble beseiret 6-1 på Frogner kunstgress tirsdag kveld. Endelig scorte vi mål igjen og selv om vi fortsatt er veldig ineffektive er det ikke hverdagskost med 6 pinner. Vi løp i fra Heggedal fra første minutt og selv med ny formasjon, masse endringer på laget igjen og noen slitne ben så var vi betydelig bedre enn bortelaget som var langt inn i feriemodus. Dommerne klarte også desverre å sette sitt preg på kampen med 2 unødvendige røde kort (begge til Heggedal) i 2. omgang (i en kamp kjemisk fri for taklinger eller temperatur), og noen merkelige annuleringer.Fagerborgs lag: Jakob- Vedran, Mads, Andreas M, Wold- Jan Remi, Andres, Andreas S, Preben- Lars K, Lars J. Innbyttere: Tor, Vegard og Markus, Jonas.

En del forsvarsspillere tilbake gav flere opsjoner bak. Denne gangen var det midtbanespillerne som var borte og igjen bytter vi 6 mann i startoppstillinga. Heggedal spilte ikke kamp lørdag og vi var da også bevisste på å sette inn friske ben for å kompensere for at en del har fått mange kamper på kort tid. Vi setter Lars J på topp for å få enda mer fart og det skulle raskt vise seg at det var lurt med de 2 Larsene på topp.

Vi terroriserer et stillestående og slapt bortelag fra første stund med raske ben og i løpet av de første 5 minuttene har vi skapt 3 store sjanser. Målet kom etter et kvarter og på den 8 store sjansen er det Preben som får 2 forsøk og ballen går ned i siden. 10 min senere står det 2-0 og Lars får endelig hull på byllen igjen. Samme mann prøvde seg på en kipp minutter senere og F-ordet fra benken ble registrert på de seismiske målingene på Kjeller. 2-0 til pause. Stor forskjell på lagene der vi hadde produsert et 2-siffret antall sjanser og full kontroll bakover.

En fornøyd gjeng i pausen på god vei inn i stabilt sideleie ble vekket av en notorisk misfornøyd grinebitter av en trener med klar beskjed om at kampen IKKE var ferdig. Hvor mange ganger har vi logget av på 2-0 de siste årene? Vi bruker da bare noen minutter av 2. omgang på å sette 3-0. En del rot i Heggedals forsvar og Wold ble frispilt, runder back og målmann og triller ball i mål. Etter et kvarter får vi et billig straffe, og i diskusjonen etterpå med dommer ender en Heggedal spiller opp med direkte rødt kort?? Lars K, kipper ikke, og da blir det mål. 4-0. Etter det ble det en periode med stillestående spill der vi sporadisk skaper store sjanser og Heggedal har noen trekk i laget uten å komme seg nærme målet vårt. Vi har vel også et par annulerte mål etter fint spill der linjemann ikke henger med (les: når ball blir spilt 40 meter på tvers mot medspiller på raskt løp mot mål og der mannen på løp tilnærmet linjært bryter ballbanen (har da løpt 10-15 meter fra innlegget forlot fot) er det en optisk illusjon at ballmottager er i offiside. Det er bare å tegne en trekant så ser man det).

Etter hvert fikk Vegard målet sitt. 5-0. Før Heggedal fikk sitt trøstemål etter en kjempeoffside. 10 min før slutt blir det 6-1 da Lars K header en corner i mål. Like etter banker vi ballen i tverleggern 3 ganger på 90 sekunder, får et mål igjen feilaktig blir annulert før enda en Heggedal spiller må forlate banen med direkte rødt kort for takling som bakerste mann. Fra Fagerborg benken så det ut som om mannen traff ballen. Et par store sjanser til de siste minuttene, men 6-1 ble sluttresultatet.

3 poeng aller viktigst. Videre et stort kvalitetstegn at vi fortsetter å produsere sjanser i bøtter og spann pga stor fart i laget og fordi vi løper mest. Effektiviteten må vi jobbe med, men vi fokuserer på det positive denne gangen (selv om det ikke føles helt naturlig). Lars K, har da kommet opp i 16 mål på 10 kamper og er tilbake på track med tanke på å komme seg på topp i Fagerborgs målscorer "hall of fame" liste.


18.06.2014Nok et tap for Fagerborg med 2-1 borte mot M/S.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg går på nok et tap borte mot M/S lørdag ettermiddag og er i fritt fall på tabellen med 4 poeng på de siste 5 kampene. Kampen var tett og jevnspilt og kunne ha vippet begge veier. Likevel, igjen klarer vi ikke å putte ballen i mål selv om vi har de fleste og største sjansene (2 på innsiden av treverket og 3 ganger alene med keeper i 2. omgang i gode avslutningsposisjoner). M/S hadde også sine sjanser, men de var mindre opplagte enn våre. Seiersmålet kom noen få minutter før slutt der forsøket på en heading tilbake til keeper ble for svak. Tabben ( som typisk nok kom fra treneren) kostet oss 1 poeng, mens alle de spolerte sjansene kostet oss seieren. Vi er da 4 poeng etter Høybråten/Stovner, som vi høvlet over på tirsdag med 1-0 tap som resultatFagerborgs lag: Jakob- Erik, Ragnar, Vegard E, Marcus, Vedran -Andres, Kim, Petter, Preben- Lars K. Innbytter: Tor, ubenyttet: Henrik. Nok en gang 7 endringer i startoppstilling fra sist kamp og en ekstremt vanskelig inngang til kampen. Normalt kan vi stille 2 lag som holder 4. div nivå, men med 22 mann med gyldig og ugyldig forfall måtte vi da bruke 4 mann som spilte 90 min i 5. div på torsdag inkludert undertegnede som er nærmere 50 enn 40 år, ikke har spilt 4. div siden 2012 eller trent seriøst i år. Erik og Preben fikk i siste liten ordnet seg fri og Petter meldte seg til tjeneste etter nesten 4 uker ute uten fotballtrening. Uten dem måtte vi ha trukket laget fra kampen. Pinlig! Nok om det!

Vi starter forsiktig og litt nølende med en startoppstilling som måtte ta hensyn til svakhetene våre. Mangel på fart og hodestyrke bak. Kvaliteter vi normalt har masse av. M/S fester et lite grep og skaper noen nesten muligheter der vi er lite aggressive og ingen tar det store ansvaret for å gå inn i dueller. Etter 15 min får M/S et straffespark. Vi er i balanse og overtall, men slappe i duell og sikring og straffesparket er det liten vits i å diskutere. Etter målet begynner vi å yppe oss. Sannsynligvis skulle vi ha hatt et straffespark på en corner der en av hjemmelagets spillere tar ballen med hendene. Det fikk vi ikke, men etter vannpausen midtveis ( som var en kjærkommen anledning til å få en løpsk puls til å komme ned i normalt leie) tok vi mer tak i kampen og straks etter fikk vi utlikning da Preben ble spilt igjennom av Kim og vippet ballen over keeper. Minutter senere burde det ha stått 2-1 da Lars hamret en ball på innsiden av stanga, men over streken gikk den ikke. Vi hadde tatt over kampen det siste kvarteret og optimisme i pausen.

De første 25 min av 2. omgang har vi veldig god kontroll og et lite spillemessig overtak der vi skaper store muligheter jevnt og trutt. Preben får en ny gylden mulighet på bakerste stolpe, men treffer ikke ballen rent. Noen tette situasjoner inne i feltet, Kim blir spilt fri, men et tigersprang fra Grim redder M/S. Etter 70 min trøkker M/S på igjen og vi begynner å gå tomme for krefter slik at M/S noen ganger kommer forbi på vår høyreside og får noen farlige innlegg der pressede avslutninger går på utsiden. Men, vi gjør større og større feil og undertegnede går tom for krefter 10-12 min før slutt og må ut. Petter går ned. Kim og Andres kommer seg fri på en kontring og i en 2 mot 1 situasjon slipper Kim ballen riktig til Andres, men avslutningen alene med keeper går på utsiden. Så var det Petter sin tur til å gå tom for krefter og undertegnede, som eneste forsvarspiller på benken, måtte inn igjen. Minutter etter hamrer Tor ballen på nedsiden av tverrliggeren og ned på strek, uten at nesten hjelper noen på hesten. Minutter før slutt får M/S en kontring. Vegard E taper duellen og undertegnede med svært slitne ben kommer inn i sikring. Forsøket på å heade select-ballen (baller som er bannlyst i Fagerborg) tilbake til Jakob ble totalt mislykket og gammelmannsbeina var ute av stand til å løpe opp situasjonen. Tabben påførte oss et nytt tap, og veldig synd da de oppmøtte fagerborgspillerne tross alt hadde levert en meget god innsats for å få med oss poengene. Med 3-4 mann til hadde oddsen for at dette skulle ha gått veien vært mye større.

Nå har vi gjort det vanskelig for oss selv igjen og må brette opp armene. Full mobilisering de 2 siste kampene så blir ikke utgangspunktet for høsten så gærnt, men om gruppa alt har tatt ferie skal det holde hardt å bli topp 3 i en tett og jevn avdeling der vi har slått de 2 beste lagene vi har møtt (Rilindja og KFUM 2) henholdsvis 5-2 og 7-0.


15.06.2014Fagerborg 2 fikk bare med seg 1 poeng borte mot Øvrevoll/Hosle

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Et tynt besatt Fagerborg 2 fikk bare med seg 1 poeng borte mot Øvrevoll/Hosle torsdag kveld. Vi spiller hjemmelaget trill rundt i 1. omgang med betydelig større fart og tempo og leder 2-0 til pause. Midtveis i 2. omgang er ledelsen utliknet med først et straffe (korrekt) slurv og er frispark mål etter mer slurv, og på slutten er vi heldige som ikke taper da hjemmelaget ble snytt for et soleklart straffespark. Vi vinner sjansestatistikken 12-3 og klart overtall i ballbesittelse, men mangler en målscorer.Fagerborgs lag: Egil - Severin, Kim G, Ragnar, Markus- Tor, Eirik G, Preben, Wold- Lars J, Henrik. Innbyttere Jonas og Rune Kandal.

Her var det 2 spillestiller som krasjet. Fart (1, 7 metere) mot fysikk (2,0 metere) og vi spiller hjemmelaget trill rundt i 1. omgang med mye høyere tempo, god ballgjenvinning og stor fart. Sjanse på sjanse, men uten en spiller med nese for mål (eller villig til å selge sjela si), må vi ha hjelp av en "deflection" på skudd fra Tor og keeper lurt av egen spiller og et billig straffespark (Preben). 2-0 til pause, som burde vært 4-0. Og sånn er det nå en gang!

I 2. omgang legger hjemmelaget seg veldig lavt (de lærte da noe i 1. omgang) og vi får større problemer med å skape sjanser- og jobber vel heller ikke skjorta av oss for å drepe kampen. Likevel, kvalitetsforskjellen er såpass stor at sjanser får vi. Ledelsen blir dog gitt i fra oss i løpet av 2. minutter midtveis. Først et straffe (feilvendt spiller på hjørnet av 16 metern) og så et slurvete laget frispark. Vi skaper likevel 4-5 gode sjanser til, selv med 10 mann på slutten pga av skader, men skal vel være godt fornøyd med at Ø/H ikke fikk det straffesparket som de skulle ha hatt på slutten.

Ikke en spesielt viktig eller prioritert kamp for oss, men med 5 midtstoppere ute til lørdag (2 skadet og 3 på fritidsreise) skulle vi prøve ut nye folk i forsvar. Mot en såpass svak motstander ble vel ikke dette den store testen og Kim G ble skadet minutter før slutt (brudd i foten), slik at vi må tilbake til tegnebrettet.

Fra en samlet tropp på 36 mann (eksludert meg) hadde vi da i går 14 mann til lørdag- ble da redusert til 13- inkludert Vedran og Kim som må lappe seg sammen fra skader- og Preben, Markus og undertegnede på 45 år får da 2*90 minutter på 3 dager. Vi får håpe at kretsen ikke legger opp flere lørdagskamper i 4. div neste år.


13.06.2014Så kom tapet på Frogner stadion med 1-0 mot Høybråten Stovner

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg taper for første gang siden april 2012 en hjemmekamp på Frogner stadion. H/S fikk sin ene sjanse 10 min før slutt da dommeren så en eller annen forseelse i vår 16 og dømte et meget billig straffe. Vi hadde mer en nok sjanser til å vinne kampen komfortabelt, men setter ikke sjansene og da blir man til slutt straffet.Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Andreas M, Mads, Vedran- Andres, Andreas S, Eirik B- Vegard, Lars K, Wold. Innbyttere: Markus, Preben og Tor.

Mannefall og 7 nye mann i 11 elvern. Nå er det jo svært sjeldent at gutta trener fotball sammen mer enn et fåtall ganger i måneden så relasjoner mellom spillerene skulle være lite påvirket med såpass mange rokkeringer. Vi setter H/s under trøkk, men de ligger lavt og vi skaper lite mot dem selv med overlegen fysikk. Pasningene blir rett og slett for dårlige. Etter ca 20 min kom den store sjansen., Lars k blir spilt fri og alene med keeper velger han å kjippe 5 meter fra ham og avslutningen går rett i hendene som et pent og pyntelig tilbakespill. Rett etter er Vegard igjennom, men får 2 hender i ryggen og avslutningen går over. Der ble vi snytt for et soleklart straffe. Først etter vannepausen midtveis kom h/S over midten med mer enn 2 mann og de siste 15 gav vi fra oss initiativet uten at H/S vel skapte mer enn en farlighet.

I 2. omgang trøkker vi på og får mange sjanser etter hvert, men klarer da ikke å score. En i stanga fra Kise og noen store til. Det spillemessige overtaket gav oss ikke nok og bevegelsene foran blir for dårlige og anonyme. Igjen ser vi hvor sårbare vi blir når Lars ikke setter sjansene. 10 min før slutt får bortelaget en gavepakke, muligens dømmer han hands da ballen traffer bryst/hand inne i feltet i en klynge. Billig var det, men bortelaget bukker og takker og 1-0 holdt for å slå oss. Uten å ha skapt en sjanse på 90 minutter.

Den maskinmessige kvaliteten vi har hatt lenge er nå rensket bort og vi fremstår som et solid 4. div lag uten lidenskap og en intens vilje til å vinne situasjoner, baller og kamper. H/S var et vesentlig bedre og mer organisert lag enn Holmlia, men vi var likevel klart bedre og er igjen totalt overlegne i sjansestatistikken. Vi prøver, og i og med at vi skaper såpass mange sjanser gjøres det også en del rett. Defensivt klarer en helt ny bakre 4er å holde motstanderlaget på god avstand. Likevel, med tilfeldig innsats (trening/kamp)over lengre tid blir vi nå straffet- det blir man alltid til slutt. Andres var god og en halvtrent Bakka i 1. omgang dominerer, resten jobber bra men det er fortsatt et stykke fra å være bare deltakere til å virkelig påvirke kampresultat.


10.06.2014Fagerborg 2 vant toppoppgjøret i 5. div mot NIH 3-2

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg 2 gjorde noe av inngangen til pinsen litt bedre med en fortjent 3-2 seier mot avdelingslederen NIH. NIH kom til Marienlyst med 6 strake seire og suveren ledelse i avdelingen. Men med vått gress, riktig innstilling og en del spisskompetanse på Fagerborg 2 møtte de et hjemmelag som uten alt for store problemer matchet tempoet- og vel så det. Fagerborg 2 har da sneket seg inn på opprykksplass i en også jevn avdeling.Fagerborgs lag: Sindre- Mads, Ragnar, Marcus, Jonas- Tor, Eirik B, Preben, Jan Remi- Vegard E, Lars J. Innbyttere: Carl (2. omgang) og Andreas M (15 min).

Juni og en litt tynn tropp, men med masse kvaliteter. Vi brukte Vegard, Preben og Lars Jakob fra ukas 4.div tropp. I tillegg var Eirik B tillgjengelig pga av karantene på tirsdag og et annet fast innslag fra 4. div Andreas M skulle komme, men ble så sterkt forsinket at unge lovende Puntervold måtte knytte på seg sko for første gang i år. Fordelen med det er jo at når han får 205 i puls (som jo varer i 90 min+ overtid) og bobler over - er det få av unggutta som tør å sluntre unna.

En god start. Den nevnte 45 åringen fikk 2 forsøk på legge en ferdigscoret korner etter 4 min og Jan Remi fikk den takknemlige oppgaven med å heade inn 1-0 på bakerste stolpe. NIH hadde bra tempo i spillet sitt og skapte noen farligheter på oss før de etter en trippelsjanse fikk utteling, men der det desverre var vår egen Jonas som satte den i egen kasse. Etter 15 min skulle det likevel stå 3-1 til Fagerborg 2 etter 2 kjappe kontringer og gode kombinasjoner der først Lars J banket inn 2-1 og Jan Remi "legget" inn 3-1 minutter senere. Med kjappe føtter på topp kan man ligge litt bakpå og taktikken hadde fungert. NIH hadde mye trøkk og fylte på med mange folk, men mangler fortsatt litt på å komme opp på godt 4. div tempo og Fagerborg ryddet brukbart unna til tross for litt dårlige avklareringer og litt mange unødvendige frispark i ugunstige posisjoner. 3-1 til pause.

I 2. omgang kontrollerte vi bakover og skapte mer enn nok sjanser til å øke ledelsen. En helt feilaktig annulering av 4-1 scoringen fikk vi også da Lars Jakob kom seg fri på høyresiden og la en tversover pasning (20) meter til Jan remi som på vei fremover setter sitt 3 for dagen- men som ikke ble tellende. Litt stor strekk i laget der forsvaret faller tidlig, kantene var mer kanter enn midtbanespillere og de 2 enslige Preben og Bakka på midten fikk i hvert fall god løpstrening med masse rom å dekke. NIH fikk en god del halvsjanser på litt dårlige avklareringer og skuddposisjoner fra rundt 16, men der var vi i hvert fall stort sett ganske tett oppi slik at de få ballene som gikk igjennom tok Sindre seg godt av. NIH fikk sitt 2. mål 4 minutter på overtid-og sånn sett ble dette kontrollert bra inn. Godt jobbet av alle, og et lite smil om munnen til tross for nok en søvnløs natt ( denne gangen pga masse vondter i en kropp der celledelinga går saktere og sakere).


06.06.2014Pinlig poentap borte mot Holmlia 4-4.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Vi går på en stygg smell borte mot Holmlia med en ytterst slett innsats mot et svakt lag. Vi slipper inn 4 mål på 7-8 sjanser, fraværende kollektiv innsats og må ha brent minst 10 100% sjanser alene med Holmlias sisteskanse. Vi redder et poeng på overtid med 2 kjappe mål da det er først da vi våkner opp etter å ha blitt fullstendig trengt opp i et hjørne. Vi har da tapt 4 poeng på de 2 siste bortekampene mot de 2 dårligste lagene i avdelinga.Fagerborgs lag: Egil -Erik, Ole Marius, Eirik, Lars J- Vedran, Kim, Kristoffer- Andres, Lars K, Wold. Innbyttere: Vegard E, Andreas S, Preben.

Vi kommer sent frem til Holmlia. Siste bil først 30 min før kampstart. En småsyk Lars K måtte bruke halve oppvarmingstida til å prøve sko fordi hans egne må ha forsvunnet fra baggen på vei til kamp. Sløv gjeng- likevel: de 5 første minuttene er vi alene med keeper 3 ganger. Holmlia står høyt, uten press på ballfører og uten å falle ved balltap. Vi produserer den ene gigasjansen etter den andre, men leverer bare håpløse avslutninger og virker fullstendig ukonsentrerte. Defensivt gjør vi det samme som Holmlia. Slapt press på ballfører, ingen som angriper ball og situasjoner, halvhjerta sikringsjobb og hver gang vi mister ball "tror" vi at noen andre kommer til å reparere. Når vi angrep stod ikke forsvaret opp- og tidlig blir det strekk for begge lag da balltap betyr at man må helt tilbake. Omsider etter 17 minutter og minst 10 store sjanser+ 10 offsider scorer vi et mål med Andres da målet var helt åpent. Minutter senere blir vi straffet for alt slurvet. En lang ball opp- ingen støter- et løp som ingen følger og mann alene med vår keeper. 1-1. Vi fortsetter å produsere store sjanser. Vedran alene med keeper- 2 meter over mål. Kise alene en rekke ganger. Wold alene - 5 meter over mål. Andres over mål for helt blankt mål. Den nøytrale tilskuer må jo ha trodd at Fagerborg hadde levert store pengebeløp på hjemmeseier. Til slutt får vi 2-1 etter nok et gjennomløp og spill inn foran mål som igjen var åpent. Andres setter da sitt 2.

Tordentale i pausen, men har man hatt en skeiv inngang til en kamp er det svært vanskelig å komme på rett kjøl igjen. De første 10 min av omgangen fortsetter vi å produsere sjanser, men avslutningene fra Lars bærer mer og mer preg av desperasjon og vi er nå ikke i nærheten av å treffe mål som jo er en forutsetning for å score. Etter 15 får så Holmlia en kontring til og 2-2. 2 minutter senere er Kim på et av sine mange dribbleraid som anker på midten, mister ball og en lang ball inn i feltet der Erik og Ole Marius sliter med å velge hvem som skal heade vekk ballen og til slutt ender den opp i handa til Erik og straffe. 2-3. 6 min før slutt mister Egil en ball ut i feltet og Holmlia scorer 4-2. Trengt opp i et hjørne og i ferd med å latterliggjøre oss selv våkner den kollektive innsatsen og i de siste krampetrekningene scorer Vegard i det 89 min og Wold 3 minutter på overtid. Vi skaper 2 store sjanser til i overtiden av overtiden, men må ta til takke med 1 poeng.

Det er mange år siden jeg har vært så skuffa over en kampprestasjon. Det nærmeste må være tapet mot Rolvsøy i 3. div i 2001 da vi tapte 1-0 på bortebane (10-0 hjemme,) som forøvrig var de eneste poengene det laget fikk i løpet av hele sesongen på 22 kamper. Dårlige kamper får alle lag. Men her faller vi for eget grep. Holmlia var så svake defensivt og vi skaper så mange sjanser at det burde vært scoret 10 mål. Bakover er vi tafatte veldig lenge, står ikke opp i situasjonene og det er symptomatisk at lange baller mot oss der vi er upresset lar vi sprette i stedet for å angripe ball med en enkel forflytning på 2 meter og må dermed rygge 5 meter for å få kontroll nå gjerne feilvendte. Alle disse små beslutningene som utelukkende skyldes mangel på konsentrasjon, manglende aggressivitet og krav til oss selv, akkumulerer seg opp til at ballen spretter mer og mer feil. 4 baklengs mot bunnlaget mot 6 innslupne på de 7 første kampene sier sitt.

Ja, vi burde ha byttet 3-4 mann i pausen, men jeg håpte at de utvalgte ville respondere med å få en ny sjanse. Det ble feil. Helst skulle vi ha byttet 6 mann. Så stor var den kollektive svikten.

Styrken vår er den kollektive innsatsen og innstillingen. Uten den blir alle lag høyst middelmådige- også vi. Den lille trøsten er at når først desperasjonen ble som størst får vi med 1 poeng. Og så gjenstår det å se om mentaliteten til den oppvoksende generasjon (vi leser døgnet rundt den siste uka før eksamen i ren desperasjon) kan la seg påvirke. Eller om vi skal fortsette å legge oss på et nivå 1mm over motstanderen- uansett motstander og nivå- helt til vi går på den store smellen. Det bygger ikke selvtillit og vinnermentalitet. Heldigvis, i fotballen kommer raskt neste kamp der muligheten for å reise seg er til stede.


04.06.2014Poengdeling for Fagerborg 2 i 6. serierunde

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015


Fagerborg 2 sleit seg til poengdeling mot Hauketo. Greit nok etter en forholdsvis jevnspilt kamp der begge lagene hadde sine perioder der de var best. Fagerborg et litt større trøkk i 1. omgang med flest sjanser, men det var Hauketo som ledet 1-0 til pause. De første 20 av 2. omgang presset hjemmelagte på og Lars K headet inn utlikning. I siste del tok Hauketo over igjen og brente store sjanser før Fagerborg avsluttet med 10 mann igjen (Christer 2 gule) og stangskudd minutter før slutt.Fagerborgs lag: Sindre- Mads F, Ole M, Lars K, Martin- Christer, Særsland, Albert- Carl, Kim G, Preben. 2. omgang: Jonas og Henrik.

Vi stiller igjen et godt lag, men der mange er tilbake etter kortere og lengre avbrekk av ulike kategorier. Det bildet preget kampen. Vi leverer en veldig ujevn kamp, henger ikke helt sammen som lag samtidig som de enkeltes kvaliteter kommer frem innimellom. Hauketo var absolutt et lag som vi skulle ha satt på plass, men vi setter ikke sjansene i 1. omgang og klarer ikke å ha stort nok kollektivt trøkk til å presse inn et par mål.

2. omgang litt det samme. Mange gode muligheter for overganger og en del gode sjanser. Etter utlikning tar Hauketo over igjen og bare en stødig Sindre i mål hindrer baklengs. Christer får marsjordre 12 min før slutt, men vi er likevel nærmest 3 poeng på slutten da Preben setter en retur i stanga og Lars muligens blir snytt for straffe. Som øvingsarena er dette god trening for folk som ønsker å spille på 1. laget. Det må ytes her også og nivået i 5. div har vist seg å være ganske mange hakk opp fra det 6.div nivået som var i fjor.

Sindre, Ole M og Lars veldig stødige og full kontroll. Unggutta Christer, Særsland, Mads og Martin har alle ferdighetene offensivt, men mangler kampform, pust og beveger seg ikke tidlig og aggressivt nok inn i situasjoner defensivt (sikkert mest pga pust), dvs ofte litt sent ute inn i de riktige rommene. Det igjen fører til at vi ikke får satt press høyere oppe (typisk på feilvendte spillere) og hele laget må da forflyttes hjemover på banen. Preben er på gang og ikke langt unna, mens Kim sliter med at mye blir nesten godt nok. Sikkert også pga manglende kontinuitet på treninger og halvskade som ikke blir bra. Jonas viser offensive kvaliteter i den omgangen han spiller, men litt feilplassert defensivt i soneforsvar.


30.05.20142-1 seier hjemme mot Vollen

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Fagerborg vinner til slutt 2-1 hjemme mot Vollen. Vi får en god start på kampen og leder 2-0 etter 12 min. Begge med Lars K. Vi ser absolutt ut til å være nærmere 3-0, før Vollen til slutt får et skudd fra 16 som endrer retning og 2-1 midtveis i omgangen. Vi detter litt sammen etter dette og Vollen ypper seg på døballer selv om vi fortsatt skaper flest sjanser. I 2. omgang trykker vi på for å drepe kampen, gode muligheter blir spolert og på slutten får Vollen 2-3 fete sjanser da vi legger oss bakpå etter å ha blitt redusert til 10 mann. Vi unngår dog å tape 2 poeng i en kamp der Fagerborg burde ha drept kampen allerede i 1. omgang.

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Andreas M, Eirik G, Erik- Eirik B, Kim, Andres- Vegard E- Lars K, Wold. Innbyttere: Christer, Preben og Andreas S.

En del folk tilbake og en tent gjeng etter fadesen mot Oppegård. Vi starter også friskt. Allerede etter 5 min får vi 1-0 etter at Andres kipper en ball over forsvaret og Lars K løper igjennom og lobber ballen i mål. Minutter etter er det Vegard som får en stor mulighet, men keeper får en fot på ballen. Etter 12 min er det Andreas sin tur til å spille Lars K igjennom og 2-0. Bortelaget virket rystet og fikk til fint lite. Etter denne kanonstarten slapper vi av på gasspedalen og gradvis begynner vi å slurve med de små tingene. En rekke tekniske feil på vår høyre side og dårlig konsentrasjon gir plutselig Vollen en mulighet til å avslutte fra skrå 16. Ballen er på vei på utsiden av mål, men endrer retning via en av våre forsvarere og sniker seg inn nede ved stanga. Vollen, som så langt hadde sett meget svake ut, fikk påfyll av energi og så plutselig ut som et lag som kunne score på oss. Vi skaper fortsatt noen sjanser på slutten av omgangen, men 2-1 til pause. Kollektiv irritasjon i garderoben over å ha gitt fra oss initiativet og for ikke å ha holdt oppe tempoet. Vi trøkker på i 2. omgang og skaper mange gode muligheter. Avslutningene er dog ikke finjusterte og de fleste sniker seg på utsiden eller over målet. Vollen skaper ingenting den første halvtimen, men det siste kvarteret kommer de til 2-3 gode sjanser som ender rett på mål eller vi klarer i siste liten å reparere. Eirik B får 10 min før slutt sitt 2. gule kort etter 2 lysegule forseelser midt på banen og med 10 mann blir det hektisk på slutten selv om vi likevel kommer nærmest mål da Preben lobber en ball i tverleggern da han ser keeper på mellomdistanse. Til slutt var det 3 poeng som gledet, og undertegnede får da søke trøst i sine egne ord om at de fleste fotballkamper stort sett er hverdagskamper der marginer, hard jobbing og litt større kvaliteter til slutt avgjør jevne bataljer. 3 kamper på 8 dager til tross, den kollektive energien, intensiteten og konsentrasjonen ble alt for raskt borte. Her hadde vi en god anledning til å sette et bortelag, med klare defensive svakheter, på plass. Vi gjør mye riktig, Vegard E og Erik i klar positiv bedring. Kim slipper ball riktig og tidlig. Forsvaret veldig stødig, før det glipper noe på slutten. Fremover er vi mer ukonsentrerte og passive med mye å gå på. De neste ukene håper jeg flere får anledning til å prioritere 2 fotballøkter i uka. Det burde være minimum og en skrantende selvtillit med ball og valg blir ikke bedre når fotballtreningene ikke blir prioritert(3 mann fra 11eren på trening søndag- mer regel enn unntak). Dette må gruppa klare å justere inn slik at vi kommer nærmere potensialet vi har i laget.


Av Ragnar Puntervold.
28.05.2014Fagerborgs historie

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Apr 2015

1914-1918 - Den spede begynnelse:
14.mai 1914 ble idrettsgruppen innenfor Fagerborg Ynglingeforening stiftet. Hendelsen ble markert ved at det ble bevilget den nette sum av 18,00 kr til innkjøp av en fotball for å få trent på Hovedøya en gang i uken. Stifterne var en guttegjeng i 14/15 års alderen og det var kun treninger som sto på programmet de to første årene. I 1916 ble det besluttet å ta steget videre. På et medlemsmøte i Menighetshuset i Sporveisgaten ble det bestemt å opptre som en selvstendig klubb under navnet "Fagerborg Ballklub". Klubben fikk en utfordrende start da det grunnet få fotballbaner i hovedstaden kun var et fåtall av klubbene som ble tatt opp og godkjent i Oslo fotballkrets. Fagerborg fikk avslag på søknaden både i 1916 og 1917, men ble til slutt sluppet inn i varmen høsten 1918 (kun 4 klubber av 25 søkere ble tatt opp). 

Det første styret i 1916:
Formann - Alf Hofgård
Viseformann - Ørnulf Christensen
Oppmann - Sverre Gundersen
Kasserer - Erik Damm
Sekretær - Harald Halvorsen

1919-1936 - Klubben finner sin plass i seriespillet:
På denne tiden ble det spilt regionale kretsserier og Fagerborg startet i 1919 på nivå C. Gutta feide rent bord med motstanderne den første sesongen og plasserte seg så på nivå B. De 17 neste årene befestet klubben seg som et godt lag på dette nivået og var i flere sesonger meget nære å rykke opp til øverste nivå. En av klubbens grunnleggere vokste seg etter hvert til å bli en av de største Fagerborgpersonlighetene gjennom tidene. Harald Halvorsen var med fra klubbens første spark på ballen, står bokført med både flest kamper og scoringer i klubbens historie og fikk i tillegg med seg en landskamp for Norge i 1925 (1-0 seier over Finland). I 1932 fikk klubben for første gang delta i NM, det endte med exit i 1.runde mot kretsmesterne Pors Grenland. I jubileumssesongen i 1934 (20 år) engasjerte klubben den tidligere Tsjekkiske landslagsspilleren Vilda König som trener. König var en stor ressurs for klubben, men maktet likevel ikke å lede laget opp på øverste nivå. Med til historien hører det også til at han samtidig var hovedtrener for Vålerenga. Juniorlaget presterte godt utover på 30-tallet og var blant annet i kretsfinalen i 1936. 

1937-1950 - Oppblomstring og omlegging av seriesystemet:
I 1937 besluttet fotballforbundet å legge om til et landsomfattende ligasystem og klubben kvalifiserte seg til spill i 1.divisjon i 1938. Hovedserien var øverste nivå, Landsdelsserien nest øverst, og 1.divisjon under der igjen. I 1940 støttet også Fagerborg opp om idrettsstreiken, men mot slutten av krigen ble flere og flere illegale kamper gjennomført. Fra 1945 fulgte det flere sesonger med en jojo-tilværelse mellom datidens 2.- og 3.divisjon. Fagerborg som klubb vokste seg etter hvert stor og stilte på det meste (1947) 3 seniorlag, et ungdomslag, 2 juniorlag, 2 guttelag, 2 småguttlag, et lilleputtlag i tillegg til et oldboys lag, så rekrutteringen var det ikke noe å si på i glansdagene. I tillegg til fotballen ble det om vinteren stilt 4 bandylag, 3 ishockeylag og klubben hadde også en rekke gode langrenn- og slalomkjørere. En periode hadde klubben også to håndballag for damer. 

1950-2000 - Tøffere tider og klubbens nye tilværelse:
Fra 1950-tallet gikk klubben tøffere tider i møte. Oppslutningen og rekrutteringen dalte og det var i hovedsak kun a-laget som bar Fagerborgtradisjonene videre. Da forbundet igjen la om seriesystemet i 1957 ble klubben liggende i 5.divisjon (tilsvarende dagens 4.div). Fra 60-tallet fikk klubben igjen en liten opptur da nåtidens mr.Fagerborg Arne Dahlsrud brettet opp ermene og trådte inn i styre og stell. Dermed fikk man igjen en junioravdeling på beina igjen. 

Mer historikk kommer...Uavgjort borte mot Oppegård med 0-0

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Etter 3 kamper med sjanseskaping i fleng og 16 scorte mål spiller vi 90 minutter mot bunnlaget Oppegård og skaper knapt en sjanse. Er vi snille med oss selv har vi 2 gode muligheter i løpet av kampen (som riktignok ikke resulterte i skudd på mål). Varmen var intens og hjemmelaget la seg lavt med mange mann og dro ned tempoet så godt de kunne og med de mest kreative spillerne våre utilgjengelige for lørdagskamp ble dette tannløs duellfotball i lavt tempo. Oppegård hadde de 2 feteste sjansene og sånn sett skal vi være fornøyd med 1 poeng på bortebane.Fagerborgs lag: Egil- Erik, Andreas M, Ole M, Vedran-Kim, Eirik G, Eirik B- Tor, Vegard E, Wold. Innbyttere: Lars J, Kim G, Albert.

3 av spillerne våre som hadde scort 14 av de siste 16 målene våre var utilgjengelige for kampen og på kampdag måtte også kaptein Petter melde forfall pga fødsel. Dermed var det mye spisskompetanse ute. Selv med 6 rokkeringer skulle vi likevel ha et slagkraftig lag der nye folk fikk sjansen. Vi fikk det likevel ikke til å gli. Oppegård, som i følge seg selv hadde mobilisert, la seg lavt og gav oss små flater å jobbe på. Vi holder et brukbart tempo innledningsvis, men begynner raskt i trille ball bak, uten at noen bryter mønsteret og når den lange først ble spilt var enten bevegelsene borte eller ballene ble for upresise. Den største muligheten fikk Vegard 1 meter fra mål, men innlegget fra Wold kom for raskt for en spiss som har spilt alt for lite fotball de 2 siste årene til at ting blir utført instinktivt lenger. Oppegård klarte å bryte igjennom 2 ganger, men
Egil ordnet opp. På slutten av omgangen så Oppegård rimelig kjørt ut så en viss optimisme før 2. omgang var der.

Men i 2. omgang gjør vi det meste feil. Vi begynner å trille ball bak mot et hjemmelag som la seg enda lavere enn i 1. omgang. Frem og tilbake, helt til alle fremover hadde stoppet opp før en upresis ball ble slått fremover. 2. omgang ble dermed en lang rekke med balltap fra 2 lag som ble slitnere og slitnere. Kim klarer å dra seg forbi 2-3 mann midtveis og har plass og tid til å avslutte fra 5 metern, men velger løsningen å prøve å drible enda en til og får derfor ikke avsluttet.Vi har også noen gode muligheter på venstresiden på slutten der vi er i klart overtall, men slipper ikke ball riktig tidsnok og sjanser blir det ikke ut av det.

Oppegård fikk dermed sitt første poeng for året og jublet for det. Vi brukte masse krefter på feil måte og får ta med oss det ene poenget. En del lærdom er det å ta med oss som vi kan korrigere mot liknende scenarioer og vi må bare restituere oss inn mot neste uke. Om 3 dager får vi toppkamp mot Vollen. Etter den kampen er 1/3 av sesongen unnagjort (dvs vi er ferdige med begynnelsen av 2014) og vi har så langt tross alt hatt vår beste seriestart på 5 år. Unødvendig å gi bort 2 poeng, men hadde vi ikke vært i flytsonen hadde vi nok endt opp med 0 poeng. Avdelingens 2 snilleste lag (bortsett fra KFUM2 som ennå ikke har pådratt seg et gult kort) kom seg forøvrig gjennom bataljen uten gule kort.


24.05.2014Fagerborg 2 tilbake på et slags vinnerspor med 1-0 mot Bjørndal

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Årets lengste bortereise i 5. div gav til slutt 3 poeng i en svak forestilling mot en svak motstander på en dårlig bane. Når i tillegg dommeren sleit med å holde to gretne lag fulle av testosteron (og liten disiplin) i ørene og det ble brukt like mye energi på slarv, slurv og trusler (som på enkelte steder visst er en del av sosiolekten) som på det sportslige, kan den nøytrale tilskuer sikkert levende forestille seg hvilken delt glede tilskuerne må ha følt etter å ha bivånet denne forestillingen i folkehelsas tjeneste i hele 90 minutter. Men, de fleste fotballdager består av hverdager- og 3 poeng er alltid en god belønning for 250 kr brukt på barnevakt (og surt hjemmeklima) en torsdags kveld. Kristoffer scorte forøvrig målet 20 min før slutt. Vi ser da frem til nye fighter både på borte og hjemmebane!
23.05.2014Ny hjemmeseier på fort Frogner med 5-2 mot Rilindja

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

En ny hard økt ble til slutt kronet med seier etter at det lenge var en tett og jevn kamp i solsteiken på Frogner Stadion. Oddsen for at Fagerborg skulle gå på sitt første hjemmetap på Frogner stadion siden april 2012 (tap i cup mot Korsvoll) var ganske høy, men Rilindja holdt lenge følge og dette var ingen lettkjøpt seier før det hardtsatsende bortelaget raknet på slutten. Lars K scorte 3, Andres det siste og et selvmål som gav oss ledelsen rett før pause.Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Andreas M, Erik, Vedran- Kim, Petter, Kristoffer- Vegard E, Lars K, Wold. Innbyttere: Andres, Eirik B, Tor, Albert, Markus.

Begge midtstopperne fra sist kamp ute og med Sigve langtidsskadet og Mads på vei tilbake fra skade valgte vi å skyve Erik inn fra back sammen med Andreas fra sist 5 div lag. 3 rokkeringer i bakre 4er aldri gunstig, men en utfordring vi måtte ta. Fagerborg starter kampen best og setter Rilindja under press. 1-0 kom allerede etter 7 min da Petter trenger igjennom og spiller fri Lars motsatt som har en enkel jobb med å sette ballen i mål. Vi fortsetter å presse, men gradvis kommer bortelaget mer inn i kampen da vi mister ballen titt og ofte med dårlige touch og valg på midtbanen. Etter 20 min fikk Rilindja utlikning etter et innlegg der en Fagerborgspiller avklarer rett i beina på en annen med selvmål som resultat. Vi får noen flere store sjanser, men er ikke veldig effektive før det minutter før pause er Rilindjas tur til å sette ballen i eget mål og 2-1 til pause.

Vi begynner 2. omgang med å ligge tett, men får likevel de første store sjansene og burde absolutt ha hatt 3-1 før det er Rilindja som overtar initiativet i kampen fra 10 min. Vi slurver nå fælt i forflytningene og gjør store feil som resulterer i store muligheter for bortelaget. Etter 20 min sitter utlikningen med et volleyskudd fra 16. Rilinjda virket fornøyde og vi fikk flyttet opp laget igjen. De store flatene på Frogner har en tendens til å bli enda større på slutten av kampene og det var tilfelle denne gangen også. Bare 5 min senere fikk vi en presis gjennombruddspasning fra Andres til Lars k som kunne løpe i fra den eneste forsvareren som orket å ta løpet og alene med målmannen ble ballen rullet kontrollert i nota. Rilindja flyttet opp igjen for å prøve å komme tilbake, men nå uten evne og vilje til å ta returløpene og det gikk da ikke mange minuttene før 4-2 ble satt inn da Albert dro seg forbi på høyrekant og la en presis ball foran mål som Lars igjen kunne bredside inn. 2 minutter etter stod det 5-2, denne gang regissert fra venstrekant der Wold tok med seg ball og Andres fikk æren av å sette ballen i mål. De siste minuttene kunne vi ha puttet både 1 og 2 til mot det norsk-albanske profflaget som for lengst hadde sluttet å løpe for penga.

Vi var best kampen sett under ett, men Rilindja gav oss lenge kamp og hadde mange gode individualister. Vi vinner til slutt på bedre kollektiv innsats og muligens bedre pust på slutten. Viljen, disiplinen og lojaliteten er forbilledlig i laget og vi takler godt å bytte mange mann. Tempoet er såpass høyt at vi sliter en del med å gjøre de gode, rette valgene og innimellom behandles ballen som om den skulle være et såpestykke. Så selv om vi er stabilt solide, har vi fortsatt en del forbedringspotensiale. De neste 7 dagene venter 2 nye kamper mot henholdsvis Oppegård og Vollen. 2 lag som garantert kommer til å bli like tøffe nøtter som alle andre.


20.05.2014Tropper uke 21+ treninger

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Vedlagt er ukas tropper. Hele 3 kamper; tirsdag, torsdag (5.div) og lørdag. Pga banesituasjonen blir det ikke noen treninger denne uka før søndag. Eneste muligheten for bane torsdag og fredag denne uka er kl. 0600 eller etter kl. 2200 på fredag. Og da synes til og med jeg at tidene begynner å bli ugunstige. Dvs de som spiller tirsdag og lørdag kjører en egen økt på torsdag. De øvrige spiller 5. div. Vi får da stresstesta hele gruppa. Søndag trener vi enten kl 1000 eller kl 2000. Banene er opptatte med kamper i vår vanlige treningstid. Velkommen til breddefotball i Oslo!Oppmøte tirsdag 1715 på Frogner stadion.

Jakob, Erik, Andreas M, Eirik G, Vedran, Kristoffer, Petter, Kim J, Andres, Lars K, Wold, Vegard E, Lars J, Eirik B, Tor, Markus, Albert.

Oppmøte torsdag 1830 på Klubbhuset, kjøring til Bjørndal.

Sindre, Martin, Ole M, Vegard H, Mads F, Markus, Preben, Kristoffer, Severin, Albert, Henrik, Carl, Lars K.

Oppmøte lørdag kl 1300, kjøring Oppegård.

Egil, Erik, Andreas M, Ole M, Eirik G, Vedran, Petter, Kim J, Wold, Vegard E, Lars J, Eirik B, Tor, Albert, Martin, Kim G.

Kan bli noe glidning mellom troppene torsdag og lørdag ved skader, fødsler og annet. Hektisk program, men en del "gamet" som må takles.


20.05.2014Nytt tap av den sure sorten mot Teisen 0-2 hjemme for Fagerborg 2.

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Teisen, som i fjor var den direkte og eneste årsaken til at Fagerborg ikke rykket opp i 3. div, var kveldens motstander nå i 5. div. De gav nemlig blaffen i å fullføre sesongen 3 runder før slutt da de var klare for nedrykk til 5. div, med konsekvens at alle deres kamper ble strøket og Fagerborg mistet 6 poeng på slutttabellen, Kolbotn bare 3 og dermed gikk Kolbotn forbi Fagerborg med 2 poeng på slutttabellen. Man skulle jo tro at slik usportselig oppførsel skulle få større konsekvenser enn en divisjon ned, men nei slik var reglene (fra i år er det 2 divisjoner ned). Uansett, kamp mot våre rekrutter og ryktene sier at Teisen i år er nok et av disse lagene i 4., 5. og 6. div som satser stort med penger, profiler og masse støy.Fagerborgs lag: Egil- Martin, Andreas M, Markus, Vedran- Eirik B, Albert, Andres- Tor, Kim G, Jan Remi. Innbyttere: Severin, Henrik, Patrick.

Kampen startet med høyt tempo og Teisen trodde tydeligvis at de kunne ta oss på det. Vi står godt mot dem og spillet bølget frem og tilbake med masse dueller, tett situasjoner og bra trøkk. Teisen får de første halvsjansene før vi gradvis begynner å ta over og skaper noen store sjanser først og fremst med Andres. Jan Remi drar seg også forbi sin back inne i 16 metern noen ganger, 2 ganger blir han tatt men velger å stå på beina da det er slik man gjør det i Telemark. På slutten av omgangen har vi fått et klart spillemessig overtak og det ble da en virkelig kalddusj da vi sekunder før slutt ikke fullfører en situasjon der dommern ikke ser at ballen er over kortlinja og vi ligger da under 1-0 til pause.

3 bytter til pause og formaning om å fortsette trøkket. Desverre skulle ikke det bli tilfelle. Vesentlig mindre løpskraft og større avstander ble resultatet og vi overlot derfor premissene til Teisen og de så nå flere hakk bedre ut enn våre gutter. Den første store sjansen skulle likevel vi få. Etter noen dueller var plutselig Albert alene på 11 metern og velger kraft i stedet for å dytte ballen i mål. Ballen havnet en god del meter over tverleggern. Etter dette spiller Teisen seg til flere store sjanser og vi er heldige at deres effektivitet var nesten like dårlig som vår. Midtveis fikk de inn en kontring som gikk helt igjennom og 2-0. På slutten har vi ball i stanga, over fra få meter og cm utenfor, men mål skulle det ikke bli-og et nytt mer eller mindre fortjent tap ble fasit.

Kampen er jevnspilt og kunne bikket begge veier med marginene litt mer med i 1. omgang. Uansett, en god 5. div kamp med stort sett bra trøkk og tempo og det er jo først og fremst trening og læring som er hovedformålet med b-kampene. Igjen en grei illustrasjon om at man må være trent for å henge med her og. Teisen var forsåvidt et bra lag med masse skrik og skrål etter alle situasjoner og selv om dommern var ung og påvirkelig klarte han seg stort sett bra. Om Teisens unge tippeligaprofiler på sidelinja klarer å kontrollere den gjengen der når de vil få marginer og situasjoner mot seg, gjenstår å se...


16.05.20144-0 seier hjemme mot Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Fagerborg vinner komfortabelt 4-0 hjemme mot Årvoll dagen før 100 årsdagen 14. mai 2014. 2 mål i hver omgang av henholdsvis Lars K og Kristoffer. Kampen var vel egentlig sånn på det jevne med forholdsvis få sjanser, men vi får de målene vi trenger og kontroller kampen helt inn. Bortelaget hadde fint lite å komme med offensivt og vi rydder greit unna det som kom. På slutten burde vi vel ha hatt noen flere mot en motstander som så knekt ut.Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Ole M, Eirik, Lars J-Kim, Petter, Kristoffer- Vegard E, Lars K, Wold. Innbyttere: Andres, Eirik B og Martin.

Vi lykkes ikke helt med det høye presset denne gangen. Det er ytterst krevende på Frogner stadion og vi beveget oss ikke tidlig nok til å få de gunstige bruddene og de store sjansene. Likvel tempoet var høyt nok til at Årvoll så mindre komfortable ut enn oss og til tross for at en del spillere ikke lykkes offensivt så vi farligst ut. 1-0 kom etter 22 min på en dødball fra Petter som deres keeper feilberegner og Lars kunne sette den i mål på lengste. 2-0 kom etter 40 min. Nok en gang på frispark der Wold slår en markkryper inn foran mål som Kristoffer styrer i lengste. Rett før pause kunne vi ha hatt enda en, men 2-0 til pause i en hakkete omgang uten altfor stor kvalitet.

I 2. omgang lå vi i ramma og tok overgangene uten helt å lykkes på harde Frogner stadion som er lite egnet for finspill. 3-0 burde ha kommet etter 15 min da Årvolls målmann nok en gang skulle drible og mistet ballen på 16. Wold satte desverre ballen utenfor det åpne målet. 3-0 kom først 15 min før slutt da vi endelig fikk til noen kjappe presise pasninger og Kristoffer gjorde ingen feil alene med keeper. Målet knakk Årvoll som frem til da vel bare hadde skapt 2 sjanser og som i liten grad satt oss på prøve. Lars K lagde så 4-0 8 min før slutt og burde ha satt 5-0 med en lobb alene med keeper minutter før slutt etter en presis bakromsball fra erik på back. Erik hadde forøvrig mange positive offensive bidrag i 2. omgang. 4-0 ble sluttresultatet i en kamp der vi er solide og fullfører med struktur helt inn.

Ikke alt for stort tempo i kampen og til tider så vi litt tunge og slitne ut. Likevel i sum klart bedre enn motstanderen. Fortsatt mange slurvete pasninger og vi har fortsatt en god del å gå på når det gjelder å se komfortable og selvsikre ut med ball. Men med bare 2 mann i 11eren (keeper og Erik) med mer enn 1 fotballtrening i uka så er det ganske naturlig at samspill lider en del.


13.05.2014Troppene uke 20

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Årvoll tirsdag og teisen torsdag.Oppmøte tirsdag 17150 på Frogner stadion.

Jakob, Erik, Ole M, Eirik G, Lars J, Kristoffer, Petter, Kim J, Andres, Lars K, Wold, Vegard E, Eirik B, Vedran, Martin, Markus.

Oppmøte torsdag 1915 på Klubbhuset kunstgress.

Egil, Martin, Andreas, Markus, Vedran, Christer, Andreas S, Preben, Jan Remi, Vegard H, Kim G, Tor, Severin, Albert, Henrik og i siste instans: Ragnar.


13.05.2014Fagerborg 2 satte seg fast på Lindeberg og dro hjem med 0 poeng

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Et på papiret sterkt Fagerborg 2-lag gikk på en smell borte mot Lindeberg i 5. div torsdag kveld. Utfordringen med 2 komfortable seire på rad er alltid at man kan komme til å tro at ting går av seg selv. Det gjør det aldri!. Motivasjon slår som regel kvalitet. Halvherta og fragmentert jobbing av for mange spillere bygger seg gradvis opp til kollektiv frustrasjon. Fagerborg fikk tidlig en ledelse eter 10 min med nok en klinisk avslutning av Lars. Redusering før pause som en logisk følge av dekadensen. 2-1 til fagga på straffe før 2-2 på nok et billig straffe før Lindeberg kronet verket med en Beckhamspesial i krysset 5 min før slutt.Fagerborgs lag: Egil- Martin, Andreas M, Ole M, Marcus- Christer, Andreas S, Preben- Lars K, Vegard, Henrik. Innbyttere: Albert og Severin.

Kampen startet med moderat tempo der vi likevel truet Lindeberg noen ganger med raske ballleveringer og løp. Med det tidlige ledermålet skulle dette likevel ikke vise seg å bli tonen for kampen. Vi jobber halvhjerta, får ikke flyt i spillet og ender opp med mye driblerier, dueller og balltap. De få gangene vi slapp ball tidlig i rom og hadde kvalitet i løpene skapte vi sjanser og vi burde ha hatt 2-0 før også halvslapt press og sikringsjobb i forsvaret gav oss 1 i ræva 10 min før pause. Lindeberg vokste 10 cm*11 på den reduseringa.

I 2. omgang prøver vi å skru opp tempoet og lykkes initielt med det. En tidlig straffe gir oss ledelse igjen og vi ser ut til å være nærmere 3-1 det første kvarteret før Lindeberg nærmer seg mer og mer på kontringer. Midtveis blir det 2-2 på nok et straffe av den billige sorten. Vi har mange gode muligheter for å få vekk ballen før situasjonen, men brukte dem ikke. Hawai fra begge lag på slutten der vi har gode muligheter. Lindeberg får så 5 min før slutt et frispark på 22 meter som blir limt i krysset- og det ble fasiten for kampen.

Fokus fra min side er alltid at det er det kollektive som gir resulater. Hver for en jobbes det bra- men ikke før man abslutt må. DVS vi er for sene inn i alt for mange situasjoner, plukker ikke opp 2. baller, går ikke på aggressive løp før man ser at ball blir spilt i rom og mulighetene forsvinner av seg selv. Defensivt kommer vi heller ikke på plass tidlig verken på midtbanen eller i forsvar (30 meter fra back som er i duell er ikke sikring). I stedet for å male og mørne motstanderen fikk de mer og mer energi med å vinne dueller og raske kontringer hver gang tunnellene våre ikke lykkes. Ingenting å si på tapet!


09.05.2014Storseier borte mot KFUM2 tirsdag med hele 7-0

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

KFUM2 unge rekrutter fikk seg en leksjon av de sjeldne med effektiv fotball mot et hurtig og presist Fagerborg lag. Resultatet er ytterst flatterende etter spill (ballbesittelse: 80-20), men Fagerborg skapte flest store sjanser og straffet ballsikre, raske og talentfulle unggutter nådeløst hver gang de gjorde en feil. Lars K holdt målshow og scorte 5 mål på en halvtime i 1. omgang (på 5 sjanser!) som må være klubbrekord på 1 omgang (Fagerborg stiftet 1914). Wold puttet 2 mål i 2. omgang.Fagerborgs lag: Egil- Erik, Andreas M, Eirik G, Lars J- Vedran, Kristoffer, Petter, Kim, Wold- Lars K. Innbyttere: Andres, Christer, Tor.

2 bytter fra sist. Ikke mange overraskelser fra KFUM 2 bortsett fra at de holdt enda høyere balltempo enn det vi trodde. Et ungt, talentfull, omstendelig og ballsikkert hjemmelag satte oss umiddelbart under press og deres eneste sjanse de fikk i 1. omgang kom allerede etter 3 min da avslutningen fra god posisjon gikk i innsiden av stanga og ut. Hadde den gått inn kunne mye ha sett annerledes ut etter 90 min. Vi scorer vårt første mål på en dødball etter 12 min. Lars K forlenger frisparket og 1-0 første gang vi kom oss inn i motstanderens 16 meter. Etter 20 min kommer Lars seg fri igjen og setter 2-0. 3-0 etter kontring etter 30 min. 4-0 i et 37 min etter et visst press og 5-0 etter 42 min. 5 mål på 5 avslutninger må være verdensrekord i effektivitet. Men det må samtidig sies at sjansene vi fikk var store. Innimellom alt dette var det KFUM 2 som eide ballen, uten at de klarte å skape noen flere sjanser enn den de fikk helt på starten. På slutten av omgangen var hjemmelaget rystet og tendenser til oppløsning kunne anes.

Mot et såpass ballsikkert og kjapt hjemmelag var fokus på å fortsette og være kompakte i 2. omgang også. Det var nok en riktig taktikk da KFUM fremstod med enda større tempo og mer trøkk i duellene i 2. omgang. Tendensen til oppløsning var borte og innimellom sleit vi litt med å henge med i pressledd på midtbanen (mye løping). Men vi klarer å være kompakte nok og unggutta ble litt for omstendelige til å true oss noe særlig. 6-0 kom tidlig i omgangen fra Wold og 7-0 på en sen kontring. I tillegg hadde vi 2-3 store sjanser til, men kanskje litt mye forlangt å forvente at alle angrep skal ende med mål.

Vi gjør en god kamp og leverer et knallsterkt resultat. Høyt tempo, god presisjon og veldig effektive. Nye folk får prøvd seg og kommer godt ut av det, men får samtidig føle på kroppen at det her må det løpes mye og fort dersom man skal henge med. Vi hadde litt mindre løpskapasitet enn normalt, men er også mer presise og kliniske i mye av det vi gjør. Vi er ikke bortskjemte med kalasseire eller 3 poeng på bortbane. Får KFUM på beina 2-3 erfarne spillere til blandet med de talentfulle unggutta vil dette laget kunne ta poeng fra hvilket som helst 4. div lag.

Et par hånlige kommentarer fra hjemmelagets tilskuere før kampen om 4. div og stillestående gampefotball som var forventet, ble brått stille. Det er ikke mange ølvommer igjen i 4. div i stor-Oslo.


07.05.2014Troppene uke 19

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Vedlagt er troppene til ukas kamper. Tirsdag borte mot KFUM 2 i 4. div. Torsdag borte mot Lindeberg i 5. div. 2 (+ Egil) av reservene fra tirsdagens tropp blir med på torsdag. Vi kan bruke 3 mann i b-kamp av de som spiller tirsdag. Troppen til torsdag kan derfor bli tynnere enn beskrevet under, men alle som er ført opp må sette av dagen som kampdag.

De som ikke er med på A-kamp tirsdag må kjøre egentrening slik at kroppen er klar for hard jobbing torsdag. For å gjennomføre 2 gode kamper i uka for hele troppen er vi avhengig av at alle er klare og lojale mot egen form og lagenes beste.

Oppmøte tirsdag 1900 på KFUM arena, Ekeberg.

Egil, Erik, Andreas M, Eirik G, Lars J, Kristoffer, Petter, Kim J, Andres, Lars K, Wold, Ole M, Christer, Vegard E, Vedran, Tor, Preben, Jakob.

Oppmøte torsdag 1915 på Haugerud kunstgress.

Egil, Martin, Ole M, Marcus, Vedran, Christer, Andreas S, Preben, Jan Remi, Vegard E, Severin, Albert, Vegard H, Henrik, Sigve og i siste instans: Ragnar.

Sigve og Kim G må sjekke tirsdag om de er skadefrie nok til å stille torsdag.
Ny seier til Fagerborg 2 i 5. div med 3-0 mot VIF 3

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2015

Fagerborg 2 spilte seg til en ny seier i 5.div med 3-0 over Vålerenga 3 på Marienlyst torsdag. Igjen kunne vi stille et godt lag og kampen sett under ett var seieren fullt fortjent. Litt mindre trøkk og sus i frasparket sammenlignet med sist kamp, men jevnt over holdt Fagerborg 2 et bra tempo på spillet, spilte god og kontrollert fotball mot et lag som var en god del bedre trent enn sist ukes motstander.Fagerborgs lag: Sindre- Martin, Marcus, Ole M, Vedran- Chister, Andreas S, Kristoffer- Tor, Kim G, Preben. 2. omgang: Albert og Severin.

2 "party-kamper" på rad er alltid vanskelig å få til. Vi klarer ikke helt å få til taktikken fra start. Litt manglende aggresjon og tempo bidro til det. Likevel 2 bra lag som var ganske kompakte og strukturerte gjorde at det ble en del spill uten store sjanser de første 20 min. VIF fikk den første store sjansen, men marginene var med hjemmelaget og ballen spratt på rett side av streken etter å ha vært innom tverleggern. Minutter senere stod det 1-0 til hjemmelaget da Christer sendte en heading i mål etter innlegg fra Preben. Mål på første sjanse var bra. Gradvis tok Fagerborg over banespillet med mange trekk i laget. Christer drar seg igjennom igjen, men denne gangen gikk avslutningen i treverket og ut. 10 min før pause doblet Preben med en klinisk avslutning fra 20 meter på en retur fra corner. 2-0 til pause og god kontroll mot et bortelag som hadde adskillig mer å by på enn Skeid 2.

2. omgang ble mer av det samme som i første bortsett fra at forskjellen på lagene ble mer og mer synlig utover i omgangen. God kontroll bakover (bortsett fra et par glipper der treverket og Sindre rydder opp), med bra kontrollert balltempo fremover der vi veksler mellom å rulle ball og å utfordre i lengderetning. Mange trekk i laget og ro med ball var en markant forskjell fra A-lagets kamp på tirsdag. Kim lagde 3-0 etter 70 min og på slutten kunne vi vel fort ha fått 4 og 5-0 uten at det hadde vært alt for flatterende. Det jobbes jevnt og bra av et homogent lag som vil noe. Mye god fotball der vi er flinke til å ha bevegelser som frigir rom for andre, slipper stort sett ball raskt og riktig og veldig god matchtrening for de involverte. Måtte det fortsette!