Enda et tap borte mot Mjøndalen 2 med hele 1-5

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jun 2015

Et sykdomspreget Fagerborg med mange forfall holdt stand i 44 minutter før gamle synder felte oss igjen. 30 sekunder etter utlikning til 1-1 med Jonas, og 15 sek før pause, gikk MIF 2 opp i 2-1 på en grov markeringssvikt i feltet. Feil nr. 3 kom tidlig i 2. omgang og derfra og inn gjaldt det bare å fullføre i en temposvak kamp mot et ungt og middels interessert Mjøndalen lag.

Fagerborgs lag: Niklas- Lars J, Andreas M, Mads, Vedran- Jonas, Sondre, Didrik (Ragnar- 85. min), Noe (Kim G-63. min), Preben (Mounir- 46. min) - Haaken.

Mange forfall og en ny lagoppstilling. Mjøndalen 2, med cupkamp til onsdag, stilte også ungt med 3 mann fra a-stallen og resten juniorer og aspiranter. Vi ligger bra i ramma i hele 1. omgang. Mjøndalen produserer noen farligheter, men først i det 25. min glipper det. Vi får først avklart på en dødball, pumper ut uten å se på spillet (alle følger ballen) så da en Mjøndalen spiller skyter på returen fra 30 meter, havner sleivskuddet hos en MIF spiller alene inne i 16 meter og et enkelt mål. Vi fortsetter dog å jobbe bra. Haaken får 2 store muligheter, først en heading fra kort hold, og så en lobb fra langt hold på keeper på bærtur, men uheldigvis for oss går ballen utenfor mål. I det 44. minutt kommer dog utlikningen. Frispark på motstanderens banehalvdel. Andreas kriger til en situasjon og ballen havner hos Jonas som kontant setter ballen i mål. Sekunder igjen til pause. MIF setter i gang, halvhjerta press fra oss, så et frispark og på serven kan en umarkert MIF spiller ta ned ballen på låret på 5 metern og 2-1.

3-1 kom tidlig i 2. omgang. Føring av ball i farlig sone, brudd og straffe. Tempoet er nå ganske svakt og vi henger godt med spillemessig. Vi får noen meget gode muligheter for å komme oss inn i kampen igjen, men i stedet for 3-2 får MIF2 et 4. mål på et lykke treff fra 25 meter i det 65. minutt. 5-1 på et nytt langskudd noen minutter senere. Det siste kvarteret var temposvakt med 2 lag som vel hadde gjort sitt, og der ingen tydeligvis så det store poenget i å presse kroppene til seriøs idrettsaktivitet.

Vi fortsetter å slippe inn mål i bøtter og spann. Fortsatt er det noen som tror det er tilfeldig - og da er det ganske så vanskelig å få fikset problemet. Jo, det jobbes hardt innimellom og i lengre perioder – men det jobbes ikke hardt hele tiden. Fotballforståelsen og kunsten å kunne ta gode valg med konsentrasjon når pulsen er høy, blir ikke lagt på lørdags og søndags ettermiddagen i sofaen foran skjermen med timesvis med Premier League fotball. Offensivt var det mange gode muligheter mot et lag som jobbet halvhjerta defensivt, men vi mangler helt roen med ballen og klarer ikke å være presise eller ha roen nok til å velge gode løsninger. Undertegnede har fortsatt troen på at det er mulig å forbedre seg med trening og innsats- så får vi håpe at det et er flere enn de 4-5 1. lagsspillerne som dukket opp på trening siste uke som ser sammenhenger.