Status Fagerborg per juni

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Jun 2024

Vi har spilt kamper i drøye to måneder med A- og B-laget, og her får dere en statusrapport på Fagerborg anno 2024!

Fagerborg sitt A-lag rykket ned til 5. divisjon på målforskjell sist sesong. Etter sesongen gikk en rekke spillere til Union Carl Berner, mens man fikk hentet inn flere forsterkninger med erfaring fra 3. og 4. divisjon.

Sesongen startet på verst tenkelig vis med 0-7 for Heming i første kvalikrunde i cupen og 1-4-tap for opprykksfavoritt Haslum i seriepremieren, før Fagerborg slo tilbake med en sterk 3-1-seier over Klemetsrud borte i runden etter, etter at det sto 1-1 til det var igjen fem minutter. Da scoret Robin Martinsen, Jonas Sveindal og Johannes Størkersen.

Deretter tok Fagerborg en ny sterk seier, denne gang med 4-3 over Majorstuen. Da var det duket for Robin Martinsen-show, hvor spissen scoret hat trick - på 29 minutter! I tillegg scoret Mikhail Awes. Uken etter ble det et skuffende 2-3-tap for Nesodden, før Oldenborg ble slått 2-1 i runden etter, etter to mål fra spissvikar Jonas Sveindal.

Så ble det en solid og sterk 2-0-seier over Oppsal 3 etter scoringer av Robin Martinsen og Jonas Fagermo, sistnevnte med et lekkert frispark. Deretter ble det tennissifre feil vei med 3-6-tap for Oslo City i en viktig toppkamp, selv om Fagerborg var på høyde spillemessig.

Uken etter møtte vi et sterkt Ready 2-lag. Selv om Fagerborg hadde tosifret antall sjanser, endte det med sesongens første poengdeling og 1-1.

Før kampen mot Sagene ble også Knut Ahlander klar for Fagerborg. 1998-modellen hadde proffkontrakt med Strømsgodset og har over 60 kamper i 2. divisjon, samt 20 aldersbestemte landskamper (G18 og G19) med spillere som Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer, Sander Berge og Jens Petter Hauge.

Ahlander hadde tilbud fra flere 3. divisjonklubber, men valgte Fagerborg med sitt gode rykte og gode miljø. Det er vi veldig glade for! Han bemerket seg umiddelbart med debuten mot Sagene, med en meget god 2. omgang. Da vant Fagerborg 4-3 etter fire mål av Robin Martinsen!

Fagerborg sitt B-lag ble degradert til 6. divisjon i år, selv om de opprinnelig holdt plassen med god margin i 5. divisjon i fjor. Laget måtte ned en divisjon siden A-laget rykket ned, og har slitt så langt i år.

Laget fikk en blytung start på sesongen med 0-10-tap for Dynamo Mjøsa i første serierunde, før det ble årets første poeng med 1-1 mot Årvoll 2 uka etter. Da var det storscorer Johannes som sikret ett poeng. Så ble det to stortap på rad før laget tok to sterke seirer på rad.

Først knuste de Hauketo 5-1 etter mål av Carl Evert Bekkevold (2), Johannes Størkersen, Samuel Larssen og Terje Bekkevold, før det ble 5-3 over et sterkt Lyn-lag. Da scoret Johannes Størkersen (2), Magnus Bekkevold og Malte Loller-Andersen. I forrige serierunde kom de ned på jorda igjen etter 2-7-tap for Manglerud/Star 2.

Laget ligger plassert på en 7. plass av ti lag. De har sju poeng etter sju kamper og møter NIH (Norges Idrettshøgskole) i neste serierunde og møter også Rilindja før sommerferien.

Treningstider

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Mai 2019

Vi trener hver mandag 20:30 og fredag 19:00 på Marienlyst kunstgress.

Lagene våre i 4. og 5. div har kamper på tirsdager og torsdager. Hjemmekampene spilles på Marienlyst.

mot Lokomotiv2 på Idrettshøyskolen

Vi søker nye spillere til 2019-sesongen!

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Jan 2019

Vi søker nye spillere til våre lag i 4. og 5. div.

Velkommen til treninger på Ferd Stadion tirsdager og torsdager kl. 20:30–22:00.

Ved spørsmål, ta kontakt med Ragnar Puntervold (rag-pun@online.no).

​Korsvoll 2 - Fagerborg 1-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mai 2016

Fagerborg tilbake på vinnersporet etter 4-1 borte mot Korsvoll 2. En grei og fortjent seier til slutt, men midtveis i 2. omgang begynte vi å rote det til slik som sist og med utur kunne vi nok en gang ha gått på poengtap. Haaken scorte 2 mål i 1. omgang. Første (15 min) etter å ha blitt headet igjennom av Anders og igjen på en kontant avslutning i et 43 minutt. Korsvoll reduserte til 1-2 i 15 min inn i 2. omgang etter en stor tabbe. Nervene roet seg da Wold satte inn 3-1 20 min før slutt og Preben fullførte 10 min før slutt. 3 viktige poeng mot et veteran lag som består av dyktige nok spillere som må løpes i senk

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard (Anders H- 55 min), Markus – Anders (Sondre- 55 min), Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

Omtrent samme lag som sist mot Fossum. Vegard var dog tilbake for å binde sammen forsvaret. Vi starter med en stor sjanse allerede etter 1 minutt, men tempoet faller ganske fort ned på et behagelig nivå og lite ble produsert. Etter ca 15 min blir et langt oppspill stusset i bakrom fra Anders og Haaken løper opp ballen og setter den i mål. De neste 10 minuttene spiller vi med høyere tempo og produserer flere store sjanser før vi igjen slipper Korsvoll inn i kampen. Mye balltap på begge lag, der Fagerborg dog produserer farlighetene og minutter før pause setter Haaken enda et mål. 2-0 til pause og god kontroll.

Vegard fikk en smell i ankelen igjen og måtte byttes ut 10 min inn i 2. omgang. Omrokkeringen skapte kaos og en ny forsvarstabbe gav Korsvoll en invitt inn i kampen igjen. De neste 10 minuttene skapte Korsvoll 3 store sjanser på gjennomløpninger og et knallskudd som Mateuscz dro frem en fantom redning på . Vi var heldige som ikke fikk enda et mål i mot. Vi fikk roet nervene på en frispark situasjon der Wold blir spilt igjennom og Korsvoll hadde da løpt i fra seg. Sondre fikk muligheten til å punktere kampen et stykke før slutt på en gjennomløpning. Preben gjorde det en 7-8 minutter før slutt.

4-1 var greit. Vi var jevnt over bedre, selv om det ikke så slik ut det ene kvarteret Korsvoll produserte en rekke fete sjanser. En god defensiv jobb i 1. omgang og veldig mye posisjoneringsfeil i 2. omgang rotet til helheten en del. Likevel bra å være tilbake på vinnersporet.