4. div avdeling 2 i 2014

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Des 2013

Fagerborg er plassert i avdeling nr. 2 i neste års 4. div avdeling. Som vanlig er det vanskelig å vurdere lagenes styrke i 4. div i Oslo der det er en enorm "turnover" av spillere. Noe vet vi dog. Antakelig kommer de fleste lagene til å holde Fagerborg og Manglerud Star som favoritter. M/S skal opp i 2. div og blir sterke. Fagerborg ser ut til å beholde det meste av spillere og noen gode tilvekster er på vei inn. Holmlia var svake i 3. div i fjor og skal få merke at 4. div i Oslo er tøffere enn det en gang var. KFUM 2 kan blande seg inn i toppen dersom de forsterker unggutta med 2. div spillere og Heggedal har et rutinert lag som kan gi de fleste lag problemer. Vollen blir nok sterkere enn i 2013 og kan bli overraskelsen sammen med Rilindja.
4.div
avd 1 avd 2 avd 3
Bøler Holmlia Nesodden 2
Wam-Kam Manglerud/Star Ski
Abildsø Hammersborg Ullern 2
Lille Tøyen Fagerborg Klemetsrud
Nordstrand Heming Oslo Juvelene
Fossum KFUM 2 Skeid
Bækkelaget Heggedal OSI
Frigg 2 Rilindja Bøkeby
Bygdø Monolitten Årvoll Ready
Korsvoll 2 Høybr/Stovn Vestli
Grei Oppegård Grüner
Rommen Vollen SageneSeier 4-1 i treningskamp mot Frigg 22. nov

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Nov 2013

Frigg er i gang med forberedelsene inn mot neste sesong og inviterte oss fredag kveld til treningskamp på Tørteberg. Det ble en udelt positiv opplevelse for Fagerborg med en meget solid 4-1 seier mot Friggs beste menn. Vi scorte 4 mål den første halvtimen og kjørte lærebok kontringer mot et ambisiøst spillende Frigg lag med mange av sine beste 2. div spillere på plass. 10-2 i målsjanser der 4 av sjansene som ikke gikk inn endte i stengene, vitner om at resultatet var fortjent.

Fagerborg: Jakob- Vedran, Erik, Ole Marius, Ole Martin- Krister, Eirik B, Petter, Kim, Andres- Lars. Tor (spilte 65 min, Marecus 45 min).

Ikke alt for mange som kunne stille denne fredagskvelden, men de som kom gjorde manns jobb. Et meget sterkt Frigg lag spilte hurtig og ambisiøs fotball mot Fagborg som lå tett. Kontringsmulighetene kom kjapt og mot Friggspillere som ikke tok de defensive løpene og gjenvinning seriøst nok- skar vi igjennom og 1-0 allerede etter 5 min. med Lars. Etter 25 min stod det 3-0 og da hadde vi hatt 2-3 andre store sjanser som ikke gikk inn. Etter 35 min kom 4-0- og Fagerborg var klart nærmere 5 og 6 før Frigg sitt trøstemål 3 min før pause. 2 mål av Lars og 2 av Krister. En omgang med eksemplarisk defensivt spill, kjappe og nøyaktige kontringer og total overlegenhet i sjanseskapinga. Friggs unge målmann kunne ikke lastes for baklengsene- tvert i mot.

I 2.omgang ble noen av Friggs større profiler byttet med unggutter. Fortsatt var det Fagerborg som skapte sjanser og Frigg som dyttet mest ball. Vi var dog også flinke til å holde på kula i store perioder- selv om ikke det gav oss veldig stor fremdrift og sjanseskaping. Igjen er vi tette bakover, men ikke fullt så effektive fremover selv om sjansestatistikken også denne omgangen bikket i vår favor.

2 nye gutter fikk prøvd seg og viste seg frem med både ballegenskaper, mål og trøkk. Vi viste en god balanse mellom å kjøre fremover med fulle mugger når mulighetene bøy seg, og holdt ballen i laget når spillet innbød til det. En ikke helt topptrent gruppe ble sliten på slutten- uten at noen bør være bekymret for det.
Åpent for prøvespill mandag og torsdag 2030

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Nov 2013

Vi fortsetter og trene 2 ganger i uka frem til jul eller inntil snøen legger seg. Det er åpent for prøvespill. Vi har en god stall allerede og vil helst ha spillere som har erfaring fra 4.div og høyere. Vi har dog 2 lag som skal fylles opp og vi skal ha 28-30 mann tilsammen for å kunne ha et lag i toppen av 4. og 5. div.Avslutningsfest 2013 fredag 8. nov fra 1700-....

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Okt 2013

Vi arrangerer vår tradisjonelle avslutningsfest fredag 8. november på klubbhuset. Vi starter med årets viktigste turnering 5-a-side på Tørteberg. Oppmøte 1700. Med turneringsstart 1730 til 1900. Før mat, kåringer (hvem får årets mål for Fagerborg 2?), loddsalg og quiser. Her blir det mye gøy for en billig penge for Fagerborg 1 og 2 spillere. Vell møtt!Fagerborg 2 ble nr 2 i KM 6.div etter 3-0 seier over Oppsal 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Okt 2013

Fagerborg 2 vant fortjent 3-0 over Oppsal 2 onsdag kveld på Ekeberg kunstgress. 1. omgang ble spilt med 10 mann i bekmørke (kampen ble til slutt stoppet i påvente av at lyset skulle komme på). Vi med grå stær klarte oss likevel bra og det stod 1-0 til pause. I 2. omgang ble vi 11 mann og scorte 2 mål til. Martin, Vegard H og Marcus scorte målene. Vi fikk sølvmedaljer og jentene (på hjemmebane altså) var riktig så stolte over Fagerborg og trenern da medaljen ble observert rundt halsen. Bra jobba, sa de!Seriemestere med 11 strake seire på Frogner stadion i 2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Okt 2013

Fagerborg tok tirsdag sin 11 strake seier på Frogner stadion i årets sesong. Til tross for at vi poengmessig har tatt flest poeng i 4. div avdeling 1 blir det ikke noe opprykk med Teisen strøket (2 runder før slutt). Seieren i seriefinalen var velkommen og hadde fortjent champagne, men med opprykket fratatt på en måte som de fleste vel synes var unfair, var bismaken litt for stor til å sprette den. Kampen var tett og etter hvert preget av at OJ måtte jage seieren. Vi forsvarer oss godt og drar i land seieren med målet som Andres satte inn midtveis i 1. omgang.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Bendik, Vegard H, Erik- Mats, Kim, Eirik- Andrés, Lars K, Vegar E. Innbyttere: Terje, Vedran og Tom Ø.

Vi var avhengige av hjelp for å rykke opp, men vi var bare avhengige av oss selv for å vinne over Oslojuvelene og bli avdelingens beste lag. Fokus lå derfor der. Fulltallig tropp med 18 mann, og bare Petter og Lars Jakob manglet av de største kanonene våre. Kampen startet tett med masse dueller og det var tydelig at det var 2 gode lag ute på Frogner stadion. OJ holdt mest på ballen mens vi var mest direkte. Den første store sjansen fikk Fagerborg etter ca 10 min da Andrés ble spilt fri i bakrom, men avslutningen gikk like over. OJ fortsatte med mest initiativ men vi var mer farlige på våre forsøk. Målet kom etter ca 22. min igjen da Andrés ble frispilt på høyrekant og alene med keeper satt ballen nå i mål. Den første halvtimen holdt vi motstanderen på god avtstand til mål, noen innlegg fikk de men vi ryddet godt unna. OJs største sjansene fikk de 5 min før pause da Jakob var utenfor 16 og i en duell falt han, OJ fikk satt ballen i mål men dommer annulerte. Den nøytrale tilskuer vil nok si at vi der hadde marginene med oss. 0-0 til pause.

I 2. omgang var fokus å ligge kompakte. OJ trillet ball, mens vi jobbet knallhardt i ledd. Den første halvtimen holdt vi dem på god avstand. De lange oppspillene ryddet vi greit unna. Farligst ble de da de kombinerte på vår høyreside og kom seg ned til dørlinja med påfølgende innlegg. 10 min før slutt kom den store sjansen til utlikning. Et for svakt tilbakespill ble fanget opp, spissen fikk rundet keeper, avsluttet (i nettveggen) samtidig som han datt i duellen. OJ ropte febrilskt på straffe, men igjen hadde vi marginene med oss. Kunne ha blitt straffe der, men spissen fikk avsluttet før duellen- så heller ikke noe å si på at dommeren overså situasjonen. På slutten flyttet OJ frem en midtstopper- og med 3 mann bak åpnet det seg opp enorme muligheter for kontringer. Kontringsmulighetene kom, men vi blir ikke nøyaktige nok. På overtid fikk OJ et billig frispark på 17 meter. Avslutningen satt på innsiden av stanga, men på Frogner Stadion i 2013 gikk ikke ballen over linja og Fagerborg vant seriefinalen mot Oslojuvelene. En helhjertet jubel over seieren varte ikke lenge i visshet om at Kolbotn hadde vunnet sin kamp og dermed (med god hjelp fra Teisen), tatt opprykksplassen. Vi gratulerer dem.

Etter en svært trøblete start på sesongen, med mange nøkkelspillere ute av form, har vi fra midten av mai vunnet (siste 17 kampene) 13, 2 uavgjorte og tapt 2. Vi har vært svært flinke til å vippe jevne kamper i vår favør. Vi har sluppet inn lite mål (minst i avdelinga), men har også scort svært lite mål- tabellposisjonen vår tatt i betraktningen. Vi har fremstått som et hardtarbeidene lag i god fysisk form, men som lite samspilte offensivt og der ligger det største forbedringspotensialet. Alt i alt, en meget god sesong, bismaken tatt i betraktning.

Teisen endelik- fikk da direkte påvirkning på opprykket i avdelinga. I bunnen ble også tabellen endret helt og Vollen tapte 6 poeng. De kan fortsatt redde plassen dersom Romsås holder seg i 3. div. Vi får håpe at ikke feil lag rykker ned også. Vi får også håpe at nok klubber ser at reglene er urimelige for de lavere divisjonene der det hvert år er lag som trekker seg når alt håp er ute. Muligens er dette et Oslofenomen, men straffen for å trekke laget er alt for liten med å settes ned 1 divisjon. Det er også helt urimelig at resultatene for alle spilte kamper blir strøket- de er tross alt spilt med 2 lag og dommertrio til stede.

Et forslag kunne være at dersom et lag forsvinner ut etter at 2/3 av sesongen er spilt (før det har de fortsatt mulighet for å holde seg) blir alle resultater stående og de resterende satt til 0-3. For de kretsvise divisjonene kan et lag utebli 2 ganger, men den 3. gangen blir de strøket, mottar en pen bot og satt ned på laveste nivå i divisjonssystemet. Det må svi å gi blaffen i Fair Play.

Dersom Teisen ikke hadde møtt til siste seriekamp, ville de også blitt strøket. Fagerborg hadde feiret opprykket på Frogner stadion, mens Kolbotn ville ha rykket opp 3 dager etter serieslutt. Sikkert til glede for noen, men svært urimelig for en del andre.
Poengplukkern september ble...

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Okt 2013

Også i september var det jevnt i toppen. 2 mann endte på 15 poeng. Andrés dro i land seieren etter god og hard jobbing, og endelig tilbake for fullt etter nesten et års kneproblemer. Vel fortjent! Igjen ble Ragnar nr 2 med lik poengsum (egen evne til å havne på vinnerlaget han der...). Mats L nr 3 med 11 poeng.Sesongslutt..

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Okt 2013

Vi nærmer oss sesongslutt med stormskritt. Tradisjonen tro fortsetter vi å trene 2 ganger i uka etter en uke fri (uke 43). Det blir mest sannsynlig mandag og torsdagene kl 2030 på Tørteberg/Marienlyst med første økt 28. okt. Det blir da god anledning for nye spillere å komme og teste nivået. Vi er mest interessert i spillere som har erfaring fra godt 4. div og høyere, og som kan trene 3 ganger i uka. Dato for avslutningsfest og spillermøte for år 2014 kommer senere...Tropp Fagerborg 2 mot Tveita i KM 6. div lørdag 12. okt

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Okt 2013

Troppen mot Tveita lørdag 12. okt: Sindre, Ragnar, Ole M, Andreas M, Markus, Eirik B, Kim, Vedran, Martin, Vegard, Sindre E, Andrés, Alex, Martin E og Atle. Vi kan ta med 3 mann fra brukte spillere fra tirsdagens 4. div kamp. Det blir Vedran, Vegard H og Andrés. Faste innslag i 4. div som Kim, Eirik og Vedran spilte ikke på tirsdag og er klare. Oppmøte kl 1300 på Ekeberg-KFUM garderobene.

Vi stiller sterkt, men møter også et bra lag som har vunnet alt i deres avdeling. Tveita slo Oppsal 2 i 1.KM- kamp og viste seg som godt organiserte defensivt med mye fart og innsats fremover. Det blir en tøff kamp.
Motstandernes hjemmesider...

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Okt 2013

Morsomt å følge med på motstandernes hjemmesider innimellom. Vi husker alle hvordan Kolbotn hadde hauset opp sitt eget lag før vi møtte dem på Frogner stadion (Vi slo dem 4-0, burde vært 8), og igjen har noen drukket vel mye Møllers tran. Noen faktafeil angående Fagerborg, men morsom lesning for dem som ikke har alt for mye å gjøre på jobb.

http://kolbotnfotball.no/2013/10/enorm-rykteflom-for-avgjorelsen-i-4-div/
Uavgjort med 3-3 borte mot Grei

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Okt 2013

En dårlig 1. omgang med 1-2 til pause ble fulgt av en god 2. omgang med vedvarende trøkk mot Grei målet. Trøkket ble belønnet med 3-2 ledelse i det 38. min, men i siste ordinære minutt (44. min) fikk Grei utlikningen på en døball og selv om vi heiv frem alt vi hadde fikk vi ikke flere mål. Uavgjort borte mot Grei var opprinnelig det vi trengte for å kunne kontrollere dette helt inn mot en seriefinale mot Oslojuvelene på Frogner stadion. Det at Teisen ble strøket og deres 18 spilte kamper ble strøket og tabellen rekalkulert endret dette, slik at 1 poeng ble 2 for lite. Med andre ord en uke med marginer i mot.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Bendik, Vegard H, Erik- Tor, Andrés, Mats, Terje- Vegar E, Lars K. Innbyttere: Vedran.

De fleste midtbanespillerne var utilgjengelige til kampen av ulike årsaker (skader og karantene). Vi var derfor tvunget til å legge om- og garderte litt mer defensivt med å kjøre 4 på midten med Lars K og en forkjølet Vegar på top. 1. omgang var dårlig- vi får ikke nok trøkk i spillet vårt. Er generelt for sent opp i ballfører og er ikke tette nok. Offensivt ble det slått for mye langt med dårlig presisjon og svake forflyttinger rundt duellen. Omgangen er jevnspilt der sjansene kom først etter en halvtime. Lars setter en i stanga. Like etter er vi for slappe i presset og en Greispiller får avansere helt inn i boksen og avslutningen sitter nede i hjørnet. 3 min før pause utlikner vi med Lars etter at Tor kom forbi på kant. I det 44 min bommer vi igjen stygt på en presssituasjon og en avslutter fra 25 meter sitter i vinkelen. 1-2 til pause og flest store sjanser til Grei.

I 2. omgang trøkker vi hjemmelaget bakover med mye større intensistet og fysikk. Vi skaper farlige situasjoner på døballer og lange baller, men sliter med å spille oss frem til sjanser via kombinasjonsspill. Andrés trøkker inn 2-2 midtveis alene da han vinner en rekke dueller mot 3 Grei spillere inne i boksen- viste enorm vilje hele kampen. Vi fortsetter kjøret, får annulert et mål før Lars K igjen vinner en hodeduell og vi leder 3-2 med 8 min igjen. På slutten blir vi mer forsiktige og Grei får noen nestensjanser før utlikningen kommer i siste spilleminutt. Først et undøvendig frispark på midtbanen. Vi taper så først en hodeduell i egen boks, ballen detter ned på et Greibein som sender av sted et skudd som Jakob redder. Returen fanger vi heller ikke opp og dermed ble det poengdeling for oss og et Greilag som kjempet hardt og godt helt ut.

Det er klart at tabellendringen og de mange forfallene preget oss, men vi leverer tross alt en god 2. omgang med bra trøkk. Grei var bra og på ingen måte sluttkjørt. Motivasjonen deres lå nok i å vise at deres tabellsituasjon sier lite om kvalitetene de har. Vi har slitt i hele år på bortebane og har til slutt ikke nok marginer med oss til å ta hjem de 3 poengene vi så sårt trengte.

Oldenborg vant sin kamp igjen og ser ut til å seile inn til opprykksplass nr 5 (3 avdelingsvinnere+ 2 beste toerne). "Finalen" mot Oslojuvelene blir da ikke så viktig for oss og vi får vurdere å opp-prioritere KM finalen til onsdag for Fagerborg 2, slik at det blir vår hovedkamp neste uke. Vi vil jo ha med minst et trofe inn i 2014 (Fagerborg 100 år).
Tropp mot Grei

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Okt 2013

Vedlagt er troppen mot Grei. Evnt forfall meldes umiddelbart. Vi tar med en fyldig tropp, men kommer til å ha KM kampen til lørdag for Fagerborg 2 i mente når vi gjør bytter da vi bare kan ta med 3 mann som har spilt til den kampen. Oppmøte 1830 på klubbhuset. 

Til tirsdag borte mot Grei. Oppmøte kl 1900 på fra klubbhuset.

Jakob, Sindre, Erik, Bendik, Vegard H, Mads, Mats, Kim, Vedran, Vegar E, Lars K, Terje, Ole Marius, Andres, Tor, Tom Ø, Markus og Andreas M.

Petter har karantene og er ute med leddbånds skade i tillegg. Eirik B og Lars J fortsatt skada. Vedran og Tom Ø er på beina igjen, og Andrés ser ut til å være ok i lyska. Kim er usikker, men vi håper å få han klar. Vi har stort sett unngått unødvendige gule kort i høst, men har noen som er i faresonen før de 2 siste kampene. 16 mann på trening torsdag og 11 på søndag er akseptabelt. Sluttspurten er starta.
Seier nr 10 på Frogner stadion med 3-1 over Vollen

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Okt 2013

Vi vinner fotjent 3-1 over Vollen tirsdag kveld etter en brukbar 1. omgang og en forferdelig, elendig 2. omgang der rullegardinen igjen går ned da vi skal styre og kontrollere kampen. Lars K ordner 1-0 etter 24 min. Selvmål etter 30 min, og 3-0 kom midtveis i 2. omgang- igjen med Lars. Fint med 3 poeng, som jo var det viktigste, men spillemessig var dette mange steg tilbake. Vollen reduserte 7 min før slutt uten at vi dermed var truet.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Bendik, Vegard H, Erik-Mats, Petter, Kim- Andrés, Lars K, Vegar E. Innbyttere: Terje, Tor, Martin, Ole M.

Vi gjennomfører en middels bra 1. omgang der de første 20 min er jevnspilte, men vi likevel setter Vollen forsvaret på flest tester med løp i bakrom. Midtveis og ut tok vi godt over med større fart og kollektivt trøkk en bortelaget. 1-0 kom etter en innlegg fra Andrés på kant, Mats hoppet over ball i feltet og Lars mottok og satte den kontrollert i mål fra straffefeltet. Vi fortsatte¨å trøkke på og bare 5 min etter stod det 2-0 på en cornersituasjon som først blir avklart men der Bendik gjennvinner og slår hardt inn foran mål og en Vollen spiller er presset og setter ballen i mål. Vollen hadde et par kontringer der Boni kom nesten fri og var småfarlige innimellom, men vi var vel likevel nærmest 3-0 på hurtig spill i lengderetning og skuddforsøk like utenfor. Vi spiller middels bra, uten den helt store spruten (som har vært bra de siste kampene), men er klart bedre enn Vollen i 1. omgang.

2. omgang er forferdelig. De første 10 min er jevnspilte, så får Vollen utvist en mann. Direkte rødt på Boni for et halseløst spark bakfra i en duell med Vegard. Fotavtrykket var gravert inn i brystet. Resten av omgang er elendig. Vi gir fra oss initiativet, Lar bunnlaget, med 10 mann, styre kampen og vi blir løpende i mellom. Defensivt beholder vi strukturen i det bakerste leddet, men ellers er det full forvirring og virring. Lars K ordner 3-0 da han blokkerer et utspark fra keeper, før vi bytter han ut fordi han er i faresonen for karantene med flere gule kort.

Bakteppet for oss på sidelinja var at 6 mann dukket opp (2 mann for seint) på treninga 2 dager før denne viktige kampen. Vi er ikke nærheten av å se "matchfitte" ut og orker nesten ingenting etter 60 min. Skal man spille 90 min fotball med intensitet må man trene regelmessig fotball. Skal man spille fotball og være klar for å løse fotballsituasjoner (treffe på pasninger, ta de riktige valgene, vende spillet, løse opp situasjoner, ha et kontrollert første touch) med 170 i puls må det trenes på dette. Det hjelper å løpe rundt sognsvann 2 ganger eller kjøre drag i bakgården, men vi blir ikke samspilte av det. Vi vinner, men det kunne vært veldig mye bedre og en del ting irriterer for en familiefar som sløyfet den lovede familieturen til Danmark og Legoland i høstferien fordi vi tabellmessig ligger der vi ligger.
Tabellsituasjonen i 4. div avdeling 1

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Okt 2013

Teisen (som stilte med 17 mann sist uke mot Fagerborg??) møtte ikke til kamp mot Kolbotn i går kveld og det er 2. gangen i år at dette skjer. Reglene sier at et lag da er disket og resultatene fra dette lagets kamper blir strøket. For vår avdeling får dette dramatiske endringer både i toppen og bunnen...

I toppen: Oslojuvelene og Fagerborg vil da miste 6 poeng mens Kolbotn som tapte bortekampen mot Teisen vil bare miste 3 poeng. Situasjonen for toppen blir da at Kolbotn vil lede på bedre målforskjell enn de 2 nevnte konkurrenter 2 runder før slutt og er da plutselig ikke avhengig av andre lag for å rykke opp. Fagerborg og Oslojuvelene vil da være avhengig av å vinne de 2 siste kampene, og at Klemetsrud og Oldenborg spiller minst en uavgjort på de 2 siste kampene i avdeling 2 for å bli blant de 2 beste 2erne.

Reglene er slik at når det er ulikt antall spilt kamper i avdelingene deler man poeng på spilte kamper og det laget med best snitt går opp (av 2erne). Med 2 seire på slutten vil vårt snitt bli 43/20=2,15 mot 47/22=2,14 i avdeling 2 (dersom Klemetsrud og Oldenborg) avgir poeng i en av de 2 siste kampene.

Med andre ord fortsatt muligheter for å bli både nr 1 og 2 i avdelinga og rykke opp, men nå er vi avhengige av hjelp.

Det er verdt å legge merke til at med 2 seire på slutten og Teisen fortsatt med i bildet, ville vårt poengsnitt blitt 49/22=2,23. Med tanke på en nr 2 plass vil den avdelinga der et lag forsvinner ut "miste" nesten 2 poeng i kampen om den beste 2. plassen.

I bunnen får dette like store konsekvenser: Vollen mister 6 poeng og ligger da 6 poeng bak Oppegård med 2 kamper igjen. Snittet deres går også ned fra 17/22=0,77 til 11/20=0,55 (forutsatt at de ikke hadde tatt flere poeng). Tilsynelatende kommer de da i en håpløs situasjon. Vollen kan likevel bli reddet med å ikke bli den dårligste 11eren i de 3 avdelingene. Pr dags dato er det ikke mer enn 3 (1 til farlig nærme) Oslo lag i 3. div som ligger ann til å rykke ned- det åpner opp for at 1 eller 2 nr 11 i 4.div vil klare seg (med best snitt). Vollen kommer dermed dramatisk dårligere ut med at Teisen trekker seg, men ligger fortsatt foran nr 11 i avdeling 3- og vil med poeng i de siste kampene styrke sine sjanser for å klare seg. Det er derfor ingen grunn til at de skal gi opp og gi Kolbotn walkover i neste runde.

Regler er regler og lite vi kan gjøre med det. Men konsekvensene av å trekke et seniorlag er alt for lemfeldig. Et lag som sliter i bunnen rykker ned- trekker de laget og dermed påvirker alle andre lag i avdelinga har ikke dette annen konsekvens enn at de likevel bare rykker ned 1 div- dvs ingen konsekvens og mangelen på Fair Play er slående. Konsekvensen av å trekke laget burde vært at de startet på nytt i 8. div. Da hadde de lagene som sleit kanskje hatt litt større grunn til å fullføre.

Dette er faktisk 3. gang på 4 år vi blir utsatt for dette og påvirket i opp/neddrykk. I 2010 året med serieomlegging og vi ble nr 7 i 3. div-trakk Øvrevoll/Hosle laget sitt og vi tapte 3 poeng kontra M/S 2 i kampen om 6. plassen (de gikk jo konk før serien startet året etter-uten av vi dermed fikk den plassen vi skulle ha hatt). Øvrevoll ble flytte ned 1 divisjon og vi fikk dem det året også i 4. div. Det endte med at de igjen trakk laget og ble flyttet ned i 5. div- vi mistet poengsnitt og igjen i kampen om beste 2er (etter Lyn og Frogneparken som vi likevel ikke tok igjen) . DvS ingen konsekvenser for det laget som trekker seg- bare alle de andre- på godt og ondt.

Dog: hva som skjer rundt oss kan vi lite gjøre noe med. Vi får bare gjøre vårt ytterste for å vinne de 2 siste kampene. Der har vi påvirkningsmuligheter.
Tropp uke 40 mot Vollen

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Sep 2013

Oppmøte på Frogner stadion kl 1900. Noen usikre folk pga skader og sykdom. Dere må melde i fra dersom dere ikke kan.

Til tirsdag hjemme mot Vollen. Oppmøte kl 1900 på fra klubbhuset.

Jakob, Sindre, Erik, Bendik, Vegard H, Mads, Mats, Kim, Petter, Vegar E, Lars K, Terje, Ole Marius, Andres, Tor, Albert, Tom Ø og Martin.
Slik spilles KM for Fagerborg 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Sep 2013

9. oktober kl. 20.00 Tveita - Oppsal 2 Marienlyst kg

12. oktober kl. 14.00 Fagerborg 2 - Tveita Ekeberg kg

16. oktober kl. 18.00 Oppsal 2– Fagerborg 2 Ekeberg kg

Det er premiering for 1. og 2. plass. En representant fra kretsstyret vil overvære den siste kampen, (16. oktober) og foreta premieutdeling rett etter kampslutt.Fagerborg 2 pådro seg sitt 2. tap i årets sesong

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Sep 2013

Med en drøss av skader på førstelaget ble det ett eneste langt mareritt å skaffe 11 mann med Fagerborgpass til en (for oss) betydningsløs fotballkamp på Nesodden en onsdag kveld. Vi klarte det til slutt (1 time før avreise). Sterkt svekket roter vi det til de første 15 min med 2 tabbemål bakover og et vanskelig utgangspunkt. I 2. omgang legger vi om til 3-4-3 og kjører over hjemmelaget. Redusering 20 min før slutt, og vi skaper store sjanser på slutten også. Blant annet var ballen 30 cm over linja på en cornersitusjon før målmannen hentet den ut. Til Fjellstrands store fortvilelse røkk opprykket deres der. En halvskadet Frode Marki kom seg også alene med keeper et par ganger, men med 10 kg mer enn i velmaktsdagene endte de kjappe vendingene på rumpa. De som tok turen ut til Tangen gjorde et ærlig forsøk i 2. omgang, spilte ikke dårlig fotball og var flere ganger cm fra å hjelpe Fjellstrand opp en divisjon. Slik ble det ikke- desverre. Vi gratulerer da Nesodden 3 også med opprykk.

Viktig at gruppa holder seg i gang. Etter høstferien blir det KM for 6. div før 5. div til neste år. Da blir det mer interesante kamper.
Solid borteseier 6-2 over Teisen

Postet av Fagerborg Ballklub den 25. Sep 2013

Bunnlaget Teisen ble slått med siffrene 6-2 i en kamp der vi skaper mange sjanser, men som igjen var tettspilt mot et motivert hjemmelag. Vi gikk tidlig opp i 1-0 med Andrés etter 8 min. Vi trøkket så på før 2-0 kom etter 28 min med Lars K. Vi er nærmest 3-0 før Teisen får redusert til 2-1 etter 39 min på sin første sjanse. De neste 5 min er kaotiske før Kise igjen setter 3-1 sekunder før pause. 2. omgang er ikke så energisk og Teisen har mer ball. 4-1 kommer etter 70 min (Andrés). 5-1 etter 80 på straffe (Vegar E) og 6-1 etter 85. Teisen reduserer så til 6-2 rett fra avspark da våre helter fortsatt feirer sin fortreffelighet og på overtid får Teisen straffe som Jakob redder.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Bendik, Ole Marius, Erik- Mats, Kim, Andrés- Vegar E, Lars K, Terje. Innbyttere: Petter og Tor.

Luksusproblemene som ble antydet fra sist kamp ble en del begrenset da vår lange skadeliste ble enda lengre etter sist kamp. Eirik, Vedran og Vegard H (jobb) var ute fra sist kamp, men Petter og Jakob var tilbake. Forsvarsfireren ble ommøblert og omstokket, og vi valgte å trekke Andrés ned på midten både for å spare beinet til Petter og for å gi Terje matchtrening inn mot de siste viktige kampene. Ole Marius fikk sin første kamp fra start i år, men har spilt mange år på høyere nivå tidligere og taklet dette lett.

De første 5 min trillet Teisen en del ball, men gradvis kom vi nærmere sjanser og etter 8 min hæler Vegar ballen i bakrom der Andrés var på vei og 1-0 ble trillet inn. De neste 20 minuttene trøkker vi ordentlig på, får mange gode brudd og er nærme 2-0 med cornere og en i stanga fra Vegar. 2-0 kom først etter 28 min med Lars K. Vi er så nærme 3-0 før Teisen får redusert til 2-1 etter 39 min på sin første sjanse. Forspillet er irriterende. En Teisen spiller handser på egen banehalvdel, dommeren reagerer ikke og i stedet for å ta de neste jobbene stopper våre helter opp og skriker på dommeren. Det bruker sjelden å bære frukter, og den lange ballen går igjennom vårt forsvar som vel var like opptatt med å kjefte på de sløve medspillerne, som på å reparere. En enslig Teisenspiller glipper igjennom og de scorer da på sin første mulighet innenfor vår 16 meter. De neste 5 min er kaotiske da hjemmelaget tydeligvis fikk i seg noe hjemmelaget pga av målet og de suserer med dødsforakt inn i alt av dueller. Nervene roes likevel før pause da Kise snapper ballen på egen banehalvdel og løper fra alt og setter 3-1 sekunder før pause.

2. omgang er ikke så energisk og Teisen har mer ball. Vi bruker lang tid på å skape sjanser og nærmest mål er hjemmelaget som virkelig prøvde de første 20 min av 2. omgang. Likevel vi er giftigere på kontringer og 4-1 kommer etter 70 min (Andrés). Vi produserer så mange store sjanser de neste 10 min før 5-1 kom etter 80 på straffe (Vegar E) og 6-1 etter 85 min, igjen med Kise. Teisen reduserer så til 6-2 rett fra avspark (15 sekunder etter vårt mål) da våre helter fortsatt feiret sin fortreffelighet og vi viser igjen at vi har mye å gå på det mentale plan med konsentrasjon og å fullføre en jobb med nøyaktighet. I gamle dager måtte vi lære gangetabellen og derigjennom konsentrasjon og automatikk i mentale prosesser. I dag finnes vel slikt på youtub og iphone?? På overtid slurver vi igjen og en enslig svale ( i den grad tyvtriks spillerne til Teisen kan kalles det) får løpt igjennom og Jakob må lage straffe som han så redder.

Vi leverer en til tider god kamp. Kjøret i 1. omgang gjør at Teisen blir alvorlig slitne i 2.omgang og da lager vi de 3 siste målene. 6 mål i en kamp er det meste vi har scoret i år, men vi er fortsatt ganske inneffektive innimellom. På slutten vil alle score og da slipper vi ikke ballen til bedre plasserte medspillere. Likevel, vi er i drivet, takler godt å sette inn nye folk og rotteracet fortsetter. Etter 3 tap på de 5 første kampene i årets sesong har vi vært flinke å fokusere på neste kamp og ikke bruke tid på tabellen. Det må fortsatt gjelde. 3 seire igjen havner vi som nr 1. Med 2seire og 1 tap blir vi kanskje nr 4. Så enkelt er det.

 
Troppene uke 39

Postet av Fagerborg Ballklub den 23. Sep 2013

2 bortekamper denne uka. Fortsatt en del skader, men et par mann tilbake også. Vedlagt er troppene. Gi beksjed umiddelbart dersom det blir forfall. Vi blir få på onsdag pga alle skadene og trenger alle mann.

4. div laget ligger godt an med 4 kamper igjen. Fagerborg 2 spiller sin siste kamp i serien og har bare KM igjen i oktober.

Til tirsdag borte mot Teisen. Avreise kl 1830 på fra klubbhuset.

Jakob, Sindre, Erik, Bendik, Vegard H, Mads, Mats, Kim, Petter, Vegar E, Lars K, Terje, Eirik (??), Andreas M, Ole Marius, Andres og Tor.

Onsdagens tropp mot Nesodden 3 i 6. div. Avreise fra klubbhuset 1830.

Sindre-Martin, Mads, Andreas M, Ragnar, Albert, Alex, Sindre E, Frode, Markus, Atle, Martin E.
Første poengtap for Fagerborg 2 på hjemmebane i 2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Sep 2013

Fagerborg 2 fikk bare med seg 1 poeng hjemme mot Bi atlethics onsdag kveld. I en slapp forestilling var det nok sjanser til begge lag, og på slutten var det nesten bortelaget som fikk med seg de 2 ekstra poengene med et par store sjanser. Bortelaget lå dypt og satset på kontringer og Fagerborg 2 var for slappe og unøyaktige til å trenge igjennom. 1 kamp igjen før KM i oktober. Vi møter Nessodden 3 borte neste uke- de kan rykke opp med seier over oss og kommer sikkert til å mobilisere- så det bør kunne bli en kamp på et høyere nivå enn det vi har opplevd tidligere i år.Poengplukkern juli og august ble...

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Sep 2013

Poengplukern i juli ble Eirik B, et poeng foran Ragnar med Bendik og Vedran poenget bak der igjen.

I august var det enda jevnere. 3 mann endte på poenglikhet: Vedran og b-lagsspillerne Ragnar og Carl. Vedran hadde 1 trening mer enn de 2 andre og dro dermed i land sin 4. måned slik forskriftene tilsier.
Fagerborg tok tirsdag hjemmeseier nr 9 i årets sesong med 2-1 over Ready

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Sep 2013

Et Fagerborglag med mange forfall dro igjen i land en 1 måls seier med fullt fortjente 2-1 over Ready. Seiersmålet ble satt inn 7 min før slutt etter en spennende og bra kamp der Fagerborg var klart best og ville mest. Vi knuser Ready på sjansestatistikken (10-3) og tar 3 viktige poeng i toppstriden. I første omgang får vi annulert 2 mål (begge tvilsomme), har 2 i treverket og flere andre store sjanser. Overkjøring, men 0-0 til pause. Ledermålet kommer med Lars K etter 18 min, Ready tar så over og utlikner etter 23 min på et langskudd. Det siste kvarteret trøkker vi på igjen og belønningen kom 7 min før slutt, igjen med Lars K. De fleste kamphistorier vi skriver i 2013 er spennende med en lykkelig slutt, denne også. 3 poeng var fullt fortjent mot et Ready lag som har vært i høstform.

Fagerborgs lag: Sindre- Erik, Bendik, Vegard H, Vedran- Mats L, Kim, Eirik- Andrés, Lars K, Vegard E. Innbyttere: Terje, Andreas og Ole Marius.

Plutselig var vi i en situasjon med mange forfall. Jakob, Petter, Lars J, Mads,  Ole og Tom Ø var alle utilgjengelige og vi fikk stresstesta troppen. Vi bestemte oss for minst mulig rokkeringer og tetta igjen hullene med folk som har spilt en del på forfallsplassene. Vi forventet en tøff kamp mot et Ready lag som har funnet målet på høstparten. De første 10 minuttene var jevnspilte, men det skulle raskt vise seg at her var det en del rom å boltre seg i og vi flyttet folk raskere enn Ready. Gradvis skapte vi store sjanser. Den første fikk Vegar E med et gjennombrudd, men avslutningen på venstre satt ikke. Den neste fikk Lars K og satt i nota, men linjedommer annulerte for offside. Videodømming hadde nok vist at Lars startet på riktig side da ballen gikk, men målet fikk vi ikke. Neste var Andrés som dundret ballen i tverleggern og ned på strek. Så kom Vedran på årets raid, spilte vegg med Andrés, og alene med keeper feilvendt mot mål demper han ballen på brystet og hæler ballen i mål fra straffemerket. Igjen vinker linjedommer og fratar Vedran årets mål med noe han mener var hands i forkant. Meget tvilsomt. Vi fortsetter å trøkke på, dobler på kant men får ikke avsluttet på mål før Mads setter opp et veggspill og kommer igjennom, igjen går ballen i tverleggern og ned på streken. 1. omgang endte da 0-0 med stor sjanseovervekt til Fagerborg med intenst gjennvinningsspill og gode kombinasjoner.

2. omgang er mer jevnspilt, men fortsatt er det hjemmelaget som skaper sjansene. Lars K blir frispilt, men skuddet går utenfor. Andrés setter så et skudd i utsiden av stanga, Mats blir frispilt foran mål men skuddet gikk på keeper. Et par cornersituasjoner ender opp i ingenting før 1-0 kommer med en heading fra Lars K etter innlegg fra Kim. Vi faller nesten umiddelbart i intensitet etter endelig å ha lykkes. Ready kommer høyere i banen og det går ikke mange minuttene før det står 1-1. Vi blir overivrige på et oppspill, får brudd mot oss og forsvarspilleren får forsere frem til ca 25 meter. Skuddet stusser på bakken og får en stor fart. Ballen går under Sindre som ikke helt fikk kroppen bak ballen. De neste 7-8 minuttene så vi litt sjokka ut etter å ha fått så dårlig betalt for den knallharde jobbinga, og det så faktisk ut som om Ready skulle ta over. Vi henter oss så inn og fortsetter å skape sjanser. Til slutt ble Lars K spilt igjennom, demper ballen på brystet (Ready roper her på hands som muligens kunne være riktigere enn den i første omgang) og lobber over målmannen og i mål. 2-1 og 10 min igjen med tillegg. Resten er så ganske kaotisk der Ready presser på, men Fagerborg er nærmest 3-1 på en kontring der Vegar E løper i fra alt og legger tilbake til Andrés men skuddet blir blokkert på strek. Vi dreper dermed ikke kampen (som vi pleier), men tar likevel med hjem 3 poeng (som vi også har vane for).

Alt i alt en god kamp. Vi er klart best i sjanseskapingen, jobber knallhardt og får lønn for strevet. Spesielt Vedran står frem og vinner alt av dueller og er konstruktiv pasningsspillet. Hadde i går kveld stoppet et godstog på ren vilje om det hadde kommet dundre opp langs kanten hans. Defensivt er vi igjen meget solide. Sindre klarer seg bra i mål og offensivt er vi mer kreative enn på lenge. Bare effektiviteten skortet det litt på. Neste uke har vi flere folk tilbake og luksusproblemer takker vi ikke nei til.
Troppene uke 38

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Sep 2013

Vedlagt er troppen for uke 38. Møter 1900 på tirsdag, Frogner stadion mot Ready. Onsdag er det årets siste hjemmekamp mot BI for opprykkslaget vårt i 6. div. Oppmøte 1730 i garderoben. Vi har en del skader og forfall nå og 3 mann fra tirsdagens tropp må stille på onsdag også.

Til tirsdag. Oppmøte kl 1900 på Frogner stadion.

Sindre, Erik, Bendik, Vegard H, Vedran, Mats, Kim, Vegar E, Lars K, Terje, Eirik, Andreas M, Ole Marius og Andres.

Onsdagens tropp mot Toten-kam i 6. div. Oppmøte på klubbhuset 1730.

Målmann ?- Martin, Ole M, Ragnar, Andreas M, Albert, Alex, Terje, Sindre E, Frode, Markus, Atle, Carl, Martin E.
Fagerborg 2 sikret opprykket onsdag med 6-0 over Toten-kam

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Sep 2013

Det ble en ny enkel seier hjemme på Marienlyst onsdag kveld da Toten-kam ble slått 6-0. En bedre kamp enn sist og balltempo var innimellom ganske bra. Målscorerne var Frode 2, Terje 2, Albert og Ole Marius. Opprykket ble klart for 2 uker siden og denne seieren sikret seriemesterskapet som ble feiret med Champagne.Fagerborg røk ut av Oboscup lørdag med 3-0 tap mot M/S.

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Sep 2013

Kvartfinale mot M/S i Oslocupen på en lørdag er aldri enkelt. Med viktig kamp til tirsdag i serien var det 3 målsetninger: 1) vinne, 2) unngå flere skader 3) unngå at flest mulig spilte en hel kamp og sleit seg ut. Nr 2 og 3 klarte vi greit (i hvertfall det med å ikke slite seg ut), men med 2 baklengs de første 10 min strøk vi med glans på det første. 0-3 etter en halvtime og meget slett forsvarspill (over hele banen).

Fagerborgs lag: Sindre- Erik, Andreas M, Mads, Vedran- Mats, Eirik, Andrés, Terje- Bendik, Vegar. Innbyttere: Carl, Tor, Kim og Ole Marius.

Vi har vært pottetette bakover i de siste kampene og det defensive har vært fundamentet for at vi ligger i toppen av 4.div. Vi har sluppet inn færrest i vår avdeling. Med 4 "nye" mann i de 2 bakerste leddene som trengte kamptrening, stilte vi med en helt ny oppstilling og formasjon. Om det var dette som var bakgrunnen for at vi opptrer som vi gjorde er vanskelig å gi et godt svar på. Men faktum er at vi helt fra starten står stille, angriper ikke ball, opptrer nølende og er helt juniorer i duellspillet. Pinlig! Mål nr 1 etter få minutter. Småspill på egen 16 meter og farligheter som ender med et kast. Kastet går igjennom feltet der en midtstopper bommer på ball og neste lar spiss vende opp på skrå femmeter og ballen settes i mål. Neste mister vi ballen på midten, kontringen ender i et frispark som blir slått på bakerste femmeter der vi ikke følger mann eller tar ut rommet og headingen går i mål. 3-0 etter 35 min. Lang ball i bakrom på ruglete forsvarslinje. Ingen angriper ball og den enslige spissen header over Sindre på halvdistanse. Her var det nok rom til å få til noe spill, men vi har for dårlig bevegelse rundt ballfører og angriper ikke situasjoner før det var for sent.

2. omgang tar vi over spillemessig de første 25 min og skaper en 2-3 store sjanser (stanga, redning på strek og en til med Tor), men har ikke nok kollektivt trøkk til true hjemmelaget noe særlig. Det ender derfor med tap for 5 div laget. Fortjent nok.

Vi har vært flinke i år til å vinne krigen, denne gangen gjorde vi ikke det. Vi fremstod veike, puslete og helt uten sprutt. Med en slik innsats i serien hadde vi kjempet i bunnen av tabellen. Her må vi heve oss mange hakk til tirsdag.
Uavgjort borte mot Frigg 2 med 0-0

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Sep 2013

Vi tok et viktig bortepoeng mot Frigg tirsdag kveld. Vi lå defensivt og forsvarte oss til tider meget godt mot et sterkt Frigg lag. Innimellom sprakk vi i forsvar, men da satt Frigg avslutningene utenfor. Vi fikk 2 ugunstige skader tidlig i 1.omgang, men har bra med folk og taklet det bra. Frigg spilte med høyt tempo og på slutten var det tydelig hvem som trener 5 ganger i uka mot våre helter der mange ikke kommer opp i 5 ganger i løpet av en måned. Fagerborg stod den av og reddet et poeng.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Bendik, Vegard H, Lars J- Kim, Eirik, Petter, Vedran, Andrés- Lars K: Innbyttere: Mats, Terje, Vegar e, Tom Ø.

Nytt lokalderby mot Frigg 2 og toppkamp i avdelingen mellom nr 2 og 3 på tabellen. Alltid spennende å se hva reservelaget til en 2. div klubb stiller med. Selv om Frigg sliter i 2. div har de etter sommerferien samlet inn en stor stall som skal serve de 2 seniorlagene sine-og som i vårkampen stilte de med et sterkt lag med en ballsikker sentrallinje som spiller mye i 2. div. Vi la oss lavt og tvang hjemmelaget til å holde høyt tempo i ballen for å skape sjanser. Frigg skaffet seg også noen store muligheter i løpet av 1. omgang men avslutningene satt der de skulle (for oss). Vi kjemper, løper og avklarer bra, men slurver litt innimellom i sikringsjobbene og er heldige som holder nullen til første. Fremover skaper vi ikke noen sjanser, bortsett fra et par gode nestengjennombrudd der Frigg tyr til ulovligheter for å stoppe oss (2 gule). Både Lars J og Petter, sentrale spillere, måtte ut i 1. omgang med skader.

De første 20 av 2. omgang var mer jevnspilt og Frigg holdes mer på avstand til vårt mål. Midtveis setter så Frigg et frispark i stanga, og noen minutter senere får vi en stor sjanse på en kontring der innlegget fra Lars blir satt i stanga av en forsvarer før ballen blir reddet på streken av en annen forsvarer cm foran Eiriks fot. Etter dette overtok et bedre trent Frigg lag spillet totalt og det siste kvartert ble en desperat kamp for å holde dem borte fra vårt mål. Slitne Fagerborgbein klarte å redde det ene poenget, selv om Frigg var veldig nærme 3 minutter på overtid da en enslig spiller fikk heade upresset på bakre stolpe utenfor mål.

Vi fikk da med oss et poeng etter en god defensiv jobb mot et sterkt Frigg  lag, og skal være fornøyd med det. Det jobbes hardt og gode lag har flaks, men synes likevel at vi blir vel slitne utover i kampen. Orken har sett bedre ut før. En liten gjennomgang av treningsfremmøtet  i august og september gir et snitt på ca 1 trening i uka, og da er det Erik, Andrés og Vedran som drar opp snittet betydelig (*2). Vår samhandling og rytme i pasningsspillet lider utviltsomt av dette.
Troppene til uke 37

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Sep 2013

Vedlagt er troppene til uke 37. Tirsdag bortekamp mot Frigg 2 på Frogner stadion kl 2015, og onsdag kl 1830 på Marienlyst i 6. div. Troppen på tirsdag er også troppen til lørdagens kvartfinale i Oslocupen mot M/S. Ytterligere 2-4 mann fra onsdagens tropp vil bli tatt ut til den kampen.

Til tirsdag. Oppmøte kl 1900 på Frogner stadion.

Jakob, Sindre, Lars J, Bendik, Vegard H, Mats, Petter, Kim, Vegar E, Lars K, Terje, Eirik, Erik, Vedran, Andreas M og Andres.

Onsdagens tropp mot Toten-kam i 6. div. Oppmøte på klubbhuset 1730.

Sindre- Martin, Ole M, Ragnar, Andreas M, Albert, Alex, Terje, Sindre E, Tor, Frode, Markus, Atle, Carl.
Treninger uke 36+37

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Sep 2013

Det blir en hektisk neste uke med, kamp tirsdag mot Frigg 2, B-kamp onsdag og Oslocup kvartfinale lørdag mot M/S. Vi trener da torsdag kl 2030 og søndag 1900. 

Treninger fredag i morgen kl 1730, flyttet frem en time pga en landskamp. søndag kl 1900

Neste uke:

tirsdag kamp mot Frigg 2

onsdag kamp 6. div.

Torsdag trening kl 2030.

fredag fri.

Lørdag oboscup: tidspunkt enten 1400 eller 1600. Vi møter M/S som leder sin 5. div avdeling klart og sikkert holder et bra 4. div nivå. Vi kommer til å bruke mange mann fra en 18 mannstropp. Evnt forfall skal meldes til meg umiddelbart.

Søndag trening kl 1900.

Sett av tiden og prioriter- viktig uke for oss.

Fagerborg 2 gikk på et styggt tap i går. Det første for året og rapportene sier at det var en enda mer giddalaus gjeng enn normalt. Vi mobiliserer til onsdag og den som våger å være giddalaus da kan jo bare prøve seg...
Ny hjemmeseier med 3-0 mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Sep 2013

Fagerborg tok en ny seier på Frogner stadion tirsdag kveld med komfortable 3-0 over Fossum. Fagerborg gikk tidlig opp i 1-0 og dette holdt seg til 20 min ut i 2. omgang da linjemannen så at ballen var over streken på en cornersituasjon. 15 min før slutt ble det 3-0 og Fossum skapte vel sine eneste sjanser i de siste 5 minuttene da vi mistet konsentrasjonen et par ganger. Kampen foregikk i et svakere tempo enn sist uke mot Oppegård og den tidligere serielederen hadde egentlig lite å by på av fart og spenning.

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Bendik, Vegard H, Erik- Mats, Petter, Eirik B- Kim, Vegar E, Andrés. Innbyttere: Terje, Vedran, Lars K og Ole.

Vi får en god start med 1-0 allerede etter 4 min da Vegar kommer fri inne i straffefeltet og plasserte ballen i hjørnet. Fossum prøvde å trille ball, men uten spesielt høyt tempo klarte vi forholdsvis greit å demme opp og bryte høyt i banen. Overgangsmulighetene ble mange uten at vi helt klarte å ta vare på dem i form av store sjanser. Uansett, det som var av trøkk var det Fagerborg som stod for. Midtveis ble vi snytt for et soleklart straffespark da Mats ble meid ned inne i Fossums 16 meter uten av dommeren hadde annen reaksjon enn at neste gang skulle han blåse straffe. Fossum skapte vel knapt en sjanse i hele 1. omgang.

I 2. omgang trøkket Fossum mer til og prøvde å være mer direkte i spillet uten å sette oss på noen store prøver. Rytmen i vårt forsvarsspill var bra og etter det første kvarteret begynte sjansene våre å komme på både døballer og kontringer. Vegar var nærme 2-0 på et par kontringer der han parkerte motstanderne, men avsluttningene gikk cm utenfor. Svært nærme var vi også på et par døballer. 2-0 skulle komme etter ca 20 min av omgangen. Vegard H var høyest på en corner for andre gang på få minutter, målmannen hentet ned ballen (ut?) og på strekken pirket Vegar E ballen i mål. Dommeren gav Vegar E gult kort for å ha sparket ballen ut av hendene på målmannen på streken, mens linjedommeren påkalte dommerens oppmerksomhet og argumenterte for at ballen først hadde vært inn. Resultatet ble mål 2-0 og gult kort til vår spiss... Kampen var da kjørt og vi lagde 3-0 med Terje et kvarter før slutt. Vi kunne vel fort ha fått et 4. mål før vi helt på slutten gjør et par grove vurderingsfeil i forsvar og Fossum får sine 2 største sjanser uten at de klarer å overliste Jakob. 3-0 var vel ikke helt urettferdig i en kamp der vi antakelig kunne ha tatt ut litt mer dersom det hadde vært nødvendig.

Neste kamp er da borte mot Frigg 2 på Frogner stadion- der vi så langt har tatt 8 seire. Det blir utviltsomt nok en tøff kamp der vi ikke blir favoritter. Etter det kommer Ready hjemme på Frogner stadion- et Ready lag som har funnet ut hvor målet står. Her blir det kamp om hvert poeng helt til midten av oktober.
Troppene uke 36

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Sep 2013

Vedlagt er troppene.

Til tirsdag. Oppmøte kl 1900 på Frogner stadion.

Jakob, Lars J, Bendik, Vegard H, Mats, Petter, Kim, Vegard E, Lars K, Terje, Eirik, Erik, Vedran, Ole og Andres.

Onsdagens tropp mot Fremad Fama i 6. div. Oppmøte på Ekeberg 1730.

Sindre- Martin, Ole M, Vedran, Albert, Ole K, Alex, Sindre E, Tor, Frode, Markus, Atle, Carl.
OPPRYKK! Fagerborg 2 klare for 5. div 2014 med 3-0 over Huk

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Aug 2013

Med 3-0 hjemme over Huk i siste kamp i august ble Fagerborg 2 klar for opprykk til neste års 5. div. Nok en gang ble det seier etter en heller slapp forestilling, men der det var så pass stor forskjell på lagene at både motivasjon og konsentrasjon blir en styrkeprøve for "godt nok" generasjonen. Laget har fortsatt en jobb å gjøre (trenger 1 seier på de 4 siste kampene) for å sikre seriemesterskap og kretsmesterskapspill blant annet mot Oppsal 2. Det blir andre boller. KFUM 4 kan teoretisk ta oss igjen dersom vi taper resten av kampene- selv om det laget ikke kan rykke opp.Viktig borteseier med 2-1 mot Oppegård

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Aug 2013

Fagerborg sleit seg til en ny 3 poenger tirsdag kveld borte mot Oppegård. Igjen ble det en tøff og jevn kamp mot et lag som var betydelig bedre enn i vårkampen. Kampen var preget av mass intensive dueller mellom 2 lag som hadde mye å spille for. Utover i 2. omgang fikk Fagerborg etablert et litt større trøkk enn hjemmelaget og ble belønnet med 1-0 (Petter) i det 70. minutt etter et flott angrep. 10 min senere gikk vi opp i 2-0 (Eirik) og hadde tilsynelatende god kontroll før Oppegård fikk et meget billig straffe 3 min før slutt. Til tross for 5 min tillegg- dro vi hjem med 3 poeng for 3. gang denne sesongen.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Bendik, Vegard, Erik- Kim, Petter, Mats- Andrés, Lars K, Vegar E. Innbyttere: Eirik, Vedran, Ole.

Viktig kamp for begge lag. Oppegård trengte sårt poeng for å holde bunnlagene bak seg og vi måtte prøve å knekke bortekomplekset vårt for å ha heng på toppen. Kampen startet med godt tempo og intenst spill fra begge lag. Oppegård viste umiddelbart at de har forsterket laget betydelig og testet oss spesielt på vår høyreside. Den første store sjansen fikk vi etter ca 10. min med et skudd fra Kim. Midtveis satte Oppegård et skudd i stanga og returen ble reddet også så vidt reddet unna. Fagerborg skapte så de største sjansene med en serie av headinger inne i 16 metern som Oppegårds keeper med store anstrengelser fikk fistet ut av "mål". Oppegård hadde videre et par langskudd som strøk like over mål. 0-0 etter 1. omgang var nok likevel et riktig bilde av en jevn og tøff kamp i godt tempo.

2. omgang startet litt som første med masse dueller, men etter de 10 første minuttene begynte Fagerborg gradvis å feste et grep på kampen. Oppegård ble presset bakover og vi kom nærmere og nærmere det første målet. Lars fikk en gylden mulighet som keeper så vidt fikk noen fingre på. Bakka ble så spilt fri foran mål, men avslutningen gikk utenfor. Oppegård fikk også noen muligheter på kontringer der det meste dreide seg om deres høyrekant. Skuddene gikk stort sett rett på Jakob eller utenfor. 20 min før slutt kom 1-0 scoringen. Opprulling på høyre, inn i midten, videre til venstrekant som la inn på Petters hode og kontant i nettet fra 8 meter. Klassemål etter 7-8 raske trekk i laget. Oppegård virket litt sjokket etter dette og vi fortsatte den intense jobbinga. Gunstige brudd høyt i banen og vi fikk mange gode overtallsituasjoner. I det 80 min kommer så Vedran fri på høyrekant og la inn til Eirik som denne gangen satte ballen kontant i mål på halv-volley fra straffemerket. En siste sluttspurt fra Oppegård gav dem til slutt et straffe av den billige sorten noen minutter før slutt. Den ble satt i mål og dommeren la til masse tid- der vi vel var nærmest de store sjansene på meget gunstige overgangsituasjoner. Det hele endte lykkelig med 3 velkomne bortepoeng.

Selv om det ble spennende på slutten var dette en god kamp fra vår side. Vi holder tett bakover nesten hele kampen mot et aggresivt og bra Oppegårdlag. Viser stor vilje i duellspillet og klarer utover i 2. omgang å sette hverandre opp for store sjanser med få touch og slippe ballen videre til riktig tid. Vi viser dermed stor fremgang i det som har vært vår største svakhet. Begge målene kom etter raskt pasningsspill og ikke etter kræsj og bang fotball som har preget oss en del. Det gleder. Med enda litt bedre presisjon på slutten hadde vi kontret inn 3-0 før Oppegård fikk sitt billige straffespark. Uansett- Fagerborg viser stigende formkurve.

Serien fortsetter å være rekordjevn og det blir et bikkjeslagsmål de neste 7 ukene før plassene er fordelt. Her er det liten forskjell på topp og bunn, slik at den som ender på topp til slutt vil være godt forberedt på nivået over i 2014.
Troppene til uke 35

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Aug 2013

Vedlagt er ukas tropper.

Til tirsdag. Oppmøte kl 1815 på klubbhuset for avreise til Oppegård.

Jakob- Lars J, Mads, Bendik, Vegard H- Mats, Petter, Kim- Vegard E, Lars K, Terje. Eirik, Erik, Vedran, Ole og Andres.

Onsdagens tropp mot Huk i 6. div. Oppmøte på klubbhuset 1730.

Sindre- Martin, Ole M, Ragnar, Erik H, Vedran, Albert, Eirik, Ole K, Andres, Alex, Sindre E, Tor, Frode.
Årets lengste bortetur for Fagerborg 2 endte med poengdeling

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Aug 2013

Fagerborg 2 klarte til slutt å stille 11 mann i denne vanskelige bortekampen. Med politikerduell på TV i beste kamptid er det vel en viss logikk i at prioriteringene blir vanskelige. Uansett, 11 dugenes menn fikk spilt en til tider bra fotballkamp mot en motstander som både prøvde og til tider viste at de kunne skade oss. Fjellstrand fikk en maks start med et stjerneskudd i vinkelen etter 4 minutter og lå lavt med 11 mann på egen banehalvdel resten av kampen. Det gjorde de disiplinert, og med kjappe kontringer og stor innsats slik at vårt poeng først ble reddet 8 min før slutt (Martin). Vi på vår side fikk trent godt med til tider hurtig balltempo og tok godt vare på kula. Noe tannløse i siste del av spillet var vi, men det var godt å få trent på å anstrenge seg litt for å få med oss hjem poeng. Morsommere å spille kamp mot en motstander som prøver å ta poeng enn den sjelsløse tullekampen vi hadde sist uke.Ny hjemmeseier med 2-1 mot Vestli

Postet av Fagerborg Ballklub den 21. Aug 2013

En ny tøff kamp mot Vestli ble spilt på Frogner stadion tirsdag kveld. Det ble en tett og jevn kamp med masse dueller og tøffe tak. Vestli kom best i gang med 1-0 etter 18 min. Utlikningen ble satt inn etter ca 34. min av Lars og Vegar putta 2-1 minutter før pause på en korner. 2. omgang ble preget av at Vestli jaget utlikning og at vi ledet. De første 30 min holdt vi dem på god avstand fra målet vårt og kunne med litt større presisjon fått satt det 3. målet uten at det ble resultat. De siste kvarteret fikk Vestli 3-4 store sjanser men Jakob hadde stengt buret igjen slik at alle poengene ble igjen på Frogner stadion

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Mads, Bendik, Vegard-Kim, Petter, Mats-Tom Ø, Lars K, Vegar E. Innbyttere: Erik, Terje, Vedran, Ole og Andrés.

Som forventet skulle dette bli en tett og jevn kamp med god intensitet og mange dueller. Vestli gikk hardt ut og det gjorde vi også. Her var det gi og ta hele veien og igjen fikk vi bevist at nivået i denne 4. div avdelinga holder et høyt nivå. Etter et drøyt kvarter gikk Vestli opp i ledelsen da de snappet opp en tversoverpasning på midten og spilleren fikk gå upresset helt til 16 metern før skuddet satt nede i hjørnet. Den første halvtimen var sjansefattig med godt tempo. Etter ca 34. min ble det slått en lang ball opp i bakrom der midtstopper bommet på klareringen og Lars plukket opp ballen og satte den kontant i hjørnet fra skrå 16. Resten av omgangen presset vi Vestli bakover og minutter før pause får vi 2-1 på en corner der Vegar får brukt muskler.

2. omgang blir veldig preget av at vi leder og Vestli jager utlikning. Den første halvtimen holder vi dem godt på avstand og får en del gode gode brudd og muligheter til å øke ledelsen. På slutten blir vi dog slitne og knekker i sammenføyningene defensivt. Vestli lykkes med å komme til 3-4 gode muligheter, men Jakob tok det som kom.

Vi legger ned et godt stykke arbeid og har nok marginer med oss til å ta hjem 3 nye poeng. Spillemessig holder vi god intensitet mot en kvalifisert motstander, men gir fortsatt fra oss ball litt for tidlig og lett innimellom. Det tidlige jaget framover gir oss mye balltap. Vi har en generell utfordring med at for mange av våre beste spillere velger litt for ofte de vanskelige løsningene i håp om å score selv eller å gi den geniale pasningen. Hadde vi sett at de største sjansene kommer dersom vi bruker andre bedre plasserte spillere med den kjappe enkle pasningen hadde vi nok som lag scoret mer mål. Vi må jobbe mer for å gjøre hverandre gode.

Uansett, fort Frogner består!
Troppene uke 34 mot Vestli og Fjellstrand

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Aug 2013

Vedlagt er troppene til ukas kamper.

Til tirsdag. Oppmøte kl 1900 på Frogner stadion.

Jakob- Lars J, Mads, Bendik, Vegard H- Mats, Petter, Kim- Tom Ø, Vegard E, Lars K. Terje, Erik, Vedran, Ole og Andres.

Onsdagens tropp mot Fjellstrand i 6. div. Oppmøte på klubbhuset 1815 for avreise til Nesodden.

Sindre- Martin, Ole M, Ragnar, Erik H, Vedran, Terje, Albert, Ole K, Carl, Alex, Sindre E, Tor.
Fagerborg 2 slo tabelltoer 7-1 i høstkamp nr 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Aug 2013

Det ble aldri noen toppkamp med nerve ut av denne kampen- til det var forskjellen på lagene alt for stor. Målene lot vente på seg, men her var det enveiskjøring fra start til slutt. Et usedvanlig slapt bortelag, uten superspissen fra vårkampen, hadde absolutt intet å by på ei heller troen på at de kunne tukte oss. Fagerborg 2 ble også slappe av det slappe bortelaget og en slappere en slappest dommer hjalp ikke mye på energinivået. Med et slikt tempo skal det være mulig å spille aktivt til 60+. Til tross for alt slurvet, slarvet og tullet ble det satt fart med rykk og napp og når flere samtidige bevegelser oppstod (og ballen ikke skulle vippes 3 ganger over motstander) med tempo på ball kom målene kjapt. Carl, Lars, Frode, Andres, Alex, Albert og Terje scorte. Vi gleder oss til 5. div neste år.Nytt tap på bortebane 3-0 mot Kolbotn

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Aug 2013

Vi taper til slutt fortjent 3-0 borte mot Kolbotn. Vi får en værst tenkelig start med et meget billig straffe i mot etter 3 min. De meste av 1. omgang blir vi springende imellom et ballsikkert hjemmelag som eide ballen. Vi skaper like mange store sjanser som hjemmelaget i 1. (flatterende nok), men denne gangen er det Kolbotn som er effektive og leder fortjent 3-0 til pause. I 2. omgang kommer vi mer med i spillet og trøkker på innimellom, men flere mål ble det ikke.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas, Bendik, Vegard H- Tom Ø, Mats, Petter, Kim, Ole- Vegar E. Innbyttere: Erik, Terje, Lars J, Martin.

Vi skulle ligge lavt mot et ballsikkert lag. Kolbotn trillet hurtig ball og allerede innledningsvis skapte de farlige situasjoner. Et straffe, av en den meget billige sorten, kom etter 3 min. Vi svarte nesten med en gang på en kontring som burde ha gitt 1-1, men deres keeper gjorde et tigersprang og reddet baklengset. Kolbotn eide ballen og fortsatte å sage seg gjennom våre 2 ledd med hurtig balltempo og bevegelser som skapte 2 mot 1 situasjoner, spesielt på vår venstreside sleit vi med å demme opp. 2-0 og 3-0 kom midtveis, og selv om vi skapte 2-3 meget store sjanser til på døball og kontringer ble vi mer eller mindre rundspilt av Kolbotn i hele 1. omgang og lå under 3-0 halvveis.

2 bytter i laget og mer fart inn. I 2. omgang henger vi mer med og lager en del gode muligheter, men vi lykkes ikke med å sette ballen i mål. Uavgjort i 2. omgang mot dette Kolbotnlaget er akseptabelt. De var gode - og holdt et godt nivå ferdighetsmessig.

Vi falt da ned på 5. plass med 4 poeng opp til første plass. Ingen tvil om at det blir et rotterace med 9 kamper igjen. Avdelingen er rekordjevn og det meste er åpent. Ingen lag kan forvente seg noen enkle kamper.
Troppene uke 33 mot Kolbotn og Lambertseter

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Aug 2013

Troppene mot Kolbotn og Lambertseter ligger vedlagt i denne saken. Vi møter kl 1800 på klubbhuset for avreise til Kolbotn på tirsdag. Onsdag er oppmøte kl 1730 i garderoben for toppkamp mot Lambertseter.

Tirsdagens tropp har et par endringer. Lars K soner og Eirik B er bortreist. Viktig kamp for ikke å miste terrreng i toppen.

Jakob- Mads, Andreas, Bendik, Vegard H- Mats, Petter, Kim- Tom Ø, Vegard E, Ole. Terje, Erik, Lars J, Martin.

Onsdagens tropp mot Lambertseter i 6. div. Toppkamp og 6 poengs kamp for begge lagene. Vinner vi den er vi 11 poeng foran nr 2 på tabellen med 6 kamper igjen.

Sindre- Martin, Ole M, Ragnar, Erik, Lars J, Vedran, Terje, Andrés, Carl, Lars K, Alex, Sindre E, Frode, Tor.
Fagerborg 2 åpnet også høstsesongen med seier 4-0 mot OSI 3

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Aug 2013

I en forholdsvis jevnspilt kamp var det Fagerborg 2 som var vassest foran mål og dro til slutt i land en 4-0 seier. Det første målet lot vente på seg lenge og en rekke sjanser ble misbrukt før et selvmål etter 35 min åpnet opp kampen. I andre omgang satte Terje inn 2-0 etter ca. 20 min. De neste 10 min la Carl og Martin på til 3 og 4-0. På slutten slurvet vi fælt og OSI fikk en rekke sjanser uten å få satt ballen i mål. Likevel greit med 4-0 mot et fysisk sterkt lag som ikke la noe imellom i taklingene- og det er lov.Treninger uke 32

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Aug 2013

Vi trener fredag kl 1830 (oppmøte kl 1800 i garderoben) og søndag kl 1200. Merk klokkeslettet på søndag.Seier i høstdebuten med 4-2 over Heggedal

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Aug 2013

Det ble til slutt en 4-2 seier over Heggedal med et kampsenario vi begynner å bli vant til. Tidvis bra spill vekslet med rullegardinen-nede-fotball. På slutten ble det dog tydelig at Fagerborg hadde fått ristet av seg mer av sommersløvheten enn Heggedal og 3 poeng ble sikret med 2 kjappe mål 11 og 12 min før slutt.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas, Bendik, Vegard- Kim, Petter, Eirik B- Vegard E, Lars K, Tom Ø. Innbyttere: Mats, Ole, Terje, Erik og Martin.

En nesten fulltallig tropp med kvalitet stilte på Fort Frogner for å ta den 6. hjemmeseieren av 6 mulige i årets serie. Noen har vært i gang 2 uker etter ferien, mens andre ikke helt har kommet i gang igjen- så spenning i lufta var det absolutt. Heggedal slo oss knepent 1-0 i serieåpningen med marginene på sin side, men fikk det tungt på slutten av våren.

Kampen åpnet med Fagerborg press. Vi presset dem høyt og et forholdsvis stillestående bortelag klarte ikke å spille seg ut uten å få stygge brudd mot seg. Vi klarte likevel ikke å utnytte det spillemessige overtaket. Den første store sjansen fikk Vegard med en lang crosser i bakrom, men vinkelen ble for spiss. Den andre sjansen fikk vi på en døball der Bendik header tilbake foran mål og Vegard får en tå på ballen som går over kassa istedet for i mål. Vi blir så snytt for et soleklart straffe før 1-0 kom etter 22 min. En lang ball i bakrom ble fanget opp av Tommern som løp i fra mannen sin og satte ballen sikkert i mål fra skrå 16. Etter målet skrudde vi av konsentrasjonen og intensiteten og Heggedal ble tillatt visitter på vår banehalvdel. Det var først og fremst på døballer de var farlige og etter 32 min kom utlikningen på en corner. Vi følger ikke mann og 1-1. På slutten av omgangen henter vi oss inn igjen og Lars K scorer et kunststykke av et mål minutter før pause. Igjen scorer vi når vi har balltempo og få touch. 2-1 til pause.

Vi prøver så i 2. omgang å skru opp intensiteten og har et jevnt trøkk på bortelaget uten å skape noe særlig med sjanser. Utover i omgangen kommer så Heggedal mer og mer med i spillet og med stygge tekniske miss i forsvaret får de også sjanser. 2-2 gir vi bort etter et kvarter og de neste 15 minuttene var det Heggedal som var på hugget og skapte sjansene. Deres offensiv kostet dog krefter og med et lite kvarter igjen fikk Vegard det bakrommet han trengte og etter en 50 meters spurt der forsvaret ble parkert, ble målkontoen for Fagerborg åpnet. Minuttet etter satt 4-2 med en ny kjapp kontring der det var perfekt samsvar mellom pasning og løp og Ole satte inn målet. De siste 10 minuttene ble Hawai med 2 slitne lag. Lars K pratet i sluttminuttene på seg sitt andre røde for sesongen.

Innimellom spilte vi fin fotball mot et lag som vel ikke var topptrent. 3 poeng gleder alltid, men sitter likevel igjen med følelsen av at vi burde tatt ut enda mer med større ærgjerrighet og vinnervilje. Så fort vi kommer foran slapper vi av og lager en jevn kamp ut av det hele. Konsentrasjonsproblemene i forsvaret viser seg igjen og vi gir bort 3-4 store sjanser helt unødvendig med enkle tekniske feil upresset og med manglende markeringer på døballer. Denne gangen var vi flinke til å bryte foran og noe skal man vel ha å jobbe med.

Vi er med i toppen og av 10 gjennstående kamper skal 6 spilles på vår hjemmebane- der vi ennå ikke har tapt poeng.
Tropp mot Heggedal/OSI 3 uke 32.

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Aug 2013

Vedlagt ligger troppen mot Heggedal tirsdag og mot OSI 3 på onsdag. Vi møter kl 1900 på frogner stadion. 

Tropp tirsdag, 15 mann- evnt forfall meldes umiddlebart:

Jakob-Erik, Andreas, Bendik, Vegard, Mads, Eirik, Kim, Petter, Mats, Lars K, Tom Ø, Vegard E, Ole og Martin.

Tropp til onsdag:

Sindre, Alex, Ragnar, Martin, Mats L, Atle, Terje, Ole, Carl, Andres, Rune K + 2 mann til.
OPPSTART uke 30 mandag kl 2000

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Jul 2013

Vi trener i dag mandag kl 2000. Oppmøte i garderoben kl 1945. Spre nyheten på sosiale medier osv.

Trening onsdag og torsdag kl 2000. Neste uke blir det trening mandag, onsdag  kl 2000 og fredag kl 1800.
Seiersrekken ble brutt mot Oslojuvelene med 4-1 tap

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Jun 2013

Fagerborg tapte til slutt 4-1 mot Oslojuvelene. Resultatet lyver, men alt i alt ikke helt ufortjent at vi ikke får med oss poeng. Jevnt spillemessig men OJ skapte flest sjanser. Oslojuvelene gikk opp i 1-0 etter 1 minutt med en gavepakke fra Fagerborgforsvaret. 2-0 kom et kvarter ut i 2. omgang. 15 min før slutt kom reduseringen og de siste minuttene presset Fagerborg hardt på for 2-2. I stedet for utlikning kom en kontring 2 min før slutt som resulterte i straffe og 3-1. På overtid en ny kontring og 4-1.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas, Bendik, Erik- Vedran, Eirik, Petter, Terje- Lars K, Tom Ø. Innbyttere: Vegard, Kim, Vegar E.

Et nesten fulltallig Fagerborg lag stilte optimistisk til kampen selv om vi var fullt klar over at et lag som har tatt 6 seire på rad måtte ha kvaliteter. Vi får en forferdelig start på kampen med et baklengs i de første minuttene etter en stygg miss i forsvaret. De neste 15 minuttene ble kaotiske med dårlig rytme fra vår side, spesielt i forsvarsarbeidet (når støter vi opp i angriper?/når er det naturlig å falle?). OJ er i denne perioden nærme å øke ledelsen. Midtveis i omgangen tar vi mer og mer over og gradvis kommer vi nærmere utlikning uten egentlig å sette deres målmann på de helt store prøvene. Store rom og muligheter var det- men ingen flere mål i 1. omgang.

I 2. omgang er Fagerborg det førende laget spillemessig, men fortsatt uten å skape de helt store sjansene. Vi klumper oss for mye i midten og skal på død og liv drible oss gjennom 3 mann i stedet for å sette hverandre opp tidlig med kombinasjoner og påfølgende løp. Vi får mer vingspill med Ole og Vegard på vår venstre side utover i omgangen. Utlikningen kom ikke og OJ går i stedet opp i 2-0 på en døball etter et kvarter. Som mot Grei siste uke følges ikke løpene helt inn på døball og en OJ spiller får gå opp og heade inn 2-0 helt alene fra 3 meter. Vi bruker noen minutter på å komme oss og etter hvert har Fagerborg et stort trøkk på hjemmelaget. Reduseringen kom på en døball ca 15 min før slutt. De neste 10 minuttene presser vi på for enda et mål og er nærme et straffe da Kim ble lagt i bakken inne i feltet. Straffen skulle istedet OJ få få minutter før slutt på en kontring. Brudd på midten og ball i bakrom ble vi ikke observante på og mannen igjenom ble felt av vår keeper og et korrekt straffe. 5 min på på overtid enda en kontring og 4-1. Minikollaps på slutten og ingen poeng fra denne kampen.

Vi spiller igjen en jevn kamp, men denne gangen var det motstanderen som hadde marginene med seg og vi som gjorde de grove feilene. Vi er ikke konsentrerte nok på baklengsene og slipper inn mål uten å bli utspilt. Offensivt klarer vi heller ikke å finne den gode rytmen mellom ballfører og bevegelsene rundt. Igjen kommer da spørsmålet om et minimum av treninger i mai og juni- litt for mange spillere har knapt vært på 4-5 treninger i løpet av disse 2 månedene. Fysisk står vi dog på og kjemper og slåss og innsatsen er det ikke mye å kritisere for.

Vegard kommer inn og gjør en god jobb på venstreback med god pasningsfot og driv i spillet. Det samme gjør Bakka med suvern kapasitet på midten.

Serien er rekord jevn og fortsatt er det 5-6 lag som kan klare å stikke av med 1. plassen i avdelinga. På grunn av jevnheten er det nok mest sannsylig at 2.eren i vår avdeling ikke plukker mange nok poeng til opprykk.

Viktig at fagerborgerne jevnlig går inn på vår nettside og sjekker der for info. Jeg har blitt frastjålet mobilen min med all kontaktinfo her i Brasil (etter en marerittaktig reise med forsinkelser, generalstreiker og ingen fremkommet bagasje) så evnt sms til meg blir ikke svart før 22. juli da jeg er hjemme igjen.

Mailadressen min er: rag-pun@online.no
Fagerborg 2 fortsetter marsjen mot 5. div med 5-2 over KFUM 4

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Jun 2013

KFUM 4 ble satt på plass av et godt Fagerborg 2 lag som klarte å stille fullt lag også i siste kamp før serien. Fagerborg 2 ledet lenge 5-0 før det ble 2 innslupne mål på slutten. Vegard H ble brukt som spiss og satte inn 3 mål. Tor og Frode scorte de siste målene. Laget tar da ferie med en ledelse på 8 poeng ned til 2eren på tabellen. 4 seire på de siste 9 kampene vil sannsynlligvis holde for å rykke opp. Bra jobba! Poenplukkern for mai og juni ble samme mann

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Jun 2013

Vedran tok hjem poengstaten i både mai og juni. Mai vant han ganske suverent ble flere poeng mer enn neste mann på lista. I juni ble det jevnere men han får prisen den måneden også pga flest treninger med poenglikhet med Andreas og Eirik.Tropp til kamp mot Oslojuvelene

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Jun 2013

Vedlagt er troppen til siste kamp før sommerferien mot Oslojuvelene. Oppmøte er 1900 på Ekeberg.

Vedlagt er også troppen til ny toppkamp for Fagerborg 2 i 6. div onsdag kl 2015, med oppmøte 1915 i garderoben.

VIKTIG med tilbakemelding ASAP ved forfall pga ferie...

Tirsdag 4. div.

Jakob
Erik, Andreas, Vegard H, Mads F, Bendik, Martin
Kim, Peter, Vedran, Eirik, Terje
Lars K, Tom Ø, Vegar E, Ole

Troppen til onsdag på Marienlyst, vi kan stille med 3 mann fra tirsdagens kamp uavhengig av om de startet og tar da med Martin, Vegard og Kim:

Sindre

Martin, Ole M, Vegard, Alex

Sindre, Kim, Patrick, Rune K

Frode, Carl, Tor, Ole

Backup: Pål, Atle, Fagerborg 4...

 
Fagerborg 2 sikret tabelltoppen da Nesodden 3 ble satt på plass onsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Jun 2013

Fagerborg 2 tok en ny fortjent 3 poenger mot tabelltoer Nesodden 3 på Marienlyst onsdag kveld. Fagerborg hadde et jevnt trykk på bortelaget gjennom hele kampen og vant 4-1. Målene ble satt inn av Tor, Kim, Patrick og Sindre. Det var en ganske velspilt kamp til å være 6. div med mange gode angrep.Fagerborg halter videre med nok en 3 poenger hjemme

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Jun 2013

Fagerborg tok tirsdag en ny 1 målsseier med å slå Grei 3-2 hjemme på Frogner stadion. Nok en gang lugger det betydelig spillemessig, og poengene blir vel først og fremst igjen på Frogner stadion pga godt keeperspill fra Jakob. Vi leder 1-0 og 2-1, men Grei utlikner til 2-2 i siste sekund i 1. omgang (ikke ufortjent). Fagerborg er så det eneste laget som scorer i 2. omgang først og fremst fordi vår målmann leverer redninger fra øverste hylle.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas, Vegard, Erik- Lars J, Vedran, Bendik, Terje- Lars K, Tom Ø. Innbyttere: Eirik, Martin.

Mange endringer og rokkeringer på laget skaper alltid en viss spenning. Vegar og Ole måtte også melde forfall dagen før kamp, men vi får nå igjen for stor stall. Med mindre løpskraft i laget og noen småslitne bein etter 90 min på lørdag la vi oss litt lavere i banen enn normalt på hjemmebane. Vi lar Grei styre mye av spillet og kom kjapt på kontringer. Defensivt stemte det ikke bra med veikt og passivt duellspill og Grei brukte ikke lang tid på å skape sjanser. Det er likevel Fagerborg som lager 1-0 etter 14 min med Lars på en god kontring. Utlikningen kom 1 minutt senere. Grei tar et kjapt innkast på vår venstreside og vi følger ikke godt nok med og det ender med utlikning. Vi går så opp i 2-1 før det var gått 25 min etter nok en kjapp kontring der Tom Ø setter ballen i mål. Vi er nærme 3-1 et par minutter senere før vi overlater alt initiativ til Grei. Bortelaget skper mange store sjanser når vi står med lua i handa på nesten alle situasjoner inne i eget felt. Bare en aggressiv og god målmann hindrer mål i mot. Ny utlikning kommer i siste sekund av omgangen. Vi har innkast på vår høyre side og kaster inn mot egen midtstopper som ikke er upresset. Greiangriperen snapper og setter ballen i mål med omgangens siste spark på ballen.

Fokus i pausen var å stramme opp den defensive jobbingen som hadde vært alt for sløv i 1. omgang. Vi tapte sjansestatistikken med god margin. Vi gjør heller ingen stor 2. omgang, men vil mer i duellene. Etter et kvarter får vi seiersmålet med Terje etter et langt innlegg fra Eirik. Grei skaper de fleste sjansene denne omgangen også, men Jakob hadde stengt buret. Og det er vil ikke første gang at det beste laget ikke vant.

Vi henter dermed 3 nye poeng på ren vilje og til slutt bra innsats, og har tydeligvis bestemt oss for å vente med finspillet til høstmørket begynner å senke seg over Oslo vest. 5. strake seieren på rad har gjort tabellsituasjonen lysere lesning enn for en måned siden, men vi har mye å gå på i spillet vårt. Vi bærer veldig preg av lite fotballtrening sammen på stor bane. En kamp igjen før sommerferien- borte mot det andre formlaget Oslojuvelene, med sine 6 strake seiere.
Tropp mot Grei tirsdag 18/6-

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Jun 2013

Vedlagt er tropen mot Grei. En del bevegelse i troppen. Kim og Petter soner karantene, men er klar til b-kamp onsdag. Mats L er skadet. Ole M bortreist. Vi håper å få Eirik, Ole og Vegar klare og er med i troppen. Ytterligere forfall meldes umiddelbart.

Også viktig kamp onsdag med toppkamp i 6. div for Fagerborg 2.

Tropp til tirsdag. Oppmøte 1900 på Frogner stadion. En del skader, forfall og 2 mann i karantene tvinger frem endringer. Vi testet noen nye grep mot Bøkeby lørdag med spillere i nye posisjoner og vi spilte en god kamp, var gjennomført solide og skapte mye fine angrep.

De som spilte 90 min lørdag må selv vurdere om de har best av en lett joggetur i kveld som restitusjon eller en lett fotballøkt. Trening kl 2045 i kveld.

Jakob
Erik, Andreas, Vegard H, Mads F, Martin
Bendik, Vedran, Terje, Lars J, Tor, Ole, Eirik
Lars K, Tom Ø, Vegar E

 
Fagerborg videre til 4. runde i Obos-cup lørdag ettermiddag med 6-2 over Bøkeby

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Jun 2013

Aldri vært lett å stille lag i en helg i juni for Fagerborg og med hundre forfall ble det ikke enkelt denne lørdagen heller. Bøkeby var i samme situasjon og det skulle vise seg at vi likevel hadde fått satt sammen det beste laget. Noenlunde likt i ballbesittelse, men Fagerborg klart best i sjanseskaping pga bedre forsvarsspill og mye større fart i fremre ledd. Vi brenner 6 store sjanser før første mål kommer etter 25 min med Bendik. Få minutter senere 2-0 med Tor og 3-0 med Vedran før pause. I 2. omgang var det høyere tempo og Bøkeby spiller mye ball, mens Fagerborg skaper sjansene. Igjen brenner vi 5-6 stoooore sjanser før Bøkeby reduserer til 3-1 på frispark 20 min før slutt. Like etter lager Lars K 4-1, Lars J legger så på til 5-1 og Lars K til 6-1 på 10 min før Bøkeby igjen får et trøstemål helt på tampen. Vi eksperimenterer med formasjon og folk på nye plasser der de fikk brukt andre spisskompetanser enn normalt. Det lyktes vi godt med!Fagerborg 2 fikk sin 2. uavgjorte kamp i år

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Jun 2013

Onsdag kveld var det BI Athletics som stoppet Fagerborgs 2 seiersrekke i 6. div. Kampen endte 0-0 etter at Fagerborg 2 uten reserver måtte spille hele 2. omgang med 10 mann pga skade. Det ble produsert nok sjanser til å vinne, men effektiviteten var ikke god nok. Laget leder avdelinga suverent etter 6 seire og 2 uavgjorte kamper så langt.Borteseier nr 2 ble innkassert mot Vollen tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Jun 2013

Fagerborg slo til slutt Vollen 3-2 etter en jevnspilt 1. omgang og overkjøring i 2. omgang. Vollen kom best i gang med en scoring etter ca 12 min. Vi utliknet etter 20 min og gikk opp 2-1 etter 35 min. En tidlig scoring i 2. omgang gav 3-1 sammen med en utvisning hos Vollen førte til en periode på nesten en halv time med fullstendig overkjøring av hjemmelaget. Mange store sjanser ble produsert på løpende bånd etter bra spill. Vår evne til å drepe kamper tok dog ikke kvantesprang og helt på slutten fikk Vollen en straffe og 2-3. 4 min tillegg ble resultatløst og 3 poeng ble tatt med hjem til Oslo.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Andreas, Bendik, Lars J- Vedran, Petter, Kim- Tom, Lars K, Terje. Innbyttere: Ole, Martin, Erik.

Vi setter trøkk i fra start og får en del gunstige brudd høyt i banen mot et hjemmelag som spilte med stor risiko. Vi klarer dog ikke å utnytte disse mulighetene og det er Vollen som får første mål etter 12-13 minutter. En lang ball opp, litt dårlig rytme i forsvarsspillet og en Vollenspiller kommer fri på vår høyre side. Jakob tar første forsøk, men en Vollenspiller er først på returen. Vollen skaper etter dette noen gode sjanser med deres store spiss med god fot. Fagerborg også et par fete sjanser før utlikningen kommer etter ca 25 min. Terje vinner en ball i feltet, legger til Tom som slår inn foran mål der Lars ganske upresset setter 1-1. Tom får så hull på byllen og setter 2-1 etter 35 min etter frispilling av Vedran. Vi er veldig nærme 3-1 det siste kvarteret av omgangen der vi har overtatt initiativet igjen. 2-1 til pause.

2. omgang starter med god fart og mer presist Fagerborgspill. Sjansene kommer fort og Terje setter 3-1 få minutter inn i omgangen. Lars herjet med Vollenforsvaret og deres gode spiss som nå var satt ned som midtstopper, pådrar seg sitt 2. gule etter en protest (dommeren kunne vel kanskje ha vist litt mer storsind der) og Vollen var ned til 10 mann og 35 minutter av kampen. De neste 30 minuttene herjet vi med Vollen og må ha skapt noe sånt som 10 stooore målsjanser, ofte med 2 og 3 mann mot 1 enslig forsvarer uten å oppnå mer enn et par annulerte mål. Mye bra spill som setter opp sjansene, men prikken over i-en og roen foran mål får vi ikke ut. I stedet for 4, 5 og 6 i målprotokollen fikk så Vollen et billig straffe i kampens aller siste minutt. Vollenspilleren sparker Kim i benet i kamp om ballen inne i straffefeltet og detter. Dommeren tolker dette som bakerste mann hindrer målsjanse og gir direkte rødt kort og straffe. Dermed det andre røde kortet i en snill kamp uten særlig temperatur. 2-3 og litt spenning i de 5 minuttene som var lagt til av kampen, men ingen flere farligheter ble produsert.

En kamp med en del lyspunkter og en del vedvarende utfordringer. Vi skaper mange store sjanser- spesielt i 2. omgang med raske og gode overganger, men sliter med å drepe kampen. Vi mangler den lille ekstra roen og killerinstinktet for å score flere mål. Men vi tar med oss 3 nye poeng med viten om at vi fortsatt har mye å gå på.
Troppen til kampen mot Vollen tirsdag 12/6.

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Jun 2013

Vedlagt ligger troppen til tirsdagens kamp mot Vollen. Kampen går 2015 på Arnestad kunstgress. Evnt forfall meldes umiddelbart.

Tropp til tirsdag. Oppmøte 1800 på klubbhuset. Vi tar høyde for trafikk ut til Asker:

Jakob
Erik, Andreas, Bendik, Mads F, Lars J, Ole Marius
Petter, Kim, Vedran, Terje, Vegard H
Lars K, Tom Ø, Ole, Martin
Fagerborg 2 vinner igjen i 6. div og leder nå klart avdelinga

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Jun 2013

Fagerborg 2 fortsatte i vinnersporet onsdag kveld på Ekebergs gress med 4-1 over Totkam. Litt trå første omgang som endte 1-1 i oppoverbakke på uvant underlag. I 2. omgang var det enveiskjøring mot et bortelag som fysisk fikk det tyngre enn våre unge og spreke rekrutter i alderen fra 21 til 44 år. Terje hadde 2 susere, 1 på frispark som han "Bend it like Beckham", en annen suser fra 25 meter. Patrick satte også en oppe i vinkelen fra 16 metern, og Sindre fullførte langskudd festivalen på tampen. Alt i alt en hyggelig kveld selv om vi også denne gangen skulle ha hatt en del flere mål. Morsomt for oss gamle å ta frem skru-knotta og ikke ha vondt i hele kroppen etter en fotballkamp på naturgress.

motstanders vurdering av kampen: https://nb-no.facebook.com/totenkam
OBOS-cup kamp mot Bøkeby

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Jun 2013

Vi møter Bøkeby i Oslocupen lørdag 15/6 kl 1600 på Marienlyst. Vi har flyttet kampen en uke frem. Pga at vi har 2 lag i seriesystemet fra vår gruppe er det vanskelig å arrangere denne kampen utenom helga.Ny sliteseier i 4. div etter 2-1 mot bunnlaget Teisen.

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Jun 2013

Vi tar vår 4. strake hjemmeseier med å slå Teisen 2-1 på Frogner stadion. Bortelaget hadde så langt bare skaffet seg 1 poeng på 7 kamper og vi brukte ikke lang tid til å skjønne hvorfor. 1-0 etter 2 minutter. De neste 20 minuttene skapte vi mange store sjanser, før 2-0 etter ca en halvtime. Svake Teisen fikk en sjanse i hele 1. omgang og den kom 5 min før pause . 2-1 til pause og etter kampslutt etter en veldig svak 2. omgang der vi riktignok skapte 3-4 store sjanser uten flere mål.

Fagerborgs lag: Sindre- Mads, Andreas, Ole Marius, Lars J-Vedran, Petter, Mats L- Vegar, Lars K, Ole. Innbyttere: Tom Ø, Martin, Erik.

Hele 6 ustkiftninger i 11 elvern måtte vi tåle til denne kampen. I utgangspunktet skulle ikke dette svekke oss nevneverdig da solide folk kom inn- men litt usikkerhet med tanke på spillrytme blir det likevel. Det skulle likevel vise seg at utgangspunktet var godt nok. Et uorganisert Teisen lag ble tatt på senga med en gang med direkte spill. 1-0 kom allerede i åpningsminuttene satt inn av Mats etter en lang ball i bakrom fra Mads. Vi fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd og det burde ha stått 4-0 etter 20 minutter mot et svakt Teisen lag. Men når sjansene ikke blir satt og energien gradvis blir svakere kom Teisen med i kampen utover omgangen. Vi rekker å score et mål (Lars K) til etter ca 25 min på en gedigen keepertabbe. Det siste kvarteret av omgangen blir kaotisk og Teisen får til slutt en sjanse som de selvfølgelig setter.

2. omgang blir jevnspilt med mange dueller på midtbanen. Vi har bedre rytme i forsvarsspillet og Teisen skaper absolutt ingenting før et skudd på corner helt på slutten. Vi skaper en del flere sjaner på kontringer, men setter ikke flere mål. 2. omgang var som helhet fryktelig svak med null rytme, minimal sammenheng mellom pasning og løp. Vi sliter fortsatt fælt med å få til konstruktivt spill i kamper der vi skal holde på ballen og styre spillet. Bevegelse uten ball er rett og slett for dårlig og vi bruker for lang tid til å reorientere oss i posisjonene når spillet endrer seg.

Vi er likevel litt i flyt med å skaffe oss 3 poeng på en svak dag- selv om det var mot et svakt lag.
Tropp mot Teisen 4/6 på Frogner Stadion.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Jun 2013

Vedlagt ligger troppen mot Teisen tirsdag kl 2015. Oppmøte 1900 på Frogner stadion. Faste innslag som Bendik, Kim og sannsynligvis Eirik er utilgjengelige, så litt bevegelse i troppen er det.

Trening mandag kl 2030. Diadora kommer for å vise klær kl 2000. De som er interessert i noe mer treningsutstyr kommer kl 2000 i garderoben.

Tropp til tirsdag. Oppmøte 1900 på Frogner stadion:

Jakob, Sindre
Erik, Andreas, Mads F, Lars J, Ole Marius
Petter, Mats L, Vedran, Terje
Lars K, Tom Ø, Ole, Vegar E, Martin
Ingen kamp mot Sørkedalen lørdag i OBOS-cup

Postet av Fagerborg Ballklub den 31. Mai 2013

Sørkedalen klarte ikke å stille lag på en lørdag. Vi fikk da en ny walk-over i Oslo-cupen og er klare for 3. runde uten å ha spilt en kamp ennå. Vi satser på at vinneren av Bøkeby-Nesodden klarer å stille lag i neste runde.Fagerborg 2 fortsetter seiersmarsjen på hjemmebane

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mai 2013

Fagerborg 2 tok sin 5 seier i årets 6.div med solid spill i perioder og autopilot i andre perioder. 2 raske mål ble satt inn de første 5 minuttene med Tor og Ole. Øystein satte 3-0 før det var gått 25 minutter og resten ble mer eller mindre transportetappe med varierende kvalitet. Fagerborg 2 likevel klart best og skaper masse sjanser. Frode satte 4-0 noen minutter før slutt. Mye bra spill bak målene der det var god koordinasjon mellom pasning og løp. Fremad var i realiteten sjanseløse når vi satte fart.Troppen til OBOS-cup lørdag kl 1600 på Marienlyst

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mai 2013

Fagerborg er i år meldt på i Oslocupen for lag fra 3. div og nedover til 8. div. I 2. runde (walkover 1. runde) møter vi Sørkedalen på Marienlyst kl 1600 1. juni. Troppen ligger vedlagt. Forfall meldes umiddelbart. Oppmøte kl 1500 i garderoben.

Minner om trening kl 1830 fredag på tørteberg. Oppmøte 1800 i garderoben kampgjennomgang. Skal det bli noe av det kan ikke 50% komme tuslende 1825...

Målmann: Sindre.

Forsvar: Martin, Andreas, Ole Marius, Lars J, Mads F, Erik.

Midtbane: Øystein, Mats L, Terje, Petter, Vedran.

Angrep: Tom Ø, Vegar E, Ole, Lars K.

Laget består stort sett av de som har vært i A-troppen så langt. Vi kommer til å prioritere de som har spilt minst og lar noen av de faste: Jakob, Bendik, Kim og Eirik få hvile.
En ny tøf bortekamp ble til slutt kronet med årets første bortepoeng etter 2-1 seier over Ready

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Mai 2013

Som ventet ble det en ny tøff kamp på borte bane for et Fagerborglag som ennå hadde til gode å ta poeng på bortebane i årets 4. div. Vi startet kampen best og tok ledelelsen 1-0 etter 10 min med Kim. Ready utliknet 2 min før pause, men vi svarte igjen 6 min inn i 2. omgang da Bendik var høyest på en korner. Ledelsen holdt seg helt ut til tross for sterkt Ready press på slutten. Vi gjør ingen god kamp fullt med mye rot og dueller, men kjemper hjem 3 viktige poeng.

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Andreas, Bendik, Erik- Vegar, Vedran, Petter, Kim, Tom Ø- Lars K. Innbyttere: Ole (45. min), Øystein og Mats (62. min), Terje (80. min). 

Vi ligger dypt i en 5er på midten og starter kampen best med brukbar intensitet. Etter 10 min får Kim trøklet seg igjennom og setter 1-0 på et hardt skudd fra 12 meter. Vi ender etter dette opp enda lavere og Ready slå en del lange krossere ut på sine kanter som vi stort sett faller riktig på. Offensivt er det rotete med mye lange baller før vi får flytta frem folk, utålmodige løsninger og til dels dårlig bevegelse. Vi virket tunge og trege i bevegelsene sammenlignet med forrige ukes kamp, og vinner heller ikke mye ball høyt oppe i banen til tross for at Ready spilte med stor risiko før den lange ballen kom. Vi fikk er par gode muligheter til, det samme gjorde Ready. Ready utliknet 2 min før pause med en lang krosser ut på kant, et øyeblikks uoppmerksomhet og kant fikk dradd seg inn i banen og satte den oppe i hjørnet fra 16 metern.

Enighet i pausen om at 1. omgang hadde vært for dårlig. 2. omgang startet med høyere intensistet og vi trøkket hjemmelaget bakover. Etter 6 min fikk vi korner og den var Bendik høyest på. Igjen ble vi veldig lave i spillet etter en ledelse. Ready begynte så smått å skape flere og flere sjanser og vi så enda tyngere og slitne ut enn i 1. omgang. En halv time før slutt setter vi inn nye krefter og mer energi. Kampsenarioet endret seg ikke mye defensivt den siste halvtimen, men offensivt fikk vi mer sting i kontringene. Ready presset på og skapte jevnt og trutt sjanser, mens vi kom nærmere og nærmere de virkelig gode kontringene som burde ha drept kampen. Men fortsatt mangler vi det lille ekstra (pasning/taktisk vurdring- ikke alltid spill på første bevegelse!) som gjør at vi ikke klarer å punktere motstanderens stormløp. Vi står den av, redder 3 poeng med blodslit og bryter åretsbortebane kompleks.

Ingen stor kamp fra vår side. Sist uke spilte vi årsbeste mot Frigg 2 der vi leverte spill på bra 3. div nivå. Denne kampen var tilbake til middels 4. div nivå både i kvalitet og intensitet. Vi har nå hatt flere uker der mange spillere IKKE har fått med seg fredagstreninga, som er den eneste treninga vi har i løpet av uka med litt fart og spenning. Det blir fort merkbart på ork og spill med manglende sammenheng på løp og pasninger. Det bør vi prøve å rette på de neste ukene. Hyggelig med 3 bortepoeng!
Tropp mot Ready 28/5.

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Mai 2013

Under ligger troppen mot Ready. Trening i kveld mandag 27/5 kl 2030. MØT I GARDEROBEN. Fagerborg 2 spiller onsdag kl 1830 på marienlyst mot Fremad Famagusta.

Tropp til tirsdag. Oppmøte 1900 på Voksen kunstgress:

Jakob
Erik, Andreas, Bendik, Lars J, Ole Marius
Eirik, Petter, Kim, Mats L, Øystein, Vedran
Lars K, Terje, Tom Ø, Ole, Vegar E
Første poengtap for Fagerborg 2 på minigolfbanen til Huk.

Postet av Fagerborg Ballklub den 23. Mai 2013

Som vanlig er det rekruttene som lager dramatikken for Fagerborg. I den 5. seriekampen gikk laget på sitt første poengtap etter en høydramatisk duellkamp på Norges minste bane (38,3*72,5 meter). Laget lå under 2-0 etter 2 minutter, og 2-3 et par minutter før slutt men klarte å hente seg inn da gamlefar Puntervold dro frem storslegga og hamret et frispark fra 35 meter i tverleggern og ned. Dermed 3-3. Vibrasjonene fra ballens sammenstøt med tverleggern slo ut på Richter skalaen (5,3 målt på Kjeller kl 2158 onsdag kveld).

Fagerborgs lag: Andrés- Martin, Ole M, Vegard, Alex-Vedran, Mats, Øystein- Carl, Lars, Frode. Innbyttere: Tor, Ragnar og Pål.

Et meget solid lag uten keeper påtok andrés seg oppgaven med å stå i mål. Vi starter kampen med å få en stor sjanse etter 30 sek da Øystein hamrer ballen i tverrleggern. Sekunder senere scorer Huk 1-0 på den lille banen da ballen plustelig befant seg 30 meter på den andre siden og da farlig nærme mål. 40 sekunder senere får Huk et innkast på midtbanen (per definisjon en farlig målsjanse) og vips en heading inne i straffefeltet som snek seg inn ved stanga. Vi plukket ikke folk her heller. 0-2 og ikke spilt 2 minutter en gang. Fagerborg henter seg så inn og produserer sjanser, men det gjør Huk også. Lars reduserer til 1-2 som står seg til pause.

I 2. omgang er det enveiskjøring mot huk målet. Vedran (som plutselig er blitt goalgetter??) følger opp en håpløs retur og setter ballen strålende i mål. Vi fortsetter å produsere sjanser og trøkk men den lille banen skaper en endeløs rekke med dueller og de fleste ender i stengene eller utenfor eller i Hukbein som sparket det de kunne få tak i. Midtveis setter Ragnar et frispark fra 25 meter i stanga og ut- minutter senere gjør Lars K det samme. Og når man trøkker på får motstanderlaget alltid en kontring til slutt og 8 min før slutt er vi bakpå igjen. Frustrasjonen varte helt til et par minutter før full tid. Frispark på midtbanen (dvs 35 meter fra mål). Vi flytter opp alle midtstoppere pluss spanjolen i mål som en dekkoperasjon. Ingen mur pga avstanden til mål- og da var det bare for 44 åringen med slegga å dra frem gamle kunster som de siste Fagerborg-generasjonene desverre alt for sjeldent har fått oppleve. 3 meter tilløp, perfekt strak Ronald Koeman-rist (en mindre ydmyk person kunne nok ha brukt spaltemetre på frispark teknikk her) og prosjektilet dro seg over Hukkeepern og i tverleggern, ned og i nettaket. Målmannen vurderte ikke å prøve å ta den en gang.

3-3 og dermed poengdeling i årets vanskeligste bortekamp.
Seier 1-0 i lokalderbyet mot Frigg 2.

Postet av Fagerborg Ballklub den 21. Mai 2013

Fagerborg dro til slutt i land en 1-0 seier mot Frigg 2 på Frogner stadion. Frigg stillte et meget solid lag fra sin 2. div stall. Vi klarte likevel å utmanøvrere dem i en sjansefattig kamp der vi lå lavt og jobbet knallhardt på hver ball. Eirik satte inn seiersmålet det 44. minutt- og det skulle bli det eneste målet som ble scoret. 

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Lars J- Tom Ø, Eirik, Petter, Kim. Terje- Vegar E. Innbyttere: Øystein (58 min for Eirik), Ole (60 min for Terje), Vedran (80 min for Petter), Mats L (82 min for Tom Ø).

Vanskelig laguttak og opplegg for kampen. Stor usikkerhet over hva Frigg ville komme med (stamme av juniorer- eller fra a-stallen??, dvs spillere som trener dobbelt så mye som oss). Taktikken stemte bra- i et lokaloppgjør mot Fagerborg mobiliserer storebror og vi gjorde lurt i å legge oss lavt mot et meget sterkt Frigg 2 lag. Lars K var ute med karantene, slik at valget som midtspiss falt på Vegar E som endelig var skadefri for første gang på flere måneder. Med minimalt med treninger den siste måneden var dette kontroversielt, men mot Friggs store fysiske midtstoppere var Vegars fysikk en uvurderlig brikke i å ta hjem seieren.

1. omgang: Lavt press. Frigg flyttet ball ganske kjapt med god presisjon (til å være 4. div kamp), men vi stengte effektivt av rom med intensivt press og forflytninger. Offensivt var det muligheter, men vi var litt for utålmodige i avslutninger og gjennombruddspasninger. Bakover hadde vi god kontroll med god rytme i støting og falling rundt duellen. De gangene det glapp var neste mann nærme nok til at Frigg aldri fikk ro. Frigg fikk 2 sjanser i første, mens vi bare hadde 2 halvsjanser (avslutninger fra 16 meter) der avslutningene var et stykke fra mål. Målet vårt kom i det 44. minutt. Et frispark fra Petter glipper Frigg keeper ned på bakken der Eirik var våken og satt returen i mål. Frigg fikk så en stor sjanse på korner sekunder før pause, men ballen endte godt uten for mål.

I 2. omgang lå vi enda tettere, roet ned spillet og lot Frigg jage både tempo og sjanser. Et i utgangspunktet selvsikkert bortelag gikk seg fast og begynte etter hvert å få dårlig tid. Vi på vår side vant de viktige duellene og kom nærmere og nærmere gode sjanser på døballer og kontringer. På slutten oppstod det store muligheter begge veier, men flere mål ble det ikke.

3 viktige poeng i en meget vanskelig kamp mot det klart beste fotballlaget vi har møtt i år. Vi gjør det vi skulle defensivt, får ikke til veldig mye konstruktivt offensivt, men når det først blir rævafotball fra oss er det viktig at vi gjør den biten 100% ordentlig.
Nytt tap på bortebane med 3-1 mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Mai 2013

Formasjonsendring hjalp ikke på bortebane. Vi slipper igjen inn 2 enkle mål de første 12 minuttene og må spille i oppoverbakke uten marginer og flyt på vår side. Da vi slipper inn det tredje målet 10 min ut i 2. omgangen mister vi helt gnisten og det kunne gått virkelig ille. Vi reduserer et kvarter før slutt og henter oss inn spillemessig, men klarer ikke å score flere mål.

Fagerborgs lag: Sindre- Erik, Andreas, Bendik, Lars J- Mats, Petter, Eirik, Kim- Lars K, Terje. Innbyttere: Mads, Ole, Martin, Vedran

Vi starter kampen greit nok i bra tempo og tvinger Fossum bakover. Vi får et par meget gode muligheter på 16 meter der vi får fri en mann, men den siste pasningen er fortsatt alt for upresis og åpningene vi skaper gjennom mye løping ender i ingenting. Fossum får så det første målet etter ca 8 min. Vi kommer ikke godt nok opp i press på ballfører og innlegget stusser innom en Fagerborg kropp før den ender opp på bakre stolpe der en ensom Fossumspiller kan skyve ballen i mål fra 1 meter. Noen få minutter senere oppstår en veldig lik situasjon. Ballen går gjennom feltet og mann får vendt opp på nesten dø vinkel innenfor 16 metern uten at vi kommer i press. Ballen blir så slått inn foran mål der en ensom Fossumspiller kan skyve den inn i mål fra 1 meter. Vi bruker så lang tid på å komme oss igjen etter denne starten. På slutten av omgangen trøkker vi på men får bare en stor sjanse som ender i nettveggen.

I 2. omgangen presser vi på igjen de første minuttene. Fossum rir av den lille stormen og scorer så 3-0 etter ca 10 min. Ball mellom midtstopper og back på vår høyre side og mann i bakrom. De neste 20 min er Fossum klart best mot et Fagerborg lag som ikke fikk til noe som helst. Vi unngikk nr 4 bakover og reduserer 14 min før slutt. Vi presser så på det siste kvarteret uten av vi var veldig nærme en ny redusering.

Det ble dermed null poeng igjen på 3. forsøket på bortebane. Vi spilte dårlig. Ble alt for smale uten vingspill og uten gode kombinasjoner. Formasjonsendringen var ikke vellykket! Gutta står på og jobber men det er et paradoks at det er mer sprutt i beina på mandagstreninga enn dagen etter i kamp??
4. strake seier for Fagerborg 2 i 6. div med 4-1 mot Fjellstrand

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Mai 2013

I en middels grei forestilling der Fagerborg 2 scorer 3 mål i første omgang blir det 3 nye poeng. Enveiskjøring i første omgang. 2. omgang var dårlig og ender 1-1 etter 2 mål de siste 4 minuttene. Sindre, Martin, Frode og Vedran scorte målene. Hyggelig med seier og lar ytterligere beskrivelser av innhold og kvalitet ligge.Tropp til tirsdag borte mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Mai 2013

Vedlagt er troppen til tirsdag. Vi tar laget etter trening mandag kveld. Videre ligger en liten vurdering av hva vi legger vekt på i uttakning til troppen og hvordan den enkelte ligger an. Troppen til onsdagens 6. div kamp tas ut i kveld.

Hei,
tropp til i morgen:
Sindre, Jakob
Erik, Andreas, Bendik, Vedran, Lars J
Eirik, Petter, Kim, Mats L, Øystein
Lars K, Terje, Tom Ø, Ole

Vegar E er ikke klar, Mads F er usikker pga skade. Vegard H jobber.
Ole Marius og Alex er fortsatt ikke med i beregningen pga manglende betaling.
Sportslig sett er Ole Marius nærmest. Martin er et godt alternativ både på back og fremme med god fart og spilleforståelse, men må trene mer og være mer intens i spillet for å danke ut noen av de som er i troppen nå.

Gruppa har sagt at de har ambisjoner og det er stor konkurranse for å spille på A-laget.
De som ligger nærmest en tropp basert på prestasjoner og treningsfremmøte er derfor:
Tor og Carl (6 mål på 2 kamper på Fagerborg 2). Treningsfremmøte er basert på et vist tidsrom og ikke nødvendigvis bare de 2 siste treningene. Treningsfremmøte har uansett stor sett vært bra i år.

Når vi tar ut en tropp er dette først og fremst basert på kvalitet og fysisk form. Vi ser på prestasjoner på Fagerborg 2, men tar hensyn til at det er ganske stor kvalitetsforskjell på 4. og 6. div.
Videre skal en tropp være sammensatt med både offensive og defensive alternativer- dvs vi tar ikke ut 4 spisser og ingen forsvarere på benken. Vi må ha balanse. Når 2 spillere står ganske likt kvalitetsmessig vil treningsfremmøte veie tungt.

Andrés (langtidskadet, men på vei), Sindre E og Frode henger etter fysisk (for å konkurrere på 4. div nivå nå) og må bygge seg opp via treninger og på Fagerborg 2. Undertegnede og Frode er passert 40 år med god margin og et velfungerende Fagerborg 2 i 6. div er et godt alternativ til old-boys (33 år)/veteran (40 år) for kropper som verken tåler tøffe dueller, brå vendinger eller mye løping lenger, men med hoder som fortsatt ønsker gleden skapt av den perfekte pasning og den etterfølgende nettsusen :)...
Fagerborg 2 dro i land sin 3 strake seier med 5-4 mot Lambertseter

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Mai 2013

Etter en til tider strålende 1. omgang og 5-1 ledelse til pause senket Fagerborg tempoet dramatisk de siste 10 minuttene av kampen og Lambertseter med 10 mann, putta 3 mål og kampen endte da med tilløp til dramatikk. Rekruttene dro det dog hele i land og en ny 3 poenger ble tatt med hjem i skittentøyskurven. Carl "the man" scora 4 mål i første omgang og ble belønnet med benking i hele 2. Sindre "Såledragern" Ekornrud satte det siste målet for Fagerborg og leverte ellers en god kamp. Utfyllende kampreferat med kronologisk oversikt over hendelsesforløpet og dristiske analyser (blant annet med spillernes følelser da det hele var over) kommer...

Fagerborgs lag:

1. omgang: Andrés- Martin, Alex, Vegard, Lars J- Øystein, Ragnar, Sindre- Tor, Carl, Ole.
2. omgang: Ragnar- Alex, Ole Marius, Vegard, Lars J- Øystein, Andrés, Sindre- Tor, Frode, Ole.

Veldig nølende spill første 20 min- for mange som ikke er vant til å ta initiativ. Lambert får straffe og leder 1-0 etter nølende forsvarsspill. Vi utlikner midtveis med Carl og så scorer vi 4 mål det siste kvarteret. Vi får da til kjapt vingspill med innlegg foran mål der Carl er drepende effektiv. De fleste målene kommer etter presise pasninger ut på vingene (fra sentral midtbane og indreløpere i mellomrom) som så får lagt inn foran mål. Flere av målene kommer etter 3-4 en touch pasninger i godt tempo. Når vi får til puslespillet mellom presise pasninger og kalibrerte løp, ser vi faktisk gode ut.

I andre omgang ligger Lambertseter dypt for å begrense tapet og vi presser innimellom på og skaper mange gode muligheter. Men med Carl på benken forsvant effektiviteten. Da vi ikke scorer synker tempoet og tiden går uten at særlig mye skjer. Lambert er knapt over midten de første 35 av 2. omgang samtidig som de ble redusert til 10 etter ca 10. "strake bein med knotter opp i været" taklinger. Vi kommer ofte rundt på kant i denne omgangen også, men har ikke lenger samsvar mellom innlegg og aktivitet foran mål.

De siste 7-8 minuttene scorer samme mann på Lambert 3 ganger. Først roter vi det til på nr 2, med å miste ballen- på nr 3 og 4 blir midtstopperne fraløpt av den samme mannen som var uvanlig rask til å være 6. div spiller. De siste 2 minuttene ble da spennende. Gutta fikk da gleden av å se gamle Puntervold slippe inn 3 mål på 6 minutter i 6. div også. Bare det var vel verdt fremmøte tenker jeg... Regn med mye løpetrening de neste treningene...
Fult fortjent 4-2 seier over Oppegård

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Mai 2013

Seieren satt langt inne, men var mer enn fortjent etter 90 spilte minutter. Oppegård hadde 3 avslutninger på mål i løpet av kampen og ledet lenge ufortjent 2-1 med å ligge dypt og kontre. Da vi fikk 2-2 kvarteret før slutt var det slutt på kreftene for bortelaget og 3 poeng ble sikret. Terje satte de 2 første, Lars og Øystein sikret seieren.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Vedran- Eirik, Petter, Kim- Tom Ø, Lars K, Terje. Innbyttere: Ole og Øystein.

Vi satte umiddelbart Oppegård under press med høyt tempo. Bruddene kom høyt i banen hele tiden og de første 30 minuttene var et eneste langt stormløp mot motstandermålet. 1-0 kom etter 10 min. Innlegg fra høyrekant og Terje satte ballen i mål fra 8 meter. Vi fortsatte å skape veldig mange gode muligheter med overtallssituasjoner og store rom rundt Oppegårds 16 meter. Den siste pasningen, "boksåpneren", sleit vi dog med å få nøyaktig, og istedet for å øke ledelsen rant stormløpet ut i mer eller mindre mislykkede pasninger og muligheter. Vi burde minst ha hatt 3 mål og drept kampen etter de første 30 intense minuttene. Da holdt vi mye bedre nivå enn Oppegård. Det siste kvarteret av 1. omgang klarer vi ikke å holde intensiteten oppe- og minuttet før pause svikter konsentrasjonen og Oppegård utlikner på sin eneste sjanse i 1. omgang. En skikkelig kalddusj etter en omgang der det alt i alt hadde vært divisjonsforskjell mellom lagene.

2. omgang fortsatte i litt den samme leia. Oppegård la seg enda lavere og enda tettere, og vi var ikke fullt så energiske i jobbinga. Spillet var på Oppegårds banehalvdel, men vi var nå for ustrukturerte og utålmodige i spillet til å skape noe særlig med sjanser. Etter 10 minutter kommer vi så bakpå med 1-2. Vi roter vekk ballen høyt i banen etter en døball og hele laget oppe. En lang ball i bakrom og 2 Fagerborg forsvarere som ikke helt følger med, ble fraløpt av Oppegårds spiss og Oppegård scorer da sitt andre mål på sin 2. sjanse. De neste 20 minuttene ble rotete fra et litt motløst Fagerborg lag som hadde jobbet hardt uten å få betalt. Vi presser et skudd i tverleggern, og enda et til før Terje til slutt setter 2-2 14 min før slutt. Det skulle vise seg å være spikern i kista for Oppegård som nå ikke orket å jobbe og ligge riktig defensivt lenger. 4 min før slutt fikk vi endelig betalt da Lars K satte seiersmålet. 1 min før slutt satte Øystein inn 4-2 og 3 fullt fortjente poeng ble igjen på Frogner stadion.

Kampen ble nesten en karikatur på hvordan en fotballkamp kan utvikle seg. Vi kunne ha scoret 3-4 mål den første halvtimen og drept kampen- istedet fikk vi en i fleisen i omgangens siste minutt. Når vi så får enda en bakover da vi skulle rette opp, brer frustrasjonen seg raskt og sannsynligheten for at ting kunne gått virkelig på tverke steg betraktelig. Når vi så klarer å hente oss inn så er det tross alt et sterkt signal om at fysikk og vinnevilje som regel vinner til slutt.

Når det gjelder struktur og taktiske valg underveis har vi en del å snakke om...
Tropp mot Opegård, Lambertseter

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Mai 2013

Foreløpig tropp til tirsdagens kamp mot Oppegård på Frogner stadion 2015 ligger vedlagt. Oppmøte 1900. Vi tar ut den endelige troppen på mandagstrening da vi vet endelig hvem som er klare. Vi har noen spørsmålstegn.

Tirsdag:

Målmenn: Jakob, Sindre

Forsvar: Erik, Andreas, Bendik, Vedran, Mads F, Vegard H, (Lars J)

Midtbane: Eirik, Mats L, Øystein, Petter, Kim

Angrep: Tom Ø, Lars K, Ole, Terje

Forfall meldes umiddelbart. Laget/Endelig tropp blir tatt ut etter mandagens trening. Vi kan benytte 3 mann av benyttede spillere tirsdagen på onsdagens b-kamp+ de reservene som ikke ble benyttet. Dvs i utgangspunktet skal følgende møte onsdag mot Lambertseter kl 2015. Avreise 1845 fra klubbhuset:

Sindre, Martin, Vegard H, Ole M, (Lars J), Alex, Kim, (Øystein), Ole, Frode, Carl, Sindre, Tor, Pål, Albert, Ragnar, Andrés.
Ny seier til Fagerborg 2 i 6. div

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Mai 2013

Fagerborg 2 tok en ny fortjent seier mot OSI 3 på 1. mai. Etter å ha ledet 3-0 etter 60 min slapp vi inn 2 kjappe mål og de siste 20 min ble unødvendig spennende da vi ikke klarte å pungtere kampen med en av de 4-5 gangene vi er alene med målmannen. Carl satte 2 og Øystein den siste med en suser fra 35 meter.Stortap borte mot Vestli etter katastrofestart

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Mai 2013

Vi slipper inn 2 mål de første 10 min og ytterligere 2 til før det var gått 35 minutter av første omgang og gir oss selv et håpløst utgangspunkt. Som vanlig starter vi slapt- og denne gangen ble vi straffet brutalt mot et hypereffektivt hjemmelag. Banespillet var jevnt, men hjemmelaget skaper de fleste sjansene da vi måtte frem på banen og vinner fullt fortjent etter 90 minutter. 

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Vedran- Eirik, Mads, Mats- Tom, Lars K, Terje. Innbyttere: Lars J, Ole, Tor.

Vi klarer ikke å skape trøkk i spillet vårt fra start og har fra første stund store avstander i presset. Etter 5 min kommer et upresist tilbakespill fra midtbanen som ender i corner. Corneren som kommer på første stolpe blir fistet ut i feltet og rett på hodet til en enslig Vestlispiller som header den i mål. Noen få minutter senere kommer de fri på vår venstreside. Innlegget ender på motsatt 16 meter, for løst press gir god tid til å legge ballen inn foran mål der vi heller ikke plukker opp folk og en enkel 2-0 scoring. 3-0 etter nok et tilbakespill fra nesten midtbanen uten å ha oversikten- og etter 34 min nok et cornermål på første stolpe som vi ikke klarer å få ut. Vi presser nå på og Vestli ligger dypt og kontrer- og er farlige med en kjapp spiss. Lars setter 4-1 på frispark 5 min før pause og vi presser på de siste minuttene uten å få flere mål.

I 2. omgang ligger Vestli dypt. Forsvarer seg godt og kontrer kjapt. Vi skaper noen få sjanser, men er egentlig ikke i nærheten av å kunne hente inn forspranget. Vi blir ikke presise nok i pasninger når motstanderlaget ligger lavt og har en tendens til å kjøre oss fast på små flater. For mange lykkes ikke denne kvelden til at vi skulle være i nærheten av å få poeng.

Med Petter, Kim og Øystein borte fra midtbanen måtte vi tenke alternativt uten av det ble den rette miksen. Stor skuffelse at vi, etter å ha vært tette bakover noen kamper, igjen åpner proppen og slipper inn mål i bøtter og spann. Ingen av baklengsene er tilfeldige, vi gjør først store taktiske bommerter før vi blir for sløve i reparasjonsfasen/presset. Kollektivt var vi alt for passive til å ta poeng i denne kampen. Igjen viser det seg at når vi slipper oss ned 5-10% kan vi glemme poeng i denne avdelinga.
Tropp mot Vestli tirsdag, OSI 3 onsdag

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Apr 2013

Tropp mot Vestli og OSI 3 denne uka ligger under. Forfall meldes umiddelbart. Petter og Kim er utilgjengelige, men Mads F og Lars J er tilbake. Avreise fra klubbhuset 1830 på tirsdag. Oppmøte på klubbhuset onsdag 1915.

Trening mandag kl. 2045 på Marienlyst. Oppmøte 2030.

Tirsdag:

Målmenn: Jakob, Sindre

Forsvar: Erik, Andreas, Bendik, Vedran, Mads F

Midtbane: Eirik, Mats L, Øystein, Terje

Angrep: Tom Ø, Vegar, Lars K, Lars J, Ole

Forfall meldes umiddelbart. Dersom Vegar ikke er spilleklar skal Martin også med på tirsdag. Laget blir tatt ut etter mandagens trening. Vi kan benytte 3 mann av benyttede spillere tirsdagen på onsdagens b-kamp+ de reservene som ikke ble benyttet. Dvs i utgangspunktet skal følgende møte onsdag:

Sindre, Martin, Vegard H, Ole M, Lars J, Alex, (Øystein), Ole, Frode, Carl, Sindre, Tor, Pål, (Mads F), Albert, Ragnar, Andrés.
Fagerborg 2 dro hjem en 3-1 seier i første seriekamp i 6. div

Postet av Fagerborg Ballklub den 25. Apr 2013

Fagerborg 2 dro til slutt hjem en 3 poenger borte mot et ungt KFUM-lag. Seieren var fortjent men satt langt inne. Vi reddet på streken 2 min før slutt og satte inn det 3. målet på overtid selv om vi hadde mer enn nok sjanser til å score før det. Vi møtte nok et av de bedre 6. div lagene her, men selv om vi stilte et bra lag burde vi ha holdt høyere tempo kampen igjennom. Alex, Frode og Kim scorte målene. Ekstra kred til Alex - som etter å ha fått grisekjeft fra en illsint trener for slapt press på baklengset - viste seg som "luftens baron" på en corner og headet ballen kontant i krysset og utliknet da KFUMs ledelse i 1. omgang.Seier 4-0 hjemme mot Kolbotn i 2. serierunde

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Apr 2013

Det ble til slutt en solid 4-0 seier over Kolbotn hjemme på Frogner stadion. Vi ledet 3-0 til pause etter en ordentlig langspurt med 2 mål de siste 5 minuttene av omgangen. Da 4-0 ble satt inn etter 8 min av 2. omgangen var kampen drept og de siste 40 minuttene (med tillegg) ble på mange måter en transportetappe der Kolbotn hadde mye ball mens vi var tette bakover. Ellers var kampen tøff, godt tempo og full av dueller mellom 2 gode lag.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Vedran- Eirik, Petter, Mats L- Vegar E, Lars K, Tom Ø. Innbyttere: Terje, Øystein, Ole og Kim.

De første 10 min av kampen setter vi godt trøkk på bortelaget. Gav dem lite tid og vi fikk gunstige brudd høyt i banen. Vegar kom nesten fri et par ganger på kant og Lars K fikk kampens største sjanse etter 10 min da han etter et par dueller endte alene med Kolbotns keeper på halvdistanse. Desverre ble lobben litt for høy. De neste minuttene tok Kolbotn over og klarte også å få et par gjennombrudd, men avslutningene endte langt utenfor mål. I denne perioden sleit vi med å komme oss skikkelig ut og drev med litt for mye småspill på små flater. Så raskt vi fikk opp blikket og la ballen i bakrom ble vi farlige igjen og fikk strukket ut Kolbotn med aggressive løp. 1-0 kom etter at Eirik presset venstrebacken aggressivt. Støttepasningen til midtstopper ble noen få cm upresis og dermed var Lars frispilt i bakrom. Avslutningen var slik en trener elsker, enkelt nede i hjørnet uten dikkedarer og akrobatikk. Resten av omgangen bølger spillet frem og tilbake. Vi kommer nærmere og nærmere store sjanser med hurtig spill i lengderetning. Kolbotn får også et par store sjanser, men Jakob står i veien. 5 min før pause kommer 2-0. Vi roter det først til i forsvar, men Jakob redder sjansen og dunker ballen i bakrom. Til slutt ender ballen opp hos Eirik som kontant setter ballen i hjørnet fra 16 metern. 2 matchavgjørende situasjoner i begge ender av banen på 15 sek. De siste minuttene av omgangen presser vi på og Mats L setter 3-0 minuttet før slutt med et kontant skudd oppe i hjørnet fra 14 meter. Situasjonen kommer etter stort trøkk fra både spissledd og midtbane. Et ekstra mål til pause på ren kollektiv vilje tar vi gjerne med.

Vi la ned mye krefter i 1. omgang og i 2. omgang ble vi lavere i spillet. Kolbotn trillet mye ball- det var de flinke til i brukbart tempo. Men defensivt jobbet vi godt og holdt dem stort sett på god avstand til målet vårt. Terje brukte nøyaktig 2 min på banen til å stille inn skuddfoten og da lå ballen i lengste hjørnet med en klinisk avslutning fra 20 meter. Resten av omgangen ble litt transport etappe for begge lag. Kolbotn prøvde å få en redusering, var flinke til å trille ball og vende spillet med lange krossere, men vi jobbet hardt og solid med det defensive. Et par ganger fikk de gjennombrudd mot oss men da ordnet Jakob opp. Litt større presisjon i overgangspillet kunne vi fort ha puttet et par mål til på slutten. Da var det store rom å boltre seg i.

Som ventet ble dette en helt annerledes kamp enn borte mot Heggedal. Med 2 lag som ville angripe med mange folk ble det en åpen kamp med masse sjanser begge veier. Vi var best foran mål og hadde det lille ekstra som vippet matchavgørende situasjoner i vår favør. Ellers var det en tøff kamp mellom 2 hardtarbeidene lag på store Frogner stadion. Heggedal produserte 1 stor sjanse på oss sist, mens Kolbotn nok hadde 5-6 store sjanser uten å score. Defensivt var vi da både heldige og dyktige i presset. Offensivt har vi stort trøkk, men fortsatt mye å gå på i pust og samspill (siste nøyaktige pasningen).

Resultatene viser så langt at det kommer til å bli mange tøffe og jevne kamper i denne avdelinga- så her er det bare å omstille seg til neste kamp.

Ellers er det vel greit å få med seg at Kolbotn uttaler til sin lokalavis ØB at vi er et høyst middelmådig lag :). Vi får vel da konkludere med at det det må to til for å danse tango... Ingen bakdel for oss dersom motstanderne tror man kan kruse seg gjennom 4. div i Oslo.

http://www.oblad.no/sport/kollektiv-kollaps-for-kolbotn-1.7859076
Tropp mot Kolbotn tirsdag, KFUM4 onsdag

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Apr 2013

Vedlagt ligger troppene for kamp 4. div tirsdag på Frogner Stadion kl 2015 og kamp onsdag kl 2015 på KFUM banen. Oppmøte torsdag kl 1900 og onsdag kl 1915.

Tirsdag:

Målmenn: Jakob, Sindre

Forsvar: Erik, Andreas, Bendik, Vegard H, Vedran

Midtbane: Eirik, Petter, Mats L, Øystein, Kim

Angrep: Tom Ø, Vegar, Lars K, Terje, Ole

Forfall meldes umiddelbart. Laget blir tatt ut etter mandagens trening. Vi kan benytte 3 mann av benyttede spillere tirsdagen på onsdagens b-kamp+ de reservene som ikke ble benyttet. Dvs i utgangspunktet skal følgende møte onsdag:

Sindre, Martin, Vegard H, Ole M, Lars J, Alex, Kim, Øystein, Ole, Frode, Carl, Sindre, Tor, Pål
Tap i første seriekamp mot Heggedal

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Apr 2013

Etter en jevnspilt 1. omgang med masse dueller, fikk et defensivt innstilt Heggedal et perfekt utgangspunkt for 2. omgang med en tidlig straffe i omgangen. Vi trøkker hjemmelaget bakover, men er ikke presise og duellsterke nok til å få en utlikning og dermed ender seriepremieren med et knepet tap mot et rutinert lag som kjempet hardt, men som burde vært slått.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Vedran- Øystein, Petter, Eirik- Kim, Lars k, Tom Ø. Innbyttere: Mats L, Ole og Vegar.

En sjansefattig første omgang med masse dueller, lange baller og litt over middels bra tempo. Heggedal hadde vel ingen kvalifiserte sjanser bortsett fra småfarlige på døballer. Vi fikk en stor sjanse med Lars på slutten av omgangen, men ballen gikk en halvmeter utenfor. Tendensen de siste 10 minuttene av 1. omgang var at åpningene begynte å bli større og vi spilte oss nærmere og nærmere sjanser mot et baktungt og tettliggende hjemmelag. Hjemmelaget virket småslitne til pause.

I 2. omgang la Heggedal seg enda lavere og oppskriften med raske kontringer var klar. Selv på 0-0 ble det brukt opptil et minutt på alle døballer og innkast og tempoet skulle dras ned. Stort sett hadde vi kontroll bakover, men skapte for lite fremover. Etter 10 min bryter dog hjemmelaget igjenom og får straffe selv om vi ligger i god balanse. Alt for dårlig press på vår høyre side gjorde at mann kunne vende opp både 2 og 3 ganger før ball i bakrom der vi kom på etterskudd og straffen så grei ut. Vi trøkker på og skaper nok situasjoner til å kunne spille oss igjennom en rekke ganger, men siste pasning ble ofte litt for upresis. Et kvarter før slutt kom den store sjansen, men alene på 5 metern ble avslutningen for svak og keeper kom akkurat på plass. Et hjemmelag som gav alt klarte også å rydde unna de siste kvarteret og vi gikk da på et 1-0 tap i seriepremieren, som i fjor.

Heggedal, er blitt betydelig forsterket de siste månedene og vil med gårsdagens innsats sikkert kunne hevde seg på øvre halvdel. Tøffe og røffe i duellene, men ikke ufine som for 2 år siden- og når dommeren tillot mannfolkfotball må vi tilpasse oss det og være forberedt. Vi fant aldri rytmen og var ikke inntense nok i viljen til å få med oss et resultat når marginene var litt i mot. En typisk første seriekamp med mer vilje enn kvalitet, der viljen vant til slutt.
Tropp til første seriekamp borte mot Heggedal

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Apr 2013

Vedlagt ligger troppen mot Heggedal. I og med at B-laget ikke starter før neste uke tar vi med en fyldig tropp til denne kampen. Noen spillere er fortsatt utilgjengelige, men vi stiller med en solid tropp.

Evntuelle forfall må meldes fra umiddelbart. Vi drar fra klubbhuset kl 1815 tirsdag kveld. Kampstart 2015.

Målmenn: Jakob og Sindre

Forsvar: Erik, Andreas, Bendik, Vegard H, Vedran, Martin

Midtbane: Kim, Eirik, Petter, Øystein og Mats L

Angrep: Tom Ø, Lars K, Vegar E, Ole og Tor.

Evntuelle forfall må meldes fra umiddelbart. Vi drar fra klubbhuset kl 1815 tirsdag kveld. Kampstart 2015.

Minner ellers om trening i kveld mandag 2045. Vi møter i garderoben kl 2000 for utdeling av utstyr.

Siste nytt på spillerfronten/skadesituasjonen: Stig har desverre meldt overgang til Langhus (der han bor). Lars J begynner å nærme seg trening igjen, Terje er på plass i løpet av uka, Mads er bortreist til den 25/4 og Andrés har begynt å løpe igjen etter menisk-operasjonen i slutten av februar.
Seier 3-1 mot Manglerud Star lørdag formiddag

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Apr 2013

Vi leder 2-0 etter en tett og god 1. omgang der vi vel alt i alt hadde litt større trøkk enn et bra MS lag. I 2. omgang var både tempo og kvalitet mye dårligere med større avstander og mye slurv fra begge lag. 3-0 kom midtveis på et selvmål og reduseringen minutter før slutt. God matchtrening for alle involverte mot et fysisk godt rustet lag.

Fagerborgs lag: Sindre- Martin, Ragnar, Vegard H, Vedran- Kim, Patrick, Eirik- Tor, Lars K, Frode: Innbyttere 2. omgang: Øystein, Bendik, Erik, Ørjan.

MS startet best og gikk rett i strupen på oss. De fikk også den første ballen i mål allerede etter 6 min som ble annulert for offside. Gradvis kom vi inn i kampen og tok over mer av banespillet. Det meste foregikk på midten med intense dueller og tett spill. Lars satte sin 2. store sjanse på en heading etter ca et kvarter. Utover i omgangen skapte vi jevnt og trutt gode muligheter og etter ca. halvtimen satte Kim et frispark rett i mål fra 25 meter. Bortsett i fra farlige døballer fra MS side var vel Fagerborg nærmest det tredje målet det siste kvarteret (et annulert mål også) av omgangen- selv om det vel hadde vært i overkant ut i fra banespillet.

I 2. omgang gjør begge lag en del bytter og nivået falt betraktelig. Vi har god kontroll bakover bortsett fra på døballer der fysisk store MS spillere dominerte. Offensivt skaper vi nesten ingenting i 2. omgang. Spillet bølget dog frem og tilbake mellom 16 meterne. 3-0 kom på et selvmål 20 min ut i omgangen. Tor setter et innlegg fra kant i tverleggern og en MS spiller slenger ut et bein og sender den tilbake i eget mål. Minutter før slutt faller vi ikke tidlig nok og reduseringen kom.

Godt fornøyd med et bra resultat mot ambisiøse Manglerud Star som sikter mot 4. div og vel har gode forutsetninger for å klare det. Vi bytter 8 mann i start11ern fra tirsdagens kamp og ser fortsatt ut som et godt 4. div lag. Det gir oss mange opsjoner når serien nå starter til tirsdag og kampene kommer på løpende bånd. Vi fikk trent på duellfotball på en forholdsvis liten bane som en god forberedelse til tirsdagens serieåpning mot Heggedal. Deffensivt ser vi bedre ut nå etter 2 uker med intensiv forsvarsdrilling. Ellers gjør Kim en god kamp og melder seg kraftig på.
Ny tropp mot MS lørdag formiddag kl 1200

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Apr 2013

En del forfall i opprinnelig plan: Følgende møter

Målmann: Sindre

Forsvar: Erik, Vegard H, Bendik, Vedran, Ragnar

Midtbane: Kim, Vedran, Terje, Øystein, Eirik, Petter

Angrep: Tor, Lars K/Vegar E, Ole, Martin, Frode

Trening torsdag kveld på FROGNER STADION. OPPMØTE 1945 i garderoben der.
Seier 2-1 mot Gruner tirsdag 9/4

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Apr 2013

Vi drar i land en 2-1 seier over Gruner på Dælenenga kunstgress tirsdag kveld. Lars K scorer begge målene i 1. omgang etter 2 gode prestasjoner. Gruner scorer det eneste målet i en stort sett rotete 2. omgang.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Vedran- Eirik, Petter, Øystein- Tom Ø, Lars K, Ole. Innbyttere: Vegard H, Kim, Tor og Martin.

Vi er ikke helt med på notene i starten og misser grovt i forsvaret de første minuttene og Gruner skaper de første 2 sjansene. Etter 10 min ta vi gradvis over spillet og spiller tidvis bra fotball. Lars setter 1-0 etter 15 da han jagger en tapt ball som Gruner likevel roter bort. Bra jobba. Samme mann lager 2-0 etter en halvtime da han tar ned en ball på brystet inne i feltet. Vi er vel også nærme 3-0 før halvtid- men omgangen ender 2-0.

2. omgang starter litt som første med et jagende hjemmelag- men i denne omgangen er det trygt defensivt og aggressivt forsvarsspill. Gradvis løper Gruner fra seg og vi overtar igjen uten å skape med enn 2-3 gode sjanser blant annet på døballer. Reduseringen kommer etter ca 25 min av omgangen der vi gjør en stygg posisjoneringsfeil på venstresiden. Gruner får til et viss trykk på slutten uten å score. Vi har mange gode overgangsmuligheter på slutten, men velger mye vanskelige løsninger og klarer ikke å straffe hjemmelaget ytterligere.

Offensivt lugget det denne kampen mens defensivt satt ting bedre etter en svak innledning. Godt fornøyd med duellspillet der mange trøkket til og var bra på alerten.
Troppene til ukas kamper tirsdag og lørdag

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Apr 2013

Troppene til ukas kamper ligger i saken. Oppmøtetidspunkt tirsdag på Dælenenga kl 1830. Lørdag kl 1100 i Manglerudhallen.

Tirsdag 9/4 kl 1930. Oppmøte 1830 på Dælenenga kunstgress:

Gruner:

Målmann: Jakob

Forsvar: Erik, Andreas, Bendik, Vegard H, Vedran

Midtbane: Eirik, Petter, Øystein, Kim

Angrep: Tom Ø, Lars K, Terje, Tor og Martin.

 

Kamp mot M/S lørdag kl 1200 i Manglerudhallen, oppmøte kl 1100:

Målmann: Sindre

Forsvar: Pål, Vegard H, Ole Marius, Lars J, Ragnar

Midtbane: Kim, Stig, Vedran, Terje

Angrep: Tor, Lars K/Vegar E, Ole, Martin, Frode.

Vi regner da med at både Lars J og Vegar E trenger frem til lørdag for å være spilleklare pga skadesituasjonen. Mats L og Mads F er utilgjengelige til disse kampene samt seriestart neste uke.

Ved forfall må meldes snarest. Fortsatt muligheter for å spille seg inn på 11elvern til seriestart både tirsdag og lørdag.

Det er ikke noe personlig sjakktrekk å ligge etter med betaling av spillerlisens + treningsavgift dersom DU ønsker å spille første seriekamp.

 
Treningskamper før seriestart- aktiviteter april

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Apr 2013

Vi møter Gruner 9. april kl 1930 på Dælenenga. Manglerud/Star møter vi 13. april i Manglerudhallen kl 1200. Vi skal videre prøve å få en treningskamp for B-laget den 17. april- dagen etter seriestart i 4. div slik at alle har kamp i "blodet" før seriestart.

Se fullt pgm for april under.

Foreløpig aktiviteter for spillere i A-stallen i Fagerborg BKMandag 8. april Trening Tørteberg kl. 20.45

Tirsdag 9.april Tr.kamp mot Gruner kl. 19.30 på Dælenenga

Torsdag 11.april Trening Frogner St kl.20,15

Lørdag 13.april Tr.kamp mot M/S i Manglerudhallen kl. 12.00Mandag 15.april Trening Tørteberg kl. 20.45

Tirsdag 16. april Seriekamp mot Heggedal i Heggedal kl.20.15

Torsdag 18.april Internturnering FB2-FB3-FB4 på Frogner St. kl.20.15

Fredag 19.april Trening Tørteberg kl.18.30Mandag 22.april Trening Tørteberg kl. 20.45

Tirsdag 23.april Seriekamp mot Kolbotn på Frogner kl.20.15

Onsdag 24.april Seriekamp FB 2 mot KFUM 4 på KFUM arena kl. 20.15

Fredag 26.april Trening Tørteberg kl.18.30

Mandag 29.april Trening Tørteberg kl.20.45

Tirsdag 30. april Seriekamp mot Vestli på Vestli Kunstgress kl.20.45

Onsdag 1.mai Seriekamp FB 2 mot OSI 3 på Marienlyst kl. 20.15

Fredag 3.mai Trening Tørteberg kl.18.30
Tap 4-0 mot Gjerdrum 1.april

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Apr 2013

Vi slipper inn 2 mål de siste 5 minuttene av 1. omgang og ligger dermed under 3-0 etter 45 min mot 3. div laget Gjerdrum. Vi skulle i 1. omgang trene på å ligge lavt med fokus på riktige avstander i forsvarsarbeidet- noe vi i liten grad har trent på i vinter. Det gikk ikke bra. I 2. omgang står vi høyt og spiller da jevnt med et lite spillemessig overtak til oss. Det ble likevel Gjerdrum som puttet målet i den omgangen 10 min før slutt og resulatet ble da småstygge 4-0.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Ole Marius, Vegard, Vedran- Kim, Eirik, Petter, Mats L, Ole- Carl. Inn i 2. omgang: Lars K, Tom Ø, Terje og Bendik.

Det lave presset utfører vi fortsatt alt for dårlig. For lite aggressive i førsteforsvarsjobben, ofte for store avstander i ledd, mannsorienterte i stedet for sone og faller for sent på lange baller selv når vi ligger lavt. Når vi står høyt og avstandene blir større er det tydeligvis lettere å orientere seg om hvem som skal presse enn når vi ligger lavt og det viktigste er å ta ut de farlige sonene nær eget mål og avstanden til medspillere. Alle baklengsmålene kommer mot oss når vi er i god balanse med mange spillere på riktig side. Det å ligge lavt betyr heller ikke at vi IKKE skal ta sjanser fremover når vi har ball. Vi blir også her alt for passive. Vi er uheldige på mål nr 2 bakover når et forholdsvis ufarlig skudd fra langt hold blir forlenget via Ole Marius hode og fyker utenfor Jakobs rekkevidde 5 min før pause. Men det er utilgivelig å så stoppe oppe pga litt motgang de siste minuttene av omgangen og så gi dem et meget lett mål nr 3 1 minutt før pause.

4 bytter til 2. omgang. Høyere press og mer løpsstyrke fremover gav et helt annet kampbilde. Vi fikk til et større press, og skaper noen store sjanser i løpet av omgangen dog uten å komme opp i det antallet vi bruker. Fysisk holder vi oss godt mot 3. div laget utover i kampen, men med det dårlige utgangspunktet fra 1. omgang føltes det nok mer som et pliktløp enn som gode muligheter for å kunne ta det igjen.

Hadde dette vært 1. seriekamp hadde vi startet annerledes mannskapsmessig og taktisk, men vi viser fortsatt at defensivt har mye som må rettes opp i. Fysisk er vi godt rustet.
Tap 3-2 mot Lokomotiv Oslo torsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mar 2013

Vi taper til slutt 3-2 mot et godt Lokomotiv lag torsdag kveld. I første omgang blir vi rundspilt og fraløpt og er ikke i nærheten av å matche hjemmelaget. Her var det mye tunge bein. I 2.omgang løfter vi oss gradvis og den siste halvtimen er det vi som er klart best og er nærme et resultat med skudd i tverleggern fra 5 meter og alene med keeper helt på slutten. Inngangen til kampen ble alt annet enn ideel med hele 5 forfall onsdag kveld/torsdag formiddag i den opprinnelige startelvern. Likevel stiller vi med et lag som normalt skulle slå bra i fra seg i 4. div.

Fagerborgs lag: Jakob- Pål, Erik, Ole Marius, Vedran- Eirik, Petter, Øystein- Tor, Lars K, Terje: Innbyttere: Sindre, Alex, Mats L, Martin.

Som vanlig i 4. div er bøtta full med unnskyldninger når man først går på en smell. Vegard E, Tom Ø i angrepsrekka sliter med småskader. Mads F og Andreas i forsvarsrekka måtte også melde forfall og når Bendik i tillegg ble syk på torsdag var 2 i angrepsrekka satt ut av spill og 3 av 4 mann i den tiltenkte bakre firer ute. Med litt omstokking stillte vi dog med et slagkraftig lag. Det store spørsmålet på forhånd var dog om gutta, der blant annet indreløperne våre, nå var klare for den 4 kampen på under en uke. Både Øystein og Eirik spilte 2,5 kamper i helga på midtbanen (og da snakker vi ikke om 2 stillestående høyrebacker med 1 løp pr 5 min).

Fagerborg får den første store sjansen i kampen allerede etter 2 min. Ole Marius kommer først på en døballsituasjon og er cm i fra å gi oss en tidlig ledelse. Derfra og ut 1. omgang handlet det utelukkende om Lokomotiv. Vi blir løpende imellom et ballsikkert og spillende hjemmelag. De var merkbart mer friske og raske i røttene sine og hadde ingen problemer med å spille seg ut og gjennom vårt forsøk på høyt press. Korte avstander, kontrollerte pasninger og mange samtidige løp gav gutta våre en god smak på hvordan det er når vi ikke får det til og blir overspilt. På returløpene hadde Lokomotiv 5-6 mann på plass på riktig side før vi var i nærheten med å fylle på med nr 2. På vår venstreside lå vi feil både i angrepsleddet og en småskada Vedran på backen hadde dagen da verken plasseringer eller duellspill fungerte. Den siden var dermed E6 for Lokomotivs ballsikre høyreback som stadig kom på løp. Det spillemessige overtaket gav ikke Lokomotiv mange store målsjanser. Men 1-0 ble satt inn fra 20 meter. Ballen lå helt i vinkelen, men uten den helt store farta. 2-0 kom etter at vi klarerer bare halveis i feltet. Mot spillets gang reduserer vi 4 min før pause på en døball der Ole Marius igjen er frempå. 3-1 kommer like før pause der en mann fra døvinkel driblet seg forbi 4 mann i feltet vårt langs dølinja. Kollektiv kortslutning.

I pausa var fokus å få folk til å ligge i ramma. Være mest opptatt med sine egne arbeidsoppgaver (og ikke alle andres) og det faktum at 45 min bare er halvveis. En febersyk Jakob i mål byttet med Sindre og Alex kom tidlig inn for Vedran. Vi hever oss da også gradvis og tar mer og mer over spillet. Lokomotiv er ikke fullt så kjappe i beina og avstandene ble større. Etter 20 min setter Mats L inn 2-3 på en ny døball og der i fra og inn foregikk det meste av spillet på Lokomotivs banehalvdel. 10 min senere får vi en trippelsjanse til å utlikne. Først skudd i tverleggern, før ballen blir reddet 2 ganger på streken. Vårt jevne kjør gav ikke mange store målsjanser før vi helt på tampen får en ny stor sjanse da Terje blir frispilt alene med keeper. Avslutning gikk desverre rett på målmannen og vi går da på vårt 3 tap i vinter.

Ingen katastrofe å tape mot dette Lokomotivlaget som i 1. omgang holdt 3. div standard. Vi ønsket jo i utgangspunktet å kunne stille med en tilnærmet 11 elver i denne kampen, men når det ikke ble tilfellet fikk vi likevel en god del svar og nyttig lærdom.

1) Pr dags dato er vi ikke i nærheten av toppnivået vårt (Lokomotiv har kommer betydelig lenger der). Det er ingen bombe med tanke på all den mengdetreninga vi har hatt de siste ukene (fortsatt 3,5 uker til seriestart). Samtidig er vi godt trent- Vårt laveste nivå er betydelig bedre enn i fjor (selv med sure bein) og på slutten av kampen i går klarer vi kollektivt å flytte beina raskere enn Lokomotiv. Et godt tegn med tanke på den uka vi har bak oss.

2) Vi kan bare være middels fornøyd med hvordan vi fremstår når vi blir satt under press. Vi må bli flinkere til å løse våre egne arbeidsoppgaver, ikke prøve å overkompensere for andre (skaper stor ubalanse) og i hvert fall ikke grave oss ned og fokusere på alt som er feil når ting ikke går på skinner. Vi har en meget fysisk krevende spillestil og må være forberedt på at det vil være motstandere som vil matche oss/og eller at vi ikke har dagen.

3) Høyt press mot god motstander krever maksimalt fra alle. Er vi ikke på nett blir dette veldig sårbart og da må vi være disiplinerte og kommer oss ned i ramma. Dette fikk vi trent på og løste heller dårlig i første omgang.

4) Vi er mer robuste enn i fjor. Vi kollapser ikke selv om vi blir utspillt og vi klarer å kjempe oss tilbake i kampen. Et 1.omgangs senario trenger ikke gjenta seg i 2. omgang.

5) Ole Marius klarer seg bra i midtforsvaret og melder seg på som en het kandidat i en 11elver. Bidrar med trøkk på offensive døballer også. Mats L var også frisk den siste halvtimen og vil få igjen senere for harde treninger nå.
Spillerlisens..

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mar 2013

Til våre spillere i 4. og 6. div.

 

Til våre spillere i 4. og 6. div.

Som dere er kjent med har Norges Fotballforbund overlatt til klubbene å innkassere spillerforsikringen (spillerlisens) for alle aktive spillere.

For våre 2 lag har vi 28-30 spillere og med 26000 kr. I forsikringssum blir det

kr.900.00 pr spiller.

Spillerforsikringen er en personlig forsikring og en absolutt forutsetning for å spille organisert fotball

Nærmere opplysninger om forsikringsordningen finnes på nettsiden fotball.no

Vi har videre bestemt at for å gjøre draktvasken lettere for alle , vil vi i år iverksette en ordning hvor hver spillerkjøper egen shorts og strømper til en svært redusert pris.

For

kr. 300.- får dere egen spillershorts og strømper og en fin Diadora T-skjorte med Fagerborglogo i tillegg.

Da spillerforsikringen forfaller 1.april må vi be om at alle spillere innbetaler kr.900.-+ kr.300.-til sammen kr. 1200.- til kto 1600 2064026 Fagerborg BK. så raskt som mulig.

Med Hilsen

Styret

Arne Dahlsrud
Litt påskeinfo...

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mar 2013

I påsken trener vi mandag 24. mars kl 2030 på Kringsjå. Dersom nok folk trener vi også onsdag 26. kl 2030 på NIH. Så tar vi påskeferie frem til mandag 1. april da vi skal spille kamp mot Gjerdrum (3. div) kl 1800. Oppfordrer alle til å trene godt i påska. Minner også om spillerlisens som har forfall til mandag. 28.000 kr skal betales så alle må bidra med sin skjerv (se sak under).Tropp treningskamp mot Lokomotiv

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Mar 2013

Foreløpig tropp mot Lokomotiv er vedlagt under. Vi sliter med en del småskader slik at Andreas, Tom Ø og Vedran først i kveld er sikre på om de er spilleklare. Vi regner med å møte et topplag i 4. div på torsdag og kampene mot Lokomotiv har alltid uansett vært tøffe fysiske bataljer. I fjor slo vi dem 2-0 i treningskamp i en kamp der vi var klart best, men som også sannsynligvis var den beste kampen vi presterte i 2012. Det blir spennende å se om de fleste gutta er helt restituerte etter den meget tøffe treningsleiren i helga og mentalt klare for en ny tøff økt. Vi trenger nå en kamp der vi blir satt under press og møter kvalifisert motstand.

Målmann: Jakob

Forsvar: Mads, Andreas, Bendik, Ole Marius, Erik

Midtbane: Eirik B, Petter, Øystein, Vedran, Mats L

Angrep: Lars K, Vegar, Terje, Tom Ø.

Ved forfall fra de nevnte spillerne vil 2 nye (skadefrie) spillere bli supplert inn i troppen.

Situasjonen på langtidsskadefronten er som følger: Lars J og Vegard H er forventet skadefrie over påske, mens Andrès og Georg vil det nok ta noe mer tid med å få på plass. 3 av disse er forsvarsspillere og sterke kandidater i en 11er. Pr dags dato er vi litt for få forsvarsspillere i akseptabel fysisk form.
Serieoppsett...

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Mar 2013

Det komlette serieoppsettet kommer til fredag 22. mars. Det vi vet i dag er at Teisen tar plassen til Holmlia i vår avdeling da Holmlia i siste liten fikk fornyet kontrakten i 3. div. Vi starter den 16. april med bortekamp mot Heggedal, hjemme mot Kolbotn uka etter før Vestli borte. Dvs at vi møter 2 av forhåndsfavorittene allerede i april måned så her gjelder det å holde koken oppe i påskeferien også. Alle hjemmekampene er satt opp på Frogner stadion.Oppsummering treningsleir 2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Mar 2013

Helga 14. til 17 mars dro 22 spillere/trenere og sportslig direktør Arne Dahlsrud til Fjerritslev for en intensiv treningsleir med 3 treninger og 3 kamper på 2 og en halv dag. Med mye kamptrening for alle involverte mot varierende motstand, og med til dels vanskelig underlag dro vi hjem med 3 seiere og 17-6 i målforskjell. 5 à side intern turneringen i hallen søndag formiddag var nok den økta med høyest tempo og sterkest motstand der hele 12 mann var såpass skadefrie at de kunne utfordre hverandre. Sosialt kan vi ellers konstatere at vi har en fin gjeng der Fagerborg fortsatt har en egen evne til å tiltrekke seg "artige skruer" selv om almennkunnskapsnivået (quiz) nærmer seg 8. div på en del spillere. 

Fredagens motstander Re, 4 div fra Vestfold: resultat 8-3 (4-2). Hovedkampen vår ble mot den antatt sterkeste motstanderen: Re fra Vestfold. De har sterke ambisjoner om å rykke opp i 3. div og mener selv de er favoritter til det.

En kort oppsummering er: full overkjøring fra start til slutt. Vi produserer tonnevis med sjanser, blir feilaktig avblåst for offside mange ganger (uten linjemenn), scorer 8 mål og slipper inn 3 (2 unødvendige straffer på spillere på vei ut av straffefeltet). Leverer en meget god kamp i høyt tempo- 18 mann spilte. Kise 4, Andreas, Martin, Ole og Frode 1 hver.

På lørdag spilte vi 2 kamper der til sammen 19 mer eller mindre moderat skadde menn deltok. Vi delte lagene i relativt sett 2 jevne lag.

Kamp 1 på lørdag: Fjerritslev (dansk 4. div) som vel hadde moderat norsk 5. div nivå. Resulat: 4-0. svak kamp med meget varierende tempo. Slitne bein der nivåforskjellen først kom frem i 2. omgang da fjerritslev (dårlig trente) var enda slitnere enn våre helter. Kulerammen stoppet på 4 mål, men burde vært det dobbelte.

Kamp 2 mot Farsund, 5.div lag fra sørlandet med opprykksambisjoner. I full snøstorm ble resultatet til slutt 5-3. Med 5 cm snø på banen ble dette en parodi med skliende spillere i dårlig tempo. 1. omgang er vi forferdelige dårlige. Høyt press med 3 mann uten feste var en umulighet og enkelte av Farsunds tungvektere så ut som Guds gave til fotballen der de stillestående fikk tatt sine finter mens vi (uten truger) sleit med å holde oss på beina. Istedet for å ta det som en fysisk økt tuslet vi rundt og sutret over alle slags vondter og plager. Et par gode løp fra Tommern og pasninger i bakrom, skaffet oss dog ufortjent 1-0 (Tommern) og 2-0 (Vegar på straffe). Farsund utliknet rett før pause på sin 5 eller 6 store sjanser. Vi tapte nok 90 % av duellene i 1. omgang. 2. omgang var også dårlig, men tross alt bedre. Vi skapte nå sjanser som vi ville og var litt mer nøye i duellspillet. 3 mål til før slutt før Farsund fikk sitt 3 mål på dagens klareste frispark situasjon. 5-3 var dog sikkert greit på et føre som var helt håpløst.

Alt i alt et godt sportslig utbytte. Vanskelig å lese for mye ut av kampene pga omstendighetene. Vi leverer nok årsbeste mot Re, som skulle være et solid 4. div lag, mens de 2 lørdagskampene var dårlige mot svakere motstand som ikke hadde nok kvaliteter til å straffe oss. Positivt at vi dog klarer å hente oss inn i 2. omgang mot Farsund etter å ha vært fullstendig på bærtur i 1.
Info treningsleir i Danmark 14. til17. mars

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Mar 2013

Vedlagt er programmet og en del praktiske opplysninger angående treningsleiren. Ved behov for ytterligere info ta kontakt med Arne.

TRENINGSSAMLING I DANMARK 14-17 MARS

Velkommen til en forhåpentligvis utbytterik og hyggelig treningssamling i Danmark.

Foreløpig program ;

TORSDAG 14 mars kl.18.00 Frammøte Tørteberg Kunstgress

kl.19.30 Avreise med Stena Saga

FREDAG 15.mars kl.07.45 Ankomst Fredrikshavn

kl.09.30 Ankomst HAN-HERRED

kl.10.00 Orienteringsmøte

kl.11.00 Trening Kunstgress

kl.13.30 Lunsj

kl.14.30 Spillermøte m/kampforb.

kl.16.00 Kamp mot RE fotball 4.div. Vestfold Kunstgress

kl.18.30 Middag kl.20.00 Spillermøte

kl.21.00 Svømmebasseng m/romstafett

LØRDAG 16.marskl.07.30 Frokost

kl.08.30 Trening (gress)

kl.10.00 Kamp mot Fjerritslev (dansk 4. div) kunstgress

kl.13.00 Lunsj

kl.14.00 Spillermøte

kl.15.30 Kamp mot Farsund IF , kunstgress

kl.18.30 Middag

SØNDAG 17.mars kl.09.00 Frokost

kl.10.00 Spillermøte og utsjekking

kl.12.00 Trening

kl.14.00 Lunsj

kl.17.30 Avreise med COLOR-Line fra Hirtshals

Middagsbuffet i restauranten

kl.21.15 Ankomst Larvik

NOEN PRAKTISKE OPPLYSNINGER:

Sengetøy får dere på treningssenteret

Ta med varmt treningstøy og fottøy til både kunstgress og naturgress.

Ta også med joggesko til innendørstrening dersom været skulle bli helt håpløst.

Ta med badetøy og ekstra håndklæ.

De som ennå ikke har betalt turen (totalpris kr. 2100.- må gjøre det snarest !!!

Kontonr. 1600. 2064026 FAGERBORG BK

VELKOMMEN TIL EN FLOTT TUR !

Fagerborg BK

Arne DahlsrudSeier 4-1 mot Sarpsborg FK lørdag ettermddag

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Mar 2013

Hjemmelaget hadde lite å stille opp med mot et litt mer skjerpet Fagerborg lag. Vi putter 4 mål de første 40 min av kampen og leder 4-0 til pause. Etter 10 slappe minutter av 2. omgang bruker vi den siste halvtimen på å trene på å ta kjappe overganger. Vi er flinke til å skape sjanser, men er ganske ineffektive og ender bare opp med noen skudd i treverket og dårlige skuddforsøk fra distanse. Vi jobber bra, skaper mye sjanser med høyere tempo i spillet enn hjemmelaget, dog uten å sprudle ( tunge bein etter en tøff torsdagstrening?) på maksgir.

Fagerborgs lag: Sindre- Ragnar, Erik, Bendik, Vedran- Øystein, Stig, Eirik- Tom Ø, Vegar E, Terje: 2. omgang: Ole og Tor.

Mye forfall i de bakre rekker og noe fremover ble vi til slutt 13 solide menn som dro ned til Sarpsborg lørdag formiddag. På en stor bane ble hjemmelaget ikke raske nok i de kollektive forflytningene da vi satte fart fremover og målene kom jevnt og trutt utover i 1. omgangen etter litt nølende spill de første 10 minuttene. Eirik satte inn 1-0 etter 11. min etter et kjapt veggspill. Vegar økte til 2-0 da han løp opp et slapt tilbakespill (17. min). Tom satte 3-0 etter en halvtime etter at vi kom fri på venstresiden. Terje putta 4-0 5. min før pause med et skudd i hjørnet fra 14 meter. Vi er ganske effektive i 1. omgang selv om vi kanskje ikke scorer på de mest opplagte sjansene. Sarspborg får 2 store sjanser på løp i bakrom, men vi blir ikke straffet selv om vi står høyt hele omgangen.

Inn med nye kanter, Tom og undertegnede hvilte og Øystein gikk ned på høyreback. Med 4-0 i målprotokollen skal det noe til å være fullt skjerpet til 2. omgang. De første 10 min er da også slappe. Vi dribler mer og litt for mange skal gjøre de vanskelige tingene. Vi skaper så 2-3 meget fete sjanser, men får ikke det 5. målet som sannsynligvis ville ha tatt vekk det siste motet til hjemmelaget. I stedet er det Sarpsborg som får en redusering på corner. En stygg miss av Sindre, som ellers gjør en meget solid kamp i mål. Sarpsborg fikk så enda et par fete sjanser etter slurv bak, før vi kjører overganger igjen den siste halvtimen. Vi kommer på mye gode løp og er ofte i overtall. Men den siste avgjørende pasningen eller skuddet ble bare "nesten" god nok og kvalitetsforskjellen på lagene ble da ikke reflektert ytterligere i målprotokollen i 2. omgang.

Vi gjør en solid jobb. Jobber bra og orker å løpe mye. Vi har likevel en del å hente på å jobbe tettere i det høye presset. Balltempoet er stort set bra og når presisjonen var god skjærer vi rett igjennom. Stig fikk sin første kamp i år på sentral midt, og 40 åringen viser at han fortsatt kan gjøre en god jobb.
Månedens spiller og poengplukkern for februar ble..

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Mar 2013

Øystein med 25,5 poeng, Erik med 24,5 og Ragnar med 21,5. Jakop fikk 17,5 og resten lå rundt 11 til 15 poeng. Stort sett godt oppmøte i februar også med 18 mann i snitt på treningene.Tropp til Sarpsborg 9/3-2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Mar 2013

Vi møter Sarpsborg FK i Sarpsborg lørdag ettermiddag kl 1300. Avreise fra Oslo blir kl. 1015. Troppen er under. Sarpsborg spiller i 4. div og har mål om å etablere seg i 3. div i løpet av de nærmeste årene. Det blir spennende å møte utenbys motstand.

Målmann: Sindre

Forsvar: Erik, Bendik, Vedran og Ragnar

Midtbane: Eirik, Stig, Øystein

Angrep: Tom Ø, Vegar, Terje og Ole.

Vegar sjekker beina i kveld. Dersom ikke han kan vil det bli tatt ut en angriper til. I tillegg skal det inn 1 forsvarspiller og en midtbanespiller til.
Tap 4-2 mot Bøkeby søndag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mar 2013

Heming kunne ikke stille lag slik at det ble Bøkeby som ble motstander for gruppe 2. Vi taper til slutt 4-2 etter en svak kamp. Vi bytter 10 mann fra forrige kamp mot Skeid og fremstår lite samspilte og med til dels meget svakt trøkk i spillet vårt. Vi skaper nok like mange store sjanser som Bøkeby, men er mindre effektive og slipper inn for enkle mål. Vi må ha 2 straffer for å score.

Fagerborgs lag: Stian- Ragnar, Bendik, Vegard, Alex- Mats L, Petter, Eirik- Tor, Vegar, Ole: Innbyttere: Erik, Terje, Tom og Martin.

Bøkeby er en fin motstander. Mange gode spillere med godt nivå på pasninger, forståelse og en del spisskompetanse, men et lag som absolutt kan jobbes i senk. Det gjorde vi ikke. Balltrilling i labert tempo bak dreper det som kunne vært antydning til bevegelse fremover. Da går det som det ofte gjør: langballer men med for lite trøkk i forflytningene bakfra. Vi skaper riktignok de 2 første store sjansene på presise pasninger i bakrom men setter dem ikke. Bøkeby får så 1-0 på et langskudd i hjørnet. En god prestasjon, men vi gir bort den gode skuddmuligheten med å ikke jobbe iherdig nok med for å komme på riktig side når man selv er ovespillt. En gjenganger som vi ser alt for ofte på trening også. 2-0 kommer etter en halv time. Vi er i god balanse, men orker ikke å gå riktig i press eller å falle i sikring og 3 mann blir overrumplet når stikkern i bakrom kommer. Resten av omgangen kjører vi på, men skaper lite store sjanser.

2. omgang blir mye frem og tilbake. Vi skaper bra med sjanser, men må ha straffe for å redusere til 2-1. Like etter blir det 3-1 på et skudd fra ca 20 meter som Stian ikke fikk slått unna. 4-1 kom direkte på frispark fra skrå vinkel. 3 min før slutt får vi en ny straffe og dermed 4-2 tap.

I utgangspunktet skulle de 2 troppene vi har stillt denne uka være ganske like i kvalitet, men det viste seg nok at dagens lag ble ganske uhomogent fysisk. Vi setter ikke fart, for få samtidige bevegelser og alt for dårlig trøkk i løpene. Her er det en del som må løpe seg opp.
Seier 3-2 mot Skeid torsdag kveld.

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Mar 2013

Vi vinner til slutt 3-2 mot Skeid etter å ha ledet hele veien fra ca 20. min. På begynnelsen er vi sløve og lar Skeid slippe til flere store sjanser etter massivt slurv i posisjoneringene våre defensivt. Utover i kampen produserer vi masse store sjanser med gode løp og hurtig pasningsspill. I 2. omgang er vi klart best og styrer spillet. Med stor ineffektivitet klarer vi dog ikke å drepe kampen og Skeid reduserer helt på slutten etter et offsidemål (ingen linjedommere). Alt i alt en fin gjennomkjøring mot et Skeid lag som gav alt (og mer til) i taklingene.

Fagerborgs lag: Jakop- Erik, Andreas, Mads, Vedran- Øystein, Petter, Terje- Tom Ø, Lars K, Frode. Innbyttere: Ole Marius og Eirik.

Slurvete innledning- vi spiller oss til noen småsjanser, men er litt for hete på grøten og avslutter for tidlig og fra for langt hold. Bakover er vi lite aggressive i støtinga (for seint) og slurver fælt med sikringsjobben. Her har vi mye å gå på. Skeid får 3-4 store sjanser på gjennomløpinger (et par av dem var offside), men Jakob sørger for å holde buret rent. Etter ca 20. min kommer 1-0. Øystein setter skuddet fra 16 metern sikkert nede i hjørnet. Tommern øker til 2-0 10 min senere på en lang ball i bakrom og klinisk avslutning på venstre fra skrå vinkel. Klassescoring. Dette så ut til å gå til hodet på skeidspillerene. På neste kontring ble Lars K klippet ned bakfra. 1 min senere 2 fotstakling, og 30 sek etter på ny stygg massakrering av Terje. Ja-ja. Skeid reduserte 5 min før pause og vi misbrukte et par meget store sjanser på tampen av omgangen.

I 2. omgang styrer vi spillet mye mer. Produserer jevnt og trutt sjanser og bare litt sløvhet og nonsjalanse gjør at vi ikke dreper kampen det første kvarteret. Skeid fikk svært få sjanser denne omgangen og heldigvis hadde de roet seg ned i taklingene. Vi er mye bedre i støtinga i bakerste ledd og Skeid fikk dermed ikke vendt opp og sendt ball i bakrom fra gunstige posisjoner.  Petter legger på til 3-1 7 min før slutt før skeid reduserte 3 min før slutt, der vi stopper opp pga offside (uten linjedommere).

Tross alt en fin kamp der vi må stå på hele kampen. Mye bra spill offensivt og en del vi fortsatt kan rette på. Første ordentlige kamp for Tommern som til tross for lengre tids sykdom, fikk vist med stor fart og timming hvorfor vi hentet ham inn i siste overgangsvindu. Jevnt over god jobbing inkludert Frode. Ny kamp til søndag med ny tropp.
Tropp til kamp mot Skeid og Heming denne uka

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Feb 2013

Gruppa er delt i 2 jevne lag som skal spille mot henholdsvis Skeid bredde på torsdag og Heming søndag. Begge 4. div lag.

Oppmøte torsdag kl 2000 på Nordre Åsen. Søndag oppmøte 1600 på Hemingbanen.

Mot Skeid: målmann- Jakop

Forsvar: Mads F, Andreas, Ole Marius, Erik, Alex

Midtbane: Øystein, Petter, Vedran

Angrep: Tom Ø, Lars K, Terje, Frode og Martin.

Mot Heming: målmann- Stian

Forsvar: Ragnar, Bendik, Vegard, Alex

Midtbane: Eirik, Stig, Mats L

Angrep: Tor, Vegar, Ole.

Det vil i tillegg bli hentet inn 3 mann fra skeidtroppen. Alle tilgjengelige spillere som ikke er bortreist eller skadet eller som ikke har trenet (minus Sindre i buret) på en stund vil dermed få matchtrening. Vi er fortsatt i en fase der treningsmengde er prioritert mer enn spissing av laget.
Fagerborg- Korsvoll 2 ble knust 11-0 fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Feb 2013

Korsvoll stillte desverre med et alt for ungt lag som fikk smake på ordentlig seniorfotball mot Fagerborgs beste. Med 3-0 til pause ble det lekestue i 2. omgang og kuleramma stoppet på 11-0. Rapportene sier at det ble vist rask og fin fotball og de 14 involverte fikk en fin treningsøkt med angrepsspill som fokus. Terje putta 4, Vegar 2, Eirik 2, Martin 1 og Lars K 2.5-0 over Fagerborg 4 tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Feb 2013

Fagerborg 4 har lenge prøvd å få til en treningskamp mot A/B-laget. Det laget er 1 år gammelt og vant sin avdeling i 2012 i 8. div, men fikk ikke rykke opp da Fagerborg 3 er i divisjonen over. Kvalitetsmessig kunne de muligens klare seg i 6. div. Vi stilte med 4-5 mann som er godt trente og høyaktuelle for A-laget i 4 div og resten som er aktuelle med en god del mer trening. 1. omgang var katastrofalt dårlig og en perfekt illustrasjon på at Fotball er et kollektivt lagspill der vi er helt avhengig av hverandre (les: flere gjøre noe samtidig) både for å lykkes og for å ha det gøy. Vi leder 1-0, men kunne like gjerne ha ligget under. 2. omgang er et eneste langt stormløp mot motstandermålet og 5-0 var mange mål for lite mot en usedvanlig dårlig trent motstander. Ærlighet varer lengst!

Fagerborgs lag: Stian- Pål, Andreas, Ragnar, Alex- Mats L, Albert, Øystein- Frode, Tom Ø, Lars J. Innbyttere: Vedran, Ole Marius, Martin, Sindre.

Vi starter med slik vi har planlagt. Etter 30 sek: ball mellom back og midtstopper i bakrom, timet løp og med litt mer kraft i beina hadde Frode åpnet målkontoen alene med keeper. Noen minutter senere får Lars J en stor sjanse men blåser den over. Resten av omgangen degenerer inn i det komplette pinlige. Stillestående kanter og spiss. Midtbane med håpløse pasninger og forsvar som ikke står opp i folk og roter de enkleste baller over sidelinja. Fagga 4 skaper noen farligheter på døballer og er flere ganger i nærheten av å score. På slutten av omgangen dukker plutselig Tommern opp, snurrer noen motstandere og legger inn til Øystein som setter 1-0.

2. omgang er bedre. Det kommer mer og bedre løp bakfra. Motstanderen orker fint lite og vi skaper store sjanser hvert 2./3. minutt. Frode scorer, Øystein igjen, Cardo på straffe og en til. Ellers hadde vi mange muligheter og burde hatt 3-4 mål til.

Alt i alt ble det da en treningsøkt med mange svar og en god del flere spørsmål.
Tropp mot Korsvoll 22/2- kl 1800 på NIH

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Feb 2013

Troppen mot Korsvoll ligger i saken. Korsvoll kommer med B-laget sitt som spiller i 4. div.

Vi trener onsdag kveld kl 2030 på nih. Torsdag blir treningsfri.

målmann: Sindre

Forsvar: Erik, Mads, Vegard H, Andreas og Vedran

Midtbane: Eirik, Petter, Terje, Øystein

Angrep: Ole, Vegar E, Tom Ø, Lars J.

dersom Lars J er indisponibel blir Tor med (dersom han er blitt frisk igjen).

Vi skal være min 14 mann.
Seier 2-1 mot Rommen torsdag 14/2

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Feb 2013

I en litt rotete kamp med mange dueller tar vi til slutt en fortjent 2-1 seier mot et Rommenlag som gav oss kamp helt til slutt. Vi lager 2 mål i midten av 1. omgang etter en hektisk start, og har stort sett god kontroll resten av kampen. Vi får en del bra muligheter i 2. omgang også, men er ikke vasse nok foran mål. En typisk sliteseier på en dag med en del lugging i flyten. Uansett, hverdagskampene (som det er flest av) er de viktigste å vinne. 

Fagerborgs lag: Sindre W- Ragnar, Andreas, Vegard H, Erik- Vedran, Petter, Eirik B- Tor, Vegar E, Lars K. 2. omgang: Øystein, Mats L.

På et praktfullt anlegg med lite lys og mørk ball var det flere enn de med begynnende grå stær som sleit med å se ball og annet. Rommen gikk i strupen på oss- stod høyt og vi ble for stillestående og upresise til å straffe dem. De første 20 min var hektiske med masse balltap begge veier. Gradvis begynte vi å skape sjanser. Vegard satt 1-0 etter en rask gjennomspilling (Petter) da vi bryter ball/bein på midten (Ragnar) mens Rommen er på vei ut. Lars setter 2-0 etter gjennombrudd og presist innlegg fra høyrekant Tor etter ca 30. min. Rommen skapte noen farligheter på en rekke døballer inne på hver egen halvdel. Men denne gangen er vi nøyere i markeringer og ble ikke straffet. Det siste kvarteret styrer vi spillet bra og får til litt mer strukturert fotball, dog uten å få ytterligere uttelling.

I 2. omgang legger Rommen seg lavere og satser mer på kontringer med en ny spiss med bra trøkk i seg. Vi styrer stort sett greit og skaper jevnt og trutt bra med muligheter innenfor motstanderens 16meter. Skuddtrening bør stå på programmet neste uke. Bakover er det stort sett god kontroll. Rommen fikk en stor sjanse på gjennomløpning der vi er litte granne for trege med å ta ut farlig rom, men skuddet gikk like utenfor. Døballene blir rensket unna. 3 min før slutt kom reduseringen på en god prestasjon og hardt skudd fra deres spiss, men som vi likevel burde ha unngått  (som jo de fleste baklengs burde bli). Vi ror det greit i land til slutt.

En del lugging i spillet. Med mye omrokkeringer i 2. omgang og litt uvante posisjoner klarer vi ikke helt å ta fullstendig kontroll på kampen slik fysikken vår burde tilsi. Defensivt er vi tettere i duellene og unngår baklengs nesten helt ut. Rommen var et helt greit 4. div lag og fin matchtrening.
Tropp mot Rommen 14/2 kl 1930 Libanen

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Feb 2013

Under er troppen mot Rommen. Det vil bli tatt ut 3-4 mann til på onsdagstreninga. 2 forsvarere og 1-2 angripere.

Målmann: Sindre W

Forsvar: Erik, Andreas M, Vegard H

Midtbane: Eirik, Petter, Vedran, Mats, Øystein

Angrep: Lars K, Vegar, Tor.

Vi har 2 kamper neste uke. Tirsdag på NIH2030 og fredag NIH kl 1800. Vi skal da sette sammen 2 slagkraftige lag men tirsdagskampen vil de som har spilt minst så langt få mest spilletid.
4-2 seier mot BSK fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Feb 2013

Vi vinner til slutt 4-2 mot BSK i en kamp vi er klart best i 60 minutter og leder 4-0. På slutten orker vi ikke (mangel på konsentrasjon) å gjøre ting ordentlig og lar BSK score 2 enkle mål. Terje scorte 2 mål i 1. omgang og Petter 2 mål i 2. omgang.

Fagerborgs lag: Stian- Erik, Andreas, Mads, Vedran- Øystein, Petter, Eirik- Tor, Carl P, Terje. Inn i 2. omgang: Sindre W, Lars J, Martin, Niklas og Mats L.

Vi setter Bækkelaget under press fra start av og tvinger opp tempoet. Vi er flinke i å stresse dem i forsvarsleddet og tvinger frem mange pasninger som stort sett ble fanget opp i vårt midtbaneledd. Avstandene i angrepsleddet ble ofte litt for stor til å fange opp ballen høyt oppe i banen men Bækkelaget fikk sjelden spilt seg over midtbanen vår som jobbet hardt. Sjanseskapinga skulle i stor grad dreie seg om Terje som kom på løp bakfra. Første sjansen ble misbrukt, men etter 15 min lå ballen i mål etter en suser fra ca 40 meter. En ypperlig kandidat til årets mål. Samme mann satte 2- etter 25 min og fikk noe underlig annulert sitt 3 mål. 2-0 etter 1. omgang etter total overkjøring i 45 minutter. Ingen sjanser eller avslutninger til BSK ble notert. Vi er først og fremst gode på kjappe omstillinger, delvis flinke på å brette ut spillet. Enda litt større presisjon så hadde vi hatt 5 mål til pause.

De første 15 minuttene er en fortsettelse av 1. omgang. Forholdsvis kjappe angrep resulterer i både 3-0 og 4-0 med Petter etter gode forarbeid av Lars J og Terje. Vi blir også feilaktiv avvinket for et par offside av linjedommere som ikke var helt koordinert da våre raske folk ble spilt igjennom. Den siste halvtimen forsvant mye av trøkket og presisjonen i spillet vårt. Vi slutter å brette ut og la ballen gå kjapt og er mye mindre hissige i gjennvinningene. BSK skaper lite sjanser men holder mye mer på ballen. Første reduseringen kom et kvarter før slutt. En retur fra keeper følger vi ikke nøye nok opp. 5 minutter før slutt blir det 4-2 etter en opprulling på vår venstreside. Igjen alt for enkelt med store avstander i forsvarsleddet og ingen sikring når mann først blir overspilt.

Alt i alt en god time som det er verdt å bygge videre på. Vi mangler vår teoretiske første rekke i angrep men konkurrentene viser at det blir mange om beinet og at vi uansett forfall skal kunne stille slagkraftige lag i år. Defensivt er vi pottetette i 75 minutter. De siste 15 minuttene sprekker vi opp alt for mye mot en høyst middelmådig motstander og viser at vi har veldig mye å hente i posisjoneringsspillet og i støte/falle dynamikken. Vi bruker for lang tid før vi faller inn i farlige soner og vi mangler den kommanderede "sjefen" som gjør at vi konsekvent i 90 min jobber som en enhet bak.

Ellers hyggelig gjensyn med BSKs nye venstreback: Sigurd Nilsen, en gammel Fagerborghelt fra storhetstiden vår på 2001-2004 tallet. Han var da en ung, lovende og stillestående venstrekant, kjemisk fri for hard defensiv jobbing på det legendariske bronselaget til Fagerborg i 2002 sesongen i 3. div. Til tross for dette var han alltid en av arkitektene bak mange av målene våre (det ble mange (av den typen som vokser med årene)..). Da han forlot oss dro han til Pors og addecoen/2. div i mange sesonger. Litt synd at vi ikke får anledning til å banke dem i serien i år...
Poengplukkern januar ble...

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Feb 2013

Vedran stakk av med seieren for januar med 22 poeng. Øystein fikk 20, og Lars J, Tor og Sindre W havnet på 19. Petter, Mads F og Lars J lå lenge best ann men Vedran unngikk sykdom og andre forstyrrende aktiviteter og dro i land seieren!Tropp mot BSK 8/2- kl 1800 på NIH

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Feb 2013

Troppen mot BSK møter kl 1700 på NIH. Vi gjør noen bytter i fra forige ukes kamp og 5 nye par bein får sjansen:

Målmenn: Sindre W og Stian.

Forsvar: Erik, Mads F, Andreas og Patrick

Midtbane: Eirik B, Vedran, Petter, Mats L, Øystein

Angrep: Terje, Vegar, Lars J, Carl P, Martin
Stygt tap 5-1 i første treningskamp mot Holmen

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Feb 2013

Holmen viste seg også i år å være for sterke for oss i begynnelsen av februar. Spillemessig har lagene hver sin omgang i en kamp med godt tempo og driv, men Holmen er dødelig effektive og setter de fleste av sine sjanser. Vi slipper inn 3 dødball mål, er alt for sløve forsvarsmessig i egen boks og blir brutalt straffet for det av et godt Holmen lag. I 2. omgang er vi mer presise med større løpskapasitet og presser hjemmelaget bakover. 7 store sjanser resulterer i et mål fra Vegard E før Holmen punkterer kampen på slutten med et cornermål og en kjapp kontring.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Mads, Patrick- Tor, Øystein, Petter, Terje, Ole- Lars K. 2. omgang inn: Sindre, Alex, Vegard H, Eirik B, Vedran og Vegard E.

Vi skulle ligge i en femmer på midten i første omgang. Lykkes bare sånn delvis med det. Forsvaret faller for dypt og hele laget blir for baktungt når vi vant ballen. Vi fikk dog noen gode overgangsmuligheter, spesielt på venstresiden, men ble ikke presise nok i de siste avgjørende øyeblikkene. Holmen var kjappe og presise i pasningsspillet og fremstod som et godt 3. div lag. Selv om Holmen var best i 1. omgang og vi sleit med å skape sjanser, hang vi godt med i både duellspill og hurtighet mann mot mann. Alle 3 baklengsmålene i første omgang kom mot etablert forsvar i god balanse (2 døball mål) der det ser ut til at vi har god kontroll. Vi blir dermed straffet hardt i situasjoner der vi ikke ligger tett nok og aggressivt i mann.

I  2. omgang tar vi over initiativet. Allerede i det første minuttet burde det ha kommet en redusering. Vi trøkker hjemmelaget bakover og skaper jevnt og trutt godt med sjanser. Vegard E kommer inn og viser muskler med en gang. Eirik kommer ofte opp fra indreløperposisjonen og Lars K får også 2-3 store sjanser. Til tross for stang skudd, 2-3 redninger på strek lar reduseringen vente på seg til det ca 25 min. Vegar E åpnet da målkontoen. På slutten får Holmen igjen et corner mål der en enslig mann får stange inn 4-1 fra 5 meter, og enda noen minutter senere blir det 5-1 på en kontring.

Vi var aldri 4 mål dårligere enn Holmen i denne kampen og får da velge å se litt bak resultatet. Godkjent 2. omgang med bra angrepsspill, en god del skapte sjanser og stort sett bra tempo i pasningsspillet. Det er lite sannsynlig at vi kommer til å møte et så godt lag i 4. div, men vi er nødt til å ta på alvor den sløvheten som stadig viser seg forsvarsmessig (gjenganger på treningene også) når vi må reorientere oss raskt og det er litt "diffust" hvem som skal støte/plukke farlig mann. Når vi blir utfordret på fart mann mot mann, eller i duellspillet der det er åpenbart hvem som er i situasjonen, klarer vi oss bra- selv mot gode 3. div spillere.
Praktisk info, treningskont, treningsleir, dugnad osv

Postet av Fagerborg Ballklub den 31. Jan 2013

Se under...

Betaling av treninsgkont kr 1500 for vinterbane + treningskamper (koster oss drøyt 2000 kr pr gang) + medlemskont på 500= 2000 kr forfaller 1. feb. Vennligst betal ASAP. Vi må ut med 60.000 kr neste uke.

Se bankkonto Fagerborg under KLUBBINFO-> organisasjonsdata.

Treningsleir 14. til 17. mars i Danmark må meldes på ASAP. Depositum på 500 betales ASAP og helst innen 1. feb.

De som ønsker å bruke opptjent dugnadstid til ovenstående betalinger sier i fra om det.

Skiweekend 15. til 17. februar må meldes på ASAP og helst før 1. feb. Kost og losji til 300 kr for 2 dager er gunstig i hyggelig selskap. Påmeld til Eirik Bakka:97634483.

Dugnad fredag 1. feb og 8. mars, vi har lovet 10 stk. 7 påmeldte til 1. feb.
Tropp treningskamp mot Holmen

Postet av Fagerborg Ballklub den 31. Jan 2013

Vi tar med 17 mann til treningskampen mot Holmen kl. 2000 søndag 3. feb. Avreise fra klubbhuset 1830. Evnt forfall bes meldes snarest. Det blir en lett blanding av nytt og gammelt, og de som ligger lengst framme fysisk på treningene så langt. Resten av troppen, som er fysisk rustet for kamp på nåværende tidspunkt, spiller neste fredag mot Bækkelaget sammen med en del fra denne troppen.

Keepere: Jakob og Sindre.

Forsvar: Erik, Mads, Andreas, Vegard og Patrick

Midtbane: Eirik, Vedran, Petter, Øystein og Terje.

Angrep: Vegard, Tom Øyvind, Lars K, Ole K og Tor.

Motstander er Holmen som i år spiller i 3. div. Vi møtte dem i 4. div for 2 år siden og vant begge kampene. I fjor feide de oss av banen i treningskamp i slutten av januar og vi må regne med å møte et godt lag som er ytterligere styrket med gode spillere. I år har vi selv kommet i gang på en mye bedre måte med gode forhold og godt treningsfremmøte gjennom hele januar, og bør derfor være bedre forberedt. Det blir spennende å komme i gang med årets matching og den første testen/øvingen.
Treningskamper våren 2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Jan 2013

Vi har da satt opp treningskampene våren 2013. Vi kommer muligens til å putte inn 2 kamper til i april.

Fredag 25.jan kl.18.30 mot GRUNER på Dælenenga (avlyst)

Søndag 3. febr. kl.20.00 mot HOLMEN på Holmen  (1-5)

Fredag 8. febr. kl.18.00 mot BSK på NIH (4-2)

Torsdag14.febr. kl.19.30 mot ROMMEN på Libanen (2-1)

Tirsdag 19. feb kl 20.30 Fagerborg 4 (5-0)

Fredag 22.febr. kl.18.00 mot KORSVOLL 2 på NIH (11-0)

Torsdag28.febr. kl.21.00 mot SKEID2 på N. Åsen (3-2)

Søndag 3.mars kl.18.00 mot BØKEBY på Hemingbanen (2-4)

Lørdag 9.mars kl.13.00 mot SARPSBORG i Sarpsborg (4-1)

Torsdag 14.mars kl.18.00 AVREISE DANMARK 2 Kamper:

Fredag 15. mars mot Re (4.div  vestfold) (8-3)

Lørdag 16. mars Fjerittslev (4. div Danmark) (4-0)

Lørdag 16. mars Farsund (5. div Agder) (5-3)

Torsdag 21.mars kl. 20.30 mot LOKOMOTIV

Uke 14 ???? Ikke avklart

Tirsdag 16. april SERIESTARTOppstart 2013 litt info

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Jan 2013

Første offisielle Fagerborgtrening i 2013 er da gjennomført mandag 7. januar på Kringså. I motsetning til i fjor var det gode forhold. 25 mann møtte opp- en del nye fjes og noen gamle dukket opp. De 2 neste ukene vil bli brukt til å sette opp en A-tropp på ca 25 mann + en b-tropp (ca 10 mann) som skal være med å serve våre 2 lag. Mer under...

Treningstidene og treningskampene ligger nå på vår hjemmeside. Sannsynligvis blir det satt opp 2-3 kamper til for at alle skal få nok kamper før seriestart.

Spillermøte blir 16. januar kl 1830 på klubbhuset. Da blir et så komplett opplegg (sportslig/adm) som mulig presentert fra ledelsen.

Stallen blir delt opp i 4 grupper som i 2 ukers sekvenser skal ha ansvaret for utstyr og garderobe, samt avvikling av kampene for b-laget i sesong (mai-juni+ aug-okt). Arbeidsoppgaver er før hver trening: 1) hente utstyr i garderobe, 2) pumpe baller (jeg kommer til å sjekke!), 3) vann i flasker (friskt vann!), 4) sjekke vester (11 vester a 3 farger). Alt skal være på plass minst 5 minutter før treninga starter. Oppgavene siste trening i 2 ukers ansvaret: vester OG garderobe skal vaskes før neste gruppe overtar. Er dette for dårlig eller blir glemt av gruppen påløper 2 ekstra uker for å trene seg på hushjelprollen!

Gruppe 1 med ansvar for uke 2+3 er: Sindre W, Andreas M, Erik H, Stian B, Lars K, Ole Marius, Vegard H, Mads F. De resterende gruppene kommer fortløpende...

Premiering: Undertegnede har lest en oppdatert psykologibok der det blir påstått at menneskeheten som art lærer best på gjennom positiv stimuli og tilbakemeldinger i motsetning til irrettesettelser og irriterte primalskrik (70- og 80- tallets treningsfilosofi som funket godt på 2000-tallet også- med litt svake empiriske data som bevis...). Teorien skal utforskes gjennom følgende: På hver trening i spilløvelsen blir det delt ut poeng til vinnerlag. Poengene blir tellt opp i løpet av måneden og månedens spiller blir kåret på første trening i ny måned. Lagene blir satt opp enten strukturert (kampforberedelse eller spesialtrening) eller ustrukturert gjennom diverse matematiske algoritmer slik at sammensetningen av lagene vil variere. Poengene er personlige og kan publiseres på sosiale medier til glede for kreti og pleti.

Forfall til trening skal meldes på SMS: 90976665. Undertegnede driver ikke med Facebook, Linkedit og annet fjas. Klarer man ikke å melde forfall på reglementert måte blir man trukket 1 poeng. Kan kanskje virke firkantet på ustrukturert ungdom ( de under 40), men vi bør vite hvem og hvor mange som kommer på trening for best mulig planlegging til alles beste. Kommer man for sent på trening blir det også trukket 1 poeng (sorry Cardo...). Beinhardt regime med vilkårlig praksis.

Skitur til Kvitfjell blir arrangert 18. -20 januar. Egenandel 300 kr for overnatting + mat. Heiskort er personlig og evnt sprudlevann. Vi håper å få flest mulig med. Påmelding blir sendt til Erik H: 99535662 og/eller Eirik B:97634483.

Umbrocup i Vallhall: Fagerborg deltok på sesongens første Umbrocup i Vallhall i desember og vant turneringen og 1500 kr i førstepremie (for ikke å snakke om prestisjen). Det blir en ny mulighet førstkommende lørdag fra 1200 til ca 1600. Vi trenger minst 8 mann- sms 90976665 dersom du vil være med.

Treningsbaner: vi investerer som vanlig ca 50 % av driftsbudjsettet vårt på oppvarmede baner i vinterhalvåret. Vi forventer dermed at forholdene vil være gode på Kringsjå og NIH. Tørteberg er ikke oppvarmet, men blir behandlet med kjemikalier og kan være glatt når gradestokken ligger rundt 0. Tenk derfor på fottøy (myke knotter er best på dette dekket). Ved stort snøfall og umulige forhold blir treningen flyttet til løpebanen under Bislett.

Dugnader: vi jobber med å få flere slik at treningsleir og treningsavgifter vil kunne jobbes inn for driftige og fattige studenter, og andre med kronisk dårlige betalingsrutiner (som jo som oftest heller ikke har tid til dugnad). Våre avgifter ligger nå på et gjennomsnitt i Oslo (laveste på 10 år) samtidig som dere blir tilbudt de beste forholdene på vårt nivå. Spillere som blir liggende etter på forpliktelsene blir ikke prioritert i kampene.

Ellers ser vi frem til en god oppkjøring før alvoret starter i en avdeling der 10 av 12 lag har uttalt at de skal rykke opp til eliten i 3. div.