30.10.08 - Utover høsten og vinteren...

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Okt 2008

Oppstart av høstens treninger starter mandag 3. nov kl1900 på tørteberg. Vi fortsetter mandagene og onsdagene kl 1900 så lenge forholdene tillater det. Se under for mer info.

Treninger frem til jul:

Mandag og onsdag kl 1900 på tørteberg.

Etter jul trener vi 2 ganger i uka på NIH og vi skal prøve å få en innendørstrening i tillegg. Selv med nedrykk (dersom ikke Groruddalen trekker laget sitt OG KFUM rykker opp OG feks Follo går konk - de har vært i skifteretten alt i høst) opprettholder vi dermed det sportslige tilbudet med optimale baneforhold. I 2009 satser vi som et 3. div lag for direkte opprykk til 3. div i 2010. Vi kommer også til å barbere utgiftene dvs at egenandel (treningskont + dugnad) til spillerne skal ned med 2-3000 kr pr hode. Det blir Danmarkstur i april, treninger og kamper på Marienlyst og forhåpentligvis skitur i jan/feb.

Vi begynner nå å jobbe med spillere og ønsker beskjed om deres status. Hvem fortsetter hos oss og hvem vil videre. Ved sesongoppstart i januar skal alt være på plass og da vil hovedfokus være å lage et bedre lag enn i år og dermed vinne fotballkamper. Vi satser på å ha treningskamper primært mot 3. div lag.

De fleste av dere vil i disse dager får purringer på betalinger. Betalingsfrist er 15. nov og alt må være betalt før evnt overganger til andre klubber. Dere som ønsker å jobbe dugnad i stedet for å betale kan melde dere på den 21. og/eller 28. nov og 12. desember. Det blir første mann til mølla da det er begrenset med plasser. Vi håper dere gjør opp asap slik at vi kan starte 2009 med blanke ark og hovedfokus på det sportslige. 

Avslutningsfesten med kåringer, loddsalg og morro blir fredag 7, november på Frigghuset. Fotballturneringen starter kl. 1700. Vi er avhengig av påmld for å kunne bestille mat. Fint om dere melder dere på i god tid og ikke først et par timer før festen starter. Sprudlevann til eget konsum med dere ordne selv.
15.10.08 - Med 3-0 tap i årest siste kamp klarte Fagerborg ikke å fullføre høstens langspurt.

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Okt 2008

I en spillemessig jevn batalje var det Røa som fikk det første forløsende målet midtveis i 2. omgang. På en kontring får de et korrekt straffe. Da vi lemper folk i angrep kommer 2-0 på en ny kontring 5 min senere og spikeren kommer 7 min før slutt på en keepertabbe. Med totalt 19 poeng ender vi sannsynligvis sist av 11ver lagene i oslo avdelingene og dermed kan ikke engang 2. div kabalen redde Fagerborg fra nedrykk og 4. div fotball i 2009.

Fagerborgs lag: Alex- Pål, Ragnar, Andreas M, Andreas S- Bjørn, Trond, Eirik B, Atle- Frode og Martin. Innbyttere: An og Oscar.

Optimismen etter de siste oppløftende kampene var tilstede. Røa har vært håpløse i hele høst mens vi hadde hatt stigning. Morten H måtte dog melde pass på mandagens trening og Magnus likeså på oppvarminga, begge pga av strekk. Når så Atle (magevonde etter Egypt tur) og Frode (store kneproblemer) viste seg å være lite mobile, fremstod vi som betydelig svekket.

Gutsen var dermed ikke den samme som i de siste kampene og det ble en jevn spillemessig batalje mot et forholdsvis svakt Røa lag. 1. omgang er jevn, Røa er dog gode på kontringer og skaper en del nesten situasjoner mot vår nykomponerte bakre 4er. Vi spiller en del ball, men det ble liten fremdrift og vi skaper knapt en sjanse i hele 1. omgang. Omgangen endte målløs.

2. omgang setter vi litt høyere press og litt større tempo og presser Røa tilbake. Vi får større muligheter men med mye individuelle ferdigheter parret med beskjedne kollektive ferdigheter kjørte vi oss stort sett fast før motstanderens 16 meter. Røa får den første store sjansen med en fri heading som går rett på keeper etter 20 min. 2 min senere setter vi vår største sjanse i stanga. Minuttet senere har vi dagens beste Fagerborg kontring der vi ruller opp på høyresiden. Men i stedet for å legge inn på første tidlig skulle mannen dribles 2 ganger. Røa vant dermed ballen, kontrer og etter en duell i feltet får de straffe som de setter. Vi prøver krampaktiv å komme tilbake men resultatet ble at Røa noen få minutter senere kommer på en ny kontring og i overtall får de et nytt mål. Vi fortsetter å prøve det siste kvarteret men kollektivt ble det for svakt til å produsere de store sjansene. Røa fikk med målene masse energi og fikk på tampen mange gode overgangsmuligheter i overtall. 3-0 kom dog etter en keepertabbe.

Fram til 1-0 kunne kampen ha vippet begge veier, men med den første scoringen var løpet kjørt og vi taper fortjent. Etter 13 sammenhengende sesonger i 3. div er det trist å måtte ta heisen ned til et nivå som vel egentlig drives i folkehelsas tjeneste. Sesongen sett under ett har vi vært for dårlige, vi har knapt skapt sjanser, sluppet inn mål i bøtter og spann og tilsammen vunnet 6 seriekamper og 1 treningskamp på over 30 forsøk. Vi har vært uheldige med mye skader og marginer, men etter 22 kamper lyver sjelden tabellen. Motgang er bare noe man må takle både på og utenfor banen. 19 poeng er resultatet av vår felles innsats, fotballferdigheter og fysiske kapasitet.

Det blir nå en liten fotballferie på et par uker før vi begynner med våre kosetreninger på tørteberg. Forhåpentligvis fortsetter de fleste neste sesong. Noen vil nok søke nye utfordringer, nye vil komme til og det er å håpe at flest mulig motbeviser tesen om at dagens ungdom helst forlater et synkende skip i havsnød.
04.10.08 - I en thriller av en fotballkamp drar Fagerborg til slutt det lengste strået og vinner 4-3 hjemme over Jutul.

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Okt 2008

Vi er klart best i hele kampen bortsett fra de siste 10 min av 1. omgang, men vi gjør det veldig spennende med å forære Jutul noen meget lette mål. Innledningsvis gjør vi det vanskelig med å gi Jutul 1-0 allerede etter 2 min på en kjempetabbe. Vi utlikner etter 18 min som står seg til pause. 2. omgang presser vi på mens Jutul ligger bak og kontrer, noe de gjør bra. 5 mål blir satt i 2 omgang- 3 av Fagerborg og 2 av bortelaget og til slutt tok vi 3 nye velfortjente poeng.

Fagerborgs lag: Alex- Ragnar, Magnus, Andreas M, Andreas S- Bjørn, Trond, Eirik B, Atle- Frode, Morten H, Innbyttere: Christian og Pål.

Vi trår til fra start men får ikke helt til det samme presset som mot Lille Tøyen. Jutul går opp i 1-0 allerede etter 2 min på en real gavepakke. Et løst tilbakspill fra midtbanen gikk rett i bena på spissen som hadde små problemer alene med keeper. Vi blir litt sjokka av dette og det tar litt tid før vi kommer i gang. Etter 10 min begynner vi å produsere sjanser og utlikningen kom etter 18 min. Bakka snapper en ball på midten som han sender videre til Morten som fra skrå vinkel sender ballen inn foran mål der Frode har en lett jobb med å sette den. Vi fortsetter å trøkke bortelaget tilbake, skaper noen sjanser men vi er ikke helt på hugget alle mann. Jutul har lite å bidra med, de er stort sett farlige på kontringer og døballer og når vi slurver. På slutten av omgangen får vi igjen en downperiode men omgangen ender med 1-1.

I 2. omgang skrur vi opp tempet et lite hakk og den er ikke Jutul med på. Vi klarer dog ikke å skape de store sjansene og kalddusjen kommer på en kontring etter 7 min. Jutul avklarer på en corner, vi er i balanse og vinner avklaringa men roter det til i 2. trekket. Dermed kommer 5-6 Jutul spillere på en overgang mot et sovende Fagerborglag og igjen ligger vi under. En ny tabbe samt slett kollektiv innsats for å demme opp for problemet holder ikke!! Bare 5 min etter er vi ajour. Vi trøkker på ved et innkast, etter litt frem og tilbake havner ballen hos Trond inne i feltet og han får retta opp fadesen fra 1. omgang. Vi fortsetter å eie kampen og midtveis i omgangen går vi opp i en 3-2 ledelse. En ny døball fra Atle og Bjørn kommer som vanlig i 110 og setter ballen i mål via keeper. Ledelsen holdt seg i 7 min før Jutul utliknet på en corner, nok en lett baklengs. I mellomtiden måtte både Morten og Magnus ut med strekk, så en liten periode spilte vi med 9 mann.

12 min før full tid setter vi vinnermålet. Et frispark blir tatt kjapt, ballen havner til slutt hos Frode via Bjørn og alene med keeper har han ingen problemer med å sikre 3 poeng. Resten av omgangen trekker vi oss litt tilbake og Jutul får låne ballen litt. Vi rir dog av stormen og vinner fortjent 4-3.

Spillemessig var dette et tilbakesteg fra forrige kamp. Vi scorer likevel 4 mål og er klart best spillemessig. De tåpelige feila må dog lukes vekk før siste og avgjørende kamp borte mot Røa. Nå har de også kniven på strupen så det blir vel alt annet enn lett. Utgangspunktet er som i de foregående matchene- bare seier er godt nok- og det er jo et game vi kan!! 
30.09.08 - Solid 4-2 hjemmeseier i skjebnekampen mot Lille Tøyen

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Sep 2008

Bortsett fra det siste kvarteret i 1. omgang kjører vi over Lille Tøyen og vinner en meget fortjent seier. Den første halvtimen er bortelaget knapt over midten og vi burde ha ledet mer enn 2-0. Så sovner vi og inviterer bortelaget med i kampen med 2 lettkjøpte baklengs. 2. omgang er det press mot et mål og vi putter fortjent 2 mål de siste 20 min og vinner fortjent.

Fagerborgs lag: Alex- Ragnar, Magnus, Andreas M, Andreas S- Bjørn, Trond, Eirik B, Atle- Morten H og Frode. Innbyttere:Pål og Martin.

Vi startet med høyt press og hadde en meget fet sjanse allerede etter 1 min uten å få uttelling. De neste minuttene kommer vi oss til en del hjørnespark og presser på.1-0 kommer etter 13 min. Vi får et straffespark etter en hands i feltet. Andreas S setter den via stanga. 2 min senere får vi annulert et mål for offside. Allerede i det 20. min senere går vi opp til 2-0 etter et fint mål. Atle drar seg forbi på venstrekant og foran mål er det bare for Frode å bredsiden den inn. Vi fortsetter kjøret og skaper sjanser men nå har også Lille Tøyen våknet og gir oss en del problemer med kjapfoten sin på topp. Det siste kvarteret av omgangen er tempoet lavt, vi taper flere dueller og Lille Tøyen tar over. Reduseringen kom etter ca 32. min på en gjennomløping.3 min før pause blir det 2-2 etter et straffe som vel ikke kan diskuteres. Minuttet etter er vi heldige som ikke ligger under 3-2 til pause etter en ny gjenomløping. 2-2 til pause.

2. omgang starter også litt nølende men etter 10 min er vi i gang igjen. Tempoet er flere hakk høyere og vi maler og maler mot bortelaget- som på sin side er farlige på kontringer. Sjansene kommer og vi er nære på en rekke ganger. 3-2 målet lar dog vente på seg helt til det 27 min. Trond sender avsted en hard markkryper etter en retur på en korner. Ballen finner et hull i det tettpakkede feltet og havner i nota. 5 min senere går vi opp i 4-2. Martin skjærer inn i banen og sender en ball i bakrommet der Morten kommer i hundre og setter ballen til side for keeper. De siste 10 min blir det litt Hawai. Vi har gode muligheter for å øke ledelsen og Lille Tøyen skaper også noen farligheter. Det ender likevel med 4-2.

Med de fleste spillerne tilbake fra diverse forfallsgrunner, høstmørkt og Tørtebergs store flater å boltre seg på er vi flere hakk bedre enn Lille Tøyen. De siste kampers nesten opplevelser begynner å sette seg og når vi klarer å senke skuldrene, få fart på kula og til og med score mål er vi mer enn gode nok for 3. div. Dette må vi dog bevise også i de 2 siste kampene for at Fagerborg i 2009 skal gå på sin 13. strake 3.div år.
20.09.08 - Tapsrekka fortsatte mot Oslo City lørdag ettermidag

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Sep 2008

Et influensaherjet Fagerborg ledet 2-1 med 10 mann til 10 min gjenstod av kampen. Da nettet Oslo City 2 kjappe, det siste på en klar offside situasjon og til tross for 2 store sjanser til oss på slutten tapte vi ufortjent en ny kamp.

Fagerborgs lag: Kamal- Andreas S, Ragnar, Andreas M, Espen M- Pål, Atle, Eirik B, Jounes- Morten H, Bjørn. Innbytter: Alex, Carl.

Med 7-8 mann ute ble det en del improvisering. Vi trøkka likevel til fra start og satte press på Oslo City som likte dårlig å ikke få tid med ballen. Det var likevel hjemmelaget som fikk de 2 første sjansene. Vi stod imot og før det var gått 10 min hadde vi også hatt 2 fete sjanser uten å få utteling. Spillet bølget frem og tilbake med gode sjanser til begge lag. Trøkket holdt vi oppe og skapte mye trøbbel for hjemmelaget. 1-0 kom på en lang ball i bakrom. 2 City spillere løp etter ballen, en offsideplassert og en ikke offside plassert. Den ikke offsideplasserte nådde ballen først og linjedommeren definerte da den andre spilleren 1 meter i fra som ikke delaktig i spillet, en meget tvilsom avgjørelse. 2 minutter etter utliknet vi. Bakka satte ballen i mål etter et frispark og litt klabb og babb i feltet. 2 min før pause fikk Kamal i buret marsjordre etter å ha vært utenfor 16 metern og tatt ballen med hendene. Dermed var vi nede i 10 mann hele 2. omgang.

2. omgang er det faktisk vi som dominerer. Tempoet er litt lavere, Oslo City har liten fremdrift og våre helter på midtbane og angrep jobber og skaper store problemer for serievinneren. Etter et kvarter skaffer vi oss et straffespark etter en hands i feltet og vi leder 2-1. Det resultatet står til 10 min gjenstår. Et meget slitent Fagerborglag klarer ikke å følge en mann som tråkker seg igjenom, skuddet går gjennom føttene på en av våre forsvarere og i mål. 3 min etter scorer Oslo City igjen etter at linjedommeren for ndte gang lot en offside passere. Vi har 2-3 meget fete sjanser helt på slutten, men resultatet ville seg ikke denne gangen heller.

Vi taper ufortjent etter en hel omgang med 10. mann. Men som mot Gruner sist kamp (da vi spilte 70 min med 10 mann), har vi nå fått trøkk i spillet. Vi løper mye mer, er aggressive og skaper masse sjanser. 3 kamper igjen og intet er slutt før siste fløyteblås er tatt i 2008.
24.08.08 - Nytt hjemmetap mot Årvoll fredag kveld.

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Aug 2008

Igjen scorer motstanderen på sine 3 første sjanser og det taper vi kampen på. Spillemessig er vi fullt på høyde og vell så det med Årvoll, men det hjelper lite når vi ikke scorer mål og motstanderen scorer så lett så lett.

Fagerborgs lag: Kamal- Ragnar, Magnus, Espen J, Andreas S- Oscar, Philip, Eirik B, Trond Christian, Pål- Frode. Innbyttere: Atle, Morten H og Jounes.

Med kniven på strupen på høsten har vi tradisjonalt sett etter hvert slitt oss til poeng og høstformen. Med 7 kamper igjen sliter vi fælt med å finne flyten. Som i forrige kamp kjører spillemessig vi over et lag som ligger langt foran oss på tabellen. Fagerborg skaper den første store sjansen etter ca 10 min. Undertegnede legger en ball i bakrom som Frode plukker opp, men alene med keeper lykkes det ikke. Minuttet etter står det 1-0 til bortelaget. Tull og rot i forsvaret blir utnyttet og ut av intet forærer vi Årvoll det første målet. 10 min senere står det 0-2 på sjanse nr 2. En ball i bakrom klarer vi ikke å fange opp, keeper på halvdistanse og en halvgod lobb var mer enn godt nok til baklengs nr 2. 3-0 kom etter et nytt bakromsløp som man håper skulle bli vinket av for offside- det ble den ikke. De siste 10 min av 1.omgang ble skrekkelige med et demoralisert hjemmelag. Men heldigvis hadde et høyst ordinært Årvoll lag brukt opp magien sin så der ble vi ikke straffet.

Vi klarer å hente oss inn i 2. omgang. Litt høyere tempo og vi presser Årvoll tilbake i de første 35 min. Noen store sjanser lager vi men det blir dog likevel litt tannløst og reduseringen kommer ikke. Årvoll har et par kontringsmuligheter men omgangen ender målløs.

Alt i alt blir vi brutalt straffet for slurvete forsvarspill. Årvoll scorer på sine 3 første sjanser. Spillemessig er vi bedre enn motstanderen, har ballen mest, løper mer men mangler fortsatt litt tyngde og finess til straffe en ellers ordinær motstander.

Men, men. Flere spillere begynner å komme i form, vi vet hvor skoen trykker og vi begynner nå å spille mot lagene rundt oss på tabellen. Har vi ikke nok kvalitet og vilje til å slå dem er jo saken forholdsvis grei.
18.08.08 - Høyst ufortjent tap hjemme mot Sagene 1-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Aug 2008

Sagene vinner kampen på å score 2 mål det første kvarteret. Resten av omgangen og hele 2. omgangen er det Fagerborg som kjører kampen og skaper sjanser. Men med bare en redusering klarte Sagene å putte spikeren i kista i det 89. min med deres 3. sjanse i kampen.

Fagerborgs lag: Kamal- Ragnar, Magnus, Espen, Andreas- Bjørn, Philip, Eirik B, Pål, Oscar- Frode. Innbytter: Morten H.

Kampen startet i spaser tempo. Vi lå lavt og Sagene trillet ball med liten lyst til å gå fremover. Presset på ballfører var fraværende og de første 15 min foregikk det meste i transe. Sagene fikk sitt første mål etter ca 5 min med en lang ball ut på høresiden, kantspilleren (som ifølge Andreas var offside) kom ned til dårlinja og fikk lagt ut i feltet. En enslig Sagenespiller mot 3 fagerborgere kommer bakfra og bredsider ballen i mål. Mål nr 2 etter 15 min var veldig likt. Ned til dørlinja på høyresiden vår, ballen var faktisk godt over også, noe verken linjemann eller en godt plassert dommer fikk med seg. Ballen ble så slått ut i feltet der en Sagenespiller setter den i mål via tverleggern. Det var Sagenes 2 eneste skudd på mål i første omgang. Resten av omgangen er det vi som kjører løpet, skaper sjanser men det blir bare med Frodes ene redusering i det 35 min.

2. omgang ligner slik første sluttet. Vi løper over Sagene, spiller bra fotball mot en stillestående og uinspirert motstander og skaper en del sjanser. Det blir dog bare nesten- og istedet for en redusering kontrer motstanderen inn det 3. målet helt på slutten. Godt gjort av sagene å score 3 mål på 3 sjanser.

Spillemessig var kampen en stor forbedring fra foregående mot Skeid og MS. Vi var klart bedre enn motstanderen som ligger som nr 2 på tabellen. Vi slipper dog inn alt for enkle mål og klarer desverres bare å få putta ett. Men kan vi klare å få skrudd opp tempoet enda noen hakk de neste ukene bør vi kunne ta nok poeng til å overleve.
12.08.08 - Stortap borte mot Skeid 2 mandag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Aug 2008

Høstsesongens 2. kamp ble ingen suksess med hele 1-5 borte mot Skeid 2. Lite fungerte, vi slipper inn lette mål og taper fortjent. Vanskelig å finne andre unnskyldninger enn at vi taper mot et lag som var flere hakk bedre.

Fagerborgs lag: Kamal- Ragnar, Magnus, Andreas S, An- Philip, Espen, Eirik B, Pål- Oscar, Bjørn. Innbyttere: Jounes, Morten H og Aleksander.

Skeid gikk tidlig opp i en 1-0 ledelse allerede etter 8 min. Et frispark går igjennom feltet og i mål via en Skeidspiller. Skeid kommer stadig vekk forbi på vår venstrekant og setter oss under press. Etter et kvarter står det 2-0 etter en ny ubalanse, kontring og gjennomspill på venstrekanten. Vi ypper oss et par ganger før pause, men er i realiteten heldige med godt keeperspill og litt nonsjalante skeidere for at det bare står 2-0 til pause.

Første del av 2. omgang ligger vi litt bedre og Skeid skaper nå lite- noe vi også gjør. 3-0 kommer etter et par feilberegninger og nytt gjennomspill på venstresiden vår. På de 2 siste målene får vi liten hjelp av linjedommeren som først overser en klar offside og så på det siste vinker han for offside, forsvar og keeper stopper mens dommeren (korrekt) lar spillet gå og 5 baklengset ligger i nota. Fortsatt er det slik at man skal spille til fløyta går. Mellom 4-5 baklengs fikk vi et trøstemål på straffe som Andreas S setter.

Lite annet å si en UFF og UFF over prestasjonen. Slett forsvarsspill, dårlig samhandling og lite trøkk over spillet vårt gir sjelden poeng. Forbedringspotensialet er enormt og her må det rett og slett øves iherdig!
04.08.08 - Høstsesongen startet med seier og 3 poeng i bunnoppgjøret mot MS.

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Aug 2008

Det ble til slutt en fortjent 3 poenger mot Manglerud Star i høstpremieren på Marienlyst stadion. Vi var minst dårlige i en uryddig og rotete kamp. Det stod 2-1 til pause og 2. omgang endte målløs til tross for veldig mange gode muligheter. Defensivt var 2. omgang trygg.

Fagerborgs lag: Kamal- Ragnar, Magnus, Kenneth B, Andreas S- Philip, Eirik B, Espen, Jounes- Christian, Bjørn. Innbyttere: Frode, An og Morten H.

Vi kom best i gang mot MS. Tok initiativet i kampen dog uten å skape så mange sjanser i 1. omgang. Magnus fikk æren av å lage Fagerborgs første mål på nytt dekke på Marienlyst. En lang ball i bakrommet ble forfølgt av Bjørn, keeper kom ut for å ta ballen men feilbedømte spretten og kunne bare se ballen sprette over ham og i mål. Ledelsen stod ikke lenge, bare 5 min etter kom utlikningen etter rotete forsvarsspill på venstresiden vår. Vi tok likevel ledelsen før pause. En ny lang ball i bakrom blir forfulgt av Bjørn. Keeper nøler lenge nok til at bjørn kommer opp i kroppen hans klareringen treffer dermed kroppen hans og ruller i mål. Vi fikk også annulert et mål for offside.

2. omgang har vi god kontroll defensivt. MS skaper bare noen nesten sjanser mens vi produserer store muligheter på løpende bånn. Dette var dog dagen med mye rotete ballbehandling, dårlige pasninger og lite lure valg. Det ble derfor ikke flere mål. Uansett vinner vi helt fortjent og har god kontakt med midten av tabellen. Undertegnede sesongdebuterte med 90 minutter fotball etter 14 måneder på sidelinja med dårlig kne. Morro det!
22.06.08 - Tapsrekka ble brudt søndag kveld med 3-0 borte mot Jutul.

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Jun 2008

Med 3-0 borte mot Jutul  søndag kveld ble 3 kjærkomne poeng tatt med hjem til Majorstua. Til tross for ca 20 forfall fra 3. og 4. div stallen vår klarte vi til slutt å stille en tropp på 13 mann med mye unge spillere.

Fagerborgs lag: Kamal- Philip, Magnus, Andreas M, Eirik U- Pål, Trond, Kenneth O, Jounes- Chris og Bjørn. Innbytter: An.

Det første kvarteret var preget av mye dueller og lite sjanser. Jutul hadde et lite trykk på oss og får en del døballsituasjoner men midtveis i omgangen kom vi mer og mer med med vesentlig kvikkere bein enn hjemmelaget. De siste 25 av første omgangen setter vi større fart, vinner flere dueller og skaper masse gode sjanser etter opprullinger. Ballen stryker like utenfor et par ganger, smeler i stolpen men 1-0 målet kommer først et par minutter før pause. Chris får æren av å sette den etter at vi snapper en dårlig pasning i Jutulforsvaret.

Første del av andre omgang er det jutul som setter trøkket dog uten å skape noe særlig med sjanser. Vi går opp til 2-0 i det 70 min etter at Bjørn gjør det meste på egenhånd før han setter ballen kontrollert i mål. På slutten blir det hawai-fotball der vi vel er nærmest ytterligere mål. Sluttresultatet blir fastsatt til 3-0 5 min før slutt da vi får straffe etter en angivelig holding etter en corner.

Solid forsvarsspill gav grunnlaget for seieren. Viktig med 3 poeng i de tider der vi sliter med å stille med 11 mann. Klarer vi en ny 3poenger i fredagens kamp mot Røa har vi heng på midtsjiktet på tabellen. Med en skadefri tropp til høsten og hele 7 hjemmekamper på vår nye lekegrind (marienlyst) bør det kunne bli en ny fagerborghøst.
15.06.08 - Lørdag ble det nok et tap i 3.div.

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Jun 2008

Etter å ha styrt spillet og kjørt fullstendig over hjemmelaget i de 65. første minuttene taper vi til slutt 3-0 mot Lille Tøyen. 1. omgang endte med 6-2 i sjanser til oss og 1 mål til hjemmelaget (på deres første sjanse etter et kvarter). De første 20 av 2. omgang fortsetter unggutta å løpe over Lille Tøyen, men da 2-0 kommer i det 65. minutt går rullegardinen ned igjen og vi skal være fornøyde med at det ikke ble flere baklengs.

Fagerborgs lag: Kamal- Aleksander, Andreas, Christian, Tommy- Pål, Philip, Trond, Jounes- Carl, Chris. Innbytter: Jamal.

Etter en treningsuke med enda flere skader stilte vi med tidenes yngste Fagerborglag. Forventningene var derfor noe moderate inn mot kampen. Unggutta dro dog til og i første omgang kjørte vi fullstendig over hjemmelaget. Med høyere intensitet og større løpskraft enn et mer voksent Lille Tøyen kom vi til en god del sjanser. Etter et kvarter var det dog hjemmelaget som puttet ballen i mål. I god balanse med både midtbanen og forsvaret lar vi et eneste løp få lov til å løpe igjennom etter at en ball blir tuppet i bakrommet. Resten av omgangen kjører vi kampen skaper en god del sjanser og har blant annet en stooor dobbelsjanse etter et mønsterangrep der Jounes først setter ballen i stanga og Chris returen på utsiden av mål. Omgangen ender med 6-2 i målsjanser til oss.

2. omgangen fortsetter som første. Vi er kvikkere i beina. Fortsetter med presset men lufta går ut av den berømte ballongen da Lille Tøyen setter 2-0 på en kontring etter 20 min av omgangen. På slutten ble det veldig hawai og store åpninger og vi skal vel være fornøyde med at det ikke ble flere enn 1 baklengs til.

Vi får håpe at vi klarer å mobilisere nok til at vi klarer minst 3 poeng til før ferien. Med så mye skader som vi har nå er det mange nye som får prøvd seg. Innsatsen har vært bra de 2 siste kampene men det er tydelig at vi mangler en del rutine og tyngde. Med den nye banen og langtidsskadene tilbake til høsten skal vi nok klare å snøre igjen bak og ta de nødvendige poengene.
10.06.08 - Nytt stortap hjemme mot Oslo City 1-6.

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Jun 2008

Til tross for at vi hevet oss mange hakk fra forrige kamp mot Gruner, ble det et nytt styggt tap. Vi hang med i en time og var nærme utlikning til 2-2 et stykke inn i 2. omgang. Men på slutten ble vi straffet for store forsvarsfeil. 4 av Oslos citys mål kom i den kategorien, 

Fagerborgs lag: Alex- Philip, Andreas, Christian, Nedvin- Chris, Bjørn, Espen, Trond, Jounes- Carl. Innbytter: Mads.

Ny kamp og nytt forsvar. Oslo City starter best og brenner et par store sjanser. Vi kommer dog med i kampen ganske raskt og Espen setter blant annet et overlegg i tverleggern. Oslo City går opp i 1-0 etter et kvarter etter først en dårlig klarering og så passivt keeperspill. Et høyst unødvendig mål. Etter dette henger vi godt med, vi har noen skikkelig fete sjanser. Blant annet en trippelsjanse der Oslo city redder på streken 2 ganger. Etter 35 min går så Oslo City opp i 2-0 på et frispark etter at vi rotet det til igjen. Omgangen ender med noen nye store sjanser for oss på døballer. Alt i alt ble vel ballen klarert på Oslo citys målstrek 4 ganger. Men et topplag scorer på sine sjanser og et bunnlag sliter gjerne med omsetningen.

Vi reduserer 5 min ut i 2. omgang med Carl og er virkelig med det neste kvarteret. Istedet for en utlikning får Oslo City sitt 3. mål på en kontring etter 20. min etter et nytt unødvendig balltap mens vi er på vei fremover. De siste 25 min blir det skikkelig hawaifotball og vi forærer gjestene ennå 3 nye mål. Dermed ble det igjen stygge tall- selv med en innsats som var mange hakk bedre enn sist "møkkakamp".

Etter 4 strake tap, en uendelighet av skader på nøkkelspillere og studenter som reiser hjem til mamma for sommeren, synker vi som en stein mot tabellbunnen. Det positive er at nå er i hvertfall den nye marienlyst banen klar for spill. Dvs at vi kan flytte treningene fra potetåkeren til en ny flott kunstgressbane. Med samling i bunn er vi der kritikerne spådde oss- så fremover er det bare hard jobbing som duger.

Oslo city fremstod som et fysisk robust lag som dro til i duellspillet. De var først og fremst gode i overgangsspillet der de kom med mange folk i høyt tempo. Til tross for enkelte svakheter (struktur, keeper) var det nok det beste laget vi har møtt i år. Det sier dog en del om nivået i vår avdeling at de har 8 strake seiere.
01.06.08 - Stortap borte mot Gruner fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Jun 2008

Til slutt tapte vi 5-1 mot et Gruner som ikke var all verden. 1-1 etter første omgang, taper vi altså omgang nr 2 med 4-0 mot 10 mann. Greit nok at det tok 35 telefoner å stille med enn tropp på 12 mann (Morten Hammerseng som la opp for 4 år siden stilte til slutt opp som mann nr 12) men det meste var fryktelig svakt.

Fagerborgs lag: Alex- Alf, Kenneth B, Kenneth O, Nedvin-Bakka, Trond, Espen, Jounes- Christian, Carl. Innbytter Morten H.

Undertegnede var opptatt med å legge unger igjen i første omgang så den fikk jeg ikke sett. Rapportene sier at omgangen var dårlig. Vi slipper inn et mål på en ny keepertabbe (igjen: kanskje på tide å trene litt??). Vi scorer på en corner fra Alf som vel teknisk sett var et selvmål. Gruner får en mann utvist.

2. omgang var lavmål, verre enn 1-11 mot Ullern i fjor (da møtte vi i hvertfall et godt lag!). Vi skaper ingen kvalifiserte sjanser mot 10 mann. Gruner setter 2-1 etter 10 min, dvs det er vi som setter den i feil mål. Derfra og inn var det skrekkelig. Ingen bevegelse, få som gikk i duell, ingen vinnervilje og vi blir løpende (les: gående) imellom et Gruner lag som var mange hakk svakere enn i fjor. Vi hadde antakelig tapt mot dem til og med dersom de hadde vært 8 mann.

Oppladdinga var vanskelig med hele 13 mann ute med skader, alle unggutta borte (bortsett fra Jounes som gjorde en helhjerta innsats), men den innsatsen som ble vist kan vi ikke være bekjent av.
26.05.08 - Pinlig hjemmetap 1-2 mot et svakt Grei lag.

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mai 2008

Etter en pinlig forestilling i nesten samtlige 90 min taper vi til slutt 2-1 mot et lag som var hakket mindre svakt. Til tross for at 3 av veteranene fra forrige kamp mot Bærum 2 var fraværende er det ingen unnskyldning for tafattheten, den manglende pasningskvaliteten og den fraværende vinnerviljen.     

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Kenneth, Tommy, Nedvin- Bjørn, Alf, Trond, Eirik, Pål- Atle. Innbyttere: Carl og An.

Kampen startet med 2 gigantiske Grei sjanser og vi burde ha ligget under 2-0 allerede etter 5 min. Istedet er de vi som går opp i ledelsen etter 10 min. Ett langt utspark blir forfulgt av Atle som presser midtstopperen til å sette ballen i eget mål, via tverleggern. Resten av omgangen er spillemessig jevn. Grei har noen småsjanser på overganger mens vi skaper en del farligheter på døballer, samt at Greispillere nesten setter ballen i eget mål et par ganger til. Grei reduserer etter 35 min etter en stor forsvarstabbe. En temposvak og rotete omgang ender dermed med uavgjort.

2. omgang var ingen bedre forestilling. Spillemessig jevn men Grei skaper de største sjansene og vinner således fortjent. Målet (75 min) kom etter at ingen gidder og prøve å stoppe et i utganspunktet ufarlig innlegg inn i feltet. På bakerste dukket Greis superveteran opp og kunne sette ballen i lengste hjørnet. Vi har en masse halvfarligheter på slutten samt en STOR sjanse på overtid men fortjente egentlig ingen poeng. En helsvart kveld ender også med at vår bestemann Atle pådrar seg en stygg lyskestrekk!

Prestasjonene vår fortsetter å variere enormt. De 2 beste lagene i avdelinga vi har møtt så langt har gitt oss 6 poeng, mens svake lag som Årvoll, Grei og Manglerud Star har gitt oss 1 poeng tilsammen. Merkelig at med de fleste veteranene borte er vinnerviljen så liten. Hvor er gnisten og vinnerviljen unggutta?? Er det godt nok å bare verra med?? 
19.05.08 - Solid 3-1 borteseier i 3. div mot Bærum 2 mandag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Mai 2008

Vi drar i land en ny sterk 3 poenger mot det 2. toerlaget i avdelingen. Bærum stilte med et voksent lag, trillet mye ball, men bortsett fra innledningsvis i kampen er det vi som er har mest sting foran mål og setter 3 stk i kategorien vakre.

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Magnus, Tommy, Nedvin- Bjørn, Trond, Espen, Bakka- Christian, Atle. Innbyttere: Alf, Pål, Chris.

Kampen starter med 2 feite Bærum sjanser. Lange baller i bakrom henger vi ikke med på, men heldigvis blir de satt henholdvis på utsiden og på keeper. Bærum eide ballen mest men gradvis kommer vi mer med i kampen. Allerede etter 8 min går vi opp i føringen. Andreas legger en fin crosser i bakrom der Christian kommer i hundre, legger ballen død på kassa og ruller ballen i lengste hjørne for Bærumskeeperen. Vi har mange gode overgangsmuligheter i denne perioden der Bærum hadde ballen mest, men med litt for like bevegelser eller manglende bevegelser randt de fleste ut i sanden. Midtveis i omgangen tar vi mer over av banespillet og dermed er det Bærum som får inn noen gode kontringer, dog uten å straffe oss. En forholdsvis jevn omgang ender dermed med 1-0 til oss.

2. omgang stater som den første. Bærum kjører showet og vi henger ikke med. Et par farlige cornere og etter 4 min kommer utlikninga etter en corner. De neste 10 min er vi på usikker grunn. Andreas redder blant annet en stor Bærum sjanse på streken og det ser i det hele tatt ut som om 2. div gutta orker mer enn fagerborgerne. Etter 18 min er det likevel vi som går opp i føringen. Bjørn kjemper seg forbi på høyrekant på en overgang med muskler og vilje, skjærer inn i feltet, en 45er ut til Espen som først setter skuddet rett på keeper, returen havnet i beina hans på ny. Skudd nr 2 blir blokkert av et bærum bein, men da den returen også blir fanget av Espen "Rambo" Jensen blir det 3. forsøket kronet med nettsus og King Kong brølet fra vår kaptein kunne høres helt inn til beste oslo vest.

Et kvarter før slutt setter vi punktum med nok en perlescoring. Atle drar seg forbi på kant, crosseren inn på 16meteren blir satt på direkten inn av Christian helt nede i hjørnet utagbart for keeperen. Bærum fortsetter å trille og holde mest på ballen resten av omgangen, men farlighetene er over og vi drar inn nok en sterk seier mot et bra Bærum 2 lag.

Klarer vi snart også å ta poeng mot de svakere lagene i avdelinga også, bør vi kunne se oppover på tabellen.
10.05.08 - Nytt tap i 3. div borte mot Årvoll fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Mai 2008

Etter å ha eid ballen det meste av kampen gikk det som det ofte går når man ikke scorer mål. I det 85. min kontrer ett defensivt og svakt Årvoll lag og putter kampens eneste mål. For vår del blir vi dermed "ranet" for viktige poeng mens Årvoll jublet som om cupfinalen var vunnet da dommeren blåste av kampen.

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Magnus, Tommy, Nedvin- Bjørn, Bakka, Espen, Trond, Atle- Carl. Innbyttere: Kirjan, Chris.

Første omgang eier vi fullstendig. Hjemmelaget ligger på 30 meter med sitt øverste pressledd. Vi stanger og stanger, men til tross for 70-30 i ballbesittelse skaper vi fint lite foran mål. Det ene stangskuddet gikk ut denne gangen også. Årvoll skaper litt på kontringer men omgangen ender med 0-0 til tross for overkjøring av hjemmelaget.

I andre omgang legger vi om til 4-4-2 med det resultatet at vi skaper enda mindre. Vi er fortsatt best men feilpassningene florer og trøkket foran mål er fortsatt fraværende. Kampen ender dermed med at Årvoll kontrer 5 min før slutt. En ball i bakrom blir fanget av en Årvollspiller etter litt nøling fra keeper og forsvar. Skuddet blir avverget men retur går rett i beina på spissen som scorer vinnermålet. Årvoll jublet som om serien og cup var vunnet, mens vi må gå slukkøret av banen.

Scorer man ikke mål vinner man heller ikke fotballkamper. Etter en ok start på årets sesong har vi dermed rotet det litt til de siste kampene. Men med 18 kamper igjen er det god tid til å få vippet stang ut til stang inn. Å kjempe i motbakke kan vi!!
02.05.08 - Med mye stang ut fremover og store tabber bakover taper vi 4-1 fredag kveld mot Sagene.

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Mai 2008

Nok en gang ble Bjølsen kunstgress ingen lykkebane for Fagerborg. Den defensive tryggheten fra de siste kampene var borte og med 3 store defensive tabbemål ble det en for bratt oppoverbakke til å ta nye poeng. Og med det ene stolpe/tverlegger ut etter det andre offensivt ble det stang-ut-dagen og bakrus fra forrige festkamp mot Skeid 2.

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Magnus, Christian, Tommy- Alf, Atle, Espen, Trond, Bakka- Carl. Innbyttere: Bjørn, Andreas og Pål.

De første 25 min er vi veldig preget av tunge bein fra mandagens kraftanstrengelse mot Skeid. Tempoet er lavt og det trives et fysisk større og sterkere Sagene lag bedre med enn vi. Bortsett fra at det er vi som får den første store sjansen allerede i det første minuttet er det Sagene som kjører kampen og lager flest sjanser- dog uten å score. Da vi begynner å komme litt inn i kampen midtveis forærer vi like godt Sagene ballen med en kjempetabbe og spissen takker og bukker og gjør ingen feil. Vi er dog med i kampen og like etter har vi i løpet av kort tid 2 baller i treverket. Da vi virkelig begynner å ta over får vi tabbe nr 2 bakover. Nok en gang blir ballen spilt opp i beina på en Sagene-spiller, Andreas klarer å løpe han opp, og til tross for klokkeklart treff på ball dømmer dommeren et meget billig straffe. Alex redder straffen men returen blir satt inn. Noen minutter før pause misser vi alene med keeper og 1. omgang ender med 0-2.

Vi starter klart best i 2. omgang. Har noen muligheter innledningsvis men inn går den ikke. Allerede etter 10 min får så Sagene scoring nr 3 for kvelden etter en feilbedømming av vår bakerste mann. 2. omgang er kvalitetsmessig bedre enn 1. Vi holder bedre på ball og skaper en del sjanser og like mange nesten sjanser. Mens vi jager redusering går det som det ofte går. Vi setter nok en i stanga før Sagene kontrer og setter 4-0 10 min før slutt. 2 min før slutt får da også vi trøstemålet på et straffe, som også var av den billige sorten.

Skuffende at vi roter det til defensivt igjen etter 2 defensivt gode kamper. Slipper man inn billige mål blir det også raskt noe krampaktig over det offensive. Innledningsvis gir vi vekk initiativet og med en del tunge bein ser Sagene bedre ut enn de var. Når vi først kommer sånn noenlunde i gang ligger vi allerede under med 2 mål- og dermed ble det stang ut dagen.
28.04.08 - Med 4-0 over Skeid 2 har Fagerborg fått en solid start på årets 3.div.

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Apr 2008

Med de aller fleste veteranene ute var det unngutta som tok ansvar og løp til slutt proffene fra Skeid i senk. Det stod 1-0 etter 1. omgang etter en solid jobbeinnsats. Det ble tidlig 2-0 i 2. omgang og på slutten av kampen ble spikeren satt ettertrykkelig med det 3. og 4. målet.

Alex- Tommy, Andreas, Christian, Nedvin- Eirik B, Alf, Trond, Atle, Pål- Carl. Innbytter: Kirjan.

Som ventet møtte Fagerborg denne kvelden et ballbesittende, ungt og godt trent Skeid lag. Vi la oss dypt i en 4-5-1 formasjon mot en antatt sterk motstander. Det skulle raskt vise seg at vi var fullt på høyde løpsmessig. Med gjenntatte ballvinninger høyt i banen kom vi jevnt og trutt til gode sjanser og det var ikke ufortjent at vi gikk opp til 1-0 på en døballsituasjon. Det var en av de nye unggutta: Tommy som fikk æren av å sette pannebrasken til den. 1. omgang endte med det ene målet til hjemmelaget.

2. omgang var bare 3 min gammel da Carl fikk satt 2-0 målet etter en stor keepertabbe av bortlaget. De neste 30 min trillet Skeid mye ball uten å skape noen sjanser på et meget hardtjobbende og disiplinert Fagerborglag. På overgangene var vi vasse men det skulle drøye helt til 4 min før slutt at spikeren ble satt i Skeid skuta da Trond vente bort forsvaret med et hælspark før ballen ble trillet i langhjørnet. Carl fikk æren av å sette 4-0 i åpent mål 2 min senere etter at Nedvin hadde vunnet ballen fra en forsvarer høyt i banen.

Dagens beholdning var den disiplinerte jobbinga der alle fulgte lojalt opp slagplanen. Med forholdsvis lite fysikk i laget klarte vi å kompensere med løpsstyrke og iver. Det kommer man langt med i 3. div. Med 4 poeng på de 2 første kampene har vi kommet godt i gang med årets sesong- og det er jo litt gøy da med tanke på alle forhåndstipsene fra "ekspertene" der ute som har dømt oss nord og ned.
20.04.08 - Uavgjort og poengdeling i serieåpning mot Manglerud Star

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Apr 2008

Med 2-2 i serieåpningen kom vi i gang med poengplukkingen i første kamp i år. Vi gjør det vanskelig for oss selv med å slippe inn 2 veldig enkle mål på Manglerud Stars eneste sjanser i kampen. Men vi viser i hvertfall moral med å komme tilbake og burde ha tatt 3 poeng etter et feilaktig annulert mål og en gedigen 100 % sjanse i sluttminuttene.

Fagerborgs lag: Kamal- Andreas, Magnus, Christian, Nedvin- Bjørn, Trond, Alf, Bakka- Atle, Carl. Innbyttere: Pål og An.

Første omgang eier vi totalt. Vi vinner sjansestatistikken klart med 6-1. Bommer på straffe igjen, blir snytt for et annet klart straffespark og brenner en del feite muligheter. Manglerud Star var tunge og på ingen måte noe stort 3. div lag. De scorer et meget enkelt mål på oss med det eneste skuddet de har på vårt mål i hele 1. omgang. Defensivt er vi gode. Med veteran Magnus (med spillforbud fra ortoped pga kronisk ødelagt kne) tilbake i de bakre rekker ser vi ut som vi har spilt forsvar før og den defensive tryggheten var tilbake. Erfaring og evne til å stå i veien skal man ikke undervurdere. Fremover sliter vi fortsatt med en del feilpasninger og nøkkelspillere som ikke er i form ennå (men det så dog bedre ut sammenlignet med cupkampen på onsdag)

Motgangen fortsetter i begynnelsen av 2. omgang. Vår bestemann Atle må ut med strekk etter 1. og nok en serie med tabber fører til at Manglerud går opp i 2-0 allerede etter 4 min. De neste 20 min var elendige med for mange spillere som hang med hodet etter nok en del motgang. Midtveis i omgangen (som ikke var spesielt temposterk) viser vi dog at vi er bedre trent enn motstanderen og gradvis begynner vi å skape sjanser igjen. Etter 25 min reduserer vi til 2-1 med Alf (med litt hjelp av en fomlete forsvarer). I det 35 min setter Bakka inn 2-2. De siste 10 min jager vi 3-poengeren. An kommer alene med keeper men lykkes ikke. Før Christian setter inn et mål som blir annulert pga av duellen før. Meget tvilsomt. Det ender dog med 1 poeng i en kamp der vi burde ha plukket alle 3.

Positivt at vi klarer å reise oss etter nok en del utur. Vi har fortsatt MYE å rette på og en del veteraner ute av spill. Men vi lignet i hvertfall på et 3.div lag (selv om motstanden var svak). Med mange nye spillere i både elveren og stallen må vi bare være tålmodige, jobbe hardt og med den rette innstillingen kommer resultatene til å komme.
16.04.08 - Stortap i årets første obligatoriske kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Apr 2008

Med 8 baklengs i bagasjen ble vi med hodet og ræva sendt ut av årets cup. Nyopprykkede Vestfossen med gamle Fagerborg storscorer Øyvind Thorsen som coach utnyttet våre mange tabber og påførte oss et pinlig resultat.

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Tommy, Christian, Nedvin- Bakka, Alf, Trond, Bjørn- Atle, Frode. Innbyttere: Carl, An, Kirjan.

Etter den fine sportslige oppturen vi har hatt de siste ukene med en vellykket treningsleir i Danmark var det med optimisme vi drog til Vestfossen i Buskerud.

1. omgang var jevnspilt. Svak omgang tempomessig der Vestfossen startet best. De gikk da også opp i ledelsen på elendig forsvarspill med fraværende duellspill og enda mer fraværende markeringer. Etterhvert fikk vi litt mer fart på beina, skaper noen sjanser. Misser på et straffespark før vi til slutt får 3-4 hurtige trekk som resulterer i at Frode kan sette ballen i åpent mål. På dette tidspunkt var benken skjønt enige om at dette kan vi umulig rote vekk. 2 minutter senere går Vestfossen opp i 2-1. Et langskudd blir retur fra keeper og 3-4 Vestfossen spillere står i kø for å putte den med snille fagerborgspillere som passive tilskuere.

En dårlig 1. omgang skulle bli etterfult av en katastrofal 2. omgang. De første 10 min har vi initiativet, skaper noen store sjanser men i stedet for redusering kontrer Vestfossen og putter på  det 3.  Ikke lenge etter blir det 4-1 og et Fagerborglag uten løpsstyrke, moral og struktur blir nå løpt i fra av Vestfossen spillere med større og større selvtillit. Til slutt blir det da 2-8. Pinlig!

Vi virket tunge og tafatte i alle ledd og den defensive tryggheten var helt fraværende. Uansett, godt å være ferdig med årsværste før serien starter til lørdag.