Seier 3-1 i 2. seriekamp hjemme på Frogner stadion

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Apr 2014

Fagerborg vinner til slutt 3-1 hjemme på Frogner stadion i en sjanserik kamp. Fagerborg kom best i gang og presset på de første 25 minuttene. Ledermålet kom etter ca 7 min. Få minutter senere kunne det stått både 2 og 3-0 før Heming kom mer med i kampen og bare en god hjemmekeeper hindret utlikning før pause. 2. omgang startet med et mål til Fagerborg etter 30 sek. De neste 20 minuttene ble sjansefattig før det ble 3-0 17 min før slutt. Det siste kvarteret faller vi nesten helt sammen og Heming produserer mange store sjanser på oss. Til slutt er det vel en god Egil i mål som redder 3 poeng.

Fagerborgs lag: Egil- Erik, Andreas M, Eirik G, Lars J- Eirik B, Petter, Kim J- Vegard E, Lars K, Wold. Innbyttere: Andres, Vedran, Andreas, Preben.

5 bytter fra sist kamp av ulike grunner. Vi starter bra. Presser bortelaget og produserer kjapt store muligheter på Frogners store flater. 1-0 kom etter ball ut på kant og Vegard tør å slippe ball inn foran mål på 1 touch slik at Wold får god plass og tid til å kontrollere avslutningen på bakre stolpe. Like etter bryter vi igjennom på nytt, men dommeren velger å ikke benytte seg av fordelsparagrafen og en stor mulighet gikk fløyten. Få minutter senere får vi en trippelsjanse der keeper redder, returen går i tverlegger via en av våre, og den returen igjen gikk over for åpent mål. Etter denne starten kommer Heming mer med og får noen store muligheter sporadisk. Feberredninger av debutant Egil i mål forhindrer baklengs. På slutten av omgangen får vi en rekke gode sjanser igjen på noen dødballer-men denne gangen er det bortelagets keeper som varter opp med feberredninger. 1-0 stod seg til pause.

2. omgang starter på best mulig måte. Heming roter det til for seg selv direkte fra avspark og Lars k snapper ballen og triller den i mål. Vi legger oss så lavt og kontrollerer bra. Overgangene kommer, men det tar lang tid før vi er presise nok til å bryte helt igjennom. Ca 17 min før slutt blir Wold spilt igjennom, Keeper er ute og redder, Kim plukker opp returen og avslutningen blir lobbet i mål. Med 3-0 og mindre enn 20 min igjen skulle i utgangspunktet kampen være kjørt. Vi får da også fantastiske overganger de neste minuttene, men med slitne ben og hoder skal ikke ting gjøres enkelt lenger og overgangene ender i ingenting. Bakover glipper det også mer og mer, avstandene og konsentrasjonen er borte i forsvarsleddet også og Heming produserer plutselig sjanse på sjanse. 10 min før slutt sover vi på en corner og til slutt ender det med redusering. 2 minutter senere scorer vi selvmål, men dommeren annullerer for dytt i rygg som vel kan oppfattes som en margin med oss. Vi slipper med skrekken og 3 poeng.

En del positive ting å ta med seg. Vi starter bra, skaper kampen sett under ett mange sjanser og vinner således fortjent nok. Likevel. Avslutningen av kampen blir opp stressa og oppjaget. I likhet med i fjor klarer vi ikke å gjøre ting enkelt og klinisk når bein og hoder blir slitne. Da får vi heller ikke utnyttet friske ben de siste 15 min. For ofte glipper det defensivt, med "skyggestøting" på feil vendte folk og overraskende at vi slipper til Heming med såpass mange store sjanser. Men, 3 poeng på en middels god dag på jobb får være fasiten.

 
Storseier for rekruttene i 5. div torsdag kveld med 8-1 borte mot Skeid 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 25. Apr 2014

Rekruttene klarte det A-laget ikke gjorde i serieåpningen. Score mål! Til slutt stoppet kuleramma på 8-1 etter total overkjøring. Vi stilte et sterkt lag med godt motiverte spillere som etter hvert fikk ballen til å gå i høyt tempo, få touch og gode frispillinger både i brede og lengderetning. Det kunne lett ha blitt 2 siffret i målprotokollen.

Fagerborgs lag: Sindre- Martin, Andreas M, Lars K, Erik- Christer, Andres, Preben- Tor, Vegard, Kim G.  2. omgang: Særsland, Severin, Marcus.

Vi stilte et meget godt lag der alle har kvaliteter til å gjøre en god jobb på 1. laget. Godt motiverte og selv om laget ikke var samspilt ble dette rått parti etter hvert. Christer lagde mål etter 10 og 15 min, og sjansene kom raskt mot et lag som var helt uforberedt på tempoet. Vegard 2 og Tor fulgte opp før pause, samtidig som vi lett kunne ha hatt både 2 og 3 mål på store sjanser. Litt nølende spill de første 15, men etter som dette gikk veien var det stor vilje til å slippe ball tidlig på aggressive løp i rom. Ballsikre folk på midten og stort tempo fremme gav klasseforskjell.

Noen nye folk til 2. omgang som også ville vise seg frem, gav en ny omgang med mye sjanser, hurtig spill og høy kvalitet i løpene. "Godt nok" generasjonen (generasjonen som kommer for sent på skolen/trening (dersom de kommer!), og som logger seg på facebook og youtube når et arbeid ser "godt nok" ut)), overrasket med tysk disiplin i 2. omgang også og tok overgangene, gjenvinningene og de kjedelige sikringsjobbene på fullt alvor selv om kampen for lengst var kjørt. En del tilfeldigheter og spillere som gikk i veien for hverandre gav bare 3 mål til i 2. omgang, men mange gode angrep ble det.

Når en kritisk masse med spillere gir alt og slipper ballen tidlig blir det bra. Nøkternt sett vil nok dette motstanderlaget slite med å holde seg i divisjonen, men vi hjalp godt til med å gjøre dem dårlige.
Tap i serieåpningen igjen med 2-1 mot nyopprykkede Hammersborg

Postet av Fagerborg Ballklub den 23. Apr 2014

For 5. år på rad taper vi seriepremieren med 1 mål. Kampen var jevnspilt nok spillemessig, men vi knuser hjemmelaget på sjansestatistikken uten at det gir oss poeng eller annet enn et såret ego. Når vi ikke klarer å score på noen av de dusinvis store 100% sjansene vi produserer ligger det i fotballens natur å bli straffet til slutt. Makan til sjansesløsing. Innsatsen var god, en del spilte bra og noen presterte godt under pari. Og det var desverre ikke godt nok mot et lag vi skulle ha malt i stykker.

Fagerborgs lag: Jakob- Ole Marius, Sigve, Eirik G, Vedran- Kim, Petter, Eirik B- Lars J, Lars K, Wold. Innbyttere: Kristoffer, Kim G, Andreas S.

Serieåpning betyr at alle stiller med blanke ark, friske ben, masse overskudd og friskt mot der 70% av lagene er sikre på at i år er det dem som skal rykke opp. Det er først etter 5-6 kamper man ser hvilke lag som er godt trent, har utholdenhet og en god nok stall til å stå distansen. en trend kan man se tidlig, men de første kampene er også preget av mye tilfeldigheter. Formaningene om å holde seg i gang i påsken har vært mange, og noen så da også friske ut mens andre så ut som de hadde nok med å komme seg etter den halvslappe "komme i gang igjen treninga" fra søndag.

Vi får ikke satt høyt press de første 5-6 minuttene. Kollektivt beveger vi oss for sent inn i situasjoner, utydelig og halv slapt press blir for dårlig og de første 10 minuttene er Hammersborg best. De får da også en tidlig ledelse på et langt innkast, tapt duell og mål. Utover i omgangen tar vi mer over og sjansene kommer som perler på en snor. Wold, Lars J, Kise får alle en rekke muligheter fra god posisjon, men enten ruller ballen på feil side av stanga eller så somler vi for mye i avslutningene slik at forsvarspillerne kommer på plass. Sigve header en ball over streken, men en forsvarspiller redder den før den når nettet og selv om begge lag stopper opp i forvisning om at utlikningen var et faktum, var ikke verken dommer eller linjemann overbevist slik at ballen til slutt blir ryddet unna når hjemmelaget skjønner at dommeren ikke kommer til å blåse mål. Omgangen avsluttes med at vi er alene med keeper 3 ganger, men 0-1.

Allerede etter 30 min begynte Hammersborg å henge etter fysisk og bruke lang tid på alle døballer. Så betinget optimisme mot 2. omgang. Vi starter også friskt og får et par gode sjanser før utlikning etter 10 min da ball og løp i bakrom endelig stemte 100%. Wold setter den. Etter dette gir vi fra oss mye initiativ igjen, sliter i duellspillet og pådrar oss en uendelighet av frispark fordi vi kommer for seint inn i situasjoner. Forsvaret rydder dog opp og Hammersborg er i liten grad i nærheten av sjanser bortsett fra noen forsøk fra distanse. Vi får også gode overgangsmuligheter, men sliter med timing og bevegelse mot et forsvar som ikke holdt samme standard som fremover på Hammersborg. 15 min før slutt får vi en bak igjen. Vi bryter og mange mann er på vei fremover, istedet for lengderetningsball kommer en tversoverpasning rett i Hammersborg bein som fra 40 meter legger en lobb over Jakob som heller ikke oppfattet situasjonen kjapt nok. De siste 10 minuttene er en sjansekavalkade av en annen verden, 2-3 ganger alene med keeper, redding på strek, treverket, cm utenfor og 7-8 sjanser på like mange minutter gav oss intet annet en frustrasjon og 0 poeng.

Hva kan vi så lære av dette? 1. Høyt press er bare effektivt dersom vi er ekstremt aggressive og alle er årvåkne. Alle frisparkene vi pådrar oss vitnet ikke om det. 2. Mål stenger kampene, eller åpner dem opp- hadde vi hatt normal utteling i 1. omgang hadde vi fått åpnet opp kampen i stedet for å gi hjemmelaget mulighetene til å være kompakte. 3. Alle kampene i denne maratonen kommer til å bli jevne og tøffe inntil et lag er knekt- dvs 11 mann må være fysisk og mentalt 100% til stede fra først stund. Ellers blir det ikke poeng.
Storseier 5-1 i generalprøven borte mot Ready

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Apr 2014

Fagerborg leverer en solid kamp med hele 5-1 mot et godt Ready lag. Resultatet er flatterende ut i fra spill og sjanser da dette var en tett, jevn og tøff kamp med godt trøkk helt til 4-1 ble kontret inn 8 min før slutt. 1-1 til pause. Ready har vært ubeiseret i årets treningskamper og Fagerborg viser da styrke 2 uker før seriestart mot Hammersborg. Hos bookmakerne (med inngående kjennskap til nivået i norsk 4.div) har jo Hammersborg nå plutselig seilt opp som den store seriefavoritten.

Fagerborgs lag: Jakob-Vedran, Ole Marius, Eirik G, Wold- Andreas S, Eirik B, Petter, Kristoffer, Preben- Lars K. 2. omgang: Andreas M, Erik og Martin.

Fortsatt sterke navn som måtte melde forfall og vi må bruke noen spillere ute av posisjon. Vi visste at vi ville møte et godt lag og kompakt spill var det vi skulle trene på, samt fylle på raskt og ta vare på kula når vi vant den. Det første lyktes vi bra med i 1. omgang. Vi er kompakte og hindrer baklengs til tross for at Ready fyller på med mye folk, bra tempo, doblinger på kant og skaper noen gode situasjoner uten å vise kliniske avsluttninger. Fremover mangler vi litt gode løp og presise pasninger slik at her ble det mye balltap. Ready går opp i 1-0 etter 40 min etter et innkast der vi er sløve og ikke følger folk. 2 min senere blir det balanse. Presis ball ut på kant i rom foran mann (Vedran) på løp, mann (Vedran) slår så et presis og hardt (nydelig) innlegg foran mål  (bak backfirer men i god distanse fra mål) der Lars K enkelt header i lengste. 1-1 til pause i en tett og tøff omgang der Ready var det førende laget.

3 bytter i pausen og omstilling. Vi er heldige og får 2-1 etter få minutter på en korner der Eirik G krangler ballen i mål. Kampen åpnet seg så opp vi er nå farligere på angrepene våre. Større rom på midten og større avstander taklet vi bra så lenge lagdelene fortsatt var kompakte rundt ballførerne og rundt egen 16 meter. Etter 15 min får vi rommene vi søkte etter og Wold blir frispilt i bakrom. Trommestikkerne rundet keeper og 3-1. Vi blir fortsatt presset lave etter dette, men mye langballer mot våre duellsterke forsvarsspillere ryddet vi greit unna og den ene store sjansen (etter en kraftig dytt i Eriks rygg) gikk via Jakobs hender, tverleggen og til korner. 8 min før slutt kontrer vi inn 4-1 der Kristoffer fikk gledetn med å putte den inn. 3 min senere ny kontring og Preben ble målscorer nr 5 i kveld. Ready hadde da gitt opp og det kunne raskt blitt flere, uten at det hadde gitt et helt riktig bilde av kampforløpet.

En tett og tøff kamp der alle dueller hadde intensitet. Dette minnet om gode, gamle 3. div den gang menn var menn og gav et realistisk bilde av hva vi vil møtte i serien mot MS, Holmlia og andre gode lag. Vi følger kampplanen, lyktes med det vi skal og skaper situasjonene vi ønsker. Da ser vi gode ut. Vi har en del X-faktorer å spille på. Det gjenstår da å se om vi takler andre kampscenarioer like godt i serien. De kommer nemlig! Til tross for resultatet så Ready like gode ut som mange av de 3./gode 4.div lagene vi har møtt i vinter. Det er lurt av oss å ha en god porsjon ydmykhet da marginer og tilfeldigheter påvirker kampforløp og resultater innimellom like mye som hardt arbeid!
Uavgjort mot Ullern 2 søndag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Apr 2014

Et Fagerborgmannskap med mange forfall (4 startere fra Frigg-kampen) spilte uavgjort 3-3 mot et lettere forsterket Ullern 2 lag. Vi kommer under 1-0 etter 25 sek med et selvmål i Bjarte Flem kategorien (dog ikke av keeper). Etter en meget svak start hever vi oss og 2-2 til pause. Vegard scorer begge. I 2. omgang blir det tydelig at vi ikke henger helt sammen og Ullern triller mye ball, dog uten å skape så veldig mye. 2-3 blir til 3-3 med Andres 10 min før slutt og på slutten er vi nærmest seier med en rekke gode muligheter. Resultatmessig skal vi dog ikke være misfornøyd med uavgjort. Spillemessig var dette under pari!1. plass i vintercupen med seier 3-2 over Nordstrand

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mar 2014

Fagerborg tok pokalen med 3-2 seier over Nordstrand i finalen i årets vintercup lørdag ettermiddag i Manglerudhallen. En tynn tropp på 12 mann klarte brasene mot seiersvante unggutter fra Nordstrand. Et ruskete og slitent Fagerborglag gjør ingen god kamp, men viser tyngde og rutine med 3 fine mål, god duellstyrke og ellers ganske middels utført spill.

Fagerborgs lag: Jakob-Mads, Andreas M, Ole Marius, Erik- Vedran, Petter, Eirik B- Lars J, Lars K, Wold, Innbytter: Carl og ubenyttet (heldigvis!) Ragnar.

Ny helgekamp og et helv.... å skaffe folk som vanlig. 10 med til årets "treningsleir". Kamp for en uke siden mot Frigg, 5 mann spilte kamp igjen på onsdag og trening fredag kveld-> slitne bein. 1. omgang er brukbar. Vi har et jevnt trøkk på Nordstrand uten å skape nevneverdig med sjanser. Bakover holder vi dem unna mål med godt duellspill, men slurver fælt i posisjoneringene og å ta ut dybde for hverandre. Etter en halvtime kommer vi under 1-0. Erik bommer på ball og Nordstrand får mål ut av ingenting. 8 min senere utlikner vi med godt balltempo, Lars J kommer fri og setter ballen sikkert i hjørnet. 2 min før pause scorer vi på corner. Lars k header den inn på bakerste stolpe.

2. omgang blir vi trøkket bakover. Vi har likevel god kontroll, får gode overgangsmuligheter men denne gangen ble det noe halvhjertet over kontringene. Etter et kvarter går vi likevel opp til 3-1. En lang ball fra Mads presise fot ble headet inn i bakre hjørne av Lars K fra nesten 16 meter. Et fint mål. Resten ble en forsvarskamp der Norstrand stort sett holdes på god avstand (en ball i treverket noteres dog) før dommeren mente de fortjente et straffespark som må kunne betegnes som meget billig. 3-2 ble sluttresultatet.

Vi gjør ingen god kamp, virker slitne og "taper" for første gang i år banespillet i 2. omgang. 3 kamper på 8 dager for 4-5 + litt sykdom forklarer vel kanskje det. Mye lange baller og litt halvhjerta løp på topp så ikke helt bra ut. Likevel, vi møter et godt lag. Står hele kampen og redder en seier mot et lag som er stor favoritt i sin avdeling. Forsvaret så mye bedre ut strukturmessig i 2. omgang og er gode i duellspillet. Her er det små marginer mellom suksess og fiasko. Lars K fikk bestemannspremie for 2 fine mål til tross for at han så sliten ut etter 3 *90 min på 8 dager. Går sikkert an å tilgi ham for det.
Seier 6-3 mot Drøbak Frogn 2 søndag ettermiddag

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mar 2014

Drøbak Frogns unge rekrutter ble litt lette mot Fagerborgs søndags lag. 3-2 til pause ble til 6-3 i 2. omgang. I en litt temposvak kamp var det egentlig aldri tvil om hvilket lag som var best. Vi slipper inn 3 mål på døball, men er ellers pottetette.  Carl scorer 3, Kim G, Vegard og Wold resten. I strålende vær synes Arne det var en fin dag for fotball.  Og det kan man være enig i.Seier 3-2 mot Oslojuvelene onsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Mar 2014

Onsdag kveld var det Oslojuvelene som kom til NIH. Vi bytter 8 mann i 11ven fra kampen mot Frigg, men klarer likevel å dra med oss et sterkt resultat mot en god motstander. Oslojuvelene var som i fjor ballsikre og godt tempo i spillet sitt og spesielt i 1. omgang sleit vi med å holde følge. Flatterende nok ledet vi 1-0 til pause. Vi scorer så tidlig 2 mål til i 2.omgang og henger bedre med spillemessig. Oslojuvelene fortsatte å spille ball, men vi var klart farligst i angrep og små marginer skilte oss fra enda flere mål. På slutten trykket Oslojuvelene inn 2 mål da vi ble for komfortable uten at det ødela inntrykket for mye. Nyttig matchtrening for en del spillere uten at alt for mange kamper mot en kvalifisert motstander som garantert kommer til å kjempe om opprykk i sin avdeling. Fagerborgs lag: Egil- Martin, Sigve, Andreas M, Lars J- Vedran, Andreas S, Kim J, Jan Remi- Kim G, Lars K. 2. omgang: Petter, Erik og Wold.Treningsweekend i Vestby

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Mar 2014

PGM ligger i saken under.

OBS: Vi trener ikke torsdag kveld.

Vi møtes på Tørteberg kl.17.00 på fredag og kjører til Vestby Gjestegård og hyttepark , møtes ved Mc Donalds.
Drar deretter samlet til banen for trening (5 min, kjøretur)
Etter trening fordeler vi oss i 3 leiligheter og møtes til Pizza ca. kl. 20.30-21.00
Deretter sosialt samvær i eget møterom.

Lørdag kl. 09.00 møtes vi til frokost, kanskje en lett trening og spillemøte før vi alle drar inn til Manglerudhallen.
Etter finalen drar vi til Vestby igjen og spiser middag , resten av kvelden sosialt samvær.

Søndag kl. 09.00 Frokost , en lett trening og kl. 14.00 kamp mot Drøbak Frogn 2 . Her starter de som ikke spilte på lørdag.

Turen koster kr. 700.00 for de som er med hele weekenden og 350.00 for de som er der kun 1 døgn.

Inkluderer opphold i leilighet , frokost lørdag/søndag og Pizza/middag lørdag/søndag.
Lunsj må man ordne selv , kafeteria på stedet og McDonalds 100 m unna.
Helt greit å ta med sovepose , sengetøy kan leies for kr. 80.00Tap mot Frigg i cupen med 3-2

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mar 2014

Fagerborg gikk på et sjeldent tap mot Frigg da vi tapte 3-2 i bortekampen på Tørteberg kunstgress. Vi roterer det fælt til for oss selv med 3 store tabbemål før det var gått timen. Sluttspurten gav oss 2 mål, men et stort press mot Friggmålet på slutten gav oss ikke uavgjort og ekstraomganger. For første gang siden 2006 taper vi da en kamp mot storebror Frigg.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Ole Marius, Eirik G, Sigve- Kristoffer, Eirik B, Petter, Kim, Ole Martin. Innbyttere: Lars J, Andreas S.

Rot og tull etter 10 sek og en alt for sen avklarering går i Friggs spiss som setter avslutningen utenfor mål fra god posisjon. De neste minuttene blir forutsigbart. Frigg triller ball med bra tempo og vi ligger riktig. Likevel kommer 1-0 etter 7 min alt for tidlig. Et innlegg fra skrå vinkel går på mål og Jakob feilberegner banen. Vi blir presset lavt, men henger godt med og Frigg skaper ingenting. På en kontring vipper Lars ballen forbi midtstopper som skyver bort ballen med handa og vi blir snytt for et soleklart straffespark. Så 20 min blir det 2-0. Igjen ligger vi i god balanse, men følger ikke opp sikringsjobben tidlig og automatisk og ballen går igjennom til spiss som alene med Jakob gjør ingen feil. Senere vinner vi en duell på frispark inn i boks, ballen går i tverleggern og blir klarert på streken. En sjansefattig omgang endte i med 0-2. Frigg var best med mest ball, men vi var hele tiden truende på kontringer og hadde en god del nesten muligheter.

I 2. omgang trøkker vi på og setter Frigg mye mer under press. Likevel skulle det bli 0-3 etter nok av stor tabbe bak før det var gått 10 min av omgangen. Et dårlig tilbakespill gikk til Friggs spiss som scorte. Vi brukte så ikke mer enn 5 min før en duellball ble headet i mål fra bakre stolpe av Lars. Vi fortsetter å presse på og nå setter vi Frigg ordentlig under press. Et kvarter før slutt får vi presset inn nok et frisparkmål og står fysisk veldig bra mot et Frigg lag som nå sleit veldig både i duespillet og med farta vår på kantene. Vi får enda 2-3 gode muligheter til å skaffe oss ekstraomganger, men den siste store sjansen på overtid går over mål. I 2. omgang var vi best- og surt å ryke ut på de baklengsmålene vi fikk i mot oss.

Til tross for tap- og nesten hjelper ingen på hesten- får vi igjen bekreftelse på at vi har et godt lag på gang. Vi ser bra ut, med fart, kraft og masse løpskapasitet. Vi sliter fortsatt en del med å sleppe ball i riktige rom tidlig og presist, slipper inn for lette mål i denne kampen-og taper på det, men setter et av Oslos beste 3. div lag under kraftig press i 2. omgang. Så tross alt en del positivt å ta med seg.
Tap 2-1 mot BSK onsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Mar 2014

Generalprøven mot Bækkelaget onsdag kveld ble ikke den helt store oppturen. BSK holdt følge i en halv time i en sjansefattig 1. omgang der Fagerborg det siste kvartertet til slutt fikk til litt trøkk fremover. Begge målene i omgangen kom på døball (mål og selvmål) der vi var presise i motsetning til mye av det andre vi gjorde. 9 bytter i pausen. Bækkelaget fikk 2-1 tidlig på et skudd fra 20 meter, før vi presset på det meste av 2. omgang uten å score på en av de mange gode mulighetene vi fikk. Selv om vi stilte med 2 lag samtidig som 4-5 gode valg var borte, var dette et unødvendig tap i en temposvak kamp.Seier 2-0 over OSI onsdag på NIH

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Mar 2014

OSI ble beseiret med 2-0 på NIH onsdag kveld. Vi vinner fortjent 2-0 etter 2 tidlige scoringer i 1. omgang av henholdsvis Wold og Andreas M. En tynn Fagerborg tropp gjør jobben( mot en middels/svak motstander) med god defensiv kontroll og mange misbrukte muligheter fremover. Ikke alt for godt tempo, men en god treningsøkt for de 12-13 fremmøte Fagerborgere.

Fagerborgs lag: Sindre- Martin, Andreas M, Eirik G, Severin- Vedran, Eirik B, Kristoffer- Tor, Lars J, Wold. 2. omgang: Henrik og Marcus.

Stresstesting av troppen igjen med få (dvs ingen) disponible spisser. Lars Jakob trukket inn som omskolert spiss. Høyt press fra start og store sjanser på løpende bånd fra starten av. 1-0 etter 12 min. Wold legger ballen i motsatt vinkel. De neste 10 min produserer vi brudd på brudd mot en motstander som trodde de kunne trille ball gjennom oss. Vi er mange ganger cmer fra den nøyaktige pasning og gode mottak fra flere mål. Andreas legger på til 2-0 på korner, og vi burde hatt 3-0 før vi etter en halvtime legger oss litt lavere og lar OSI trille en del ball på deres banehalvdel.

I 2. omgang er banespillet jevnere med litt mer halvhjerta kollektiv jobbing. Likevel skaper vi jevnt og trutt store sjanser med stor fart (Lars J og Wold) og direkte spill. Defensivt er vi bunnsolide med noen få sjeldne kosmetiske glipper som OSI ikke hadde kvaliterer til å utnytte. Ikke veldig stort tempo og trøkk i dueller og spill, men vi er faktisk ganske flinke til å ha snert i pasningene som da kommer fort frem til mottaker (terping hjelper??), selv om vi innimellom får litt for mye tid til å kjæle med ball før den blir slått videre. Av og til er vi også litt for ivrige i løp som går inn i okkuperte rom i stedet for å utnytte bredden.

Når man vinner blir det jo alltid en fin treningsøkt for de oppmøtte.
Ny solid 3-0 seier, denne gangen mot Manglerud star i vintercupen

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Mar 2014

Fagerborg vinner til slutt 3-0 i semifinalen i vintercupen mot arrangørlaget Manglerud Star. Vi leverer lenge en solid kamp selv om banespillet langt i fra kan sies å ha vært en festforestilling fra noen av lagene. Petter setter nok en gang et langskudd i vinkelen tidlig i 2. omgang. 2-0 blir kranglet inn av Wold 15 min senere. 3-0 (Wold) kom rett før slutt på en kontring mot et tydelig slitent Manglerud lag.

Fagerborgs lag: Egil- Lars J, Andreas M, Sigve, Vedran- Andres, Eirik B, Eirik G, Kristoffer, Wold. 2. omgang: Kim G, Christer og Martin.

En trå start på kampen. Vi ligger som vi skal, men MS får den største store sjansen allerede etter 2 min. Feilbedømming i 2 hodedueller på rad gav dem den, men heading fra god posisjon endte rett på Egil. Resten av omgangen blir en liten oppvisning i masse dueller, litt dårlig tempo og mye småspill. Defensivt ligger vi bra og slipper vel i liten grad hjemmelaget til sjanser. Vi kommer til en del nesten gode muligheter og får til noen avslutninger fra gode posisjoner, men litt mye løskrutt i frasparket gjorde det takknemlig for Grim i MS buret. Savnet en del tempo i spillet vårt i 1. omgang og vi burde ha vært mer direkte i en del situasjoner for å ha fått utfordrett bakrommet i større grad.

I 2. omgang står vi høyere med bedre løp i lengderetning. Da Petter like godt legger ballen i vinkelen fra 35 meter noen få minutter ut i omgangen må MS også gamble litt fremover. De neste 10 min blir vi presset litt lavere igjen, men det gav oss også større rom å løpe i fremover og vi er nærme gjennombrudd flere ganger før Wold får kranglet inn 2-0 litt over midtveis i omgangen. Resten av omgangen har vi full kontroll mot en svært sliten motstander, og 3-0 var et resultat av at summen alle kontringene på slutten til slutt måtte gi mål.

En liten bane med stor friksjon i gresset gav mye dueller og litt dårlig balltempo. I 2. omgang får vi strukket ut motstanderen mye takket være det 1. målet, som viser at 1. målet er viktig også på vårt nivå. Vi beholder den god flyten og ser nå solide ut defensivt. Egil var også ruvende i mål.

MS spilte også kamp på fredag mot 3. div laget Romsås og det gir nok mye av forklaringen på hvorfor de ble svært slitne utover i 2. omgang. Til serien må vi nok regne med en god del høyere tempo og et lag som kommer til å stå hele kampen.

 
Solid 3-0 seier over Oldenborg onsdag på nih

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Mar 2014

3.div laget Oldenborg ble satt grundig på plass onsdag kveld da Fagerborg slo dem 3-0 i tåkeheimen på NIHs nedslitte filtdekke. 0-0 etter 1. omgang der vi følger det taktiske opplegget til punkt og prikke. I 2. omgang får vi strekken vi ønsket og scorer mål med jevne mellomrom. Kristoffer 2 og Kim G målscorere.

Fagerborgs lag: Jakob-Mads F, Andreas M, Ole Marius, Lars J-Vedran, Kristoffer, Eirik G, Andreas S, Preben- Petter. 2. omgang: Andres, Ole M og Kim G.

1. omgang skulle vi øve på scenarioet som vil møte oss mot Frigg. Det gjør vi veldig bra defensivt. Oldenborg klarer bare å komme til 2 gode avslutninger i løpet av omgangen (og kampen) og begge ble satt på utsiden. Vi derimot får til noen giftige angrep og kommer oss til 4-5 store sjanser uten å få uttelling. Korte avstander og potte tette mot et lag som spiller ball, men som blir for omstendelige og lite fysiske mot et godt organisert Fagerborg som skjønner at alvoret starter allerede om 2 uker. Vi fikk gunstige brudd, men mangler en del løpskraft og aggressivitet i midtbaneleddet. Men den vet vi at vi har. Slitne bein og uvante posisjoner får ta litt av skylda for det.

I 2. omgang kjører vi mer på, får strekken og etter 10 min sitter 1-0 med Kristoffer som løper fortere med ball i beina. 6 min etter, igjen kjappe kombinasjoner og Kristoffer setter 2-0. Oldenborg hadde nå for lengst kjørt seg fast og farlighetene var det Fagerborg som stod for. 3-0 på en kontring der Kim G løper i fra forsvaret. På slutten er vi nærmere 4 enn baklengs.

God trening og læring, seier gir også alltid selvtillit. Alle skadene nå bekymrer likevel. I en allerede skadeskutt (og bortreist) tropp stod lyskestrekk gutta i kø for å bytte på slutten av kampen. Hva er egentlig problemet med lyskene på dagens ungdomm?
Ukas tropper mot Oldenborg onsdag og MS lørdag

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Mar 2014

Vedlagt er ukas tropper. Onsdag oppmøte 1930 på NIH. Lørdag kl 1400 i Manglerudhallen. Forfall meldes umiddelbart. Kan bli rokkeringer.

Slett oppmøte på trening mandag med 5 utespillere (inkludert meg) og 3 målmenn. Men vi som var der fikk trent spillemønster, taktikk og formasjoner.

Oldenborg: Jakob, Mads F, Ole M, Eirik G, Lars J, Vegard H, Kristoffer, Kim J, Andreas S, Vedran, Terje, Petter, Kim G, Preben, Henrik.

MS: Egil, Vedran, Andreas M, Sigve, Vergard H, Kristoffer, Eirik G, Eirik B, Wold, Andrés, Petter, Christer, Martin, Mads.

 
NM-cup trekning gav lokaloppgjør mot Frigg

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Mar 2014

Etter 1 års fravær fra cupen er vi tilbake i det gode selskap og "trakk" selvfølgelig Frigg i 1. kvalikk runde. Kampen går 22. mars og Frigg har hjemmebane (sannsynligvis Tørteberg). Vi møtte Frigg 3 ganger i 2013 (alle gangene stilte de meget sterke lag) med 2 seire til Fagerborg og 1 uavgjort som resultat. Frigg får et sterkt lag i år også og de vet at de ikke "bare" møter et 4. div lag. Så vi får nok ikke fordelen av undervurdering som vi ville fått mot de fleste andre gode 3. div lag. Uansett, Majorstua kommer nok som vanlig til å stå på hodet pga denne begivenheten- og vi gleder oss.4-3 seier over Strømmen 2 torsdag kveld på NIH

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mar 2014

Vi vant til slutt 4-3 over Strømmen 2 i nok en kamp med varierende kvalitet. Vi gikk tidlig opp i en 2-0 ledelse og var nærme 3-0 før det buttet veldig de siste 18 min av 1. omgang da vi slapp inn 3 mål etter store tabber bakover og generelt dårlig struktur. I 2. omgang la vi oss dypere, var tryggere defensivt og klarte til slutt å kontre inn 2 mål som gav seier. Terje 2, Kim og Kristoffer satte måla.Sier 1-0 over Majortstuen søndag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mar 2014

Gruppe 2 vant søndag kveld 1-0 over Majorstuen. I 1. omgang kjører vi over bortelaget og burde ha ledet med flere mål. I 2. omgang forsvinner disiplinen og vi spiller i liten grad fotball sammen. Defensivt gjøres jobben og vi slipper å gå på et pinlig tap. En grei treningsøkt for de involverte.Ukas tropper mot Strømmen 2 torsdag kl 2030 og Majorstuen søndag kl 1800

Postet av Fagerborg Ballklub den 25. Feb 2014

Vedlagt ligger ukas tropper. Igjen skal vi sysselsette flest mulig av de som har trent jevnt og trutt og som er skadefrie. Jeg må ha tilbakemelding ASAP dersom ikke DU kan stille.

Torsdag på NIH oppmøte 1930.

Egil, Ole Marius, Eirik G, Sigve, Vegard H, Eirik B, Petter, Kim J, Andrés, Lars K, Terje, Andreas S, Erik, Henrik, Kristoffer. 15 mann, ved forfall kan flere kalles inn.

Søndag på Tørteberg oppmøte kl 1700.

Sindre, Vedran, Andreas M, Mads F, Martin, Andreas S, Preben, Kim G, Severing, Lars J, Erik, Tom Ø, Christer + 2 til.

Vi stiller 2 gode lag.
Tap 4-3 mot Lokomotiv i snøstorm på nih torsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Feb 2014

Fagerborg med gruppe 1 møtte Lokomotiv på NIH torsdag. Det ble en kamp under vanskelige forhold da det lå nesten 10 cm snå på dekket. Etter 40 min med iherdig "snømåking" med målene ble det kamp under svært så vanskelige forhold.

Fagerborgs lag: Sindre- Mads F, Sigve, Ole M, Lars J- Andres, Kim, Eirik G, Eirik B, Ole Marius- Lars K. Innbyttere: Vedran, Preben og Erik.

Vi kommer under tidlig 1-0 etter et skudd fra ca 16 meter. Dommern overså det soleklare frisparket i forkant til oss. 10 min senere er det balanse da Ole Marius vipper en ball videre i mål etter at Lars K ble felt. Vi var nærme 2-1 med skudd i stanga noen minutter etter, men det  var Lokomotiv som gikk opp i 2-1 på et frispark som gikk gjennom muren og under keeper. Bakka bringer oss i balanse igjen på en heading etter innlegg fra Andres. Likevel skulle det stå 3-2 til pause da Lokomotiv igjen scorer direkte på et frispark. 

I andre omgang har vi tidvis større trøkk enn Lokomotiv men forsøkene våre gir ikke uttelling. Istedet er det Lokomotiv som får 4-2 etter skudd og retur i farlig sone der vi ikke får avklart. Vi reduserer så til 4-3 og kommer ikke nærmere. En fysisk økt ble det ut av det under vanskelige forhold.
Seier 3-0 mot Abildsø lørdag ettermiddag

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Feb 2014

Fagerborg Gruppe 2 vinner til slutt 3-0 mot Abildsø lørdag ettermiddag. Vi bruker lang tid på å få det første målet og brenner svært mange sjanser før målene kommer på slutten av kampen. Vi fremstår ikke som spesielt samspilte, varierer mye i prestasjonene men er likevel best, har en del gode kombinasjoner og vinner fortjent.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas M, Vegard H, Vedran- Andres, Kristoffer, Andreas S, Preben- Lars K, Petter. Inbyttere: Martin, Tom Ø, Severin.

En ny tropp og litt eksperimentering med formasjon og plasser. Vi setter Abildsø under trykk umiddelbart og produserer en rekke gode muligheter de første 5 min. En luggete og small bane sammen med litt for vanskelige valg gir oss ikke uttelling selv om det absolutt burde ha kommet et par mål de første 10 min. Vi kjører på og passer på å holde tempoet oppe, noe alle nok ikke er trent for å holde ennå. Vi produserer jevnt og trutt sjanser, men mangler også en del kvaliteter i gjennvinningsarbeidet med å komme på riktig side tidlig og jage i flokk. En bedre motstander hadde nok gitt oss større defensive problemer. 0-0 til pause. Positivt med alle sjansene, men en del sprikende staur strukturmessig.

2.omgang fortsetter med det samme. Abildsø får gradvis mer og mer problemer med å henge på og rommene ble større. Etter 20 min sitter 1-0. Fine kombinasjoner sentralt før Petter sender av sted en suser fra 20 meter i nota. 10 min senere får Lars K kranglet til seg et straffespark som Petter setter inn. De siste 10 min jager vi 3-0 som ville sikre oss semifinale. Vi hadde knekt Abildsø nå, men klarer ikke helt å holde hodet kaldt og få satt det 3. målet til tross for gigantiske sjanser. Det kommer likevel i siste minutt med et gjennomspill i bakrom der Petter får sitt 3. mål for dagen.

Vi har da brukt over 25 mann på de 3 innledene kampene og viser at vi har en bred stall. Vi får ikke alt til å flyte ennå, men tar mye på god fysikk og står hele kampen bedre enn motstanderen igjen. I semifinalen venter MS, men før det har vi en del andre treningskamper. Her blir det stor konkurranse om å være i 11eren inn mot første NM-kvallik-kamp om 6 uker.

 
Tropp til ukas kamper mot Lokomotiv og Abildsø

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Feb 2014

Vedlagt ligger troppene til ukas kamper. Vi sysselsetter flest mulig og stiller med ca 2 like gode lag på Torsdag mot Lokomotiv på NIH (oppmøte 1930) og lørdag mot Abildsø i Manglerudhallen (oppmøte kl 1400).

Torsdag: Sindre, Mads, Eirik G, Ole M, Lars J, Kim J, Eirik B, Vedran, Jan Remi, Lars K, Wold, Andrés, Preben, Erik og Sigve.

lØRDAG: Jakob, Vedran, Erik, Andreas M, Vegard H, Wold, Petter, Krsitoffer S, Lars K, Andrés, Preben, Martin, Andreas S, Severin og Tom Ø.
Seier 4-3 mot Sarpsborg FK lørdag ettermiddag

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Feb 2014

En litt tynn tropp dro til Sarpsborg og spilte mot 4. div laget fra Østfold. Sarpsborg kom på 4. plass i østfoldavdelingen i 2013 og lå lenge i toppen og kivet om en opprykksplass. I likhet med i fjor ble det seier etter tidvis oppløftende spill, men fortsatt litt lette baklengs.

Fageborgs lag: Egil- Vedran, Andreas, Ole M, Wold-Eirik B, Eirik G, Andres-Marius, Petter, Terje. 2. omgang: Christer, Patrick. 

Sarpsborg startet best, presset oss uten å komme til noen sjanse. 1-0 Fagerborg kommer etter høyt press, Marius snapper og setter sikkert fra 16 meter. Vi fortsetter å stå høyt, igjen snapper Marius og legger inn fra kant og Petter setter den enkelt fra kloss hold og 2-0. Vi spiller nå godt og har mange store sjanser hele veien, Petter brenner en retur fra skudd fra Terje. Forsvarfireren er solid, men fortsatt en del episoder hvor vi må være mer kyniske og få ballen unna.

2. omgang starter dårlig med ukonsentrasjon og redusering med en gang. Lang ball i bakrom der vi blir løpt i fra og ballen blir satt enkelt i mål. Ut i omgangen, Ole M vinner en duel, slår i bakrom , der Petter i firsprang parkerer firern og setter den kontrollert bak keeper og 3-1. En stund senere scorer Sarspborg på et frispark. Før vi igjen er 2 opp da da Christer setter 4-2 etter en opprulling med mange fine kombinasjoner. I siste minutt glipper det mentalt igjen med ball mist på midten, ball i bakom og sluttresultat 4-3. Alt i alt mye bra med en redusert tropp, selv om vi ikke klarer å være helt skjerpet hele veien.
Tap i kamp nr 2 i vinterserien mot Nordstrand

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Jan 2014

Vi taper unødvendig 4-3 mot Norstrand lørdag ettermiddag. En ny tropp klarte ikke omstillingen til innefotball raskt nok og med 3 baklengs det første kvarteret ble det vanskelig å hente inn forspranget til Nordstrand. Fysisk og spillemessig er vi klart bedre enn Nordstrand det meste av kampen, men med 2 kornermål, et billig straffe og et kontringsmål i mot de første 25 minuttene ble oppoverbakken for stor. Ser vi bak resultatet og forsvarsarbeidet det første kvarteret var dette likevel bra. Vi spiller med stort trøkk, holder godt på kula og selv om kampen var kort med 2x40 min virket vi markert bedre fysisk i 2. omgang enn motstanderen. 9 mann borte fra sist kamp, men vi viser bredde, styrker og noen opprettelige svakheter.

Fagerborgs lag: Sindre-Mads, Erik G, Ole Marius, Vedran- Tor, Eirik B, Andres, Chister, Martin- Lars K. Innbyttere: Andreas M og Kim G.

Mye folk borte, men vi stiller likevel bra lag. Forferdelig start med 0-1 etter 7 min. Vi sover på en korner og ballen seiler i lengste hjørnet fra skrå vinkel. Vi trøkker på etter en målet, men bare minutter etter blir det 2-0 på en kontring der vi har corner. Igjen er vi sløve og tar ikke ut de farlige rommene. Få minutter senere får Nordstrand et billig straffe etter at Vedran får en ball skutt i handa på hjørnet av 16 metern fra 1 meters hold. Da kommer jo det evindelige spørmålet om det er hand som søker ball eller om det er tilfeldigheter at ballen treffer handa 1 tiendedel etter at den forlott foten og hvor er det egentlig naturlig å ha hendene når man er i bevegelse og vender. Uansett 3-0 etter et drøyt kvarter. Christer ordner 3-1 og litt mer håp, før det igjen blir baklengs på en corner. Heading fra 3 meter. Uff, der så vi ut som juniorer. Vi presser på de siste 12 minuttene og får en ny redusering noen minutter før pause med Eirik B. Bra trøkk i spillet vårt, men veldig sårbare på kontringene og slipper inn 4 mål på under en halvtime.

I 2. omgang kjører vi hele omgangen. Norstrand kommer aldri forbi midtbanen vår og vi produserer jevnt og trutt sjanser. Heading i stanga og flere store muligheter til tross, det ble med den ene reduseringen til Lars. Tross alt en god omgang der vi vinner det aller meste av dueller, gir ikke vekk kontringer lenger og så mye friskere ut i røttene enn motstanderlaget på slutten. Tilfeldigheter og marginer i mot gjør at vi ikke får med oss poeng fra kampen. Dog en nyttig påminnelse om at skal man være med i toppen må man være på alerten fra første stund.
Vinterrserien startet med seier 5-4 mot Rustad i Manglerudhallen lørdag 11. jan

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Jan 2014

Fagerborg fikk en god start i vinterserien med seier 5-4 mot 3. div laget Rustad lørdag ettermiddag. Vi ledet stort sett hele kampen, men Rustad gav seg ikke og det var tett hele veien inn. Etter en litt nølende start var vi gode store deler av 1. omgang og ledet fortjent 2-1 til pause. 5 bytter i pausen skapte en del urytme i spillet og med ledelse ble vi presset lavt i store deler av 2. omgang. Likevel var vi giftige på kontingene og hadde både 4-2 og 5-3 ledelse. Stygge forsvarsmiss lot Rustad henge på med reduseringer og det var spenning helt inn.

Fagerborgs lag: Jakob- Vedran, Erik, Ole M, Ole M. W.-Martin, Eirik B, Andreas S, Kim, Terje- Petter. 2. omgang inn: Egil, Mads F, Christer, Jan Remi, Kim G.

10 gamle fagerborgere og 6 nye navn. Litt spent på forhånd om vi ville score mål uten de faste spissene på plass. 5 mål gav svar på det spørsmålet. Sterke navn borte fra både forsvaret og midtbanen også, men vi stilte med en god tropp og fjoråret gav oss en soliditet som vi tar med oss inn i 2014.

Rustad endte som nr 7 i 3. div i 2013 og vi regnet med en tøff kamp mot et ballsikkert lag som var gode i fjor høst. Rustad hadde ball mest de første 10 før Fagerborg overtok mer og mer. Kim utnyttet en stygg forsvarsmiss og gav oss 1-0 tidlig. Resten av omgangen er tett, masse dueller og intensivt spill på en liten bane. Sjansene er det stort sett Fagerborg som skapte. Rett før pause er det vår tur til å tulle i forsvar og 1-1. Før vi igjen tar ledelsen minuttet etter og 30 sek før pause med Eirik B.

2-2 2 minutter inn i 2. omgang etter nok en sekvens med småspill og balltap på vår egen 16 meter. Etter 10 min fikk Kim G vist seg frem, løp i fra forsvaret til Rustad på en kontring og en eksemplarisk lobb gav 3-2 ledelse. 10 min senere fikk vi utteling på en ny kontring og Jan Remi putta 4-2. Det burde vært spikern i kista, men minutter senere gjentar vi småspillet i forsvar og 4-3 til en viss irritasjon fra benken. Vi bruker dog bare 4 minutter til før 5-3 ble kontret inn  og denne gangen var det Wold som putta'n inn. 3 min før slutt krakelerte vi igjen i forsvar og sluttresultatet endte 5-4.

Mye bra her. Vi er intensive i spillet, gode i duellene, kjappe på kontringene og mer presise ( som mot Frigg) i pasningsspillet. Vi mister formasjonen i 2. omgang, blir presset bakover, glipper for ofte i forsvar og en del å gå på kondisjonsmessig. Likevel, i fjor vinter tapte vi klart mot 3. div lag selv om vi spillemessig var på høyden. 2013 har gitt oss en større stabilitet og soliditet som vi må bygge videre på. Gode ballspillere er på vei inn og kondisjonstrening skal de få de neste månedene.

Ellers var Hasle Løren det eneste 3. div laget som tok poeng i første runde i vinterserien. MS slo Korsvoll 2-1 og Klemetsrud- HS endte 2-2. Dette blir jevnt og tøft.
Oppstart 2014 uke 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Jan 2014

Ukeplan uke 2

Mandag 6. jan: Trening NIH kl 2030. Onsdag 8. jan kl 2030 Tørteberg, torsdag NIH 9. jan kl 2030.

Lørdag 11. jan første treningskamp kl 1330 i Manglerudhallen mot Rustad 3. div