26.11.07 - Oppkjøringa til ny sesong...

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Nov 2007

Oppkjøringa til ny sesong starter mandag 26. november...

Frem til jul trener vi 2 ganger i uka på KFUMs nye kustgressbane på ekeberg. Mandagene disponerer vi 7er banen som ligger ved siden av helbanen fra 2030 til 2200. På onsdagene har vi hele banen fra 2030 til 2200. Før jul disponerer vi ikke garderobe, møt derfor ferdig skiftet i god tid før treninga starter 2030. Etter jul ta vi sikte på å leie garderobe på onsdagene.

Etter jul får vi en trening til på torsdagene på NIH.

Vi legger dermed opp til å trene 3 ganger i uka på oppvarmet underlag.

Det er nå lov til å ta med nye spillere. Vi trenger å fylle på med 5-8 spillere for å komme opp i en god og fyldig tropp. Foreløpig har vi ikke mistet noen spillere av dem som vant årets høsttabell i oslo 3, men vi har 2-3 usikre mann (jobb og ny jaktmarkeder), men håper å få beholde dem samt supplert med nye sultne spillere.

Uansett, vell møtt på ekeberg i kveld til trening med ball.
26.11.07 - Årets spiller, årets toppscorer osv...

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Nov 2007

Avsluttingsfesten for sesongen 2007 ble avviklet lørdag 24. nov. der årets spiller, toppscorer osv både i 4.div og 3.div ble kåret. 

I 4. div ble Carl for tredje år på rad toppscorer (antall ukjent..) og Eirik Utstumo ble årets spiller.

I 3. div gikk både toppscorerprisen og årets spiller prisen til Frode Marki. Frode puttet 21 mål i løpet av sesongen, han spilte 21 kamper og var blant spillerne med høyest treningsfremmøte. Juryen hadde dermed en forholdsvis enkel oppgave. Mejid fikk prisen for årets unge spiller. I en alder av 17 år klarte han i år å etablere seg i 1. elveren og gjorde en rekke gode kamper.

Årets mål gikk også som forventet til undertegnede.

Ellers var det laget til undertegnede som (tradisjonen tro) vant lørdagens internturning i suveren stil. Vinnerlaget bestod av Ragnar, Magnus, Rune K og Carl. Også fin innsats av de øvrige lagene :) som denne gangen ikke nådde helt opp.
07.11.07 - Avslutningsfest samt diverse...

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Nov 2007

Avslutningsfest 24/11- oppstart nytt år, KM innendørs og treninger fremover...

Avslutningsfesten blir lørdag den 24. november. Ballet starter kl 1600 på tørteberg der vi tradisjonen tro har en intern fotballturnering. Etter årets mest prestisjetunge turnering forflytter vi oss til Sagene der vi har leid et selskapslokale. Her blir det anledning til å ta med litt styrkedrikke og mat blir servert. I tillegg blir det kåringer (årets spiller, toppscorer osv), loddsalg og annet gøy! Maten samt en halvliter med drikke koster 200 kr. PÅMELDING TIL DETTE ER OBLIGATORISK, OG MÅ GJØRES SNAREST TIL MAGNUS: TLF 90517578.

Treninger fremover: vi fortsetter med å trene på tørteberg mandager og onsdager 1830 inntil Ekeberg er klar (en gang i slutten av november). Når den er klar flytter vi opp ditt og oppkjøringa med nytt år starter for fullt i desember med 2 treninger i uka. På nyåret legger vi inn en trening til på torsdagene. Helgene vil vi prøve i størst mulig grad å holde hellige.

Første helg i desember er det KM innendørs, der stiller vi lag. Derfor fint at vi holder oss i gang til da.

Undertegnede drar på ferie den 10. november og er tilbake den 24. nov. Mobilen kommer ikke til å være avslått men likevel fint om spørsmål rettes til Magnus eller Arne (92813497).  
18.10.07 - Intern info...

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Okt 2007

Treninger, treningskamp og treningsleir...

Treninger: Vi starter opp "kosetreningene" vår til mandag 22/10 kl 1830 på tørteberg. Det er nå lov til å ta med nye spillere som ønsker å spille for oss til neste år. Vi tar sikte på å trene mandagene og onsdagene kl 1830 så lenge baneforholdene tillater det. Neste uke blir det bare mandag i og med at vi spiller kamp mot Frigg på torsdag.

Treningskamp: Vi spiller treningskamp neste torsdag25/10 kl 1930 mot Frigg på tørteberg. Oppmøte 1830. De som skal møte har eller vil få beskjed. I forbindelse med kampen blir det info møte om neste års treningsleir. Dette er obligatorisk og starter 1800 (sammen med peptalken).

Treningsleir 2008. Vi jobber med muligheten for å ta neste års trenningsleir i Tyrkia. Vi har innhentet tilbud på 7 dagers tur på 5 stjerners all-inclusive med flotte gressbaner.  Vi prøver også å få tilbud på 5 dagers tur (tirsdag kveld til søndag). Dette vi bli i slutten av mars, begynnelsen av april. Til infomøtet neste uke trenger vi derfor at dere ALLE gjør en innsats for å sjekke om dere kan få fri på jobb 3 dager (eller 5 dager, tenk etter hva som passer best), skole, eksamner osv. Om dere ønsker å ta familie med. Og i det hele tatt om dette er noe vi bør satse på. De mest aktive med å svare, vil som vanlig ha størst medbestemmelsesrett.

En treningsleir der vil koste fra 4500-6000 kr avhengig av lengde (5-7 dager), antall på rom osv. Vi tar satse på å finansiere det meste av dette gjennom dugnader. De som har aversjon mot å jobbe kan selvfølgelig betale. Klarer vi å jobbe dugnad 2 kvelder pr mnd i 4 mnd har vi finansiert ca 6000 pr hode. Værre er det ikke!

Sammenlignet med Danmark er dette ikke dyrt. 3 dager i Danmark på en sliten veikro med varierende kvalitet på treningsbaner (men med garantert sidevind) koster oss 2500 kr pr hode. Fordelen med Tyrkia er at ALT er inkludert (sågår øl til maten:)) og det er ikke nødvendig med 1500 kr i lommepenger. Dette er derfor IKKE dyrt, og vil garantert være en fantastisk opplevelse både sportslig og sosialt.

Send meg gjerne en tilbakemelding (tommel opp eller ned) og møtt opp på infomøtet.

Les mer om opplegg og muligheter på:www.scsport.no
16.10.07 - Oppsummering av høstsesongen 2007.

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Okt 2007

Vi startet høstoppkjøringa 2 uker før første seriekamp med 6 mann. Uke nr 2 var dette økt til 10-15 mann og vi var i hvertfall mange nok til å kunne starte høsten. Vi trente hardt og med adskillig bedre intensitet enn på våren. Det begynte dog trått med 0-0 mot et dårlig og sutrete Årvolllag. Fortsatte elendig med katastrofen mot Ullern før vi begynte å få effekt av bedre treningsfremmøte og en skjerpet gjeng på treningsfeltet. Resten av høsten ble en eneste lang seiersmarsj der vi var suverene i de fleste kampene.

Borte mot Årvoll 0-0. Stor varme og lav intensitet. Vi var heldige de første 10 min men etter hvert jevnet det seg ut og i slutten av kampen var det vi som hadde kampens stor sjanse til å plukke 3 poeng. 0-0 var dog en grei start på opphentinga vår (trodde vi). Årvollspillerne var av det skjøre slaget og støtteapparatet var delvis småhysteriske etter hver eneste duell. (de har vist slitt mye med skader) Litt søtt at de synes vi var et fysisk lag. Uansett, til slutt klarte deres trener å snakke på Eirik et gult kort etter en duell. I alt fikk vi hele 5 gule kort mot oss på 11 kamper på høsten (3 av dem for protester). Dvs 2 duellkort på 11 kamper. Det må også være en årets rekorder fra avdelingens snilleste og mest fairspillende lag!

Hjemme mot Ullern 1-11. Nøktern optimisme etter gode treninger som forsvinner da Alex (keeperen) forteller 2 dager før kamp at han skal på "utenlandstur". Med 2. keeper skadet, fikk midtstopper Magnus (37 år) sin debut i mål. Summasummarum: av 15 skudd på mål ble det 11 baller i nota. ALT gikk inn og bunnen var nådd.

Hjemme mot Kurer4-1. Med 8 poeng etter 13 kamper og Kurer hadde vel dobbelt så mye som oss, viste vi at nå MÅTTE vi vinne. Magnus Hunemo var nå på plass igjen. Den første halvtimen var nervøs før vi scorte 2 før pause. Vi skapte masse sjanser (som vi brant) men noe var på gang. Kurer reduserte til 2-1 på straffe før vi avsluttet med 2 fine mål til. En fortjent seier. Marsjfarten var på vei oppover.

Borte mot Kjelsås 2 3-4. Øvrevoll hadde også begynt å vinne så igjen MÅTTE vi vinne. Et seierssikkert Kjelsås lag stilte med 8 mann fra A-troppen og de 3 beste juniorene. Dette ble en god kamp. Vi tok tidlig ledelsen og burde ha økt denne med raske angrep. Like før pause ble Kjelsås forært 2 meget billige straffer og vips lå vi under 2-1 til pause. 10 min ut i omgangen var dette snudd til 3-2 i vår favor. Kvarteret før slutt utliknet Kjelsås på en corner, men 4 min før slutt setter vi seiersmålet og tar 3 nye livsviktige poeng. Dette var nok en av de beste høstkampene våre. Masse raske angrep, bra tempo i kampen, mye motgang i form av 2 horrible straffer i mot men nå var motoren i gang og poenga ble henta hjem.

Hjemme mot Øvrevoll 3-0. Nok en livsviktig kamp mellom bunnlagene. Med seier ville vi være over streken for første gang på gud vet hvor lenge. Øvrevoll kom til tørteberg stinne av selvtillit etter seire mot Ullern og Gruner. Dette skulle dog bli enveiskjøring fra start til slutt. Vi var MYE nærmere 10 mål enn Øvrevoll redusering. Til slutt stod det dog 3-0 etter masse gode angrep, sjanse på sjanse, 5 i treverket osv.

Borte mot Klemetsrud 0-4. En dårlig kamp som vi vinner på defensiv trygghet. Samtidig var vi igjen flinke til å skape masse sjanser og med så mange vi fikk av hjemmelaget klarte vi omsider å få putta 4 i nettet slik at det ble en komfortabel seier til slutt. Klemetsrud hadde 1 sjanse på oss i løpet av 90 min.

Hjemme mot Røa 3-1. Min datter nr 2 ble født den dagen etter keisersnitt så jeg fikk bare med meg de siste 20 min av kampen. Rapportene sier at vi skulle ha ledet 5-0 etter første omgang. Det stod 1-0. Til slutt ble det dog 3-1, igjen etter en kamp der vi var fullstendig overlegne. Kontrakten var nå sikret så nå begynte det å handle om å klatre mest mulig og se oppover på tabellen.

Borte mot Fossum 0-5. Mye rokkeringer etter noen forfall og vi brukte en drøy halvtime på å komme i gang. 1-0 til pause. I 2. scorte vi jevnt og trutt og det ble til slutt en overlegen seier mot avdelingens bunnlag.

Hjemme mot Asker 2 1-2. Etter 6 strake seire var nonchalansen nå tredt inn. En dårlig 1. omgang utnyttet et bra Asker lag. De scorte 2 døball mål der de fikk god hjelp av linjemannen på det første, som var den eneste som så at ballen var inne. 2. omgang kjører vi, skaper masse store sjanser men dette var dagen da ballen bare ikke ville i mål mer enn 1 gang. Dermed gikk vi på et ufortjent tap. Dog en god kamp mellom 2 gode 3.div lag. Raske angrep langs bakken, godt tempo og litt morsomt at det var vi som holdt best fysisk selv om unggutta i Asker trener hver dag.

Borte mot Bøler 2-5. Periodevis veldig bra kamp. Bøler hadde muligens den første kampen mot dem i minne og angrep for fulle mugger. Vi stod i mot og utover i 1. omgang vartet vi opp med kalassfotball. Raskt ett-toch spill i lengderetning. Mye løp, tekniske delikatesser og Bøler så periodevis ut som miniputter. 2. omgang yter vi mindre, har dog full kontroll og scorer på overgangene. Bøler reduserte 2 ganger på slutten da vi allerede hadde avsluttet sesongen. Dermed slapp vi inn spillemål nr 2 og 3 på høsten (Ullern kampen er fortsatt glemt).

Hjemme mot Gruner 3-1. Da Gruner alt hadde vunnet serien ble dette uten spenning og nerve. Begge lag ytet minimalt og fotballmessig ble dette en trist affære. Fagerborg tok ut akkurat nok til å vinne og fullførte dermed høsten som det beste laget, fulgt av avdelingsvinner Gruner. Spillemål nr 4 på høsten ble sluppet inn (Ullernkampen teller fortsatt ikke).

En merkelig sesong ble dermed reddet av en fantastisk langspurt. Mye motgang ble snudd de første høstukene og plassen vår reddet. Etter en brukbar vintersesong der vi hadde jevnt over gode resultater (slo bl.a. KFUM og Frigg i treningskamper) tapte vi de første vårkampene, banen vår ble gravd opp, dårlig treningsfremmøte, vi fikk noen ubeleilige skader og frafall, masse rokkeringer på lagoppstilling og prøving og feiling og feiling. Når man først kommer inn i negative trender tar det ofte tid og mye ekstra krefter å snu "ting".

Tallene for de 9 siste kampene taler dog for seg selv. 8 seire. 32-10 i målforskjell. Bunnsolide defensivt (vi sliter mest på døballer) og skaper store sjanser på løpende bånd. Når vi da tenker på at vi i tillegg har trent hele høsten på et jorde, vi har ikke sett snurten av en keeper på trening på mange måneder samt at treningsfremmøtet falt dramatisk igjen i midten av september- så er det fortsatt en del ting vi kan forbedre til neste år! God ferie (til neste uke da Frigg ønsker sparingspartner inn mot deres kvalikk kamper en gang i november)!
13.10.07 - Med 3-1 over Gruner i siste kamp vant Fagerborg høsttabellen.

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Okt 2007

I en sløv og rotete kamp med 2 lag delvis i stabilt sideleie var det Fagerborg som tross alt ville mest og vant fortjent tilslutt 3-1. Avdelingsvinner Gruner hadde vel alt begynt å konsentrere seg om kvalik og Fagerborg tok vel ut akkurat nok til å vinne kampen greit til tross for at vi leverer en av de sløveste opptredene i høst. Frode Marki scorer alle 3 målene og blir dermed toppscorer i avdelingen (ikke verst for en fremadstormende 37 åring) og Fagerborg når dermed målet om å vinne høsttabellen. Fasiten for årets poenfangst ble 7 poeng på 11 vårkamper og 25 poeng på 11 høstkamper...

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas- Eirik, Espen, Atle, Mejid- Frode, Magnus H. Innbyttere: Kenneth B, Aleksander.

Bortsett fra at vi vinner høsttabellen (sannsynligvis et større poeng for oss en avdelingsvinner Gruner), Frode blir toppscorer i avdelinga, ingen tryer undertegnede med årets mål (ikke minst :)) og at vi vinner fullt fortjent 3-1 var det lite å glede seg over for de trofaste (ca 15 stk) tilskuerene til begge lagene. Vi produserer igjen en drøss med sjanser mot et nonchalant bortelag. Skulle ha drept kampen i første omgang og pyntet kraftig på målstatistikken vår i andre. Det gjorde vi ikke, da det var for få som gadd å bruke mer kalorier enn akkurat nødvendig for å vinne kampen.

Gruner mistet en mann (stilte uten reserver) med skade etter 30 min, og en mann til 10 min før slutt. De viste innimellom at de har gode ballspillere og at de har nok spisskompetanse i laget til å kunne gi Skjetten kamp i kvalikken (dersom de er motiverte). De vinner avdelinga til slutt suverent etter å ha levert jevnt gode resultater i 22 kamper (det er visst det som teller) og vi kan ikke annet enn gratulere!

Vi selv har vært gjennom en snuoperasjon som det står respekt. 95 % av alle lag som hadde stått med 8 poeng etter 13 kamper (med 9 kamper igjen og 1-11 i den 13. kampen) ville ha rykket ned. Vi har deretter tatt 8 seiere på 9 kamper, knapt sluppet inn spillemål (4), vunnet suverent de fleste av disse kampene og vært i en annen klasse enn motstanderne. Forhåpentligvis klarer vi å ta med oss dette trøkket inn i vinterhalvåret og en ny sesong i 2008!
08.10.07 - Høstens 7. seier ble innkassert mandag kveld med 5-2 borte mot Bøler

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Okt 2007

I en noe ujevn kamp kvalitetsmessig drar vi det lengste strået med høyere effektivitet enn hjemmelaget. Bøler startet best, men etter 10 min overtar vi og i løpet av de neste 20 min putter vi 2 mål og avgjør i realiteten kampen. I denne perioden var det fotball av høy kvalitet, masse løp, direkte en-touch spill, store sjanser og fine mål. Det siste kvarteret begynner vi å gjøre ting vanskelig og inviterer Bøler inn i kampen igjen. 2. omgang er dårligere enn første, Bøler har ballen mest men vi er effektive på overgangene og etter 3-0 20 min ut i omgangen kunne det ha blitt mange mål. Vi scorer 2 til og går mot en sterk 5-0 seier før Bøler reduserer med 2 raske mål i sluttminuttene. Men alt i alt en fortjent borteseier etter 5 fine mål.  

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Espen M- Eirik B, Atle, Magnus, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Eirik U og Mads.

Bøler har vært en av de positive overraskelsene i årets avdeling og etter å ha blitt massakrert av dem i hjemmekampen var det utviltsomt et viktig poeng for oss å reise kjerringa og komme tilbake på vinnersporet etter sist tap mot Asker 2. Med en del forfall, og noen andre tilbake fra skader klarte vi til slutt å stille et bra lag til kampstart.

Bøler startet best med direkte og raskt spill og kampen hadde et godt tempo. Hjemmelaget skapte de 2 største sjansene de 10 første minuttene før vi overtok showet. Da vi fikk i gang motoren gikk det raskt på skinner både på kantene og i mellomrommet. Vi bommet på de 3 første sjansene men etter ca. 15 min satt den første i nota. Det var Mejid som fikk æren av å staret ballet med å bredside ballen i mål etter fint forspill på høyrekanten. De neste minuttene fortsatte spillet vårt i høyt tempo, entouch, frispill i mellomrom og Bøler hang overhode ikke med i svingene. 2-0 ble satt inn 7 min senere. Også en leksjon i effektiv fotball. Mejid ble frispilt i mellomrommet. Passerte en mann og la en stikker i bakrom der Frode i steget satte ballen kontant i mål. Nok en perle! Bøler var nå rystet og vi holder tempoet oppe i en 6-7 minutter til og skaper et par store sjanser til som kunne ha drept kampen. det siste kvarteret begynner vi å rote. Istedet for å spille kjapt blir det mer ballføring, driblinger og nochalant spill. Det eneste dette førte til var at Bøler ble invitert med i kampen igjen og på noen av bruddene kunne de med større effektivitet ha redusert.

Som ventet startet Bøler 2. omgang med å kaste frem folk for å redusere og komme seg inn i kampen igjen. Det første kvarteret har de et bra trøkk på oss men de sjansene de fikk tok Alex seg av. Vi kjører nå på kontringer og etter 20 min dreper vi kampen med å sette inn 3-0 målet. Christian ble frispilt av Frode og alene med keeper og fra litt skrå vinkel setter han den sikkert i lengste. Bøler svarer med å ta ut en midtstopper og med det fikk vi enorme kontringsmuligheter. Noen av mulighetene tok vi vare på og etter 30 min stod det 4-0 signert Christian igjen. Rune S får en assist der etter å ha brudt, spilt veggspill og lagt ballen ut til Christian som kunne sette den ferdigscorede ballen i mål.  Vi scorer et nytt mønstermål 5 min senere men linjemannen annulerer feilaktig Mads mål for offside. Frode avslutter scoringskvelden for vår del 5 min før slutt etter et raid og en frekkis i korthjørnet. Bøler utlikner sekundene etter avspark da Fagerborg er i gang med seiersfeiringen. Og sekunder før slutt får de et nytt trøstemål på et Fagerborg lag som tok kvelden noen minutter tidligere.

Spillemessig var vi ikke så overlegne som vi har vært i de andre høstkampene. Men for en gangs skyld er vi effektive og målene ( inkludert forspillene) var det klasse over. 1. omgang var det god kvalitet på med 2 lag som skulle angripe. Andre omgang ble litt svakere men vi er rutinerte og venter ut Bølers stormangrep.

I siste kamp venter avdelingsvinner Gruner. Vinner vi den vinner vi også høsttabellen i avdelingen vår. Noe som jo vil være en liten trøst etter et vanskelig Fagerborgår.
01.10.07 - Seiersrekken ble brudt av Asker 2 mandag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Okt 2007

En sløv start på kampen gav Asker 2 et 2 måls forsprang som vi ikke klarer å hente inn igjen i 2. omgang til tross for svært mange store sjanser. Asker får sine 2 mål i midten av første omgang på 2 døballer. Den første er det linjemannen som meget tvilsomt vinker ballen inn etter en avklaring på streken (til de flestes store overaskelse). Tidlig i 2. blir vi snytt for en soleklar straffe etter hands. Utover i omgangen skaper vi mange store sjanser: tverlegger, alene med keeper en rekke ganger og et annulert mål for offside. Men til tross for et solid overtak i sjansestatistikken ble det ingen poeng denne kvelden. 2. omgang var dog god- høyt tempo, mange gode og raske angrep og asker rekruttene fikk kjørt seg fysisk!

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas S- Eirik B, Magnus H, Espen, Mejid- Atle, Frode. Innbyttere: Trygve og Kenneth B.

Til tross for sterke formaninger om at vi denne gangen kom til å møte et veltrent og godt Asker lag, var det nok en småsløv og halvt nonchalant fagerborggjeng som etter 6 strake seiere entret banen på autopilot. Det var da også Asker 2 som tok tak i kampen og som skapte de første sjansene. Vi sleit fælt med manglende bevegelser og dårlig pasningskvalitet. Midtveis i omgangen kom 1-0 målet. Til Askers store fornøyelse- en skikkelig gavepakke av linjemannen! Etter en del klabb og babb inne i straffefeltet etter en døball gikk ballen over Alex. Men som en reddende engel stod Andreas på streken og fikk headet ballen vekk. Spillet fortsatte og etterhvert ble begge lag samt dommer oppmerksomme på linjemannen som stod og vinket. Vedkommende hadde sett ballen en halv meter inne (etter eget utsagn) og dermed dømte dommeren mål. 5 min etter kom 2-0 målet på en ny døball. Etter en ny klabb og babb situasjon ble ballen lirket inn i hjørnet. Resten av omgangen trøkker Fagerborg på for å få en redusering før pause. 4-5 meget gode muligheter ble skuslet vekk og dermed 0-2 til pause.

2. omgang ble 45 min med angrepsfotball fra begge lag. Asker kunne legge seg tilbake og kontre ved ballerobring, mens vi måtte jage redusering. Allerede etter 2 min ble vi snytt for et klart straffe. Atle vipper ballen forbi Asker forsvareren som stopper ballen med handa. Dommeren innrømmer etter kampen at han så handsen men mener spillerne er for nærme hverandre til at det kan dømmes straffe???  Vi fortsetter likevel ufortredent med å angripe. Noe vi da også gjorde vi på en meget god måte. Bortsett fra å få satt ballen i mål et tilstrekkelig antall ganger leverer vi god fotball. Raske angrep, overlapper, bra innlegg, tverlegger, annulert mål og en haug med store sjanser. Men bortsett fra Atles redusering etter 27min lykkes vi ikke å score flere mål.

Spesielt de siste 20 min kjører vi fullstendig over Asker som hadde mer enn nok med å følge med i svingene. Veldig synd at vi ikke klarer å få med oss poeng i en slik kamp men vi kan bare takke oss selv med det utgangspunktet vi selv gav oss.

Etter 2 uker med dårlig treningsfremmøte igjen (6-8 mann) får vi håpe at lojaliteten er større de siste 2 ukene slik at vi får en skikkelig avslutning på årets sesong.
22.09.07 - 6. strake seier ble innkasert lørdag ettermiddag borte mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Sep 2007

Det stod 1-0 til Fagerborg etter en ujevn og middels 1. omgang. Da vi la på til 2-0 6 min ut i 2. omgang ble dette enveiskjøring igjen og kuleramma stoppet til slutt på 5-0. Dermed sendte vi Fossum ned en divisjon og vi kan nå begynne å se oppover på tabellen. Målet nå må være å vinne høsttabellen i avdelinga vår (vi endte jo nesten sist på vårparten!?).

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus K, Rune S, Andreas-Mejid, Trygve, Magnus H, Nedvin- Frode, Atle. Innbyttere: Kenneth B, Eirik U.

Med flere skader og årets første karantene ble det en god del rokkeringer på lagoppstillingen. Første halvtimen ble da også svært ujevn. Vi slurvet fælt med pasninger og Fossum var fysiske. Vi skaper dog de første store sjansene og holder tett bakover. 1-0 ble satt inn av Magnus K etter 22 min. Ett kjapt frispark ble satt kontant i mål da Fossum var mest opptatt med å protestere ( noe de gjorde på de fleste avgjørelser- det er godt gjort å ha samlet hele 11 Andreaser på et lag) og sette opp mur. Det siste kvarteret av 1. omgang presset vi på og hadde en rekke store muligheter til å sette det andre målet.

I 2. omgang var ting strammet opp og det ble en heiadrundrende enveiskjøring mot Fossum målet. Trygve satte inn 2-0 etter 6 min. Samme mann økte til 3-0 etter 13. min. Frode la på til 4-0 i det 20. min. Innimellom disse målene skaper vi masse sjanser som i siste liten ble reddet av en god Fossum målmann. Eirik U la på til 5-0 etter 30 min. På slutten slipper vi oss ned og Fossum kommer litt fremover på banen og får avfyrt noen skudd (som ikke treffer mål). Vi kunne lett ha satt enda flere mål men i og med at "alle" nå vil score, roter vi det litt til for hverandre. Det ender dermed med 5-0.

Nok en gang viser vi en helt annen kvalitet en motstanderen. Med ett delvis nytt lag fremover bruker vi en halvtime på å komme i gang. Resten av kampen leker vi med Fossum, mye fine kombinasjoner, masse sjanser og bra tempo i det vi gjør. Bakover er vi tette.

I de 3 siste kampene møter vi 3 av de bedre lagene i avdelinga: Asker 2 (ufortjent bortetap 2-1 på våren), Bøler (som "pissa " på oss og slo oss fortjent 5-0) og Gruner (som slo oss 2-0 på autopilot). Det er da vi må vise at vi har gjennoppstått fra de "døde" og er tilbake som et av de bedre 3. div lagene i Oslo.
17.09.07 - 5 strake 3 poenger ble plukket mandag kveld hjemme mot Røa.

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Sep 2007

Røa ble til til slutt slått 3-1 hjemme på tørteberg mandag kveld. 1. omgang var igjen overkjøring av motstanderen og kampen burde ha vært pungtert etter 25 min med en rekke 100 % sjanser (5-6 stooore sjanser). Det ble med det ene målet til Frode. 2. omgang ble mer ujevn og noe færre sjanser men vi vinner helt fortjent til slutt 3-1. Røa scorte på den ene sjansen de fikk i løpet av kampen da linjedommeren lot være å vinke selv med hele 3 Røaspillere i offside og et Fagerborg forsvar som dermed stoppet opp.

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas S- Eirik B, Magnus H, Espen J, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Trygve, Atle og Nedvin.

1. omgang var av god kvalitet. Vi kjører over Røa fra første stund og skaper masse store sjanser. Ifølge rapportene kunne det ha stått hele 3-4 til Fagerborg etter de første 25 min. Det blir dog med det ene målet til pause. Frode fikk gleden av å sette dette inn etter fint forarbeid av Christian. Både Bakka og Christian måtte ut med strekk i løpet av 1. omgang.

2. omgang ble mer rotete og ustrukturert. Presset ble plutselig veldig individuelt igjen og dermed fikk Røa bedre muligheter til å spille seg ut. Vi er likevel vassere og er det eneste laget som produserer sjanser. Frode setter inn 2-0 målet midtveis etter en stygg feilpasning av en Røafosvarer. Røa ypperer seg litt innimellom men selv mot et halsløvt Fagerborglag (fraværende midtbane defensivt og delvis slurvete forsvarsspill) klarer de ikke å komme til sjanser. 12 min før slutt får de dog en redusering. 3 Røaspillere står i offside og Fagerborg lar en Røaspiller få løpe igjennom etter gjennomspillet. Alene med Alex påfører Røaspilleren oss vårt første spillemål bakover i høst (da ser vi bort i fra målene mot Ullern samt at de 4 andre målene vi har sluppet inn har vært 3 straffer og en corner). I protestene pådrar Espen seg et gult kort og må sone neste kamp. I perioden før baklengsmålet var det mye slurv og sånn sett var det ingen overraskelse at vi til slutt ble straffet.

De siste 10 min tar vi oss sammen igjen og i det 84 min tråkler Magnus H seg igjennom og fastsetter sluttresultatet til 3-1 og med det en ny fortjent 3 poenger.

Med den 5 seieren på rad må vi vel kunne sies å være et av formlagene i avdelingen. Greit nok å vinne 3-1 over Røa på en middels dag. Synd med strekkene og karantenen da vi alt har ny kamp igjen til lørdag. Vinner vi den er vi definitivt ute av noe nedrykksstrid og slik det ser ut nå har vi vel alt 8 tær i neste års 3. div også.
10.09.07 - André Borge har lagt opp!

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Sep 2007

Etter 11 sesonger i den gul/grønne trøya har Fagerborg veteranen André Borge flyttet til Moss med familien og dermed lagt skoa på hylla. Som den klubbspilleren han er, har han selv uttalt at det er uaktuelt å fortsette karrieren i andre klubber enn Fagerborg!

Undertegnede er inne i sin 10 sesong (ikke så mye å skryte av sammenlignet med Arne Dahlsruds 45 eller 46 sesonger, men dog...) og André har i de fleste av disse årene vært vår udiskutable kaptein. Som en målfarlig midtstopper/indreløper har han på banen loset gutta til utallige seiere (og noen få tap...). Med sin positive og diplomatiske væremåte (han er jo skipsmekler og selger) har han vært godt likt av alle med og motspillere og en flott representant for klubben.

De siste årene har det blitt smått med treninger men med en god naturlig fysikk og suveren spilleforståelse har han hele tiden forsvart en plass i Fagerborgs førsteelver.

I løpet av høsten vil det bli arrangert en testemunial med gamle og nye Fagerborghelter. Mer senere!
09.09.07 - Poenghøsten i 3.div fortsatte lørdag ettermiddag med full pott og 4 plussmål borte mot Klemetsrud

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Sep 2007

Lørdag ettermiddag sikret Fagerborg seg 3 nye poeng borte mot Klemetsrud. Spillemessig var dette flere hakk dårligere enn overkjøringa av Øvrevoll tidligere i uka. Men vi vinner dog helt fortjent 4-0 på en dårlig dag på bortebane. Til tross for en elendig 1. omgang (uff og uff- dette minte om vårsesongen...) er det positivt at vi fortsetter å skape masse store sjanser og slipper bare motstanderen til med 1 stor sjanse i hele kampen (nettveggen). Med den 4. seieren på rad passerte vi Klemtsrud på tabellen og har dermed 4 tær på fast grunn med 5 kamper igjen.

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas- Eirik B, Espen J, Magnus H, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Espen M, Kirjan og Erik.

Trenerteamet var spent på om vi ville klare å hente ut den samme entusiasmen og løpskraften som i forrige kamp 5 dager tidligere. Det skulle raskt vise seg at det var vi langt i fra å gjøre. Med dårlig aggressivitet, svake forflytninger og liten entusiasme var det Klemtsrud som trilla ball og vi som løp imellom. Den første halvtimen var en stor lidelse å se på og Fagerborg var ikke til å kjenne igjen. Til tross for det lå vi bra i formasjon defensivt, Klemetsrud skapte nada på oss (5-6 ufarlige cornere teller vi ikke) og det var vi som var farlige på de overgangene der det var noenlunde samsvar mellom løp og pasning. Før 1-0 målet etter en halvtime hadde vi 2-3 store sjanser til å å gå i føringa. 1-0 målet ble satt inn av Frode på en gjennomløping. Klemetsrud, med avdelingens mest arrogante stopperpar, tok store sjanser med å stå høyt- og Frode hadde små problemer med å løpe i fra dem og trille ballen til siden for målmannen. 1-0 stod seg ut omgangen.

Hele laget var skjønt enige om at 1. omgang var skuffende og kvaliteten tok seg litt opp i 2. omgang. Allerede etter 8. min gikk Fagerborg opp i 2-0. Mejid holdt på ballen på hjørnet av 16 meteren og spilte en perfekt stikker til Eirik som kom på et løp i bakrommet. Alene med målmannen gjorde han ingen feil. Fra det 8. min til det 37. min var kampbildet at Klemtsrud fortsatte å småspille mye ( supplert med noen lange baller ut på deres venstrekant som Rune tok seg greit av). Vi hadde noe større aggresivitet og fikk dermed brudd på brudd og skapte den ene store målsjansen etter den andre. Alene med målmannen slurvet vi fælt og mangler vell evnen og viljen til å spille ball til bedre plasserte spillere. 3-0 ble satt inn av Magnus H etter et langt gjennomspill i bakrom. I det 42. min fikk vi straffe etter at Espen M var fremme og ble tatt. Frode fikk dermed sitt 2. for dagen og 13. totalt i år. De siste 10 minuttene kunne vi raskt ha laget enda 2-3 mål mot et Klemetsrudlag som hadde gitt opp.

Etter 3 strake seiere og stigende formkurve så det ut som vi hadde fått en liten reaksjon spillemessig. 4-5 spillere så veldig tunge ut og tempoet var flere hakk svakere enn Øvrevoll og Kjelsåskampen. Det er likevel meget positivt at vi ikke slipper hjemmelaget til foran mål i det hele tatt. Det vil si at vi har bra struktur i laget nå, vi henger godt sammen og personlige feil/duelltap blir fanget opp av laget. Offensivt skaper vi utover i kampen også masse store sjanser. Fortsatt er uttelinga dårlig. Det er dog ok å vinne 4-0 på bortebane på en dårlig dag! Også ålreit å gå forbi Klemetsrud og for alvor involvere dem i bunnstriden.

Neste uke har vi kampfri og med godt treningsfremmøte skal vi trene på avslutninger og forberede oss fysisk for de siste 5 kampene i årets serie. Gjør vi jobben i de også kan vi unngå at årets sesong blir totalt misslykket! Vi samler ikke på 8. plasser i Fagerborg.

 
04.09.07 - Fagerborg 2 sikret tirsdag kveld fornyet kontrakt i 4. div

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Sep 2007

Tåsen ble tirsdag kveld slått 4-0 etter mål av Atle, Trygve, Mads og Pål. Med 9 poengs forsprang og 19 mål ned til Tåsen på nedrykksplass og bare 3 kamper igjen er plassen alt sikret. Flere av de nye spillerne fikk prøvd seg og kom bra fra oppgaven.03.09.07 - Ny 3 poenger mandag kveld da Øvrevoll ble feid av banen med 3-0.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Sep 2007

Selv med betegnelsen "de brente sjansers kamp"  ble Øvrevoll utspilt og sendt hjem med 3 baklengs. Vi burde ha ledet 3-0 etter 10 min og produserte nærmere 15 store 100% sjanser (inkludert 3 i treverket) i løpet av kampen. Defensivt var dette også årsbeste. Ørvevoll hadde ikke et eneste skudd på mål gjennom 90 min og hadde i beste fall en liten halvsjanse (som trillet inn til målmannen) i løpet av hele kampen.

Fagerborgs lag:Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas S- Eirik B, Espen J, Magnus H, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Atle og Espen M.

Vi satte tempo og standard på kampen i fra første stund. Allerede etter 30 sek fikk vi vår første opprulling som endte i en corner. Første 100 % sjanse kom etter 2 min men avslutningen ble for løs. Og slik fortsatte det. Noen minutter senere fikk vi en ny stor sjanse. Igjen med Frode. Øvrevoll drev med dristig småspill på egen banehalvdel og mot et aggresivt Fagerborglag ble det brudd på brudd. 1-0 målet kom etter 8 min på et frispark fra Mejid som ble videre eksekvert i mål av Christian.

Dette kampbildet fortsatte: Øvrevoll småspilte og mistet ballen til oss og vi skapte dene ene store sjansen etter den andre både på brudd og gjennomløpinger. I tur og orden satte vi (Frode, Christian og Mejid) ballen i stanga, cm utenfor eller i klypene på målmannen. Den første halvtimen var en orgie i store sjanser, høyt tempo, gode løp og forspilte sjanser. De siste kvarteret av første omgang ble presset vårt svakere, Øvrevoll fikk flyttet småspillet sitt høyere på banen og vi gav bort ballen så raskt den var vunnet. Til tross for dette kom 2-0 i det 44 min. Da vi tydeligvis ikke skulle klare å putte ballen i mål selv måtte vi ha hjelp av en Øvrevollspiller på et nytt frispark. "Klareringa" på hodet dalte ned bak målmannen deres.

2. omgang ble på mange måter en reprise. Øvrevoll skulle på død og liv sette ny verdensrekord i risikospill. Vi fortsatte dermed med å få mye brudd høyt oppe i banen og 100 % sjansene fortsatte å dukke opp jevnt og trutt. Men inn ville den ikke. Først i det 23 min kom 3-0 scoringen på en straffe etter at Magnus var blitt dradd ned i i feltet. Frode satte den i mål. Det siste kvarteret var det skikkelig Hawai- Øvrevoll gav fra seg enorme rom og vi utnyttet dem til å skape sjanser .... og bomme. Frode hadde 2 baller til i treverket før kampen var over.

Uansett sjanseløseri, dette var årsbeste! Øvrevoll var i praksis sjanseløse. 90 min uten å klare å få et eneste skudd på mål sier sitt. De kom antakelig til Tørtebergs store flater med stor selvtillit og muligens undervurderte de oss etter den fine starten de har hatt på høsten.

Men selv med den 3. seieren på rad er pasienten på ingen måtte friskmeldt ennå (selv om respiratoren nå er koblet fra for første gang på mange måneder). Vi står fortsatt med begge beina plantet i nedrykksstriden, men formkurven er fortsatt stigende. Med samme aggresivitet, løpskraft og disiplin i de siste 6 kampene skal det ikke bli lett å slå oss.
29.08.07 - Topscorer lista. (pr 9. okt)

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Aug 2007

Her finner dere årets målscorere etter 11 kamper på vårsesongen og 10 kamper på høsten. Med Asker og Bøler kampen kom da 2 nye mann på lista. Dermed har vi så langt 15 mann i målprotokollen som fortsatt ledes suverent av Frode. Til tross for en rekke sjalu kommentarer til årets mål er juryen fortsatt enige om at den heteste kandidaten er det fortsatt undertegnede som har (Carlos sparket mot Røa- for de som trenger å minnes om dette...). Men det er lov å prøve seg i siste kamp også.

Frode Marki: 18

Christian Finstad: 6

Kristian Grimsby, Magnus Hunemo: 3

Svein Ivar Moltu, Eirik Bakka, Trygve Hunemo: 2

Ragnar Puntervold, Andreas Skjørestad, Carl P Boehlke, André Borge, Magnus Kristiansen, Eirik Utstumo, Atle Briseid og Mejid Karim

1 selvmål (Øvrevoll)
27.08.07 - Ny 3 poeng mandag kveld etter 4-3 borte mot Kjelsås 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Aug 2007

En ny livsviktig 3 poenger ble tatt hjem mandag kveld etter 4-3 over Kjelsås 2 i en brukbar 3. div kamp. Begge omgangene var jevnspilte med raske angrep, men Fagerborg vinner helt fortjent etter å ha hatt de klart fleste og største sjansene. Dommeren gav Kjelsås initiativet på slutten av 1. omgang med 2 meget lette og tvilsomme straffer.  

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Erik V, Andreas S- Eirik B, Magnus, Espen, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Rune S, Espen M.

Kampen fikk den best mulige starten. Allerede etter 1 min gikk vi opp i 1-0. Meijid spiller Frode fri i bakrommet og alene med keeper gjør han ingen feil. Den neste store sjansen er det også vi som får etter 8 min. Denne gangen var det Christian som ble spilt fri men skuddet sklei av foten og endte på siden. Kjelsås tok etter hvert over en del av banespillet men kom seg ikke til noen store sjanser. Etter en halvtime fikk Kjelsås sitt første straffe. En lang ball i bakrommet som en Kjelsås spiller plukket opp. Magnus klarer dog å komme seg på riktig side etter et dårlig touch av angriperen og både ham og Alex kontrollerer ballen ut over dørlinja. Kjelsåsspilleren gav seg ikke og faller over vår keeper og dommeren som ikke hadde fått med seg at ballen allerede var ute dømmer straffe. 1-1.

2 min senere kommer vi til en ny kjempesjanse som går like utenfor. Enda et par minutter etter blir vi snytt for et straffe da Chrstian får en skikkelig dytt i ryggen da han går opp i en hodeduell. Istedet kontrer Kjelsås og etter en duell på 16 metern blir det ett nytt straffe. Dommeren som stod 4 meter i fra forseelsen velger å konferere med linjedommeren (50 meter i fra) og sammen trekker de den innenfor. Fagerborgspillerne protesterer mens Kjelsåsspillerne finner det vanskelig å la vær å flire over en ny gavepakke. Etter denne kalddusjen ble de siste 10 min av første omgang gjennomført dårlig. Kjelsås får et par gode muligheter til med med lange baller i bakrommet.

Vi reiser oss igjen i begynnelsen av 2. omgang. Utlikningen kom allerede etter 7 min etter et bra trøkk fra oss. Christian kommer seg ned til dørlinja og får lagt en krosser inn i feltet. Der dukker Bakka opp og setter den inn. 3 min etter er det vi som får straffe, det eneste korrekte i kampen etter at Frode ble revet over ende inne i straffefeltet. Frode setter den selv i mål. Kjelsås jagger nå utlikning dog uten å få de store sjansene. 3-3 målet kom likevel etter 25 min på en grov markeringsvikt etter en corner. Kjelsås jager nå seiersmålet mens vi er farlige på kontringer. 10 min før slutt kommer seiersmålet etter at Magnus H videreekspederer et hardt frispark fra Magnus K. På slutten var vi nærmest enda et mål på en kontring men det ender til slutt med 3 nye poeng etter at vi reiser oss på en mesterlig måte etter nedturene underveis i kampen.
21.08.07 - Seier og 3 poeng hjemme mot Kurer etter solide 4-1 mandag 20. august.

Postet av Fagerborg Ballklub den 21. Aug 2007

Fagerborg klarte å heve seg etter forrige serierundes smell. Kampen startet litt nervøst og famlende etter en del rokeringer men etter hvert satt spillet bedre. Vi kom rundt på kantene og 2-0 til pause var svært så fortjent etter sjanser. I andre omgang fortsetter vi å skape sjanser. Kurer får et straffe halveis men vi svarer like etter med 3-1 og 4-1. På slutten var vi nærmere 5 og 6 enn Kurer redusering.  

Fagerborgs lag: Alex- Rune K, Magnus, Erik V, Espen M- Eirik B, Magnus H, Espen J, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Håvard, Andreas S og Eirik U.

Kampen startet i et nølende og beskjedent tempo. Det var tydelig å se de høye skuldrene etter forrige rundes sørgelige opplevelse. Kurer trillet ball, småspilte men skapte ingen sjanser på alle balltapene våre. Etter hvert ble det større fart på ball og bein og innimellom kom vi rundt på kantene. De 2 første store sjansene er det vi som produserer etter gjennomløpinger, desverre står stang og keeperbein i veien for det første målet. Halvveis får Kurer sin store sjanse, dårlig press på ballfører på midten, forsvaret faller ikke kjapt nok og stikkeren i bakrommet er det en Kurerspiller som fanger opp. Avslutninga er rett på keeper og vi fortsetter å holde nullen. Det siste kvarteret av 1. omgang  kommer vi stadig vekk rundt på kantene- presisjonen og kvaliteten i løpene er markant bedre og dermed kommer de store sjansen. 1-0 blir satt inn etter 37. min fra kort hold av Christian etter et flott innlegg fra venstrekant Mejid. I det 42. min satte samme mann inn 2-0 på nesten identisk måte. Mejid blir spilt fri på venstrekant og det presise innlegget blir igjen bredsidet i mål av Christian. I sluttsekundene av 1. omgang er vi svært nærme det 3. målet på en overgang.

2. omgang starter også bra. Allerede i løpet av de første 5 min har vi 2 store sjanser til å punktere kampen. Kurer får også en stor sjanse innledningsvis uten resultat. Kampforløpet fortsetter med at Kurer fortsetter med småspillet sitt, vi ligger stort sett bra i formasjon og angriper kjapt på overganger. Vi fortsetter å produsere klart flest sjanser men lykkes ikke å punktere kampen. Midtveis får Kurer straffe etter duelltap og manglende sikring i forsvaret. 2-1 står bare i 5 min da Chrsitian setter inn sitt 3 mål for kvelden etter et nytt innlegg fra kant, denne gang fra Frode på høyresiden. Kvarteret før slutt scorer Frode 4-1 målet, bakromsløp etter en presis ball fra Magnus K og lobb over keeper. De siste 10 min er vi nærme både det 5 og 6 målet. Det ender til slutt 4-1.

Endelig ser vi litt resultater av de siste ukers jobbing. Enkeltspillere begynner å komme i bedre form. Vi produserer masse sjanser og gode overganger og etter hvert som måla kom ble selvtilliten større og vi tør å ta tak i ballen. Kollektivt var dette også en oppreisning med 3 fortjente poeng. Vi vinner de fleste duellene, strukturen i laget var bedre selv om det fortsatt er en del å gå på. 
14.08.07 - Høstsesongens 2 seriekamp ble brukt til å gi oss selv tidenes største seritap.

Postet av Fagerborg Ballklub den 14. Aug 2007

Med ingen målmenn tilgjengelige og med det en utespiller som debutant i mål, viste det seg som "mission impossible" å ta poeng hjemme mot Ullern. Ullern fikk 4 meget lette mål i første omgang. Og etter brukbart spill det første kvarteret i 2. omgang begynte målene å renne inn den siste halvtimen. Til slutt stod det da 11-1 til bortelaget.

Fagerborgs lag: Magnus- Rune S, Espen J, Kenneth, Espen M- Mejid, Eirik B, Erik, Rune K- Frode, Christian. Innbyttere: Stian R, Andreas S og Håvard.

1-0 kom etter et kvarter etter markeringsvikt på corner. 2-0 5 min senere løp på tvers på 16 metern- skudd via fagerborgspiller og Magnus utmanøvrert i mål. Etter en halvtime starter komikveld for alvor- 4 fagerborgere (inkludert keeper) går på et innlegg mot mål. Alle bommer på ball som triller i mål. 5 min før pause får vi et balltap på 40 meter da vi er på vei ut- stikker i bakrom på ving og 4-0. Innimellom har vi også noen gode mulighter- det var til tider mange samtidige løp og god vilje. Men presisjon og avsluttinger ble for dårlige i de avgjørende øyeblikkene. 0-4 til pause var meget flatterende for lederlaget etter spill og sjanser.

2. omgang starter vi best. Vi har trøkket og får flyttet laget høyere på banen. Da Ullern får enda ett miniputt mål etter et kvarter (et løst innlegg som blir fomlet i mål) går lufta ut av den berømmelige ballongen. Derfra og inn ble det hele tragisk. 2 min senere begynner keeper og forsvar å småspille på egen 16 meter i undertall og 6-0. 5 mål til de siste 20 min fra alle mulige og umulige vinkler.

Kollektivt ble dette tidenes svikt. Vi har alle marginer imot oss i alle situasjoner og de fleste målene var av det lette slaget. Nå må det bli samling i bunn og fullt fokus på å redde plassen de siste 9 kampene.
07.08.07 - Høstsesongen startet med 1 poeng med 0-0 borte mot Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Aug 2007

Som vanlig ble kampen mot Årvoll tett og jevnspilt. Årvoll startet klart best i begge omgangene mens Fagerborg avsluttet begge omgangene best og vi var svært så nærme med å få med oss 3 poeng etter kampens største sjanse 7 min før slutt.

Fagerborgs lag: Alex- Rune S, Magnus, Kenneth, Espen M- Mejid, Eirik B, Erik V, Rune K- Frode, Christian F. Innbyttere: Espen J, Andreas og Michel.

Årvoll startet kampen best med en rekke farlige døballer. Årvolls døballspesialist slo harde og presise innlegg og frispark som satte oss under stort press. Fagerborg sleit fælt med avklaringene og med å flytte beina raskt nok i presset. Vi var heldige som slapp med nullen de første 20-25 min av 1. omgang da Årvoll hadde 2 i tverleggern. Det siste kvarteret tok vi over spillet, presset Årvoll bakover og skapte noen halvsjanser samt et par store muligheter som med litt større presisjon og besluttsomhet kunne ha gitt en bedre skjebne.

2. omgang startet med det samme presset fra Årvoll dog uten at de klarte å skape noen sjanser ut av det. Men denne gangen gikk det bare 10 min før vi hadde tatt over. Utover i omgangen spiller vi oss til en rekke gode muligheter for gjennomløpinger men vi fortsetter med å slite med både presisjon i gjennomspill og kraft i de avgjørende løpene. 7 min før slutt får vi dog kampens største sjanse. Andreas blir spilt igjennom, alene med keeper lobber han den over han men desverres treffer den tverleggern. På slutten har vi trøkket og vi kommer til en rekke overtallssituasjoner på høyrekanten men innlegg og avslutninger blir av det puslete slaget. Helt på tampen får Årvoll den siste muligheten på en ny cornersituasjon men det ender da til slutt 0-0.

Fysisk holder vi kampen ut i varmen. Makstempoet vårt i kampen er fortsatt for lavt men i forhold til århundreds mest begredelige, trøstesløse og fæle vårsesong ser vi mer ut som et lag som har trent litt og som henger sammen. Litt moro å se på Årvolls hjemmeside at de synes vi er et fysisk lag. Vi vinner de fleste duellene men alt for ofte fikk Årvoll billige frispark etter tapte dueller og med iherdig dømming fra deres støtteapparat. Kampen ble til og med stoppet et øyeblikk da Årvolls trener ønsket å oppdatere dommeren på antall frispark og gule kort. Det skal vist være en linjær sammenheng her (se forøvrig statistikken på Årvolls hjemmeside).

Forsvaret begynte nølende men spilte seg stort opp. I 2. omgang var det god rytme i støting og sikring, samt at Årvoll var sjanseløse i duellspillet. Midtbanen jobbet som vanlig iherdig, men vi mangler fortsatt de gode offensive løpene som skaper åpninger og kaos i motstander forsvaret. Angrepet jobber forsåvidt også bra men vi har en del å gå på i samhandlinga med midtbane, besluttsomhet i gjennomløpingene og unngå å gå i offside.

 
19.06.07 - Nytt bortetap med 1 mål mot Asker 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Jun 2007

Asker var det ledene laget i 1. omgang, ledet 1-0 til pause og skapte de fleste store sjansene. I 2. omgang tok Fagerborg over, utliknet med et fint mål midtveis og presset på for å få seiersmålet med en rekke 110% målsjanser. I stedet ble det Asker som tok alle 3 poengene med et billig straffespark 5 min før slutt av en dommer som i hvertfall var konsekvent i sin hjemmedømming.

Fagerborgs lag: Alex- Ragnar, Espen, Kenneth, André- Bakka, Mejid, Rune K- Andreas, Frode, Svein Ivar. Innbyttere: Kim og Carl.

1. omgang tilhørte Asker som stort sett skapte sine sjanser med å doble og kombinere seg fri på vår venstrekant. De spilte seg til en rekke muligheter og fikk ledermålet etter 30 min. Fagerborg fikk også noen muligheter men 1-0 til hjemmelaget var nok et greit resultat etter spill og sjanser.

2. omgang ble motsatt med Fagerborg som det ledene laget. Utlikningen ble satt inn midtveis i omgangen av Frode. Stikk ballen igjennom var perfekt og avslutningen også av det kontante slaget. Vi fortsetter å produsere er rekke store sjanser men mangler effektiviteten til å gå opp i føringen. Defensivt stenger vi igjennom bakover og Asker må ha hjelp av dommeren for å score vinnermålet. Skuddet treffer Midjid i hånda da han beskytter ansiktet og straffa føles blodig urettferdig etter at vi overtatt styringa på kampen i 2. omgang. Sluttspurten blir litt for krampaktig til at vi klarer å komme tilbake og dermed ble det et nytt tap i en kamp der vi spillemessig igjen er helt på høyde med motstanderen.

Med dette tapet har vi begge beina plantet i bunnstriden igjen. Selv om vi spillemessig gjør en ok kamp mot et av formlagene bikker marginene mot oss igjen. Vi klarer ikke å få ut potensialet i laget, prestasjonene er svært varierende og vi bruker alt for mye energi på en dommer som i de fleste tilfeller gav oss ingen fordeler.
12.06.07 - Storseier 7-0 hjemme mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Jun 2007

Med 2-0 til pause og et tidlig mål i 2. omgang så ble dette enveiskjøring mot Fossum målet utover i 2. omgang. Fagerborg var vel nærmere et 2 sifret antall mål enn Fossum en redusering i løpet av de 90 varme minuttene på Tørtebergs store flater.

Fagerborgs lag:Alex- Ragnar, Espen, André, Trygve- Eirik B, Mejid, Rune K- Andreas, Frode, Svein Ivar. Innbyttere: Michell, Carl, Daniel.

Kampen startet i moderat tempo i varmen og 1. omgang kan umulig ha vært en stor seeropplevelse for den nøytrale tilskuer. Til det var det alt for mange feilpasninger. Det var unntaksvis at ballen traff riktig mann eller rom. De gangene vi dog klarte 3-4 presise trekk på rad ble det farlig. 1-0 kom på straffe etter 15 min. Svein Ivar ble felt såvidt innenfor 16 metern og Frode satte straffen sikkert i mål. 7 min senere satte nevnte Svein Ivar inn 2-0 målet. Den løse markkryperen fra 16 meter trillet inn helt nede i hjørnet uten at Fossums målmann rakk frem til den. Vi har noen sjanser til innimellom til å øke ledelsen i første omgang, blant annet på cornere men det ble 2-0 til pause. Fossum skapte vel ikke en eneste kvalifisert målsjanse på oss i første omgang selv om vi serverte dem den ene store kontringsmuligheten etter den andre med en rekke horrible feilpasninger.

Vi starter 2. omgang med å putte 3-0 allerede etter 3 min og derfra og inn ble det bare et spørsmål hvor stor seieren skulle bli mot et demoralisert Fossum lag. Frode var målmakker igjen. André satte 4-0 7 min senere. Frode lagde 5-0 noe senere, Carl putta 15 min før slutt og Frode avslutta med sitt 4 for kvelden da han putta 7-0 2 min før slutt. I hele 2. omgang kjører vi over Fossum med raske og gode angrep. Pasningskvaliteten ble bedre utover i kampen. Bakover slapp ikke Fossum til med en eneste sjanse i hele 2. omgang.

Fossum var veldig svake og det er ingen grunn til at vi skal ta av for dette resultatet. Vi gjør dog jobben vår. Scorer 7 mål, dvs like mange mål som på de foregående 7 kampene og det ser ut til at vi er i ferd med å bikke marginene over i vår favor. Noe som kommer til å bli svært viktig med tanke på de siste 3 kampene før ferien mot Asker 2, Bøler og Gruner. Lag som alle har hatt en god start på sesongen. 
05.06.07 - Årets første seier i 3. div kom på det 7. forsøket borte mot Røa

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Jun 2007

Endelig hadde 3.div laget også marginene på sin side etter at Røa ble slått 3-2 på bortebane 4. juni. Det ble en slitekamp med 70 min med bare 10 mann. I 1. omgang skaper vi mange store sjanser mens Røa kommer til på kontringer. I 2. omgang er bildet snudd opp ned- men vi drar det i land til slutt. Målene våre var av det delikate slaget.   

Fagerborgs lag: Alex- Ragnar, Kenneth B, Rune S, Trygve- Espen, Mejid, Rune K- Andreas, Frode, Svein Ivar. Innbyttere: Kristian, Carl.

Vi la ut i høyt press denne varme juni kvelden. Tempoet var moderat og det var vi som fikk den første sjansen. Skuddet til Rune fra spiss vinkel var nærme. Vi skaper raskt noen sjanser med kombinasjoner på venstrekanten vår men alene med keeper sliter vi fælt med å treffe mellom stengene. Røa har noen visitter fremover på kontringer der forsvaret slet fælt med å henge med på farta (noen seige bein trenger lengre oppvarming en andre). Etter 8 min ble vi snytt for et klart straffe da Svein Ivar ble lagt i bakken da han var i gjennom. Dommeren velger å overse forseelsen og snyter oss dermed for et klart straffe og et rødt kort til Røaforsvareren. 2 min senere scorer Røa på en gjennomløping på vår venstreside. Vi fortsetter å kjøre kampen og skaper jevnt og trutt gode muligheter.

Etter 20 min blir vi redusert til 10 mann. Rune skal som bakerste mann dempe en ball på brystet, ballen treffer i stedet overarmen. Dommeren dømmer frispark og direkte rødt kort. Kriteriene for direkte rødt kort på den slags type forseelser bør vel være: a) viljehands OG b) at du frarøver motstanderen en klar målsjanse.  En smule strengt dømt ja. Uansett, 5 min senere utlikner Andreas fra skrå vinkel. Først gjennvinner han ballen høyt oppe, og innlegget fra meget skrå vinkel blir en perfekt lobb over keeper og ballen daler ned i motsatt hjørne. Et meget pent mål. Til tross for 1 mann mindre er det Fagerborg som kjører resten av omgangen med noen farlige visitter fra Røa. 2-1 målet vårt var en perle av det klassiske slaget. Undertegnede plukker opp en avklaring på 40 meter. Forserer lynraskt (tatt i betraktning 38 år) 10 meter med mann i ryggen. Fra 30 meter blir så skuddet avfyrt og med litt Roberto Carlos flaking på veien daler ballen til slutt ned i borte vinkel. Når årets mål skal kåres i oktober kommer juryen til å få store problemer med å se bort i fra dette målet (til tross for habilitetsregler). 1 min senere var det pause.

De første 20 min av 2. omgang har vi god defensiv kontroll og med større presisjon hadde vi kontret Røa i senk. Det var vanskelig å se hvem som var 1 mann mindre i denne perioden. I det 25. min går vi opp til 3-1 etter en kontring der Kristian gjør det meste selv. Nok et fint mål.

Etter dette gir vi fra oss initiativet og med mange slitne bein begynner Røa å produsere en rekke store sjanser. Heldigvis har vi endelig marginene på vår side og deres avslutninger stryker enten 10 cm over eller på siden av målet. 6 min før slutt scorer de likevel 2-3 målet på en gjennomløping på vår venstre side. Med iherdig jobbing ror vi likevel i land årets første 3 poenger på en bane der vi stort sett har hatt som tradisjon å spille uavgjort. La oss håpe dette er første stikk i snuoperasjonen. Poengene får vi på helhjerta jobbing (+ noen fine mål da)!
30.05.07 - Ny seier i 4. div tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mai 2007

4. div fikk en ny fortjent 3-1 seier tirsdag kveld mot Tåsen. Kamper ble vel aldri fartsfylt eller av det intense slaget. Men i motsetning til 3.div ble det scoret 3 mål og skapt en haug med sjanser.  

Fagerborgs lag: Steffan- Rune, Daniel, Kenneth B, Roger O- Åsmund, Ragnar, Eirik U- Mads, Kim, Espen. Innbyttere: Jon Inge, Ronny.

1. omgang ble spilt i et moderat tempo med medvind. Vi hadde en del bra tilløp med lange baller ut på vingene. Vinden gjorde dog at en del av de perfekte kalibrerte oppspillene ble litt lange for lange. Målet kom på et frispark fra 20 meter. Skuddet fra Ragnar, lavt i keeperhjørnet, var så hardt at målmannen ikke engang rakk å leé på stortoa. 1-0 til pause.

2. omgang åpnet med en kjempesjanse allerede etter 1 min. Desverre kom Espen litt for nærme keeper før han bestemte seg for å avslutte. Bare minuttet senere stod det likevel 2- 0 da Ronny vant en hodeduell i feltet og ballen dalte ned i lengste hjørnet. Tåsen fikk trøstemålet sitt midtveis i omgangen etter forsvarsrot etter et utspill fra vår egen 5meter. 10 min før slutt la Ronny på til 3-1 etter et corner. Innimellom dette hadde vi produsert 12-15 offsider, en god del nesten mulighter men litt problemer med å stokke beina i avgørende øyeblikk ble det bare 3 mål.
24.05.07 - Nytt ufortjent tap i 3.div borte mot bunnlaget Øvrevoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2007

Nok en gang vipper marginene i vår disfavør etter en kamp der vi innimellom spiller ball i hatt med Øvrevoll. Bortsett fra de siste 15 min av 1. omgang er vi klart bedre enn hjemmelaget. Vi får feilaktig annulert et tidlig mål for offside, 2 baller i tverleggern, blåser ballen over mål alene med keeper på 5 metern og Øvrevoll scorer på de 2 eneste mulighetene de har i 2. omgang.

Fagerborgs lag: Alex- Andreas, Espen, André, Trygve- Thomas, Bakka, Mejid, Rune K, Svein Ivar. Innbytter: Michell.

Vi starter friskt med å rulle opp det ene angrepet etter det andre de første 5 min. Ballen går hurtig fra mann til mann. Og vi setter stadig vekk press på Øvrevolls venstre side. Etter 7 min legger Meijid en stikker i bakrommet der Thomas kommer og putter den i mål. Øvrevoll kan ikke gjøre noe annet enn å rope offside og linjedommeren adlød lovlig seint. En tvilsomt annulert offside. De neste 10 min skaper vi flere meget gode muligheter. Et corner setter vi i tverleggern, noen minutter etter er vi alene med keeper på 5 metern, men symptomatisk for et bunnlag blir ballen blåst metere over mål. Etter en halvtime slutter bevegelsene, pasningene sitter ikke lenger og dermed tar Øvrevoll over. De siste 15 min av 1. omgang er vi skikkelig dårlige og inviterer Øvrevoll til å skape sjanser.

I hele 2. omgang hever vi oss og triller vi ball mellom Øvrevollspillerne. Midtbanen vår styrer kampen og vi kommer stadig vekk på gode overganger, men fra 30 metern og inn blir det for urytmisk og lett og vi klarer ikke å skape de store sjansene. Etter et kvarter får så Øvrevoll 1-0 målet. Et brudd høyt oppe i banen når laget er på vei ut, 2 midtbanespillere som ble litt for slappe i akkurat det presset, en lang ball mot forsvaret som ikke falt tidlig nok, tapt duell, keeper på bærtur og 1-0 til Øvrevoll. Etter feil på feil blir vi brutalt straffet. Vi kjører på videre og presser hjemmelaget bakover. Svein Ivar scorer et flott mål via stanga 10 min senere. Vi presser på videre for å få seiersmålet. 7-8 min før slutt er det Øvrevoll som setter seiersmålet. En lang ball opp på spiss blir tatt ned, istedet for å stå opp på ham får han snudd seg og tredd en ball igjennom, ny tapt duell og ballen i nota. 2 min på overtid er Carl igjennom men lobben går over både keeper og målet og dermd det 4 tapet på 5 kamper i årets 3. div.

Poenghøstinga er så langt trøstesløs, men spillemessig var dette ikke dårlig. Desverre blir vi straffet brutalt for feilene bakover, midtbanen vinner vi fullstedning men vi klarer ikke å bruke dette overtaket til å skape trøkk inni boksen. Fra 30 meter og inn til motstanderens mål blir det ikke godt nok og vi har så langt lagd 4 mål på 5 kamper.

BB: 17 år gamle Mejid på sentral midtbane.
21.05.07 - NM: Fagerborg - Drøbak/Frogn 1-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 21. Mai 2007

Det ble tap 1-3 mot andredivisjonslaget Drøbak Frogn i 1. runde i cupen på Marienlyst søndag kveld. Forskjellen mellom bunn av 2. divisjon og bunn av 3. divisjon synes liten om man kun ser på denne kampen. Drøbak trillet i perioder mye ball, men sjansene var likt fordelt mellom lagene.

0-1 kom etter feilberegning av Magnus K og 0-2 en gavepakke merket God jul fra dommeren (straffe). Like etter reduserte Frode M før Drøbak punkterte kampen med 1-3 midt i andre omgang. Alt i alt en kamp hvor Fagerborg gjør en hederlig innsats etter en bedrøvelig start på sesongen.
15.05.07 - Årets første poeng i ny svak kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Mai 2007

Fagerborg er i gang med vårens poenghøsting, selv om det bare ble 1-1 mot Kjelsås sitt 2. lag/rekruttlag. I en svak kamp går blomstene til eks-Kjelsåstalent ALEX, som stod for flere gode redninger i Fagerborgmålet.07.05.07 - Tapsrekken i 3. div fortsetter med 1-4 borte mot Kurer

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Mai 2007

Den første 3-poengerer i 3. div lar vente på seg etter at det ble et nytt stygt tap mot nyopprykkede Kurer. Spillemessig har vi ballen mest og styrer kampen, men vi er klart dårligere enn Kurer foran begge målene. Og det er jo stort sett der kampene blir avgjort!

Fagerborgs lag: Jakop- Ragnar, Espen, Trygve, Andreas- Frode, Bakka, Magnus H, Rune, Michell, Christian F. Innbyttere: Kristian, Mejid og Geir.

Innledningsvis er det Fagerborg som tar tak i kula og styrer kampen. Ballen blir holdt bedre i laget enn i de siste kampene og vi presser Kurer bakover. Vi kommer også til noen nesten muligheter. Kurer er dog giftige nok på sine kontringer og setter oss raskt under press når vi mista ballen. Halveis i omgangen får Kurer sitt første mål, en dårlig avklaring blir fanget opp på ca 20 meter og skuddet får en litt rar sprett og utmanøvrer Jakop i mål. Ett høyst ufortjent mål etter spill og sjanser. 5 min etter blir Rune felt i straffefeltet men det påfølgende straffet fra Frode blir reddet av målmannen. Resten av omgangen blir det litt panisk og ustrukturert og 30 sek før pause går Kurer opp i 2-0 etter etter en gjennomløping mellom midtstopper og back på vår venstreside.

De 20 første minuttene av 2. omgang trykker vi Kurer kraftig bakover med høyere tempo og intensistet. Men selv med ballpossesion på 75-25 skaper vi lite store sjanser bortsett fra noen gode muligheter på kornere (som vi stort sett er først på men ikke klarer å styre skuddene). Etter som vi ikke får uttelling kommer Kurer etter hvert med i kampen igjen og en ny feil som vi ikke klarer å reparere i de neste trekkene, blir vi kontret i stykker og 3-0 20 min før slutt. Etter dette går luften ut av ballongen. Kurer setter så 4-0 6 min senere- og de kunne raskt ha scoret flere på kontringer de siste 10 min. Frode scorer "trøstemålet" på overtid.

Her må det øves mer. Hovedproblemet vårt nå er at vi slipper inn mål i bøtter og spann. Målene kommer av både personlige feil og struktur feil. Når det først blir gjort feil ligger ikke resten av laget riktig så vi blir straffet nådeløst hver gang. Til tross for de trøstesløse resultatene og dårlig flyt så langt i serien har vi spillemessig vært på høyde med motstanderne. Det positive er derfor at vi har mye å gå på og som vi kan rette opp i. Med hard jobbing de neste ukene vil vi klare å bikke marginene over i vår favør.
03.05.07 - Seier 3-2 etter eeo i 2. kvalikkrunde borte mot Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mai 2007

Etter en ny forferdelig dårlig 1. omgang reiste vi oss utover i 2. omgang og vant til slutt fortjent 3-2 etter ekstaomganger. Defensivt fortsetter vi og rote det til for oss selv, men offensivt ble dette etter hvert akseptabelt og heldigvis scorer vi til slutt flere enn Årvoll.

Fagerborgs lag: Jakop- Andreas, Magnus, Trygve, Thomas- Christian F, Bakka, Magnus H, Rune, Michell- Frode. Innbyttere: Espen, André, Mejid.

Formasjonsendringen til 4-5-1 så ikke ut til å hjelpe mye i 1. omgang. Det var tafatt, unøyaktig, liten innsats i duellene og meget uryddige defensivt arbeid. Vi produserte niks og forærte Årvoll de sjansene de fikk. Tilslutt fikk de mål på et straffe som luktet ren kompensasjon for en tidligere situasjon. At situasjonen i det hele tatt oppstod kan vi takke vår egen sløvhet og sendrektighet for.

2. omgang kunne bare bli en opptur. Noe bedre bevegelse og plutselig var det flere pasninger som satt. Allerede etter 2. min får vi straffe etter en handssituasjon. Frode setter den sikkert og dermed er vi ajour i målprotokollen. Gradvis tar vi kontroll over kampen og de største sjansene får vi ved noen gjennomløpinger med spiss og kant, og like før full tid får vi vår største sjanse etter at Magnus H krangler seg gjennom 3-4 årvollere og legger en 45 grader til Rune som treffer målmannen. Årvoll fikk sine største sjanser da begge midtstopperne ved et par anledninger velger å bryste ballen tilbake til keeper fra 3 meters hold. Heldigvis var Jakop våkne på disse.

Ekstraomgangene får en forferdelig start etter 2. min med en grov tabbe igjen som gjør at Årvoll kan spasere ballen i åpent mål. Vi bruker 5 min på å reise oss. Utlinkningsmålet etter 7 min er en perle av et angrep (endelig!), etter mange trekk ender ballen hos Magnus H (nå på høyrekant) han forserer ned til dølinja og legger en lang krosser til Michell på bakerste stolpe som gjør ingen feil. I siste spilleminutt i 1. ekstraomgang setter André seiersmålet med en lav suser fra 20 meter. Nok et fint mål.

Årvoll prøver å angripe i 2. ekstraomgang men klarer i realiteten ikke å skape noen sjanser. Vi bør ved flere anledninger ha punktert kampen på kontringene men blir for unøyaktige. Det hele ender dermed med en seier og forhåpentligvis et eliteserielag i 1. runde.
27.04.07 - Nytt tap, 1-3 mot Ullern

Postet av Fagerborg Ballklub den 27. Apr 2007

I fredagens kamp ble det et nytt serietap for Fagerborgs beste menn (eller var det gutter). Ullern var også denne gang for gode, som de var i fjor. Dermed er Ullern på topp og Fagerborg i bånn av tabellen. Her er Ullerns eget referat fra kampen: ullern.no25.04.07 - Poengdeling i seriepremieren i 4. div hjemme mot KFUM 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 25. Apr 2007

I en jevnspilt og god kamp ble det poengdeling 1-1 mellom 2. lagene til Fagerborg og KFUM. Kampen ble spilt  et godt tempo i 90 minutter der begge lag jagde en 3 poenger.Det ble vist bedre og mer strukturet fotball denne kvelden enn da 3. div hadde sesongpremiere kvelden før.

fagerborslag: Alex- Ragnar, Daniel, Erik, Eirik U- Michel, Mejid, André, Pål- Magnus H, Kristian G. Innbyttere: Espen og Roger.

KFUM stilte som ventet med et godt lag og hadde nok forventet å få forholdsvis lett match mot fagerborgs rekrutter. Det var imidlertid Fagerborg som kom best i gang med en stor sjanse allerede etter 3 min da Magnus ble spilt igjennom. Desverre ble avslutningen litt for urolig og gikk ballen bredt for mål. KFUM fikk noen brudd pga av slurvete oppspill men de hadde ikke produsert noe før de fikk målet sitt etter 15 min etter en grov forsvarstabbe. 7 min senere stod det 1-1 i målprotokollen da Kristian ble spilt igjennom og scorte sikkert etter å ha parkert forsvaret. Resten av omgangen var jevnspilt med en del nesten mulighter til begge lag- men stort sett var det trygt bakover.

KFUM startet 2. omgang i et høyere tempo som vi ble med på. Omgangen ble jevn, tøff og velspilt med mange angrep til begge lag. KFUM fikk sin store sjanse 10 min før slutt da ballen traff stanga. Vi skulle ha plukket 3 poengeren da Magnus sendte ballen i tverleggern 2 min før slutt. Alt i alt hadde vel vi de fleste store mulighetene og en liten skuffelse at vi ikke vant. Men prestasjonen var god og med det samme innsatsen og viljen fremover i 4. div blir det topp 3.
24.04.07 - Tap 2-0 i svak kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Apr 2007

Første serierunde og Fagerborg leverer ikke varene. Ble festen for stor etter cupseieren? Var overgangen til harde Tørteberg for...hard? Var ikke backrekka voksen nok (gammel nok)? Eller var motstanderne for gode? Jeg regner med at kapteinen har noe han vil forklare...24.04.07 - Tap i sesongpremieren i 3 div hjemme mot Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Apr 2007

Etter en elendig gjennomført kamp ble det til slutt 0-2 hjemme mot Årvoll. Kampen var egentlig dårlig fra a til å og desverre fulgte vi opp tradisjonen med tap i første seriekamp.

Fagerborgs lag: Jakop- Andreas, Magnus, Trygve, Rune S- Thomas, Bakka, Espen, Rune- Frode, Carl. Innbyttere: Morten H, Magnus H og Daniel.

Kampen startet i et beskjedent tempo der begge lagene følte hverandre på tennene. De første mulighetene var det Fagerborg som fikk men i avgjørende øyeblikk blir vi alt for unøyaktige i avleveringene. Feilpasningene florerte med liten bevegelse og stor unøyaktighet. Årvoll fikk hull på byllen etter ca. 20 min. et bueløp mellom midtstopperne ble ikke fanget opp og den påfølgende lobben mot mål gikk via Jakops hender. Resten av omgangen var det panisk der vi vel bare skaper en stor mulighet da Carl kommer igjennom.

2. omgang står vi høyere på banen men passningskvaliteten ble ikke spesielt mye bedre og alle balltapene gjorde løpejobben til en tung affære. Vi skaper noen få nesten muligheter men er stort sett ufarlige. Når vi presser på mot slutten går det som det ofte går. Årvoll kontrer og med Jakop på bærtur ble det lett for spissen å trille ballen i mål 5 min før slutt.

En elendig kamp etter den positive kampen mot Bygdø. Årvoll var som ventet fysiske og solide men på ingen måte noe stort lag. Vi fremstod som tunge og slappe (med Bakka som hedelig unntak), litt paniske med ball og med liten struktur i det offensive. Desverre klarte vi ikke å bryte den stygge statistikken med tap i sesongpremieren. Heldigvis har vi også tradisjon for å reise oss raskt!
20.04.07 - På vei til Ullevål!

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Apr 2007

Ingen kan vel nekte for at Fagerborg BK med sin 6-1 seier over Bygdø er på vei til Ullevål og en eventuell NM finale. Riktignok har vi ikke kommet halvveis i cupen enda, men man kan jo drømme.Tørteberg kunstgress fikk årets første gjeldende kamp for Fagerborg som etter en vellykket treningsleir i Danmark var på hugget ettter en skikkelig seier.

Og det ble det altså. Kampen startet med brask og bram med denne lagoppstillingen: Jacob - Andreas, Trygve, Andre, Rune - Thomas, Bakka, Espen, Rune - Carl, Frode. Michelle, Mejid, Kristian kom inn som innbyttere.

Første omgang var preget av et trygt Fagerborgforsvar med ivrige

spillere foran seg på både midtbane og spisser. Bygdø på sin side ledet av spillende trener Stefan (tidligere Fagerbog spiller) satset alt på dødballer og lange oppspill fra starten av. Slik sett var det stor forskjell mellom lagene, som drillos og barcelona! Barcelona ala Fagerborg var kjapt i nettmaskene med 1-0 og 2 - 0 før Bygdø lurte til seg et dødballmål på frispark fra 30 meter som ble stusset videre. Første omgang var en relativt jevn omgang, og med jevn mener jeg jevnt sig fremover på banen for Fagerborg med noen breakdowns fra Bygdø. Etter hvilen var det samme taktikken på begge lag hvor Fagerborg spilte ball om midtbanen, vinklet ut på svært ledige kanter som la inn foran mål. Det kunne ikke annet enn å resultere i mange mål. Siden jeg har såpass kortidsminne har jeg ikke sjangs til å huske alle målene, men de som husker ett og annet om målene kan jo sende de inn på mail til Roger om de ønsker litt PR rundt disse.

Alt i alt var det en greit gjennomført kamp av Fagerborg som ikke hadde de store problemene med å komme seg et stykke nærmere Ullevål. Neste oppmøte for vår store hærskare av tilhengere er nå til mandag hvor første seriekam går av stabelen! Alle 500 tilskuere er VEL MØTT!

- IL Capitano - Trygve
20.04.07 - Nå venter Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Apr 2007

Etter seieren mot Bygdø, venter nå Årvoll som neste hinder på veien mot Ullevål. Kampen går på Årvoll. Hele oppsettet finner du HER19.04.07 - Overlegen 6-1 seier i 1. kvalik NM mot Bygdø

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Apr 2007

Det ble til slutt en overlegen 6-1 seier mot Bygdø i 1. kvalikrunde. Det stod 2-1 etter en gjevnspilt første omgang, men utover i 2. omgang ble forskjellen mellom lagene tydeligere. Til slutt stod det altså 6-1 i målprotokollen og første hinder mot et lite cupeventyr var forsert.

Fagerborgs lag: Jakop- Andreas, Trygve, André Rune S (Teddy)- Thomas,Bakka, Espen J, Rune K- Carl, Frode. Innbyttere: Michell, Mejid og Kristian G.

Kampen startet med at Bygdø trillet ball de første 5-6 minuttene mot et Fagerborglag i en (litt defensiv) 4-4-2 formasjon. Det var trygt og når vi erobret ballen kom vi raskt frem. Litt slurvete pasningsspill førte til en del balltap- men allerede i det 10. minutt fikk vi 1-0 etter et hardt og godt innlegg fra Thomas på høyrekant. Ballen traff en Bygdøforsvarer som ble presset til selvmål av Rune. Bygdø brukte de neste 30 sek til å nesten kvittere med 2 store sjanser (et i tverleggern) mot et jublende Fagerborglag som ikke var ferdige med scoringssermonien. 

7. min senere stod det 2-0 direkte fra corner. Muligens var det innom et Bygdøhode, men Andreas får kredittert den. 4. min senere har vi muligheten til å punktere kampen da Thomas (med Carl og Frode godt plassert foran mål) kommer alene igjennom. Istedetfor 3-0 etter 20 min kvitterer Bygdø på et frispark 3. min senere. Resten av omgangen var det stillingskrig med en del nesten sjanser til begge lag. Bygdø satset på lange baller og døballer mens Fagerborg ikke helt klarte å utnytte det store bakrommet.

2. omgang startet med at Bygdø la laget høyere på banen. Dette førte til større strekk og mye rom for Fagerborg. Dette utnyttet vi bra med større balltempo og sjansene kom regelmessig utover i omgangen. Etter 10 min satte Espen inn 3-1 da han la ballen kontrolert i lengste hjørnet etter en cornersituasjon. Rune satte 4-1 (17. min) og punkterer kampen etter at ballen bir rullet opp fra høyreside. Samme mannen scorer 5-1 etter en nesten identisk situasjon (5-1). De siste 20 min har vi veldig mange muligheter til å sette en del flere mål, mot et Bygdø lag som på dette tidspunktet vel hadde gitt opp Ullevål drømmen. Men litt slurvete gjennomspill og med litt slitne ben klarer vi ikke helt å utnytte det store bakrommet. Kristian setter dog det siste målet 3. min før full tid etter en gjennomløping av Frode, en 45 graders til Mejid og innlegg til Kristian.

Godt å være i gang med en seier i første offisielle kamp i år. Vi kommer vel til å møte bedre lag enn Bygdø i år, men gjør tross alt en solid kamp mot et voksent (og litt utrent) lag. Vi lager mange mål, enda flere sjanser og er stort sett solide bakover. Førsteforsvarsjobbingen kan dog forbedres for en del, med BB Andreas (kultur og kommunikasjon!) som læremester, og med litt større presisjon i gjennomspillene hadde spissene også kommet på scoringslista. Godt det er ting å forbedre!
15.04.07 - Reisebrev fra Danmark (fra Nugattiboy)

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Apr 2007

Stor fest da Fagerborg atter innvaderer Taars sine gater. Det er ingenting som stopper de gode fagerborggutta som har støtteapparatet Sverre, Vidar, Arne, Rune og Kenneth i front. Flere av spillerne på laget hadde ikke sett Sverre før, men da vi kom på danskebåten var han som vanlig på plass!

Treningsleiren startet som vanlig med at Sverre, med Daniel som kartleser kjørte seg bort med alle bagene i bilen. De kom seg heldigvis frem til slutt, selv om Daniel har en tendens til å komme en eller to dager for sent hjem fra Danmark slik som sist han forsvant en lørdagskveld.

Vi startet med en knallfin og lett totimersøkt på sommergrønt gress kl. 10 fredag. Våryre sklitaklinger kom fra alle nordlendinger som ikke har vært så langt sør på kartet før!

Fredag ettermiddag var det hjemmekamp i Taars mot sørlandslaget Søgne. De kom med hevet hode og gikk med halen mellom beina. Fagerborg vant 1-0 i en ok gjennomført kamp hvor flere av gutta kunne vist mer innsats, men som vi likevel styrte bra. Forsvaret var bunnsolid og med litt løping fra midten og spissene ble det en knallscoring av Medji som fastsatte sluttresultatet. Målet kom allerede i 1. omgang etter et kjemperaid av evigunge nysignerte Frode som la tilbake til medji på 5- meteren. LETT!

Fredag kveld gikk med til beat for beat og nytt på nytt på NRK (svikter aldri), og et beinhardt og vanskelig fotballquiz fra Frode (hans hjemmeside: www.fotballen.eu). esultatene etter quiz er ikke offentliggjort for pressen, men de fleste spørsmålene handlet om tidlig 1900 fotball, så det er klart at Ragnar og Magnus hadde en STOR fordel med sin høye alder!

Lørdag var det trening igjen kl. 10 med Arnes oppvarming og fin formasjonstrening, før vi i skrivende stund lader opp til bortekamp mot et nytt 3. div lag fra sørlandet!

Laget mot Søgne fredag: Jakob - Ragnar, Magnus, Rune, Andreas - Bakka, Trygve, Medji, Rune K - Carl, Frode

Laget som skal banke til lørdag: Stefan - Roger, Daniel, Trygve, Eirik - Michelle, Rune K(Bakka i 2. omg), Espen, Pål - Carl (Frode i 2. omg), Svein Ivar.
28.03.07 - Seier 1-0 mot St.Hanshaugen

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Mar 2007

På en fin vårkveld på NIH, var det høy temperatur da et "godt og blandet" Fagerborg-lag fortjent slo Hauen 1-0. Kristian scoret målet (som ble scoret før jeg kom), og vi hadde i tillegg flere skudd og sjanser ved bl.a. Magnus og Junior som ser ut til å ha arvet nr 11. Ellers var det godt å se flere av veteranene i godt slag: Andre styrte den noe urutinerte backrekka, Morten synes å være i bedre form enn han tør innrømme og Arne D styrte skuta med stø hånd (og krykke) fra sidelinja. En honnør også til alle "nye" som jobbet  hardt gjennom hele kampen. Hauen hadde også noen fete sjanser, men kom aldri nærmere enn en trippelsjanse hvor Andreas reddet i hvert fall to ganger på streken...