Status Fagerborg per juni

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Jun 2024

Vi har spilt kamper i drøye to måneder med A- og B-laget, og her får dere en statusrapport på Fagerborg anno 2024!

Fagerborg sitt A-lag rykket ned til 5. divisjon på målforskjell sist sesong. Etter sesongen gikk en rekke spillere til Union Carl Berner, mens man fikk hentet inn flere forsterkninger med erfaring fra 3. og 4. divisjon.

Sesongen startet på verst tenkelig vis med 0-7 for Heming i første kvalikrunde i cupen og 1-4-tap for opprykksfavoritt Haslum i seriepremieren, før Fagerborg slo tilbake med en sterk 3-1-seier over Klemetsrud borte i runden etter, etter at det sto 1-1 til det var igjen fem minutter. Da scoret Robin Martinsen, Jonas Sveindal og Johannes Størkersen.

Deretter tok Fagerborg en ny sterk seier, denne gang med 4-3 over Majorstuen. Da var det duket for Robin Martinsen-show, hvor spissen scoret hat trick - på 29 minutter! I tillegg scoret Mikhail Awes. Uken etter ble det et skuffende 2-3-tap for Nesodden, før Oldenborg ble slått 2-1 i runden etter, etter to mål fra spissvikar Jonas Sveindal. 

Så ble det en solid og sterk 2-0-seier over Oppsal 3 etter scoringer av Robin Martinsen og Jonas Fagermo, sistnevnte med et lekkert frispark. Deretter ble det tennissifre feil vei med 3-6-tap for Oslo City i en viktig toppkamp, selv om Fagerborg var på høyde spillemessig. 

Uken etter møtte vi et sterkt Ready 2-lag. Selv om Fagerborg hadde tosifret antall sjanser, endte det med sesongens første poengdeling og 1-1. 

Før kampen mot Sagene ble også Knut Ahlander klar for Fagerborg. 1998-modellen hadde proffkontrakt med Strømsgodset og har over 60 kamper i 2. divisjon, samt 20 aldersbestemte landskamper (G18 og G19) med spillere som Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer, Sander Berge og Jens Petter Hauge.

Ahlander hadde tilbud fra flere 3. divisjonklubber, men valgte Fagerborg med sitt gode rykte og gode miljø. Det er vi veldig glade for! Han bemerket seg umiddelbart med debuten mot Sagene, med en meget god 2. omgang. Da vant Fagerborg 4-3 etter fire mål av Robin Martinsen!


Fagerborg sitt B-lag ble degradert til 6. divisjon i år, selv om de opprinnelig holdt plassen med god margin i 5. divisjon i fjor. Laget måtte ned en divisjon siden A-laget rykket ned, og har slitt så langt i år.

Laget fikk en blytung start på sesongen med 0-10-tap for Dynamo Mjøsa i første serierunde, før det ble årets første poeng med 1-1 mot Årvoll 2 uka etter. Da var det storscorer Johannes som sikret ett poeng. Så ble det to stortap på rad før laget tok to sterke seirer på rad.

Først knuste de Hauketo 5-1 etter mål av Carl Evert Bekkevold (2), Johannes Størkersen, Samuel Larssen og Terje Bekkevold, før det ble 5-3 over et sterkt Lyn-lag. Da scoret Johannes Størkersen (2), Magnus Bekkevold og Malte Loller-Andersen. I forrige serierunde kom de ned på jorda igjen etter 2-7-tap for Manglerud/Star 2.

Laget ligger plassert på en 7. plass av ti lag. De har sju poeng etter sju kamper og møter NIH (Norges Idrettshøgskole) i neste serierunde og møter også Rilindja før sommerferien.
​Korsvoll 2 - Fagerborg 1-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mai 2016

Fagerborg tilbake på vinnersporet etter 4-1 borte mot Korsvoll 2. En grei og fortjent seier til slutt, men midtveis i 2. omgang begynte vi å rote det til slik som sist og med utur kunne vi nok en gang ha gått på poengtap. Haaken scorte 2 mål i 1. omgang. Første (15 min) etter å ha blitt headet igjennom av Anders og igjen på en kontant avslutning i et 43 minutt. Korsvoll reduserte til 1-2 i 15 min inn i 2. omgang etter en stor tabbe. Nervene roet seg da Wold satte inn 3-1 20 min før slutt og Preben fullførte 10 min før slutt. 3 viktige poeng mot et veteran lag som består av dyktige nok spillere som må løpes i senk

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard (Anders H- 55 min), Markus – Anders (Sondre- 55 min), Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

Omtrent samme lag som sist mot Fossum. Vegard var dog tilbake for å binde sammen forsvaret. Vi starter med en stor sjanse allerede etter 1 minutt, men tempoet faller ganske fort ned på et behagelig nivå og lite ble produsert. Etter ca 15 min blir et langt oppspill stusset i bakrom fra Anders og Haaken løper opp ballen og setter den i mål. De neste 10 minuttene spiller vi med høyere tempo og produserer flere store sjanser før vi igjen slipper Korsvoll inn i kampen. Mye balltap på begge lag, der Fagerborg dog produserer farlighetene og minutter før pause setter Haaken enda et mål. 2-0 til pause og god kontroll.

Vegard fikk en smell i ankelen igjen og måtte byttes ut 10 min inn i 2. omgang. Omrokkeringen skapte kaos og en ny forsvarstabbe gav Korsvoll en invitt inn i kampen igjen. De neste 10 minuttene skapte Korsvoll 3 store sjanser på gjennomløpninger og et knallskudd som Mateuscz dro frem en fantom redning på . Vi var heldige som ikke fikk enda et mål i mot. Vi fikk roet nervene på en frispark situasjon der Wold blir spilt igjennom og Korsvoll hadde da løpt i fra seg. Sondre fikk muligheten til å punktere kampen et stykke før slutt på en gjennomløpning. Preben gjorde det en 7-8 minutter før slutt.

4-1 var greit. Vi var jevnt over bedre, selv om det ikke så slik ut det ene kvarteret Korsvoll produserte en rekke fete sjanser. En god defensiv jobb i 1. omgang og veldig mye posisjoneringsfeil i 2. omgang rotet til helheten en del. Likevel bra å være tilbake på vinnersporet.
​Fagerborg – Fossum 3-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2016

Noen tap er greie å komme seg over når vi åpenbart taper mot et bedre lag som vil mer slik som sist uke. Andre, slik som dette mot Fossum, er mye verre å svelge. Vi kommer til kampen med mange forfall og en ny oppstilling. Likevel er vi spillemessig klart bedre enn bortelaget. Skaper 80 % av alle sjanser i kampen. Scorer i praksis 5 mål mot Fossums 2, men når 2 av dem er i eget mål blir det et ytterst surt tap. Tempoet i kampen var bare middels godt, men vi tar godt vare på kula og offensivt var det mye positivt med distinkte bevegelser og raskt balltempo. Defensivt var dette katastrofalt mot en motstander som skapte så og si null og niks bortsett fra det vi gav dem gjennom alt rotet.

Fagerborgs lag: Mateusz – Martin, Andreas, Ross, Vedran – Anders, Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

De fleste av de faste midtbanespillerne var borte og litt ommøblering måtte til uten at vi skulle være veldig svekket selv om det aldri er gunstig med så mange bytter. Da Vegard måtte kaste inn håndkleet mistet vi åpenbart en viktig dimensjon med hurtige ben bak. Likevel starter vi kampen friskt. Allerede i det første minuttet kombinerer vi oss gjennom, men alene med keeper ender avslutningen i et løst tilbakespill. I stedet er det Fossum som går opp i en tidlig ledelse. Vi taper en duell på 30 meter og et enslig løp bak forsvarsfireren får gå upresset og 0-1. Vi fortsetter å skape sjanser med gode løp og kombinasjoner. 5 ganger alene med keeper eller i meget gunstige avslutningsposisjoner i feltet telte vi før vi fikk en straffe etter ca en halv time. Den satt Haaken sikkert. Et nytt mål lå i luften helt til det siste minuttet da midtforsvaret igjen gjorde teknisk feil og uten sikring fikk Fossum nok en gavepakke der vår egen mann til slutt roter ballen i mål. Vi burde ha ledet 3-0 til pause, men lå under 2-1.

I 2. omgang fortsatte vi med ballovertak der Fossum la seg dypt. Utlikning og 2-2 kom på en korner der Haaken igjen er den som setter ballen i mål. Bare 5-6 minutter etter går vi opp i 3-2. Ole M drar seg inn i banen gir ballen til Haaken som med en skuddfinte tar vekk forsvareren og enkelt kan sette ballen i mål forbi keeper. Det ser ut som om vi er nærmest et nytt mål, men etter 70 min gir vi vekk en ny gavepakke. Langskudd rett på mål går gjennom hendene og triller inn i siden. Kampen åpner seg litt opp nå og vi fortsetter å skape nok gode situasjoner til å ta hjem seieren. Men kaoset bak var ikke over, og 10 min før slutt er midtstopper igjen 30 meter utenfor sone og denne gangen klarte vi ikke å tette igjen hullet. Dermed slipper vi inn 4 mål (Fossum hadde 5 avslutninger på vårt mål inkludert selvmål) og selv ikke Haakens målscorer evner klarte å reparere det.

Utrolig surt i og med at spillemessig var det mye positivt. Preben gav midtbanen en ny dimensjon med raske forflytninger og utnyttet styrken til andre med presise pasninger i riktige rom. Espen kom også godt utad det med fornuftige enkle pasninger. På kantene truet vi bakrom og brøyt stadig igjennom. Defensivt burde dette ha vært enkelt og trygt mot et lag med begrenset løpskapasitet. Men med hodeløst forsvarsspill og liten forståelse for soneprinsipper slipper vi inn like mange mål som på de 4 første kampene mot lag som hadde mer å by på enn Fossum.
Oppsal 2- Fagerborg 3-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Mai 2016

I kamp nr 6 kom tapet. Etter en dårlig kamp taper vi fullt fortjent selv om vi ledet 1-0 til pause. Oppsal 2 hadde nok kikket på tabellen og kom med et bra lag. Vi var også nesten fulltallige men likevel spent på om flyten nå var kommet såpass langt inn under huden at den harde jobbinga begynner å bli unødvendig. Og uten hard jobbing og friske ben (treninger avlyst pga manglende oppmøte) ser vi ut som et svært så middelmådig 4. div lag. 2 min før pause scorte vi på vår første store sjanse da Vedran kom på et langt bakromsløp og tunnel på keeper. Oppsal utnyttet raskt noen stygge miss i 2. omgang og gikk opp til 2-1 tidlig i 2. omgang. 3-1 kom 10 min før slutt.

Fagerborgs lag: Mateusz –Ross (Mads- 46. min), Andreas, Vegard, Vedran (Martin- 46. min) – Jarle (Anders -46. min), Bjørn , Morten (Espen- 65. min),Kim, Preben (Ole Martin- 46. min)- Haaken.

Vi skulle ligge dypt og ta overgangene våre skikkelig. Overgangsmulighetene kom hele tiden, men presisjonen i pasningsspillet vårt alt for dårlig slik at balltapene ble kroniske. Vi så også tunge og utilpasse ut i forsvaret og Oppsal kom jevnt og trutt til gode avslutningsmuligheter. Vi var heldige med en dyktig keeper bak og litt dårlige avslutninger holdt oss inne i kampen. Et par minutter før pause fikk vi den ene målsjansen vår i kampen. Bjørn stusser et oppspill inn i bakrom der Vedran var på løp. Alene med keeper var han sikrere enn banken og triller ballen mellom bena og i mål. 1-0 til bortelaget i pausen var et ran.

Vi bytter 4 mann i pausen med håp om å få inn friskere ben og større kvalitet i løp og pasninger. Det gjorde vi ikke. Den litt tilfeldige og halvhjerta (tunge ben??) jobbinga fortsatte og selv om Oppsal nå ikke kom til de store sjansene var det helt åpenbart at her ville vi bli straffet dersom ikke noen kunne ta tak i situasjonene. Men vi skulle slippe inn 2 kjappe mål før en liten omstilling kunne spores. Det ble litt større innsats da vi plutselig måtte jage, men vi var ikke nok presise til å skape de store sjansene på hjemmelaget. På slutten fikk Oppsal en overgang og utnytter at vi var i ubalanse og 3-1 var nok et riktig bilde av kampen.

Ingen katastrofe med 1 tap på 6 kamper, men forestillingen og kvaliteten på det vi gjorde i denne kampen var foruroligende. Dårlig bevegelse, pasningsfeil og vi så rett og slett ut som et dårlig trent lag sammenlignet med hjemmelaget. Forhåpentligvis var dette først og fremst en konsentrasjonssvikt og en grei påminning om at bare hard jobbing over tid gir resultater over tid.
Heming - Fagerborg 2-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Apr 2016

I kamp nr 4 var det nok en av årets outsidere- Heming-som ventet Fagerborg. Heming hadde fått en god start på sesongen før de gikk på en liten smell i runde 3. Fagerborg åpnet kampen forrykende og ledet 2-0 før det var gått 5 min og det kunne fort ha stått 0-4 før det første kvarteret var unnagjort. Derfra og inn kom Fagerborg i en nedadgående spiral og etter 97 min skal vi være glade for at 3 poeng ble tatt med ned til sentrum. Resultatmessig tar vi en ny sterk seier, men spillet må nå opp noen hakk ellers kommer fort smellen nå.

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard, Vedran – Anders (Mads- 46 min), Kristoffer (Morten- 4. min), Kim J (Espen- 65 min), Jarle (Ole Martin- 46 min)- Bjørn, Haaken.

Kamp nr 3 på 8 dager og spent på hvordan beina skulle takle dette. Tempomessig var dog Fagerborg mest skrudd på fra start og allerede etter 2 min lå ballen i mål. Et oppspill fra bakre firer gikk akkurat forbi Bjørn, og forsvaret til Heming fulgte ikke løpet til Haaken som da befant seg alene med keeper og 1-0. 3 minutter etter var det Anders sin tur til å dra seg forbi på kant og fra skrå vinkel dunket han ballen i mål. 2 minutter etter var det Bjørn sin tur til å banke ballen i tverleggern og ned i stanga uten videre resultat. Forsvaret til Heming var åpen som en låvedør og før det var gått et kvarter hadde Haaken igjen vært alene med deres målmann, men nå ble avslutningen for dårlig. Gradvis kom Heming seg mer inn i kampen og på slutten av omgangen fikk de flere sjanser på kornere som Mateusz tok seg av. 2-0 til pause.

I 2. omgang så vi solide ut de første 10 minuttene, men igjen tok hjemmelaget gradvis over spillet og nærmet seg mer og mer store sjanser. Likevel var det Fagerborg som fikk det første målet i 2. omgang også. I det 63. minutt scorte Haaken igjen etter at Andreas vant en hodeduell og med 3-0 så seieren ganske sikret ut. Det skulle dog vise seg at den hang langt inne. 20 min før slutt kontret Heming inn et mål og likeså 7 min før slutt. Til tross for at dommerne la til 7 min (??) klarte de ikke å få det tredje målet selv om de var nærme en rekke ganger.

Igjen ingen god kamp bortsett fra starten, muligens ble vi for komfortable av den gode starten og klarer ikke helt å ta ut det tilstrekkelige for å knekke hjemmelaget. Og når først ballen begynte å rulle feil vei var det vanskelig å justere seg inn igjen. Uansett, vi vinner på en dårlig igjen dag og klarer stort sett å forsvare oss godt.