1-1 borte mot Lille Tøyen

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Okt 2012

Kort referat etter utenlandsopphold og mye å gjøre i det siste:

Vi spiller uavgjort borte mot Lille Tøyen på en liten og kort bane. 1. omgang er jevnspilt der Lille Tøyen får sitt mål etter et meget billig frispark fra 16 metern allerede etter 5 min. I 2. omgang får vi justert oss inn og kjører da over hjemmelaget i ca 25. min. Kommer rundt på kant, utlikner med Lars og skaper mer og mer mot et slitent hjemmelag. Til tross for et brent straffespark, 2 i stengene og 2 annulerte mål ender det likevel med uavgjort. Vi vinner ikke lett i år til tross for til tider bra spill. 

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Bendik, Alex- Lars J, Vedran, Petter, Eirik, Ole- Lars K. Innbyttere: Frode og Øystein.


Ny uavgjort på hjemmebane mot Bøkeby 3-3

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Okt 2012

Det ble til slutt 3-3 og poengdeling hjemme mot Bøkeby i en kamp som til slutt ble unødvendig dramatisk. Det var 0-0 etter første omgang der Fagerborg var spillemessig best og skapte det som var av sjanser (ikke mange). 2. omgang inneholdt 6 mål, til slutt 3 røde kort til bortelaget, ledermål på overtid og så utlikning på ekstra overtid. Vi rotet dermed igjen bort 3 poeng på slutten av en kamp for nte gang i år. Kampen i seg selv foregikk i et bra tempo og Bøkeby viste igjen at de var et bra lag.

Fagerborgs lag: Sindre- Erik, Mads, Bendik, Alex- Lars J, Vedran, Petter, Eirik B, Ole- Lars K. Innbytter: Frode.

Mye forfall og en tynn stall. Kaptein Andreas var ute med karantene igjen og ferdig for sesongen. Jakob var bortreist og ingen vil være med på benken gav bare 12 mann til kampen. Bøkeby viste seg som et bra lag sist gang vi møtte dem og vi var derfor klar til en ny tøff kamp på store Frogner stadion. At de utroper oss til erkefienden etter å ha møtt dem en gang i løpet av Fagerborgs 98 år lange historie var jo mildt sagt litt snodig.

Uansett, 1. omgang gjorde vi det motsatte av i bortekampen. Tett opp i ballfører, aggrressivt press og kjappe kontringer. Begge Bøkebys backer sleit fælt mot våre raske vinger. Vi var innimellom flinke til å holde på ball og spille bak men litt for unøyaktige i en del av fremspillene. Ballen vant vi raskt tilbake de gangene den ble tapt. Bakover var det pottetett. Bøkeby består dog av gode fotballspillere så her var det vanskelig å trenge igjennom. Vi fikk et par store dobbelsjanser midtveis men skuddene ble blokkert. Alex fikk den største sjansen da han ble spilt fri inne i straffefeltet etter et fint raid. Synd at ikke den ble satt i mål. Kampen var preget av godt tempo og heftige dueller uten at den kan sies å være stygg. Bøkeby pådro seg det ene gule kortet etter det andre, ingen av dem direkte stygge men likevel velfortjente ettersom de gang på gang hektet våre folk i det de kom seg forbi motstanderen og ødela gode muligheter for oss. Bøkebys høyre ving var også heldig som unngikk det røde allerede i første omgang etter 2 tilfeller med etterslenger og dytting etter at dommeren hadde blåst.

2. omgang åpnet ballet seg opp. Bøkeby går opp i ledelsen allerede etter noen få minutter. Et kjapt løp og presis pasning hang vi ikke med på selv om vi ligger i balanse og 1-0 til bortelaget. Effektivt og nøyaktig. Vi tvinger så bortelaget bakover og stanger på. Petter setter utlikningsmålet etter ca 10 min på et langskudd langt oppe i siden. Ballen havnet hos ham etter at vi hadde 4-5 mann inne i 16 metern og stort trøkk. Ole lå på bakken med en smell i ankelen og da Petter ladet kanonen ropte Bøkeby at vi skulle spille ut ballen og avblåse vårt eget angrep. Å påberope seg fair play når man har en åpenbar fordel av det selv mot angripende lag er sjelden en vanskelig øvelse. Man spiller til fløyta går- så unngår man misforståelser.

Bare 5 min senere gikk vi opp til 2-1 etter at Lars J skar inn fra siden og satte ballen i hjørnet. Vi deretter fra oss initiativet og det går ikke lang tid før Bøkeby utlikner. Vi henger ikke med på farta i forsvaret og alt for lett får de trengt igjennom. Det neste kvarteret var det Bøkeby som hadde intiativet mot mer og mer slitne Fagerborgbein. Det var tydelig at den harde jobbinga i første omgang hadde satt sine spor. Bøkeby får et par store sjanser som de blåser over mål. Bøkeby fikk så 10 min før slutt utvist en midtstopper etter felling som bakerste mann. Mot slutten kom vi litt tilbake i kampen og Lars J og Lars K fikk begge gyldne sjanser alene mot keepern uten å lykkes. Ledermålet kom likevel i siste spilleminutt. Det første skuddet fra Lars K ble blokkert men returen fikk han satt inn og fortjent mottok hyllesten etter iherdig og god jobbing i hele kampen.

På det påfølgende angrepet klarer Bøkeby å pådra seg enda et rødt kort. Før de med 2 mann mindre utlikner. En enslig spiss fikk, med god hjelp av hånda (ingen nevnte fair play der), tatt med seg ballen forbi 4 Fagerborg forsvarere med hånda i været som også kan lære at mann spiller til fløyta går. Det blir det som regel flere poeng av. 3-3 og nok en gang tapte poeng i en jevn og til tider god 4. div kamp.

Ingen overraskelse at Bøkeby var et godt lag og som deres referat tyder på var det visst full mobilisering og viktig for dem å ikke tape. Desto større var overraskelsen at det også var et lag med godt voksne folk som sleit med å oppføre seg. 3 røde kort- alle korrekte - og 6 gule burde kanskje gi rom for litt selvransakelse? Benken til Bøkeby i 2. omgang protesterte konsekvent på alle dommeravgjørelser med tilrop, hånlatter og sarkasmer. Fair play gikk vist ut på å drite ut dommeren og slenge dritt til Fagerborgbenken. Ingen forseelser var for liten til at ikke det ble ropt på gult kort til Fagerborgspillerne. Makan til slett oppførsel er det lenge siden vi har sett. Toppen blir det jo når den sist utviste spilleren (som vanskelig kan klandre andre enn seg selv) feirer sitt eget lags mål med å løpe bort til motstanderens benk for å stikke 2 fingre opp i undertegnedes og Arne Dahlsrud nese? De mer intellektuelt anlagte av Larvikspillerne kan kanskje forklare hva som var poenget med det. At vi måtte plukke vår siste matchball til 1300 kr ut av Bøkebys ballnett etter litt leting antar vi var en misforståelse i kaoset.Seier 4-3 borte mot Sagene

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Sep 2012

Endelig vant Fagerborg en jevn kamp igjen. Denne gangen var vi forholdsvis effektive og vant en tøff og jevnspilt kamp til tross for 3 baklengs. Sagene ledet 2-1 til pause etter en kjempetabbe 3 minutter før pause. Vi utliknet etter 15 min av 2. omgang og stort press. Sagene gikk så opp i 3-2 15 min før slutt. Utlikningen satte Mads inn på et direkte frispark 8 min før slutt. Suser i siden - og seiersmålet kom 3 min før slutt. Til tross for 5 min overtid og press fra hjemmelaget fikk vi med oss 3 poeng mot et Sagenelag som var flere hakk bedre enn i våroppgjøret.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Mads, Alex- Sindre, Vedran, Petter, Rune, Lars J- Lars K. Innbyttere: Ole, Frode.

Formasjonsendring, mye forfall men bra lag for det. Sagene begynte med høyt press uten at de dermed klarte å sette oss veldig under press. Mye dueller innledningsvis og tøffe tak. Hjemmelaget var robuste og farlige på døballer etter gode server. Den første store sjansen var det likevel vi som fikk. Lars heading gikk like over mål. Det skulle ble headingenes aften med hele 4 mål. Sagene fikk den første. En presis døball ble stanget i mål etter ca 15. min. Vi ble litt passive etter det men gradvis tok vi over initiativet. Utlikningen kom etter en halvtime. Presis innlegg fra Vedran på høyrekant ble headet kontant i mål av Lars K. Det resterende kvarteret av første omgnag presset vi Sagene bakover, men mot spillets gang var det hjemmelaget som tok ledelsen 3 min før pause på en stor tabbe.

Det første kvarteret fortsatte presset mot hjemmelagets mål. Utlikningen kom på en ny korner der Petter var sistemann- og heademål nr 3 i kampen. Vi slakket da opp på intensiteten og Sagene kom inn i kampen igjen. Det var derfor ikke helt ufortjent da de gikk opp i 3-2 15 min før slutt etter passivt forsvarspill inne i boksen vår. 8 min før slutt fikk vi frispark på 30 meter. Sagene satte ikke opp mur pga av den store avstanden- så Mads kunne enkelt dunke ballen i mål. Vi la så om til 2 på topp og jaget seiersmålet. 3 min før slutt kom Ole rundt på venstrekanten og innlegget ble headet i mål fra Lars K. Dommeren la til nesten 5 min tillegg så Sagene fikk god tid til å jage utlikning uten å lykkes. Vi klarte da, for første gang i år, å plukke med oss 3 poeng fra en jevnspilt kamp.

Mange spillere borte, men Rune stilte opp i siste liten og gjorde som vanlig mannsjobb.trening 13., 14. og 16 sept

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Sep 2012

Vi trener kl 1815 torsdag 13.sept, kl 1830  fredag 14. sept og kl 2000 søndag 16. sept.


Poeng tap hjemme mot Kurer 1-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Sep 2012

Vi leverer en ny meget ujevn kamp hjemme mot Kurer. En dårlig første omgang med 0-1 ble avløst av en mye bedre 2. omgang. Vi kjører da over bortelaget men får bare med 1 poeng etter en ny kamp med fryktelig dårlig effektivitet. Vi sliter fælt med å score på sjansene våre. Det er positivt at vi hver eneste kamp skaper 2 siffrede antall sjanser, men vi må bedre effektivitet.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Ragnar, Alex- Øystein, Vedran, Petter, Lars- Lars, Bendik. Innbyttere: Frode, Ole, Albert.

Vi skulle legge oss høyt og presse aggressivt men det klarte vi ikke. Kurer klarte da ganske så lett å legge opp kontringer og true forsvaret. Vi holder ikke høyt balltempo, ender da opp med å slå langt med mye dueller og balltap som resultat. Kurer scorte målet sitt på en corner etter et kvarter. De hadde også en i stanga for åpent mål etter en kontring. Vi fikk også et par store sjanser, men velger dårlige løsninger på gode muligheter.

2. omgang kjører vi over bortelaget fra start til slutt. Vi kommer ofte rundt på kant. Spesielt Lars J dro på mange løp. Trøkket var bedre og vi skaper etter hvert mange og gode sjanser. Effektiviteten fortsatte dog å være lav og vi blir veldig prega med høye skuldre og dårlige taktiske valg når mulighetene kom. Vi har virkelig mye å gå på når det gjelder å velge riktig tidspunkt å avslutte på og når vi skal spille fri bedre plasserte medspillere. Til slutt får vi reduseringen ca 15 min før slutt. Det siste kvarteret kjører vi på for å få seiersmålet men lykkes ikke til tross for stangskudd og andre gode muligheter.

Vi har fortsatt 5 kamper igjen for å kunne forsvare 3. plassen i fra i fjor.

 Nytt bortetap 1-0 for Fagerborg i første septemberkamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Sep 2012

Den vanlige høstflyten til Fagerborg lar seg vente på. Vi klarer fortsatt ikke å avgjøre de tette og tøffe kampene mot topplagene og slipper til slutt inn et mål på en døball 18 min før slutt. Vi har mange og store nok sjanser til å score, spesielt i første omgang. Kampen var tett og tøff der vi gjør en bra førsteomgang i sterk motvind og en dårlig 2. omgang i sterk medvind. På 7 forsøk har vi ennå ikke klart å vinne mot de 4 øverste lagene i avdelingen vår.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Mads, Ragnar, Lars Jacob- Vedran, Andrés, Petter, Claudio- Bendik, Lars K. Innbytter: Ole.

Første omgang var preget av sterk motvind og mange dueller. HS tråkket til i duellene og var energiske. Innledningsvis fikk de noen gode muligheter med at forsvaret somlet med å få vekk ballen og påfølgende tapte dueller. Gradvis overtok vi styringen og begynte så smått å produsere gode sjanser. Bendik, Lars, Andrés og Petter fikk utover i omgangen store sjanser, men litt for hete på grøten ble det intet resultat. Det siste kvarteret av omgangen hadde vi full kontroll og HS ble drevet på defensiven. Ting så derfor lyst ut inn mot 2. omgang og medvind.

2. omgang ble derimot mye tammere. Vi sleit nå mye mer i duellspillet, ble mer stillestående og begynte å slå mye langt i den leie vinden. HS var nå betydelig vassere på overgangene og vi gav vekk store rom med å stå høyt. Det virket som om mye av safta hadde gått ut av oss. Vi skaper likevel noen store sjanser, men fortsetter den leie tendensen med å være svært ineffektive. 18 min før slutt får hjemmelaget et billig frispark på hjørnet av 16. Serven går mer eller mindre direkte i mål gjennom klyngen foran mål. Det siste kvarteret får vi ennå et par gode muligheter men bommer på ball få meter fra mål. Muligens spillte vinden oss et puss i de tilfellene. Dermed ble det 1-0 tap og delvis hektet i fra de 4 topplagene.

Innsatsen er bra, men vi klarer ikke å bikke de jevne kampene i vår favor. Vi løfter oss tempomessig i fra det nivået vi ligger på når vi møter bunnlagene (som vi jo slår til slutt), men det er påtakelig at mot de 4 beste lagene i avdelingen (7 kamper så langt) har vi plukket 2 poeng. Forhåpentligvis lar den begredelige statistikken være en spore til litt ekstra  innsats de siste 6 kampene.Treninger uke 35

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Aug 2012

Torsdag kl 1815- møt i garderoben. Fredag kl 1830, søndag kl 2000.


Solid 5-1 seier over Bygdø tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Aug 2012

Vi vinner til slutt fortjent 5-1 over Bygdø på frogner stadion tirsdag kveld. Vi fikk straffe etter 1 minutt, Bygdø utliknet før det var gått 5 min. Etter en dårlig første omgang kjører vi opp tempoet i 2. omgang. Ny straffe etter ca 15 min gav 2-1 og så kom målene jevnt og trutt resten av omgangen. Det ufortjente og forsmedelige tapet fra vårsesongen ble da hevnet.

Fagerborgs lag: Jacob-Erik, Mads, Ragnar, Alex- Frode, Vedran, Andrés, Lars J- Bendik, Lars K. Innbyttere: Claudio, Stig, Sindre og Ole.

Vi fikk straffe allerede etter 1 minutt. En Pirlo av Lars gikk så vidt i mål da keepern lå og sprella på bakken. Målet kom for raskt og vi fremstod som en meget sløv gjeng i fortsettelsen. Bygdø hadde det da lett med å spille seg gjennom våre ledd som ikke hang sammen. Utlikningen kom da raskt på et frispark med påfølgende heading endte opp i hjørnet på Jacob som ikke helt fikk kroppen til å satse i hoppet. Resten av omgangen var irriterende dårlig-noen få sjanser lagde vi men det høye presset uten press fungerte svært dårlig mot et middelmådig bortelag. Med svake pasninger og vanskelig valg var dette ikje bra.

2. omgang var mye bedre. Vi var tettere i folk, vant ballen fort tilbake og hadde god kontroll på bygdøs kontringer. Claudio kom seg forbi sin spiller og ble tuppet inne i straffefeltet. Denne gangen satte Lars K straffen ordentlig- og godt var det. Lars J la på til 3-1 etter 25 min og Bygdø var mer eller mindre knekt. Noen kontringer og døballer fikk de men stort sett var det god kontroll. Lars K lagde 4-1 og 3 minutter etter kom 5-1 med Andrés. De siste 10 min var en oppvisning i Hawaifotball uten at det ble noen mål av det noen vei- og greit var det.

1 dårlig omgang og en middels god omgang var godt nok til å slå Bygdø som var mange hakk svakere enn Grorud 2. Vi må påregne oss mye tøffere kamp neste uke borte mot Høybråten/stovner.Fortjent tap mot Grorud 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Aug 2012

Vi ble overkjørt det meste av kampen mot et godt Grorud lag. Med mange spillere fra a-troppen ble det en tøff oppgave for et fortsatt litt tynt Fagerborg lag. Vi åpnet likevel med 1-0 etter drøyt 10 min. Før Grorud utliknet etter en halvtime og 2-1 etter 40 min. 3-1 kom tidlig i 2. omgang og 4-1 sent.

Fagerborgs lag: Jacob- Erik, Andreas, Mads, Alex- Frode, Vedran, Andrés, Claudio- Bendik, Lars: Innbyttere: Lars J, Sindre, Ragnar.

Grorud stilte med en sterkt lag med Rocky i førersetet og spilte kjapp fotball. Claudio scorte et glimrende mål allerede etter 10 min og vi forsvarte oss bra en stund men når det først glapp så glipper det ordentlig og Grorud lagde 2 kjappe mål på slutten av omgangen. Vi gikk da nesten i oppløsning slik vi opplevde borte mot Oppsal og bøkeby.

Vi la om til 5 på midten i 2. omgang og henger da bedre med. Grorud gikk likevel opp til 3-1 ganske tidlig. 2. omgang var mer jevnspilt og vi hadde noen gode visitter foran hjemmelagets mål. Likevel var det Grorud som satte 4-1 noen minutter før slutt.

Dersom de fortsetter å stille med et lag på dette nivået resten av sesongen blir det nok Grorud som rykker opp fra vår avdeling.Knepen 1-0 seier over Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Aug 2012

Vi vinner fortjent nok til slutt 1-0 over Årvoll. Vi har full kontroll i 80 minutter, skaper flest sjanser men gir vekk initiativet de siste 10 min. Noen hektiske situasjoner til bortelaget straffet seg ikke og vi tok 3 poeng. Lars Kise satte det eneste målet et kvarter ut 2. omgang.

Fagerborgs lag: Jacob- Erik, Andreas, Ragnar, Alex- Claudio, Vedran, Andrés, Ole- Bendik, Frode. Innbyttere: Lars, Sindre og Atle.

I en temposvak første omgang er det vi som skaper sjansene. Årvoll skapte absolutt ingenting bortsett fra noen nesten muligheter på døballer. Vi ligger trygt og godt og vinner de fleste duellene. Mangler dog en del trøkk offensivt for å skape de store og klare sjansene. Bendik var nærmest på en corner.

Mer trøkk i andre omgang. Lars kommer inn etter sin 7 uker kneskade og setter mer fart i oss. Andrés og Vedran skaper også en del muligheter med sitt gode driv. Vedran lyktes godt med skuddene sine denne gangen og var uheldig som ikke fikk seg et fortjent mål. Lars scorte vinnermålet etter en gjennomspilling fra Andrés et kvarter ut i 2. omgang. Avslutningen ble presist satt i lengstehjørnet fra venstrefoten. Vi fortsetter å trøkke på de neste 20 minuttene og skaper en rekke sjanser uten å få satt spikern i kista. Årvoll skaper absolutt ingenting før de får en dobbelsjanse 10 min før slutt. Med blod på tanna begynnes det å rote litt i forsvaret og Årvoll får nesten en ny stor sjanse da Andreas feller en av deres spillere som bakerste mann en halv meter utenfor 16. Vi ror dog det hele fortjent i land.

Vi gjør en grei kamp mot middels svak motstand. Vi spiller strukturert og er best, men det er mye å gå på når det gjelder tempo og trøkk. Det kommer!treninger uke 33

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Aug 2012

Torsdag kl 1800, fredag 1830 og søndag 2000.


Alsing har meldt overgang til Leknes

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Aug 2012

Alsing blir vår nte spiller som drar nordover til Leknes.  Han har flyttet nordover igjen av familiære årsaker og vi ønsker ham lykke til der oppe i nord. Faye har spilt for samme klubb i vårsesongen og kommer sørover nå i høst, men skal jobbe på Hovden nå det neste året så comebacket i Fagerborg vil la seg vente på.


Treninger uke 32

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Aug 2012

Torsdag kl 1800, Fredag kl 1830 og søndag 2000.


Fortjent stortap 6-1 borte mot Oppsal

Postet av Fagerborg Ballklub den 8. Aug 2012

Det begynte så bra. 1-0 til Fagerborg etter 30 sek. Nesten 2-0 minuttet etter da en lobb over keeper ble reddet på streken. I første omgang ligger vi defensivt og tett og skaper flest store sjanser. Helt på slutten av omgangen begynner det å glippe, føst utlikning etter 35 min. Så 2-1 i det 44. minutt etter en stor tabbe og 3-1 minuttet etter. Fra å ha hatt et godt, men usikkert Oppsal lag i knestående, blir vi fraløpt og totalt rundspilt i 2. omgang. Med 4-5 av våre beste menn ute så vi ut som et sammenrasket og dårlig trent lag.

Fagerborgs lag: Jacob- Pål, Mads, Vegard, Alex- Erik, Vedran, Stig, Andrés, Frode- Claudio. Innbytter: Sindre.

1-0 etter 30 sek med Andrés. Nesten 2-0 minuttet etter. Vi ligger tett. Oppsal triller ball og kommer i liten grad igjennom. Vi er småfarlige på kontringer og produserer faktisk flest store målsjanser til tross for at det er få folk som blir med i angrep og mye balltap og svake pasninger. Oppsal utlikner etter en drøy halvtime. Så misser vi stygt rett før pause og psykisk deprimerte fullfører vi ikke omgangen og ligger under 3-1 til pause.

Det første kvarteret av 2. omgang er litt bedre. Andrés skaper noen gode muligheter nærmest på egenhånd. Etter et kvarter misser vi stygt igjen på en pasning høyt i banen og kontringen henger vi ikke med på og 4-1 til hjemmelaget. 5-1 litt det samme. Stygg pasningsfeil på egen banehalvdel som vi ikke klarer å reparere. 6-1 mot slutten da en Oppsalspiller danser seg forbi 5-6 fagerborgere som om de skulle være kjegler. 6-1 gav et riktig bilde av kampen.

Et tynt bemannet Fagerborglag viste seg dermed å være sjanseløse mot Oppsal. Når gutta sitter i sofaen i januar og bestemmer seg for å rykke opp kreves det en del mer commitment enn treningsoppmøte 1-2 ganger i uka og 6 uker sommerferie med innlagt uttøyning 2 ganger i måneden. Her var det ikke mange som hadde grunnlag for å følge med på 90 minutter med taktomslag. Heldigvis 10 kamper igjen mot mer jevnbyrdig motstand i Kurer, Sagene og Bygdø.Trening uke 31

Postet av Fagerborg Ballklub den 31. Jul 2012

Alle treninger er på Marienlyst:

ONSDAG 1/8: KL 2030,TORSDAG 2/8: KL 2030 og SØNDAG 5/8: KL 2000.

 Trening i kveld mandag 30/7 kl 2030 på Marienlyst

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jul 2012

Vi trener i kveld 2030 på Marienlyst.


Oppstart høst

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Jul 2012

Vi starter opp igjen mandag 23/7 kl 2030 på Marienlyst. Torsdag 2030 og fredag 1830. Vel møtt!


Seier 3-0 mot OSI i siste kamp før ferien

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Jun 2012

Vi plukker med oss 3 poeng i siste kamp på vårsesongen etter 3 mål i første omgang. Frode setter første mål eller 12 minutter etter glimrende forarbeid fra Albert. Bendik legger på 2-0 etter 25 min igjen etter glimrende forarbeid fra Vedran og Andreas presser inn det tredje målet i det 38 min. I andre omgang setter vi sjansene på utsiden av målet og det ender da 3-0 i en kamp der vi hadde full kontroll i 90 minutter.

Fagerborgs lag: Jakob- Erik, Andreas, Mads, Alex- Albert, Stig, Vedran, Frode- Bendik, Andrés. Innbyttere: Ole, Claudio, Alsing og Sindre.

Flere skader fra sist kamp på sentrale spillere medførte flere endringer. Heldigvis var Jakop tilbake i mål og den defensive tryggheten var tilbake. OSI viste seg å være et duellsterkt lag, men vi kom likevel ganske raskt til muligheter via kant. Først ute var Andrés med en gjennomløping etter ca 8 min, men alene med keeper gikk forsøket på lobb rett i hendene på keeper. Noen minutter senere kom 1-0 målet. Noen raske kombinasjoner på høyrekant fikk frispilt Albert i bakrom og overlegget ble sikkert ekspeditert i mål fra Frode fra kort hold. Vi sliter litt med å etablere et ordentlig trøkk på bortelaget, men skaper likevel jevnt og trutt gode sjanser. Bendik fikk noen gode muligheter alene med målmann, men lykkes først på det tredje forsøket etter godt forarbeid fra Vedran som igjen gjør en enorm innsats i 90 minutter. Bakover har vi god kontroll og OSI kommer bare til en stor sjanse i løpet av hele første omgang. Den sjansen var dog stor da begge midtstopperne gjør seg bort i samme duell og etterlater et enormt rom i midten. Avslutningen gikk rett på Jakop. Andreas kriger så inn 3-0 etter 35 min etter en døball. Noen minutter før pause setter også Frode inn sitt andre mål og vårt fjerde, men blir ukorrekt avvinket for offside. 3-0 til pause.

2. omgang ble jevnere spillemessig, vi sliter med å holde trøkket oppe men skaper likevel jevnt og trutt med sjanser. Med litt mer ro i hodet kunne vi ved en del situasjoner enkelt ha frispilt hverandre og pyntet på resultatet. Likevel vi faller ikke helt sammen slik vi har gjort en del kamper og det jobbes bra helt ut. Andrés hadde en heading i innsiden av stanga og senere alene med keeper, men målene ble spart til høsten. Forsvaret var solid. Mads var mer konsentert enn han bruker å være, Erik fikk vist frem løpsstyrke og Andreas og Alex gjør solide jobber. Frode fikk også endelig en kamp fra start og 42 åringen var positiv på kant. Jobber man hardt kommer sjansene igjen som han bittert har lært. Vi sliter fortsatt med effektiviteten, men denne gangen var det hele tiden ærlige forsøk på å gjøre ting enkelt og ordentlig- også fra innbytterne. Og det er jeg fornøyd med.

Summasumarum: vi har levert en vårsesong der vi har underprestert, men likevel har vi god kontakt i en rekordjevn serie. Alt er opp til oss selv til høsten. I år er det er tross alt ikke Lyn vi jakter på når høstmørket kommer snikende i august. 

 Totalkollaps borte mot Bøkeby

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Jun 2012

Vi går på en meget stygg smell borte mot Bøkeby. På en dag da alt ble stang ut, med tidlige skader, utespiller i mål, og en uendelighet av slette prestasjoner kollapser vi helt og slipper inn omtrent like mange mål i en kamp (8)som de foregående 9 (10 baklengs). Bøkeby spaserte seg igjennom forsvaret gang på gang. Det var tydelig at de siste kampenes gode resultater mot tunge og stillestående motstandere hadde gitt oss en overdreven tro på egne ferdigheter. Vi taper 8-2 mot et lag som ville ha vært sjanseløse i 3. div. Det sier noe om prestasjonen vår. Dette må være det verste vi har levert på mange år...


Komfortabel 4-0 seier over Lille Tøyen i runde 9

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Jun 2012

Vi vinner til slutt 4-0 hjemme mot Lille Tøyen. Bortsett fra en 20 min periode i 2. omgang der vi roter fælt, har vi full kontroll. 1-0 kom etter 10 min med Lars K, 2-0 ble satt inn av Lars J i det 38 min. Bendik sørget for 3-0 4 min inn i 2. omgang og Andrés puttet 4-0 i det 72. min. I tillegg hadde vi 4 avslutninger i stolpen og 3 ganger alene med keeper. Vi viser god kvalitet i perioder og er elendige i andre perioder. Lille Tøyen fikk en sjanse i løpet av 90 min der avslutningen gikk på mål.

Fagerborgs lag: Jakob- Ragnar, Andreas, Mads, Alex- Trym, Vedran, Andrés, Lars J- Bendik, Lars K. Innbyttere: Erik, Claudio, Frode, Ole.

Jakob, Andreas og Andrés tilbake i 11 elvern fra forrige kamp. Vi trykker ganske raskt Lille Tøyen tilbake på banen og skaper raskt noen sjanser. Allerede etter 5 min drar Lars K seg fri, men forsøket på lobb løfter seg bare 5 cm fra bakken. Vedran jobbet som vanlig iherdig og vinner ballen støtt og stadig i gunstige posisjoner, men avleveringene manglet fortsatt litt presisjon. Etter 10 min kommer 1-0. Ball ut på høyrekant, Trym løper i fra backen og det harde, presise innlegget ble satt kontant i nettet av Lars K. Kampen fortsatte i et forholdsvis bedagelig tempo der vi fortsatt har mest finesse og fart til å skape de store sjansene. Noen avslutninger i stengene og generelt løskrutt på skudd fra gode posisjoner gav ikke flere mål før etter 37 min der Lars J vinner ballen høyt oppe i banen. 3-4 mann ble løpt i fra og alene med keeper blir ballen satt i mål. Vi hadde ennå et par gode sjanser til 3-0 før pause, men lot det være. Lille Tøyen satset mye på lange baller ut på deres venstrekant, men skapte svært lite farlige sjanser i løpet av 1. omgang. Spissen deres stod stabilt i offside og vi takker. 2-0 etter en omgang som på mange måter ble en transportetappe.

Formaningen i pausen om å øke intensiteten noe mer holdt seg i 3-4 minutter inntil Bendik dunket ballen i vinkelen på halv-volley fra 16 meter. Med kampen avgjort og 3 nye poeng i lomma etter 48 min, gjorde vi som i de foregående kampene, senket intensiteten, tråkker mest mulig på ballen før vi mister den og i det hele tatt gjør "deres" beste for at undertegnede skal forgå av irritasjon. De neste 15-20 min ble det verre og verre og Lille Tøyen nærmet seg mer og mer målsjanser. Noen bytter og inn med friske ben, og formasjonsendring med Bendik ned på sentral midtbane, gjorde oss kompakte igjen og gav kontrollen tilbake. Frode får bakrom på kant og 20 min før slutt drar han ballen ned på kant og et hardt og presist innlegg ble kontant satt inn av Andrés. Kampen fortsetter i snegletempo. Lille Tøyen hadde nå mye ball men evnet i liten grad å skape særlig med sjanser. 2-3 muligheter fikk de, men bare 1 som resulterte i avslutning som traff mål. Claudio scorer så et 5. mål 10 min før slutt men dommeren synes han ble litt tøff i duellen og annulerer. Lars kommer også til en avslutning alene med keeper, men igjen blir lobben litt for slapp. 2. omgang var dårlig og slapp, men vi klarte i hvert fall denne gangen å hente oss inn slik at innbytterne kom inn på et lag med en viss struktur og fikk noe ut av det.

Vi gjennomfører en kamp med svært varierende kvalitet. Målene er det klasse over. Vi slår Lille Tøyen litt for lett fordi vi har større fart og løper mer, men sliter fælt med konsentrasjonen når "ting" ser avgjort og lett ut. Muligens er det formålsløst å fortsette og irritere seg (en profesjonell irriterer må jo ha noe mat...) over når generasjon "godt nok" logger seg av, men jeg savner uansett den kollektive iboende viljen og ambisjonen om å fullføre en HEL kamp med stil.

Neste gang møter vi formlaget Bøkeby. De har også vunnet sine siste 4 kamper med mange mål og ser ut til å virkelig ha kommet i flyten. Det blir sannsynligvis en tøff batalje.Seier 4-1 borte mot Hasle Løren 2 etter en effektiv 2. omgang

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Jun 2012

Til tross for en rotete og svak 1. omgang har vi mer enn nok sjanser til å lede med et par mål. Likevel 0-0 ble til 2-0 etter 8 min av 2. omgangen. Hjemmelaget fikk presset inn et mål midtveis på en av deres få sjanser (til slutt selvmål av undertegnede) og fikk fornyet energi. På tampen scorte vi 2 til slik at 4-1 vel gav et riktig bilde av kampen. Mange faste borte fra 1. elvern. Til dels dårlig tempo og ingen god kamp fra vår side, samtidig som vi møter et litt bedre lag enn i de 2 siste kampene. Vi sliter oss dog til 3 nye poeng og fortsetter klatringen på tabellen.

Fagerborgs lag: Tom Eric- Erik, Ragnar, Mads, Alex- Trym, Vedran, Patrick, Lars J- Bendik, Lars K. Innbyttere: Frode, Andrés, Phat.

En lang forfallsliste med Andreas, Pål, Stig, Albert, Terje, Claudio og Andrés (på vei tilbake fra skade) fra vår vanlige første 11er. Vi hentet inn Patrick fra Fagerborg 4 (spilte 2.div for Nesodden i fjor) og Phatt var nye i troppen. Et litt vårslapt Fagerborglag lot Hasle Løren 2 komme best i gang. Vi manglet litt ekstra aggressivitet over hele linja og Hasle Løren (som var et bedre lag enn Sagene og Kurer?) spilte seg greit ut. Hjemmelaget yppet seg mest det første kvarteret og fikk den første sjansen. Gradvis tok Fagerborg over og den siste halvtimen av første omgang hadde vi nok 4-5 meget fete sjanser og noen flere nesten fete sjanser, men den litt vonde trenden med dårlig uttelling var tilbake. Første omgang endte dermed 0-0 og mye å ta tak i.

En lite fornøyd trener med konstant hjertebank lot høre fra seg i pausen, og vi bruker bare 8 min i 2. omgang på å putte 2 mål. Først ute var Lars J etter 4 min. En elegant vipp over backen sin før ballen føyk i nett-taket fra venstreslegga. Bendik setter 2-0 noen minutter senere like elegant og hjemmelaget virket knekt. Vi setter da ned tempoet og de neste 10 minuttene ble forholdsvis formålsløse og lite skjedde. Midtveis sender Hasle en lang ball i bakrom. Undertegnede når såvidt ballen først med pannebrasken med 2 Hasle spillere i hælene (en på ryggen). Tom Eric har kommet ut fra streken, men ikke helt opp i situasjonen og heading går forbi og ruller ned i hjørnet. Ja-ja, spiller man bare lenge nok (43 år) så måtte vel selvmålet komme før eller senere. Hjemmelaget fikk nå fornyet energi og de neste 20 min er kampen jevnere uten at Hasle egentlig klarer å skape noen sjanser. 5 min før slutt, stokker vi bena igjen og Bendik setter 3-1 etter frispilling av Lars. Et minutt etter setter vi 4-1 da Lars J blir frispilt i bakrom som så passer til Lars K som kan sette ballen i åpent mål. 3 poeng og 3 nye pluss mål ble da fasiten uten at vi vel imponerte den nøytrale tilskuer unødig.

Med mange bytter og varierende pasningskvalitet blandet med gryende vårslapphet, kryddret med slapp aggresivitet og varierende evne og vilje til å jobbe strukturert vinner vi til slutt 4-1 fordi vi tross alt hadde mer kvalitet og spisskompetanse enn motstanderen. De 2 neste kampene møter vi tøffere motstand med Lille Tøyen og overraskelseslaget Bøkeby som virkelig har kommet i flyten. Da må vi heve oss flere hakk.31.05 - Ny sponsoravtale

Postet av Fagerborg Ballklub den 31. Mai 2012

Klubbdirektør Arne Dahlsrud har i løpet av mai måned rodd i land en etterlengtet sponsoravtale til klubben.

Bruktbilfirmaet Carma bil går fra og med i år inn med et årlig beløp til klubben. I tillegg vil klubben motta provisjon for hvert bilkjøp som gjøres av personer tilknyttet Fagerborg.

Dermed vil Fagerborgdraktene bære firmaets logo resten av sesongen og det vil også annonseres for Carma på hjemmesiden.

Vi anbefaler alle Fagerborgere (med familie) som har planer om innkjøp av bruktbil til å titte innom Carmas hjemmeside!

Kontakt: Claudio Ahumada (mob.95986960)

www.carmabil.no7-2 seier over Sagene etter svært varierende kvalitet

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Mai 2012

Vi starter kampen svært nølende og passivt og lar Sagene få det første målet i kampen på en corner etter 5 min. Vi bruker 15 min på å oppjustere oss til kampmodus og Lars setter 1-1 etter et drøyt kvarter. Resten av omgangen dominerer vi, skaper sjanser og er endelig forholdsvis effektive resten av omgangen slik pauseresultatet blir 4-1. Vi scorer så tidlig 2 mål til i begynnelsen av 2. omgang før dekadansen trår til og vi slutter å gjøre en ordentlig jobb. Sløve spillere og mange bytter gjør at et svakt Sagenelag så ut som det beste laget den siste halvtimen. Det var vel unødvendig.

Fagerborgs lag: Tom Eric- Erik, Andreas, Mads, Pål- Albert, Stig, Vedran, Lars J- Bendik, Lars K. Innbyttere: Alex, Trym, Frode, Claudio, Ole.

Ny kamp og nye forandringer. Mange folk tilgjengelig og det var bra. Jacob, Andrés og undertegnede var utilgjengelige fra startoppstillingen fra forrige kamp.

Starten på kampen bar ikke preg av at vi skulle jakte vår 2. seier på rad. Her var det ingen som helt tok tak og de første minuttene sneglet seg avsted uten tempo, initiativ og løp. En oppvisning i støttepasninger fikk vi dog. Vi får likevel den første sjansen etter 3 minutter da Lars J kommer forbi på kant og Lars K avslutter kontant men keeper redder. 2 minutter senere får Sagene en helt unødvendig corner etter nølende forsvarsspill. På bortebane sender Sagene bare 2 mann inn i feltet men det var mer enn nok til å sette Fagerborgs 7 mann ut av spill og en av dem får heade ballen i mål fra 5 meter. De neste 10 min var også "riv seg i håret" fotball før vi fikk et ordentlig angrep med fart og spenning. Lars J vinner en ball fra Sagenes målmann som fomler og legger ut til Lars K som nå dunker ballen i mål- og "ikke score mål på 10 sjanser" forbannelsen var brutt. Plutselig kom løpene, ballen gikk fortere og det gikk ikke mange minutter før Erik la inn fra høyre og igjen avslutter Lars K kontant. Denne gangen med hodet. Sjansene og trøkket kom nå på løpende bånd. Etter 35 min scorer Andreas fra corner og noen få minutter senere stod det 4-1 etter en rekke avslutningsforsøk innenfor 16 meter før Bendik får ballen fri og dunker den i mål. Den siste halvtimen av 1. omgang kjører vi ball i hatt med Sagene og med en normal effektivitet var 3 målsledelsen helt grei.

2. omgang starter vi også bra. Sagene legger seg høyt og vi (les Lars J) løper fra dem i bakrommet, Noen fete sjanser blir spolert før Lars K setter sin tredje for kvelden og ikke mange minuttene senere stod det 6-1 etter et selvmål provosert av Vedran. Forløpet til målet var jo litt spesielt da Vedran som en lemen løper fra vår egen banehalvdel og jager ballen fra den ene sagenespilleren etter den andre som så spiller ballen bakover. Til slutt klarte da siste mann før keeper å sette støttepasningen i eget mål. Vi bytter nå raskt 5 mann og det tar ikke så lang tid før Sagene overtok initiativet. Vi slutter å jobbe sammen og i stedet for å jage flere mål mot et svakt bortelag gir vi fra oss initiativet. Sagene skaper ikke mange sjanser, men er små farlige og til slutt kommer et skudd fra 20 meter som går i mål 15 min før slutt. Mads legger så på til 7-2 noen minutter senere med et markkryper skudd fra 45 meter.  Han rekker å få kjeft for håpløst skuddforsøk før ballen suser inn i mål. De siste 10 min var forferdelige og veldig synd at vi ikke fullfører kampen på en ordentlig måte.

 Fint med 3 poeng og 5 pluss mål. Den lille timen vi satte fart var det bra, målene kom endelig som de skulle og det ikke vanskelig å se klasseforskjellen på lagene. Likevel (med fare for å fremstå som en gammel grinebitter -(det er vel uansett en gjengs feilaktig oppfatning av undertegnede)) det var unødvendig av oss å slippe oss ned så mye som vi gjorde da kampen var avgjort. Innbytterne hadde fortjent å få et bedre arbeidsmiljø for å få vist seg frem.

Vi får ikke mange sjansene mot oss, men vi skaper en del ubalanse defensivt med å ikke falle, skyve og dekke riktige rom tidlig nok. Sløve i presset i "ufarlige" soner og situasjoner gjør at vi må ordne opp i de farlige sonene med individuelle ferdigheter. En bedre motstander hadde straffet oss på en helt annen måte der. Vedran får BB prisen for andre kamp på rad og trekket med Lars J på kant gav oss en ny dimensjon. Vi øver igjen torsdag, fredag og søndag og håper på flere mann på treningene enn i pinsehelga med 6 oppmøtte.Det ble til slutt 4-0 seier mot et meget tamt Kurerlag

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mai 2012

I en kamp der vi overkjører Kurer i nesten samtlige 90 minutter vinner vi bare 4-0 etter et sjansesløseri av en annen verden. Vi spiller bra, skaper masse sjanser og må vel ha skapt over 20 STOOOORE sjanser i løpet av kampen. Det stod 1-0 til ca 20 minutter igjen av kampen. Kurer var meget svake og vi lot en gylden mulighet til å få med oss et tosifret antall mål gå fra oss. Men uansett, positivt at vi fortsetter å skape masse sjanser i en kamp der pasningene satt adskillig bedre enn sist.

Fagerborgs lag: Jacob- Ragnar, Andreas, Mads, Lars J- Albert, Vedran, Andrés, Claudio- Bendik, Lars. Innbyttere: Frode, Trym og Pål.

Etter den sedvanlige sesongstarten med dårlig utteling var det tid for å kjempe seg til en 3poenger igjen. Vi tar styringen umiddelbart og det går bare noen minutter før de første sjansene kommer. De blir dog satt 30 cm over mål fra gode posisjoner. En godt voksent Kurerlag beveget seg lite i sommervarmen og sjansene kom jevnt og trutt. Ledermålet kom etter ca 10 min på en corner. Bendik satte den inn. Vi fortsatte å skape sjanser, men nok en gang er vi preget av dårlige avslutninger fra meget gode posisjoner. Avslutninger fra 5 meter upressa ender opp som snille tilbakespill til keeper (psykologhjelp må leies inn). Det virker som vi får helt hetta når sjansene blir så store at selv "svigermor" kunne sette dem. Vi spiller tross alt ganske brukbart med et visst tempo og sjansene alene med keeper, annulert mål, heading i tverleggern osv føyer seg inn i rekken av spolerte sjanser de siste kampene. Kurer var i perioder småfarlige på kontringene sine og klarer til slutt å få et gjennombrudd med avslutning i stanga. Det var den eneste sjansen de fikk i kampen.

Hele 2. omgang foregikk på Kurers banehalvdel. Vi kommer rundt på kant. Tråkler oss igjennom i midten og spiller ball i hatt med et hjemmelag som hadde "gått" seg tom for krefter i 1. omgang. Men, headinger fra 3 meter, 2-3 mann alene med keeper, åpent mål fra 5 meter osv. Inn ville ikke ballen- og når vi ikke klarer å drepe kampen kan alltid en kontring komme fra intet og stjele poengene. Til slutt får vi hjelp av Kurer sin keeper som finner på å drible på egen 5meter. Han tråkker på ballen, faller og Andrés setter ballen i åpent mål. 20 minutter igjen og Kurer var nå endelig helt ferdige. De neste 4 minuttene scorer vi 2 mål til med Andrés og Trym før vi avslutter de siste 15 minuttene med et nytt sjansesløseri av en annen verden. Bare på de siste 15 minuttene burde vi ha puttet 5 mål.

All frustrasjonen til tross. Vi gjør en ny spillemessig god kamp. Jobber bra og pasningene sitter bedre og kommer kjappere i riktigere rom. Vi spiller bredere og løper veldig raskt Kurer tomme for krefter. Så spillemessig var dette bra. Effektiviteten må dog opp. Og spissene må komme på flere treninger. Kurer er heldige som ikke taper 2 sifret og det var sannsynligvis ikke tilfeldig at de tapte med 4 mål sist kamp mot Bøkeby heller. Tabellen kommer til å normalisere seg etter hvert, men det kan vel slås fast at Bøkeby nå er den positive overaskelsen og kommer til å klare seg greit, og Årvoll har fått en svært tung start.

 Nok et skuffende resultat med 1-1 hjemme mot H/S

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Mai 2012

Vi leder 1-0 til 2 min igjen av spilletiden etter at Andrés la på til 1-0 etter 25 min. Da H/S utligner får vi som fortjent etter en elendig kamp. Vi skaper riktignok flest sjanser i 1. omgang med skudd i tverleggern og flere andre store sjanser, men utover i 2. omgang taper vi flere og flere dueller og det var knapt en eneste pasning med mål og mening i 2. omgang. Uforståelig at vi leverer en slik slett forestilling etter den spillemessig gode kampen sist.

Fagerborgs lag: Jacob- Vedran, Mads, Andreas, Pål- Claudio, Andrés, Albert, Terje- Bendik, Lars. Innbyttere: Andreas T og Frode.

Jacob ble klar til kampen og gjorde comeback. Han var da vår 4 målmann på 5 kamper og gjorde som ventet sine saker bra. Første omgang var igjen preg av masse dueller og innsats. Vi er trygge bakover og skaper noe fremover. H/S skaper ingenting på oss bortsett fra å være småfarlige på døballer der de lempet inn i feltet vårt. Men med en ruvende keeper igjen ble dette greit feid unna. Andrés puttet målet på et kontant skudd fra 20 meter etter ca 25 min. Vi har noen andre gode muligheter men klarer ikke helt å "time" løpene og løper i offside i fra gode posisjoner. Etter 40 min header vi i tverleggern og returen går i et Fagerborgsbryst før avklarering. I det siste minuttet får vi en ny stor sjanse men 3 fagerborgere går i samme duell og med målmann nede for telling samme med de nevnte fagerborgerne ble den fri ballen på 3 meter til slutt feid unna. 1-0 til pause.

2. omgang fortsatte lenge med det samme spillet til tross for at vi skulle få kula ned på bakken og spille fotball. I stedet fortsatte kræsj og bang fotballen og sakte men sikkert begynte H/S å vinne mer og mer av duellene. Vi treffer knapt på en pasning, vikkler oss inn i tette ormåder og de gangene pasningene gikk i riktig rom går vi i offside. På slutten blir vi presset bakover og H/S begynner å få sjanser. Til slutt kommer da også baklengset 2 min før full tid. Et par dårlige avklareringer og et skudd nede i hjørnet fra 20 meter. Lite for målmannen å gjøre der. Et lag i flytsonen hadde nok fått med seg alle poengene, men i den sonen er ikke vi og dermed 2 nye poeng rotet vekk.

En forferdelig dårlig kamp. Hver for seg prøver alle helhjerta å gjøre en innsats, men taktiske valg med ball, elendig pasningskvalitet og sen oppfattelse av hva som bør være neste trekk gir et dårlig kollektivt bilde. Etter 5 kamper er vi der vi var i fjor på denne tiden. På 10 ende plass med 6 scorte mål (minst i avdelinga) og så vidt over nedrykksstreken. På tide å stikke fingeren i jorda gutter! Av våre 6 mest offensive spillere på laget (midtbane og forsvar) var det bare 4 av dem som hadde 1- en- trening hver sist uke mens forsvarsspillerne alle var på alle 3 treningene. Muligens gir dette seg utslag i spillet vårt.

Nå ser avdelinga ut til å være forholdsvis gjevn så forspranget kan knappes ned bare vi kommer inn i flysonen. Men den sonen kommer ikke rekende på en fjøl av seg selv.Ufortjent bortetap mot Bygdø tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Mai 2012

Etter stort spillemessig overtak i første omgang ligger vi under 2-0 til pause. Med en utespiller i mål (undertegnede) scorte Bygdø på de 2 eneste sjansene de hadde i kampen. I andre omgang høvler vi over hjemmelaget. Skaper store sjanser som perler på en snor, men med høye skuldre klarer vi bare å sette 1 mål 7 minutter før slutt. Vondt å tape en slik kamp der vi er så mye bedre enn en høyst middelmådig motstander.

Fagerborgs lag: Ragnar- Lars Jacob, Andreas, Erik, Pål- Vedran, Andrés, Terje-Claudio, Bendik, Lars. Inbyttere: Mads og Alex.

Kampbildet i 1. omgang ble veldig rotete. Mye dueller, gjenvinninger og frem og tilbake. Formasjonsendringen fungerte ikke. På topp ble vi for smale og på midten for breie. Til tross for at vi har det meste av trøkket i hele 1. omgang skaper vi for lite sjanser. Bygdø fikk sitt første mål etter 5 min. Vi gir vekk en unødvendig korner. Ballen blir stusset videreog  etter en bom havner den i beina på en Bygdåspiller som blåser den i nettaket fra 10 meter over hodet på målmannen. En større keeper hadde nok fått mer enn en finger på den slik jeg gjorde. 2-0 kom etter ca et kvarter. En Bygdøspiller får føre ballen til ca 22 meter og det ikke alt for harde skuddet sniker seg opp i hjørnet. Igjen, en bedre skolert keeper hadde nok ikke i sin sideveise bevegelse satset på feil bein og blitt dinglende hjelpesløs i luften i det ballen snek seg inn. Resten av omgangen presser vi på avbrutt av en og annen kontring fra hjemmelaget.

2. omgang er et eneste langt stormløp mot hjemmelagets mål. Fra første stund skaper vi jevnt og trutt store sjanser. Avslutningene blåses dog stort sett over mål. Bygdø har en og annen visit på vår banehalvdel men kommer aldri nærmere enn noen langskudd som ikke treffer innenfor stengene. Midtveis i omgangen får Bygdø utvist en spiller og de legger seg ennå mer tilbake på banen. Nå blir sjansene større og større, men vi fortsetter å sette ballen utenfor mål. Først 7 min før slutt kommer reduseringen og på slutten har vi mer enn nok sjanser til å i det minste dra med oss 1 poeng. Men denne kvelden lykkes vi da ikke.

Spillemessig gjør vi en god kamp. Bygdø henger sånn noenlunde med i 1. omgang. I 2. omgang dreier alt seg om Fagerborg fra a til å. Men, det laget som scorer mest vinner fotballkamper. Selv om vi nå, tradisjonen tro, har fått en dårlig sesongstart og fått svært dårlig betalt for spillet vårt må vi se bak resultatet. Vi jobber bra, skaper masse sjanser og har vært spillemessig best i alle kamper bortsett fra mot Oppsal. Vi vet at marginene vil til slutt komme vår vei bare vi fortsetter med den harde jobbinga.

Vi lar oss ikke påvirke av at vi stiller med en utespiller i mål og selv om ikke baklengsmålene var noen direkte tabber (av Bjarte Flem typen), kunne de begge vært unngått. 18 kamper igjen og 4 poeng opp til 3. plass med Høybråten/Stovner som vi møter neste gang.Nytt poengtap på hjemmebane med 1-1 mot Grorud 2

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Mai 2012

Det ble til slutt et skuffende resultat hjemme mot Grorud 2. Vi putter 1-0 etter 1 minutt, men går så i bortelagets felle. De brukte ethvert frispark og innkast til å trekke ned tempoet og vi la oss på nivået. Grorud satte 1-1 5 min før pause på deres eneste sjanse i 1. omgang. I 2. omgang kjører vi kampen og skaper flust med sjanser uten å score og til slutt kunne Grorud like godt ha ranet med seg alle poengene da de fikk 2 muligheter fra straffemerket på slutten.

Fagerborgs lag:Tom Eric- Lars Jacob, Andreas, Erik, Pål- Vedran, Andrés, Stig, Terje- Bendik, Claudio. Innbyttere: Lars og Albert.

Vi startet kampen bra med et tidlig mål og setter press på bortelaget de neste minuttene også. Grorud brukte et hvert stopp i spillet (og de var det mange av) til å drøye tiden fra første stund og dermed ble det elendig tempo i kampen. Vi la oss dermed på det nivået og da begynte feilpasningene og frustrasjonen over egne dårlige prestasjoner å bre seg. Vi fikk enda en stor sjanse med Bendik men det var bortelaget som fikk det neste målet 5 min før pause da vi sov på venstresiden i forsvaret og en enslig svale smøg seg inn på blindsiden. Like før pause hadde vi en ny stor sjanse da Andrés avsluttet fra 15 meter men Groruds keeper fikk så vidt en hand på ballen før den snek seg inn i hjørnet.

Tordentale i pausen og mye bedre trøkk i 2. omgang. Det tar litt tid før vi begynner å skape sjansene, men da de kom ble det mange. Vi trøkket bortelaget tilbake på banen og jevnt og trutt kom sjansene. Lars kom inn og med det fikk vi større fart på topp. Likevel, de store sjansene ble ikke satt. Enten gikk de utenfor eller så rett på keeper. Til og med 2 mann alene med keeper ble misbrukt. Etter som vi misbrukte våre sjanser ble Grorud fikk bortelaget større og større håp om et resultat. Og deres kontringer ble mer og mer farlige og 7 min før slutt glipper det igjen og angrepet ender med straffe. Tom Eric redder denne men linjemannen mener han bevegte seg for tidlig og omstraffe. Denne går i stanga. På tampen har vi så enda 3 store sjanser men både roen og dyktigheten foran mål ble vi forsvant etter som vi ble mer og mer desperate etter et mål. Da Vedrans siste forsøk gikk i tverleggeren og ned på streken var det utgjort.

Dermed har vi tapt 5 poeng på de 2 første hjemmekampene. Vår dårligste kamp til nå og utrolig irriterende at vi gjentar det samme som vi gjorde i hele fjor vår. Uansett motstander så tilpasset vi oss deres tempo og synes det var behagelig. Grorud var nonsjalante og sløve fra starten og det skulle vi ha utnyttet. Når de først fikk spilt seg varme var de ikke uten kvaliteter og gav oss trøbbel. 2. omgang er vi klart best men når vi ikke putter åpner det seg alltid muligheter for motstanderen til å straffe oss. Noe de nesten gjorde. Vi får bare lære fort og gjøre oss klare for neste kamp. Det gjenstår 19 kamper før fasit foreligger.

En skjennepreken til Andrés og Tom Eric som prater på seg gule kort. Det har vi ikke råd til.Borteseier mot Årvoll 3-2 i 2. serierunde

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Apr 2012

Fagerborg fikk en håpløs start på kampen med selvmål etter 2 min og en ny lett baklengs før det var gått 5 min. Bendik gjorde godt igjen selvmålet med å reduserte på et frispark etter 10 min og Terje fikk oss i balanse etter en halvtime da han satt en corner direkte i mål. Seiersmålet ble satt inn av Claudio 5 min inn i 2. omgang. Vi har en del muligheter til å pungtere kampen men det endte 3-2 og en viktig seier ble bokført.

Fagerborgs lag: Tom Eric-Lars Jacob, Andreas, Mads, Pål- Vedran, Andrés, Albert, Terje-Bendik, Claudio. Innbytter: Erik.

Håpløs start fra Fagerborg. Vi begynner å rote fra første stund med det meste. Duellene går ikke vår vei og den ene merkelige pasningen etter den andre gav oss konstante problemer. Tversoverpasninger på egen 16 meter når både ballfører og ballmottaker er presset kan ikke sies å være en treners drøm. Etter 2 minutter får Årvoll et frispark utenfor 16 meter på vår høyreside. Bendik er uheldig med avklareringen og ballen suser i eget mål. Elendigheten fortsatte. Et nytt frispark litt inn på vår banehalvdel blir slått mot mål. Tom Eric blir stående på strek og en Årvollspiller får nikke ballen i mål fra 2 meter. De neste minuttene også fremstår vi rystet og Årvoll spiller seg til en rekke muligheter uten at det blir de helt store farlighetene av det. På en sjelden visit etter ca 12 min får vi et frispark utenfor 16 metern. Bendik tar kommandoen og setter den kontant i mål over muren. Gradvis får vi ristet av oss den dårlige starten og etter ca en halvtime har vi overtatt banespillet. Både Terje og Claudio får hver sin store sjanse før utlikningen kommer direkte fra corner fra Terjes fot etter 32 min. Ballen er en halvmeter inne før den blir feid vekk av en Årvollspiller. Linjedommer og dommer var ikke helt koordinerte og det tar litt tid før de blir enige om at ballen var inne. Da til store protester fra Årvolls spillere. Omgangen endte med 2-2 som basert på den første halvtimen var flatterende for vår del, men likevel med et psykologisk overtak til Fagerborg etter opphentingen.

2. omgang startet slik den første sluttet. Vi har nå større trøkk i spillet enn Årvoll. Kommer tidligere opp i duellene og 2. ballene ble nå fanget opp av Fagerborgbein. Seiersmålet kom allerede etter 6 minutter da Andrés med litt magi trer ballen igjennom Årvollforsvaret der Claudio kom på løp og tupper ballen sikkert i mål. De neste 10 minuttene fortsetter vi presset og skaper en del nestenmuligheter foran Årvolls mål. Midtveis i omgangen klarer Årvoll å komme seg litt ut igjen men produserer fint lite annet enn å lempe ballen langt inn i vårt felt på alle døballer (de var det en del av). De største og beste mulighetene er det Fagerborg som skapte i 2. omgang men den siste finessen for å putte 4-2 og pungtere kampen manglet. Årvoll fikk til en kontring der ballen havnet i tverleggern men kampen endte med 3-2 seier. Noe som ikke var ufortjent basert på opphentingen og spillet i 2. omgang.

Kvalitetsmessig har vi fortsatt ikke truffet spikern. Men vi viser moral og styrke med å hente inn 0-2 på bortebane. Årvoll borte er helt sikkert ikke den letteste kampen i årets serie og de fremstod som et robust lag selv om vi hadde et jevnt høyere trøkk i spillet utover i kampen. Flere mål og sjanser vil vi skape dersom vi klarer å få rettet opp noen av de taktiske pasningsvalgene vi gjør i offensive situasjoner.Tap i seriepremieren med 1-0 mot Oppsal

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Apr 2012

Vi taper til slutt en jevn og tett kamp mot Oppsal. Vi skaper flest store sjanser (5-3) men klarer ikke å score mål i en kamp som var mest preget av dueller og bra 4. div tempo. Oppsal setter sin tredje store sjanse i det 87 min og tar dermed 3 viktige poeng.

Fagerborgs lag: Glenn- Lars Jakob, Andreas, Mads, Pål- Vedran, Stig, Albert, Terje- Claudio, Andrés: Innbyttere: Erik, Bendik, Frode.

Med bare en keeper i stallen og skadet til seriepremieren, fikk vi hjelp av Fagerborg 4 slik at vi slapp å stille med en utespiller i mål i seriepremieren. Han klarte seg bra. Begge spissene våre var også ute (Bendik kom til 2. omgang og Lars sonet karantene for utvisningen mot Korsvoll). Likevel, den første halvtimen er det Fagerborg som kjører kampen og allerede i det første minuttet hadde vi store sjanser med henholdsvis Andrés og Terje. Trøkket vårt gav videre ikke noe særlig mer enn halvsjanser på et litt nonsjalant bortelag som insisterte på å spille seg ut bakfra. Det siste kvarteret av omgangen tok Oppsal over og kom nærmere og nærmere noe som kunne ha blitt målsjanser, men når de til slutt kom til skuddmuligheter havnet de godt utenfor mål. 5 min før pause fikk vi inn en kontring der Claudio fra en presset posisjon fikk lobbet over Oppsals målmann på halvdistanse men ballen gikk en halvmeter utenfor mål. Omgangen endte dermed 0-0.

2. omgang åpnet seg opp litt, men ikke slik man kan forvente av en 4. div kamp. Fortsatt var det tett med mye dueller, raske overganger som stort sett endte opp i ingenting fra begge lag. Oppsals unge spillere var både kvikke og ballsikre og de så mer og mer farlige ut selv om deres første virkelige store sjanse lot vente på seg til det gjensto 20 min. Før dette hadde Andrés en gylden mulighet men alene med keeper ble avslutningen for svak og vi fikk ikke den forløsende scoringen. Oppsal fikk nå en rekke muligheter på raske overganger på vår høyreside men skuddene fra skrå vinkel havnet i nettveggen alle gangene. 3 min før full tid kom kampens eneste mål. Første skuddet gikk i stanga, returen endret retning via keeper og rett i beina på en Oppsalspiller som enkelt kunne trille ballen i åpent mål. I tilleggstiden fikk vi en stor sjanse til å utlikne med Frode men første touchen var litt for dårlig slik at avslutningen gikk rett på keeper fra skrått hold.

Oppsal var spillemessig best i 2. omgang, men sjansemessig var dette jevnt. Ryktene om et godt Oppsal lag var sanne, bortsett fra den første halvtimen viste de seg som et godt lag med raske, ballsikre spillere og 2. omgang viste vel også at det neppe blir noen andre lag i 4. div som kommer til å ta dem på kondisen. For vår egen del var innsatsen upåklagelig, men kvalitetsmessig har vi en del vi kan rette på. Mer beslutsomhet i avslutningene, vilje til å gjøre faste situasjoner slik vi skal og bedre struktur i forsvarsarbeidet innledningsvis får være stikkord. At Oppsals trener oppsummerte med at nivået var skremmende dårlig får han stå for selv. Vi får bare slikke tapssårene og konsentrere oss om comebacket- der er vi jo gode...Før seriestart...

Postet av Fagerborg Ballklub den 13. Apr 2012

Status før seriestart braker løs til mandag 16. april mot Oppsal. Oppsal gikk videre i cupen og kampen ble dermed fremskyndet 1 dag. Her følger en liten statusoppdatering på oss selv og våre konkurrenter.

Vinterens treningskamper har vært en blandet fornøyelse. Vi har bevisst matchet oss mot gode lag på vårt nivå og over- og resultatene har vært preget av at vi har kvalitet i laget men også at vi mangler robusthet når ballen ikke ruller vår vei. Gjennomgangsmelodien har vært mange innslupne mål med en klar forbedring i de siste kampene.

Det er vanskelig å spå utfallet av serien. Det gjenstår jo 22 kamper for samtlige lag. I motsetning til i fjor, fremstår de fleste hjemmesidene til lagene i denne avdelingen som et sorgens kapittel uten oppdateringer og informasjon utover at de eksisterer som lag. Noen rykter svirrer dog i lufta. De fleste lagene satser sikkert på opprykk men som kjent vil nok noen måtte nøye seg med plass lenger nede på tabellen

Favorittene i våre øyne er Oppsal og Fagerborg, med Bygdø, Grorud 2 og Årvoll som outsidere. Oppsal kom i likhet med oss på 3. plass i sin avdeling i fjor og har ytterligere fornyet laget i år med unge talentfulle spillere. En soleklar opprykkskandidat som har matchet seg mot 3. div lag i vinter. Fagerborg har tradisjonen som 3. div lag, er bedre trent enn i fjor men har en litt tynn stall på enkelte viktige plasser. Bygdø har et bra lag og er i egne øyne storfavoritt. Vinner neppe avdelinga, men kan blande seg inn blant de 4 øverste. Grorud 2 vil være helt avhengig av hvordan første laget gjør det i 2. div og påfyllet derfra. Har sikkert ambisjoner om opprykk. Årvoll har fornyet hele stallen og fremstår (resultatmessig i treningskampene)som et nytt lag i forhold til å fjor da de nesten rykka ned til 5. div. Kan bli en outsider.

Interesant nok er det disse 4 lagene vi møter i de 4 første kampene.

Naturlige midellhavsfarere er Sagene, Lille Tøyen, OSI, Høybråten/Stovner, Kurer. Lille Tøyen var i 3. i fjor og er vel kanskje det laget i denne gruppa som kan overraske og eventuelt blande seg inn i en toppstrid. De var sjanseløse i 3. div men kan kanskje reise seg i år. De andre lagene i denne gruppa kommer til i havne rundt midten av tabellen og nedover.

Nyopprykkede Bøkeby og Hasle/Løren 2 vil få det tøft. Hasle/Løren rykket ned fra 2. div og har mistet mye spillere. Det vil prege 2. laget som nå skal prøve seg på et mye bedre nivå enn 5. div. Bøkeby vil også få testet kondisen mot lag som trener adskillig mer enn dette vennelaget fra Larvik. Vil overraske mye dersom ikke disse 2 lagene rykker ned igjen.Tap 2-6 i cupkvalikken mot Korsvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Apr 2012

Stygge tall men svært flatterende for Korsvoll. Spillemessig er vi vel så gode som 3.divlaget, produserer like mange sjanser men med 1 mann mindre i nesten hele 2. omgang raknet det de siste 10 min da vi jaget utlikning til 3-3. Korsvoll satset på kontringer og dødballer og lykkes vel til slutt med det. Vi kjørte kampen før utvisningen på 1-1 og hadde store sjanser til til å gå opp i ledelsen.

Fagerborgs lag: Tom Eric-Erik, Mads, Ragnar, Lars Jacob-Vedran, Stig, Andrés, Terje- Bendik, Lars. Innbytter: Claudio.

Kaptein Andreas var borte og Pål fikk ikke fri fra jobb slik at Erik og undertegnede gikk inn i de plassene. Første omgang er jevnspilt. Korsvoll hadde nok litt flere farlige muligheter på døballer og kontringer mens vi tråklet oss mer igjennom. Vi hadde mest ballbesittelse. Fagerborg tok ledelsen etter ca et kvarter med Bendik. En feilavklaring og påfølgende duell brakte han alene med keeper og gjorde ingen feil. Korsvoll utliknet i etter ca 35 min på en døball og avslutning fra 3 meter. Noen minutter senere ble vi snytt for et soleklart straffespark da Lars ble felt da han rundet keeper. 1-1 til pause.

De første 10 min av 2. omgang kjører vi kampen. Vi hadde et par fete sjanser før Lars fikk en meget stor sjanser alene med keeper. Mål ble det ikke og like etter ble samme mann utvist etter en hasardiøs takling midt på banen. Litt overivrig der. Med 1 mann mindre overtok Korsvoll litt av spillet og 2-1 kom etter 18 min med innlegg fra kant og heading. Etter det målet legger Korsvoll seg bakpå eller så blir de spilt ut av oss?? Uansett, det er vi som kombinerer og som lager flere store sjanser. Men inn ville den ikke. Etter 28 min går så Korsvoll opp i 3-1 på en kontring. Vi legger om til 3 på midtbanen og 2 på topp med Claudio.  7 min senere får vi en fortjent redusering med Claudio. Stormløpet for ekstraomganger varte i 3 min. Da fikk Korsvoll en ny døball der vi ikke klarer å ta ut mann og 4-2. De siste 5 min slutter vi å spille og slipper like godt inn 2 mål til.

Skuffende resultat og utfall. Dette Korsvoll-laget var det fullt mulig å slå og spillemessig var de ikke bedre enn oss. Likevel 6 baklengs er for dårlig og vi er ikke gode nok i de avgjørende situasjonene og duellene foran begge mål.2-0 seier mot Lokomotiv på NIH i generalpremieren

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mar 2012

Oppturen fortsatte med en meget solid 2-0 seier mot Lokomotiv. Vi gjør en god kamp med høy intensitet, bra tempo og skaper mange sjanser. De første 75 min er vi klart best og har et mer eller mindre konstant press på hjemmelaget. De siste 10 går vi tomme for krefter og lar Lokomotiv overta styringen men klarer å unngå baklengs og vinner fortjent 2-0. Lokomotiv fremstod som et solid lag og lot seg aldri knekke selv om vi svermet rundt dem som arbeidsvillige maur så raskt vi mistet ballen. Årsbeste!

Fagerborgs lag: Tom Eric- Lars Jacob, Andreas, Mads, Pål- Vedran, Stig, Andrés, Terje- Bendik, Lars. Innbyttere: Albert, Claudio, Jimmi, Frode.

Vi startet friskt med høyt press og fikk tidlig 2 gode muligheter med Vedran. Det gode tempoet fortsatte med gode gjenvinninger høyt i banen og spillet bølget frem og tilbake. Lokomotiv tok som vanlig sine overgangsmuligheter alvorlig og truet bakrommet vårt. De fikk også sine store sjanser etter litt slurv i avklareringene våre. Fagerborg malte på og de store sjansene kom jevnt og trutt, men enten ordnet målmannen opp eller så havnet avslutningen cm utenfor. Vi måtte vente helt til det 40 min før 1-0 målet ble satt inn av Andreas på en corner fra Terje. De siste 5 min av første omgang virket Lokomotiv småknekt og vi kunne raskt ha puttet enda et mål til. En sjanserik og åpen omgang (Lokomotiv hadde også sine muligheter) endte med en fortjent 1-0 ledelse.

De første 5 min av 2. omgang sleit vi litt med å få igang det gode tempoet, men etter innledningen overtok vi spillet helt den neste halvtimen. Vi malte på med gode løp, hurtig spill og noen store sjanser og mange nesten store sjanser (siste pasning var litt unøyaktig). Det som var gledelig å se var den store viljen til å gå på løp (med kvalitet i frasparket) og intensiteten i gjenvinninga. Lokomotiv hadde ikke et eneste tilløp til sjanse den første halvtimen. 2-0 ble satt inn av Andrés etter 65 min med en gjenvinning på 16 metern etter at hjemmelaget tok stor risiko. De neste 10 min får vi flere gode muligheter til å pungtere kampen med 3-0, men effektiviteten var ikke der vi lyktes best i denne kampen.

De siste 10 er vi slitne og går litt i oppløsning. Lokomotiv overtar spillet og får et par store sjanser. Heldigvis var marginene med oss denne kvelden og vi holder nullen bakover. Noe som er et godt tegn og som tyder på at den harde jobbinga gir resultater. Sjansemessig sløser vi sammenlignet med kampen mot Lunner, men samtidig tar vi enda et spillemessig steg i riktig retning mot en langt bedre motstander. Innimellom blottlegger vi oss bakover og Lokomotiv fikk også litt for mange store sjanser ut i fra spillets gang.

Uansett, vi ser mye bedre ut nå når vi nærmer oss alvoret og formkurven peker oppover i motsetning til i fjor på denne tiden. 9.april starter alvoret mot Korsvoll i 1.kvalik-NM. Da må vi ta enda et steg for å komme oss videre.Seier 9-1 mot Lunner fredag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mar 2012

Divisjonskollega Lunner fra indre østlandet hadde tatt turen til tigerstaden fredag kveld og ble sendt hjem mørbanket med 9 baklengs i kofferten. Lunner startet kampen friskt og var best de første 15 min, men da Fagerborg først scorte 1-0 etter ca 18 min kom målene som perler på en snor. 5-0 etter første ble til 9-1 ved kampslutt. En god kamp fra oss med høyt balltempo og fine scoringer.

Fagerborgs lag: Tom Eric- Erik, Andreas, Mads, Vedran- Jimmi, Stig, Andrés, Terje- Bendik, Claudio. Innbyttere: Gustav og Ragnar.

Bortelaget startet friskt og holdt vel så stort tempo som oss innledningsvis. Vi sleit litt med å komme tidlig og høyt nok opp i press. Lunner fikk kampens først sjanse etter 7 min, men Tom Eric var raskt nede i lengste hjørnet og fikk slått ballen utenfor. Claudio hadde så et par store sjanser etter 12 og 14 min før første ballen lå i nota etter 18 min. Bare 4 minutter senere la samme mann på til 2-0 og resten av omgangen ble et stormløp mot Lunner målet. Gjennom aggressivt press fikk vi mange gode overganger eller vi tvang Lunner til å slå langt og rett inn i sekken vår. Andrés, Bendik og Terje satte inn nr 3, 4 og 5 og bortelaget var helt knekt etter ca halvtimen. En god omgang med høyt balltempo, gode løp og etter hvert gode kombinasjoner. Noe småruskt bakover men Lunner fikk bare den ene sjansen samt et par halvsjanser i løpet av de føste 45 min.

I 2. omgang sleit vi mer med å fortsette finne de gode åpningene. Lunner hadde samlet seg litt og jobbet bedre samlet. Etter hvert kom dog kvalitetsforskjellene frem og vi skapte en rekke sjanser men sleit med uttelingen. Først 20 min før slutt la vi på til 6-0 etter en spansk frekkis av Andrés. Bare minutter senere fikk Lunner sitt trøstemål og eneste målsjanse i 2. omgang etter en liten blunder bak. De siste 15 min ble tempoet skrudd opp igjen og 3 nye mål ble satt av henholdsvis Andrés, Bendik og Terje mot et helknekt Lunner lag.

En liten ketchup-effekt i nest siste treningskamp var godt å få etter en del traurige resultater i vinter. Vi virket friske i beina. Mange ville vinne og det ble jobbet såpass hardt at vi knekker Lunner tidlig i første omgang. Når så åpningene kom gikk ballen fort fra mann til mann og vi så plutselig ut som en opprykkskandidat igjen. Bra kamp fra mange. Andrés sprudlet (også på banketten senere på kvelden) med 3 mål og virker nå godt trent. Claudio viser at han er et reellt alternativ på topp og Stig byr fortsatt opp til dans når unngutta bare har gode løp rundt. 1 baklengs var et for mye men vi gir tross alt motstanderen svært få sjanser i løpet av 90 minutter- så det er jo og en forbedring.

Lokomotiv neste uke vil gi en større pekepinn på om skuta begynner å komme på rett kjøl igjen.3-3 borte mot HSV søndag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Mar 2012

En ny treningskamp med blandet kvalitet. Vi ligger under 3-1 etter første omgang i en forholdsvis jevnspilt men dårlig omgang. Igjen slipper vi inn lette mål. 2. omgang har vi større intensitet og maler i stykker motstanderen. På slutten burde og kunne vi ha scoret flere mål mot en svært sliten motstander. Vi stilte med bare 12 mann.

Fagerborgs lag: Tom Eric- Lars J, Erik, Andreas M, Vedran- Jimmi, Albert, Andrés, Terje- Bendik, Lars. Innbytter: Claudio.

Dårlig første omgang. Forholdsvis jevnspilt i sjanser men hjemmelaget scorte målene. Første etter 5 min. Felles for alle baklengsmålene var store avstander og manglende sikring. Vi sliter med å se farene tidlig nok. Bendik utlignet etter 15 men 2-1 kom bare minutter etter og 3-1 5 min før pause.

2. omgang kjører vi fra start til slutt med høyere balltempo, større intensitet og bra kvalitet i løpene. Hjemmelaget var bra organisert og tok overgangene kjapt, og de var forholdsvis farlige hele veien. Men på slutten var kreftene deres tømt og vi fikk etter hvert mange og store sjanser selv om de lå kompakt i forsvar. Terje reduserte 12 min før slutt og Andrés stanget inn 3-3 noen minutter før slutt. På de siste 2 minuttene hadde vi nok enda 2-3 store sjanser med mange folk inne i boksen mot et hjemmelag som hadde løpt i fra seg for lenge siden. Absolutt en kamp vi burde ha vunnet. Beholdningen får bli en god 2. omgang og de faktum at vi så ut som et bedre trent lag i 2. omgang.5-5 og nytt ishockey-resultat borte mot Bygdø

Postet av Fagerborg Ballklub den 7. Mar 2012

Bygdø er hypereffektive og scorer 5 mål på 7-8 sjanser slik at vi kommer bakpå og må jage reduseringer. Gjennomgangsmelodien i første omgang var at Fagerborg skapte de store sjansene mens Bygdø lagde målene. I 2. omgang får Bygdø tidlig en 2 målsledelse, men vi jobber oss tilbake og er nærmest seier i en ny rotete kamp. Vi får tro at det er begynnelsen på snuoperasjonen som må gjøres før seriestart.

Fagerborgs lag: Ulrik- Lars J, Mads, Ragnar, Vedran- Claudio, Albert, Andrés, Terje, Jimmi- Bendik. Innbyttere: Alsing, Gustav, Frode.

Vi lånte målmann av Lyn igjen. Han fikk relativt lite å gjøre til tross for 5 baklengs. Avslutningene til Bygdø kom fra kort hold og i overtall på kontringer, og forsvaret må ta på seg ansvaret for at når det glipper så glipper det ordentlig. Et skudd som endrer retning og et stang inn fra Bygdø står i motsetning til oss som hadde flere i stengene  (og ut) og et par skudd fra kloss hold på åpent mål som vi setter over. Vi jobber ikke inn marginene ennå.

Nykomponert forsvar igjen. 0-1 etter 1 minutt. Ball i bakrom og kollektiv narkolepsi. Bendik gir  balanse på corner etter at vi har brent noen feeete sjanser. 1-2 ballmiss i midtforsvaret på vei ut, kjapp kontring og avslutning fra klosshold. Vi produserer flere sjanser, skudd i tverleggen og til slutt innlegg fra kant og Andrés putter 2-2. Nytt ballmiss nå på midten og ny kjapp kontring mot oss. Skuddet fra 20 meter toucher undertegnedes lår og endrer retning. 2-3 til pause i en omgang der vi skaper mange store sjanser men spiller rotete med mye ballmiss og farlige kontringer mot.

2. omgang fortsetter som første. Vi presser og Bygdø scorer. På et frispark følger vi ikke folk i 16 metern. 2-4 fra kort hold. Vi reduserer kort tid etter til 3-4 (Andrés ??), men det går ikke mange minutter før det står 3-5 etter nok en kontring på vår høyre side. Skudd fra 10 meter i stanga og inn. Lufta går litt ut av oss og spillet jevner seg ut. 10 min før slutt reduserer vi med Frode og 5 minutter senere 5-5 med Gustav. Hawaifotballen fortsatte helt til fløyta gikk.

Bra at vi klarer å hente oss inn. Vi sliter med presisjon og mangler defensiv trygghet. Bygdø er vassere og sterkere i duellspillet. 50/50 duellene må i større grad vinnes. Offensivt skaper vi flest sjanser men velger også litt for ofte tidlige gjennombruddspasninger i stedet for kortere ut på kant. Vi får tro at en spissing av 11elvern frem mot seriestart vil gi større presisjon og bedre samspilt forsvar.Stortap mot Lyn lørdag 3/3.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mar 2012

Vi taper til slutt 9-0 mot Lyn på Kringsjå. Grusomme tall, men målene raste først og fremst inn i siste del av 2. omgang. Vi holdt nullen og godt følge den første halvtimen, men utover i 2. omgang ble hullene for store for slitne Fagerborgbein og måla randt inn. Det var morro- en stund- å få testet oss mot sterk motstand, selv om vi blir knekt ordentlig til slutt.

Fagerborgs lag: Ulrik- Alex, Erik, Ragnar, Lars- Kim, Vedran, Stig, Andrés, Jimmi- Lars. Innbyttere: Atle og Espen Molund (yes dere leste riktig).

Et hvert Fagerborg referat må jo starte med den sedvanlige klagesangen på alle som ikke kunne stille opp på en lørdag. Av 25 mann i troppen var det 16 forfall slik at vi lånte keeper av Lyn og kalte inn 3 mann som har lagt opp: Kim, Atle og gode gamle Espen. Ikke rart Fagerborgs trener sliter med hjerteflimmer i tide og utide...

Likevel, vi starter med et brukbart lag. Den første halvtimen hang vi svært godt med. Lavt press og stramme linjer fungerte bra. Lyn brukte nok et kvarter før de fikk første sjanse og den tok vår innlånte målmann seg glimrende av. Fagerborg hadde innledningsvis den første målsjansen som Jimmi blåste forholsvis langt utenfor. Lyn malte på og fikk gradvis litt større rom og noen flere muligheter, samtidig som vi også ikke var ufarlige på de få, men gode overgangene vi fikk. 1-0 kom etter en halvtime. Et innlegg fra venstrekant traff Lyns høyrekant som kontant headet den i motsatt hjørne. Allerede 3 min senere ble det 2-0 på en corner. Mads Dahm fikk gå alene i feltet og sette ballen enkelt i mål fra 5 meter. Uff- der sov vi. 3-0 kom i siste spilleminutt på en Lyn kontring etter at vi hadde hatt noen gode angrep. 3-0 til pause i en omgang der vi lenge hang godt med.

De første 10 av 2. omgang holdt vi også stand før Lyn fikk 3 lettkjøpte mål den neste 15 min der vi gjør store individuelle feil. 2.omgang kontrollerer Lyn totalt og vi var knapt over midten i store perioder. Tunge bein mot veltrente var rett og slett rått parti. De siste 10 min setter Lyn ytterligere 3 mål og vinner nesten 2-siffret. Man kan sikkert spørre seg hva Lyn får ut av en slik treningskamp der de til slutt er såpass overlegne. Men de kommer i mange kamper i 3. div også til å møte lag som ligger lavt og som vil gi alt for å ødelegge så lenge kreftene holder. Da blir det viktig for dem å fortsette å male på til motstanderen er knekt.

Vi har pr dags dato for dårlig fysikk til å henge med i mer enn 30-40 min. Det må vi gjøre noe med. Det er forholdsvis naturlig at gode fotballspilere som trener 5 ganger i uka slår litt mindre gode spillere som trener 2-3 ganger. Likevel skal vi ha målsetning om å rykke opp til 3. div må vi bli mer solide, stille høyere krav til vår egen fysikk og være villige til trene det som skal til.

Birkebeineren, som vi nesten slå ut av cupen i fjor (tap på straffekonk), vant Lyns 3. div avdeling (årets ) i fjor med over 20 poeng. Ingen tvil om at Lyn har et lag på et annet nivå en Birkebeineren av i fjor.

Tross alt gøy å spille mot et skikkelig fotballlag. Det blir nok lenge til vi får spille mot et lag av Lyns kaliber igjen. Ny kamp mot Bygdø til tirsdag. Tap 5-2 mot Korsvoll i Manglerudhallen 22/2

Postet av Fagerborg Ballklub den 23. Feb 2012

Til slutt taper vi 5-2 mot Korsvoll i Manglerudhallen. Vi blir overkjørt det første kvarteret og på slutten av kampen. Ellers spiller vi jevnt med 3. div laget. Fortsatt er vi for dårlige i avgjørende situasjoner, spesielt defensivt, og fortsetter å slippe inn for lette baklengs. Med det meste av sentrallinja i forsvaret og midtbanen ute gjør vi en spillemessig grei kamp men resultatet er igjen for dårlig.

Fagerborgs lag: Tor Erik- Lars J, Erik, Ragnar, Vedran- Dag, Andrés, Terje, Jimmi- Bendik, Lars. Innbyttere siste 30: Alex, Gustav og Claudio.

Korsvoll startet kampen i stort tempo og vi løp mer hjemover mot eget mål enn mot motstanderen. Vi rodde åpningen i land og spillet jevnet seg litt ut. Korsvoll gikk likevel opp til 1-0 etter ca 18 min. Klabb og babb i feltet, ball ut på 16 parallellt med dødlinja. Det knallharde innlegget gikk gjennom feltet og traff en uheldig Lars Jakob og føk inn i eget mål. 5 minutter etter utlikner vi med et dårlig innlegg fra Dag som like godt går over målmannen og i mål. Det neste kvarteret er det vi som trykker Korsvoll bakover og lager noen store sjanser til. 7 min før pause kontrer Korsvoll og etter tapt duell blir ballen blåst i mål. Dermed 1-2 til pause.

Det første kvarteret av 2. omgang kjører vi kampen og utlikner til 2-2 etter 5 min. Et hardt innlegg fra Terje treffer en Korsvollspiller og fyker i mål. Vi fortsetter å trøkke Korsvoll bakover men det er hjemmelaget som går opp til 3-2 på et helt unødvendig og tåpelig straffespark (lagd av undertegnede som årsdebuterte med rustne ben).Vi gjør så 3 bytter og en del omrokeringer. Resten av omgangen blir rotete med mer og mer slitne bein. Korsvoll kontrer og får 4-2 etter en retur fra keeper (som ellers sto eksemplarisk). Og på slutten blir det 5-2 etter ny lang ball i bakrom på en kontring.

Tor Erik debuterte i mål og kom godt i fra det. Unggutten på 18 år viste gode igangsettinger og var trygg i det meste. Forsvaret var igjen nykomponert og sliter med å finne fasong. Dårlig samsvar mellom støtting og falling. Taper også litt for mange viktige dueller. Her må vi skjerpe oss! Fremover er det ikke så halvgærnt selv om vi må fortsette å jobbe med kondisen. 

Fagerborg stilte forøvrig med et rekordungt lag der bare undertegnede i startelvern var over 30 (og 40 år).Tap 4-2 mot Grei i 4. treningskamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 9. Feb 2012

Til tross for at vi stiller med et bedre lag enn sist mot Frognerparken ender det med et nytt tap. Vi spiller en middels grei kamp mot Grei men slipper igjen inn alt for mange billige mål. Tabbene som fører til baklengsene er grove og helt unødvendige.

Fagerborgs lag: Ivan- Lars J, Marius, Andreas M, Vedran- Dag, Albert, Tor, Jimmi- Andrès, Bendik. 2. omgang: Alex, Stig, Terje, Erik og Claudio.

1. omgang er jevnspilt. Grei skaper noen farligheter på at vi tar stor risiko. En ball med stor friksjon skaper mange rare situasjoner. Første baklengs kommer etter en lang ball i bakrom. Vi har kontroll og spissen stopper opp men da han ser at verken keeper Ivan eller midtstopper Andreas tar ballen setter han fart igjen, løper 20 meter og triller den i mål fra femmettern. Miniputtmål. Midtveis scorer Bendik 2 kjappe og gir oss ledelsen mens vi mister ballen titt og ofte foran eget mål. Like før pause står det dermed 2-2 etter en ny miss.

2. omgang med bedre baller gir høyere tempo. Vi skaper de to første store sjansene men setter ballen utenfor kassa fra god posisjon. Istedet er det Grei som tar ledelsen. En lang ball i fra venstre mot høyre. Verken Alex eller Erik faller raskt nok ned i bakrommet og kanten kan avslutte kjapt fra hjørnet av 16 metern. Nok et unødvendig baklengs. 4-2 kom etter en tapt duell på kant, innlegg og selv om vi er mann mot mann ender ballen på en Grei spillers fot 3 meter fra mål. Vi kommer oss og kjører de siste 20 min, avbrutt av noen farlige kontringer fra Grei. Mål blir det ikke og vi taper da 4-2- og har mye å jobbe med. Spesielt defensivt der vi slipper inn mål i bøtter og spann.Fortjent tap 3-1 mot Frognerparken lørdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 5. Feb 2012

Frognerparken vant 3-1 mot Fagerborg lørdag kveld i Vallhall. Vi ble spillemessig overkjørt i 1. omgang og lå under 2-0 til pause. 2. omgang var jevnere der vi tidlig reduserte ledelsen. Vi hadde 3-4 meget store sjanser til for å utlikne ledelsen men det endte men en kontring på slutten der Frognerparken la på til 3-1. Aldri gøy å tape, men med mange forfall og et litt uhomogent lag holder vi nesten stand mot laget vi i fjor løp i fra 2 ganger.

Fagerborgs lag: Ivan- Alex, Andreas M, Erik, Vedran-Dag, Andrès, Terje, Jimmi-Lars K, Frode. Inn 2. omgang: Ibrahim, Sindre, Ole og Morten.

1. omgang ble en kamp på vår egen banehalvdel. Vi holder stort sett stand bakover og Frognerparken lager forholdsvis få sjanser til tross for det store spillemessige overtaket. Vi tar de tøffe duellene greit men klarer ikke å flytte ut laget raskt nok ved ballvinning og gir den fra oss alt for lett med liten pasningspresisjon. De 2 baklengsmålene ville nok en Ivan i litt bedre form greit ha ryddet unna. Vi skapte bare 1 sjanse i 1. omgang- den var stor men ble blokkert i siste liten. En helt ny midtbane (grunnet alle forfallene) ble komponert. Den hang i liten grad sammen selv om den individuelle innsatsen var grei. Andrès ble omskolert til sentral midtbane - noe han også mestrer (selv med krampe i 2. omgang).

2. omgang var jevnere og vi reduserer ledelsen allerede etter 5 min. Andreas lagde den på et corner. Tempoet falt flere hakk i 2. omgang (kanskje mest Frognerparken) og vi lagde nå de fleste store sjansene selv om mye av pasningsslurvet fortsatte. Et skudd i tverleggern, alene med keeper et par ganger gav oss noen få men meget store mulighter for utlikning før vi glapp ordentlig bakover de siste 15 min etter at Frognerparken kontret inn et kjappt 3-1 mål. De siste 10 minuttene var tempoet meget lavt med 2 slitne lag. Det hele minnet om 2 tunge tungvektsboksere i runde nr 12 som stod og dasket på hverandre.

3. kampen på 7 dager og dermed har vi barbert bort det som skulle finnes av overskudd i en god del bein. 22 mann har da kommet i gang med kamper og fått smake på nivået (3. div) som må til for å rykke opp. Innsatsen så langt har vært god- men vi har en god del å gå på når det gjelder kvalitet. Vi har litt over 2 måneder på oss nå til å få på plass soliditeten og vinnerrytmen som må prentes inn. Neste kamp mot Grei onsdag 8. feb.

 Seier 3-1 mot Grüner i 2. treningskamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Feb 2012

Det ble seier 3-1 mot Grüner i onsdagens treningskamp. Det ble en grei gjennomkjøring i en rotete og utstrukturert kamp. Tempoet var bra med god innsats selv om begge lagene viste mer innsats enn den store kvaliteten. Vi ledet 3-0 til pause men med 7 bytter til 2. omgang ble rotet enda større i 2. omgang og blir spillemessig overkjørt selv om hjemmelaget lagde svært få sjanser.

Fagerborgs lag: Ibrahim (fra Grüner)- Lars J, Erik, Andreas, Vedran- Sindre, Albert, Stig, Jimmi- Bendik, Lars. Innbyttere 2- omgang. Alex, Tor, Marius, Ole, Terje, Andrés, Frode.

Grüner lånte oss målmann- og han klarte seg bra. 1. omgang var forholdsvis jevnspilt. Grüner hadde ballen mest med skapte nada. Vi hadde mer sting og gradvis skapte vi mer sjanser. Lars putta 1-0 etter 20 min på straffe etter at Albert løp opp et tilbakspill og ble felt av keepern. Andreas putta 2-0 på et frsipark etter 35 min. Og Lars la på til 3-0 minutter senere. En omgang i godt tempo men med mye unødvendige balltap og slurvete pasninger.

7 bytter i pausen og vi hang dårlig sammen. Gode spillere som kommer inn men en del har dårlig kondis. Fryktelig mye balltap og løping i mellom ballsikre, kjappe og spinkle motstandere. Forsvaret holdt stannen og Grüner scorte bare et mål etter at en motstander fikk ta ballen ned på kassa og vendte bort 2 mann inne i feltet vårt. På slutten kom vi litt mer med fremover på banen og skapte noen store sjanser men det ble ikke flere mål.

Alt i alt en grei seier mot et lag som var et par hakk svakere enn Holmen. Tempomessig var det bra selv om innsatsen innimellom løp i fra (pasnings)ferdighetene. Stortap 5-2 i første treningskamp mot Holmen

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Jan 2012

Første treningskamp ble en blandet fornøyelse med en fryktelig dårlig 1. omgang og en greit gjennomført 2. omgang. 4 baklengs de første 35 min etter slett spill i de bakre rekker. Vi hevet oss i 2. omgang, puttet kjapt 2 mål og jaget det 3. som ikke kom. Siste baklengs kom på overtid.

Lag: Ivan- Lars J, Andreas, Erik, Alex- Vedran, Stig, Albert, Terje- Lars, Alsing. Inn i 2: Dag for Alex, Sindre for Terje, Andrés for

Det var tydelig fra start at vi har trent de første ukene av året på en såpeglatt bane på Kringsjå. Tempomessig sleit vi med å holde følge og når det glapp bakover var vi ikke i nærheten av å rette opp. Alle baklengsene var av den lette kategorien der vi både sleit med strukturen og å plukke opp de riktige folkene i boksen. Bakerste mann burde vel også normalt tatt et par av måla. Fremover skapte vi fint lite der vi både sleit med å komme etter og å slippe ball til riktig tid. Et skudd i nettveggen var vel det nærmeste vi kom en målsjanse

2. omgang var mye bedre. Vi fikk mye større trøkk i det offensive. Ball gikk kjappere. Lars puttet det første etter ca 5 min da han forfølger en håpløs ball og blokkerer målmanns avklaring. Enda et par meget store sjanser ble produsert før Lars igjen putter etter et mønsterangrep med innlegg fra kant. 4-2 og en halvtime igjen. Vi fortsatt kjøret i 10 min til og fikk annulert et mål og skapte noen flere store sjanser uten uttelling. Siste del av omgangen jevnet det seg ut igjen og spillet bølget frem og tilbake. Holmen scorte så det siste målet på overtid.

5-2 var nok i overkant etter spill og sjanser men Holmen var alt i alt det beste laget. Bra tempo, ballsikre og godt trøkk i duellspillet. Flere hakk bedre enn i fjor og de blir nok å regne med i sin avdeling. Vi ligger litt på etterskudd selv om ting bedret seg i 2. 4 baklengs på 1 omgang er håpløst men vi henter oss inn og fikk i hvertfall en godt gjennomført økt på en god bane. En del å rette på men samtidig var det flere som fikk vist frem kvaliteter. Lars på topp var frisk, og de nye Erik og Albert viste gode takter i 2. omgang. Med 2 treningskamper til denne uka mot kvalifisert motstand er lista satt.Oppstart 2012 mandag 2/1 kl 2015

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Jan 2012

Vi starter opp med treningene i 2012 i dag mandag 2/1. Oppmøte i garderobe senest 2015. Marienlyst er nymåkt og i god stand. Vi trener 2 ganger denne uka før vi setter fart med 3 økter i uka i fra neste uke. Neste trening blir torsdag 5/1 kl 2015 på Marienlyst. Vel møtt. Nye spillere som ønsker å vise seg frem kan ta kontakt med undertegnede (Ragnar Puntervold) på tlf: 90976665. Treningene på Kringsjå starter neste uke.