Stortap mot Lyn lørdag 3/3.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mar 2012

Vi taper til slutt 9-0 mot Lyn på Kringsjå. Grusomme tall, men målene raste først og fremst inn i siste del av 2. omgang. Vi holdt nullen og godt følge den første halvtimen, men utover i 2. omgang ble hullene for store for slitne Fagerborgbein og måla randt inn. Det var morro- en stund- å få testet oss mot sterk motstand, selv om vi blir knekt ordentlig til slutt.

Fagerborgs lag: Ulrik- Alex, Erik, Ragnar, Lars- Kim, Vedran, Stig, Andrés, Jimmi- Lars. Innbyttere: Atle og Espen Molund (yes dere leste riktig).

Et hvert Fagerborg referat må jo starte med den sedvanlige klagesangen på alle som ikke kunne stille opp på en lørdag. Av 25 mann i troppen var det 16 forfall slik at vi lånte keeper av Lyn og kalte inn 3 mann som har lagt opp: Kim, Atle og gode gamle Espen. Ikke rart Fagerborgs trener sliter med hjerteflimmer i tide og utide...

Likevel, vi starter med et brukbart lag. Den første halvtimen hang vi svært godt med. Lavt press og stramme linjer fungerte bra. Lyn brukte nok et kvarter før de fikk første sjanse og den tok vår innlånte målmann seg glimrende av. Fagerborg hadde innledningsvis den første målsjansen som Jimmi blåste forholsvis langt utenfor. Lyn malte på og fikk gradvis litt større rom og noen flere muligheter, samtidig som vi også ikke var ufarlige på de få, men gode overgangene vi fikk. 1-0 kom etter en halvtime. Et innlegg fra venstrekant traff Lyns høyrekant som kontant headet den i motsatt hjørne. Allerede 3 min senere ble det 2-0 på en corner. Mads Dahm fikk gå alene i feltet og sette ballen enkelt i mål fra 5 meter. Uff- der sov vi. 3-0 kom i siste spilleminutt på en Lyn kontring etter at vi hadde hatt noen gode angrep. 3-0 til pause i en omgang der vi lenge hang godt med.

De første 10 av 2. omgang holdt vi også stand før Lyn fikk 3 lettkjøpte mål den neste 15 min der vi gjør store individuelle feil. 2.omgang kontrollerer Lyn totalt og vi var knapt over midten i store perioder. Tunge bein mot veltrente var rett og slett rått parti. De siste 10 min setter Lyn ytterligere 3 mål og vinner nesten 2-siffret. Man kan sikkert spørre seg hva Lyn får ut av en slik treningskamp der de til slutt er såpass overlegne. Men de kommer i mange kamper i 3. div også til å møte lag som ligger lavt og som vil gi alt for å ødelegge så lenge kreftene holder. Da blir det viktig for dem å fortsette å male på til motstanderen er knekt.

Vi har pr dags dato for dårlig fysikk til å henge med i mer enn 30-40 min. Det må vi gjøre noe med. Det er forholdsvis naturlig at gode fotballspilere som trener 5 ganger i uka slår litt mindre gode spillere som trener 2-3 ganger. Likevel skal vi ha målsetning om å rykke opp til 3. div må vi bli mer solide, stille høyere krav til vår egen fysikk og være villige til trene det som skal til.

Birkebeineren, som vi nesten slå ut av cupen i fjor (tap på straffekonk), vant Lyns 3. div avdeling (årets ) i fjor med over 20 poeng. Ingen tvil om at Lyn har et lag på et annet nivå en Birkebeineren av i fjor.

Tross alt gøy å spille mot et skikkelig fotballlag. Det blir nok lenge til vi får spille mot et lag av Lyns kaliber igjen. Ny kamp mot Bygdø til tirsdag.