28.05 - Ragnars Røst i Mai

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Mai 2009

Da var ca 1/3 av sesongen unnagjort og coach-Puntervold har gjort seg opp noen meninger rundt laget og prestasjonene i mai:

Da var april og mai unnagjort. 60% av vårens kamper er spilt og fasit viser 15 poeng og 15 plussmål. Etter en downperiode på begynnelsen av seriestarten som kulminerte med årets første tap (og så langt det eneste) har vi hentet oss inn og skjerpet oss. Vi leder tabellen og har fått en liten luke til de andre lagene (som blir tettet igjen med et nytt lite feilskjær av oss). Kvaliteten på det vi har prestert har vært svært varierende, fra høyt 3.div nivå til lavt 4.div. 

I de periodene vi har prestert som vi kan på vårt beste, har målene kommet raskt og tilsynelatende lett. I de dårlige periodene har vi vært tunge, stillestående og uinspirerte. Vi var utropt til storfavoritter før seriestart og det er med den holdningen de andre lagene møter oss. De yter mer enn vanlig og vil prøve å gi oss lite rom. Hvem er det som ikke elsker å klå "de overlegne"?? Det er nok derfor en del av oss har blitt overrasket over at vi har fått såpass motstand som vi tross alt har fått. De fleste har jo "bare" møtt dette nivået gjennom 2.laget vårt og en litt annen setting. 

2/3 deler av sesongen gjenstår og det er fortsatt en del utfordringer som ligger foran oss:

A) Blir vi nonsjalante, blaserte og selvtilfredse faller vi fort ned på et behagelig 4.div nivå og da er det like stor sjanse for at motstanderen henter poengene som oss selv. Det har vi alt fått sett eksempler på i seriespillet. Det må ytes på dette nivået også for å plukke poeng og ha glede av egne og lagets prestasjoner. 

B) Vi er for få spillere og dermed skadeutsatte. Vi har så langt vært heldige og sluppet unna med relativt sett få skader. Dermed har vi kunnet stille med det same laget med få endringer fra kamp til kamp, men det har vi ingen garanti for at skal fortsette. Vi stiller bare med grunnfjellet i kamp etter kamp.

C) Vi trener for lite (ned mot 1 gang i uka) og den fysiske formen vår vil ikke være god nok mot 3.divlag. Dvs vi kommer ikke til å vinne OBOS-cupen uten at alle legger inn 1-2 egentreninger i uka (onsdag/torsdag + 1 i helga). Pr dags dato vinner vi kamper pga bedre ferdigheter/spisskompetanse og at vi er vant til et høyere nivå enn motstanderne. Vi vil få kjørt oss fysisk mot 3.divlag!

Vi har 2 beinharde lokaloppgjør igjen før ferien (St.Hanshaugen og Frigg2) og håpet er at vi kan heve oss enda et par hakk og ta full pott i juni. Oppfordring til alle spillerne blir derfor at dere alle gjennomfører restitusjonsøkt onsdag/torsdag etter kamp og en økt fredag/lørdag med høyere intensitet. Det vil dere selv og laget profitere på, samt at tilfredsheten med å konkurere blir mye høyere når formen er god!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.