22.09 - Fagerborg - Romsås 2-1 (1-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Sep 2009

Ikke mye å skryte av sett med Fagerborgøyne, direkte heldige som klarte å karre med seg seieren på slutten

Spillerbørs klar!
Det var et noe nykomponert Fagerborglag som stilte til start mot opprykksjagende Romsås. Oransjetrøyene fra Groruddalen lå før kampen som nummer to på tabellen og med seier ville drømmen om opprykk leve i beste velgående.

Første halvdel av første omgang var brukbart levert av Fagerborg, en del flotte kombinasjoner, noen gode sjanser og et fantastisk mål! Et overlegg fra Christian Finstad ble møtt på 16-meteren av Eirik E Garnvik som på hel volley klinket ballen i bue over keeper og opp i lengstre hjørnet, rett og slett fantastisk! Midtveis i omgangen valgte dommeren å sende en av Romsåsgutta direkte i dusjen med rødt kort etter noen kommentarer, noe som vel mildt sagt kan sies å være strengt idømt. Men dette hevet bortelaget betraktelig og laget skapte mange flere sjanser inn mot pause enn de hadde gjort før utvisningen. Stygge personlige feil og dårlig konsentrasjon hos hjemmelagets keeper og forsvarsrekke serverte Romsås scoringsmuligheter på et fat gjentatte ganger, men på mirakuløst vis klarte de aldri å trille ballen i nettet. Fagerborg var dirkete heldige som gikk til pause med en 1-0 ledelse.

Hjemmelaget klarte aldri å heve seg inn mot de siste 45 minuttene og det var i lang tid bortelaget som styrte showet. En del gode sjanser, blant annet flere frispark rundt 16-meteren resulterte til slutt i en meget fortjent utlikning etter at kanten ble spilt alene gjennom mot keeper. Dermed var Fagerborg tvunget til å gjøre noen rokkeringer og fikk dermed stabilisert banespillet i større grad. Mot slutten av kampen kom hjemmelaget ofte rundt på kantene, men innleggene ble enten for svake eller stanget ut av motstandernes stoppere. Etter en del Hawaii-fotball i sluttminuttene kom Kristian Grimsby seg endelig fri fra forsvareren og alene med keeper, backen så ikke annen mulighet enn en god gammeldags beinkrok og dermed var straffespark til Fagerborg minuttet før full tid en realitet. Eirik Bakka var sikker som banken og vi kunne nok en gang dra i land en 3-poenger på eget gress, noe heldig denne gang!

Navn  Omtale  Karakte
 C.Faye  En del å gjøre for en gangs skyld. Et par stygge glipp i 1.omg uten å bli straffet.4
 V.Music  Starter bra, aggressiv og tett. Begynner så å slurve mer. Svak 2.omg med masse store feil. 3
 A.Moen En kamp på det jevne. Noen plasseringsfeil i andre halvdel av 1.omg trekker litt ned. 4
 V.Hauge  Fremstod som forsvarsbautaen i kampen. Trygg, god og kontant. Bare litt mer dirigering av de andre manglet for at dette skulle være VELDIG bra. 7
 A.Cardo Forholdsvis rolig kveld på kanten. Kom godt ut av det i de fleste situasjoner så dette var bra5
 A.Briseid Mye løping og hard jobbing i de store rommene6
 E.Bakka Samme som Atle. Sliter med å holde troppene samlet men kan vanskelig lastes for de "sprikende staurene". 6
 M.Hammerseng  God og kreativ fremover, jukser en del i det defensive og blir mer hengende spiss enn indreløper5
 E.Garnvik Ble brukt litt for lite og kunne muligens tråkket mer til innimellom. Scorer et perlemål og kommer på en del godt timede løp. Jevnt bra. 5
 F.Marki Lite involvert og virket som han slet med kroppen igjen 4
 C.Finstad God 1.omg. Godt driv, mye involvert og skaper en del farlige muligheter. Forsvant i 2.omg (i likhet med resten av det offensive)6
 K.Grimsby På det jevne. Kan utnytte farten sin mye mer, men skaffer til slutt straffen som avgjør kampen. 5
 E.Jensen Greit innhopp halvtimen. Ting og tang ble stabilisert igjen5
 R.Puntervold Greit innhopp halvtimen. Ting og tang ble stabilisert igjen5

Kampen: Første halvdel av kampen og det siste kvarteret får godkjent. Da har vi kontroll, resten var veldig dårlig. Liten bevegelse, dårlig tempo og mye rare valg. Vi var heldige som ikke ble straffet hardere for alle glippene. For første gang i år er vi ikke best og har flaksen med oss. Mange skader på sentrale spillere viser seg i manglende relasjoner hos de som er involverte. Vi henger ikke sammen i det hele tatt og beviser vel bare at for å oppnå samhandling må det trenes sammen. En svak kamp gir dog 3 poeng og ny seier mot laget som lå som nr 2. Det er da noe!