28.10 - FBKs svar på Friggs klage mot Putten i 4.divisjon

Postet av Fagerborg Ballklub den 28. Okt 2009

I kjølvannet av serieavslutningen har det dukket opp en rekke forviklinger angående opprykket til 3.divisjon mellom Putten og Frigg2. Fagerborg har også blitt dratt inn i saken og her følger klubbens svar på situasjonen som har oppstått: 


Først og fremst, gratulerer Frigg med opprykket til 2.divisjon. Dere har et godt lag, spiller irriterende bra fotball og fortjener opprykket. Morro! Objektivt sett er det blitt gjort en god jobb på det sportslige planet i Frigg det siste året. Jeg bor et steinkast fra Tørteberg og et halvt steinkast fra Marienlyst så det blir gøy å se god 2.divisjonsfotball neste år i nærmiljøet. Klubben min Fagerborg deler hus, hjemmebane, nærmiljø og har mange felles interesser med Frigg. Vi er halvbrødre, har i mange år hatt en godt samarbeid og selv om vi i enkelte år har konkurrert i samme divisjon, er vi i liten grad konkurrenter. Dere får de gode, unge og ambisiøse spillerne. Vi får bra, men ikke fullt så ambisiøse spillere. Vi beiter ikke på de samme jaktmarkene. 

Det er ikke til å unngå å legge merke til at det foregår en del kontroverser på Friggs hjemmeside. Av en eller annen grunn har noen (Bislettbrøler) trukket inn Fagerborgs ex-friggere. Vi har i stallen vår 2 friggere som har vokst opp i Frigg og vært der en generasjon som spillere, (assistent)trener og ressurspersoner. De trener og spiller kamper med Frigglogoen under Fagerborgtrøya. Større Friggpatrioter finner man vanskelig i Fossens "Friggland". Hva slags kontroverser som førte dem ut av klubben og til oss, legger ikke jeg meg opp i, men de er og kommer helt sikkert til å være lojale til klubben Frigg i mange år etter at dagens aktive friggere har gitt seg.

Det er ikke til å unngå at mange i fotball-Oslo sliter med sine 2.lag i de lavere divisjoner. Innimellom klarer man ikke å stille lag og da tys det gjerne til gamle helter, kamerater eller tilfeldig forbipasserende. Regelverket blir strukket for å kunne gjennomføre en del kamper. Dette er selvfølgelig ulovlig og i strid med regelverket. Men det er nok mange ellers staute samfunnsborgere som tillater seg dette for å kunne gjennomføre kamper i folkehelsas tjeneste (4.div og nedover). Frigg, Fagerborg, Putten eller Grüner som tilfeldige eksempler, er sikker ikke verre eller bedre enn andre klubber i så henseende. 

I løpet av årets sesong i 4.divisjon har det vært en del snakking blant enkelte klubber om Frigg2. Det bunner nok i at det var mange ambisiøse klubber med opprykksambisjoner i avdelinga og ryktene gikk. Vi har, som nærmeste nabo, fått utilslørte spørsmål og svart høflig, men bestemt at vi nødig legger oss opp i hva andre klubber driver med. Vi sladrer ikke! Nå når Frigg2 har lagt inn protest mot et annet lag har det tydligvis begynt å koke igjen. Det er ting som tyder på at Putten (virkelig smart av Bislettbrøleren å involvere oss på nettet) forlanger at Fagerborg må stille som vitne hos kretsen. Friggland er akademikerland og da vet man at det er vesensforskjell mellom å sladre og å vitne i en formell prosess. Romsås kan ende opp med opprykk i stedet og Kjelsås3 overleve i divisjonen dersom det viser seg at Frigg2 på sin side blir trukket helt ut av seriesystemet pga juks i 2 eller flere kamper. 

Frigg, hvem i all verden startet denne suppa??

En guttegjeng (les: avdeling) har som oftest en intern justis og er vel i bunn og grunn opptatt av at ting skal være mest mulig rettferdig (selv om rettferdigheter en subjektiv følelse). Innimellom svikter dog dømmekraften for noen og enhver og dersom de som tar beslutninger ikke har sterke nok korrektiver rundt seg blir det til at man driter ordentlig på draget. 

Jeg bor midt i "Friggland". Om 2 og 3 år begynner barna mine å spille fotball i Frigg. De skal gå med Friggskjerf på fotballkamper og heie på Friggs a-lag i 2.div (eller gjerne høyere) og Friggs b-lag i 3.divisjon etter opprykk i 2010 i beste fair play ånd (og muligens pappas oldboyslag Frigg/Fagerborg). Innimellom vil de sikkert gjøre feil og dumheter både med og uten Friggskjerf. Da er det betryggende å vite at de vokser opp i et miljø der man gjør "folk av folk" og der man (for å bruke kaptein Tønnes uttrykk, forøvrig utmerket spiss og målscorer) har baller nok til å stå rakrygget, se folk inn i øynene og på en konstruktiv måte ta til seg kritikk og korrigere oppførsel. Friggfolk er skikkelige folk gjør til slutt det rette.

Lykke til i 2. og 4.divisjon neste år! Det er vel fortjent:)

mvh.
Ragnar Puntervold
Trener Fagerborg og bydelspatriot i Friggland

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.