10.05 - 4.serierunde: Fagerborg - Øvrevoll/Hosle 4-1 (1-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 11. Mai 2010

Fortjent hjemmeseier på Marienlyst betonggress mandag kveld. En del rusk i maskineriet og langt i fra 5 x 20 i stilpoeng - men poengene havnet til slutt på rett sted likevel!

Nå med børs og bilder!
Dette var kampen vi måtte vinne for å henge med lagene på øvre halvdel av tabellen. Superivrige Øvrevollgutter var nærmest ferdig oppvarma i det vi ankommer garderobeanlegget 75minutter før kampstart, men heldigvis deles det ikke ut poeng før dommern har blåst i gang kampen.

Første omgangen var ikke alt for mye å skryte av sett med Fagerborgøyne. Kanskje kan vi skylde litt på sol i øynene og vind i mot, men forklaringen ligger nok i at gutsen, nøyaktigheten og innsatsen ikke var helt på topp. Vi var det klart beste laget til tross for at vi lå et godt stykke unna makspotensialet. Øvrevoll kjempet med det de hadde og kom seg også til et par målsjanser. For oss stoppet det stort sett rundt 16-metern og det ble mye "nesten". Bortelaget gikk opp til 0-1 på en gjennomløpning midtveis i omgangen, men minuttet etter satt utlikningen fortjent i nota da Lars Christian Kise endelig fikk prikka inn årets første scoring direkte fra corner. Kaptein Briseid hadde skrudd til siktet på dødballene perfekt denne kvelden og det ble farlig hver gang vi stilte opp inne i Øvrevolls boks og vi burde ha satt flere enn den ene før pause.

Andre omgang ble heller ikke så bra som vi hadde håpet på. Vi trillet ball og skapte sjanser som vi ikke klarte å sette, Øvrevoll kjempet med nebb og klør og fikk etter hvert et par gode muligheter. På stillingen 1-1 kunne kampen bikket begge veier til tross for vårt spillemessige overtak. Midtveis i omgangen ble Stig Olufsen overfalt inne i 16-meteren etter en corner og dermed fikk Eirik Bakka muligheten fra 11-metern, men nok en klarte vi å brenne et straffespark. Dermed var det forsatt spenning i kampen og det var ikke før stadionuret nærmest seg 75min at den forløsende scoringen kom. Andres Benitez fikk lurt seg inn bak en duell etter et langt oppspill - fra langt hold og med keeper ute på tur hentet spanjolen frem silketouchen og sendte avgårde en lobb/skudd som duppet perfekt ned i nettmaskene. I de påfølgende minuttene mistet vi mye av konsentrasjonen, sluttet å spille vårt vanlige spill og Øvrevoll fikk kjempet seg høyere i banen. Men på dette tidspunktet var legenden Frode Marki allerede byttet inn og dermed gikk det som det måtte gå, alene med keeper og 3-1! Benitez fikk pyntet på resultatet like før slutt og slitne Fagerborggutter kunne slippe jubelen løs for årets andre hjemmeseier!

0-1 -
1-1 - Lars Christian Kise (Atle Briseid)
2-1 - Andres Benitez (Christian Faye-sjøl)
3-1 - Frode Marki (Andres Benitez)
4-1 - Andres Benitez (Ragnar Puntervold)

Puntervolds spillerbørs:
 Navn  Omtale  Karakter
 C.Faye-Schjøll  Grei dag på jobb. Litt mindre aggressiv i sweeperrollen enn vanlig. Hadde tatt målet på en god dag uten at han kan lastes5
 R.Puntervold Middels gjennomført. Falt ikke raskt nok på baklengset. Kompenserer med målgivende.5
 M.Kristiansen Også middels gjennomført. Ingen store tabber, men litt tung i steget etter 2 ukers fotballfravær.5
 SA.Bernes Solig gjennomført. Eneste minus på baklengset der kunne han ha sikret tidligere.6
 A.Bråthen Stort sett solid. Litt ukonsentrert innimellom, men solid stigning. Bidro bra fremover.6
 A.Briseid Jevnt greit. Fortsatt ikke sitt gamle jeg løpsmessig. Står dog distansen ut og tar tak på slutten. 5
 S.Olufsen Gjør en jevnt bra kamp. Styrer midten der det var store hull. Har som alltid ro med ballen 6
 E.Bakka Jobber som alltid iherdig. Er konge i lufta. Litt mer slurvete med pasningene enn de siste kampene. Irriterende dårlig straffe6
 A.Benitez Spanjolen åpnet opp kampen med kjempescoring fra 40 meter. To viktige mål og en målgivende viser igjen matchvinneregenskapene7
 Ø.Arneberg Bra 1.omg. Vinner dueller og stresser forsvaret. Hadde scoret et mål eller to dersom fotballformen hadde vært inne. Ble veldig sliten i 2.omg6
 LC.Kise Sliter med å finne formen fra i vinter. Må jobbe mye mer iherdig. Løpe mer og aggressivt. Redder karakteren med et fint mål. 5
 F.Marki Får en halvtime og scoret på sjansen sin. Igjen perfekt kamp for veteranen5
 C.Joaila Spiller for kort til vurdering. -
Kampen: Vi vinner en rotete, ustrukturert og middels gjennomført kamp 4-1. 3 poeng var beholdningen. Vi har et jevnt trøkk og overtak stort sett hele kampen med unntak av en 10minutters periode midtvein i 2.omg. Vi klarer dog ikke putte på de store sjansene og da er bortelaget farlige på sine kontringer. Det høye presset med 3 mann fungerte ikke. Har var det ikke snakk om en enhet som jobbet sammen. Vi slåt også alt for mye langt og det blir store avstander i alle ledd. En del slurvete pasningsspill også. Vi slo dog laget som måtte slås og som de fleste kommer til å slå. Fokus nå blir inn mot neste kamp
Karakter: 4 (pga 3 poeng og 3 plussmål)

Øvrevolls hjemmeside: Kampreferat