​Korsvoll 2 - Fagerborg 1-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mai 2016

Fagerborg tilbake på vinnersporet etter 4-1 borte mot Korsvoll 2. En grei og fortjent seier til slutt, men midtveis i 2. omgang begynte vi å rote det til slik som sist og med utur kunne vi nok en gang ha gått på poengtap. Haaken scorte 2 mål i 1. omgang. Første (15 min) etter å ha blitt headet igjennom av Anders og igjen på en kontant avslutning i et 43 minutt. Korsvoll reduserte til 1-2 i 15 min inn i 2. omgang etter en stor tabbe. Nervene roet seg da Wold satte inn 3-1 20 min før slutt og Preben fullførte 10 min før slutt. 3 viktige poeng mot et veteran lag som består av dyktige nok spillere som må løpes i senk

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard (Anders H- 55 min), Markus – Anders (Sondre- 55 min), Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

Omtrent samme lag som sist mot Fossum. Vegard var dog tilbake for å binde sammen forsvaret. Vi starter med en stor sjanse allerede etter 1 minutt, men tempoet faller ganske fort ned på et behagelig nivå og lite ble produsert. Etter ca 15 min blir et langt oppspill stusset i bakrom fra Anders og Haaken løper opp ballen og setter den i mål. De neste 10 minuttene spiller vi med høyere tempo og produserer flere store sjanser før vi igjen slipper Korsvoll inn i kampen. Mye balltap på begge lag, der Fagerborg dog produserer farlighetene og minutter før pause setter Haaken enda et mål. 2-0 til pause og god kontroll.

Vegard fikk en smell i ankelen igjen og måtte byttes ut 10 min inn i 2. omgang. Omrokkeringen skapte kaos og en ny forsvarstabbe gav Korsvoll en invitt inn i kampen igjen. De neste 10 minuttene skapte Korsvoll 3 store sjanser på gjennomløpninger og et knallskudd som Mateuscz dro frem en fantom redning på . Vi var heldige som ikke fikk enda et mål i mot. Vi fikk roet nervene på en frispark situasjon der Wold blir spilt igjennom og Korsvoll hadde da løpt i fra seg. Sondre fikk muligheten til å punktere kampen et stykke før slutt på en gjennomløpning. Preben gjorde det en 7-8 minutter før slutt.

4-1 var greit. Vi var jevnt over bedre, selv om det ikke så slik ut det ene kvarteret Korsvoll produserte en rekke fete sjanser. En god defensiv jobb i 1. omgang og veldig mye posisjoneringsfeil i 2. omgang rotet til helheten en del. Likevel bra å være tilbake på vinnersporet.

​Fagerborg – Fossum 3-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2016

Noen tap er greie å komme seg over når vi åpenbart taper mot et bedre lag som vil mer slik som sist uke. Andre, slik som dette mot Fossum, er mye verre å svelge. Vi kommer til kampen med mange forfall og en ny oppstilling. Likevel er vi spillemessig klart bedre enn bortelaget. Skaper 80 % av alle sjanser i kampen. Scorer i praksis 5 mål mot Fossums 2, men når 2 av dem er i eget mål blir det et ytterst surt tap. Tempoet i kampen var bare middels godt, men vi tar godt vare på kula og offensivt var det mye positivt med distinkte bevegelser og raskt balltempo. Defensivt var dette katastrofalt mot en motstander som skapte så og si null og niks bortsett fra det vi gav dem gjennom alt rotet.

Fagerborgs lag: Mateusz – Martin, Andreas, Ross, Vedran – Anders, Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

De fleste av de faste midtbanespillerne var borte og litt ommøblering måtte til uten at vi skulle være veldig svekket selv om det aldri er gunstig med så mange bytter. Da Vegard måtte kaste inn håndkleet mistet vi åpenbart en viktig dimensjon med hurtige ben bak. Likevel starter vi kampen friskt. Allerede i det første minuttet kombinerer vi oss gjennom, men alene med keeper ender avslutningen i et løst tilbakespill. I stedet er det Fossum som går opp i en tidlig ledelse. Vi taper en duell på 30 meter og et enslig løp bak forsvarsfireren får gå upresset og 0-1. Vi fortsetter å skape sjanser med gode løp og kombinasjoner. 5 ganger alene med keeper eller i meget gunstige avslutningsposisjoner i feltet telte vi før vi fikk en straffe etter ca en halv time. Den satt Haaken sikkert. Et nytt mål lå i luften helt til det siste minuttet da midtforsvaret igjen gjorde teknisk feil og uten sikring fikk Fossum nok en gavepakke der vår egen mann til slutt roter ballen i mål. Vi burde ha ledet 3-0 til pause, men lå under 2-1.

I 2. omgang fortsatte vi med ballovertak der Fossum la seg dypt. Utlikning og 2-2 kom på en korner der Haaken igjen er den som setter ballen i mål. Bare 5-6 minutter etter går vi opp i 3-2. Ole M drar seg inn i banen gir ballen til Haaken som med en skuddfinte tar vekk forsvareren og enkelt kan sette ballen i mål forbi keeper. Det ser ut som om vi er nærmest et nytt mål, men etter 70 min gir vi vekk en ny gavepakke. Langskudd rett på mål går gjennom hendene og triller inn i siden. Kampen åpner seg litt opp nå og vi fortsetter å skape nok gode situasjoner til å ta hjem seieren. Men kaoset bak var ikke over, og 10 min før slutt er midtstopper igjen 30 meter utenfor sone og denne gangen klarte vi ikke å tette igjen hullet. Dermed slipper vi inn 4 mål (Fossum hadde 5 avslutninger på vårt mål inkludert selvmål) og selv ikke Haakens målscorer evner klarte å reparere det.

Utrolig surt i og med at spillemessig var det mye positivt. Preben gav midtbanen en ny dimensjon med raske forflytninger og utnyttet styrken til andre med presise pasninger i riktige rom. Espen kom også godt utad det med fornuftige enkle pasninger. På kantene truet vi bakrom og brøyt stadig igjennom. Defensivt burde dette ha vært enkelt og trygt mot et lag med begrenset løpskapasitet. Men med hodeløst forsvarsspill og liten forståelse for soneprinsipper slipper vi inn like mange mål som på de 4 første kampene mot lag som hadde mer å by på enn Fossum.

Oppsal 2- Fagerborg 3-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 12. Mai 2016

I kamp nr 6 kom tapet. Etter en dårlig kamp taper vi fullt fortjent selv om vi ledet 1-0 til pause. Oppsal 2 hadde nok kikket på tabellen og kom med et bra lag. Vi var også nesten fulltallige men likevel spent på om flyten nå var kommet såpass langt inn under huden at den harde jobbinga begynner å bli unødvendig. Og uten hard jobbing og friske ben (treninger avlyst pga manglende oppmøte) ser vi ut som et svært så middelmådig 4. div lag. 2 min før pause scorte vi på vår første store sjanse da Vedran kom på et langt bakromsløp og tunnel på keeper. Oppsal utnyttet raskt noen stygge miss i 2. omgang og gikk opp til 2-1 tidlig i 2. omgang. 3-1 kom 10 min før slutt.

Fagerborgs lag: Mateusz –Ross (Mads- 46. min), Andreas, Vegard, Vedran (Martin- 46. min) – Jarle (Anders -46. min), Bjørn , Morten (Espen- 65. min),Kim, Preben (Ole Martin- 46. min)- Haaken.

Vi skulle ligge dypt og ta overgangene våre skikkelig. Overgangsmulighetene kom hele tiden, men presisjonen i pasningsspillet vårt alt for dårlig slik at balltapene ble kroniske. Vi så også tunge og utilpasse ut i forsvaret og Oppsal kom jevnt og trutt til gode avslutningsmuligheter. Vi var heldige med en dyktig keeper bak og litt dårlige avslutninger holdt oss inne i kampen. Et par minutter før pause fikk vi den ene målsjansen vår i kampen. Bjørn stusser et oppspill inn i bakrom der Vedran var på løp. Alene med keeper var han sikrere enn banken og triller ballen mellom bena og i mål. 1-0 til bortelaget i pausen var et ran.

Vi bytter 4 mann i pausen med håp om å få inn friskere ben og større kvalitet i løp og pasninger. Det gjorde vi ikke. Den litt tilfeldige og halvhjerta (tunge ben??) jobbinga fortsatte og selv om Oppsal nå ikke kom til de store sjansene var det helt åpenbart at her ville vi bli straffet dersom ikke noen kunne ta tak i situasjonene. Men vi skulle slippe inn 2 kjappe mål før en liten omstilling kunne spores. Det ble litt større innsats da vi plutselig måtte jage, men vi var ikke nok presise til å skape de store sjansene på hjemmelaget. På slutten fikk Oppsal en overgang og utnytter at vi var i ubalanse og 3-1 var nok et riktig bilde av kampen.

Ingen katastrofe med 1 tap på 6 kamper, men forestillingen og kvaliteten på det vi gjorde i denne kampen var foruroligende. Dårlig bevegelse, pasningsfeil og vi så rett og slett ut som et dårlig trent lag sammenlignet med hjemmelaget. Forhåpentligvis var dette først og fremst en konsentrasjonssvikt og en grei påminning om at bare hard jobbing over tid gir resultater over tid.

​Fagerborg- Vestli 7-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Apr 2016

I kamp nr 5 var det Vestlis tur til å prøve å stoppe seiersrekka vår. Det skulle fra første spark på ballen vise seg å være en tilnærmet umulig oppgave for et sterkt redusert og ganske så uinteressert bortelag. Fagerborg scorte mål nr 1 etter 3 min (på den 3. store sjansen) og 3-0 etter 8. min. 4-0 kom 5 min før pause etter 30 dårlige minutter. 2. omgang ble også preget av lavt tempo og dårlig kvalitet selv om vi puttet 3 mål til. Vestli fikk et meget billig straffe og et mål uten å ha skapt en sjanse i løpet av 90 min. Resultatmessig ser dette ut som en ny sterk seier, men sjelden (om aldri!) har vi møtt et så svakt og lite interessert lag med vårt 1. lag (3./4. div).

Fagerborgs lag: Mateusz – Vedran (Martin- 46. min), Andreas, Vegard, Preben – Anders, Bjørn , Morten, Ole Martin (Espen- 60 min), Jarle (Kristoffer- 30 min)- Haaken.

Vestli kom med et meget redusert lag og greia her ble vel egentlig hvor mye vi orket/gadd/ville ofre for å vinne mest mulig. Sjansene kom umiddelbart og allerede etter 3 min stod det 1- 0 på vår 3. store sjanse. Og slik fortsatte dette. 2 til 3 mann med kvalitet i løpene var nok til å rive i filler bortelaget og etter 8 min stod det 3-0 etter 2 mål av Jarle og 1 av Anders. Så gikk det som det bruker å gå. Vi slår av den kollektive bryteren og jobber mest for oss selv når det passet og om det passet. Vi fortsetter for så vidt å skape sjanser, men mest av alt ble det mange feilpasninger og ujevn jobbing hver for oss. Vestli var vel aldri ordentlig nærme å skape en sjanse, men det var ikke mye som gledet bortsett fra målene. Kristoffer ordnet 4-0 noen minutter før pause.

I 2. omgang fikk laget beskjed om å legge seg høyere i banen og drive opp tempoet. Det var ikke laget interessert i og feilpasningene på stillestående medspillere fortsatte. Etter ca 7. min blir vi straffet. En duell i feltet og et billig straffe blir satt inn. Vi våkner litt og skaper jevnt og trutt gode muligheter. De gangene det var 2-3 mann som satte kvalitet i løpene skar vi ytterst lett igjennom. Likevel skulle det gå over 20 min før Haaken satte 5-1. Anders dunket så inn sitt 2. mål for kvelden. Det siste kvarteret fikk vi 6-7 store sjanser igjen og hadde vi vært flinke til å se hverandre i bedre posisjoner kunne det blitt 2 siffret. Det ble med 1 mål til av Kristoffer.

Tja, hva skal man si. 7-1 seier uten at noen egentlig er fornøyde. Vi er såpass mye bedre enn dette Vestli laget at det var aldri snakk om kamp. Motstanderlaget møtte opp for å bli ferdige med dagen- ikke for å kjempe for poengene. Synd at vi ikke bruker muligheten til å trene effektivt angrepsspill, gi hverandre gode muligheter og skape relasjoner. I stedet ble det mye 1 og 1 både offensivt og defensivt. Selv om ting går vår vei er det viktig og ikke bli kjepphøye. Det kommer til å bli mange tøffe kamper etter dette (eller sammenlignet med dette).

I fjor i 3. div brukte vi 16 kamper på å bli konkurransedyktige, opparbeide litt selvtillit og komme oss opp på et middels godt 3. div nivå et stykke ut på høsten. Selv med en halvhjerta oppkjøring har vi så langt sett ut som et meget solid lag- og med 3. div erfaringa som lag muligens litt hardere i klypa enn motstanderne. De første kampene møtte vi også tøff motstand (vi møter Vollen, Oslo City og Heming igjen om bare 5-6 uker), og mentaliteten MÅ være at vi alltid skal yte maks uansett. Ellers går det ikke mange kamper før vi vil se ut som et hvilket som helst annet 4. div lag med halvhjerta innsats der tilfeldighetene avgjør like mye som kvalitetene. Faresignalene er der!

Heming - Fagerborg 2-3

I kamp nr 4 var det nok en av årets outsidere- Heming-som ventet Fagerborg. Heming hadde fått en god start på sesongen før de gikk på en liten smell i runde 3. Fagerborg åpnet kampen forrykende og ledet 2-0 før det var gått 5 min og det kunne fort ha stått 0-4 før det første kvarteret var unnagjort. Derfra og inn kom Fagerborg i en nedadgående spiral og etter 97 min skal vi være glade for at 3 poeng ble tatt med ned til sentrum. Resultatmessig tar vi en ny sterk seier, men spillet må nå opp noen hakk ellers kommer fort smellen nå.

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard, Vedran – Anders (Mads- 46 min), Kristoffer (Morten- 4. min), Kim J (Espen- 65 min), Jarle (Ole Martin- 46 min)- Bjørn, Haaken.

Kamp nr 3 på 8 dager og spent på hvordan beina skulle takle dette. Tempomessig var dog Fagerborg mest skrudd på fra start og allerede etter 2 min lå ballen i mål. Et oppspill fra bakre firer gikk akkurat forbi Bjørn, og forsvaret til Heming fulgte ikke løpet til Haaken som da befant seg alene med keeper og 1-0. 3 minutter etter var det Anders sin tur til å dra seg forbi på kant og fra skrå vinkel dunket han ballen i mål. 2 minutter etter var det Bjørn sin tur til å banke ballen i tverleggern og ned i stanga uten videre resultat. Forsvaret til Heming var åpen som en låvedør og før det var gått et kvarter hadde Haaken igjen vært alene med deres målmann, men nå ble avslutningen for dårlig. Gradvis kom Heming seg mer inn i kampen og på slutten av omgangen fikk de flere sjanser på kornere som Mateusz tok seg av. 2-0 til pause.

I 2. omgang så vi solide ut de første 10 minuttene, men igjen tok hjemmelaget gradvis over spillet og nærmet seg mer og mer store sjanser. Likevel var det Fagerborg som fikk det første målet i 2. omgang også. I det 63. minutt scorte Haaken igjen etter at Andreas vant en hodeduell og med 3-0 så seieren ganske sikret ut. Det skulle dog vise seg at den hang langt inne. 20 min før slutt kontret Heming inn et mål og likeså 7 min før slutt. Til tross for at dommerne la til 7 min (??) klarte de ikke å få det tredje målet selv om de var nærme en rekke ganger.

Igjen ingen god kamp bortsett fra starten, muligens ble vi for komfortable av den gode starten og klarer ikke helt å ta ut det tilstrekkelige for å knekke hjemmelaget. Og når først ballen begynte å rulle feil vei var det vanskelig å justere seg inn igjen. Uansett, vi vinner på en dårlig igjen dag og klarer stort sett å forsvare oss godt.

Fagerborg- Majorstuen 3-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Apr 2016

I kamp nr 3 var det en av årets outsidere- Majorstuen-som ventet Fagerborg på motsatt banehalvdel. Majorstuen er nyopprykket, men har bunkret opp med en del gamle helter og gode ballspillere. Så her forventet vi en ny tøffkamp. Resultatmessig tar vi en ny sterk seier. Vi er best i sjansestatistikken igjen med god margin- men spiller ingen god kamp i et temposvakt oppgjør på Marienlyst.

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Mads, Vedran – Anders (Sondre- 46 min), Bjørn, Eirik B (Kim J- 25 min), Preben (Ole Martin- 46 min)- Jonas ( Espen-83 min), Haaken.

Kamp nr 2 på 4 dager, og for noen den 3. kampen på 4 dager (4 mann spilte også b-kamp på torsdag) var ganske tydelig fra start. Til tross for at vi skapte en giga sjanse allerede i 1 minutt så vi slitne og tafatte ut veldig lenge. Dårlig tempo og lite kollektiv jobbing gav mye balltap og dårlig rytme. Defensivt står vi dog bra og Majorstuen skapte svært lite bortsett fra et frispark de banker i stolpen. Haaken scorer målet vårt på straffe og Majorstuen utliknet 15 sek før pause da et skudd endret retning og gikk i mål.

2. omgang ble det som forventet mere åpent og vi får gode overganger. Spillet og ballinnehavet er forholdsvis jevnt, men flest sjanser er det Fagerborg som lagde. Til slutt sitter en overgang og Ole Martin får satt ballen i mål. Majorstuen får så 10 min før slutt en gylden sjanse til utlikning da deres spiss løper igjennom, men alene med vår keeper går avslutningen på utsiden av mål. Helt på slutten blir da 3-1 da Haaken kommer fri og alene med keeper ordner spikern i kista.

Ingen god kamp sammenlignet med de 2 første kampene. Vi så slitne ut og hadde ikke de ekstra kreftene som skulle til for å gjøre den fysiske biten ubehagelig for Majorstuen. Uansett, vi vinner på en dårlig dag og klarer stort sett å forsvare oss godt.

Oslo City- Fagerborg 0-2

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Apr 2016

I runde 2. var det årets seriefavoritt Oslo City som stod på motsatt banehalvdel. Bookmakerne holder visst City som favoritt i årets 4. div avdeling med Fagerborg som runner-up. Dermed var det duket for en ny toppkamp. Med begge midtstopperne samt tilrettelegger Jonas utilgjengelige var det flere spørsmåls tegn før kampen. Dette skulle dog vise seg å være unødvendig. Erstatterne fylte skoa og Fagerborg var klart best det meste av kampen og vinner bare 2-0 først og fremst pga dårlig effektivitet. 15 kvalifiserte målsjanser mot Oslo citys ene avslutning på mål burde gitt flere mål i protokollen.

Fagerborgs lag: Mateusz – Markus, Mads, Ross, Vedran – Kristoffer (Kim G- 75 min), Bjørn, Eirik B, Preben (Ole Martin 65 min)- Jarle (Anders- 50 min), Haaken.

Hele første omgang var egentlig en ganske grei overkjøring av hjemmelaget på den lille og smale banen. Fagerborg var kompakte og aggressive mot et hjemmelag som muligens tror at 4. div bare er mosjonist fotball der litt teknikk gjør susen. Med mye større tempo på løp og kollektiv bevegelse fikk ikke hjemmelaget tid eller anledning til å få i gang sitt lekne pasningsspill og Fagerborg skapte de store og farlige sjansene jevnt og trutt. Treverk, blokkeringer og slurv gjorde dog at det tok 32 min før målet kom på den 7. store sjansen. Plutselig satt 3-4 pasninger i høyt tempo. Alltid løpsvillige Vedran fikk ballen i bakrom og en strøken pasning foran mål ble møtt av Jarle som dermed fikk åpnet opp målkontoen. De siste 5 min av omgangen ble litt Hawai og hjemmelaget så ut som de kunne skape noe. 1-0 til pause var minst et mål for lite.

De første 10 minuttene av 2. omgang var det Oslo city som stod høyt og la skikkelig trøkk på oss. Forsvarsmessig stod vi bra i mot og sjansene til hjemmelaget uteble. Ganske raskt fikk vi åpninger fremover og den ene gode overgangen etter den andre ble nesten kronet med mål. Etter enda utallige sjanser fikk vi endelig 2-0 med Haaken ca 20 min før slutt. Det siste kvarteret hadde vi ennå 4-5 gigasjanser som burde ha pyntet på resultatet. På slutten var hjemmelaget både slitne og sure etter å ha blitt fraløpt og utkjempet av et (for dagen??) mye bedre Fagerborglag.

Torsdag spiller b-laget og allerede lørdag er det ny tøff kamp mot Majorstuen på Marienlyst. Med enda 2 forsvarspillere som plukket opp nye skader for vi virkelig allerede i april måned stress testet troppen. Lite gunstig med lørdagskamper og tusen forfall, men med kamper på løpende bånd er det bare å bite tenna i sammen. Serien er en maraton der de tøffeste uansett til slutt står på toppen.

Fagerborg- Vollen 3-1

I serieåpningen var det Asker laget Vollen som stod på den andre banehalvdelen. Vollen bruker tradisjonelt å være en tøff motstander å bryne seg på. Bortelaget kom også best i gang og setter ut i hundre fra start. Bortelaget skulle da også få første mål på et straffe etter ca 25 min. Vi brukte bare 5 min på å komme ajour (Haaken)og noen få minutter til for å sette 2-1 (Preben), som stod seg til pause. I 2. omgang holder vi tempo oppe de ca 20-25 min og kjører bortelaget, dog uten å få uttelling før helt på slutten (Haaken). 3-1 var fortjent mot et bra 4. div lag.

Fagerborgs lag: Mateusz – Markus (Ross (-60 min), Andreas, Vegard, Vedran- Jonas, Bjørn, Eirik B, Preben- Jarle (Anders- 60 min) ,Haaken.

Serieåpning har tradisjonelt sett ikke vært Fagerborgs greie og vi må hele 8 år tilbake før vi finner en seier. Nøktern optimisme til tross så ble dette en solid forestilling. Vollen startet best med aggressivt press og høyt tempo. Fagerborg ble presset bakover på banen dog uten at Vollen klarte å skape de store sjansene, samtidig som vi stadig vekk var nærme å bryte igjennom. Den ene store sjansen de fikk var Mateusz ute og plukket ballen fra deres angriper før vedkommende fikk avsluttet. Etter 20 min tok vi mer over og Vollen så ut til å ha løpt fra seg. Likevel var det nå bortelaget skulle få sitt mål. En stygg feilpasning fra Vegard gav Vollen en kontring som endte med felling og straffe. Det skulle dog ikke gå lang tid før vi var ajour. Jonas spilte fri Haaken som alene med keeper gjorde ingen feil. Noen minutter senere gikk Fagerborg opp i 2-1 på et korner fra Preben. 2-1 til pause var ok.

Første del av 2. omgang kjørte Fagerborg over Vollen og skapte en del gode sjanser. Stenger og litt frynsete avslutninger gjorde at vi ikke punkterte kampen før helt på slutten da vi lå mer tilbake i banen og Vollen presset på for utlikning. Alt i alt en fortjent seier mot en kvalifisert motstander og en god start på sesong 2016. Vi så solide ut nesten hele veien. Til tross for en halvhjerta innsats i vinter ser laget ut til å ha holdt på soliditeten fra fjorårets høstsesong. Vollen kommer til å bli blant topp 3-4 så starten var god.