28.04 - Høybråten/Stovner - Fagerborg 3-6 (2-2)

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Apr 2009

Fagerborg vant oppskriftsmessig borte mot Høybråten/Stovner. En svak og rotete første omgang ble fulgt opp med en solid andre omgang og til slutt en fullt fortjent seier!

NB! Nå med spillerbørs!
Fagerborg ankom Høybråten kunstgress med et ønske om å vise seg frem fra sin beste side etter den noe svake kampen mot Frigg i forrige runde. Det hele så veldig lyst ut da Løitegaard allerede etter 26,4 sekunder fikk servert ballen på et sølvfat av Eirik Bakka og klinket ballen i nettet bak en forfjamset Høybråten-keeper. Etter denne pangåpningen var det litt for mange Fagerborgspillere som trodde dette skulle gå enkelt, men hjemmelaget hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp! Med bra trøkk og innsats og mange duellsterke spillere kjempet de seg inn i matchen igjen. Etter flere store sjanser, bl.a en i stolperoten, var det ikke ufortjent at utlikningen kom etter et langt innkast. Fagerborgmannskapet hevet seg og fikk igjen lagt trykk på Høybråtenforsvaret. Til slutt fikk man også uttelling og denne gang var det servitøren Bakka som fikk æren av å score. Likevel var dette omgangen der Høybråten virkelig ville være med og kjempe og utliknet på en stuss etter et langt oppspill på omgangen aller siste touch på ballen.

Dermed var det et revansjesugent Fagerborglag som entret banen i 2.omgang. Tok kommando fra start av og styrte i realiteten omgangen fra start til mål. Spissduoen Marki-Løitegaard fikk mer rom å boltre seg på og holdt tidvis lekestue med Høybråtenforsvaret. Det ble levert et mer solid og trygt forsvarsarbeid og vi fikk også se mange fine offensive kombinasjoner som resulterte i flere praktfulle mål. Hjemmelaget fikk det tungt utover i omgangen, noe som åpnet store rom på midten. Fremover hadde de lite å by på og skapte vel sin første sjanse minuttet før slutt da en retur etter corner endte i mål. Fagerborg gikk etter dette rett i angrep og evigunge Frode Marki stanget inn sluttresultatet til 3-6 på kampen siste ballberøring.

Kort oppsummert kan vi si at etter en svak første omgang skal vi være fornøyde med at vi hever oss etter pausen og leverer godt spill de siste 45 minuttene. Offensivt er det lite å sette fingeren på, mange fine kombinasjoner og som sagt mange pene mål. Defensivt er det klart mer å gå på. Å slippe inn 3 mål er langt i fra bra nok og samtlige mål kom etter dødball og som følge personlige feil av enten målmann eller forsvarsfirer. Helt klart ting å jobbe med frem mot neste serierunde!

Dagens klovn-utmerkelse går til: Espen Jensen! Gjorde ikke annet enn å gjøgle fra sekundet han ankom Høybråten Idrettspark til dommern blåste i gang kampen. Måtte kaste inn håndkle etter ca 7 minutter og 47 sekunder pga litt vondt i leggen. Soleklar vinner av kåringen:) Har lovet å gjennomføre et solid hjemmetreningsprogram, så bør rekke seriekampen mot Kjelsås3 neste uke!

3-6 - Frode Marki

Puntervolds spillerbørs: (børs fra 1-10)

Navn  Omtale  Karakter
 C.Faye  Halvdistanse på første baklengs. Gjør det godt igjen med en kvalifisert  redning ved stolperoten midtveis i 1.omg. Ellers grei kamp. 5
 V.Music Mye posisjonsfeil i 1.omg. God 2.omg med mye bidrag offensivt, viser  større aggresivitet defensivt også. Tjener på å bli forbanna, mer av det! 5
 M.Kristiansen  God individuell. Sliter med å binde sammen forsvaret til en enhet.6
 V.Hauge God individuell. Sliter med å binde sammen forsvaret til en enhet.6
 A.Cardo God innsats vilje. Sliter med posisjonering- når støte og når falle. Noen  stygge feilpasninger i farlige soner trekker ned. 4
 E.Bakka Mer den gode gamle. Jobber iherdig, mål og målgivende. Kommer også  rundt på kant. Bra kamp!7
 S.Thoen Godkjent kamp. Litt på det jevne, men hele tiden solid og konstruktiv.6
 E.Jensen For få minutter til å få poeng.-
 A.Briseid Jobber bra, vinner mye dueller. Kommer mer til sin rett i andre omgang  med riktigere posisjonering (les - formasjonsendring). 6
 G.Løitegaard Pent mål etter 25 sek. Alt for mye feilvendt i 1.omg. Mye mer konstruktiv  i 2.omg med nytt mål og målgivende. Har en del å gå på fysisk, men  tjener på samspill med spissmakker. 7
 F.Marki Anonym 1.omg. Lite samspill med makker. God 2.omg med 3 mål og til  og med målgivende (første og siste i år??)!7
 P.Nundal Spiller nesten hele kampen, solid innsats. Vinner mye dueller med iherdig  jobbing. Gjør ting enklere med ball selv om det fortsatt er litt å gå på.  God kamp! 7
 R.Puntervold For få minutter til å få poeng-
 A.Skjørestad For få minutter til å få poeng-

Kampen: Middels 1.omgang mot et svært aggressivt hjemmelag. Vi scorer med en gang og blir sløve og nonsjanlante. Stygge forsvarsblemmer på løpende bånd. Mye bedre 2.omg der vi knekker et hardtjobbende hjemmelag etter hvert. Mye større balltempo og klassemål, spesielt det 3. og det 6! 1.omg står til 2 poeng, 2.omg til en 5er. Sluttsum på 4, der 3 baklengs er årsaken til at 5eren ryker!