20.11 - Vurdering av neste års avdeling

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Nov 2009

Motstanderne i neste års 3.divisjon er endelig klare - her følger en liten vurdering av hva vi kan vente oss:

 Bygdø Monolitten Blir ett av lokaloppgjørene denne sesongen. Har de siste årene blitt ledet av bl.a tidligere Fagerborger Stephan Lien. Tradisjonelt et lag bestående av en rekke rutinerte ringrever, men med et noe tynt treningsgrunnlag. Godt skodd offensivt med brødrene Granum. Leverer toppresultater i enkeltkamper, men varierer stort i prestasjonene over en hel sesong. Bør være fornøyd med en plassering midt på tabellen. 
   
 Bøler Gutta fra Haraløkka er fortsatt under kyndig ledelse av Atle Jan Larsen. Laget har satset hard og seriøst i en rekke sesonger men etter en sterk 3.plass i 2007 har laget underprestert og levert skuffende 6.plasser de to siste sesongene. Stort sett solide defensivt, men har slitt mer offensivt. Er i ferd med å få på plass enkelte forsterkninger og bør kunne være en av avdelingsfavorittene. 
   

 KFUM 2KFUM er i ferd med å bygge seg opp som en stormakt innenfor breddefotballen i Oslo. Klubben har blitt drevet meget godt i mange år og har en rekke gode juniorspillere som kommer opp fra egne rekker. At KFUM2 kommer til å være blant de bedre lagene er det liten tvil om, meget gode på vårsesongen i 2009 mer varierende på høsten. 
   

 Kjelsås 2Kjelsåsrekruttene har holdt seg i 3.div i en årrekke nå, men leverte over all forventning i 2009 og knep sølvet bak Lommedalen. Kan nok forklares med en noe svak avdeling og de klarer neppe å følge opp denne prestasjonen. Bestående av a-lagets nest beste, men krydres også med flere Kjelsåsveteraner som Dag Halvorsen, Tom Inge Egedahl og Viggo Anthonen. Så spørs det om gamlegutta klarer å dra lasset enda en sesong. 
   

 KlemetsrudVåre overmenn fra OBOS-cupen i 2009. Også de tilbake i 3.divisjon etter ett år i fjerde. Bråkmakerne er ute og inne er kommet en ny og seriøs trener. Mye unggutter med stort potensiale, men det spørs om ikke det blir noe "tynt og lett" i 3.divisjon, er avhengig av å forsterke stallen i løpet av vinteren. Klart bedre offensivt enn defensivt. Vil måtte kjempe en hard kamp mot nedrykk
   

 KorsvollKorsvoll var ikke mer enn en middelmodighet i Oslofotballen før Per Kåre Hagen tok over treneransvaret på begynnelsen av 2000-tallet. Han førte dem opp i 2.div (for første gang i klubbens historie) der de leverte 3 fine sesonger under hans ledelse. Foran 2009 sesongen takket han for seg og inn kom groruddølen Vidar Gundersen - dermed ble det nedrykk og 3.divisjon. Klubben har uttalt at de ønsker å satse på nytt opprykk, men det spørs om de makter å stille et tilstrekkelig slagkraftig lag. I disse dager er det ennå usikkert hvem som skal lede laget og de fleste av spillerne sitter på gjerdet og er veldig usikre på om de ønsker å fortsette. Likevel, klarer de å få på plass et godt opplegg rundt laget blir de trolig blant toppkandidatene!
   

 NordstrandHar hatt et spennende lag med et godt sportslig opplegg de siste sesongene. En rekke unge spillere som venter på å slå ut i full blomst. Er avhengig av å bli mer stabile over en hel sesong, men blir helt klart en av utfordrerne til avdelingstittelen! Stort sett den samme spillerstallen som har vært i klubben de siste årene.
   

 OldenborgGutta fra bibelbeltet klarte seg gjennom debutsesongen i 3.divisjon, men kun med 2 poeng! En sammensveiset kameratgjeng med flere dyktige fotballspillere, men til tider et noe sviktende samspill. Spilte i år sine hjemmekamper på Marienlyst og blir dermed et skikkelig nabooppgjør. Blir nok et av lagene som må kjempe kampen mot nedrykk og er trolig avhengig av et par forsterkninger. Har dog gode kontakter i Oslos kristne fotballmiljø, så kan fort få på plass de spillerne de trenger!
   

 OppsalNyopprykket foran 09 sesongen. Ikke noe mer enn et middels 3.divisjonslag og unngikk nedrykk med bare 2 poeng. Har tatt noen grep og blant annet hentet inn en ny trener. Mange unggutter i stallen. Håper på at nytt kunstgress med undervarme skal gi klubben et løft. Slet i årets sesong og kommer trolig også til å gjøre dette i 2010! 
   

 RøaTore Fjørtoft tok over treneransvaret for ett år siden og førte Røa til sin beste sesong i 3.divisjon på mange år. Ambisjonsnivået senkes neppe inn mot neste år. Trolig vil klubben nyte godt av Ullerns degradering da flere av spillerne vurderer å flytte over til Røa. Spennende å se om de vil klare å fortsette utviklingen, men vil uansett lansere vestkantgutta som en av avdelingsfavorittene! 
   

 Øvrevoll/HosleBærumsgutta har alltid ambisjoner og satser høyt foran hver sesong, men har en tendens til å falle gjennom utover sommeren. Også disse stiller med ny trener i løpet av vinteren, så får vi se om det gir resultater denne gangen. Opplevde et stort frafall av sentrale spillere midt i sesongen 09, noe som førte til en middels 8.plass. Eneste laget som fortsatt sverger til naturgress!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.