Fagerborg videre til 2. kvalikk etter 7-6 på straffekonk over Oslo City

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Kampen mellom Fagerborg og Oslo City måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse etter 2-2 til full tid. 3-3 etter ekstraomganger. Det var 1-1 til pause etter at Oslo City gikk opp i 1-0 i det 10. minutt. Bakka fikk verden i balanse igjen i det 13. minutt og Fagerborg ledet 2-1 (Eirik G) fra det 75 min til det 89. min da Oslo City sikret ekstraomganger med et frisparkmål like før full tid. Oslo City hadde mest krefter i ekstraomgangene og gikk opp i 3-2 etter nye 10 min. Minuttet før slutt får vi et frispark høyt oppe i banen og Jonas slår inn på bakerste stolpe der Eirik G igjen vinner en hodeduell. Ballen går i stanga, men på returen dunker Lars J ballen i mål. Straffesparkkonkurranse der vi bommer på 2 av de 3 første før Niklas setter opp veggen i mål med 2 tigersprang og da Oslo City setter sitt 6. forsøk utenfor får Lars J igjen æren av å avgjøre.

Fagerborgs lag: Niklas - Mads, Andreas M, Eirik G, Vedran-Noe, Bakka, Didrik, Andres, Preben-Vegard. Innbyttere: Jonas (46. min for Noe), Lars J (67. min for Vegard), Andreas S (84. min for Didrik). Ubenyttede: Kim G, Tom Ø, Jan Remi.

NM-kamp og første ekte test mot et bra Oslo City lag. For første gang i år stiller vi med en god og fyldig tropp der de fleste spillerne er tilbake fra skader og annet. Mot en teknisk bra motstander var det om og gjøre å være tette, små avstander og gode sikringsforhold. Dette klarte vi brukbart, men likevel fant Oslo City åpningen etter 10 min etter noen kjappe kombinasjoner og 0-1. Det skulle likevel ikke gå lang tid før vi var i balanse. Denne gangen var det Fagerborg som kombinerte seg gjennom. Første skudd ble reddet, men Bakka var på returen og sendte den i mål. Resten av omgangen bølget spillet frem og tilbake. Vi er ganske tette og klarer å demme opp for kombinasjonsspillet til City i mellomrommet, og på våre angrep er vi ganske så farlige men den siste pasningen ble litt for lang noen ganger. På dødballer satte vi dem under kraftig press og siste liten blokkeringer hindret at vi gikk opp i ledelsen. Pause 1-1.

I begynnelsen av 2. omgang satte City opp litt høyere tempo. Mange sjanser fikk de ikke, men samtidig var vi litt for upresise og manglet litt energi for å ta overgangene med høy kvalitet. Etter et kvarter fikk City sin store sjanse da de kommer seg forbi på vår venstrekant, men det harde innlegget fra kort hold gikk over mål. Sjansefattig, men tett og intens kamp frem til det 75 min. Prebens korner havnet på bakerste stolpe der Eirik G ganske uforstyrret kan heade den i nærmste hjørne. Vi legger oss bakpå, demmer godt opp men blir mer og mer merkbart slitne. 6 minutter før slutt får vi en ny stor sjanse på en kontring, men skuddforsøket til Jonas ble akkurat blokket nok til at ballen gikk til corner. Minuttet før slutt av ordinær tid får City et billig frispark på 17 meter. Den setter like godt Citys stjernespiller i vinkelen, og dermed ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble en kamp mot veggen og klokka. Vi kommer oss ikke ut, sliter med å tette rommene og etter 10 min får vi en blåkopi av første baklengs. Kjappe kombinasjoner og samme mann frispilt og 2-3.

Hawai i 2. ekstraomgang. City prøver å få tida til å gå (de så også slitne ut) og vi tar ut det siste av krefter. Lars J kommer seg forbi på kant et par ganger, men resten klarte ikke å stå etter. I det 119 minutt kom likevel åpenbaringen. Frispark godt inn på Citys banehalvdel. Jonas slår den langt og presist på bakerste stolpe der Eirik G når den først. Returen fra stolpen hamrer Lars J på helvolley (med venstre) i i nett-taket og 3-3.

City scorer på første, Andres bommer på første, City scorer på 2., Preben setter sin, Niklas tar Citys 3, Bakka bommer vår 3., Niklas tar Citys 4., Jonas setter vår 4., City setter sin 5., Eirik G holder oss inne på vår 5., City bommer på 6., Lars J avgjør med vår 6.