03.05.07 - Seier 3-2 etter eeo i 2. kvalikkrunde borte mot Årvoll

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Mai 2007

Etter en ny forferdelig dårlig 1. omgang reiste vi oss utover i 2. omgang og vant til slutt fortjent 3-2 etter ekstaomganger. Defensivt fortsetter vi og rote det til for oss selv, men offensivt ble dette etter hvert akseptabelt og heldigvis scorer vi til slutt flere enn Årvoll.

Fagerborgs lag: Jakop- Andreas, Magnus, Trygve, Thomas- Christian F, Bakka, Magnus H, Rune, Michell- Frode. Innbyttere: Espen, André, Mejid.

Formasjonsendringen til 4-5-1 så ikke ut til å hjelpe mye i 1. omgang. Det var tafatt, unøyaktig, liten innsats i duellene og meget uryddige defensivt arbeid. Vi produserte niks og forærte Årvoll de sjansene de fikk. Tilslutt fikk de mål på et straffe som luktet ren kompensasjon for en tidligere situasjon. At situasjonen i det hele tatt oppstod kan vi takke vår egen sløvhet og sendrektighet for.

2. omgang kunne bare bli en opptur. Noe bedre bevegelse og plutselig var det flere pasninger som satt. Allerede etter 2. min får vi straffe etter en handssituasjon. Frode setter den sikkert og dermed er vi ajour i målprotokollen. Gradvis tar vi kontroll over kampen og de største sjansene får vi ved noen gjennomløpinger med spiss og kant, og like før full tid får vi vår største sjanse etter at Magnus H krangler seg gjennom 3-4 årvollere og legger en 45 grader til Rune som treffer målmannen. Årvoll fikk sine største sjanser da begge midtstopperne ved et par anledninger velger å bryste ballen tilbake til keeper fra 3 meters hold. Heldigvis var Jakop våkne på disse.

Ekstraomgangene får en forferdelig start etter 2. min med en grov tabbe igjen som gjør at Årvoll kan spasere ballen i åpent mål. Vi bruker 5 min på å reise oss. Utlinkningsmålet etter 7 min er en perle av et angrep (endelig!), etter mange trekk ender ballen hos Magnus H (nå på høyrekant) han forserer ned til dølinja og legger en lang krosser til Michell på bakerste stolpe som gjør ingen feil. I siste spilleminutt i 1. ekstraomgang setter André seiersmålet med en lav suser fra 20 meter. Nok et fint mål.

Årvoll prøver å angripe i 2. ekstraomgang men klarer i realiteten ikke å skape noen sjanser. Vi bør ved flere anledninger ha punktert kampen på kontringene men blir for unøyaktige. Det hele ender dermed med en seier og forhåpentligvis et eliteserielag i 1. runde.