09.06 - Romsås - Fagerborg 1-2 (0-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 10. Jun 2009

Fokuserte og hardtarbeidende Fagerborggutter var klart best på Grorud kunstgress og vant meget fortjent over et hjemmelag som i følge lokalavisen allerede har begynt å tenke på 3.divisjonsspill...

Spillerbørsen klar!
Etter forrige ukes flause mot Putten var det et skjerpet Fagerborgmannskap som møtte til kamp mot et hardtsatsende Romsåslag. Laget fra øverst i Groruddalen har i lokalavisen blitt betegnet som opprykkseksperter, og etter en god debut i årets vårsesong har man begynt å drømme om 3.divisjonsspill. Romsås tapte de to første serierundene, men etter det har de gått ubeseiret frem til møtet mot Fagerborg. På veien har de blant annet slått ut 3.divisjonslagene Oldenborg og Nesodden i OBOS-cup.

Men Romsås´ fine rekke uten tap fikk en brå slutt mot et Fagerborglag som endelig leverte 90 godt gjennomførte minutter. Gultrøyene fra Oslo vest styrte kampen fra start til mål og hjemmelaget var i realiteten aldri i nærheten av å skape hodebry for Puntervolds disipler. Fagerborg var i denne kampen flinke til å variere spillet mellom lange oppspill og tråkling gjennom midten og hjemmelagets forsvar hadde store problemer med å stoppe vår lekne angrepsrekke. Det ble skapt store sjanser som perler på en snor og spesielt på dødball var vi farlige. Dessverre sto ikke effektiviteten i stil med spillet og vi fikk dermed aldri en betryggende ledelse.

Da da gjensto fem mintter av kampen sto det utrolig nok ikke mer enn 2-0. Så bestemte dommern seg for å skape litt spenning i kampen og forærte Romsås et straffespark og en utvisning på vår stopperbauta Magnus Kristiansen. Smått utrolig når Romsåsspissen selv bommet på ballen og snubla i egne ben, uten at det var no kroppskontakt med noen av våre spillere... Dermed ble det mer spennende enn nødvendig de siste minuttene, men hjemmelaget klarte aldri å skape noen flere sjanser. Fullt fortjent seier til våre helter fra Fagerborg!

Navn  Omtale  Karakter
 C.Faye  Igjen lite å gjøre. Tar det som kommer untatt straffen. Gode  igangsettinger og sweeping. 6
 R.Puntervold  Solid kamp sammen med forsvarsfireren. En del med offensivt.7
 M.Kristiansen  Solid kamp. Vinner det meste av dueller. Uforståelig rødt kort. 7
 V.Hauge Solid kamp. Aggressiv og tidlig inn i duellene. Har skjerpet seg igjen. 7
 A.Skjørestad Fungerte bra sammen med forsvarsfireren. Utover i 2.omg bryter foran  angriper og tidlig start på angrep. 7
 A.Briseid Jobber hardt. Vinner mye på hodet og bedre pasninger. 7
 S.Thoen Jobber bra. Styrer skuta suverent og binder laget sammen. 7
 E.Bakka Jobber hardt. Litt uvenn med ball i 1.omg, bra i 2. Lager forspillet til  andre målet. 7
 F.Marki Svak 1.omg. Mye bedre 2.omg. Klarer ikke å score, men viser at  instinktet er inntakt ved å komme til en del store sjanser. 6
 M.Hammerseng  Litt treg start. Spiller seg stort opp i 2.omg og viser spilleforståelse,  utholdenhet og vinnervilje. Flink til å finne gode løsninger for andre. 8
 G.Løitegaard River i stykker forsvaret med lange sugne løp. Viser råskapen ofte, men  mangler litt pust på å sette prikken over Ien med flere mål. 7
 P.Nundal Spiller for kort til å bli vurdert. -

Kampen: En godt gjennomført kamp. Vi var best fra A til Å. Stor trygghet bakover med god rytme. Duellene ble vunnet og andreballene også. Romsås skapte vel bare en stor sjanse bortsett fra straffen. Vi skapte store sjanser hvert 3-4 minutt og skulle ha drept kampen tidligere. Offensivt har vi stor bevegelse og gode pasninger (henger ofte sammen) og spiller på et mye større register enn motstanderen. Vi fremsto strukturerte og organiserte kampen igjennom.

Muligens den best gjennomførte kampen i år der alle leverer solide prestasjoner, selv om vi ikke hadde noen periode der vårt tyngste og raskeste gir ble satt inn. Trekker litt ned at vi ikke vinner med mer enn 1 mål i en kamp der sjansestatistikken viste 15-1 i store sjanser.