16.06 - Fagerborg - St.Hanshaugen 8-1 (3-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Jun 2009

Fagerborg viste muskler i lokalderbyet mot "Hauen" og var klart det beste laget gjennom hele kampen. Mye fint spill og tidvis lekestue med naboklubben varmet samtlige Fagerborghjerter på sidelinjen

Spillerbørs klar!
Fagerborg tok kommando fra første spark på ballen og anført av en sprudlende Geir Løitegaard (som endelig ser ut til å ha blitt venn med Marienlyst-underlaget) fikk våre nabogutter i St.Hanshaugen en fotball-leksjon som vil svi langt inn i sommerferien.

I første omgang slet vi som vanlig med effektiviteten og til tross for spillemessig overtak og målsjanser som perler på en snor sto det lenge 0-0. Til slutt maktet ikke bortelaget å stå i mot lenger og det var eleganten fra Gjøvik - Morten Hammerseng som alene med keeper sørget for sitt femte mål i år på like mange kamper. Etter dette gikk det bare en vei og før pause fant endelig Frode Marki tilbake til nettmaskene etter å ha brent mangfoldige sjanser de siste kampene.

I andre omgang var det bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Fagerborggutta fikk mye tid og rom og raidet opp det ene angrepet etter det andre. St.Hansaugen hadde rett og slett ikke krefter til å henge med, men fikk i løpet av omgangen 3 målsjanser og scoret på en av disse. Seieren kunne selvfølgelig ha vært noe større, men vi er selvsagt meget godt fornøyd med å nette 8 ganger hjemme på fort Marienlyst. Meget gledelig var det at Marki fant tilbake til scoringsformen, som vi garantert vil trenge til neste ukes lokalderby mot Frigg. Hyggelig var det også at Andreas Moen var tilbake på på banen i seriekamp, hans første siden serieåpningen. Også Christian Finstad var tilbake etter skade og markerte seg med både scoring og assist.

Navn  Omtale  Karakter
 C.Faye  Mer å gjøre enn mot Romsås. Noen gode inngrepner, men svak  utboksning på baklengsmålet.6
 R.Puntervold  Middels. Blir gretten på badeballer uten luft som unggutta med  porselensben insiterer å spille med5
 A.Moen Litt sløv start men med de rette pedagogiske formaningene (på Ragnars  måte) spilte seg stort opp. Avslutter med typisk no-nonsense-vekk-  med-ball-OG-mann-taklinger. 7
 V.Hauge Gjennomført bra!7
 V.Music Stort sett solid. Bra plasseringer. Slurvet litt med enkelte mottak og  gav vekk et par sjanser. 6
 A.Briseid Turboen kjører på. Teknikken satt bedre denne gangen også!7
 S.Thoen Jobber, vinner og dirigerer skuta suverent. Mister 1 poeng på noen  mislykkede tunneler som gav brudd i mot. 7
 E.Bakka Jobber som alltid bra, løper opp mye. Litt anonym innimellom. 6
 G.Løitegaard Barneskirenn! Ingen over og ingen ved siden. Turboen er trimmet og  touchen satt. Kunne vel egentlig ha slått St.Hanshaugen alene..9
 M.Hammerseng  Gjør jobben utmerket. Spiller enkelt til de andre. Prater på seg gult kort6
 F.Marki 3 mål og tilbake fra ørkenvandringen (ikke 30 år, men dog..)7
 A.Cardo Løser oppgavene bra6
 E.Jensen Spiller for kort til vurdering - to gule med noen små minutters  mellomrom-
 C.Finstad Scorer mål er mye involvert den lille halvtimen han spiller6
 A.Rosten Spiller for kort til vurdering-

Kampen: Vi var best igjen fra A til Å. St.Hanshaugen er ikke i nærheten. Bruker litt tid på å få i gang scoringsmaskineriet, men når de kommer blir det ketchup-effekt. Vi vinner på mye bedre ferdigheter og bedre form. Kampen var dog ikke så godt organisert og strukturert som mot Romsås. Men denne gang putter vi 8 mål mens mot Romsås bare 2 på like mange store sjanser. Vi gir fra oss flere sjanser enn i forrige kamp, men vi har tross alt flere gir å sette inn.