01.09 - Oslojuvelene - Fagerborg 1-4 (1-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Sep 2009

Langt i fra festfotball fra Fagerborgs side, men likevel en fullt fortjent seier! 3 viktige poeng når det kun gjenstår 4 kamper

Spillerbørs klar!
Fagerborg gikk ut i et meget bedagelig tempo og hjemmelaget visste å utnytte sløve og unøyaktige serieledere. Første halvdel av omgangen var jevnspilt, uten at de store sjansene ble produsert foran noen av målene. Juvelene fikk sin ledelse da de utnyttet et uoppmerksomt Fagerborgforsvar og enkelt kunne trille ballen i nettet alene med keeper. Dermed scoret hjemmelaget på sin første og eneste målsjanse i denne kampen. Mot slutten av omgangen fikk Fagerborgerne samlet seg bedre, tok over store deler av kampen og begynte å produsere målsjanser igjen. Etter et iherdig forarbeid av nyervervelsen Eirik Garnvik på venstrekanten fikk spielführer Sigurd Thoen "once in a life time"-drømmetreff fra distanse og ballen knallet inn helt oppi krysset, fantastisk treff! Etter et par ekstra brente sjanser i minuttene som fulgte gikk vi til pause med 1-1.

Vi hadde et håp om at andre omgangen ville kunne by på et friskere Fagerborglag, men håpet var forgjeves. Utrolig mange ballmiss, ekstremt mange stopp i spillet og ballen mer utenfor sidelinjen enn på banen bidro til et veldig lavt tempo som hjemmelaget lett klarte å henge med på. Likvel fortsatte vi å male på og var uheldige med dårlige sistetouch en rekke ganger på gode sjanser. Til slutt fikk vi tildelt årets første straffespark (!!), kanskje noe hardt idømt, men ballen traff likevel hånda inne i straffefeltet. Mr. Thoen var som alltid sikkerheten selv fra 11 metern og dermed en veldig fortjent ledelse. Mot slutten sprakk avstandene veldig opp og det var milevis av rom å boltre seg på begge veier, vi visste å utnytte dette best og løp inn to goaler helt på tampen.

Godt å få inn en seier igjen, etter mye stang ut mot Lokomotiv sist uke. Men kvalitetsmessig har Fagerborgmaskinen mye å gå på og dette må rettes på dersom man skal ha håp om avansement i OBOS-cup til helgen!

C.Faye  Nok en kamp med lite å gjøre, kan ikke lastes for baklengen 5
 A.Cardo  Mye involvert i 1.omg. Vil mye, men mye feilpasninger og usikre bevegelser. 4
 E.Jensen  Middels kamp. Var ikke helt med på baklengset (ikke den eneste), ellers greit. 5
 V.Hauge Toppformen er ikke inne. Litt treg i enkelte situasjoner, men kommer seg stort sett ut av det med helsa i behold. 4
 A.Skjørestad  OK defensivt. Brukbart med offensivt i første, mindre i andre5
 A.Briseid Jobber stort sett bra. Det tekniske satt ikke helt og det blir en del nesten i en del situasjoner. 5
 S.Thoen 1 perlemål + 1 straffe. Stort sett bra på en dag der de fleste tok en tidlig lunch. 6
 E.Bakka Den som løper og vil mest i første. Falt litt bort i andre, dog blant de beste.6
 E.Garnvik Kommer godt til sin rett det siste kvarteret i første omgang. Den som var mest helhjerta på topp. Et par gode avslutningsforsøk og jobber inn noen håpløse situasjoner. 6
 F.Marki Løper og jobber mer enn i det siste. Det må til og får en 5er på det5
 G.Løitegaard Uff og uff. Ukonsentrert og langt i fra normal standard. Scorer ett mål 4
 R.Puntervold Middels. Intet spesielt positivt eller negativt5
 A.Moen Bortsett fra et håpløst hælspark - middels gjennomført. 5
 K.Grimsby Litt lite med, trekk for unødvendig gult kort4

Kampen: Når alle slipper seg ned 15% i innsats ble dette en fæl forestilling. Labert tempo, få sjanser og fraværende trøkk. Vi hever oss nok til å slå et svakt lag og scorer til slutt fire mål. Individuelt gjør de fleste en middels innsats, men lagmessig og samhandlingsvurdert var det pinlig. Virket ikke som om vi hadde spilt sammen før. Sånne kamper kommer vel i løpet av en sesong, men moro var det ikke gutta! Skjerpings!