20.03 - Vigør - Fagerborg 1-3 (1-2)

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Mar 2010

Et ungt og friskt Vigørlag kom til kort mot stivbente og rutinerte Fagerborgere. En kamp der vi skal ta med oss at vi vinner på en tung og ikke alt for god dag!

Nå oppdatert med referat og bilder :)

Fagerborg stilte et meget tynt og skadeutsatt lag mot unggutta fra Vigør, men bet likevel godt i fra seg kampen igjennom. Etter en noe forsiktig start fra begge lag var det sørlendingene som tok ledelsen etter et gjennomspill på høyrekant og en kontant avslutning opp i lengste hjørnet. Det var mye "halvveis" over Fagerborg i innledningen og det var tydelig at gamlegutta trengte ekstra tid på å komme i gang. Utlikningen kom på lagets første ordentlige sjanse - et perfekt servert frispark fra kaptein Briseid ble kung-fu sparket i mål av Lars Christian Kise. Vigør kjempet seg raskt tilbake og fikk midtveis sneket seg til en småbillig straffe av en ellers positiv dansk dommer. Sjansen ble misbrukt og minuttet senere var det vi som gikk opp til 2-1! Et langt målspark ble stusset videre av Espen Jensen - Lars Christian Kise utnyttet muligheten alene med keeper og chippet ballen nonchalant i kassa. Dermed kunne vi gå til pause med ledelse. Kanskje noe heldig, men heller ikke helt ufortjent. Coach Puntervold hadde blant annet misbrukt en kjempesjanse etter selv å ha vartet opp med et fantastisk dribleraid, men den siste touchen som skulle sende Kise alene med keeper ble for upresis.

I andre omgang er det Vigør som i stor grad styrte showet. Det ble rimelig tydelig at vi hadde i overkant tynn stall og at enkelte fortsatt har en god del å jobbe med når det gjelder fysisk form. "Hjemmelaget" spilte seg til et par virkelig fete sjanser, men klarte ikke å utnytte disse. Dermed bød sjansene seg også for Fagerborg da rommene åpnet seg i avslutningen på kampen. Vår motstander fikk en leksjon i iskalde avslutninger og effektivitet foran mål og Kise fikk notert seg for sin tredje scoring på det som vel var vår 3 ordentlig klare målsjanse i kampen. Dermed kunne vi - etter en meget tung andre omgang - hale i land en 3-1 seier.

Fra denne kampen skal vi ta med oss at vi klarte å styre i land en seier til tross for at vi ikke leverer noen stor kamp. Innsatsen var det ikke noe å si på. Men det skortet noe på maksimalt oksygenopptak og at enkelte måtte prøve seg på uvante roller på banen. Et ekstra pluss til både Ragnar Puntervold og Espen Jensen som begge klarte å gjennomføre 90 min på henholdsvis sentral midtbane og hengende spiss - det var ikke dårlig:) Fagerborg er fortsatt i flytsonen - måtte det holde seg hele veien frem til seriestart!