Ny hjemmeseier med 3-0 mot Fossum

Postet av Fagerborg Ballklub den 4. Sep 2013

Fagerborg tok en ny seier på Frogner stadion tirsdag kveld med komfortable 3-0 over Fossum. Fagerborg gikk tidlig opp i 1-0 og dette holdt seg til 20 min ut i 2. omgang da linjemannen så at ballen var over streken på en cornersituasjon. 15 min før slutt ble det 3-0 og Fossum skapte vel sine eneste sjanser i de siste 5 minuttene da vi mistet konsentrasjonen et par ganger. Kampen foregikk i et svakere tempo enn sist uke mot Oppegård og den tidligere serielederen hadde egentlig lite å by på av fart og spenning.

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Bendik, Vegard H, Erik- Mats, Petter, Eirik B- Kim, Vegar E, Andrés. Innbyttere: Terje, Vedran, Lars K og Ole.

Vi får en god start med 1-0 allerede etter 4 min da Vegar kommer fri inne i straffefeltet og plasserte ballen i hjørnet. Fossum prøvde å trille ball, men uten spesielt høyt tempo klarte vi forholdsvis greit å demme opp og bryte høyt i banen. Overgangsmulighetene ble mange uten at vi helt klarte å ta vare på dem i form av store sjanser. Uansett, det som var av trøkk var det Fagerborg som stod for. Midtveis ble vi snytt for et soleklart straffespark da Mats ble meid ned inne i Fossums 16 meter uten av dommeren hadde annen reaksjon enn at neste gang skulle han blåse straffe. Fossum skapte vel knapt en sjanse i hele 1. omgang.

I 2. omgang trøkket Fossum mer til og prøvde å være mer direkte i spillet uten å sette oss på noen store prøver. Rytmen i vårt forsvarsspill var bra og etter det første kvarteret begynte sjansene våre å komme på både døballer og kontringer. Vegar var nærme 2-0 på et par kontringer der han parkerte motstanderne, men avsluttningene gikk cm utenfor. Svært nærme var vi også på et par døballer. 2-0 skulle komme etter ca 20 min av omgangen. Vegard H var høyest på en corner for andre gang på få minutter, målmannen hentet ned ballen (ut?) og på strekken pirket Vegar E ballen i mål. Dommeren gav Vegar E gult kort for å ha sparket ballen ut av hendene på målmannen på streken, mens linjedommeren påkalte dommerens oppmerksomhet og argumenterte for at ballen først hadde vært inn. Resultatet ble mål 2-0 og gult kort til vår spiss... Kampen var da kjørt og vi lagde 3-0 med Terje et kvarter før slutt. Vi kunne vel fort ha fått et 4. mål før vi helt på slutten gjør et par grove vurderingsfeil i forsvar og Fossum får sine 2 største sjanser uten at de klarer å overliste Jakob. 3-0 var vel ikke helt urettferdig i en kamp der vi antakelig kunne ha tatt ut litt mer dersom det hadde vært nødvendig.

Neste kamp er da borte mot Frigg 2 på Frogner stadion- der vi så langt har tatt 8 seire. Det blir utviltsomt nok en tøff kamp der vi ikke blir favoritter. Etter det kommer Ready hjemme på Frogner stadion- et Ready lag som har funnet ut hvor målet står. Her blir det kamp om hvert poeng helt til midten av oktober.