Velkommen til treninger på Ferd Stadion tirsdager og torsdager kl. 20:30–22:00.

Ved spørsmål, ta kontakt med Ragnar Puntervold (rag-pun@online.no).

​Korsvoll 2 - Fagerborg 1-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mai 2016

Fagerborg tilbake på vinnersporet etter 4-1 borte mot Korsvoll 2. En grei og fortjent seier til slutt, men midtveis i 2. omgang begynte vi å rote det til slik som sist og med utur kunne vi nok en gang ha gått på poengtap. Haaken scorte 2 mål i 1. omgang. Første (15 min) etter å ha blitt headet igjennom av Anders og igjen på en kontant avslutning i et 43 minutt. Korsvoll reduserte til 1-2 i 15 min inn i 2. omgang etter en stor tabbe. Nervene roet seg da Wold satte inn 3-1 20 min før slutt og Preben fullførte 10 min før slutt. 3 viktige poeng mot et veteran lag som består av dyktige nok spillere som må løpes i senk

Fagerborgs lag: Mateusz – Ross, Andreas, Vegard (Anders H- 55 min), Markus – Anders (Sondre- 55 min), Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

Omtrent samme lag som sist mot Fossum. Vegard var dog tilbake for å binde sammen forsvaret. Vi starter med en stor sjanse allerede etter 1 minutt, men tempoet faller ganske fort ned på et behagelig nivå og lite ble produsert. Etter ca 15 min blir et langt oppspill stusset i bakrom fra Anders og Haaken løper opp ballen og setter den i mål. De neste 10 minuttene spiller vi med høyere tempo og produserer flere store sjanser før vi igjen slipper Korsvoll inn i kampen. Mye balltap på begge lag, der Fagerborg dog produserer farlighetene og minutter før pause setter Haaken enda et mål. 2-0 til pause og god kontroll.

Vegard fikk en smell i ankelen igjen og måtte byttes ut 10 min inn i 2. omgang. Omrokkeringen skapte kaos og en ny forsvarstabbe gav Korsvoll en invitt inn i kampen igjen. De neste 10 minuttene skapte Korsvoll 3 store sjanser på gjennomløpninger og et knallskudd som Mateuscz dro frem en fantom redning på . Vi var heldige som ikke fikk enda et mål i mot. Vi fikk roet nervene på en frispark situasjon der Wold blir spilt igjennom og Korsvoll hadde da løpt i fra seg. Sondre fikk muligheten til å punktere kampen et stykke før slutt på en gjennomløpning. Preben gjorde det en 7-8 minutter før slutt.

4-1 var greit. Vi var jevnt over bedre, selv om det ikke så slik ut det ene kvarteret Korsvoll produserte en rekke fete sjanser. En god defensiv jobb i 1. omgang og veldig mye posisjoneringsfeil i 2. omgang rotet til helheten en del. Likevel bra å være tilbake på vinnersporet.

​Fagerborg – Fossum 3-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2016

Noen tap er greie å komme seg over når vi åpenbart taper mot et bedre lag som vil mer slik som sist uke. Andre, slik som dette mot Fossum, er mye verre å svelge. Vi kommer til kampen med mange forfall og en ny oppstilling. Likevel er vi spillemessig klart bedre enn bortelaget. Skaper 80 % av alle sjanser i kampen. Scorer i praksis 5 mål mot Fossums 2, men når 2 av dem er i eget mål blir det et ytterst surt tap. Tempoet i kampen var bare middels godt, men vi tar godt vare på kula og offensivt var det mye positivt med distinkte bevegelser og raskt balltempo. Defensivt var dette katastrofalt mot en motstander som skapte så og si null og niks bortsett fra det vi gav dem gjennom alt rotet.

Fagerborgs lag: Mateusz – Martin, Andreas, Ross, Vedran – Anders, Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

De fleste av de faste midtbanespillerne var borte og litt ommøblering måtte til uten at vi skulle være veldig svekket selv om det aldri er gunstig med så mange bytter. Da Vegard måtte kaste inn håndkleet mistet vi åpenbart en viktig dimensjon med hurtige ben bak. Likevel starter vi kampen friskt. Allerede i det første minuttet kombinerer vi oss gjennom, men alene med keeper ender avslutningen i et løst tilbakespill. I stedet er det Fossum som går opp i en tidlig ledelse. Vi taper en duell på 30 meter og et enslig løp bak forsvarsfireren får gå upresset og 0-1. Vi fortsetter å skape sjanser med gode løp og kombinasjoner. 5 ganger alene med keeper eller i meget gunstige avslutningsposisjoner i feltet telte vi før vi fikk en straffe etter ca en halv time. Den satt Haaken sikkert. Et nytt mål lå i luften helt til det siste minuttet da midtforsvaret igjen gjorde teknisk feil og uten sikring fikk Fossum nok en gavepakke der vår egen mann til slutt roter ballen i mål. Vi burde ha ledet 3-0 til pause, men lå under 2-1.

I 2. omgang fortsatte vi med ballovertak der Fossum la seg dypt. Utlikning og 2-2 kom på en korner der Haaken igjen er den som setter ballen i mål. Bare 5-6 minutter etter går vi opp i 3-2. Ole M drar seg inn i banen gir ballen til Haaken som med en skuddfinte tar vekk forsvareren og enkelt kan sette ballen i mål forbi keeper. Det ser ut som om vi er nærmest et nytt mål, men etter 70 min gir vi vekk en ny gavepakke. Langskudd rett på mål går gjennom hendene og triller inn i siden. Kampen åpner seg litt opp nå og vi fortsetter å skape nok gode situasjoner til å ta hjem seieren. Men kaoset bak var ikke over, og 10 min før slutt er midtstopper igjen 30 meter utenfor sone og denne gangen klarte vi ikke å tette igjen hullet. Dermed slipper vi inn 4 mål (Fossum hadde 5 avslutninger på vårt mål inkludert selvmål) og selv ikke Haakens målscorer evner klarte å reparere det.

Utrolig surt i og med at spillemessig var det mye positivt. Preben gav midtbanen en ny dimensjon med raske forflytninger og utnyttet styrken til andre med presise pasninger i riktige rom. Espen kom også godt utad det med fornuftige enkle pasninger. På kantene truet vi bakrom og brøyt stadig igjennom. Defensivt burde dette ha vært enkelt og trygt mot et lag med begrenset løpskapasitet. Men med hodeløst forsvarsspill og liten forståelse for soneprinsipper slipper vi inn like mange mål som på de 4 første kampene mot lag som hadde mer å by på enn Fossum.