16.10.07 - Oppsummering av høstsesongen 2007.

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Okt 2007

Vi startet høstoppkjøringa 2 uker før første seriekamp med 6 mann. Uke nr 2 var dette økt til 10-15 mann og vi var i hvertfall mange nok til å kunne starte høsten. Vi trente hardt og med adskillig bedre intensitet enn på våren. Det begynte dog trått med 0-0 mot et dårlig og sutrete Årvolllag. Fortsatte elendig med katastrofen mot Ullern før vi begynte å få effekt av bedre treningsfremmøte og en skjerpet gjeng på treningsfeltet. Resten av høsten ble en eneste lang seiersmarsj der vi var suverene i de fleste kampene.

Borte mot Årvoll 0-0. Stor varme og lav intensitet. Vi var heldige de første 10 min men etter hvert jevnet det seg ut og i slutten av kampen var det vi som hadde kampens stor sjanse til å plukke 3 poeng. 0-0 var dog en grei start på opphentinga vår (trodde vi). Årvollspillerne var av det skjøre slaget og støtteapparatet var delvis småhysteriske etter hver eneste duell. (de har vist slitt mye med skader) Litt søtt at de synes vi var et fysisk lag. Uansett, til slutt klarte deres trener å snakke på Eirik et gult kort etter en duell. I alt fikk vi hele 5 gule kort mot oss på 11 kamper på høsten (3 av dem for protester). Dvs 2 duellkort på 11 kamper. Det må også være en årets rekorder fra avdelingens snilleste og mest fairspillende lag!

Hjemme mot Ullern 1-11. Nøktern optimisme etter gode treninger som forsvinner da Alex (keeperen) forteller 2 dager før kamp at han skal på "utenlandstur". Med 2. keeper skadet, fikk midtstopper Magnus (37 år) sin debut i mål. Summasummarum: av 15 skudd på mål ble det 11 baller i nota. ALT gikk inn og bunnen var nådd.

Hjemme mot Kurer4-1. Med 8 poeng etter 13 kamper og Kurer hadde vel dobbelt så mye som oss, viste vi at nå MÅTTE vi vinne. Magnus Hunemo var nå på plass igjen. Den første halvtimen var nervøs før vi scorte 2 før pause. Vi skapte masse sjanser (som vi brant) men noe var på gang. Kurer reduserte til 2-1 på straffe før vi avsluttet med 2 fine mål til. En fortjent seier. Marsjfarten var på vei oppover.

Borte mot Kjelsås 2 3-4. Øvrevoll hadde også begynt å vinne så igjen MÅTTE vi vinne. Et seierssikkert Kjelsås lag stilte med 8 mann fra A-troppen og de 3 beste juniorene. Dette ble en god kamp. Vi tok tidlig ledelsen og burde ha økt denne med raske angrep. Like før pause ble Kjelsås forært 2 meget billige straffer og vips lå vi under 2-1 til pause. 10 min ut i omgangen var dette snudd til 3-2 i vår favor. Kvarteret før slutt utliknet Kjelsås på en corner, men 4 min før slutt setter vi seiersmålet og tar 3 nye livsviktige poeng. Dette var nok en av de beste høstkampene våre. Masse raske angrep, bra tempo i kampen, mye motgang i form av 2 horrible straffer i mot men nå var motoren i gang og poenga ble henta hjem.

Hjemme mot Øvrevoll 3-0. Nok en livsviktig kamp mellom bunnlagene. Med seier ville vi være over streken for første gang på gud vet hvor lenge. Øvrevoll kom til tørteberg stinne av selvtillit etter seire mot Ullern og Gruner. Dette skulle dog bli enveiskjøring fra start til slutt. Vi var MYE nærmere 10 mål enn Øvrevoll redusering. Til slutt stod det dog 3-0 etter masse gode angrep, sjanse på sjanse, 5 i treverket osv.

Borte mot Klemetsrud 0-4. En dårlig kamp som vi vinner på defensiv trygghet. Samtidig var vi igjen flinke til å skape masse sjanser og med så mange vi fikk av hjemmelaget klarte vi omsider å få putta 4 i nettet slik at det ble en komfortabel seier til slutt. Klemetsrud hadde 1 sjanse på oss i løpet av 90 min.

Hjemme mot Røa 3-1. Min datter nr 2 ble født den dagen etter keisersnitt så jeg fikk bare med meg de siste 20 min av kampen. Rapportene sier at vi skulle ha ledet 5-0 etter første omgang. Det stod 1-0. Til slutt ble det dog 3-1, igjen etter en kamp der vi var fullstendig overlegne. Kontrakten var nå sikret så nå begynte det å handle om å klatre mest mulig og se oppover på tabellen.

Borte mot Fossum 0-5. Mye rokkeringer etter noen forfall og vi brukte en drøy halvtime på å komme i gang. 1-0 til pause. I 2. scorte vi jevnt og trutt og det ble til slutt en overlegen seier mot avdelingens bunnlag.

Hjemme mot Asker 2 1-2. Etter 6 strake seire var nonchalansen nå tredt inn. En dårlig 1. omgang utnyttet et bra Asker lag. De scorte 2 døball mål der de fikk god hjelp av linjemannen på det første, som var den eneste som så at ballen var inne. 2. omgang kjører vi, skaper masse store sjanser men dette var dagen da ballen bare ikke ville i mål mer enn 1 gang. Dermed gikk vi på et ufortjent tap. Dog en god kamp mellom 2 gode 3.div lag. Raske angrep langs bakken, godt tempo og litt morsomt at det var vi som holdt best fysisk selv om unggutta i Asker trener hver dag.

Borte mot Bøler 2-5. Periodevis veldig bra kamp. Bøler hadde muligens den første kampen mot dem i minne og angrep for fulle mugger. Vi stod i mot og utover i 1. omgang vartet vi opp med kalassfotball. Raskt ett-toch spill i lengderetning. Mye løp, tekniske delikatesser og Bøler så periodevis ut som miniputter. 2. omgang yter vi mindre, har dog full kontroll og scorer på overgangene. Bøler reduserte 2 ganger på slutten da vi allerede hadde avsluttet sesongen. Dermed slapp vi inn spillemål nr 2 og 3 på høsten (Ullern kampen er fortsatt glemt).

Hjemme mot Gruner 3-1. Da Gruner alt hadde vunnet serien ble dette uten spenning og nerve. Begge lag ytet minimalt og fotballmessig ble dette en trist affære. Fagerborg tok ut akkurat nok til å vinne og fullførte dermed høsten som det beste laget, fulgt av avdelingsvinner Gruner. Spillemål nr 4 på høsten ble sluppet inn (Ullernkampen teller fortsatt ikke).

En merkelig sesong ble dermed reddet av en fantastisk langspurt. Mye motgang ble snudd de første høstukene og plassen vår reddet. Etter en brukbar vintersesong der vi hadde jevnt over gode resultater (slo bl.a. KFUM og Frigg i treningskamper) tapte vi de første vårkampene, banen vår ble gravd opp, dårlig treningsfremmøte, vi fikk noen ubeleilige skader og frafall, masse rokkeringer på lagoppstilling og prøving og feiling og feiling. Når man først kommer inn i negative trender tar det ofte tid og mye ekstra krefter å snu "ting".

Tallene for de 9 siste kampene taler dog for seg selv. 8 seire. 32-10 i målforskjell. Bunnsolide defensivt (vi sliter mest på døballer) og skaper store sjanser på løpende bånd. Når vi da tenker på at vi i tillegg har trent hele høsten på et jorde, vi har ikke sett snurten av en keeper på trening på mange måneder samt at treningsfremmøtet falt dramatisk igjen i midten av september- så er det fortsatt en del ting vi kan forbedre til neste år! God ferie (til neste uke da Frigg ønsker sparingspartner inn mot deres kvalikk kamper en gang i november)!