23.11 - Ragnars Røst i November

Postet av Fagerborg Ballklub den 23. Nov 2009

Da var det endelig klart for årets siste Røst.
Puntervold oppsummerer sesongen og vurderer veien videre:
Vi startet sesongen med en liten, men inntakt spillerstall fra nedrykket i 2008. Tidlig på vinteren fikk vi inn gode forsterkninger i alle lagdeler og sammen med en skjerpet, revansjesugen og innbitt spillergruppe begynte vi raskt å vinne treningskampene i kalasstil. Treningsmessig lå vi på 2 ganger i uka i snitt. Oppmøtet var bra og kvaliteten stort sett god. Med 13 seiere på 13 treningskamper før seriestart var vi skyhøye favoritter til opprykk.

Serien begynte oppskriftsmessig med seiere, men spillemessig var vi mindre overlegne enn i treningskampene. I den fjerde kampen kom årets første tap mot Lokomotiv. Ikke ufortjent og på et gunstig tidspunkt. En nedadgående formkurve som var satt behagelig på "cruisekontroll" ble testet og de neste kampene var gruppen skjerpet og seirene solide igjen. Sommerferien ble tatt med en 7 poengs ledelse etter 8 seiere og 2 tap. Den siste seieren kom riktignok på lettest mulig måte på "walkover" mot Frigg2 etter at de ikke klarte å stille med mer enn 5 spilleberettigede spillere til nabokampen.

August måned var igjen solid og tidlig i september var det klart at vi var sikret opprykk og avdelingsseier. I den samme perioden begynte skadene, sykdommene og forfallene å florere. Kvaliteten falt og vi var noen uker bare 5-6 mann på trening. Vi gjennomførte dog høsten med 6 seiere, 1 uavgjort og et nytt tap mot Putten (igjen 1-0 etter scoring helt på tampen).

Slutten på sesongen ble ikke slik vi hadde håpet med 7-8 mann satt ut av spill i KM. De kampene ble da også muligens de svakeste vi leverte. Slik sett klarte vi ikke del-målsetningen om å krone 2009 med et KM-merke.

Uansett ble 2009 et jubelår sammenliknet med 2008. Vi vant 90% av kampene vi spilte. Tidvis holdt vi et godt 3.div nivå i spillet vårt. Vi møtte stort sett lag som la seg i forsvar og utfordringen var hele tiden å trenge gjennom forsvarsmuren. Spillerstallen vår var liten, men stabil (dersom vi ser bort i fra den siste måneden) og de fleste holder 3.div nivå. På vårt dårligste var vi dog i perioder langt under 3.div nivå så det blir nok å jobbe med inn mot neste år.

Økonomisk har vi klart oss med utgifter på ca 130.000 for begge lagene våre (4. og 5.div). I 3.div neste år regner vi foreløpig med å øke budsjettet til 150.000 der det meste vil gå til dommerutgifter og baneleie. Mer nøkternt enn dette er det vel ikke mulig å drive en klubb i norsk 3.divisjon.

Forutsetningene for å kunne levere varene igjen i 3.div i 2010 er til stede. Vi trenger likevel en del nye folk, vi må øke treningsmengdene til 3 ganger i uken og vi må matche oss mot gode 3.divisjonslag gjennom hele vinteren. Med serieomleggingen og masse-nedrykk i 2010 blir det kniven på strupen kamper fra første til siste stund. Mer interessant enn det går det ikke an å få det. Detta blir morro!