1. plass i vintercupen med seier 3-2 over Nordstrand

Postet av Fagerborg Ballklub den 30. Mar 2014

Fagerborg tok pokalen med 3-2 seier over Nordstrand i finalen i årets vintercup lørdag ettermiddag i Manglerudhallen. En tynn tropp på 12 mann klarte brasene mot seiersvante unggutter fra Nordstrand. Et ruskete og slitent Fagerborglag gjør ingen god kamp, men viser tyngde og rutine med 3 fine mål, god duellstyrke og ellers ganske middels utført spill.

Fagerborgs lag: Jakob-Mads, Andreas M, Ole Marius, Erik- Vedran, Petter, Eirik B- Lars J, Lars K, Wold, Innbytter: Carl og ubenyttet (heldigvis!) Ragnar.

Ny helgekamp og et helv.... å skaffe folk som vanlig. 10 med til årets "treningsleir". Kamp for en uke siden mot Frigg, 5 mann spilte kamp igjen på onsdag og trening fredag kveld-> slitne bein. 1. omgang er brukbar. Vi har et jevnt trøkk på Nordstrand uten å skape nevneverdig med sjanser. Bakover holder vi dem unna mål med godt duellspill, men slurver fælt i posisjoneringene og å ta ut dybde for hverandre. Etter en halvtime kommer vi under 1-0. Erik bommer på ball og Nordstrand får mål ut av ingenting. 8 min senere utlikner vi med godt balltempo, Lars J kommer fri og setter ballen sikkert i hjørnet. 2 min før pause scorer vi på corner. Lars k header den inn på bakerste stolpe.

2. omgang blir vi trøkket bakover. Vi har likevel god kontroll, får gode overgangsmuligheter men denne gangen ble det noe halvhjertet over kontringene. Etter et kvarter går vi likevel opp til 3-1. En lang ball fra Mads presise fot ble headet inn i bakre hjørne av Lars K fra nesten 16 meter. Et fint mål. Resten ble en forsvarskamp der Norstrand stort sett holdes på god avstand (en ball i treverket noteres dog) før dommeren mente de fortjente et straffespark som må kunne betegnes som meget billig. 3-2 ble sluttresultatet.

Vi gjør ingen god kamp, virker slitne og "taper" for første gang i år banespillet i 2. omgang. 3 kamper på 8 dager for 4-5 + litt sykdom forklarer vel kanskje det. Mye lange baller og litt halvhjerta løp på topp så ikke helt bra ut. Likevel, vi møter et godt lag. Står hele kampen og redder en seier mot et lag som er stor favoritt i sin avdeling. Forsvaret så mye bedre ut strukturmessig i 2. omgang og er gode i duellspillet. Her er det små marginer mellom suksess og fiasko. Lars K fikk bestemannspremie for 2 fine mål til tross for at han så sliten ut etter 3 *90 min på 8 dager. Går sikkert an å tilgi ham for det.