​Fagerborg – Fossum 3-4

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2016

Noen tap er greie å komme seg over når vi åpenbart taper mot et bedre lag som vil mer slik som sist uke. Andre, slik som dette mot Fossum, er mye verre å svelge. Vi kommer til kampen med mange forfall og en ny oppstilling. Likevel er vi spillemessig klart bedre enn bortelaget. Skaper 80 % av alle sjanser i kampen. Scorer i praksis 5 mål mot Fossums 2, men når 2 av dem er i eget mål blir det et ytterst surt tap. Tempoet i kampen var bare middels godt, men vi tar godt vare på kula og offensivt var det mye positivt med distinkte bevegelser og raskt balltempo. Defensivt var dette katastrofalt mot en motstander som skapte så og si null og niks bortsett fra det vi gav dem gjennom alt rotet.

Fagerborgs lag: Mateusz – Martin, Andreas, Ross, Vedran – Anders, Espen (Jarle- 65 min), Morten, Preben, Ole Martin- Haaken.

De fleste av de faste midtbanespillerne var borte og litt ommøblering måtte til uten at vi skulle være veldig svekket selv om det aldri er gunstig med så mange bytter. Da Vegard måtte kaste inn håndkleet mistet vi åpenbart en viktig dimensjon med hurtige ben bak. Likevel starter vi kampen friskt. Allerede i det første minuttet kombinerer vi oss gjennom, men alene med keeper ender avslutningen i et løst tilbakespill. I stedet er det Fossum som går opp i en tidlig ledelse. Vi taper en duell på 30 meter og et enslig løp bak forsvarsfireren får gå upresset og 0-1. Vi fortsetter å skape sjanser med gode løp og kombinasjoner. 5 ganger alene med keeper eller i meget gunstige avslutningsposisjoner i feltet telte vi før vi fikk en straffe etter ca en halv time. Den satt Haaken sikkert. Et nytt mål lå i luften helt til det siste minuttet da midtforsvaret igjen gjorde teknisk feil og uten sikring fikk Fossum nok en gavepakke der vår egen mann til slutt roter ballen i mål. Vi burde ha ledet 3-0 til pause, men lå under 2-1.

I 2. omgang fortsatte vi med ballovertak der Fossum la seg dypt. Utlikning og 2-2 kom på en korner der Haaken igjen er den som setter ballen i mål. Bare 5-6 minutter etter går vi opp i 3-2. Ole M drar seg inn i banen gir ballen til Haaken som med en skuddfinte tar vekk forsvareren og enkelt kan sette ballen i mål forbi keeper. Det ser ut som om vi er nærmest et nytt mål, men etter 70 min gir vi vekk en ny gavepakke. Langskudd rett på mål går gjennom hendene og triller inn i siden. Kampen åpner seg litt opp nå og vi fortsetter å skape nok gode situasjoner til å ta hjem seieren. Men kaoset bak var ikke over, og 10 min før slutt er midtstopper igjen 30 meter utenfor sone og denne gangen klarte vi ikke å tette igjen hullet. Dermed slipper vi inn 4 mål (Fossum hadde 5 avslutninger på vårt mål inkludert selvmål) og selv ikke Haakens målscorer evner klarte å reparere det.

Utrolig surt i og med at spillemessig var det mye positivt. Preben gav midtbanen en ny dimensjon med raske forflytninger og utnyttet styrken til andre med presise pasninger i riktige rom. Espen kom også godt utad det med fornuftige enkle pasninger. På kantene truet vi bakrom og brøyt stadig igjennom. Defensivt burde dette ha vært enkelt og trygt mot et lag med begrenset løpskapasitet. Men med hodeløst forsvarsspill og liten forståelse for soneprinsipper slipper vi inn like mange mål som på de 4 første kampene mot lag som hadde mer å by på enn Fossum.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.