Fagerborg-Grüner 5-3 (2-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Feb 2011

Da var første treningskamp 2011 gjennomført på en såpeglatt Marienlyst stadion. I en underholdene og rotete kamp var det til slutt Fagerborg som stakk av med seieren 5-3 etter 2 sene straffespark. Med 2 lag som prøvde å spille fotball og der den defensive strukturen ikke kan sies å ha blitt prioritert, ble det etter hvert mange og noen riktige fine mål.

Kveldens motstander Grüner havnet på 8. plass i sin 3. div avdeling i fjor og har nok et mannskap i år også som kommer til å hevde seg på øvre halvdel i "nye" 4. div. Med andre ord et godt utgangspunkt for å måle krefter.

16 mann i troppen vår fikk prøvd seg. Kampen ble stort sett jevnspilt. Grüner var best første halvdel av begge omgangene og Fagerborg best andre halvdel. Etter hvert produserte vi en del sjanser med en del gode kombinasjoner. De glatte forholdene gjorde det vanskelig å være presis både i pasninger og mottak. Manglende aggresjon i duellspill og press på ballfører får vi også sette på "vanskelige forhold kontoen".

6 nye mann fikk prøvd seg og alle kom godt ut av det. Individuelt var det mange gode prestasjoner- kollektivt har vi alle en del å jobbe med. Med så pass mange nye spillere og 5 måneder siden sist kamp var den defensive strukturen svært variabel. Vi gir bort mye sjanser i farlige soner med litt slurvete og nonsjalant pasningsspill. Alle baklengsmåla var av kategorien som skal ryddes bort innen seriestart. Offensivt må vi også tilstrebe flere og mer aggressive løp slik at ballfører får flere alternativer ( dette ble bedre på slutten av kampen). Formasjonsmessig gav vi fra oss litt for store rom på midtbanen samtidig som vi ikke lykkes noe særlig med brudd høyt oppe i banen (der skylder vi på den glatte banen).

Det var dog mye positivt å se også. Vi får et bra resultat mot kvalifisert motstand. De nye spillerne viser gode ferdigheter og her er det mange spennende typer. Vi ligger an til å få en større, bredere og bedre stall enn i fjor. Vi skaper mange sjanser og scorer til slutt 5 mål. Alt i alt en positiv start og mye godt å bygge videre på.

Målscorere: Dag, Lars K 2 og Atle 2 på straffer.

Lagoppstilling: Steinar- Lars, Andreas M, Læff, Anton (Cardo 2. omgang)- Eirik (Atle 2. omg), Stig, Tor (Vedran 2. omgang)- Alsing (Frode 2. omgang), Lars, Dag (Joakim 2. omgang).