5-2 seier mot Heming tirsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 2. Mar 2011

Med 10 nye menn fra forrige kamp for 2 dager siden ble Heming til slutt beseiret 5-2 (1-1). Motstanderen var som forventet flere hakk svakere enn Romsås. Vi gjør det likevel vanskeligere for oss selv enn nødvendig med for dårlig balltempo og mye vanskelige valg over hele fjøla.

Fagerborgs lag: Steinar- Lars Jacob, Christopher, Anton, Alex- Sindre, Rune, Tor, Otto- Alsing, Atle. Innbyttere: Vedran 2. omgang og Andreas M 20 min.

Vi setter standarden fra første minutt med en stor sjanse omtrent fra avspark. Neste store sjanse minuttet etter før Atle scorer 1-0 etter 4 min. De neste minuttene spiller vi dem trill rundt og enda noen FETE sjanser blir produsert men avverget på målstreken. Divisjonsforskjellen var tydelig fra snart. Vi kommer fint rundt på kantene men klarer ikke å trøkke inn flere i nota. Heming kommer med noen småvisitter fremover. Etter et kvarter gir vi fra oss et frispark nede ved cornerflagget og markeringssvikt fører til at en Hemingspiller enkelt kan nikke i mål på innlegget. Utover i omgangen forsvinner kvaliteten. Vi kommer riktignok til mye muligheter rundt 16 metern men istedetfor å satse på å komme rundt på kantene med innlegg blir det mye småspill og driblerier som kjører seg fast. Mens Heming kommer til flere og flere kontringer. 1. omgang ender 1-1.

2. omgang blir enda mer åpen med 45 min med Hawai-fotball, raske angrep, kontraangrep osv og forsøk på å sette Norgesrekord i antall feilpasninger. Sindre setter 2-1 etter ca 18 min (en ny bra enkeltprestasjon), Atle 3-1 etter et kreminnlegg fra Otto ca 22 min, Andreas M scorer 4-1 etter å ha vært på banen i 2 min (retur på corner). Heming kvitterer på et langskudd der vår bakerste feilberegner duppen. Før Atle setter sin 3. for kvelden like før slutt.

Vi fikk gjennomført en fin trening for de involverte på en strøken matte med fotfeste (for første gang i år). Motstanderen var svak, de klarer likevel å holde et greit tempo med masse innsats, fysikk og tæl. Vi gjør dette unødvendig vanskelig for oss selv med lavt balltempo, innimellom var det ingen som gav fra seg ballen før 2-3 mann hadde blitt driblet(les: skulle ha blitt driblet). Vi mister derfor ballen alt for raskt, spiller ikke ballen raskt til medspiller når denne er god posisjon og har rom og tid til å gjøre noe konstruktivt, og klarer derfor ikke å styre og kontrollere kampen slik vi bør. Det er kjedelig og unødvendig å måtte løpe tilbake i forsvar hvert 15 sek pga balltap. Vi hadde dog bedre forutsetninger enn motstanderen til å kunne gjennomføre en slik type øvelse og vinner til slutt greit.

Ser vi bort i fra alt tulleriet scorer vi en rekke mål etter gode innlegg fra kantene. Atle hadde det gode gamle trøkket og med 9 nye Fagerborgere på banen i fra i fjor er det kanskje ikke så rart at samspillet hakket en del.

Vi fortsetter å øve på treninga i kveld kl 2000.