19.03 - Lille Tøyen - Fagerborg 3-4 (2-4)

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Mar 2009

Fagerborgmaskinen fortsetter å male og torsdag kveld ble 3.divisjonlaget Lille Tøyen fortjent slått med 4-3!
Lille Tøyen har de siste årene slitt i bunnen av 3.divisjon, men øyner nå håpet om en plass høyere på tabellen. De har havnet i avdeling 3, som før seriestart ser ut til å bli veldig tett og jevn. Før kveldens kamp sto laget ubeseiret i 2009, med 3 seiere og 1 uavgjort på 4 kamper. Men mot et Fagerborgmannskap i flyt måtte de bite i det sure eplet og se seg fortjent slått.

Fagerborg åpnet kampen med 3-4 store målsjanser og burde ha tatt ledelsen tidlig, men det var likevel Lille Tøyen som gikk opp til 1-0 på sin første sjanse. LT holdt et høyere nivå enn det vi har møtt tidligere i år, og var spesielt farlige da de kom seg rundt på kantene og fikk lagt inn. Men det var likevel vi som var det beste laget i første omgang, men som vanlig ineffektive til tross for at vi nettet fire ganger før pause. Geir Løitegaard viste at formen er på god vei en måned før seriestart og lekte til tider "barneskirenn" med forsvarsfireren til LT. 1-2 scoringen var det enorm klasse over, dro først av et par mann for så å curle ballen opp i krysset bak en forfjamset keeper (var muligens en liten keeperblemme). Lille Tøyen var klart mer effektive enn oss og fikk sin andre scoring nesten uten å ha produsert store målsjanser, denne effektiviteten er virkelig noe vi burde lære av! Men takket være en straffescoring av kaptein Briseid og at Morten Hammerseng våkent fulgte opp en retur og elegant styrte kula i mål med pannebrasken, kunne vi gå med en komfortabel ledelse til pause. En brukbar førsteomgang, men fortsatt en del å sette fingeren på, kanskje spesielt defensivt.

I starten av andre omgang var Lille Tøyen best og klart mest på hugget. De kom seg til 2-3 store muligheter, men uten at ballen endte i nettet. Vi fikk etterhvert justert spillet og kom oss utover i omgangen. Mot slutten begynte vi igjen å skape store målsjanser. Løitegaard hadde et skudd i stanga, og kaptein Briseid burde helt klart ha avgjort kampen alene med keeper. Defensivt hadde vi god kontroll i den siste halvdelen av omgangen, men det var likevel i denne perioden at hjemmelaget fikk sin redusering. Et praktfullt mål på hel volley etter innlegg fra kant, men i slike situasjoner har vi en jobb å gjøre fremover i forsvarsarbeidet. Alle tre baklengsmålene kom i dag etter innlegg fra siden og at motstanderen var først på ballen inne i boksen, her må vi uten tvil bli mer gjerrige og nøye i markeringene.

Kort oppsummert en brukbar kamp, men vi har uten tvil ting å jobbe videre med. Uansett god trening å matche seg mot lag fra 3.div! Og ikke minst fortsatt ubeseiret i 2009:) Neste uke skal vi måle krefter mot Grei, det blir trolig enda et hakk tøffere!