26.03 - Grei - Fagerborg 0-1 (0-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Mar 2009

Selv ikke Grei klarte å stoppe Fagerborgmaskineriet på Torshovbanen torsdag ettermiddag.
Før kampen så vi på Grei som den tøffeste treningskampmotstanderen i årets vintersesong. Laget levert en god sesong i fjor og endte på en sterk 4.plass med kun 2 poeng opp til Skeid på sølvplass. I følge ryktene har laget rensket opp i stallen foran årets sesong som nå består av en rekke unge og lovende spillere. Men groruddølingene har levert ujevne treningsresultater så langt. Slått de lagene man forventer at de skal slå: Rommen, Årvoll og Hadeland. Men tapt mot antatt tøffere motstand som Vestli, Frigg, Moss2 og Strømmen.

En del forfall til kampen førte til at startoppstillingen var delvis nykomponert fra tidligere kamper og vi klarte kun å stille med to innbyttere. Likevel var det FBK som tok kommando fra start. Styrte spillet, fikk en rekke cornere og frispark og produserte flere brukbare muligheter. Det tok heller ikke mange minuttene før det sto 0-1. Pål Nundal kom først på en retur etter en av våre mange cornere, langskuddet endte like så greit rett i nettet og en fortjent ledelse. Etter dette kom Grei mer inn i kampen og styrte store deler av spillet. I denne perioden slet vi voldsomt med alt for store rom på midten og ble løpende mye i mellom. Men selv om hjemmelaget fikk trille ball, var det vi som burde ha gått opp til 0-2. Leiesoldat Eirik fra Steinkjer fikk servert en gyllen alene-med-keeper av Sigurd Thoen, men keepern var heldig og fikk et bein på ballen. Utover i omgangen dalte presisjonen, vi klarte ikke å holde ballen i laget og løpsradiusen falt hos en rekke spillere. Inn til pause var det meget beskjedent det FBK leverte av prestasjoner, langt under det vi har blitt vant til tidligere i vinter.

Flere av spillerne klaget over at beina ble alt for tunge tidlig i kampen, og trolig var det onsdagens trening som ga seg utslag hos enkelte (det er vel prisen vi må betale for kun å ha to fellestreninger i uka...) I andre omgang hadde vi tilnærmet null å by på offensivt, vi hadde rett og slett ikke krefter nok til å spille vårt eget spill. Grei førte dermed så og si hele omgangen og vi måtte konsentrere oss om å bite tenna sammen og holde ut så lenge som mulig. I og med vi kun hadde to byttere tilgjengelige og Alex Cardo måtte kaste inn håndkledet allerede i 1.omg, ble det mange syretunge midtbanebein mot slutten. Men til tross for at Grei fikk styre som de ville, skapte de vel knapt nok en ordentlig stor målsjanse på samtlige av kampens 90 minutter. Mye småpent spill, men de ble stort sett stoppet på 20 meter´n. Med sammenbitte tenner og iherdig innsats klarte et skakkjørt Fagerborgmannskap å holde unna og hale i land nok en seier.

Ser man bort i fra innledningen på kampen var Grei det klart beste laget i banespillet. Et godt (nok) forsvarsspill av FBK, samt et rimelig tamt Greiangrep gjorde sitt til at hjemmelaget aldri klarte å skape det trykket man kunne forvente. I dag fikk vi øvd på helt andre kampsituasjoner enn vi har fått gjort tidligere i år. Det å måtte forsvare seg med nebb og klør og å spille så smart som mulig for å forsvare en ledelse er også viktig å ha fått trent på før de viktige kampene starter om en liten måned. Sigurd Thoen leverte nok en solid kamp som midtbaneanker, selv om beina ble tunge mot slutten. I tillegg leverte stopperparet nok en meget god innsats, fortsatt ting å jobbe med, men veldig mye bra!