01.04 - Fagerborg - Huk 4-1 (2-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 1. Apr 2009

Huk viste at de uten tvil er gode nok til å hevde seg i toppen av årets 4.divisjon, men det ble likevel en komfortabel Fagerborgseier til slutt!

Fagerborg stilte uvanlig mannsterke og tilnærmet toppet lag på Idrettshøgskolen onsdag kveld. 17 mann klare til kamp har vel knapt nok skjedd i Fagerborgs snart 100 årige historie. Fokuset foran kampen var å la flest mulig spille mest mulig, så hele 6 bytter var planlagt ved pause.

Huk har de siste årene etablert seg som et habilt 4.divisjonslag, men med ny trener foran årets sesong i tillegg til en del nyervervelser sikter laget nå høyere. Bygdøgutta viste så absolutt at de blir et lag å regne med og hadde inne et høyere tempo og bedre ballferdigheter enn de fleste andre 4.divisjonslagene vi har møtt så langt i år. Hjemme på Fort Bygdøhus blir de nok særdeles vanskelig å slå og må nok finne seg å være blant favorittene til opprykk.

Fagerborg startet best og med ordentlig effektivitet kunne vi ha drept kampen tidlig. Huk slet med å få tak på duoen Marki-Løitegaard som så ut til å storkose seg i innledningen på kampen. Løitegaards etter hvert så kjente "TOG-finte" er vanskelig å gardere seg mot, og sørget også i dag for 1-0. Etter å ha brent flere store sjanser var det Espen Jensen som stanget inn 2-0 på en corner midtveis i omgangen. Inn mot pause tok Huk mer over kampen og spilte seg frem til en rekke nesten-muligheter, men ble gjentatte ganger avvinket for offside. Det var ikke ufortjent da reduseringen ble lobbet i mål etter en lang ball inn i bakrommet på en av deres hurtige spisser.

I andre omgang ble det gjort mange bytter hos begge lag, blant annet ble Huk tvunget til å sette høyre backen i mål. Dette ble en omgang der Fagerborg kontrollerte brukbart og avgjorde kampen med to ekstra scoringer. Huk hadde mindre å by på offensivt, og dermed kunne vi sikre inn årets niende seier på ni treningskamper. Vi viste nok en gang at årets Fagerborgstall består av mange gode fotballspillere, men utfordringen utover våren blir å heve den fysiske kapasiteten i laget. Ennå er det litt for mange som får det tungt mot slutten av begge omgangene. Ellers kan vi glede oss over mye fint angrepsspill og årets motstandere skal garantert få litt å henge fingrene i når serien starter om en liten måned!