Oppsummering treningsleir 2013

Postet av Fagerborg Ballklub den 18. Mar 2013

Helga 14. til 17 mars dro 22 spillere/trenere og sportslig direktør Arne Dahlsrud til Fjerritslev for en intensiv treningsleir med 3 treninger og 3 kamper på 2 og en halv dag. Med mye kamptrening for alle involverte mot varierende motstand, og med til dels vanskelig underlag dro vi hjem med 3 seiere og 17-6 i målforskjell. 5 à side intern turneringen i hallen søndag formiddag var nok den økta med høyest tempo og sterkest motstand der hele 12 mann var såpass skadefrie at de kunne utfordre hverandre. Sosialt kan vi ellers konstatere at vi har en fin gjeng der Fagerborg fortsatt har en egen evne til å tiltrekke seg "artige skruer" selv om almennkunnskapsnivået (quiz) nærmer seg 8. div på en del spillere.

Fredagens motstander Re, 4 div fra Vestfold: resultat 8-3 (4-2). Hovedkampen vår ble mot den antatt sterkeste motstanderen: Re fra Vestfold. De har sterke ambisjoner om å rykke opp i 3. div og mener selv de er favoritter til det.

En kort oppsummering er: full overkjøring fra start til slutt. Vi produserer tonnevis med sjanser, blir feilaktig avblåst for offside mange ganger (uten linjemenn), scorer 8 mål og slipper inn 3 (2 unødvendige straffer på spillere på vei ut av straffefeltet). Leverer en meget god kamp i høyt tempo- 18 mann spilte. Kise 4, Andreas, Martin, Ole og Frode 1 hver.

På lørdag spilte vi 2 kamper der til sammen 19 mer eller mindre moderat skadde menn deltok. Vi delte lagene i relativt sett 2 jevne lag.

Kamp 1 på lørdag: Fjerritslev (dansk 4. div) som vel hadde moderat norsk 5. div nivå. Resulat: 4-0. svak kamp med meget varierende tempo. Slitne bein der nivåforskjellen først kom frem i 2. omgang da fjerritslev (dårlig trente) var enda slitnere enn våre helter. Kulerammen stoppet på 4 mål, men burde vært det dobbelte.

Kamp 2 mot Farsund, 5.div lag fra sørlandet med opprykksambisjoner. I full snøstorm ble resultatet til slutt 5-3. Med 5 cm snø på banen ble dette en parodi med skliende spillere i dårlig tempo. 1. omgang er vi forferdelige dårlige. Høyt press med 3 mann uten feste var en umulighet og enkelte av Farsunds tungvektere så ut som Guds gave til fotballen der de stillestående fikk tatt sine finter mens vi (uten truger) sleit med å holde oss på beina. Istedet for å ta det som en fysisk økt tuslet vi rundt og sutret over alle slags vondter og plager. Et par gode løp fra Tommern og pasninger i bakrom, skaffet oss dog ufortjent 1-0 (Tommern) og 2-0 (Vegar på straffe). Farsund utliknet rett før pause på sin 5 eller 6 store sjanser. Vi tapte nok 90 % av duellene i 1. omgang. 2. omgang var også dårlig, men tross alt bedre. Vi skapte nå sjanser som vi ville og var litt mer nøye i duellspillet. 3 mål til før slutt før Farsund fikk sitt 3 mål på dagens klareste frispark situasjon. 5-3 var dog sikkert greit på et føre som var helt håpløst.

Alt i alt et godt sportslig utbytte. Vanskelig å lese for mye ut av kampene pga omstendighetene. Vi leverer nok årsbeste mot Re, som skulle være et solid 4. div lag, mens de 2 lørdagskampene var dårlige mot svakere motstand som ikke hadde nok kvaliteter til å straffe oss. Positivt at vi dog klarer å hente oss inn i 2. omgang mot Farsund etter å ha vært fullstendig på bærtur i 1.