Fagerborg- Oslo City 3-0

Postet av Ragnar Puntervold den 26. Apr 2017

Årets første hjemmekamp gikk av stabelen på Tørteberg kunstgress i full snøstorm mandag 24. april. Etter en middels svak 1. omgang med 0-0 til pause, avgjør Fagerborg kampen med 2 mål midtveis i omgangen etter 2 gode angrep der både pasninger og bevegelser stemmer. Sveinung (for kvelden spiss) stanget inn 1-0 etter et presist innlegg fra Jonas. Aleksander setter 2-0 etter ca 70 min og Edwin 3-0 5 min før full tid. En fullt fortjent seier med god defensiv kontroll, men fortsatt en del å gå på offensivt.

Fagerborgs lag: Anders K- Martin, Andreas, Mika, Gregar- Jonas, Eirik B, Morten, Preben, Sindre-Sveinung. Innbyttere: Ole M, Ole G, Kim J, Aleksander og Edwin.

Med 3 poeng på konto og en 3 ukers kamp fri periode var det påen igjen mot fjorårets seriemotstander Oslo City. Vi forventet en motstander med gode ferdigheter og muligens litt manglende struktur. Dette skulle vel bare delvis vise seg å være korrekt. Defensivt holder vi godt sammen på Tørtebergs store flater, mens offensivt blir vi i 1. omgang for upresise og litt for halvhjerta forsøk på friløp. Omgangen endte da med et 1 tverrligger skudd til hvert lag samt et annullert mål til Fagerborg for offside. Ellers mye balltap, dueller og liten rytme.

I 2. omgang får vi opp balltempoet et lite hakk samtidig som Oslo City henger litt mer i tømmene. Sveinung scorer et mål etter ca 5 min som igjen blir annullert for offside. Jonas begynner å komme seg løs på kanten og til slutt sitter alle detaljer og Sveinung får stanget inn 1-0. Oslo City må mer opp i banen samtidig som Fagerborg begynner å bytte inn friske bein. Kampen åpner seg opp og overgangene våre sitter bedre. Ole M kommer seg stadig fri på kant, og etter noen gode muligheter ender ballen opp hos Aleksander som vender opp inne i feltet og setter ballen ned i hjørnet via et city bein. Med 2-0 og meget god defensiv kontroll, var det nå først og fremst et spørsmål om Fagerborg kunne pynte på målforskjellen. Edwin fikk den gleden med å fastsette sluttresultatet til 3-0 5 min før slutt med en kontant avslutning etter et nytt gjennomløp på vår venstreside.

2. omgang løftet inntrykket av kampen. Da er vi veldig solide. Full kontroll defensivt, og mer konstruktive offensivt. Vi skulle gjerne ha sett mer kvalitet og trøkk i 1. omgang, samtidig som Oslo City hadde ganske god defensiv struktur og var disiplinerte bakover. 6 poeng etter 2 kamper er en god start- samtidig er det greit å være ydmyk. Både Oslo City og Gøy Nor hadde neppe kommet mye over midten i fjorårets 4. div. Det er en del bedre lag som venter oss på motsatt banehalvdel de neste kampene.