Fagerborg vant Vinterserien lørdag 28/3 etter 5-4 seier over Rilindja i siste kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Lørdag spilte Fagerborg og Rilindja den siste kampen i vinterserien. Rilindja måtte vinne kampen med 2 mål for å bli turneringsvinnere og gå forbi Fagerborg. Rilindja vant sin NM-cup kamp mot Ready med imponerende 3-0 sist uke, og med bare 5 mann igjen fra vår 120 min cup-thriller mot Oslo City 3 dager tidligere visste vi at dette kunne bli tøft. Vi ligger da også under 2-0 etter 9 min, og 3-1 etter 15 min men kommer tilbake til 3-3 til pause. Noe som vel må sies å være i nærheten av tidenes ran. Fagerborg var så svake i 1.omgang at det nesten var komisk. 2. omgang var også svak (men litt mindre), men vi scorer 2 mål på 2 sjanser og vinner 5-4 når Rilinjda setter alle sine sjanser på utsiden av mål.

Fagerborgs lag: Niklas- Aleks K, Vegard, Kim G, Vedran- Noe, Kim J, Didrik, Haaken, Preben- Tom Ø. Innbytter: "Zoombie" Bakka.

Spennende lag igjen med mange muligheter og utfordringer. Lørdagskamp med alt det det innebærer. Bare 5 mann ( les :Zoombier) igjen fra onsdagens kamp-og 3 nye. Hilserunde før laguttak i garderoben. Rilindja var 20 mann da de er på vei til treningsleir i tyrkia og de hadde spilt sin cupkamp for 1 uke siden og skulle være fullt restituerte. Kampen starter da også forferdelig. 0-1 etter 90 sek da vi blir både veike og passive i noen dueller selv om vi står på riktig plass. 0-2 etter 8 min, igjen slurv, passivitet og vi er hedlige som ikke ligger under 3-0 etter 10 min. Makan til passivt Fagerborglag er det lenge siden jeg har sett. Hullene vare enorme, duellspillet var håpløst og pasningene var forferdelige. Hadde ikke undertegnde fått tatt sin hjerteoperasjon for 6 uker siden hadde gutta tatt livet av meg med den kvaliteten som ble vist. Ut av intet snapper så Tommern en unøyaktig pasning i Rilindjas forsvar og 1-2. Minuttet etter roter vi igjen på egen 16 meter og 1-3. Da lå undertegnede under benken og jalla. Gradvis kommer vi så inn i kampen. Haaken drar seg forbi 3-4 mann og setter avslutningen over. Etter 22 min er det så 2-3 da Kim spiller Noe igjennom og kald avslutning. Fagerborg fortsetter så å produsere sjanser. Begge veier. Og 5 min før pause får vi et frispark som Preben slår kort til umarkerte Noe inne i deres 16 og 3-3 til pause. Ytterst flatterende, urettferdig osv. Men, vi tar det vi får. Større er vi ikke.

Ingen vits å være sint i pausen. Når spillet er så dårlig er det vel mest omsorg som gjelder. Vi bytter en zoombie med en annen i pausen (Bakka inn- Preben ut). I 2. omgang ser vi enda slitnere ut enn i 1., men nå hang vi likevel litt bedre sammen i forsvaret. Vegard scorer 4-3 tidlig på en døball, og resten av omgangen spiller Rilindja ball, dribbler og produserer noen store sjanser som de er elskverdige nok til å sette på utsiden av mål. 4 min før slutt går Fagerborg opp i 5-3 med Haaken på en kontring og Rilinjda scorer sitt ene mål i 2. omgang på overtid.

Kvalitetsmessig var dette veldig langt i fra onsdagens fartsfylte og intense cupkamp. De som spilte den var tydelig preget og det meste gikk veldig sent med oss. En helt nye forsvarsfirer brukte 1. omgang på å henge sammen og på å vinne dueller. Når selv Bakka bare sjangler rundt og må konsentrere seg om å først og fremst å være i veien skjønner man at her måtte vi flyte på flaks og de sjeldne øyeblikkene. Men vi scorer 5 mål, og vinner en ny fotballkamp på en vanskelig dag og viser med det en slags styrke og kvalitet som ligger i bunn.

Som i fjor vinner vi da Manglerud stars vinterserie. Tabellen er vel ikke helt oppdatert men med 4 seire og 1 uavgjort ender vi på 13 poeng. Rilinjda og MS endte på 7 poeng på 2. og 3. plass. Nordstrand på 4. med 6 poeng. Det samme som Rustad og Fortuna på siste. Til tross for mange alternative lagoppstillinger i 5 kamper vinner vi da ganske suverent. Og det er bra.

Pokalen kommer kanskje i posten over påske?