Seier 5-2 mot Oslojuvelene torsdag kveld

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

12 mann var trommet sammen for den første av 2 treningskamper denne vinterferie uka. Fagerborg fikk en god start etter 3 min da Jonas satte en presis markkryper i nærmeste hjørne. OJ utliknet på straffe etter 30 min før Andres og Vegar lagde 2 og 3-1 til pause. 2. omgang kontrollerer vi inn kampen med 2 kjappe mål til med henholdsvis Didrik og Preben. OJ fikk et mål på korner 5 min før slutt.

Fagerborgs lag: Egil- Vedran, Andreas M, Kim G, Lars J- Jonas, Sondre, Didrik, Andres, Preben- Vegar. Innbytter: Albert.

Vi fikk låne Egil igjen i mål og Albert stilte opp som reserve og dermed var vi 12 mann. Med 2 kamper på 3 dager igjen for de fleste la vi opp et taktisk spill mot et lag som spiller i 4. div, men som vi vet holder god kvalitet med mange godt skolerte spillere. Jonas setter 1-0 allerede etter 3 min. Vi ligger i ramma og klarer bare sånn delvis å ta de gode overgangene, Vi ser dog farlige ut når sjansene først bød seg. OJ sleit med å spille seg igjennom, men lykkes til slutt med en kombinason som ender med et straffe etter en halvtime. 1-1 stod bare i noen få minutter før Andres danser seg igjennom med sør-europeisk eleganse og setter 2-1 fra skrå vinkel. Minutter senere er det Sondre som drar seg gjennom på kant med et 40 meters raid (blir belønnet med strekk) og innlegget tar Vegar videre og brøyter seg forbi 2 nye mann og setter 3-1 rett før pause.

2. omgang er vi disiplinerte, lar OJ trille ball. Etter 5 min får vi et brudd med Didrik som med stor kraft drar seg forbi mann og sender en nøyaktig kule i borteste hjørne. Etter 10 min er det Andres som snapper ballen, drar seg forbi 3 mann igjen og triller ballen motsatt der Preben har får problemer med å trille ballen i mål. Effektiv fotball er pent å se på. OJ fortsetter å trille ball og skaper en del nesten sjanser, men heldigvis har vi mye lange armer og ben i forsvaret og blir ikke straffet for litt dårlig press og sideforskyvning. 5 min før slutt sovner vi på nok en døball og sluttresultatet ble dermed 5-2.

Et godt resultat mot et lag som sikkert kommer til å være topp 3 i årets 4. div også. Vi har mye å gå på, men viser større sting og kvalitet med ujevne mellomrom. Målene lukter det klasse over og vi viser igjen at det er vanskelig å score på oss (bortsett fra på døballer).