Fagerborgs sluttspurt sikret 1 poeng mot Grei i 1. KM kamp

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2015

Av Ragnar Puntervold

Fagerborg hentet inn en 3-1 Grei ledelse de siste 10 minuttene og sikret fortsatt håp om KM mesterskap med 3-3. Poenget satt langt inne og den nøytrale tilskuer vil sikkert påstå at det var høyst ufortjent. Med nesten et helt fotballlag utilgjengelige ble dette for ujevnt og lite samspilt og Fagerborg var til tider direkte svake. Likevel, en god egenskap at vi står på til slutt, ikke gir opp og dermed gir oss flere sjanser selv om Grei sikkert burde ha ledet med 3-4 mål før de begynte å bytte mange spillere på slutten.

Fagerborgs lag: Sindre- Vedran, Markus, Eirik G, Nikolas- Martin, Kim J, Andres, Sondre, Preben- Vegard. Inn byttere: Kim G, Lars J, Wold og Mads.

De første 20 minuttene var greie. Vi ligger som planlagt, slipper ikke til Grei noe og kontrer inn et mål der Martin spiller fri Vegard på åpent mål. Etter dette begynner vi langsomt og sikkert å slippe i markeringene, større avstander i ledd og mellom dem og Grei klarer nesten å skape sjanser. Sondre må ut etter 30 min med ny stygg skade (kraftig overtråkk) og minutter før pause kommer feilen som gir Grei utlikningen. 1-1 til pause.

Vi gjør bytter i pause, legger om det taktiske opplegget, og går fra verre til verst. Det eneste vi oppnådde med det høye presset var større avstander og enorme rom for Grei til å spille seg ut gjennom. Vi er ikke aggressive og smarte nok i presset til å få bruddene og kollektivt sliter vi fælt med å drepe de riktige rommene. Når så også de enkle 5 meters pasningene blir sendt avsted i hytt og pine ble dette lite hyggelig å se på. Grei går da opp i 2-1 og 3-1 og var nærmere 4 og 5 før vi Eirik G header inn redusering til 3-2 10 min før slutt. Vi får da den lille sluttspurten mot et Grei lag som da hadde byttet inn mange folk. 5 min før slutt kontrer vi inn 3-3 der Wold setter den. De siste minuttene er nok muligens Fagerborg nærmest et seiersmål, men vi begynner vel snart å gå tom for Fru Fortunas godvilje.

Ja, ja. Etter opprykk og 2 uker uten trøkket fra serieinnspurten måte vel dette bli litt "så her". Likevel prestisje og prestasjon er alltid viktig på fotballbanen. Vi håper da på flere folk tilgjengelige neste uke mot Ready og mer skjerpings.