03.09.07 - Ny 3 poenger mandag kveld da Øvrevoll ble feid av banen med 3-0.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Sep 2007

Selv med betegnelsen "de brente sjansers kamp"  ble Øvrevoll utspilt og sendt hjem med 3 baklengs. Vi burde ha ledet 3-0 etter 10 min og produserte nærmere 15 store 100% sjanser (inkludert 3 i treverket) i løpet av kampen. Defensivt var dette også årsbeste. Ørvevoll hadde ikke et eneste skudd på mål gjennom 90 min og hadde i beste fall en liten halvsjanse (som trillet inn til målmannen) i løpet av hele kampen.

Fagerborgs lag:Alex- Rune K, Magnus, Rune S, Andreas S- Eirik B, Espen J, Magnus H, Mejid- Frode, Christian. Innbyttere: Atle og Espen M.

Vi satte tempo og standard på kampen i fra første stund. Allerede etter 30 sek fikk vi vår første opprulling som endte i en corner. Første 100 % sjanse kom etter 2 min men avslutningen ble for løs. Og slik fortsatte det. Noen minutter senere fikk vi en ny stor sjanse. Igjen med Frode. Øvrevoll drev med dristig småspill på egen banehalvdel og mot et aggresivt Fagerborglag ble det brudd på brudd. 1-0 målet kom etter 8 min på et frispark fra Mejid som ble videre eksekvert i mål av Christian.

Dette kampbildet fortsatte: Øvrevoll småspilte og mistet ballen til oss og vi skapte dene ene store sjansen etter den andre både på brudd og gjennomløpinger. I tur og orden satte vi (Frode, Christian og Mejid) ballen i stanga, cm utenfor eller i klypene på målmannen. Den første halvtimen var en orgie i store sjanser, høyt tempo, gode løp og forspilte sjanser. De siste kvarteret av første omgang ble presset vårt svakere, Øvrevoll fikk flyttet småspillet sitt høyere på banen og vi gav bort ballen så raskt den var vunnet. Til tross for dette kom 2-0 i det 44 min. Da vi tydeligvis ikke skulle klare å putte ballen i mål selv måtte vi ha hjelp av en Øvrevollspiller på et nytt frispark. "Klareringa" på hodet dalte ned bak målmannen deres.

2. omgang ble på mange måter en reprise. Øvrevoll skulle på død og liv sette ny verdensrekord i risikospill. Vi fortsatte dermed med å få mye brudd høyt oppe i banen og 100 % sjansene fortsatte å dukke opp jevnt og trutt. Men inn ville den ikke. Først i det 23 min kom 3-0 scoringen på en straffe etter at Magnus var blitt dradd ned i i feltet. Frode satte den i mål. Det siste kvarteret var det skikkelig Hawai- Øvrevoll gav fra seg enorme rom og vi utnyttet dem til å skape sjanser .... og bomme. Frode hadde 2 baller til i treverket før kampen var over.

Uansett sjanseløseri, dette var årsbeste! Øvrevoll var i praksis sjanseløse. 90 min uten å klare å få et eneste skudd på mål sier sitt. De kom antakelig til Tørtebergs store flater med stor selvtillit og muligens undervurderte de oss etter den fine starten de har hatt på høsten.

Men selv med den 3. seieren på rad er pasienten på ingen måtte friskmeldt ennå (selv om respiratoren nå er koblet fra for første gang på mange måneder). Vi står fortsatt med begge beina plantet i nedrykksstriden, men formkurven er fortsatt stigende. Med samme aggresivitet, løpskraft og disiplin i de siste 6 kampene skal det ikke bli lett å slå oss.