15.10.08 - Med 3-0 tap i årest siste kamp klarte Fagerborg ikke å fullføre høstens langspurt.

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Okt 2008

I en spillemessig jevn batalje var det Røa som fikk det første forløsende målet midtveis i 2. omgang. På en kontring får de et korrekt straffe. Da vi lemper folk i angrep kommer 2-0 på en ny kontring 5 min senere og spikeren kommer 7 min før slutt på en keepertabbe. Med totalt 19 poeng ender vi sannsynligvis sist av 11ver lagene i oslo avdelingene og dermed kan ikke engang 2. div kabalen redde Fagerborg fra nedrykk og 4. div fotball i 2009.

Fagerborgs lag: Alex- Pål, Ragnar, Andreas M, Andreas S- Bjørn, Trond, Eirik B, Atle- Frode og Martin. Innbyttere: An og Oscar.

Optimismen etter de siste oppløftende kampene var tilstede. Røa har vært håpløse i hele høst mens vi hadde hatt stigning. Morten H måtte dog melde pass på mandagens trening og Magnus likeså på oppvarminga, begge pga av strekk. Når så Atle (magevonde etter Egypt tur) og Frode (store kneproblemer) viste seg å være lite mobile, fremstod vi som betydelig svekket.

Gutsen var dermed ikke den samme som i de siste kampene og det ble en jevn spillemessig batalje mot et forholdsvis svakt Røa lag. 1. omgang er jevn, Røa er dog gode på kontringer og skaper en del nesten situasjoner mot vår nykomponerte bakre 4er. Vi spiller en del ball, men det ble liten fremdrift og vi skaper knapt en sjanse i hele 1. omgang. Omgangen endte målløs.

2. omgang setter vi litt høyere press og litt større tempo og presser Røa tilbake. Vi får større muligheter men med mye individuelle ferdigheter parret med beskjedne kollektive ferdigheter kjørte vi oss stort sett fast før motstanderens 16 meter. Røa får den første store sjansen med en fri heading som går rett på keeper etter 20 min. 2 min senere setter vi vår største sjanse i stanga. Minuttet senere har vi dagens beste Fagerborg kontring der vi ruller opp på høyresiden. Men i stedet for å legge inn på første tidlig skulle mannen dribles 2 ganger. Røa vant dermed ballen, kontrer og etter en duell i feltet får de straffe som de setter. Vi prøver krampaktiv å komme tilbake men resultatet ble at Røa noen få minutter senere kommer på en ny kontring og i overtall får de et nytt mål. Vi fortsetter å prøve det siste kvarteret men kollektivt ble det for svakt til å produsere de store sjansene. Røa fikk med målene masse energi og fikk på tampen mange gode overgangsmuligheter i overtall. 3-0 kom dog etter en keepertabbe.

Fram til 1-0 kunne kampen ha vippet begge veier, men med den første scoringen var løpet kjørt og vi taper fortjent. Etter 13 sammenhengende sesonger i 3. div er det trist å måtte ta heisen ned til et nivå som vel egentlig drives i folkehelsas tjeneste. Sesongen sett under ett har vi vært for dårlige, vi har knapt skapt sjanser, sluppet inn mål i bøtter og spann og tilsammen vunnet 6 seriekamper og 1 treningskamp på over 30 forsøk. Vi har vært uheldige med mye skader og marginer, men etter 22 kamper lyver sjelden tabellen. Motgang er bare noe man må takle både på og utenfor banen. 19 poeng er resultatet av vår felles innsats, fotballferdigheter og fysiske kapasitet.

Det blir nå en liten fotballferie på et par uker før vi begynner med våre kosetreninger på tørteberg. Forhåpentligvis fortsetter de fleste neste sesong. Noen vil nok søke nye utfordringer, nye vil komme til og det er å håpe at flest mulig motbeviser tesen om at dagens ungdom helst forlater et synkende skip i havsnød.