15.02 - Fagerborg - Sagene 3-1 (1-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 15. Feb 2009

Fagerborgs gode start på 2009 fortsetter. Denne gang var det 3.divisjonslaget Sagene som måtte se seg slått!
Før kampen måtte 2 av 3 angripere og keeper fra Readykampen + trenerduoen melde forfall. Man var derfor spente på hvordan møtet med et antatt bedre Sagenelag ville utvikle seg. Gutta viste at det var liten grunn til bekymring og hevet seg enda et hakk fra de foregående treningskampene.

Her er midtbanesliter Eirik Bakkas referat:

Fagerborg manglet egen målmann til kampen og kan takke Sagene for lånet av deres 2.keeper. Det bør likevel nevnes at Sagene fikk en skade på sin 1.keeper før pause og Fagerborg måtte derfor spille hele 2.omgang med utespillere i mål. Espen Jensen og Sigurd Thoen tok på seg det ærefulle oppdraget og leverte "clean sheet" begge to, imponerende!

Kampen startet med to usikre og relativt jevne lag. Fagerborg viste høy arbeidsvilje, men var dessverre preget av slurv og unøyaktige pasninger innledningsvis. Det ble tidvis levert godt angrepsspill, men det var likevel Sagene som gikk opp i ledelsen etter 20minutter etter en konsentrasjonssvikt i Fagerborgforsvaret. Målet vekket Fagerborggutta umiddelbart. Etter et flott angrep fikk kaptein Briseid skutt fra 20m og utagbart til høyre for keeper. Etter dette ble det levert flere gode angrep og enkelte store sjanser, men 1-1 sto seg til pause til tross for spillemessig overtak.

I andre omgang hadde vi fullstendig kontroll på kampen. Sagene fikk sin ene mulighet på et farlig frispark, men de siste sesongers midtbanegeneral Espen Jensen (som for anledningen hadde tatt på seg hanskene) viste at han fortsatt er smidig som en katt og fikk kastet seg ned og hold ballen sikkert. Utover i omgangen fortsatte det gode offensive Fagerborgspillet og det ble skapt mange store sjanser. Nok en gang viste Frode Marki at han har skumle hensikter i år og noterte seg for to fine scoringer. En nydelig halvvolley og en flott heading fra målmaskinen avgjorde kampen til Fagerborgs fordel.

Ros går til de gamle Friggutta Sigurd Thoen og Bendik Baasland. Førstnevnte leverte nok en solid kamp på sentral midtbane mens Benny Bankboks imponerte som spiss i sin Fagerborgdebut!