02.06 - Fagerborg - Putten 0-1 (0-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Jun 2009

Fagerborg leverte en svak forestilling på Marienlyst tirsdag kveld, og en jevnspilt kamp endte med baklengs i sluttminuttene og året første hjemmetap

NB! Nå med spillerbørs og bilder

Sett med Fagerborgøyne var første omgang meget stillestående med få initiativ og treg ballbehandlig. Bortelaget som har slitt i sesonginnledningen var best og burde nok ha ledet til pause. Vi fikk strammet oss noe opp til andre omgang og spiller bedre de siste 45. Likevel klarte vi ikke å skape mer enn 3 store målsjanser i løpet av kampen og får aldri til vårt sexy offensive spill. Bortelaget skapte også kun 3 store sjanser i løpet av kampen og scorte på sin siste 5 minutter før slutt da et skudd går i blokka, endrer retning og daler i nettet.

Alt i alt ikke så mye mer skrive om denne kampen. Ikke fullt så håpløst som mot Lokomotiv, men likevel langt under det vi bør prestere.

C.Faye  Jevnt bra. Kan ikke klandres for baklengs på en 100% sjanse. 6
 V.Music  Svært uheldig 1.omg. Feilplassert, oppfatter situasjoner for sent og blir  rundet for lett. Litt bedre 2.omg, men burde ha engasjert seg mer  offensivt med de store rommene. 3
 R.Puntervold  Varierende 1.omg i en bakre firer som så mest ut som en sprikende staur.  Bra 2.omg der firern er bedre samlet. 5
 V.Hauge Svak 1.omg. Tapte en del dueller og for sent inn i flere situasjoner. Bedre  2.omg og redder en 5er på det. Må gjøre noe med nedadgående  formkurve.5
 A.Skjørestad Kommer seg greit ut av de fleste situasjoner og det er lov å ha flaks (et  par ganger) når det slurves. 5
 A.Briseid Jobber mest og vil mest. Sliter litt med samhandlinga og manglende/seine  initiativ hos de andre. Uansett vår beste mann. 6
 S.Thoen Jobber en del og dekker en del rom. Litt mer frynsete i pasningsspillet enn  normalt. 5
 E.Bakka Jobber bra, men forsvinner lett når spillet vårt ikke sitter. Må også komme  mer inn i boksen. 5
 G.Løitegaard Jobber best av de på topp. Blir dog litt mye alene og kjører seg fast når  motstanderne skjønner at han har stor fart. 5
 E.Jensen Kommer til noen store sjanser de første minuttene. Kreftene tok slutt  midtveis i 1.omg og forsvinner nesten helt. Viser vinnervilje i nærduellene  og redder en 4er på det. 4
 F.Marki Prøver litt i 1.omg, men vil helst gjøre ting alene. Får en stor sjanse i  2.omg, men ikke på hugget i avslutningen. Går sur, glemmer å jobbe for  laget og ber om å få det gule kortet. Lykkes med det. 3
 A.Cardo Spiller nesten en time og kommer greit ut av det. Noen taktiske  bommerter. 4

Kampen: Vi starter som vanlig best. Produserer noen store sjanser innledningsvis, men så faller nivået raskt. Horribelt forsvarsspill i hele 1.omg. Null samhandling og stor usikkerhet. Fremover er det for liten bevegelse og litt for mange som forventer at kameraten skal gjøre grovjobben. Vi møter et fysisk sterkt lag og når vi ikke klarer/orker å holde et høyere tempo enn det motstanderen orker blir det jevnt. I 2.omg kjører vi kampen stort sett hele tiden. Putten skaper svært lite, vi noe mer men det blir for få som engasjerer seg til at vi spiller dem ut og får trøkket ballen i mål. Da blir resultatet at motstanderen scorer når de først for sjansen. Terningkast: 2

Tydelig at det er svært få som gidder å legge en innsats på egenhånd. Trener vi like lite som motstanderen faller vi ned på samme tempo og da kryr det av lag i 3. og 4.div i Oslo med gamle gode spillere som fortsatt kan spille ball. Det skal svært lite til 1-2 ganger (drøy halvtime) utover treningene våre med oppvarming og noen drag, så har beina mer saft og lungene større kapasitet. Det vil fremstå som mer seriøst enn grinete, utrente spillere på over 30 år som bruker mest krefter på en unggutt i dommerdrakt når situasjonene ikke ruller deres vei.