18.08 - Kjelsås3 - Fagerborg 2-4 (2-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Aug 2009

Fagerborgskuta trengte en omgang på å våkne, men spilte regelrett ut tunge Kjelsåsben de siste 45 minuttene.

Spillerbørs klar!

Nok en gang smalt det fra start!
Et oppspill på Morten Hammerseng, en Geir Løitegaard som alltid på løp ble tredd igjennom alene med keeper og til slutt en gampende Espen Jensen som fikk servert ballen på sølvfat og prikket ballen i nettet. Og dette allerede i kampens åpningsminutter!

Ikke første gang dette skjer i årets sesong, men dessverre har det i flere kamper i større grad vært en ulempe for FBK å score tidlig, denne kampen ble intet unntak. Konsentrasjonen og innsatsen falt momentant og hjemmelaget tok over føringen og var totalt sett klart det beste laget i første omgang. Det var blåtrøyene som vant duellene og ville mest, scoret to dødballmål, men skapte ikke så fryktelig mange andre store sjanser. Fagerborg var på dette tidspunktet mest opptatt av å kjefte på hverandre og dommern og de frekke Fagerborgkombinasjonene glimret med sitt fravær.
Fornøyde Fagerborgere etter en tidlig 1-0 scoring

Fagerborg brukte tydelig pausen best. Resepten var å få tilbake humøret og innsatsen og det var som om et helt nytt lag entret banen i annen omgang. Vi fikk lagt godt trykk mot hjemmelaget fra start og samtlige fikk følelsen at oppgaven med å snu kampen var langt i fra uoverkommelig. Vi trilla ball, fikk til kombinasjonene, skapte sjansene, mens hjemmelaget fikk det særs tungt utover i omgangen og tok over oppgaven med å sutre på dommern. Midtveis klarte ikke hjemmelagets keeper å stå i mot lenger, måtte gi retur på en avslutning fra Geir Løitegaard, og der var Hammerseng påpasselig frempå og satte inn en fortjent utlikning. Vi fortsatte å stange mot Kjelsåsmuren, men ble lenge stoppet av en god hjemmekeeper, offsideregelen og slurvete avslutninger. Ting måtte gjøres på topp og inn kom sultne måljegere i Frode Marki og Christian Finstad. Det heller ikke mange minuttene før samspillet mellom disse bar frukter og Marki knallet inn 3-2 ledelsen alene med keeper. Fullt fortjent! Hjemmelaget prøvde å samle krefter til en sluttspurt, men hadde fysikken til å kunne gjennomføre det og i stedet var det vår angrepsrekke som fikk enorme rom å boltre seg på. Like før slutt fikk kaptein Briseid æren av å fastsette sluttresultatet til 2-4.

For å oppsummere: en svak første omgang hvor vi ikke var i nærheten av det nivået vi bør kunne forvente å være på. Det å levere gode første omganger selv om vi scorer tidlig bør nå være en ting å fokusere på i de resterende høstkampene. Her har vi mye å gå på! I andre omgang viser vi hvem som er sjef og best og er klart bedre enn hjemmelaget. Deilig at vi også fikk betalt til slutt med 3 velfortjente poeng!

Navn  Omtale  Karakter
 C.Faye  Jevnt bra. Passiv (i likhet med resten) på andre baklengs. Kompenserte med fin utrusning og redning etter slurv i forsvaret. 6
 P.Nundal  Jevnt greit. Svak første omgang (i likhet med resten av forsvaret), spilte seg bra opp i andre. God innsats, men MÅ slippe ballen tidligere5
 M.Kristiansen  Bruker lang tid på å komme i gang. En rekke glipper i første, bedre andre omgang. 5
 A.Moen Sliter fært i første. Store avstander. Spiller seg bra opp i andre. 5
 A.Skjørestad Den i forsvaret som sleit minst i første omgang. Veldig god andre omgang. Aggressiv, brøyt høyt og hadde tempo i spillet. Skulle nesten tro han hadde trent i sommer. 7
 E.Bakka Kom ikke til sin rett i første. Ble brukt for lite og for sent. God andre, jobber knallhardt og vinner stort på hodet- har fått en ny dimensjon til spillet sitt. 7
 S.Thoen Vil mye i første, men sleit med lagets "hytt pg pine" fotball. Mye involvert i andre og fikk da kontroll på skuta. 7
 E.Jensen Mye involvert, også i første. Stor innsats, litt små marginer innimellom, men igjen en veldig solid kamp. Løste midtstopperrollen den siste halvtimen fint. 7
 A.Briseid Lite involvert i første. Kommer mer til sin rett som indreløper i andre. Fint raid og mål7
 M.Hammerseng  Involvert i de to første målene og hadde et par fete sjanser på hodet. Ellers litt mindre involvert enn de siste kampene. Stort sett bra kamp.6
 G.Løitegaard Ble pakket godt inn av Kjelsåsspillerne den første timen. Kommer til mange gode innlegg den siste halvtimen. Bra kamp, men mer å gå på6
 F.Marki 1 mål og 1 feilaktig annulert for offside. Bra innhopp, men kan jobbe med pust og kondis (århundrets observasjon!)  6
 C.Finstad Mye involvert det siste kvarteret og får gjort nok til at vi åpner butikken og vinner kampen. -

Kampen: Forrykende start med mål etter 35 sekunder. Resten av omgangen ble vi gradivs dårligere og dårligere. Sprikende staur i alle lagdeler og mellom dem. Ugeniale gjennombruddspasninger og tapte dueller. Kampscenarioet liknet på en viss Lokomotivkamp. Vi ligger under fortjent til pause mot et Kjelsåslag som overrasker oss med 3.divstandard på duellspillet. Vi tar oss kraftig sammen i andre omgang. Ballen går fortere, vi trår mer til i duellene, men først og fremst unngår vi dem med et høyere tempo på ben og ball. Vi utlikner tidlig, men sliter deretter med å omsette sjansene til mål. Kjelsås henger sånn nogenlunde med i 25 minutter. Det siste kvarteret er vi helt overlegne og setter ledermålet, får feilaktig annulert et mål og putter 4-2.
Terningkast: En terningkast 2 i første blir erstattet med en 5+ i andre. Dermed ender vi totalt på en 4-!

Kjelsås hjemmeside: Kjelsåssjela