06.04 - Frognerparken - Fagerborg 1-4 (1-1)

Postet av Fagerborg Ballklub den 6. Apr 2010

Fagerborgmaskineriet maler videre og denne gangen ble naboklubb og bydelsrival Frognerparken satt på plass. Sjanser til begge lag, men til slutt en fortjent seier til eldstebror..
Frognerparken reddet plassen med et nødskrik i siste serierunde i fjor, men har hentet forsterkninger og ekspertene forventer at laget skal ende på øvre halvdel i årets sesong. Oppkjøringen har så langt bydd på varierende resultater, men mønstret tilnærmet fullt mannskap i kveldens treningskamp. Fagerborg på sin side måtte som vanlig ut i noen ekstra sms-runder for å få på plass nok folk. Men med en del omrokkeringer på posisjoner, to nye leiesoldater og en gammel ringrev direkte tilbake fra skade fikk vi stablet nok folk på beina.

Fagerborg åpnet kampen klart best og hadde 3-4 gode muligheter i innledningen. Både Espen Jensen og Lars Christian Kise hadde muligheter til å sende oss i føringen men et par grove miss førte til at det igjen var Stig Olufsen som måtte åpne scoringsballet på et frispark. Kort tid etter fikk Parken sin første sjanse og fra 20 meter smalt ballen opp i nærmeste hjørne og dermed var vi like langt. I siste halvdel av førsteomgang falt mye av trøkket og hjemmelaget fikk ta over føringen og skapte også et par gode muligheter uten at det ga uttelling.

I andre omgang gikk Parken direkte i angrep og fikk etter kort tid tidenes sjanse til å gå opp i ledelsen. Men nysignerte Stenvik misset først alene med keeper for så å snuble i egne ben da ballen lå fri en meter fra mållinjen. Etter dette fikk Fagerborg samlet seg, satt i gang eget spill igjen og dermed kom også sjansene. Evigunge Frode Marki, som ikke har spilt siden KM-avslutningen i høst, fikk den siste halvtimen som høyreving og skulle vise seg å bli den store forskjellen på lagene. Med kun én eneste fotballøkt i beina på 6mnd terroriserte han likvel Parkenforsvaret, nettet to ganger før han serverte Kise seiersmålet på overtid. Rett og slett moro å ha scoringsmaskinen tilbake og nå kan det jo fort bli nye pinner i 3.div også! Frognerparken på sin side hadde lite å by på offensivt utover i omgangen, et brukbart skudd fra tidligere Fagerborger Kim Johnsen som gikk over mål, ellers ingen sjanser å skrive hjem om.

Kort oppsummert var dette en brukbar kamp fra vår side med tidvis fint spill og frekke kombinasjoner. Men vi har har fortsatt mye å gå på når det gjelder å holde høyt trykk og innsats over lengre perioder. Nå gjenstår en treningskamp mot Huk til helgen før alvoret starter mot Røa fredagen om 1,5 uke.