16.04 - 1.serierunde: Røa - Fagerborg 2-1 (1-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Apr 2010

Røa trakk det lengste strået i serieåpningen

Nå med spillerbørs!
Det var knyttet stor spenning til serieåpningen etter en meget sterk vintersesong fra Fagerborgs side. Men som alltid var det forskjell på treningskamp og seriekamp og denne gangen måtte vi slukøret forlate Røa Idrettsanlegg med null poeng i bagasjen.

Kampen startet på verst mulig måte da hjemmelaget allerede i åpningsminuttene utnyttet muligheten alene med keeper og kunne sette inn 1-0. I innledningen på kampen var det tydelig at Fagerborglaget fortsatt var i oppvarmingsmodus og lite fungerte slik som vi har blitt vant til tidligere i våres. Sakte, men sikkert fikk vi jobbet oss inn i kampen, ballen gikk fra mann til mann og dermed kom også sjansene. Men dette var dagen da det meste gikk stang ut. Før pause kunne vi telle 3-4 fete målsjanser, blant annet et straffespark, men likevel måtte vi gå målløse inn i garderoben. Hjemmelaget på sin side hadde ikke annet enn scoringen av ordentlig muligheter før pause.

Før starten av andre omgang hadde vi god tro på at dette ville løsne om vi klarte å fortsette spillet vi hadde avsluttet med før pause. Men det var hjemmelaget som gikk kontant ut fra start og tok føringen fra første spark på ballen. Nok en gang fikk de en megasjanse i åpningsminuttene, men på blank goal klarte Røagutten å sette ballen på utsiden av stolpen. Vi fant aldri riktig flyten i andre omgang og dermed var det Røa som utnyttet muligheten da den bød seg og gikk opp til 2-0 på et skudd fra 20meter midtveis i omgangen. Mot slutten av kampen åpnet det seg voldsomme rom, hjemmelaget hadde da flere sjanser til å punktere kampen, men maktet ikke få ballen i mål. Vår redusering kom ved kaptein Briseid fem minutter før slutt, men det var for sent til at vi klarte å stjele med oss noen poeng.

Dermed trakk Røa det lengste strået i åpningskampen, noe som vel forsåvidt ikke er noe å si på. Men det var en jevn kamp, med omtrent like mange sjanser til begge lag (ca 5-6) som da også kunne ha vippet begge veier. Mål preger kamper og denne gang var det Røa som viste seg å være mest effektive og vi må jobbe videre med å ta bedre vare på våre muligheter. Med litt mer trøkk i spillet og litt bedre pust generelt i laget så skal det nok bli flere 3 poengere utover våren!

Navn  Omtale  Karakter
 C.FayeSchjøll  Lite å gjøre i første. En del i andre, et par store tabber, men ordnet opp selv. Ellers stødig. Ikke så mye å gjøre med målene5
 R.Puntervold Ikke i matchform. Sover på første baklengs. Bruker lang tid på å komme i gang (ca 75min). Best det siste kvarteret. Forbedringspotensial på det meste. Enkelt og greit!4
 M.Kristiansen Jevnt greit. Veldig solid i første, sleit i likhet med resten av forsvarsfireren første del av andre omgang.5
 V.Hauge Veldig solid i første. Hadde en periode i andre der han ikke støter på "sin" mann som blir spilt opp. Men stort sett bra
6
 SA.Bernes Suveren i første. Mye mer variabel i andre. Ønsker vel å spiller mer kort, men lite bevegelse både i bakre firer og fremover vanskeliggjorde dette 5
 A.Briseid Fint mål. Godt driv i periodene orken er der. Fortsatt en del å gjøre med løpskapasitet over 90 min. Litt av og på 5
 E.Bakka Den som løper mest og viser mest initiativ. Blir litt for alene til å rive opp motstanderens spill. Har flere farlige avslutninger.  6
 S.Olufsen God kontroll sentralt på midten. Gjør jobben sin, men mangler medspillere som frigjør seg kjappere med mer kvalitetsløp 6
 A.Benitez Får kombinert litt i første omgang. Kommer for lite på løp og blir for stasjonær med lite initiativ. Fikk ikke ut noe i nærheten av potensialet sitt og kan mye bedre.  4
 E.Jensen God i nærduellene og skaper litt brudulje med det. Mangler løpskapasitet og litt trøkk i avslutningene, men gjør en ærlig jobb 5
 LC.Kise Alt for stasjonær. Jobber for lite for å frigjøre seg og skape rom for andre. Ble bedre det siste kvarteret og kunne fort ha utliknet på overtid på en normal "Kise" dag. Kan mye bedre 4
 F.Marki Lange baller på en voksen forsvarsfirer som ligger lavt er en perfekt oppskrift for å spille måljegeren Marki dårlig. Det klarte vi! Sorry 4
 A.Cardo For kort tid til å bli vurdert -
Kampen: Kom bakpå etter 3min mot kontringslaget Røa. Håpløs start med andre ord. Vi jobber oss greit inn i kampen. Etter hvert begynner vi å skape en del sjanser. Vi bommer på straffe og setter returen i tverrligger og ned på strek. Alt i alt er vi best i første, men ikke marginene med oss. Røa setter opp trøkket i andre og det er vi ikke med på. Det første kvarteret av omgangen var fryktelig og vi er heldige som ikke får en baklengs til i mot. Spillet jevnet seg ut etter hvert, men vi har ikke nok trøkk og vilje til å spille oss rundt et baktungt Røalag. De lange ballene var dødfødte, men et resultat av dårlig kollektiv bevegelse. Vi kunne likevel fort ha snappet et poeng helt på slutten. Røa var mye bedre enn i vinter. Veldig betenkelig at vi ikke klarer å følge tempoet de første 15-20min av 2.omg. Ingen håpløs kamp fra oss, men mye kan tas tak i..