26.04 - 2.serierunde: Fagerborg - Bygdø Monolitten 6-1 (2-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 26. Apr 2010

Første match hjemme på Marienlyst endte med festaften og målkallas. Seieren kunne fort ha vært mye større:

Nå med spillerbørs og bilder!
Det var et revansjesugent Fagerborglag som entret Marienlystmatta mandag kveld etter tapet mot Røa i seireåpningen. Espen Strekk-Jensen måtte ut av start 11ern fra forrige kamp og inn kom nyervervelsen Anton Karlsson, ellers var det de samme gutta som startet kampen.

Denne gang åpnet Fagerborg forrykende og fikk satt en skikkelig støkk i Bygdøspillerne med høyt press og mange fine kombinasjoner. Gutta fra Bygdø hang ikke med da det ble satt fart på ballen og Fagerborg kunne tidlig ha gått opp i ledelsen, men målene lot vente på seg. Bygdø fikk sin ene sjanse midtveis i omgangen med en gjennomløpning og avslutning fra kanten av 16-metern som endte såvidt over tverrliggern. Ellers var de alltid en trussel på faste situasjoner hvor de flyttet opp mange av sine høyreiste spillere, men uten å skape nevneverdig på dette. Etter en rekke misbrukte Fagerborgsjanser løsnet det endelig midtveis i omgangen og det var Eirik Bakka som først fikk tråkla seg gjennom Bygdøforsvaret og knallet ballen ned i motsatt hjørnet. Like før pause var det Anton Karlssons tur til å knalle til fra 16-meter, også denne lurte seg inn nede i motsatt hjørne. Ikke alt for god uttelling etter alle de sjansene vi hadde skapt, men i hvertfall en fullt fortjent ledelse til pause.

I starten av andreomgang var det bortelaget som yppet seg og fikk sin noe ufortjente redusering på et kanonskudd fra 35-meter. Men nærmere kom aldri Bygdø og kampen ut var det Fagerborg som styrte showet. Bare minutter senere gikk vi opp til 3-1 og med mange tunge Bygdøben var det duket for målkallas og lekestue de siste 30 minuttene. Legenden Frode Marki kom innpå og scoret som vanlig på sin første mulighet, inn kom også ungguttene Rama og Chendo som dermed fikk sin debut i 3.div. I avslutningen på kampen ble det mye fotball-lek rundt 16metern til Bygdø og 6-1 seieren var meget fortjent - og kunne selvfølgelig ha vært mye større!

1-0 - Eirik Bakka
2-0 - Anton Karlsson (Stein Arve Bernes)
2-1 - Bygdøspiller (Magnus Kristiansen)
3-1 - Andres Benitez (Lars Christian Kise)
4-1 - Eirik Bakka (Lars Christian Kise)
5-1 - Frode Marki (Ragnar Puntervold)
6-1 - Andres Benitez (Frode Marki)

Puntervolds spillerbørs:
 Navn  Omtale  Karakter
 C.FayeSchjøll Ikke for mye å gjøre. Gjorde sweeperjobben perfekt de gangene det var behov for det. Intet å gjøre med målet.6
 R.Puntervold Solid kamp. Ble satt på få prøver defensivt. Bidrar offensivt med pasningsfot6
 M.Kristiansen Solid kamp. Kompromissløs i duellene og rensker unna. Stygg miss på baklengsmålet som skapte litt irritasjon 6
 V.Hauge Meget solid kamp. Vinner hodeduellene mot kvalifiserte hodespillere. Mer aggressiv og skyver bra. 7
 SA.Bernes Veldig bra første omgang. Bidrar bra offensivt. Litt mer varierende 2.omg men alt i alt en solid kamp.6
 A.Briseid Litt varierende innsats i løpet av kampen. Skaper masse problemer for motstanderen når han først setter fart. Må jobbe med løpskapasiteten5
 E.Bakka I konstant bevegelse. Løper opp motstanderne defensivt og kommer ofte på løp i bakrom offensivt. Første touchen og ballkontrollen i stor fart har tatt et kvantesprang i år. 2 mål7
 S.Olufsen Igjen en solid kamp. Styrer sentralt og med gode bevegelser på medspillere blir dette bra!6
 A.Karlsson God debut. Ble bedre og bedre utover i kampen. Fint mål. Jobber hardt. 6
 LC.Kise Jobber mye bedre enn sist. Gode bevegelser og kommer til mange store sjanser. Målformen har tatt en liten pause. Blir litt preget av det innimellom men kred for jobbinga. Måla kommer! 5
 A.Benitez Kom bedre tilrette som spiss. Jobber bra i første og kombinerer smart med spissmakker. Stor i 2.omg da rommene ble litt større. Kreativ, uortodoks og målfarlig. 2 fine mål og et feilaktig annulert. BB! 7
 F.Marki Scorer på den første sjansen sin. Perfekt kamp for måljegeren med store rom på et lag som lå høyt med bakre firer, men fikk litt for mange unøyaktige baller å jobbe med. 5
 R.Abdikatim Unggutta debuterte i 3.div. Kommer greit ut av det. For kort spilletid til karakter-
 C.Joaila Unggutta debuterte i 3.div. Kommer greit ut av det. For kort spilletid til karakter-
Kampen: Vi setter fart fra første spark. Sjansene kom på løpende bånd og vi er uheldige og unøyaktige som ikke leder med flere mål etter 10min. 2 mål til pause er flatterende for Bygdø. Det burde vært 5. Bygdø trøkker til de første minuttene av 2.omg, men da vi gjør 3-1 rett etter deres noe heldige redusering ble det bare et spørsmål om hvor mange mål vi skulle score. Kuleramme stoppet på 6, men det kunne godt ha blitt tosifret med alle de sjansene vi skapte + 2 merkelig annulerte mål. Defensivt var dette også meget solid. Bygdø angrep helhjerta når de fikk muligheten og er ikke ueffne offensivt. Defensivt var de dog sjanseløse mot kjappe og bedre trente fagerborgbein. Offensivt var det mye større kvalitet i løpene våre enn mot Røa. Flere tok ansvar og alt i alt var dette en god opptur fra seriepremieren.