18.05 - 5.serierunde: Fagerborg - KFUM2 2-1 (0-0)

Postet av Fagerborg Ballklub den 19. Mai 2010

"Forbanna lucky" - men akk så deilig med 3 poeng!

Nå med spillerbørs
Dette var kampen hvor vi måtte hente hjem 3 poeng for å fortsatt henge med lagene på øvre halvdel av tabellen. Unge og spreke Kåffagutter var noe som ikke passet alt for godt til våre stive og aldrende ben og unggutta fra Ekeberg var det førende laget i store deler av kampen. Vi slet med å etablere et ordentlig trykk i det offensive spillet, mens bortelaget kom på utallige overganger og fikk i tillegg styre midten rimelig fritt. Til tross for et spillemessig overtak ble det ikke notert mer enn en ordentlig målsjanse til bortelaget før pause, den var til gjengjeld stor og snek seg på innsiden av stolpen og ut. På den andre siden av banen produsert vi vel en halvsjanse i løpet av de første 45min da Andres Benitez etter fikst klikk-klakkspill med sine spisskolleger sendte i vei en tå-dræl fra 11-12 meter, men dessverre rett på keeper.

I begynnelsen av andre omgang bedret ting seg noe, samspillet satt bedre og vi spilte oss til flere muligheter. Noe flatterende for bortelaget var det likevel at vi scoret på vår første ordentlig sjanse i kampen. LC Kise fant Andres Benitez inne i boksen som på sedvanlig vis vendte av en mann og iskaldt la kula i hjørnet forbi keeper. Etter dette hadde vi også en heading i treverket, men utover i omgangen var det igjen Kåffa som overtok spillet fullstendig. Ballen smalt i stolpen igjen og var også heldige ved et par andre anledninger at vi unngikk baklengs, men klarte likevel å ri av stormen. Kvarteret før slutt fikk bortelaget tilkjent årets mest feil idømte straffespark og fikk dermed sin utlikning. Vi klarte å samle oss igjen de siste minuttene av kampen og fem minutter før slutt fikk Anton Karlsson ballen på venstre kanten og la et perfekt innlegg som duppet direkte ned i lengste hjørnet. Fantastiske jubelsener på Fort Marienlyst! Nå var det ikke noe å si på om Kåffa hadde scoret flere mål i denne kampen, men da de først brant sine store sjanser var det kanskje rettferdig at poengene ikke ble tatt med hjem til Ekeberg pga et gratis straffespark. Etter scoringen hadde vi også 3 gode muligheter til å punktere kampen uten at vi klarte å utnytte mulighetene. I stedet var det bortelaget som fikk matchens siste store mulighet, men headingen fra 5-meter ble heldigvis avverget og dermed kunne FBK nok en gang slippe jubelen løs hjemme på Marienlyst.

At Kåffa har mange unge, gode og lovende spillere er det liten tvil om og mange av disse gutta vil nok prege oslofotballen i mange år fremover. Men i dag hentet Fagerborgskuta frem ekstrem-rutinen sin og dette holdt til 3 poeng og fortsatt håp om å henge med topplagene..

Mål:
1-0 - Andres Benitez (Lars Christian Kise)
1-1 - (str)
2-1 - Anton Karlsson (Andres Benitez)

Dagens klovn: Går til... Ja Espen Jensen, selvfølgelig!!
Mannen om igjen er ute med strekk (er vel fjerde gang i 2010) hadde for anledningen hjemmekamp gått til innkjøp av et par flunkende nye bukser. Men en ung og ivrig Jensen hadde som alltid problemer med å styre seg og fløy over gjerdet i beste ballgutt-stil for å få spillet kjapt i gang i første omgangen. "Fleeeng" sa det over halve stadion og hullet i buksa var et faktum.. Et mer skuffet ansikt på en 36-åring har knapt vært sett på Marienlyst stadion i moderne tid.

Puntervolds spillerbørs:
 Navn  Omtale  Karakter
 C.FayeSchjøll Jevnt bra kamp. Får ekstra for matchvinnerredningen i siste minutt 7
 R.Puntervold Solid defensivt6
 M.Kristiansen Også solid defensivt6
 V.Hauge Rydder bra opp. Splitter innimellom også opp og tar med seg ballen offensivt.6
 A.Bråthen Kommer stort sett greit ut av situasjonene. Litt nølende i skyvene og litt for stor avstand i press på ballfører innimellom5
 A.Briseid Jobber jevnt bra. Mangler fortsatt det lille ekstra for å kunne bidra mer offensivt.5
 S.Olufsen Igjen jevnt solid kamp. Holder på kula og roer ned. Kan og bør brukes mer.6
 E.Bakka Jobber iherdig, vinner mange viktige duller på slutten av kampen. 6
 LC.Kise Jobber bedre og løper mer. Sånn sett på riktig vei. Nesten mål med en heading i tverrligger. 5
 Ø.Arneberg Jobber bra så lenge kreftene holder. Får litt for mange vanskelige baller å jobbe med og litt urytmisk med ball.. 5
 A.Benitez Scorer igjen. Dominerer i 2.omg, den som er nærmest en 7er av utespillerne6
 A.Karlsson Løser backrollen bra. Plasseringssterk, kommer med offensivt og et lekkert mål (innlegg??)6
 F.Marki Friskt innhopp. Er mer på hugget enn på lenge og skaper umiddelbart farligheter. To store sjanser. 6
 V.Music Også friskt innhopp. Viser stor vilje og aggressivitet-
Kampen: Ingen stor kamp. Spillemessig er vi innimellom dårlige. For liten kollektiv bevegelse rundt ballfører og dermed klarer vi ikke å holde i kula. Vi skaper for få sjanser med 3 mann på topp. Defensivt er det stort sett trygt. Sjansemessig var dette jevnt, spillemessig var unggutta best. KFUM har to i treverket, vi her en. Straffen til KFUM var det bare dommern (som i stor grad satte sitt preg på kampen) som skjønte noe av. Til tross for det, bikket marginene vår vei på slutten. Uansett, 3 viktige poeng i jakten på overlevelse ble innkassert.