Fortjent borteseier mot Frognerparken med 2-1

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Mai 2011

Vi vinner en fortjent seier borte mot Frognerparken på 16. mai. Bortsett fra de 10 første minuttene av 2. omgang kjører vi hele kampen fra start til slutt. Første omgang er det god bevegelse, aggressive gjenvinninger og potte tett bakover. Lars setter 1-0 midtveis i omgangen. 2. omgang er litt mer variabel spillemessig med slitne bein. Frognerparken får noen sjanser det første kvarteret og utlikner etter drøyt 10 min men utover i omgangen tar vi over igjen og trøkker hjemmelaget tilbake. Lars setter 2-1 målet etter ca en halvtime. På slutten har vi også 2 i treverket og kunne fort ha fått det 3 målet. Frognerparken fikk satt et mål 2 minutter på overtid, men ble annulert (korrekt i følge vår ekspertise på benken) for offside og heldigvis forsvant dermed IKKE poeng på overtid igjen.

Fagerborgs lag: Kristian- Ragnar, Andreas M, Rune, Lars Jacob- Vedran, Eirik, Stig, Tor- Dag og Lars. Benyttede innbyttere: Martin, Andrés, Sindre og Trym.

Undertegnede sliter med å huske sist gang i min Fagerborg tid (14 år nå) at vi har kunnet starte med akkurat det samme laget som startet forrige kamp. En liten spesiell kuriositet. En del utfordringer knyttet til laguttaket var det dog. 5 av dem som startet mot Lyn (og som fikk fornyet tillitt) hadde ikke anledning eller kropp til å delta på en eneste av våre to fellestreninger. Ytterligere 3 mann hadde 1 trening i løpet av uka mens hele 3 mann var deltakere på våre 2 treninger. Det knyttet seg derfor spenning til om alle var restituert og mentalt klare igjen fra kampen 6 dager tidligere mot Lyn og om enkeltes skrantende kropper ville tåle en ny tøff kamp.

Vi la ut i en 4-4-2 formasjon. Med en fyldig offensiv benk var taktikken klar- de 2 på topp skulle presse knallhardt og sørge for at Frognerparkens bakre firer ikke fikk trille ball og bestemme når og hvor langballen skulle slås. Jo tidligere den ble tvunget frem jo mindre tid ville motstanderen få for å flytte opp folk for gjenvinning. Dag og Lars jobbet knallhardt og og lykkes umiddelbart å sette Frognerparken under press. Vi vant ball høyt oppe og tidlig og gode bevegelser rundt ballfører sørget for at vi beholdt ballen i laget. Selv om vi brukte litt tid før sjansene begynte å komme var det Fagerborg som fullstendig kontrollerte kampen. Etter et kvarters spill kom vel den første. Lars Jacob fløy forbi 4 mann på venstre siden, ned til dørlinja men skuddet fra Lars gikk utenfor. Like etter har vi en avslutning i nettveggen og noen minutter etter en heading som maserer tverleggern. Mange farligheter kom også gjennom Lars Jacobs raid nedover linja der han gang på gang viste at han vel må være Norges kjappeste back i 4.div. Målet vårt kom etter ca 23 min. En langball på høyrekant fra undertegnede blir headet inn i banen fra Vedran. Lars får fanga den opp, runder midtstoppern og setter ballen kontrollert i hjørnet fra ca 20. meter. Frognerparken prøver nå å komme seg ut men de lange ballene blir lett fanget opp av firern som nå har funnet rytmen. Frognerparken får omsider et frispark på 20 meter. Skuddet går rett på og returen klarert. Minutter senere brenner vi en ny stor sjanse. Lars og Dag spiller et kjapt veggspill og Dag kommer helt fri på 16 metern. Litt for het på grøten går skuddet i etasjen over mål. De siste minuttene av omgangen slipper vi opp presset litt og Frognerparken ypper seg litt uten å skape noe annet enn et nytt småfarlig frispark som går rett på keeper. Omgangen ender dermed med 1-0 til oss etter total spillemessig dominans.

Frognerparken omrokkerer i pausen. Setter innpå mer muskler på topp og de første 10 minuttene trøkker de til. Vi på vår side slurver nå mer i både press og bruker litt for mye tid på ball slik at Frognerparken får brudd i gunstige posisjoner. De kommer rundt på kant et par ganger og nærmest er de med et et skudd fra litt skrå vinkel som går utenfor. Vi rir av stormen og får flytta opp laget igjen etter ca 10 min. Frognerparken er dog mer helhjerta i kontringsspillet samtidig som vi ikke klarer å være aggressive nok i gjenvinningsfasen. Utlikningnen kommer etter ca et kvarters spill. Vi kommer på rett side men 3 dårlige klarereringer på rad fører til et innlegg foran mål og heading i lengste hjørnet. 1-1 føles dypt urettferdig etter spill og sjanser. Vi tar over spillet igjen og trøkker Frognerparken bakover. Litt slitne bein og ukonsentrerte hoder gjør at vi ikke klarer å skape de helt store sjansene. Martin kommer inn på midtbanen og setter fart igjen. Han har også etter hvert en heading i tverleggern og gradvis næmer vi oss et nytt mål. 2-1 kom etter nesten en halvtime av annen omgang. Undertegnede slår en lang ball i bakrom som akkurat går over midtstopperne. Der er Lars på plass, runder keeper og setter den i mål til jubel fra drøyt 1000 tilskuere (som i sannhetens tjeneste vel var kommet for å se kampen Lyn- Ø/H etter oss). Vi strammer inn det siste kvarteret defensivt. Bytter også 3 mann offensivt og skaper nå en rekke sjanser som med litt kaldere hoder hadde gitt oss det 3 målet. Trym setter et skudd i stanga og Andrés har en avslutning som går like over. Frognerparken får en farlig sjanse på et corner 10 min før slutt men headingen går over.

Bortsett fra situasjonen 2 min på overtid har vi full defensiv kontroll på slutten. Frognerparken får et innkast som blir kastet langt inn i feltet, en av deres spillere får flikket den videre og plutselig er 2 Frognerparken spillere alene foran mål der den ene får tåa på ballen før den sniker seg innenfor stolpen. Vi tror alle at vi igjen roter vekk poengene på overtid men linjemannen vinker for offside til ville protester fra hjemmelagets spillere. Sekunder senere blåser dommern for full tid og 3 velfortjente poeng er i boks.

I første omgang er vi gode. Ballen går hurtig, gode løp, hissige gjenvinninger og meget solid forsvarsspill. 2. omgang er mer variabel. Vi har fortsatt det meste av spillet og sjansene men vi slurver mer med pasninger, valg og klarer ikke å være fullt så aggressive som i første. Det var nok en del som kjente kraftanstrengelsen mot Lyn i beina utover i omgangen. Vi trener litt for lite til å restituere oss raskt etter en kamp i godt 3. div tempo (les Fagerborg-Lyn). Det er dog positivt at en del faktorer nå begynner å komme mer på plass. Det kollektive trøkket er på vei oppover. Vinnerviljen og den felles forståelsen av hva som må til for å vinne fotballkamper er tydeligere og forsvarsspillet er blitt tryggere. Vi er også bra offensivt (den defensive jobben av spissene var meget god denne kampen) men vi har har masse offensive kvaliteter på lager og med litt større pust på enkelte samt litt flere felles fotballtreninger sammen er det fortsatt et uforløst potensial i laget.

Vi har nå de 2 siste kampene hatt fordelen av å være litt undervurdert. Det er lett for lag som Frognerparken og Lyn å si at det blir tøft å møte Fagerborg men med den seiersrekken de lagene har hatt (og vår hakkete serieåpning)sniker det seg alltid inn en liten følelse i deres spillergruppe av at det går bra til slutt likevel og da er det lett å slippe seg ned litt. Det er dog vår harde jobbing som har gitt disse motstanderne dårligere arbeidsvilkår de siste kampene og som har gjort at de har spilt "dårlige" kamper. De neste kampene møter vi Vollen og Lokomotiv. Dette er lag som "alle" mener vi skal være bedre enn. Fellesnevneren for begge disse lagene er at de spiller med hjerte utafor skjorta og selv om vi sjelden har møtt dem i seriesammenheng tror jeg vi har til gode å beseire dem de få gangene de har krysset våre veier. Slipper vi oss ned aldri så lite blir det garantert vi som blir tatt på senga.

Egentrening/restitusjon på onsdag. Så møtes vi til fotballøving på torsdag. 17 kamper igjen, 53 poeng å fordele og sesongen er så vidt startet.