Fortjent hjemmetap mot Vollen med grusomme 2-5

Postet av Fagerborg Ballklub den 24. Mai 2011

Vi gjør en meget dårlig kamp og taper til slutt 5-2 hjemme etter 0-1 etter første omgang. Første omgang er elendig med dårlig bevegelse, fraværende press på ballfører og usikkert forsvarsspill. I andre omgang prøves det mer men med grove personlige feil bakover slipper vi inn mål etter mål når vi jager redusering. 5 bytter i lagoppstillinga fra forrige kamp pga skader er ingen unskyldning for denne kollektive kollapsen.

Lagoppstilling: Kristian- Svein Helge, Andreas, Rune, Lars Jacob- Sindre, Tor, Stig, Otto- Andrés, Trym. Benyttede innbyttere: Eirik, Martin og Christopher.

5 bytter i lagoppstillingen. Lars og Dag på topp var ute med skader. Likeså Eirik og Vedran på midtbanen. Undertegnede har også slitt med 2 dårlige knær den siste uka og måtte stå over.

Lite skjedde i første omgang. Vi hadde lagt igjen i garderoben aggressiviteten, innsatsen, konsentrasjonen og gløden. Det var forsåvidt en del som løp men nesten aldri noen som løp samtidig slik at vi fikk litt kollektivt trøkk ut av dette. Bakover var det usikkert og hver gang Vollen kom var det ingen rytme i hvem som presset på ballfører og hvem som falt i sikring. Enten var det 2 som gikk på samme mann eller ball eller alle som falt bakover. Når vi mistet ballen ble andre ballen konsekvent tapt da omstillingen ikke var til stede. Målet til Vollen kom etter en kontring der 1 mann glipper forbi 3 av våre forsvarere. De siste 10 min av første omgang får vi til litt trøkk men de helt store målsjansene blir det ikke ut av det.

Vi bestemmer oss for å snu ting i andre omgang men det går bare 3 minutter for vi ligger under 2-0 etter en stor forsvarstabbe. Vi setter innpå Bakka den siste halvtimen og klarer å få dratt ut Vollen litt med mer aggressive løp. Lars Jacob kommer opp fra back og setter et skudd i lengste hjørnet fra drøyt 20 meter. 20 min igjen og vi fortsetter å jage. Det skal dog bare gå 2 minutter før det glipper igjen bakover. Høyreback blir overspilt og fraværende sikring fører til nytt mål. 10 min før slutt reduserer Andrés til 2-3 og vi øyner mulighet for et resultat. Men nei, 3 min senere bommer ny bakerste mann igjen på ball og 2-4. 2-5 kommer som et resultat av resten. Uff og Uff.

Det er i det hele tatt merkelig av vi ikke har lært av den dårlige seriestarten vår. De presumtivt dårligere lagene må jobbes og kjempes i senk på samme måte som de gode lagene som Lyn, Frognerparken eller Birkebeineren for den sagts skyld. Senker alle seg 10 % er nivået såpass tett at kampbildet blir helt annerledes enn det det kunne og burde ha vært. I serien gjelder det å ta ut sitt beste hver uke. Skippertak med mange hvilepauser betyr middelmådighet, bingo og liten konsistens i resultater. Det er fælt å måtte vente hele 8 dager nå før vi kan få et nytt forsøk på å vinne en fotballkamp.

Undertegnede har i lang tid advart mot nettopp lag som Vollen og Lokomotiv. Lag med høy moral gir ikke noe bort gratis- og får de kampen inn i sitt spor (det gjorde i høyeste grad Vollen) ser de gode ut. Neste kamp er mot Lokomotiv. Sist gang vi møtte dem for 2 år siden på NIH var vi suverene vinnere av avdelingen men da ble vi grisebanket av Lokomotiv som før den kampen vel hadde til gode å vinne en kamp. Læringskurven bør nå være bratt ellers vil vi stå med begge beina solid planta i nedrykksstriden!